Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο Λεωνίδας Κύρκος ξανακτύπησε!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 13, 2010 2:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Λεωνίδας Κύρκος ξανακτύπησε!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Λεωνίδας Κύρκος ξανακτύπησε!!!



Πάντα στις δύσκολες στιγμές για το καπιταλιστικό σύστημα, ο Λεωνίδας Κύρκος, προσφέρει απλόχερα το χέρι του στο κατεστημένο…

Θα θυμάστε το 1989!!!


Συγκυβέρνησε με το Μητσοτάκη για την «κάθαρση»!!!

Τώρα, μετά τον Καρατζαφέρη και τον Μητσοτάκη που καλούν για κυβερνήσεις «εθνικής ενότητας», προλειαίνοντας το έδαφος για την εφαρμογή των νοεταξικών σχεδίων, προστίθεται και ο Κύρκος στο «στρατόπεδο» της «Εθνικής Σωτηρίας»!!!

Η παρέμβαση αυτή του Κύρκου είναι αποκαλυπτικότατη για πολλά…

Θα επανέλθουμε…

Τώρα αναδημοσιεύουμε το κατατοπιστικό ρεπορτάζ από το «Ρ»

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5446983&publDate=13/1/2010

Μετ' επαίνων δεκτή η πρωτοβουλία Κύρκου

Σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα εξήρε τη συνδρομή του στη συντονισμένη επίθεση σε βάρος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων

Εγκωμιαστικά σχολιάστηκε απ' το πολιτικό προσωπικό και τα ποικιλώνυμα φερέφωνα της άρχουσας τάξης η πρωτοβουλία του Λ. Κύρκου να προσφέρει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Απ' το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας - κλειστή και μετά δείπνου σε επιλεγμένους πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες - προπαγανδίστηκε απ' τον ίδιο αλλά και απ' τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σαν «ανάγκη» η «συνεννόηση» και η «εθνική συναίνεση», η υποταγή δηλαδή του λαού σε μια πολιτική που καρατομεί τα δικαιώματά του για χάρη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.

Ο Λ. Κύρκος στην ομιλία του αναπαρήγαγε αυτούσια την προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ
- ΝΔ - πλουτοκρατίας, λέγοντας ότι «πρέπει όλοι να αποδεχθούμε τις επιβαλλόμενες θυσίες» και εμφάνισε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ σαν ένα σχέδιο που αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος του λαού.

Κατήγγειλε
όσους αντιδρούν και αντιστέκονται για «πολεμικά σαλπίσματα» που «ηχούν σαν ύβρις» σε μια «χώρα που επουλώνει τις πληγές της από έναν αδικαίωτο εμφύλιο πόλεμο» και ζήτησε απ' την πλειοψηφία του λαού να αυτοχειριαστεί και να γίνει εγγυήτρια δύναμη της «εσωτερικής ειρήνης που θα απορρίψει τους νεο-Ζαχαριαδικούς τυχοδιωκτισμούς»!

Εφτασε μάλιστα στο σημείο να στηλιτεύσει τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος σαν «πυροδότηση πολέμου στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας ως λύση στα προβλήματα και ως υπόσχεση για ένα καλύτερο αύριο».

Πήρε την «πάσα» η κυβέρνηση

Παίρνοντας «πάσα» από το κήρυγμα της ταξικής υποταγής που εκφώνησε ο Λ. Κύρκος, ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε με μπόλικο αντικομμουνισμό να εξάρει την προσφορά του στο αστικό πολιτικό σύστημα. Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Λ. Κύρκος, ο πρωθυπουργός ζήτησε «να σπάσουμε τα τείχη των αντιπαραθέσεων και να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις για να πάει η χώρα μπροστά».

Σε άλλο σημείο, εγκωμίασε τον Λ. Κύρκο και την πολεμική ενάντια στο σοσιαλισμό και το ΚΚΕ, λέγοντας: «Οταν η έννοια της αριστεράς είχε δυσφημιστεί από το σοβιετικό μπλοκ, ο Λ. Κύρκος ήρθε με ρηξικέλευθες προτάσεις να απελευθερώσει αυτή την έννοια από δογματισμούς, ορθοδοξίες και αυταρχισμούς. Αυτή η πράξη αναγνωρίζεται σήμερα και εγώ αναγνωρίζω τη συμβολή του».

Οπως αναμενόταν, η εκδήλωση και τα όσα ειπώθηκαν σ' αυτή, κυρίως όμως οι στόχοι που θέλησε να υπηρετήσει, επικροτήθηκαν από τον αστικό Τύπο και πολιτικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ

Στριμωγμένος από τις πρωτοβουλίες του Λ. Κύρκου και την απήχηση που αυτή έχει στο εσωτερικό του φαίνεται πως είναι ο ΣΥΝ. Ενώ στο κοντινό παρελθόν πρόβαλε δημαγωγικά τον Κύρκο σαν «σύμβολο» της επίπλαστης «ενότητας της αριστεράς», τώρα προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του, παρά το γεγονός ότι στελέχη του συμμετείχαν στην προχτεσινή εκδήλωση.

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας σε συνέντευξή του χτες στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» εξέφρασε εμμέσως την ενόχληση της ηγεσίας του κόμματος για το ότι δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση αυτή, ενώ εμμέσως πλην σαφώς χρέωσε στον Λ. Κύρκο πρόθεση στήριξης του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ωστόσο είπε ότι το θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ θα συζητηθεί και θα καταληχθεί το επόμενο διάστημα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης απηύθυνε πρόσκληση στον Γ. Παπανδρέου αν «ειλικρινά θέλουμε να γκρεμίσουμε τα τείχη και να ανοίξουμε τους δρόμους των συνεργασιών και στην Ελλάδα, ένας είναι ο τρόπος: απλή αναλογική» ώστε «τα κόμματα να υποχρεώνονται να αναζητούν προγραμματικές συγκλίσεις για να υλοποιήσουν την εντολή του λαού».

Το εύθραυστο εσωκομματικό κλίμα πυροδότησαν χτες δυο ακόμα παρεμβάσεις: Με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία για την αριστερή ανασύνθεση στον ΣΥΝ» κατήγγειλε τα όργανα του κόμματος για «αφωνία» απέναντι στις δηλώσεις Κύρκου, για τον οποίο εκτιμάει ότι βρίσκεται «εκτός της πολιτικής του ΣΥΝ».
Την ίδια ώρα, ο Φ. Κουβέλης έριχνε λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με την ηγεσία του ΣΥΝ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον τελικό λόγο στις όποιες αποφάσεις.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 13, 2010 4:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θυμάμαι τον παππού-Λεωνίδα, να αγορεύει το 1989 στην Βουλή, το βράδυ της ημέρας που ελήφθη η απόφαση γιά παραπομπή του Ανδρέα και του Τσοβόλα στο Ειδικό Δικαστήριο.
Έδωσε ρεσιτάλ. Μιλούσε με παραφορά με εμφανέστατη μνησικακία, σχεδόν έβγαζε αφρούς, έναντι αντιπάλων πλήρως εξουθενωμένων με την πλάτη ήδη στο καναβάτσο.
Αισθάνθηκα ότι ήταν πραγματικός ανθρωποφάγος.
Τόσο πολύ, που τρόμαξα. Αναρωτιώμουν, αν αυτή η εξαγρίωση, αυτό το αφηνίασμα, διαχυθή στην κοινωνία, τι μέλλεται να συμβή;

Τότε, εκδικήθηκε τον Ανδρέα που είχε την Κύρκεια αριστερά πάντα στην απόξω.

Τώρα, προσπαθεί να εκδικηθεί τον τόπο, αλλά και την ιστορία, που τον λησμόνησαν τόσο γρήγορα.

Όλα εδώ πληρώνονται όμως. Κατάπιε το σάλιο του και δηλητηριάστηκε.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 14, 2010 9:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Πηγή:
http://asimonis.wordpress.com/

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Λή Όσβαλντ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 18, 2010 1:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ένα κείμενο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «Πάστα Φλώρα- Αριστερά» δεν ενοχλείται από τον Έξωθεν Εθνικισμό…


Η «Αριστερά» στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων της χώρας. Ωστόσο ένα μεγάλο κομμάτι της με τις συμμαχίες που έχει αναπτύξει μοιάζει σαν να επιθυμεί να διακρίνεται ως… μέρος του προβλήματος.
Δεν είναι δικιά μου δουλειά να πω τι πρέπει να κάνει αυτή η «Αριστερά», ωστόσο εδώ και χρόνια οι θέσεις της καθορίζονται από μια απλοική αντίθεση και αντιπαράθεση με ό,τι γίνεται αποδεκτό από τα μεγάλα κόμματα, τους θεσμικούς φορείς και τις διαμορφούμενες τάσεις μέσα στους πολίτες, που επιμένουν να αποκαλούν συλλήβδην «λαό» χωρίς να αναλύουν αντιθέσεις, διαφορές, ιδιαιτερότητες…
Δεν μιλώ για το ΚΚΕ. Διαφωνώ σε πολλά σημεία μαζί του αλλά είναι μια αντικειμενική αναγκαιότητα, ως «ανάχωμα», ως ισορροπιστικό στοιχείο ανάμεσα στις διεκδικήσεις διαφορετικών τάξεων, οικονομικών συμφερόντων και στρωμάτων.
Μιλώ για την «Ευαίσθητη» και «ανθρωπιστική», «επιθετική» ή αναλόγως των συνθηκών… παρά την Εξουσία «Αριστερά». Με τα συμπαρατασσόμενα φόρουμ, δίκτυα, ιδρύματα, Μ.Μ.Ε, Α.Ε.Ι, Ενώσεις και … «συλλογικότητες».
Χρόνια τώρα συζητάμε μαζί της το εάν οι Έλληνες πρέπει να δηλώνουν Έλληνες, εάν πρέπει να δηλώνεται το θρήσκευμα, εάν η Εθνικότητα χαρακτηρίζει τον πολίτη κ.λ.π., κ.λ.π.
Περιττό να υπενθυμίσω ότι δεν έχουμε δει ανάλογη ευαισθησία όταν θανατώνονται ή φυλακίζονται στην Εγγύς Ανατολή άνθρωποι επειδή επέλεξαν ιδιωτικώς την Χριστιανική θρησκεία, όπως και δεν έχουμε δει μία διαμαρτυρία για διώξεις Ελλήνων πολιτών σε γειτονικά κράτη- από την Πόλη και τα Σκόπια έως την Τιφλίδα και την Δερβίτσανη.
Η … «Πάστα Φλώρα- Αριστερά» συμπεριφέρεται σαν αλλοπαρμένη κομπαρσαρία των διεθνών «Εναλλακτικών» (γράφε απροσδιορίστου πολιτικής) κινημάτων.
Ξέρουμε την θέση της για τους ιθαγενείς Τσάπας, για τον Τσάβες, για τις διαμάχες της φυλής Παστούν αλλά δεν μπορούμε να θυμηθούμε τι λέει για τους Βορειοηπειρώτες, τους Κωνσταντινουπολίτες, τους Ποντίους. Της αφιερώνω το τηλεγράφημα:
«… Την γενική απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας, βάσει… εθνικότητας και θρησκεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γκένσι Πόλο. Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί το 2011 και θα αποτελέσει τη βάση πολλαπλών δεδομένων(!) για την προοπτική της χώρας, θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών και υπό την επίβλεψη δυτικών παραγόντων. Το σχετικό ερωτηματολόγιο θα αποκτήσει την πλήρη μορφή του μετά από έξι μήνες διαβουλεύσεων». Δύο μέτρα και δύο σταθμά και εδώ, βλέπετε…


ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες