Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το παιχνίδι που παίζεται με το Σημίτη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕξόριστοςΈνταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 11, 2009 9:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το παιχνίδι που παίζεται με το Σημίτη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το παιχνίδι που παίζεται με το Σημίτη


Βρήκε τροφή, με την δήθεν ρήξη Σημίτη-Γιωργάκη, η παραπολιτική παραπληροφόρηση και οι «εγκάθετοι» των «νταβάδων» να πλασάρουν όχι μόνο τη σύγχυση, αλλά και τα υφάδια των πολιτικών κατασκευών που ετοιμάζουν τα αφεντικά τους. Λέμε «υφάδια» γιατί ολόκληρο το πλεκτό μένει ακόμα στο «σκοτάδι».

Οι πρωταγωνιστές αυτού του θεάτρου (οι «νταβάδες» και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα) εμφανίζουν (σε αυτούς που γνωρίζουν, φυσικά, να διαβάζουν) κομμάτια μόνο του πολιτικού παζλ. Κάποια μάλιστα είναι και αλληλοσυγκρουόμενα εξωτερικά. Αντιφάσεις που απορρέουν από τη διαφορετική ματιά που έχουν και μεταξύ τους οι «νταβάδες» στην ακολουθούμενη τακτική (όχι στρατηγική) αποδόμησης του πολιτικού σκηνικού.

Κάποιοι επιχειρούν με τη «ρήξη» αυτή να χρωματίσουν το Γ.Π. με «ηγετική αποφασιστικότητα»: αγωνιώδης προσπάθεια να επικαλύψουν την πολιτική του μετριότητα και τις φλύαρες ανοησίες του.

Έτσι αυτοί που θέλουν να φιλοτεχνήσουν ένα τέτοιο «δυναμικό» προφίλ του Γ.Π. (ο άνθρωπος με τις φαιδρότητες που ξεστομίζει μπορεί να χαλάσει το «παιχνίδι»), φτάνουν και μέχρι το σημείο να πουν την παρακάτω ηλιθιότητα: «Ότι ο Γιωργάκης «καθαρίζει τους εκσυγχρονιστές». Ένα καλοστημένο δόκανο απάτης για εκείνα τα εκλογικά κορόιδα που ήταν πολύ δυσαρεστημένα από το σημιτισμό.

Δόκανο απάτης γιατί ο «εκσυγχρονισμός» είναι το όλο σύστημα του σημερινού ΠΑΣΟΚ και όχι κάποια πρόσωπα.

Ο Σημίτης ήταν ο «αχυράνθρωπος» αυτού του συστήματος και όχι ο παραγωγός του. Ακόμα, όμως και σε επίπεδο προσώπων, εκτός ελαχίστων, όλο το άλλο κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό σώμα του ΠΑΣΟΚ παραμένει το ίδιο: Από Διαμαντοπούλου, Ευθυμίου, Χρυσοχοϊδη, Ρέππα, Ανδρουλάκη, Βενιζέλο μέχρι τον ίδιο το Γιώργο Παπανδρέου. Ο «εκσυγχρονιστικός» μηχανισμός και οι σημιτικοί υπουργοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ζουν και βασιλεύουν.

Ότι «ξηλώνεται» ο «σημιτισμός» είναι μέγιστη απάτη. Ο αποκεφαλισμός κάποιων πολύ εκτεθειμένων και επικίνδυνων προσώπων για τον Γιώργο, συνίσταται ακριβώς στη διάσωση του «σημιτισμού» ως σύστημα.

Ένα ιστορικό παράδειγμα για τους αφελείς: Ο σταλινισμός π.χ. δεν εξαλείφτηκε και μετά την κατηγορηματική καταδίκη του Στάλιν ως πρόσωπο.

Η «ρήξη» συνεπώς με το Σημίτη δεν είναι ρήξη: ούτε ιδεολογική, ούτε πολιτική, ούτε οργανωτικής εκκαθάρισης…

Είναι μια δήθεν ρήξη που εντάσσεται στα μελλούμενα νταβατζίδικα παιχνίδια.

Είναι μια διατεταγμένη ρήξη ενταγμένη στο στρατηγικό σχέδιο των «νταβάδων».

Δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε με ψυχολογικούς όρους, με βάση τις «ανταγωνιστικές» προσωπικές κόντρες που ασφαλώς και υπάρχουν.

Ούτε μπορεί να υπολογίσουμε με ακρίβεια τις εκλογικές επιπτώσεις.
Οι «νταβάδες», βεβαίως είναι σε θέση να υπολογίσουν κάποια πρακτικά αποτελέσματα καλύτερα από εμάς. Διαθέτουν μηχανισμούς και εικόνα όλων των δεδομένων.

Γενικά κρίνοντας, πιστεύουμε ότι η «κόντρα» αυτή θα επιφέρει κάποιες μικρές εκλογικές ζημιές στο ΠΑΣΟΚ, τόσες που να μη σχηματίσει αυτοδυναμία…

Εξετάζοντας, όμως, συνολικά τα πολιτικά μας πράγματα, μπορεί να δώσουμε ένα «κλειδί» ερμηνείας αυτής της διατεταγμένης «κόντρας»:

α). Αυτός που καθοδήγησε τη «ρήξη» ήταν ο Σημίτης. Δεν ήταν υποτιμητικό γιΆ αυτόν να δεχτεί να ηγηθεί οποιουδήποτε ψηφοδελτίου. Η ίδια η ιστορική πρακτική λέει ότι κανένας πρώην Πρωθυπουργός δεν «κράτησε» θέση στο Επικρατείας. Ο Σημίτης «εγκλώβισε» τον Παπανδρέου, έτσι ώστε να βρει πρόσχημα να μην είναι στα ψηφοδέλτια…

β). Ο Σημίτης αποτελεί το εκλεκτό «τέκνο» των ισχυρών οικονομικών κέντρων εξουσίας: Ξένων και εγχώριων.
Ένα ισχυρό πολιτικό τους χαρτί που θα παίξει…

γ). Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Δημήτρης Τσάτσος, ο συνταγματολόγος (φίλος του Σημίτη και «εκτελεστής» σεναρίων), καυτηρίαζε την πολιτική του Γιώργου για την Προεδρία ΚΑΙ εμμέσως πλην σαφώς απαιτούσε από τον κ. Παπούλια να παραιτηθεί: Πίσω από αυτή την «πρωτοβουλία» φωτογραφιζόταν ο Σημίτης.

δ). Αμέσως μετά, ένας άλλος «διακινητής» και «δοκιμαστής» των νταβάδικων σεναρίων, ο Καρατζαφέρης, μίλαγε για το μεγάλο κεφάλαιο Σημίτη!!!

ε). Η μεταλλαγμένη στάση της Ν.Δ. απέναντι στον Σημίτη. Ιδιαίτερα η «εκσυγχρονιστική» της τάση, με την Ντόρα επικεφαλής δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα: Έχει «ενθουσιαστεί» από το «μεγάλο κεφάλαιο» Σημίτη.

Η επιστήμη των σημείων εδώ είναι πολλαπλά αποκαλυπτική: Ιδιαίτερα οι «ταυτίσεις» Ντόρας και Καρατζαφέρη!!!

Όλα αυτά δείχνουν ολοκάθαρα ότι το παιχνίδι θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια…


Οι «χρησμοί» Καρατζαφέρη (διατεταγμένοι «χρησμοί») αρχίζουν να «βγαίνουν».

Τώρα μας απομένει ο Παπαδήμος: Αυτός ο τραπεζίτης της Ε.Ε. που τον πρότεινε ο Καρατζαφερης ως Πρωθυπουργό πριν από μερικούς μήνες…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3103

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 12, 2009 11:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα πολύ καλό και εύστοχο κείμενο από το «Κλασσικοπερίπτωση».

Πάλι, όμως θα «γκρινιάξω», φίλε.

Η «καρατόμηση» κάποιων προσώπων δεν συνιστά απογαλακτοποίηση από τον θανατηφόρο «εκσυγχρονισμό» ή αλλιώς «σημιτισμό».

Αυτή την απάτη θέλουν να περάσουν πολλοί με τον όρο «βαρίδια», γράφοντας, ότι ο Γιώργος «καθάρισε» με τους «εκσυγχρονιστές», αναφερόμενοι και στα εξής ονόματα:
«Κ. Λαλιώτης, Α. Τσοχατζόπουλος, Γ. Πασχαλίδης (υπέβαλε χθες την παραίτησή του), Κ. Σημίτης, Χρ. Βερελής, Γ. Ανωμερίτης, Ν. Χριστοδουλάκης, Γ. Παπαντωνίου. Παραμένουν η Β. Παπανδρέου, ο Χρ. Παπουτσής και ο Μ. Παπαϊωάννου…»

ΜΕΓΑΛΗ απάτη: Ακόμα και σε επίπεδο ονομάτων οι Λαλιώτης, ¶κης, Ανωμερίτης, Σκανδαλίδης, και πολλοί άλλοι είναι «βαρίδια» του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και πολλοί ιστορικά στελέχη του, πριν από το Γιωργάκη.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ σήμερα είναι «εκσυγχρονιστικό», με πρώτο το Γιώργο, ο οποίος εξάλλου έδωσε την ηγεσία στο Σημίτη, κόντρα στον άρρωστο Ανδρέα.

Ο σκληρός πυρήνας του «εκσυγχρονισμού» δεν είναι απλώς κάποια πρόσωπα, ελάχιστα «καρατομημένα». Είναι όλο το σύστημα του σημερινού ΠΑΣΟΚ με τις ιδέες και την πρακτική που πολύ καλά περιγράφεις στο άρθρο σου.

Και πριν απΆ όλους ο Γιώργος: Το εκφυλισμένο τέκνο του σημιτισμού!!!

Να μην πέφτουμε, συνεπώς στη «λούμπα» του «καθαρίσματος των «εκσυγχρονιστών»!!!

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/09/blog-post_4332.html

Ο ΠΑΣΟΚ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΤΑ "ΒΑΡΙΔΙΑ" ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ "ΦΕΛΛΟΥΣ"


Εκατοντάδες είναι τα e-mails που λαμβάνουμε με αφορμή τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Διαμαρτυρίες και αρνητικά σχόλια από φερόμενους ως οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και χαμόγελα ικανοποίησης από τους αντιπάλους των άλλων κομμάτων.

Τί μπορείς να πείς κ. Παπανδρέου στον Έλληνα οικογενειάρχη που παλεύει καθημερινά με όλες τις δυνάμεις της "Νέας Εποχής" οι οποίες θέλουν με το ζόρι να επιβάλλουν στο γιό και την έφηβη κόρη του το πρότυπο ζωής του ομοφυλόφιλου όταν βλέπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας να "μοστράρει" ο περίφημος δήμαρχος της Τήλου;

Είπαμε για το κόμμα των κίβδηλων συνθημάτων ότι φανέρωσε τις νεο-εποχίτικες ιδέες του θέλοντας να φέρει τον Ψινάκη στη βουλή. Τί να πούμε για εκείνους στο ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν τον θεσμικό υποστηρικτή της ανωμαλίας και της διαστροφής στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας;

Πώς θα πείσεις κ. Παπανδρέου όσους πίστεψαν ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε όταν βάζεις στο "υπόλοιπο Αττικής" πρόσωπα σαν τον Πάγκαλο, τον Πομώνη και την Γράψα και δεν θεωρείς βάρος τις φιλοσκοπιανές δηλώσεις του Λοβέρδου;

Αν ο στόχος του ψηφοδελτίου που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 4 του Οκτώβρη ήταν το "ψάρεμα" ψήφων, τότε και πάλι δεν έχει πιάσει το βάθος της σκέψης του απογοητευμένου Έλληνα πολίτη που απαιτεί απο την πολιτεία να τον προστατέψει από τους νεο-εποχίτες δούλους της λέσχης Μπίλντεμπεργκ,του "ουράνιου τόξου" και της πολύχρωμης αριστεροδέξιας νεο-ταξικής παρέας των αποδομητών της ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον σημερινό Έλληνα ψηφοφόρο είναι η απογοήτευση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του "εκσυγχρονισμού" και της "επανίδρυσης" και η πικρή γεύση που του άφησαν τα "σύμφωνα συμβίωσης",η εξωτερική πολιτική της δειλίας και του κατευνασμού, τα σκάνδαλα των υπουργών και των πρωτοκλασάτων στελεχών που "σεμνά και ταπεινά" γέμιζαν τα σεντούκια τους με το αίμα του ελληνικού λαού, η χειραγώγηση δικαστικών λειτουργών που είχαν μετατραπεί απροκάλυπτα σε κομματικά εκτελεστικά όργανα, ο βιασμός ,της ήδη απο το παρελθόν, κακοποιημένης παιδείας με εκτελεστές τη Γιανάκου,τη Ρεπούση, το Σπηλιωτόπουλο, τον Ασκητή και όλο το νεο-εποχίτικο σκυλολόϊ των αριστεροδέξιων κοντυλοφόρων και τέλος η νομοθέτηση και φασιστική επιβολή του υπέρτατου συστήματος ηλεκτρονικού φακελώματος μέσω του ΑΜΚΑ και της Κάρτας Κοινωνικής Ασφάλισης (των οποίων η άρνηση παραλαβής καταδικάζει τον Έλληνα πολίτη στην ανεργία και την περιθωριοποίηση).

Η αγανάκτηση και η πικρία του Έλληνα ψηφοφόρου δεν είναι αυτά που θα προσδώσουν μακροημέρευση στο ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση. Αυτό που θα έκανε τη διαφορά ποιοτική και όχι συναισθηματική θα ήταν ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο θα απουσίαζαν εκείνοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπέσκαψαν στο παρελθόν κάθε αξία που μας διατήρησε ως έθνος, ως κοινωνία, ως οικογένεια.

Εκείνοι που με λύσσα στο παρελθόν αγωνίστηκαν ώστε να γίνουν αξίες και θεσμοί τα "μανιφέστα" της scientology, της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, της αποστασίας και της διαστροφής και που φυσιολογικά θα έπρεπε και αυτοί να αποτελούν "βαρίδια" διατήρησαν την πραγματική ιδιοσύστασή τους δηλαδή του "φελλού".

Αυτοί λοιπόν
αντί να πάνε εκεί που έπρεπε δηλαδή στον πάτο της πολιτικής ανυπαρξίας, το "νέο" ΠΑΣΟΚ θα τους χρησιμοποιήσει για να κρατήσουν δήθεν τα δίχτυα της εκλογικής αλίευσης στον αφρό.

Αυτό που δυστυχώς ξεχνούν κάποιοι είναι ότι η ουσία δεν βρίσκεται στον αφρό, στο κύμα και στα θολά νερά.Εκεί ζουν και υπάρχουν μόνο τα απόβλητα της σημερινής παγκόσμιας μόλυνσης της "Νέας Εποχής" και της ερχόμενης νεο-ταξικής δικτατορίας.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜΈνταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 12, 2009 12:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο κύριος εκφραστής του Εκσυγχρονισμού έφυγε. Ο Εκσυγχρονισμός παρέμεινε. Εν ολίγοις.
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες