Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Πολιτικές» απολύσεις στην Ελευθεροτυπία

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 15, 2009 4:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: «Πολιτικές» απολύσεις στην Ελευθεροτυπία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Πολιτικές» απολύσεις στην Ελευθεροτυπία

Απολύθηκε ο Ρουμπάνης από την «Ε» επειδή θα κατέβει ως υποψήφιος με τον ΣΥΝ!


Την ίδια τύχη περιμένει και τον σκιτσογράφο της «Ε», τον Στάθη, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (τις γράψαμε ήδη από χθες) θα κατέβει με τον ΣΥΝ, πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας.

Οι πληροφορίες μας λένε, ότι έχει καταστεί σαφές στον Στάθη ότι θα απολυθεί, αν την Κυριακή, που θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Επικρατείας, συμπεριλαμβάνεται σε αυτά.

Υπάρχει αναταραχή και έντονη δυσαρέσκεια στο δημοσιογραφικό σώμα της εφημερίδας. Υπάρχουν σκέψεις για Συνελεύσεις και αντίδραση των δημοσιογράφων…
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 15, 2009 8:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι απολύσεις ανακλήθηκαν!

Μετά από πολύωρες συζητήσεις της διεύθυνσης της εφημερίδας με συνδικαλιστές δημοσιογράφους και τα «θύματα», ανακλήθηκαν οι απολύσεις και αποφασίστηκε τα «θύματα» να μην γράφουν μέχρι τις εκλογές…
Επιστροφή στην κορυφή
¨Ενας από εκεί
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 3:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παιχνίδια απάτης

Αυτοί που εκπροσώπησαν τους εργαζόμενους της "Ελευθεροτυπίας" ήταν... Συριζάτοι! Δηλ. φορείς απάτης.

Κατόρθωσαν να υπάρξει "καλή θέληση" από την εργοδοσία της "Ε" αποκρύπτοντας ότι την ώρα που "διαπραγματεύονταν" έβγαζαν ανακοινώσεις που μιλούσαν για φρονηματικές διώξεις.

Κατόπιν... συμφωνίας η Μάνια Τεγοπούλου διάβασε τις ανακοινώσεις και άλλαξε γνώμη.

Μετά οι Συριζάτοι συνδικάλιστές της ΕΣΗΕΑ που είχαν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις "παρακαλούσαν" τον ΣΥΡΙΖΑ να... διορθώσει την ανακοίνωσή του!!!

Ακόμη και οι γνωστοί για τις απατεωνιές τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ (που παρακαλούσαν την Τεγοπούλου να αλλάξει απόφαση στο όνομα της μακρόχρονης γνωριμίας τους από το Κυπαρίσσι των διακοπών) κατάλαβαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

"Συμβιβάστηκαν" με τη συμφωνία ότι την σήμερα Τετάρτη θα εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

Θεωρητικά η Τεγοπούλου έκανε πίσω. Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει αν ανακλήθηκαν οριστικά οι απολύσεις ή απλώς θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω.

Το μόνο όφελος είναι κοινό για ΣΥΡΙΖατους και εργοδοσία της Ελευθεροτυπίας: Απομακρύνεται μετά τη "συμφωνία" η πραγματοποίηση συνέλευσης των συντακτών της "Ε" όπου θα γινόταν συζήτηση για την ετσιθελική απαγόρευση του συνταγματικού δικαιώματος του εκλέγεσθαι από την εργοδοσία αλλά θα άνοιγε και το τεράστιο θέμα τς δεοντολογίας και των ασυμβίβαστων που θίγει άμεσα ΣΥΝασπισμένους και ΣΥΡΙΖΑτους.

Η "ισορροπία" είναι εύθραυστη και όλα μπορούν να αλλάξουν από ώρα σε ώρα.

Επιστροφή στην κορυφή
Δημοσιογράφος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 8:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να συμπληρώσω με μία ακόμα πληροφορία που έχω.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν ένας από αυτούς που διαπραγματεύτηκε με την εργοδοσία...
Ο " Ένας από εκεί" μπορεί να μας την επιβεβαιώσει;
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 2:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

Η απόλυση των δημοσιογράφων της «Ε», Ρουμπάνη και Στάθη, λόγω της υποψηφιότητάς τους με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, από πρώτη ματιά φαίνεται σαν «πολιτικό παράδοξο».

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι οι απολύσεις αυτές ανακλήθηκαν, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Το παρασκήνιο είναι μεγάλο και δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για την τελική έκβαση των «διαπραγματεύσεων», τουλάχιστο για το Ρουμπάνη.

Για να βρούμε το μίτο της Αριάδνης πρέπει ξεκινήσουμε από το «πολιτικό παράδοξο».


Γνωρίζουν οι πάντες ότι η «Ε» είναι η εφημερίδα που ανήκει στον «ιδεολογικό» χώρο του Συνασπισμού. Πολιτικά αποτελούσε την πολιτική «αιχμή» αυτού του χώρου και όλων των ποικίλων ιδεολογημάτων του.

Η πρακτική συνέπεια αυτής της «γραμμής» ήταν τούτη: Η εφημερίδα έχει γεμίζει από δημοσιογράφους του Συνασπισμού, έχει στενότατες σχέσεις με τις ηγεσίες αυτού του κόμματος και εκεί μέσα έχουν εκκολαφτεί όλες οι «επιδοτούμενες» εστίες των ιδεολογημάτων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως με αυτές τις «ιδεολογικές πλάτες» ο Ρουμπάνης και ο Στάθης προχώρησαν στην πράξη των υποψηφιοτήτων τους, δίχως να έρθουν σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση, παρά τις στενότατες σχέσεις που έχουν υφάνει μαζί της…

Υποτίμησαν,
φαίνεται, λόγω κεκτημένης ταχύτητας και πολιτικής αδράνειας τα νέα πολιτικά δεδομένα: Την επίθεση Κοροβέση-Βότση και από πίσω του Αλαβάνου!!!

Και ακόμα χειρότερα (γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν απωλέσει την πολιτική τους σκέψη) τη Νέα Στρατηγική της εφημερίδας, στρατηγική που αποτυπώνεται στην πολιτική συμπεριφορά του Αλαβάνου.

Η Νέα αυτή στρατηγική, έχει αναλυθεί από το ΡΕΣΑΛΤΟ, συνίσταται σε τούτο:
Στο σχέδιο αποδόμησης του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, στην αυτοδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου, συνακόλουθα στη διάλυση του Συνασπισμού ή στο «κόντεμά» του προκειμένου να επιτευχθεί η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Η «Ε» πλέον συνδέεται άμεσα και όχι έμμεσα (μέσω ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ), με την νέα κυβέρνηση, όπως την καθορίζουν και την προσδιορίζουν τα υπερατλαντικά, μεγάλα αφεντικά.

Εδώ βρίσκεται το κλειδί ερμηνεία του φαινομενικά «πολιτικού παράδοξου».

Στο παρασκήνιο που έλαβε χώρα, απλώς εκφράζεται το διαχειριστικό κομμάτι αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.

Η διεύθυνση και ιδιαίτερα η Μάνια, ενήργησε με πολιτικό χειροτεχνισμό και παρορμητικά. Προχώρησε σε άμεσες και βιαστικές κινήσεις απολύοντας το Ρουμπάνη και απειλώντας το Στάθη με απόλυση.

Το ίδιο, ωστόσο, πολιτικά ανεγκέφαλα και νευρικά ενήργησε και η άλλη πλευρά, βαθαίνοντας το «ρήγμα».

Έβγαλε ο Συνασπισμός ανακοίνωση εναντίον της διεύθυνσης και μίλαγε για δίωξη «φρονήματος».

Μετά έσπευσε ο Συνασπισμός και τα συνδικαλιστικά του όργανα στην «Ε», για διαπραγματεύσεις!!!

Και την ώρα των διαπραγματεύσεων,
ο Ρουμπάνης κυκλοφορεί ανακοίνωση ακόμα πιο αιχμηρή εναντίον την «Ε». Μύλος δηλαδή…

Η διαπραγμάτευση
και οι ποικίλες συνασπισμένες πιέσεις προς τη Μάνια έφεραν, προσωρινά, καρπούς: Ανακλήθηκαν οι απολύσεις.

Ανακλήθηκαν,
ωστόσο οι απολύσεις, δίχως η Διεύθυνση και ιδιαίτερα η Μάνια, να έχει λάβει ακόμα γνώση του «λίβελου» Ρουμπάνη!!!

Τώρα η κατάσταση βράζει και αν κουκουλωθεί θα είναι πολύ προσωρινό…


Σοφή η λαϊκή παροιμία: «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια»…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 2:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αποδιοπομπαία τα... στελέχη;

Εντυπωσιακή η ανάλυση του Νταβέλη, μου έλυσε πολλές απορίες. Γιατί είναι αλήθεια ότι πολλοί τα χάσαμε που το μακρύ χέρι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ ξαφνικά απέλυσε στελέχη της "Ελευθεροτυπίας" επειδή έβαλαν υποψηφιότητα με το κόμμα τους, που όλον αυτό τον καιρό στήριζαν, όπως σύμπασα η εφημερίδα.

Φαίνεται ότι όσο ήταν ο Αλαβάνος υπήρχε η ακραία ταύτιση και όχι τώρα. Ίσως μάλιστα τα αφεντικά της "Ε" να θεωρούν τον Τσίπρα... εχθρό, όπως και ο Αλαβάνος.

Σαν αναγνώστης της "Ε" πάντως θα ήθελα να σημειώσω ότι οι δύο συντάκτες δεν είχαν την ίδια γραμμή πλεύσης ούτε τον ίδιο ρόλο. Τελευταία μάλιστα ο Ρουμπάνης αρθρογραφούσε σπανίως, αντίθετα με τον Στάθη που -τόσο με τα σκίτσα όσο και με τα άρθρα του- είχε το βασικό καθημερινό πολιτικό σχολιασμό της εφημερίδας.

Τελικά, το εξ Αμερικής εβδομαδιαίο ένθετο της κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ίσως να μην είναι απλά επαγγελματική επιλογή.
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 17, 2009 5:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι «χαρτογιακάδες» των καπιταλιστικών προνομίων


Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε και αστραπιαία «πνίγηκε» με τις απολύσεις στην «Ελευθεροτυπία», άφησε τα ουσιώδη ζητήματα στο απυρόβλητο.

Θέλω να επισημάνω,
λοιπόν ένα ζήτημα που έχει αποσιωποιηθεί τελείως: Την πολιτική και ηθική στάση ενός που θέλει να είναι και λέει ότι είναι Αριστερός.

Οι πάντες μείνανε στο τυπικό των αστικών κανόνων και νόμων και στις αυθαίρετες απολύσεις της εργοδοσίας.

Οι αυθαιρεσίες, όμως κάθε εργοδοσίας δεν μπορούν να επικαλύψουν και να συγκαλύψουν την «αριστερή», αστική πολιτική και ηθική θέση και στάση. Ένα «κακό» δεν μπορεί να συγκαλύψει ένα άλλο. Ούτε τα νόθα κατασκευάσματα της αστικής νομοθεσίας.

Το λεγόμενο «ασυμβίβαστο» ή μη είναι νομικίστικα αστικά τερτίπια και ΠΟΤΕ δεν μπορούν να αποτελέσουν το κριτήριο μιας αριστερής στάσης. Είναι συχνά και παράλογα: Γιατί π.χ. να είναι ασυμβίβαστη η βουλευτική ιδιότητα σε ένα γιατρό ή έναν δικηγόρο και να μην είναι σε ένα δημοσιογράφο, ο οποίος μάλιστα έχει και πρόσβαση στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης απείρως μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλον; Ιδιαίτερα όταν ο δημοσιογράφος είναι προβεβλημένο στέλεχος μιας εφημερίδας η οποία αποτελεί κεντρικό διαμορφωτή και «κατασκευαστή» γνώμης.

Και αυτά περί «συνταγματικού δικαιώματος» είναι μια αστική απάτη. Μια απάτη τυπικών ισοτήτων. Μια απάτη που εξισώνει το δυνάστη με το θύμα, τον έχοντα και κατέχοντα με αυτόν που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, την εξουσία της φήμης και των δημοσιογραφικών ειδώλων με τον απλό άνθρωπο.

Αυτή δεν είναι «ισότητα» είναι συνταγματική επικύρωση της ανισότητας. Ακριβέστερα είναι ισότητα μεταξύ των ανθρώπων του καθεστώτος.

Το να επικαλείται ένας που ποζάρει ως αριστερός αυτή την «ισότητα» σημαίνει ότι δεν είναι αριστερός. Είναι «αριστερός» με αστική φιλοσοφία και ιδέες, ένας καθεστωτικός αριστερός…

Το να επικαλείται, συνεπώς, ο Στάθης και ο Ρουμπάνης το συνταγματικό τους δικαίωμα αυτό είναι ένα τέχνασμα απάτης και καιροσκοπισμού. Ένα τέχνασμα που συγκαλύπτει το κριτήριο που πρέπει να καθορίζει έναν πραγματικό αριστερό.

Ο Στάθης και ο Ρουμπάνης θέλανε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο: Να έχουν, από τη μια, τις προσβάσεις τους και τις απολαβές τους (οικονομικές και κοινωνικές, φήμης και πρόσβασης στους αστικούς μηχανισμούς προπαγάνδας) ΚΑΙ από την άλλη, να γίνουν και «αριστεροί» βουλευτές!!!

Αυτό, σύμφωνα με τους αστικούς νόμους, μπορεί να μην είναι «ασυμβίβαστο», αλλά είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΗΘΙΚΑ ασυμβίβαστο για κάποιον που λέει ότι είναι αριστερός

α). Καταλύει κάθε έννοια πραγματικής δημοκρατίας, ακόμα και αυτήν την αστική δημοκρατία. Ο Καθένας αντιλαμβάνεται ότι είναι σκανδαλωδώς άνισοι οι όροι της «δημοκρατικής» επιλογής και εκλογής. Ένας αγωνιστής π.χ. του ΣΥΝ (έχει και τέτοιους) που ρισκάρει τα πάντα για τις ιδέες του δεν έχει ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τους «χαρτογιακάδες» των ΜΜΕ…

β). Ταυτόχρονα είναι και πολιτικά και ηθικά κολάσιμο και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Χρησιμοποιείται το αστικό μέσον προπαγάνδας (ΜΜΕ) για να κυκλοφορήσει το «αριστερό» του κεφάλαιο (το κεφάλαιο που απέκτησε στο μέσον) ο «αριστερός» υποψήφιος. Δηλαδή με τα κεφάλαια των «νταβάδων», με τη φήμη και την πρόσβαση που μας παρέχουν, συνακόλουθα και με τις εξαρτήσεις, επιδιώκουμε να βγούμε «αριστεροί» βουλευτές…

Ποια αξιοπιστία αριστερή
μπορεί να έχει ένας τέτοιος βουλευτής, ο οποίος ούτε καν παραιτείται από το δημοσιογραφικό αξίωμα (για τα μάτια έστω του κόσμου) και ΑΠΑΙΤΕΙ να κρατάει την προβεβλημένη θέση του και στο πανηγύρι της προεκλογικής απάτης;

Φυσικά σχήμα ρητορικό είναι το «αξιοπιστία αριστερή». ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν όλοι αυτοί με την Αριστερά. Άνθρωποι του καθεστώτος είναι με προβιές αριστερές: Έμποροι των αριστερών ιδεών και αγώνων. «Χαρτογιακάδες» της αναρρίχησης και των καπιταλιστικών προνομίων είναι…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 17, 2009 11:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Νίκος Καραμπάσης αποκαλύπτει και άλλες πτυχές του ζητήματος.
Εμείς δεν γνωρίζουμε αυτή τη σοβαρή «λεπτομέρεια»!

Ο «Ένας από εκεί», μπορεί να μας ενημερώσει;

Πάντως, η νεότερη πληροφορίας μας είναι ότι ο Στάθης δεν θα είναι τελικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί ήρθαν τα πάνω κάτω, ακόμα δεν το γνωρίζουμε…


http://orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_3060.html

Η Μάνια αποκάλυψε ωμά τον Στάθη....- Σοκ στην "Ε"

Στον απόηχο της αναστάτωσης που προκλήθηκε στην "Ελευθεροτυπία" απο την αρχική απόφαση της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας Μάνιας Τεγοπούλου να θέσει εκτός εφημερίδας δυο στελέχη της που δήλωσαν οτι θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές, πληροφορηθήκαμε σήμερα οτι είναι έξαλλοι και κατάπληκτοι οι εργαζόμενοι με τον...σκιτσογράφο-κειμενογράφο Στάθη Σταυρόπουλο για εναν διάλογο που διέρρευσε οτι εγινε σε ευρεία σύσκεψη που υπήρξε μεταξύ Μάνιας-Στάθη.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του διευθυντή της εφημερίδας κ.Παναγόπουλου, του εκροσώπου των εργαζομένων Π.Σώκου, του εκδότη Θανάση Τεγόπουλου, του Δ.Τρίμη(ΕΣΗΕΑ) κ.α. φέρεται να έγινε ο εξης διάλογος μεταξύ της ιδιοκτήτριας και του σκιτσογράφου:

Μάνια Τεγοπούλου απευθυνόμενη στον Στάθη Σταυρόπουλο: Καλά εσύ δεν με έπαιρνες στο τηλέφωνο και με συμβούλευες να απολύω έναν εργαζόμενο κάθε εβδομάδα για να μην έχω αντιδράσεις;

Απο όσο μπορέσαμε να διασταυρώσουμε το διάλογο, αντίδραση ΔΕΝ υπήρξε απο τον Στάθη για τα τηλεφωνήματα, αλλά ερμηνεία των προθέσεων του....

Πάντως ο φερόμενος ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - που θα ανακοινωθεί μέχρι την Κυριακή - έχει να δώσει λόγο στους συναδέλφους του στην εφημερίδα - εαν έκανε κάτι τέτοιο, όπως ισχυρίσθηκε η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας - πολύ περισσότερο που στην συγκεκριμένη εφημερίδα είναι ενας απλός εργαζόμενος και δεν έχει κάποια διευθυντική θέση ώστε να δικαιολογούνται κρίσεις ή εισηγησεις διοικητικού χαρακτήρα.

Εμείς καταγράφουμε τι συμβαίνει ως ρεπορτάζ και θα επανέλθουμε...

Επιστροφή στην κορυφή
Ένας από εκεί
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 18, 2009 12:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα χειρότερα έπονται


Πράγματι ο Στάθης δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΝ. Ούτε επικεφαλής, ούτε τίποτα. Όπως ανακοινώθηκε στην "Ελευθεροτυπία", τον έκοψε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντάς τον ως "εθνικιστή".
Το κόψιμο είναι γεγονός, το γιατί έγινε, από ποιους και με ποια αιτολογία, αδιασταύρωτο.

Για τις απολύσεις: η δήλωση της ιδιοκτήτρια της "Ε" έγινε εις επήκοον πολλών που φρόντισαν να την αναμεταδώσουν. Εξηγήσεις του Στάθη Σταυρόπουλου είτε υπήρξαν είτε όχι δεν έγιναν γνωστές στους συντάκτες.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται συμμετοχή του Τρίμη (ΙΟΣ) στις διαπραγματεύσεις. Δεν το γνωρίζω.
Απορώ πάντως: ο Τρίμης έχει παραιτηθεί από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ άρα η συμμετοχή του είναι παραθεσμική.

Κάποιος μπορεί να πει ότι αυτά είναι τύπος και όχι ουσία. Δεν συμφωνώ. Όταν εκδότης της Ελευθεροτυπίας είναι ένας δικηγόρος του Συμβουλίου Επικρατείας, ο Θανάσης Τεγόπουλος, ο 'τύπος' γίνεται 'ουσία'.

Εννοώ δηλαδή ότι ο Τρίμης κάθισε στο "τραπέζι" μόνο και μόνο γιατί η ιδιοκτησία της "Ε" εκτίμησε ότι η παρουσία του την βοηθάει.

Πού και πώς θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Άλλωστε είναι καιρός να μιλήσουν και "άλλοι από εκεί".

Εγώ θα σημειώσω μόνο ότι το μότο της ιδιοκτησίας της "Ε" ήταν "εδώ δεν γίνονται απολύσεις". Τώρα πλέον -ανεξάρτητα από την "ανάκληση" λόγω των αντιδράσεων των δύο απολύσεων- το νέο δόγμα (εξ αντικειμένου) είναι "απολύουμε για λόγους αρχών".

Και επειδή "λόγοι αρχής" υπάρχουν ή μπορεί να εφευρεθούν τα χειρότερα έπονται.

Για την ώρα θα προσθέσω μόνο ότι στην ιδιοκτησία της εφημερίδας φαίνεται να έχουν φτάσει περισσότερες της μιας "λίστες απολύσεων".

Και μία από αυτές ζητεί απολύσεις "για λόγους αρχής".

ΥΓ. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάποιοι οργανώνουν πογκρόμ προβάλλοντας προσχηματική αιτιολογία.
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 18, 2009 1:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από τον Τεγόπουλο στον Ψυχάρη

Στη θέση του Στάθη, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ο Μουλόπουλος!!!

Από τον Τεγόπουλο πετάξαμε στον Ψυχάρη ή αλλιώς από την Σκύλα στη Χάρυβδη…


Είναι πολιτικά αφελέστατο
να πιστεύει κανείς ότι αυτή η υποψηφιότητα της «πρώτης θέσης» βρίσκεται έξω από τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται και τις έσω-καθεστωτικές κόντρες των «νταβάδων».

Η διεύθυνση της «Ε», της «συνασπισμένης» αυτής εφημερίδας, αντιδρά οξύτατα στην υποψηφιότητα Στάθη (του δικού της) και βγαίνουν στην επιφάνεια και διάφορα «άπλυτα» και το Συγκρότημα τοποθετεί το δικό του άνθρωπο στην «πρώτη θέση»: Στην πρώτη θέση ενός «αριστερού» κόμματος το …συγκρότημα!!!

Μόνο οι παντελώς ηλίθιοι μπορεί να τα βρούνε όλα αυτά «φυσιολογικά»!!!

Η κόντρα Αλαβάνου - Συνασπισμού έχει πολύ βάθος…

Καθώς και πολύ βάθος έχει η νέα γραμμή της «Ε».


Τώρα ότι κόπηκε ο Στάθης επειδή ήταν «εθνικιστής» (αντέδρασε λένε μια συνιστώσα ανύπαρκτων), αυτά είναι παραμύθια για τα μωρά παιδιά…

Ο Στάθης είχε επιλεγεί παμψηφεί και σε άμεση συνεννόηση με Τσίπρα και Κουβέλη.

Μια «συνιστώσα» ανέτρεψε την απόφαση και έδωσε τη «θέση» στο Συγκρότημα;


Αλλά και σε επιμέρους τοποθετήσεις τι λιγότερο, από το Στάθη, λέει ο Λαφαζάνης, ηγέτης του «Αριστερού Ρεύματος», το συνονθύλευμα του ΔΙΚΚΗ, ακόμα και ο Γλέζος; Εκεί τα βρίσκουν μια χαρά…

Μόνο οι πολιτικά αφελείς μπορεί να χάψουν το παραμύθι του «εθνικιστή». Μόνο όσοι δεν έχουν αντιληφθεί το χαρακτήρα και το ρόλο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Ένα πολιτικό μόρφωμα που έπαιζε, παίζει και θα παίζει πάντα μέσα στα παιχνίδια της εξουσίας και των «νταβάδων»…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 18, 2009 7:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λίγη σοβαρότητα


Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης:

«Μετά το δημοσίευμα μας αποσύρθηκε ο σκιτσογράφος Στάθης από το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ»!!!

ΕΔΩ:

http://orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_587.html


Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς: Το κομπασμό της ηλιθιότητας ή το κομπασμό της παραδημοσιογραφίας: Της «λαμόγικης», «πράσινης», σκανδαλοθηρικής ενημέρωσης…

Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ «τρόμαξε» από τις αποκαλύψεις Καραμπάση!!!

«Τρόμαξε» από αυτό που βοούσε μέσα στην «Ε»!!!

Και «τρόμαξε» τόσο πολύ από ένα μπλογκ που έσπευσε ασθμαίνοντας στον Ψυχάρη και στον Μουλόπουλο!!!

Τρόμαξε και έφυγε από τη Σκύλα και πήγε στη Χάρυβδη!!!

Βρε Καραμπάση λίγη σοβαρότητα και σεβασμό προς την αλήθεια δεν θα έβλαπτε.

Πολύ πριν βγει το «αποκλειστικό» σου ρεπορτάζ (τόσο «αποκλειστικό» που όλοι οι δημοσιογράφοι το γνώριζαν) ΗΤΑΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ότι ο Στάθης είχε κοπεί. Και ο ίδιος το έλεγε και οι δημοσιογράφοι της «Ε» το γνώριζαν.

Δεν φτάνει
που τελευταίος και καταϊδρωμένος έμαθες ΟΛΑ τα συμβάντα, προσπάθησες και από πάνω να εμφανίσεις «αποκλειστικότητα» τα πασίγνωστα.

Και το χειρότερο: Έρχεσαι τώρα και κομπάζεις ότι «έφαγες» το Στάθη!!!

Και δεν σκέφτεσαι στοιχειωδώς πολιτικά. Δηλαδή τι «έφαγες»: Την υποψηφιότητα του Στάθη και την αντικατάστασή του από το Μουλόπουλο;

ΕΛΕΟΣ με τη «μικρομέγαλη» δημοσιογραφία σου και τα «εγωκεντρικά» σενάριά σου που αποτυχαίνουν στις προβλέψεις τους σε ποσοστό πάνω από 90%.

Για σκάλισε τι έχεις γράψει κατά καιρούς και τι κωλοτούμπες πολιτικές έχεις κάνει!!!

Περνάς με ταχύτητα από ένα πολιτικό βαγόνια στο άλλο, ακόμα και στο «βαγόνι» του Καρτζαφέρη πέρασες.

Τώρα εσύ ο εχθρός του Γιωργάκη έγινες πιο Γιωργάκης.

ΕΛΕΟΣ…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 19, 2009 4:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ποιος μας κοροϊδεύει περισσότερο;

Εντυπωσιακά τα αποκαλυπτήρια της... αποκαλυπτικής "δημοσιογραφίας" Καραμπάση. Άκου τον έκοψαν λόγω του δημοσιεύματός του!!!

Αφού το ΡΕΣΑΛΤΟ όταν αναδημοσίευσε το κείμενο Καραμπάση γνώριζε ήδη ότι ο Στάθης μάλλον κόβεται.
O Ρεπόρτερ σημείωνε ότι «Πάντως, η νεότερη πληροφορίας μας είναι ότι ο Στάθης δεν θα είναι τελικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί ήρθαν τα πάνω κάτω, ακόμα δεν το γνωρίζουμε».

Απλώς αυτός ο Καραμπάσης φαίνεται ότι διάβασε ΡΕΣΑΛΤΟ είδε το «γιατί ήρθαν τα πάνω κάτω ακόμη δεν το γνωρίζουμε» και σκέφτηκε να πάρει τη... δόξα.

Σωστή και η επισήμανσή σας «Από τον Τεγόπουλο στον Ψυχάρη» που αναδημοσίευσε ο i-reporter προφανώς από αδυναμία ανάλυσης.

Ήδη πάντως είχε διαπράξει την γκάφα. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε, ο ΣΥΝ «έκοψε» τον Στάθη γιατί ήθελε .... συνδικαλισταρά στη θέση του και (προφανώς γι’ αυτό με την καραμπάσεια λογική) επέλεξε τον Μουλόπουλο.
Τώρα τι «συνδικαλιστής» είναι ο πρόεδρος της ανύπαρκτης συνδικαλιστικά ΠΟΕΣΥ γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι αμειβόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών που δεν μπήκαν στο μισθολόγιο επειδή «το θέμα πρέπει να λυθεί συνολικά για όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ»!!!

Κάπως έτσι ο «συνδικαλιστής» κ. Μουλόπουλος μετέθεσε στο μακρινό (...σοσιαλιστικό;;Wink μέλλον την κινητοποίηση στο ΒΗΜΑ επιτρέποντας στον.... διευθυντή σύνταξης κ. Μουλόπουλο (!!!) να πορευτεί χωρίς συνδικαλιστικές αναταράξεις.

Μας κοροϊδεύουν κανονικά δηλαδή, όλοι τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 19, 2009 7:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στάθης: Χάνουμε το δάσος

Συχνά βλέπουμε το φύλλο και χάνουμε το δέντρο. Βλέπουμε ένα εξωτερικό σύμπτωμα και χάνουμε την εσωτερική διαλεκτική λογική που ενώνει τα εξωτερικά συμπτώματα.

Κάθε γεγονός
και πολιτικό επεισόδιο μπορεί να ερμηνευτεί μόνο όταν βρούμε τον άξονα της πολιτικής αποκρυστάλλωσης που γύρω του συνδέονται οργανικά όλα τα επιμέρους εξωτερικά γεγονότα.

Πολλοί φίλοι μένουν στο «γεγονός» ότι ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ «απέβαλε» τον «πατριώτη» Στάθη!!!

ΟΧΙ μόνο δεν προσπαθούν να ανακαλύψουν το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται με αυτή την «ύποπτη» και θορυβώδη «αποβολή», αλλά παρακάμπτουν ακόμα και ένα ουσιαστικό γεγονός: Ότι ο «πατριώτης» Στάθης είναι Συνασπισμός και διαπραγματεύτηκε με την ηγεσία την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο.

Δηλαδή ο «πατριώτης» Στάθης συμμετέχει και ενισχύει ενεργητικά τον ΣΥΝ, παρέχει «πατριωτικό» άλλοθι στο πιο «αντιπατριωτικό» κόμμα: Στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή τη μοχθηρή γκριμάτσα όλων των νεοταξικών ιδεολογημάτων και των «αντιπατριωτικών» πρακτικών.

Πράγματι αδυνατούμε να αντιληφθούμε αυτή την πολιτική λογική των φίλων…

Δηλαδή αν το ΡΕΣΑΛΤΟ ενταχθεί στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ θα θριαμβολογούν; Ή θα «κλαίνε», όπως θα ήταν το σωστό. Θα ήμασταν ΤΟΤΕ «πατριώτες» αγωνιστές ή θλιβεροί καιροσκόποι;

Απορούμε πραγματικά πώς βλέπουν την «αποβολή» του Στάθη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ (με τις γελοίες δικαιολογίες που προσλαμβάνουν ως σοβαρές) και δεν ΒΛΕΠΟΥΝ τον πόθο του Στάθη να είναι βουλευτής του θλιβερού αυτού, αντιπατριωτικού κόμματος.

Σε αυτές τις αντιφάσεις και παραδοξολογίες πέφτουν όσοι κρίνουν τα πολιτικά μας πράγματα με βάση τα προσωπικά αισθήματα: Τις συμπάθειες ή αντιπάθειες που έχουμε για τα πρόσωπα…

Αυτή η «συναισθηματική τύφλα» μάς εμποδίζει να δούμε το τι παίζεται και να ερμηνεύσουμε αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές.

Έχουμε αναλύσει παραπάνω το παιχνίδι που παίζεται. Εδώ θα κάνουμε δύο υποθέσεις εργασίας για το …μέλλον!

Πρώτη: Η «απόσυρση» του Στάθη έχει σχέση με τη νέα πολιτική της «Ε» και με την νέα «κηδεμονία» του ΣΥΝ από το συγκρότημα Λαμπράκη.

Μετά τη «σχεδιασμένη» σύγκρουση Κοροβέση- Αλαβάνου με τον ΣΥΝ είναι ορατό ότι στο μέλλον ΣΥΝ και Συνιστώσες θα χωρίσουν.

Μέσα σε αυτό το νέο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ
του Τσίπρα και των λοιπών ο Στάθης είναι ΠΙΘΑΝΟΝ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας την «πατριωτική» χροιά.

Σε μια τέτοια, πολύ πιθανή προοπτική, θα παίξει και ο Καραμπελιάς…

Κρατήστε τα όλα αυτά…

Δεύτερη υπόθεση εργασίας.


Εδώ έχουμε αντίθετο σενάριο: Ο Στάθης να τα «βρήκε» με τη «νέα» πολιτική» της «Ε»!!!

ΟΛΑ τα άλλα είναι για να νανουριζόμαστε με τα «πατριωτικά» άλλοθι των κομμάτων και των μεγάλων συγκροτημάτων της καθεστωτικής προπαγάνδας.

Η δική μας πολιτική εκτίμηση κλείνει στην πρώτη υπόθεση εργασίας…
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες