Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η αφηνιασμένη δολοφονία της μνήμης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 02, 2009 7:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η αφηνιασμένη δολοφονία της μνήμης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η αφηνιασμένη δολοφονία της μνήμης


«Ανακάλυψα πως κανένα όπλο
Δεν είναι τόσο δυνατό όσο η μνήμη…»

Βραζιλιάνικο τραγούδι

Η χούντα των ΜΜΕ κάνει τη δουλειά της: δολοφονεί την αλήθεια ακούραστα, αχόρταγα, πελεκίζει τις ιδέες και την ιστορία με τον πλέον πωρωμένο και πρόστυχο τρόπο. Αυτή η σύγχρονη χούντα (μπροστά της ωχριούν οι στρατιωτικές χούντες) ηδονίζεται να εξευτελίζει τον άνθρωπο, να τον ρίχνει στα έσχατα όρια της δουλοπρέπειας, αυτοπεριφρόνησης και ταπείνωσης, ώστε να τον ελέγχει, να τον χειραγωγεί και να τον «πακετάρει» στα πολιτικά της σχέδια…

Σε αυτούς τους ρυθμούς της χούντας των ΜΜΕ και των διεθνών «νταβάδων» της κινούνται και τα κόμματα, όλα τα κόμματα…

Οι διαφορές τους συνίστανται σε τούτο:
Ότι μέσα στην χουντική ορχήστρα των ΜΜΕ το κάθε κόμμα είναι ένα διαφορετικό όργανο.

Υπάρχουν
τα «όργανα» που αναδεικνύει και προβάλλει ο χουντικός μαέστρος των ΜΜΕ και τα όργανα που υποβαθμίζει και παραμερίζει σαν ακατάλληλα της νέας μουσικής των πλανητικών συμφερόντων.

Έχουμε σε πολλά κείμενά μας δείξει ποια όργανα θέλει η σύγχρονη νεοταξική χούντα των ΜΜΕ να «καταστρέψει». Αυτό μέσα στη σημερινή γενική έφοδο και επίθεση των τρομοκρατικών καρτέλ των ΜΜΕ αποτελεί αλάθευτο πολιτικό κριτήριο.

Εδώ θα ασχοληθούμε
με την τρομακτική δολοφονία της μνήμης που γίνεται από τα καρτέλ της «ενημέρωσης» και από τα πρώτα κομματικά τους βιολιά: Ιδιαίτερα τα «αριστερά» βιολιά…

Ιστορικό σκάλισμα της μνήμης:

Επί 35 χρόνα ακούμε από τα κόμματα τα ίδια, σαν καρμπόν, λόγια:

α). Για τη διαφθορά και τα σκάνδαλα, για τη σήψη και την «αλλαγή» και «απαλλαγή»!!!

β). Για τη λιτότητα, την οικονομική ανάταση, τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, για την ανεργία και τις αυξήσεις και τα τοιαύτα.

Επί 35 χρόνια κάθε κόμμα, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους, μοίραζε υποσχέσεις και ακάλυπτες επιταγές…

γ). Επί 35 χρόνια η «αριστερά» μίλαγε για κοινωνική δικαιοσύνη, για «ελευθερίες» και «δημοκρατία», για την εκμετάλλευση, για το «κτύπημα του κεφαλαίου» και πολλά τέτοια ανέξοδα, ωραία, αλλά ρητορικά λόγια.

Επί 35 χρόνια η «αριστερά» κατανάλωνε καταγγελίες για τη διαφθορά και τη σήψη, για τις πελατειακές σχέσεις, το διαβρωμένο κράτος, τους βάρβαρους καπιταλιστικούς νόμους και τα κυβερνητικά κόμματα των μεγάλων συμφερόντων.


Μάλιστα η «αριστερά» έκανε και «προτάσεις» για το πώς θα σωθεί αυτό το σάπιο σύστημα και για το πώς θα ανανεωθεί!!!

Τι έδειξε η ιστορία:

α). Η κατάσταση από χρόνο σε χρόνο πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, παρά τα πύρινα λόγια για «ανόρθωση», «εξυγίανση» και λοιπές μπούρδες…

β). Το ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε σαν καταιγίδα με σύνθημα την «αλλαγή», μετά την πρώτη τετραετία, ισοπέδωσε τα πάντα. Ιδιαίτερα επί «εκσυγχρονισμού» επέβαλε τη μεγαλύτερη, ιστορικά, και πιο παρατεταμένη και άγρια λιτότητα.

Δεν άφησε τίποτε όρθιο σε κανένα τομέα και γιγάντωσε το Μινώταυρο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της τρομοκρατίας των πολιτών.

γ). Η «αριστερά» που κατανάλωνε θορυβωδώς τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του λαού, που στηλίτευε ρητορικά την καπιταλιστική διαφθορά και έγινε κολαούζος της Μητσοτακικής «κάθαρσης» ανέβηκε στην κυβέρνηση!!!

Τι έκανε; Έφερε στην εξουσία τον επιθετικό «εκσυγχρονισμό» (Μητσοτάκη-Σημίτη) και ψήφισε τα πλέον αντιδραστικά, στην ιστορία, νομοσχέδια που παρέδιδαν ολοκληρωτικά την εξουσία στους «νταβάδες»!!!

Η «αριστερά» αυτή που και σήμερα ωρύεται για τα ίδια πράγματα αποτέλεσε το τεκμήριο και το άλλοθι, αλλά και τον κυβερνητικό διαχειριστή της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, στο όνομα του αγώνα κατά της «διαφθοράς» και της «κάθαρσης».


Συμμετείχε στην υστερία του βρώμικου 1989 και το κυβερνητικό έκτρωμα «Τζαννετάκη» με κεντρικό σύνθημά της την «εξυγίανση» και την «κάθαρση» και ξάπλωσε ακόμα πιο πολύ την ακαθαρσία: Άνοιξε το δρόμο σε ένα πιο μακάβριο καθεστώς διαφοράς και διαπλοκής!!!

Σήμερα στο ίδιο έργο θεατές. Ο στόχος έχει αλλάξει: Αντί του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα, στο εδώλιο των «νταβάδων» βρίσκεται η Ν.Δ. και ο Κωστάκης…

δ). Μέσα σε αυτά τα πνιγηρά χρόνια αυτή η «αριστερά» ήταν ουρά του «εκσυγχρονισμού» και ο ιδεολογικός ροπαλοφόρος ΟΛΩΝ των πλανητικών σχεδιασμών: Από την επικύρωση και προώθηση του ιμπεριαλιστικού δουλεμπορίου μέχρι τους ιδεολογικούς γενίτσαρους των νεοταξικών ιδεολογημάτων και πρακτικών: «αντιεθνικισμός», «αντιρατσισμός», αναθεώρηση της ιστορίας, πολυπολιτισμικότητα, «τάγματα τρομοκρατίας» και λοιπά.

ΣΗΜΕΡΑ, αυτή η «αριστερά», από κοινού με το παρασιτικό Πασοκικό σώμα, αφού διέλυσαν κάθε ιμάντα αγωνιστικό των λαϊκών κινημάτων, αφού επικύρωσαν την αλλοδαπή κατοχή και τον εποικισμό της ελληνικής κοινωνίας, μιλούν για κοινωνικά αιτήματα και πολιτικά δικαιώματα!!!

Κατέλυσαν τα πάντα, συμβάλανε στην σήψη, τη διαφθορά (σε όλες τις ποικιλίες της), στην γκετοποίηση και εγκληματικότητα και καταγγέλλουν το «δεξιό» έγκλημα, τις «αδικίες», τις «ανισότητες» και τη διαφθορά!!!

Η πλέον μακάβρια κοροϊδία και υποκρισία!!!

Η υποκρισία και απάτη των πλαστογράφων της ιστορίας, της Νέας Δεξιάς που φοράει «σοσιαλιστικές» και «αριστερές» προβιές…

Ξετυλίξετε την πρόσφατη ιστορία μας πριν πάτε να ψηφίσετε…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 8:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η δολοφονία της κρίσης


Το κείμενο αυτό μας εστάλη και το δημοσιεύουμε γιατί περιγράφει γλαφυρά την δολοφονία, όχι μόνο της μνήμης, αλλά και της κρίσης, από τη χούντα των ΜΜΕ.

Είναι σημαντική και αυτή η παράμετρος.

Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις μας στο ζήτημα των εκλογών, υπάρχει ένα κοινό σημείο: Ο μεγάλος, σήμερα, ΕΧΘΡΟΣ της κοινωνίας (ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ) είναι η δικτατορία των ΜΜΕ, μια δικτατορία που δολοφονεί ανελέητα το μυαλό, την μνήμη, την κρίση και το συναίσθημα...








Τα "κανάλια" οδηγούν τους ψηφοφόρους στον...Καραμανλή!

Ο Καραμανλής με έχει απογοητεύσει.
Κι ο Παπανδρέου δεν με έχει κερδίσει…


Τα μικρότερα κόμματα ούτε που τα σκέπτομαι.

Όχι γιατί έχω κάτι εναντίον των μικρών κομμάτων.

Αλλά γιατί δεν πιστεύω στην ψήφο διαμαρτυρίας.

Η ψήφος δεν είναι για να διαμαρτύρομαι.

Είναι για να αποφασίζω το μέλλον του τόπου μου.

Δεν είναι για να "τιμωρώ" εκείνον, ή τον άλλο ηγέτη.

Δεν είναι "δικαστήριο" οι εκλογές…

Ίσως έχω κάθε λόγο να είμαι οργισμένος με τον ένα ή τον άλλο από τους ηγέτες των μεγάλων κομμάτων.

Για να είμαι ειλικρινής, και με τους δύο…

Αλλά αν "τιμωρήσω" αυτόν που με έχει ενοχλήσει περισσότερο – ας πούμε γιατί "πρόδωσε" τις προσδοκίες μου – και βοηθήσω έτσι να βγει ο άλλος, που δεν με έπεισε ποτέ, τότε δεν "τιμωρώ" εκείνον που θα ηττηθεί.

Μάλλον τιμωρώ τον εαυτό μου.

· Δεν μου αρέσει η προσπάθεια που γίνεται από τα ΜΜΕ, να πειστούν οι αφελέστεροι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "κέρδισε" τα "ντιμπέϊτ"…

Όλοι όσοι έχουν στοιχειώδη κρίση γνωρίζουν, κατάλαβαν, ένιωσαν ότι ο Γιώργος ΔΕΝ κέρδισε.

Ούτε στις εντυπώσεις. Ούτε "στα σημεία". Ούτε πουθενά. Αυτό δεν σημαίνει, ασφαλώς, ότι δεν θα ήταν καλός Πρωθυπουργός. Δεν σημαίνει ότι θα χάσει τις εκλογές. Ίσως δεν σημαίνει τίποτε…

Αλλά όταν κάποιοι προσπαθούν να με πείσουν να μην πιστεύω στ’ αυτιά μου, να μην πιστεύω στα μάτια μου, να μην πιστεύω στην κρίση μου, και στην κρίση όλων γύρω μου, ότι ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε "στα σημεία" την πρώτη τηλεμαχία των 6 αρχηγών, και "κατά κράτος" τη δεύτερη, τότε ξέρω ότι κάποιοι προσπαθούν να μου κάνουν πλύση εγκεφάλου!

Κι αυτούς ίσως θελήσω να τους τιμωρήσω…

Ίσως λοιπόν, αυτοί με ωθούν να ψηφίσω Καραμανλή, όχι γιατί έπαψα να είμαι απογοητευμένος μαζί του, όχι γιατί ήταν καλύτερος στις τηλεμαχίες (που ήταν, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα), αλλά διότι για να τον βαράνε έτσι όλα τα συγκροτήματα κι όλα τα κανάλια, δεν μπορεί κάτι καλό θα έχει.

Για να είναι τόσο άδικοι μαζί του όλοι οι υποτιθέμενοι "αντικειμενικοί διαμορφωτές γνώμης", δεν μπορεί, κάτι καλό κρύβει μέσα του.

Αν τον "παίζανε" πιο δίκαια, αν δεν προσπαθούσαν να βγάλουν "το μαύρο άσπρο" εναντίον του συνεχώς, ίσως να ήμουν πολύ πιο αυστηρός με τον Κώστα Καραμανλή.

1. Που του πήρε 5,5 χρόνια για να καταλάβει ότι το άσυλο είναι αιτία πλήρους διάλυσης των Πανεπιστημίων και πηγή παρανομίας και εγκληματικότητας μέσα στην πόλη.

2. Που του πήρε άλλα 2,5 χρόνια να καταλάβει ότι η μεταρρύθμιση Γιαννάκου ήταν "μια τρύπα στο νερό», για τους λόγους που μας λέει σήμερα: διότι δεν μπορούν ο καθηγητές να αποφασίζουν άρση του ασύλου και την άλλη μέρα να πρέπει να «συμβιώσουν» στον ίδιο χώρο, δίχως αστυνομική προστασία, με εκείνους εναντίον των οποίων έφεραν την αστυνομία την προηγουμένη.

· Βέβαια, ο Καραμανλής αργά το κατάλαβε. Αλλά ο Παπανδρέου ακόμα δεν το κατάλαβε…

· Ο Καραμανλής έπρεπε να δει την Αθήνα να καίγεται για να ξυπνήσει. Αλλά ο Παπανδρέου ακόμα δεν ξύπνησε…

· Ο Καραμανλής έχασε πέντε χρόνια με τις ανοησίες της "ήπιας προσαρμογής".

Αλλά ο Παπανδρέου με το πακέτο παροχών που προτείνει μέσα σε συνθήκες υπερχρέωσης της χώρας, μας πάει κατευθείαν για "άγριο ξεχαρβάλωμα".

· Ο Καραμανλής δεν κατάφερε να περιορίσει τη σπατάλη του Δημοσίου ακόμα,
Αλλά ο Παπανδρέου πάει να μας ταράξει στους φόρους…Κι αν το κάνει, θα διαλύσει την αγορά, θα αποτελειώσει την μικρομεσαία επιχείρηση, θα στραγγαλίσει την οικονομία.

· Ο Καραμανλής δεν τόλμησε να σπάσει τα καρτέλ, ιδιαίτερα τα τραπεζικά.

Αλλά ο Παπανδρέου εκπροσωπεί το κόμμα που ανέδειξε, δυνάμωσε και επέβαλε την "δεσπόζουσα θέση" των τραπεζών.

· Ο Καραμανλής δεν μπόρεσε να τα βάλει με τη διαπλοκή, αλλά ο Παπανδρέου στηρίζεται σήμερα πλήρως, απολύτως και προκλητικά, από τα "μέσα" στη διαπλοκής.

· Ο Καραμανλής δεν μπόρεσε να καταργήσει την «πελατειακή λειτουργία» του κράτους.

Αλλά ο Παπανδρέου εκπροσωπεί το κόμμα που εγκατέστησε την πελατειακή λειτουργία του κράτους.


Σήμερα, όταν ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει κάθε τόσο τις καταγγελίες για την "πελατειακή λειτουργία" της Νέας Δημοκρατίας, όταν η συντριπτική πλειονότητα των μονίμων εργαζομένων στο Δημόσιο είναι ΠΑΣΟΚοι κι όταν η πλειονότητα όσων μονιμοποιήθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας είναι επίσης ΠΑΣΟΚοι που τους είχε το ΠΑΣΟΚ συμβασιούχους, όταν τα λέει αυτά σε κάθε του δημόσια ομιλία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, πολύ με εκνευρίζει.

· Τέλος, την επόμενη φορά που θα έλθει Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο (παρόμοια ή αντίστοιχο), δεν θέλω η Κυβέρνησή μου να πιέσει τους Ελληνοκυπρίους να το αποδεχθούν, όπως έκανε ο Γιώργος το 2004.

· Ο Κώστας Καραμανλής είναι αδικαιολόγητος που τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να σπάσει το απόστημα…

· Αλλά ο Παπανδρέου εκπροσωπεί το απόστημα!

---------------------------------------------------------------------

Εγώ πάντως αποφάσισα πριν από 3 κυριολεκτικά ημέρες να ψηφίσω τελικά ΝΔ για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ξέρω ότι θα ακούσω τα εξ αμάξης τώρα. Πάντως με την ψήφο μου νιώθω ότι θα δώσω μία μάχη να μην πάρει την εξουσία ο Γιωργάκης.
--------------------------------------------------------------

Γιατι πηγε ο Γιωργακης πραγματικα στις ΗΠΑ;

Οπως ο Barack Obama για να γινει προεδρος υποσχεθηκε πρωτα στα μελη του εβραικου American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), οτι η Ιερουσαλημ θα ειναι πρωτευουσα του Ισραηλ και το Ιραν δεν θα γινει ατομικη δυναμη, ετσι και ο Γιωργακης πηγε στις ΗΠΑ, για να δωσει στους πλανηταρχες του USRAEL τις αναλογες υποσχεσεις

Επιστροφή στην κορυφή
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 11:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ

Έστω και την τελευταία στιγμή, αποφάσισα όχι ποιους να ψηφίσω αλλά ποιούς δεν θα ψηφίσω.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι οργισμένος και με τους δυό ηγέτες των μεγάλων κομμάτων.
Και τώρα που ήρθε η ώρα να ψηφίσω το πολιτικό πρόγραμμα του ενός ή του άλλου δεν ξέρω, ομολογώ, τι να κάνω.

Διαβάζω τους ΙΠΠΕΙΣ του Αριστοφάνη και θυμάμαι τα λόγια του:

« Να καταψηφίσω τον παλιό που ξέρω καλά πόσο κακός είναι ή τον καινούργιο που ξέρω πολύ καλύτερα πόσο χειρότερος θα είναι; Όταν μάλιστα κάποιοι προσπαθούν να με πείσουν ότι ο χειρότερος θα είναι..καλύτερος από τον κακό, θυμώνω, θυμώνω πολύ και προτιμώ να ψηφίσω τον…κακό..»

Λόγια γραμμένα 500 χρόνια π.Χ.. Λόγια που ισχύουν 2.010 χρόνια μ.Χ.

Ακριβώς αυτό που κάποιοι προσπαθούν και σήμερα, να μου κάνουν: Πλύση εγκεφάλου!

Αυτούς λοιπόν αποφάσισα να καταψηφίσω

Τα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου και τα μεγάλα κανάλια τους, μαζί με τα παντοδύναμα, ελληνικά ξένα, οικονομικά συγκροτήματα. Αυτά που, αμέτρητα χρόνια τώρα, σκανδαλωδώς και ανάλογα με τα ανθρωποφάγα συμφέροντά τους, ανεβάζουν ή κατεβάζουν Κυβερνήσεις, Θεοποιούν ή ευτελίζουν Πρωθυπουργούς, στηρίζουν ή διαβρώνουν το Κράτος.

Επειδή όμως είναι πανέξυπνα και δεν θέλουν να μοιάσουν του Μπερλουσκόνι, προτιμούν να κυβερνούν
κάποιοι νέοι δικοί τους άνθρωποι τους οποίους προετοιμάζουν, προβάλλουν και επιβάλλουν όποτε θέλουν.

Και τους στηρίζουν τόσο προκλητικά που ο κοινός νους τους θεωρεί απόλυτα, μελλοντικά, εκτελεστικά
όργανά τους..Ενώ ταυτόχρονα,χτυπώντας τόσο παθιασμένα, όλοι μαζί, με χίλιους τρόπους, τον αντίπαλο, τελικά τον κάνουν συμπαθητικό. Και μας πείθουν ότι όπως όλοι οι πρώην δικοί τους , έτσι κι αυτός, έπαψε να είναι όργανό τους και δεν τους κάνει πλέον όλα τα χατήρια..

Και ποιο κόμμα εξουσίας μου απομένει τώρα, να ψηφίσω; Αυτό που δεν μπόρεσε να νικήσει τη διαπλοκή ή αυτό που στηρίζεται σήμερα πλήρως και προκλητικά, στη διαπλοκή;. Τον πρώην δικό τους που έπαψε πια να είναι δικός τους ή τον καινούργιο, διψασμένο για εξουσία, δικό τους;..

Το νέο, χειρότερο, δικό τους άνθρωπο, αυτόν λοιπόν αποφάσισα να καταψηφίσω.

Καταψηφίζοντάς τον, καταψηφίζω τους προστάτες του…Αυτούς τους κακούς δαίμονες που μια ζωή ολόκληρη, ουσιαστικά, μας κυβερνούν από τα παρασκήνια.

Μπορούμε βέβαια
να ψηφίσουμε κάποια από τα κινήματα διαμαρτυρίας.

Με το μόνιμο φόβο, όμως, να γίνουν κι αυτά, σύντομα, ουρά κάποιου εξαρτημένου κόμματος εξουσίας..

Άλλη λύση δεν υπάρχει; Και βέβαια υπάρχει..

Θα ψάξουμε να τη βρούμε μετά τις εκλογές..

3.10.09
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 3:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Κάποιοι δεν ξέρουν να διαβάζουν, ακριβέστερα, περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη για να μας πυροβολήσουν…

Το κείμενο που παρέθεσα, το έκανα σαφές, ότι μας εστάλη.

Αλλά για να μην κουράζονται:

Υπάρχει το κείμενο του Θύμιου, αν θέλουν να μας κάνουν κριτική. Και να μην λένε αηδίες ότι είμαστε φασίστες ή συνεργαζόμαστε με τη «Χρυσή Αυγή»: Τόσο φτηνοί, και άδειοι από πολιτική επιχειρηματολογία είναι.

Να θυμίσουμε ότι έχουμε ασκήσει την σκληρότερη κριτική, όχι μόνο στη «Χρυσή Αυγή», αλλά και στον ΛΑ.Ο.Σ, καθώς και σε κάθε τι που χρησιμοποιείται σαν «ακροδεξιό» σκιάχτρο, αλλά συστηματικά προβάλλεται από τα καθεστωτικά κανάλια…

Μπορούν, λοιπόν, να μας αντικρούσουν πάνω στην επιχειρηματολογία των κειμένων μας, αν διαθέτουν φυσικά τα απαραίτητα θεωρητικά και πολιτικά εφόδια.

Και να μας πουν τι αυτοί προτείνουν και με ποια πολιτική επιχειρηματολογία το προτείνουν.

Οι αφορισμοί και οι βρισιές απλώς πιστοποιούν την πνευματική και πολιτική κενότητά τους και φυσικά εδώ μέσα δεν εγκρίνονται.

Όποιος έχει πολιτικά επιχειρήματα και καθαρή πρόταση, ιδού η Ρόδος…


Παραθέτουμε και τα άλλα κείμενά μας, για κριτική, εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3663


Επιστροφή στην κορυφή
Κλεοξάνθη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 8:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κάτοικος Εξαρχείων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και τι να είπουν; Προτιμούν να χειροκροτούν, μέσα στους αλαλαγμούς τους για τα "αριστερά" τους φρονήματα, αυτούς που καίνε έντυπα αλά Χίτλερ και καταστρέφουν. Τους βανδάλους! Για να μην πω ότι μπορεί κιόλας να συμμετέχουν στις βιαιότητες...
Επιστροφή στην κορυφή
Σπύρος Χατζάρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 9:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://deltio11.blogspot.com/2009/10/blog-post_8534.html

Μπροστά στην κάλπη


Tο πάθημα πρέπει να μας γίνεται μάθημα. Αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάζεται να είναι ενεργή και να λειτουργεί επαγωγικά, η λαϊκή ιστορική μνήμη.

Ο λαός που θυμάται, δεν μπορεί να χειραγωγηθεί, από τους «νεφεληγερέτες» που κρατούν τους κεραυνούς των «επικοινωνιακών καταιγίδων » , που τις εξαπολύουν, πάντα, πριν από εκλογές.

Ο λαός που θυμάται, αντιστέκεται στα χαλκεία της παραπληροφόρησης του Μεγάλου Αδελφού, που τον καλούν, «να ανοίξει την πόρτα στο μέλλον», και να «κάνει την κρίση ευκαιρία».

Πρέπει να πάμε μπροστά στην κάλπη, έχοντας στο μυαλό μας τα παλιά και τα πρόσφατα.

Από τους «μηδίσαντες» και τον Εφιάλτη, στην αρχαιότητα, τους «Τουρκόφιλους» και την Κερκόπορτα, στην Βασιλεύουσα, τους φίλους της Αγγλίας το 1821, τον «εθνικό διχασμό» το 1915, το «οίκαδε» στη Μικρά Ασία, τον εμφύλιο, και την τραγωδία της Κύπρου το 1974 , υπάρχουν πάντα «εφιάλτες», και «Νενέκοι» καθώς και μια επιδοτούμενη με «μηδικό χρυσό», «Πέμπτη φάλαγγα».

Πάντα στις εθνικές τραγωδίες, υπάρχουν οι προδότες και η Πέμπτη φάλαγγα που δηλώνει: «όλοι πατριώτες είμαστε»!

Να θυμόμαστε, την δήλωση Τζόνσον προς τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Αλέξανδρο Μάτσα. (1964) : «Γαμώ τη διμοκρατία σας και γαμώ το σύνταγμα σας».

Να θυμόμαστε ότι από το 1968 υπάρχει το αμερικανικό σχέδιο για την «ένωση Ελλάδας και Τουρκίας», ( ελληνοτουρκική ομοσπονδία).

Να θυμόμαστε ότι , οι Αμερικανοί μεταβιβάζοντας την εξουσία στην Ελλάδα, από τη Χούντα στους «Πολιτικούς», δημιούργησαν και την «αρχιτεκτονική δομή»,του νέου πολιτικού συστήματος. Δύο κόμματα εξουσίας(ΝΔ-ΕΚΝΔ) και η κομμουνιστική αριστερά στην γωνία με το ποσοστό της Γιάλτας (10%).

Αυτή την αρχιτεκτονική την αμφισβήτησε ο Α.Παπανδρέου με την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ, και την ανέτρεψε το 1977,με τη θέληση του λαού.

Η ιδεολογική μάχη που δόθηκε το διάστημα 1974-1985 αφορούσε τον χαρακτήρα του Πασοκ, σαν παλλαϊκό κίνημα.

Να θυμόμαστε το 1989.

Να θυμόμαστε ότι η Τράπεζα Κρήτης, ήταν μέρος του τραπεζικού μηχανισμού της Cia.Να θυμόμαστε το σκάνδαλο «όπλα στο Ιράν Χρήματα στους Κόντρας» και τη σχέση του με την BBCI(a).Να θυμόμαστε τη χρονική σύμπτωση των πολιτικών μεταβολών στην Ελλάδα με τους ισραηλινο-αραβικούς πολέμους.
Να θυμόμαστε ότι οι Αμερικανοί οργάνωσαν την προδοσία στην Κύπρο.

Να θυμόμαστε ότι τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ,που εφαρμόζονται σήμερα, τις προτείνε η παγκόσμια Τράπεζα στον Λουκά Πάτρα το 1970.

Να θυμόμαστε ότι μας κυβερνούσε για 8 χρόνια ο Εβραίος εκσυγχρονιστής, Αβούρι (Σιμίτης) με την (λάθος) ψήφο του λαού.
Να θυμόμαστε τις κυρίες Στέλλες, που αγωνίζονται για την κατάργηση της γλώσσας και των παραδόσεών μας.
Μπροστά στην κάλπη πρέπει να θυμηθούμε πολλά.
Και να ψηφίσουμε για την λαϊκή κυριαρχία , την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Δεν είμαστε μια χαρούμενη (gay) παρέα, πελατών-τηλεθεατών, που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, για να πάει, «ανοίγοντας την πόρτα του μέλλοντος», στα λιβάδια της «πράσινης ανάπτυξης», όπου θα γίνουν «οι Γάμοι» των «αγοριών» με τους λαθρομετανάστες με κουμπάρους τον Βαλιανάτο και τον Περίγελό, και να «κερδίσει το μέλλον της» , (με κλήρωση), και μια πιστωτική κάρτα-δώρο από την Πασοκ-Bank

Ο φασισμός της Νέας Τάξης και της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης των "περιούσιων Τραπεζιτών", που χτύπησε και στην Ιρλανδία, χτυπάει την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και να την εξανδραποδίσει.

Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία.

Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό της Νέας Τάξης και της παγκόσμιας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης .

Λέμε λοιπόν όχι στην Πέμπτη φάλαγγα.Οχι στο φασισμό της Νέας Τάξης και της παγκόσμιας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης

Όχι τις πεμπτοφαλαγγίτικες και αμερικανόδουλες ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Σ(φ)υριζα, και των οικολόγων-Κεμαλικών.

Ψηφίστε πατριωτικά κόμματα.

Καμιά ψήφος σε αυτά δεν πάει χαμένη.

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 9:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για το μύθο των «πατριωτικών» κομμάτων και του εκλογικού «πατριωτισμού»
διαβάστε εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3692

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 9:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «παρακράτος» των «νταβάδων»!!!

Αν αμφιβάλει κανείς για το ποιοι βγάζουν, με στραταρχική αυθάδεια πρωθυπουργούς και καρατομούν τους πολιτικούς που δεν πάνε, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα παρακάτω πρωτοσέλιδα: Αποφασίζουν αυτοί για μας
Τι χρειάζονται αλήθεια οι εκλογές;
Και μόνο αυτό θα πρέπει να μας κάνει να πούμε ΟΧΙ στους «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριους) της ζωής μας…

http://apolitistosteki.blogspot.com/2009/10/blog-post_9186.html

Τυχαίο γεγονός ή μια καλοστημένη προπαγάνδα;;





Στις εκλογές του 2007 η εφημερίδα "Τα Νέα" και η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία",
στις 14 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 2 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές
είχαν ως πρωτοσέλιδό τους... τον ίδιο ακριβώς τίτλο!
Άντε να πεις αυτό όντως ήταν τυχαίο μιας και καμία φορά συμβαίνει...


Ερχόμαστε τώρα στο έτος 2009 και συγκεκριμένα στην χθεσινή ημέρα.

2 Οκτωβρίου του 2009, δηλαδή 2 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Κατά έναν περίεργο τρόπο και κατά μια διαβολική σύμπτωση ο
«δαίμονας του Τυπογραφίου», έβαλε το χεράκι του, ώστε πάλι η
Ελευθεροτυπία και Τα Νέα να έχουν και πάλι το ίδιο πρωτοσέλιδο!


Τώρα το τι ακριβώς είναι, προτιμώ να το αφήσω στην κρίση σας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το γεγονός είναι ένα!


Υ.γ. Ευχαριστούμε τον φίλο Κώστα για την φωτογραφία του!



Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 10:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος




Η ασυλία των «νταβάδων»

Για το «παρακράτος» των ΜΜΕ τα πάντα επιτρέπονται. Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν όρια, ούτε νόμοι, ούτε δισταγμοί, ούτε τσίπα…

Το Mega, η κεντρική αυτή μολυσματική εστία της νταβατζίδικης αναισχυντίας, και την υστάτη στιγμή επιχειρεί να χειραγωγήσει τους ψηφοφόρους.

Φαίνεται ότι τα νέα δεν είναι καλά…

Διαβάστε εδώ:

http://www.antinews.gr/?p=17109


Γιατί πανικοβλήθηκε το Mega; Μήπως επειδή δεν βγαίνει αυτοδυναμία;


Διαβάσαμε στο troktiko:
Και ενώ το κράτος κυνηγάει τα κακά-blogs που δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις τα μεγάλα κανάλια μπορούν και δημοσιεύουν δημοσκοπήσεις μια μέρα ακριβώς πριν τις εκλογές, μάλιστα όταν…έχεις καλεσμένο τον Ηλία Νικολακόπουλο εκεί σου πάει το μυαλό, πως να το κάνουμε.

Η προσπάθεια επηρεασμού της αυριανής ψηφοφορίας από το «μεγάλο κανάλι» των εκδοτών και κρατικών προμηθευτών είναι προφανέστερη του προφανούς.

Γιατί όμως; Το 42,8% που δίνουν στο ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει ότι το σύνολό των αναποφάσιστων από το ΠΑΣΟΚ θα πάνε τελικά να το ψηφίσουν. Αυτό δεν όμως είναι καθόλου σίγουρο…

Επειδή κανένας δεν γνωρίζει τι θα κάνουν οι αναποφάσιστοι και των δύο μεγάλων κομμάτων που δεν θα επιστρέψουν στο κόμμα τους. Θα πάνε στο απέναντι μεγάλο κόμμα; Θα ψηφίσουν μικρότερο κόμμα; Θα ψηφίσουν ανώδυνα «πολύ μικρό κόμμα (από εκείνα που δεν θα μπουν στη Βουλή); Ή θα κάνουν αποχή;

Από την άλλη μεριά, το κλίμα που επικρατεί σε πολλές περιοχές της επαρχία, με τη ΝΔ να συσπειρώνεται υποδεικνύει ότι οι νεοδημοκράτες – υπό την σφοδρή πίεση των media, ή για άλλους λόγους – δεν αποκαλύπτουν πλήρως τι ψηφίζουν. Κι αυτό που ίσχυσε τον Ιούνιο, είναι εξαιρετικά πιθανό να ισχύσει και τώρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.antinews.gr/?p=17100

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 9:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το «Ιχνος»:

Χαλάστε τα σχέδια των αμερικάνων και των δούλων τους

Διαβάστε ΕΔΩ:

http://ixnos.blogspot.com/2009/10/blog-post_9950.html
Επιστροφή στην κορυφή
Κανενας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 11:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Αυτο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ξερω οτι αυτο θα φανει μετα απο ωρα (αν φανει) αλλα η λυση ειναι μια: αδυναμη κυβερνηση για να ειναι λιγο πιο δυνατος ο λαος. Καμια αυτοδυναμια.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 11:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο καμιά αυτοδυναμία ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 5:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αρχίζει και η πολιτική κατοχή...

Το ΠΑΣΟΚ «πρωτοπόρο» και στους εκλογικούς αγώνες των αλλοδαπών.
Η κοινωνική και φυσική κατοχή της Ελλάδας από τους εισαγόμενους αλλοδαπούς, νομιμοποιείται και με την πολιτική κατοχή.
Το «πολιτικό» κωδικοποιεί πάντα τις διαφοροποιήσεις στο «κοινωνικό»!!!
ΤΩΡΑ αρχίζει και η προώθηση της εξουσίας των αλλοδαπών, δηλαδή η ολοκληρωτική πολιτική μας κατοχή.


Διαβάστε:


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=88357

Πράσινοι σύντροφοι από τα Τίρανα

Πρόκειται για ένα ακόμη από τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία: Υστερα από περίπου 20 χρόνια παραμονής στη χώρα μας, δεκάδες αλβανοί οικονομικοί μετανάστες συμμετείχαν δραστήρια στην καμπάνια ελληνικού κόμματος με πρώτους τους υποστηρικτές του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που έδωσαν τη μάχη για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Σ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι μετανάστες από τη γειτονική χώρα είχαν το δικό τους περίπτερο στο «πράσινο» κέντρο της πλατείας Κλαυθμώνος, ενημερώνοντας τους περαστικούς συμπατριώτες τους για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχαν επίσης στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των μεγάλων πόλεων και μοίρασαν φυλλάδια στις γειτονιές και στα διόδια.
*Οπως είναι φυσικό, οι «σύντροφοι» από την Αλβανία έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη δική τους ατζέντα, αυτήν που αφορά τη διεύρυνση των εργασιακών και πολιτικών τους δικαιωμάτων και -κυρίως- στις προοπτικές απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, από τους μετανάστες δεύτερης γενιάς που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας. Ωστόσο δεν έβγαλαν δικό τους φυλλάδιο, ούτε προκηρύξεις στα αλβανικά. Οι περισσότεροι, άλλωστε, μιλούν ήδη τη γλώσσα της δεύτερης πατρίδας τους.
*Ηρθε η ώρα και η Ελλάδα να αξιοποιήσει το κοινωνικοπολιτικό κεφάλαιο που παράγουν οι αλβανοί μετανάστες», δηλώνει η Εντα Γκέμι, κοινωνιολόγος, μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών στην Ελλάδα.
«Δεν μπορεί το 10% του πληθυσμού της χώρας να μην συμμετέχει στις πολιτικές διαδικασίες της και να μην έχει πολιτικά δικαιώματα. Και είναι σημαντικό για μας το γεγονός πως ο Γ. Παπανδρέου έχει υποστηρίξει την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες δεύτερης γενιάς», λέει στην «Κ.Ε.».
*Δείγμα της συνεργασίας των δύο κομμάτων, αλλά και της σημασίας που δίνει το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού αποτελεί και το τελευταίο ταξίδι 15 βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στη χώρα μας. Οι 12 από αυτούς όργωσαν τη Βόρεια Ελλάδα, προτρέποντας τους συμπατριώτες τους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο, ενώ οι τρεις ήρθαν στην Αθήνα, μίλησαν σε συγκέντρωση συμπατριωτών τους και, στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί την Πέμπτη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Γ. Παπανδρέου στον Πεδίον του Αρεως.
«Η παρουσία μας είναι εθελοντική και συμβολική», επιμένουν οι μετανάστες, καθώς «το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Η Εντα Γκέμι θυμίζει, μάλιστα, και τη φράση που είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου στον Φατός Νάνο: «Δεν πρέπει να βαλκανοποιήσουμε την Ευρώπη, αλλά να εξευρωπαΐσουμε τα Βαλκάνια».
*Η συνεργασία των δύο πλευρών, πάντως, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με το ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Απρίλιο να έχει παραχωρήσει τα γραφεία στους μετανάστες ώστε να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους στο κομματικό κτίριο της Βαλτετσίου. Εκεί πραγματοποίησαν μάλιστα και τη συνέλευσή τους πριν από δύο εβδομάδες όπου εξέλεξαν 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο και πρόεδρο.
*Τι άλλο αποφάσισαν; Τη «δομημένη αναδιοργάνωση των αλβανών μεταναστών στη βάση και την ενεργή συμμετοχή στα όργανα τόσο τα δικά τους όσο και του ΠΑΣΟΚ» και την «όσο το δυνατόν πιο ενεργή συμμετοχή τους στον προεκλογικό αγώνα με τη μέγιστη κινητοποίηση των αλβανών μεταναστών στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως εάν ψηφίζουν ή όχι στην Ελλάδα».

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες