Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Νοθεία στο Αφγανιστάν, αλλά οι Η.Π.Α. ποιούν την νήσσα!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 05, 2009 6:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Νοθεία στο Αφγανιστάν, αλλά οι Η.Π.Α. ποιούν την νήσσα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τερατώδης νοθεία καταγγέλεται στις εκλογές της 20ης του περασμένου Αυγούστου στο Αφγανιστάν:

http://www.wsws.org/articles/2009/aug2009/pers-a28.shtml

Για 800 καταγγελίες ατασθαλειών κάνει λόγο η Επιτροπή Εκλογικών Παραπόνων του Ο.Η.Ε., εκ των οποίων οι 50 αφορούσαν περιστατικά τόσο σοβαρά, ώστε θα μπορούσαν να αλλιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πολυάριθμες καταγγελίες κάνουν λόγω για απειλές σε ψηφοφόρους από μπράβους του αμερικανόφιλου προέδρου Χαμίντ Καρτζάι, για προκατασκευασμένα ψηφοδέλτια υπέρ του ίδιου προσώπου κ.α.

Στις 23 Αυγούστου ο Υπουργός Οικονομικών του Καρτζάι, Χαζράτ Ομάρ Ζαχιλγουάλ, έφτασε σε σημείο να ανακοινώσει ότι "επί συνόλου 5 εκατ. ψηφοδελτίων έμενε να καταμετρηθούν μόνον άλλες 450 χιλλιάδες, και ότι ο πρόεδρος Καρτζάι ήταν ο νικητής με ποσοστό 68%"!...Την επόμενη μέρα όμως η Ανεξάρτητη Επιτροπή Εκλογών είχε καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια σε 500 μόνο εκλογικά κέντρα από τα 6.000 όλης της χώρας.

Όσο για τις Η.Π.Α., ο Ομπάμα χαιρέτησε τις ωσάνω εκλογές σαν "ένα σημαντικό βήμα υπέρ της Δημοκρατίας και εναντίον της Τρομοκρατίας" (= Ταλιμπάν). Σχετικά με τη νοθεία ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ. Αντίθετα προς τη στάση των Η.Π.Α. στις εκλογές του Ιράν, όπου άρχισαν να κραυγάζουν για "νοθεία" σχεδόν αμέσως μόλις έκλεισαν εκεί οι κάλπες! Δεν είπαν τίποτα ούτε καν για την προκλητικά πρόωρη διακύρηξη του "θριάμβου" του Καρτζάι από τον Ζαχιλγουάλ, τη στιγμή που το γεγονός ότι οι Αχμαντινετζάντ διακύρηξε τη νίκη του μόλις λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες κρίθηκε ως "ύποπτο" (αυτό παρόλον ότι ο Μουσαβί είχε και αυτός διακυρήξει τη "νίκη του"...πριν καν κλείσουν οι κάλπες).
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες