Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η μολότοφ Κοροβέση

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 19, 2009 10:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Η μολότοφ Κοροβέση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η μολότοφ Κοροβέση έβαλε φωτιά και στο δικό του «μαγαζί»


Μια σοφή ελληνική παροιμία λέει: «Από μικρό και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».


Θα προσθέταμε: και από το μεθυσμένο!!!

Ο Κοροβέσης, ως γνωστό, συνδυάζει την τρέλα με το ποτό. Συνεπώς είναι πολύ «λογικό», σε μια τέτοια «έξαρση» του ποτού με την τρέλα, να του ξεφύγουν και κάποιες ομοβροντίες αληθειών…

Μιλώντας, λοιπόν, στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» του ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 1», αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα που αφορούσε το 1989 και την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το "έκτρωμα" της συγκυβέρνησης του Τζανή Τζαννετάκη.

Συγκεκριμένα είπε: «Η κυβέρνηση Τζανετάκη –ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα, κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.»

Σημείωση: Εδώ ο Κοροβέσης (λόγω πιοτού, ίσως) μπλέκει τη συγκυβέρνηση Τζανετάκη με την "οικουμενική κυβέρνηση"!!!

Να δούμε τις δηλώσεις:

Ο Λεωνίδας Κύρκος: «Ο κ. Κοροβέσης άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι».

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα όσα ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις που δε συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.»

Αλλοπρόσαλλες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Κοροβέση το ΚΚΕ και τις απέδωσε στις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Aπό τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις».

Παρατηρήσεις:

Πρώτη παρατήρηση: Οι απαντήσεις είναι αμήχανα ψελλίσματα περί «παραμυθιών» και «αλλοπρόσαλλων» συμπεριφορών.

Κάθε παραμύθι στηρίζεται και οικοδομείται με στοιχεία (έστω διαστρεβλωμένα) αλήθειας, Πατάει πάνω σε μια πραγματικότητα…

«Αλλοπρόσαλλη» συμπεριφορά δεν είναι επιχείρημα.
Ακριβώς γιατί αν ήταν «λογική» συμπεριφορά δεν θα τα έλεγε, δεν θα έβαζα φωτιά στο ίδιο του το σπίτι.

Δεύτερη παρατήρηση: Η καταλυτική πραγματικότητα

α). Το έγκλημα της συγκυβέρνησης. Όταν διαπράττεις το ύψιστο πολιτικό έγκλημα της ΑΠΑΤΗΣ και συγκυβερνάς με τον ταξικό σου αντίπαλο, ΤΟΤΕ είσαι ικανός και για τα πολύ μικρότερα εγκλήματα της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της εξουσίας, όπως είναι οι μίζες και η υποτέλεια στα ισχυρά καρτέλ του χρήματος.

Η δήλωση, συνεπώς, του Κοροβέση δεν βρίσκεται σε διάσταση με τη «λογική» της πραγματικότητας. Αντιθέτως: Επαληθεύει αυτή τη «λογική».

β). Ένα άλλο στοιχείο της πραγματικότητας είναι τούτο: Πληθώρα στελεχών, για να μη πούμε η πλειονότητα, της «Ελληνικής Αριστεράς», είναι ενσωματωμένα στο οικονομικό και πολιτικό κύκλωμα του συστήματος: Επιχειρηματικές δραστηριότητες κει εξαρτήσεις, κρατικά έργα και προμήθειες, ποικίλες «διαπλοκές»: οικονομικές και πολιτικές.

Αυτή η πραγματικότητα γεννάει και θρέφει όλες τις ασθένειες: Από χρηματοδοτήσεις, μίζες, επιχειρηματικές εξαρτήσεις και δουλείες…

Η δήλωση, συνεπώς, του Κοροβέση συμβαδίζει με αυτή την πραγματικότητα και την επιβεβαιώνει…


Παρατήρηση Τρίτη:

Υπάρχει, τέλος, και το πολιτικό, καταλυτικό στοιχείο της πραγματικότητας: η ιδεολογική και πολιτική ενσωμάτωση στο σύστημα της λεγόμενης «αριστεράς».

Τι πράττει αλήθεια ιδεολογικά και πολιτικά;
Αναπαράγει όλα τα σύγχρονα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης και τα νομιμοποιεί πολιτικά.

Με διαφορετικές «λεκτικές φόρμες» και ποικίλα «αριστερά» τεχνάσματα προωθεί όλες τις στρατηγικές επιδιώξεις του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου, των «νταβάδων» της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής.

ΟΤΑΝ υπηρετείς στην πράξη τους «νταβάδες»,
ανεξάρτητα αν στα λόγια τους αναθεματίζεις (και τα λόγια έχουν λιγοστέψει), ΤΟΤΕ δεν μπορείς να ξεφύγεις και από τα «δωράκια».

Οι υπηρέτες αγαπούν τα «δωράκια»…

Πλήρως, συνεπώς, ευθυγραμμισμένη με αυτή την πραγματικότητα είναι η «αλλοπρόσαλλη» δήλωση του Κοροβέση…

Οι ηγεσίες της «Ελληνικής Αριστεράς» απλώς σκούζουν σαν μωρές παρθένες.

Ο δε ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ούτε να διαγράψει τον Κοροβέση δεν τολμά. Μιλάει ευθέως ο Κοροβέσης για συναλλαγή και το μόνο που ψελλίζει είναι ότι «είναι προσωπικές του απόψεις»!!!!

Τέτοια ηθική κατάπτωση δύσκολα συναντάς. Και λένε ότι είναι και αριστεροί.

ΕΛΕΟΣ…





_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 19, 2009 6:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «παρέμβαση» Κοροβέση έχει βάθος

Παρομοιάσαμε σαν «μολότοφ» τη δήλωση Κοροβέση, ακριβώς για να σηματοδοτήσουμε τη γενικότερη πολιτική φιλοσοφία του «αριστερού» χώρου του. Ενός χώρου ποικίλων εμπρησμών: από εμπρηστικές δηλώσεις και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα (αφθονούν στην πολιτική συμπεριφορά του Κοροβέση, του Ψαριανού και άλλων), μέχρι τις εμπρηστικές πράξεις χειραγώγησης και καθοδήγησης μιας μερίδας της εξαθλιωμένης και κλονισμένης νεολαίας.

Δώσαμε, επίσης, κάποιες πινελιές της ψυχολογικής του υπόστασης απλώς για να αποτυπώσουμε όχι μόνο τη φιλοσοφία, αλλά και την ψυχολογία αυτού του ακρωτηριασμένου και ξεπεσμένου μικροαστικού επαναστατισμού: Τόσο εξαθλιωμένος που μέσα του και πάνω του παίζονται και «οργανώνονται» ποικίλα πολιτικά παιχνίδια των μηχανισμών εξουσίας: από τις επιδοτούμενες ομάδες του «αντιρατσισμού» μέχρι τις «ομάδες κρούσης» κουκουλοφόρων...

Δείξαμε, τέλος, ότι η δήλωση του Κοροβέση δεν έρχεται σε διάσταση με την πράξη της λεγόμενης «αριστεράς». Όταν είσαι μεταλλαγμένος και ενσωματωμένος μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και τις πολυεδρικές διαπλοκές του, όταν γίνεσαι και κυβερνητικός διαχειριστής αυτού του συστήματος, συμμαχώντας μάλιστα με την πλέον μακάβρια πολιτική του γκριμάτσα (τον μητσοτακισμό) τότε είσαι ικανός για κάθε «προστυχιά».

Η δήλωση Κοροβέση δεν έρχεται σε διάσταση με αυτή την «προστυχιά» της «Ενωμένης Αριστεράς», αντίθετα αποτελεί ένα επικουρικό «στοιχείο» απόδειξης…

Κάποιοι επειδή καθορίζονται από το «συναίσθημα» της αηδίας προς το πρόσωπο του Κοροβέση (σε μας η αηδία είναι πιο έντονη, λόγω γνώσης του ανδρός) ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ αμήχανα να υποσκάψουν την ουσία της δήλωσής του, φτάνοντας και σε τούτο το φαιδρό επιχείρημα: «η εκλογή του οποίου στο βουλευτικό αξίωμα "επετεύχθη" μόνο και μόνο επειδή είχε εμπλακεί το όνομά του στην υπόθεση της αλήτικης συμμορίας της 17Ν, και μάλιστα ως κατέχων "πρωταγωνιστικό" ρόλο.»

Γίνεσαι βορά του γελοίου όταν δεν γνωρίζεις την πραγματικότητα και απλώς έχεις ακούσει για ένα φαιδρό δημοσίευμα της «αστυνομικίνας», Νικολούλη στο «Έθνος»…
Λίγη σοβαρότητα και μικρότερη έπαρση της βλακείας δεν θα έβλαπτε…

Ας έρθουμε στο θέμα μας.

Όλα όσα περιγράψαμε παραπάνω από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να δώσουν μια βαθύτερη ερμηνεία στο ΓΙΑΤΙ ο Κοροβέσης επέλεξε, ΣΗΜΕΡΑ, να προβεί σε μια τέτοια δήλωση.

Η παρέμβαση αυτή του Κοροβέση φαίνεται να έχει πολιτικό «βάθος».

Και αυτό αποδεικνύεται από την απάντηση-δικαιολογία που έδωσε. Μια απάντηση που ΟΧΙ μόνο δεν αναιρεί, αλλά «τεκμηριώνει» τα δηλωθέντα.

Διαβάστε:

«Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως είναι γνωστό, έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας στη πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα «του οίκου μας».
Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens (Ελευθεροτυπία 13/7/2009, Γ.Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα…»


Ο Κοροβέσης εδώ τεκμηριώνει τις «απόψεις» του με άρθρα του Βότση και του Μπέη.

Δηλαδή «ανακυκλώνει» αυτά που γράφτηκαν στην «Ε» και πέρασαν στο «ντούκου».

Το πρώτο ερώτημα:
Γιατί οι αρθρογράφοι της «Ε» θυμήθηκαν σήμερα τη «συνενοχή» της «αριστεράς» σε σκάνδαλα του 1990;

Ερώτημα δεύτερον: Γιατί ΣΙΩΠΗΣΕ η «αριστερά και γενικά τα ΜΜΕ σε αυτές τις κατηγορίες και δεν έδειξαν ΚΑΜΙΑ «ευαισθησία»;

Ερώτημα τρίτο: ΓΙΑΤΙ, σήμερα ο Κοροβέσης επιδιώκει και «επιμένει» στην ανακύκλωση και στη «σκανδαλοποίηση» αυτών των κατηγοριών;

Κάποιο πολιτικό λάκκο έχει η φάβα.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο «αθώα», ούτε τον Κοροβέση τον πιάσανε «τύψεις συνειδήσεως»!!!

ΣΗΜΕΡΑ παίζεται ένα λυσσαλέο και ανταγωνιστικό πολιτικό παιχνίδι των «νταβάδων» για την «κατασκευή» και τον έλεγχο του νέου πολιτικού σκηνικού.

Για κάποιους «νταβάδες» ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει πλέον και έχουν «υπογράψει» την καταδίκη του…

Άλλα «σπέρματα» κυοφορούνται. Ο Κοροβέσης «διεκπεραιώνει» κάποιες «εντολές»!!!


Φυσικά και το γεγονός και μόνο ότι είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (καθώς και άλλοι του ιδίου φυράματος), αποτελεί την πλέον ΖΩΝΤΑΝΗ απόδειξη των «κατηγοριών» του εναντίον της «αριστεράς».

Ωστόσο, ο Κοροβέσης είναι το δέντρο και όχι το δάσος. Το δάσος είναι τα πολιτικά σχέδια των «νταβάδων»: αποδόμησης και ολοκληρωτικού ελέγχου του πολιτικού σκηνικού.

ΟΛΑ εντάσσονται σε αυτό το παιχνίδι: Από το σήριαλ Χριστοφοράκου μέχρι τα εσωκομματικά παιχνίδια. Από τις λυσσαλέες «κόντρες» των δημοσιογραφικών «μπράβων» μέχρι τα παιχνίδια των δημοσιογραφικών μπλογκ.

Μέσα εδώ εντάσσεται και το «κλείδωμα» και το «ξεκλείδωμα» του «ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ», καθώς και η οβιδική του πολιτική μεταμόρφωση…

Αλλά για το «ΤΡΩΚΤΙΚΟ» θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα, αφού πρώτα ολοκληρώσουμε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ μας τσεκάρισμα: Πολλά αλλόκοτα και λίαν αποκαλυπτικά συμβαίνουν και εδώ…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Απορούσα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 20, 2009 7:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν μιλάμε για τον Κώστα Μπέη εννοούμε τον γνωστό καθηγητή της Νομικής Αθηνών που πριν λίγα χρόνια ακούσαμε ότι χειροτονήθηκε ιερεύς; Γι’ αυτόν που προσφάτως μάλιστα ακούστηκε ότι συνέθεσε δικιά του Θεία Λειτουργία, «αλλάζοντας τα φώτα» σ’ αυτήν του Ιερού Χρυσοστόμου, που φαίνεται δεν τον ικανοποιούσε, προσθέτοντας αποσπάσματα από τον Όμηρο και τον Πλάτωνα;
Τον συγγραφέα του γνωστού για τον συγκρητισμό του άρθρου «Οικουμενική Κοινή Λατρεία του Θεού»;
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 20, 2009 7:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ναι, αυτός ο Κώστας Μπέης είναι!

Ο σταθερός, επί χρόνια αρθρογράφος της "Ε".
Και έτσι είνα τα πράγματα, όπως τα γράφεις!!!
Πολυπλόκαμα τα δίκτυα...
Ο "Ιστός της Αράχνης" είναι απλωμένος παντού...
Επιστροφή στην κορυφή
Κόκκινο φεγγάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 20, 2009 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Άσπρος τσολιάς, μαύρος τσολιάς
όλοι οι τσολιάδες μια γενιά


Δεν είπε κάτι που δεν υποψιαζόμαστε ο Κοροβέσης.
Όταν είσαι κυβέρνηση -και ο ενιαίος ΣΥΝ ήταν και στη συγκυβέρνηση και στην οικουμενική- δεν μπορεί να τρώνε όλοι οι άλλοι και εσύ να είσαι στην απέξω.

Ναι, μπορεί να είσαι η εξαίρεση. Αλλά, τότε, βγαίνεις και καταγγέλεις αυτούς που τα τρώνε. Ρίχνεις -αν χρειάζεται- την κυβέρνηση που έφτιαξες μαζί τους.

Αν δεν μιλάς για το πάρτι με τις μίζες, αν ποιείς τη νύσσα για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, τότε είσαι ή βλαξ ή συνένοχος.

Και οι τύποι που ηγούνται της καθεστωτικής και νεοταξικής αριστεράς μόνο βλάκες δεν είναι.

Άρα, ο Κοροβέσης ξέρει τι λέει.

Αλλά το ήξερε και πέρυσι και πρόπερσι.

[b]Γιατί το λέει φέτος;

Είναι η συγκυρία θα πει κάποιος χρήσιμος ηλίθιος, κατά Λένιν.
[/b]

Δηλαδή όποτε φτερνίζεται ο Χριστοφοράκος βγάζει... φλέματα ο Κοροβέσης;

Να τα πούμε όλα, θα πουν πάλι οι 'χρήσιμοι ηλίθιοι'. Ε, ναι, να τα πούμε αλλά πολιτικά.
΅
Εάν ο Κοροβέσης έχει δίκιο δεν φταίει ο... Τσίπρας, που μπορεί να είναι ό,τι θέλει κάθε αντίπαλός του αλλά για τότε δεν έχει ευθύνες, ούτε φταίνε μόνο οι Κυρκικοί, Κουβέλης, Παπαδημούλης και σία.

[size=18]Ευθύνονται πρωτίστως τα (και τότε) πρωτοκλασάτα στελέχη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝ, λχ Αλαβάνος, Δραγασάκης κλπ.[/size]

Ο Δραγασάκης ήταν τότε υπουργός και δεν είναι βλάκας. Άρα καταλαβαίνει ότι ο τάχα μου "σύντροφός" του Κοροβέσης -στην προσπάθεια να διαλυθεί ο ΣΥΝ και να υπάρχει μόνο κόμμα... ΣΥΡΙΖΑ- τον θυσιάζει ως... Ιφιγένεια. Για αυτό και αντέδρασε έντονα ζητώντας ουσιαστικά αποπομπή του Κοροβέση.

Το νεοταξικό μόρφωμα έπαιξε το ρόλο του. Τώρα πρέπει να το διαδεχτεί άλλο σχήμα: πιο... καθαρό χωρίς να αλλάζει κάτι σε πολιτικές θέσεις.

Άρα "πηγαίνετε οι... Κουβελικοί στο ΠΑΣΟΚ ως 'αρπαχτούροι' χωρίς αποδείξεις, χωρίς τα στοιχεία που θα σας "καταδίκαζαν" εσάς καιτους συμμλάχους σας. Και αφήστε σε εμάς ένα "κόμμα" που θα συνεχίσει τον "ιδρυτικό" του ρόλο, την επιχείρηση "περιθωριοποίησης του ΚΚΕ".

Δεν είναι άλλωστε κάτι δύσκολο.

Το ΚΚΕ ενστερνιζόμενο -επί της ουσίας- όλες τις θέσεις του ΣΥΝ επί του νεοταξικού διακυβεύματος απώλεσε τα βασικά στοιχεία της άμυνάς του.

Αυτό παίζεται σήμερα.

Κοροβέσης -και από πίσω Βότσης, Μπέης και στο φόντο Μητσοτάκης- θέλουν να σπρώξουν (πολύ άγαρμπα!) τους... μητσοτακικούς του ΣΥΝ στην έξοδο. Όχι συγκροτώντας αλλά αποσυγκροτώντας τον εναίο χώρο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντοτε, το ζήτημα είναι ΠΟΙΟΣ - ΠΟΙΟΝ. Αλλά -πάντα- υπάρχει και ένα ΓΙΑΤΙ που δεν πρέπει να προσπερνάμε.

Όλοι τους νεοταξίτες είναι. Πρέπει να αξιολογούμε τις κινήσεις τους, να εντοπίζουμε τις συνέπειές, να επισημαίνουμε τις αντιφάσεις τους και να εμποδίζουμε την ευόδωση των σχεδίων τους.

Θα ήταν αστείο (Wink αν δεν είχε τραγικές συνέπειες. ΟΛΟΙ τους, ΟΛΟΙ, λένε τα ίδια για την καθημερινότητά μας, δεν υπάρχουν για αυτούς οι απλοί καθημερινοί Έλληνες πολίτες και τα προβλήματά τους, όλοι τους λένε τα ίδια για την πέραν του ατλαντικού "φίλη" μας, όλοι τους λένε τα ίδια για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι τους λένε τα ίδια για την Κύπρο, για το σχέδιο Άναν, αλλά και για την ιστορία.

ΟΛΟΙ τους είναι τελειωμένοι αλλά θεωρούν -μέσα στην μακαριότητά τους- εμάς τελειωμένους γιατί δεν αλλάξαμε.


Είναι καιρός να τους δείξουμε -όπως θα έλεγε και ο... Κύρκος- ότι ερχόμαστε από μακριά και πάμε ακόμη μακρύτερα.

Το κόμμα τους ξεφτά σαν καλσόν που κάποιος του έβαλε χέρι.

Οι ιδέες τους τρικλίζουν σαν συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε λίγο παραπάνω.

Η πολιτική τους οξυδέρκεια εξαντλείται μεταξύ Βασιλίσσης Σοφίας και Αραβαντινού.

Τι τους μένει;

Η στήριξη... πέραν του Ατλαντικού!

Ε, δεν φτάνει.


Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 20, 2009 9:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έτσι είναι «Κόκκινο Φεγγάρι».


Τώρα ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αφού στύφτηκε, σαν λεμονόκουπα. πετιέται …

Δεν τον χρειάζονται πια. Τη σκυτάλη θα την αναλάβει το ΚΚΕ!!!

Το οποίο θα έχει το ίδιο ΤΕΛΟΣ. Αυτή είναι η μοίρα των «αριστερών» υπηρετών…

Το θλιβερό, αλλά και άθλιο είναι ότι επιχειρείται να αξιοποιηθούν αυτές οι «αποκαλύψεις» υπέρ του Γιωργάκη!!!

Αυτός ήταν πάντα ο ρόλος των πορτοφολάδων.
Να χρησιμοποιούνται για να επικαλύπτονται και να «αναπαλαιώνονται» οι μεγάλοι ληστές!!!

Ποιο το ΠΑΣΟΚ; Το οποίο έχει στους κόλπους του ΗΓΕΤΙΚΑ στελέχη τής τότε «Ενωμένης Αριστεράς»: Από Δαμανάκη και Ανδρουλάκη μέχρι Μπίστη και Κουναλάκη!!!

Όλα αυτά τα κίβδηλα ανθρωπάκια θα μας το παίξουν «εξυγιαντές»

Η καθαρτήρια συνταγή Μητσοτάκη!!!

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 21, 2009 1:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θλιβεροί και δόλιοι


Ο λεγόμενος κόσμος της «αριστεράς» είναι βουτηγμένος ολόκληρος μέσα στην υποκρισία και τα αστικά παιχνίδια της εξουσίας.

Σημείωση: Μιλάμε, φυσικά για το μεταλλαγμένο πολιτικό κόσμο και κυρίως τις ηγεσίες και όχι για τα «θύματα» αυτού του κόσμου: τους κοινωνικούς αριστερούς αγωνιστές. Αυτοί εμφορούνται από αυθεντικά αριστερά αισθήματα, από γνήσιες, αλλά συγχυσμένες αριστερές ιδέες και από αγωνιστική διάθεση…

Αυτός ο πολιτικός κόσμος της «αριστεράς»
αφού εμπορεύτηκε αχαλίνωτα την ΑΡΙΣΤΕΡΑ (το καπιταλιστικό εμπόρευμα») ανέδειξε, στη φάση της ολοκληρωτικής του μετάλλαξης, τους πιο επικίνδυνους, αδίστακτους και εγωπαθείς ανθρώπους. Ανθρώπους που διψούσαν μέχρι τρέλας για δύναμη και εξουσία.

Το εκτρωματικό κατασκεύασμα της «Ενωμένης Αριστεράς» του 1989 αποτέλεσε το «φυτώριο» αυτών των «αδίστακτων»: Τότε «παντρεύτηκε» ο μοχθηρός μητσοτακικός νεοφιλελευθερισμός με τον πολιτικό αυτό «αριστερό» κόσμο…

Είναι γνωστή η εξέλιξη πολλών «ηγετών» αυτού του εκτρώματος, για να μην αναφερθούμε σε πρόσωπα και «προσβάλλουμε» κάποιον που θα ξεχάσουμε να αναφέρουμε…

Τα υποπροϊόντα αυτού του «γάμου» που έγινε το 1989, είναι ακόμα πιο αδίστακτα και κυνικά, ακόμα πιο υστερικά για δύναμη και εξουσία…

Ένα τέτοιο υποπροϊόν είναι και ο Κοροβέσης.

Σήμερα κομπάζει για «ήθος», καταναλώνει «αντισταλινισμό» και καυχιέται, σαν αλαλάζων κύμβαλο, «ότι δεν χρωστάει τίποτα στην αριστερά και ότι η αριστερά του χρωστάει…»

Ένας από τους κυνικότερους έμπορες της αριστεράς μας λέει ότι δεν χρωστάει τίποτα στην αριστερά. Δεν μας λέει, βεβαίως, ΤΙ θα ήταν χωρίς αυτό το «αριστερό εμπόριο».

Δεν χρωστάει τίποτα ούτε στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ μας λέει στο νέο άρθρο του στην «Ε»|, γιατί δεν είναι οργανωμένο μέλος!!!

Είναι γνωστά
τα «αισθήματά» μας για τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η υποκρισία και το αίσθημα του δικαίου μας πνίγουν.

Ρωτάμε λοιπόν: Χωρίς τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε βουλευτής; Την ιστορία, την οργάνωση και τις δυνάμεις του ΣΥΝ δεν εμπορεύτηκε για να αναρριχηθεί στο αστικό κοινοβούλιο;

Αν θέλει να το παίξει έντιμος και δίχως να χρωστάει ΤΙΠΟΤΑ, ούτε να ελέγχεται από ΤΙΠΟΤΑ, ας παραδώσει την κοινοβουλευτική έδρα στο ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ανήκει αυτή η έδρα, γιατί από μόνος του δεν θα έπαιρνε, σε ψήφους, ούτε τον εαυτό του.

Και κάτι ακόμα πιο σπουδαίο:
Γιατί αφού ήξερε για τις ατασθαλίες της «Αριστεράς» το 1990 (ήταν πασίγνωστες) ΔΕΧΤΗΚΕ να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν ξεκαθάρισε το ζήτημα ΤΟΤΕ;

Αλλά και μετά: Γιατί τόσα χρόνια σιώπησε;

ΓΙΑΤΙ, σήμερα, που έχουν δρομολογηθεί από τους «νταβάδες» τα ποικίλα παιχνίδια αποδόμησης των κομμάτων, «ΘΥΜΗΘΗΚΕ» αυτό το «αμάρτημα» και σκούζει ότι δεν αντέχει το βάρος του;

Αυτά τα πελώρια ερωτηματικά αποκαλύπτουν το «ήθος» του και το πόσο αχαλίνωτα εμπορεύεται το «αριστερό ήθος».

Φυσικά εμάς δεν μας εκπλήσσει ο «χαρακτήρας» και το πολιτικό του «ήθος». Γνωρίζουνε ότι άνθρωπός «εμπορεύτηκε» και την ανταλλακτική αξία (χρηματιστηριακή) της «προσωπικής του τιμής», παλιά με αυτό το δημοσίευμα του «Έθνους».

Τίποτα που να μην έχουμε γνωρίσει σε αυτό τον «αριστερό» κόσμο.

Αυτό, ωστόσο, που έχει τη σημερινή πολιτική σημασία είναι το πολιτικό ερώτημα το οποίο έχει τεθεί πιεστικά και από άλλους: ΓΙΑΤΙ, ΣΗΜΕΡΑ;

Την απάντηση τη δίνει, εμμέσως ο ίδιος ο Κοροβέσης, στο άρθρο του στην «Ε»:


«…η κρίση που περνάει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΝ με τη σύγκρουση των δύο ηγεσιών του είναι καθαρή. Ή θα δημιουργήσουμε μια ΕΑΡ που θα αφομοιωθεί στο ΠΑΣΟΚ ή ανασυγκροτούμε μια Αριστερά του 21ου αιώνα με διακριτό πρόσωπο και κρυστάλλινες θέσεις. Και αυτές οι δυο πολιτικές απόψεις δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα σύνθεση γιατί είναι αποκλίνουσες...».

ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν που ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραφεί από κάποιους «νταβάδες» και ο Αλαβάνος προωθεί τη διάλυσή του, ξεπετάγεται και ο Κοροβέσης να βάλει ένα χεράκι…

Ξεπετάγεται και ο Κοριοβέσης να εμπορευτεί το νέο, κυοφορούμενο σχήμα της «ανασυγκρότησης της Αριστεράς με διακριτό πρόσωπο και κρυστάλλινες θέσεις»!!!

Η ίδια «μητσοτακική» συνταγή: Αυτή της «κάθαρσης» και της αναπαλαίωσης των παλιών υλικών και των ίδιων ιδεών: Αυτών των πλανητικών ιδεολογημάτων, γιατί άλλη ιδέα δεν έχουμε δει να διατυπώνεται.

Εμπορεύεται και εδώ την «αριστερά» για να προλειάνει το έδαφος για τις νέες «αριστερές» ΑΠΑΤΕΣ που ετοιμάζονται…

Ο ίδιος ο Κοροβέσης επιβεβαιώνει στο ακέραιο αυτό που γράψαμε:


« Άλλα «σπέρματα» κυοφορούνται. Ο Κοροβέσης «διεκπεραιώνει» κάποιες «εντολές»!!!
«…Ωστόσο, ο Κοροβέσης είναι το δέντρο και όχι το δάσος. Το δάσος είναι τα πολιτικά σχέδια των «νταβάδων»: αποδόμησης και ολοκληρωτικού ελέγχου του πολιτικού σκηνικού…».


«Διεκπεραιώνεις» σχέδια των «νταβάδων» και το παίζεις αριστερός ανακαινιστής!!!


Τόσο θλιβεροί και δόλιοι είναι…



_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 21, 2009 7:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παραθέτω όλο το "ιστορικό" της αναζοπύρωσης του "σκανδάλου" της Οικουμενικής Ζολώτα!!!

Ένα "σκάνδαλο" που "ζεσταίνεται" ξανά ΣΗΜΕΡΑ με αιχμή τον Κοροβέση, για να κάνει πιο επιτακτικό το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;





www.anergoidimosiogafoi.blogspot.com – 21.8.09

========================================

Υπό το πρίσμα ότι το «’ηθικό κεφάλαιο’ είναι για την Αριστερά το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης, επανέρχεται στις δηλώσεις του περί εμπλοκής του ενιαίου ΣΥΝ -το 1989- στην υπόθεση της Siemens, απευθύνοντας «έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει τους υπαινιγμούς».

Ύστερα
από τις αντιδράσεις που πυροδότησαν οι αντίστοιχες χθεσινές του δηλώσεις, στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά, ο κ. Κοροβέσης εκφράζει τη πεποίθηση ότι «η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens(Ελευθεροτυπία 13/7/2009,Γ.Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα».

«Θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα ‘του οίκου μας’», σημείωνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα».

Ο κ. Κοροβέσης αναφέρεται στο δημοσίευμα της 13ης Ιουλίου 2009, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, του αρθρογράφου, Γιώργου Βότση, υπό τον τίτλο: «Ώρα να παρέμβει ο Κάρ. Παπούλιας για τη διαφθορά» Νέο παράθυρο.

Το άρθρο του Γ. Βότση.

Ο συντάκτης διαπιστώνει «βαθύτατη κρίση αξιοπιστίας θεσμών και πολιτικού προσωπικού» και μιλά για «υποκρισία στο σκάνδαλο «Ζίμενς», που επισκιάζει τώρα καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι «οι δραστηριότητες της «Ζίμενς» στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες» και επισημαίνει ως αντίστοιχη κορυφαία το 1990: «Η τότε «οικουμενική» κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη «Ζίμενς» σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκης και Χαρ. Φλωράκης), ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη «μίζα» σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε «Συνασπισμό». Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα».

Το δημοσίευμα του Κ.Μπέη.

Άλλο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το οποίο επικαλείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι της 29ης Ιουλίου 2009, με συντάκτη τον Κώστα Μπέη και τίτλο: «In fraudem legis» Νέο παράθυρο-η λατινική έκφραση που προσδιορίζει τη νομιμοφανή ενέργεια που επιχειρείται προς καταστρατήγηση των επιταγών του δικαίου, κάτι το οποίο απαγορεύεται από το άρθρο 25 § 3 του Συντάγματος.

Εκεί, γίνεται επίσης αναφορά στην εποχή της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα:
«Το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να κηρύξει άγονο έναν εκκρεμή δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για προμήθεια τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων, όμως αυτή την κυβερνητική απόφαση από κοινού είχαν ανατρέψει οι κατονομαζόμενοι αρχηγοί των τριών τότε συνεργαζόμενων κομμάτων, αφού στο μεταξύ είχαν εισπράξει πέντε δισεκατομμύρια δραχμές από την προμηθεύτρια εταιρεία για... τις ανάγκες των κομμάτων τους! Ματαίως περίμενα μια έντονη διάψευση. Η καταγγελία πέρασε σαν ελαφρό χάδι πάνω σε αναίσθητα κέρατα βοδιού.

Ομως, σ' αυτό το σημείο, φίλε αναγνώστη, που με τιμάς με την προσοχή σου και με τον δικό σου προβληματισμό και καημό, οφείλω να σου εξομολογηθώ ότι, για πρώτη φορά στα 34 χρόνια θητείας μου σε τούτη τη φιλόξενη στήλη, δεν άντεξα και αυτολογοκρίθηκα, αναθεωρώντας την άμεση συνέχεια αυτής εδώ της παραγράφου, πάνω από πέντε φορές, καθώς αντίκριζα τα δάκρυα αγαπημένων προσώπων, που αρνούνται να δεχτούν ως αμετάκλητο τον ξεπεσμό, στον οποίο έχει κατρακυλήσει ο κορμός τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και των ενθουσιωδών οπαδών τους, με τα χαζοχαρούμενα σημαιάκια τους και τις άναρθρες κραυγές. Κι αυτά, ενώ η χώρα μας έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εξωτερικού δανεισμού, με άδηλο το σκοτεινό μέλλον της».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης στην οποία προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης
:

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ



Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως είναι γνωστό, έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας στη πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα «του οίκου μας».
Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens(Ελευθεροτυπία 13/7/2009,Γ.Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα.

Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα.
Θεωρώντας ότι το «ηθικό κεφάλαιο» είναι για την Αριστερά το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της, εξέφρασα δημόσια την απορία γιατί δεν το υπερασπίζεται από τέτοιους δημόσιους υπαινιγμούς.

Η παρέμβαση μου ισοδυναμούσε με έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά αυτούς τους υπαινιγμούς, γιατί ακριβώς η μη διάψευσή τους υπάρχει κίνδυνος να την μετατρέψει σε μέρος ενός προβλήματος που «ανήκει» ... δικαιωματικά στις διαπλεκόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.
Για ό,τι δε με αφορά, διευκρινίζω , ότι μέσα από τη μακρά μου πορεία , παραμένω καταρχήν πολίτης , με πλήρη δικαιώματα , μεταξύ των οποίων, τον Σεπτέμβριο του 2007, προέκυψε και η βουλευτική μου ιδιότητα.
19/7/2009

ΠΗΓΗ WWW.TVXS.GR
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 29, 2009 7:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα άρθρο του Τριάντη που ο προβληματισμός του μας βρίσκει και εμάς σύμφωνους. Σχεδόν τον ίδιο έχουμε εκθέσει και εμείς.
Σε επιμέρους ζητήματα έχουμε σοβαρές ενστάσεις και ερωτήματα…

Καταγράφονται και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3638



Ηταν ένα μικρό καράβι
Ελευθεροτυπία, Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Σπάνια περίπτωση ο Περικλής Κοροβέσης.

Ανήκει στην κατηγορία των ολίγων, των οποίων η ζωή είναι απολύτως συμβατή με την ιδεολογία τους. Ωστόσο, το διακριτικό ιστιοφόρο του -έμφορτο από αντιστασιακές δάφνες και πλούσιο συγγραφικό έργο- περνούσε σχεδόν απαρατήρητο στο αρχιπέλαγος της ελληνικής κοινωνίας. Ηταν γνωστός σ' έναν -ουχί ευκαταφρόνητο αλλά όχι και ευρύ- κύκλο αριστερών, αντιστασιακών και διανοουμένων, οι οποίοι πίνουν νερό στ' όνομά του-ειδικά όσοι τον έχουν γνωρίσει εκ του σύνεγγυς... Και ιδού τα σαρκαστικά παράδοξα: η περίπτωση Κοροβέση απασχόλησε για πρώτη φορά ευρέως την κοινή γνώμη, όταν ένα άθλιο πρωτοσέλιδο τον έδειξε ως αρχηγό της 17Ν. Η δεύτερη φορά είναι εξίσου φαρμακερή: ενώ η απαστράπτουσα και γόνιμη παρουσία του στο Κοινοβούλιο ελάχιστα είχε απασχολήσει την κοινωνία και τα μήντια, που περί άλλα τυρβάζουν, οι δηλώσεις του (στον ραδιοσταθμό του Πειραιά) τον εγκατέστησαν στο κέντρο της δημοσιότητος, τροφοδοτώντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις και διαμάχες. Και ιδού το τρίτο σαρκαστικό παράδοξο, προϊόν γενικής αίσθησης αλλά και άφευκτου υποκειμενισμού: ενώ οι δηλώσεις του Κοροβέση -τόσο για ενδεχόμενο χρηματισμό της Αριστεράς κατά την περίοδο της... κάθαρσης, όσο και οι αιχμές για τους γραφειοκράτες καθεστωτικούς του ΣΥΝ- πίκραναν και εξόργισαν τα στελέχη και τους περισσότερους ψηφοφόρους της εν λόγω Αριστεράς, ο Κοροβέσης «πέρασε» στην κοινωνία ως εύψυχος τολμητίας και ελευθερόφρων, που θίγει «οικεία κακά» γιατί δεν έχει εξαρτήσεις και δουλείες. Δίκαιη αναγνώριση, έστω και καθυστερημένη. Ομως, αν εμφιλοχωρήσει ο ερμηνευτικός πειρασμός για την αποθεωτική προς το πρόσωπό του στάση της κοινωνίας, θα μπορούσε κανείς να διακρίνει το εξής: στριμωγμένοι επί χρόνια στη γωνία οι οπαδοί των δύο μεγάλων κομμάτων, εγκαλούνται συνεχώς για την ψήφο τους προς αυτά, διότι συνιστά επιβράβευση της διαχρονικής διαφθοράς και της «λαμογιάς», κατά τον νεότευκτο και πολύφερνο χαρακτηρισμό... Και, ξαφνικά, με τις δηλώσεις του ανεπίληπτου Κοροβέση διευρύνθηκε ο κύκλος των διεφθαρμένων και μπήκε στο καζάνι της κόλασης και η μέχρι τότε άμωμη Αριστερά. Εξ αντικειμένου, δηλαδή, η καταγγελία Κοροβέση -έστω η ανακύκληση καταγγελτικών δημοσιευμάτων- λειτούργησε αποενοχοποιητικά και... λυτρωτικά για τους ψηφοφόρους των δύο «μεγάλων», αφού, πια, «όλοι ίδιοι είναι». Και η Αριστερά μαζί τους... Είναι γεγονός ότι ειδικά μετά τον εμφύλιο, οι καθεστωτικές δυνάμεις έτρεφαν απεριόριστο σεβασμό προς την Αριστερά, ακόμη και όταν την έριχναν στα ξερονήσια ή στα μπουντρούμια της Ασφάλειας. Στο χέρσο χωράφι της μετεμφυλιακής Δεξιάς, οι ροδώνες της Αριστεράς ξεχώριζαν. Οι ηττημένοι του εμφυλίου υπέταξαν τους νικητές-ως άλλοι Ελληνες τους Ρωμαίους- κυριαρχώντας στον χώρο της διανόησης, της λογοτεχνίας και της δημοσιογραφίας, ακόμη και όταν υπεροπτικά μονοπωλούσαν βασικά χαρακτηριστικά (π.χ. ευαισθησία), τα οποία προσέδιδαν στον χειμαζόμενο κόσμο της μια ούτως ειπείν μεταφυσική αίγλη... Εννοείται ότι «η ηθική», κυρίως εννοούμενη ως διαφανής κομματικός βίος και πολιτεία έναντι της εξουσίας και των ωφελημάτων της, παρέμενε πάντοτε το ισχυρό όπλο στα χέρια της Αριστεράς. Και τούτο, παρά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα, τους νυγμούς και τις καταγγελίες για επιλήψιμες οικονομικές συνάφειες με την ΕΣΣΔ (περίπτωση ΚΚΕ) και τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου (περίπτωση ΚΚΕ Εσωτερικού)... Ωσπου ήρθαν οι δηλώσεις Κοροβέση και έβαλαν βόμβα στον βωμό με τα ιερά και τα όσια... Επειδή ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά, ας περιοριστούμε σε ορισμένες επισημάνσεις: αν ο Κοροβέσης θεωρούσε μείζον θέμα τις κατά καιρούς καταγγελίες για χρηματισμό τού τότε ενιαίου Συνασπισμού, όφειλε εξ αρχής να θέσει το θέμα στα όργανα του χώρου του, δημοσιοποιώντας παράλληλα το ενδιαφέρον του για την υπόθεση αυτή. Πώς γίνεται όμως, ο ίδιος να υποβαθμίζει εντυπωσιακά το θέμα που αυτός δημιούργησε, γράφοντας (στη χθεσινή «Ε») ότι «η Ελλάδα καίγεται και εμείς γινόμαστε ασημαντολόγοι;»... Αν ήταν ασήμαντο, γιατί ανακίνησε το θέμα; Και πέραν αυτού: μια τόσο σημαντική καταγγελία απαιτεί τεκμήρια. Δεν σαρκώνεται με υλικό δημοσιεύματα και «ανεπιβεβαίωτες φήμες». Διότι έτσι, οδηγείται μοιραία στον εκφυλισμό της η καταγγελία και, ίσως, χάνεται οριστικά η δυνατότης ενδελεχούς διερεύνησης του θέματος... Ομως, τόσο ο Κοροβέσης όσο και η πλειονότης όσων ενεπλάκησαν στη διαμάχη αυτή (στελέχη του ΣΥΝ, αρθρογράφοι, σχολιαστές κ.ά.), με ελάχιστες εξαιρέσεις, απέφυγαν να ασχοληθούν με την εν γένει συμπεριφορά τού τότε Συνασπισμού κατά την ιδιαίτερα δύσκολη και δύσοσμη εκείνη περίοδο της... «κάθαρσης». Και τούτο, διότι δεν συμφαίρει κανέναν. Ούτε καν εκείνους που υπερασπίστηκαν με πάθος τον Κοροβέση (και πάλι, ελάχιστες οι εξαιρέσεις). Ο μόνος που θα είχε κάθε λόγο να διευρύνει τη συζήτηση, διότι και τότε ήταν αμέτοχος και άμωμος, είναι ο ίδιος ο Περικλής Κοροβέσης. Δυστυχώς, δεν το έπραξε και περιορίστηκε απλώς στην καταγραφή και υπόμνηση γενικών παθογενών της Αριστεράς...

(Τη Δευτέρα η συνέχεια)
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=77206

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 30, 2009 10:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αξιοσημείωτη και η άποψη της «Κόκκινης Πιπεριάς» για να φωτιστεί το ζήτημα σε όλο το βάθος του.
Όπως γράψαμε έχει μεγάλο βάθος αυτή η υπόθεση…

http://red-pep.blogspot.com/2009/08/media.html



Αφού σε "χαλάνε" τα media ρε Περικλή γιατί τους μιλάς;


Τελικά η βαρύγδουπη... ανακύκλωση που έκανε ο Περικλής Κοροβέσης, των γραπτών του Βότση και του Μπέη από την "Ελεθεροτυπία"... διαμορφώθηκε από τα media! "Εγώ δεν έχω να ανακαλέσω τίποτα, από την άποψη ότι ανακύκλωσα μια δική σας δουλειά, πράγματα που είχαν δημοσιευτεί στην "Ελευθεροτυπία....Η δήλωσή μου δεν ήταν να καταγγείλω την Αριστερά, μην φανταστείτε, αυτή είναι η Αριστερά που υπερασπίζομαι εδώ και χρόνια. Τώρα το πώς διαμορφώθηκε από τα media είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά στην ουσία η θέση μου είναι ξεκάθαρη".

Με αυτή τη δήλωση (κωλοτούμπα που θα ζήλεε και ο Ιωάννης Μελισσανίδης...) ο Κοροβέσης "καθάρισε" τη μπουγάδα και παραμένει βουλετής, μαζί με το κόμμα που όπως... ανακύκλωσε τα πήρε (και αυτό...) από την Siemens (κατά Βότση και Μπέη).

Από τη μεριά της η Κοινοβουλευτική (για πόσο ακόμαWink Ομάδα του Σύριζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση στην οποία από κοινού εκφράστηκε η κατηγορηματική διαφωνία και αντίθεση στο περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων του σ. Περικλή Κοροβέση.
Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο σ. Περικλής ότι, πέρα από ατυχείς διατυπώσεις, δεν είχε την πρόθεση να θίξει την ηθική και ιστορική διαδρομή προσώπων και κομμάτων της Αριστεράς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρεί το θέμα λήξαν.
Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το ηθικό φορτίο του ΣΥΡΙΖΑ, την αγωνιστική παρουσία και δράση του".


Εγώ απλά θα παραθέσω ένα απόσπασμα από την επιστολή του Γιάννη Δραγασάκη προς την Κ.Ο. του Σύριζα, η οποία κατά την ταπεινή μου άποψη περιγράφει τις πραγματικές προθέσεις του Κοροβέση:


"...Η ιδιαιτερότητα, κατά τη γνώμη μου, του τελευταίου αυτού επεισοδίου είναι ότι ο Περικλής Κοροβέσης δεν διατυπώνει διαφορετικές πολιτικές απόψεις, πράγμα που θα ήταν θεμιτό, αλλά για να υπηρετήσει τις όποιες δικές του ιδιαίτερες επιδιώξεις, έχει επιδοθεί απρόκλητα σε μια πρωτοφανή προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης που κατ’ αρχάς στρέφεται ενάντια στον Συνασπισμό, στην ιστορία του, τα μέλη και τα στελέχη του, την ηγεσία του, αλλά τελικά πλήττει πολιτικά και ηθικά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει μια πολιτική συμμαχία, ούτε καν συνεργασία, αν η κάθε συνιστώσα πολεμά τις υπόλοιπες, και μάλιστα με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο Περικλής Κοροβέσης.
Ο Περικλής Κοροβέσης όχι μόνο δεν τηρεί αυτή την αρχή, αλλά για να προωθήσει την άποψή του περί διάλυσης του ΣΥΝ και διάχυσής του στον ΣΥΡΙΖΑ –άποψη που έχει διατυπώσει και δημόσια– καταφεύγει σε αθέμιτα, συκοφαντικά, απαξιωτικά και προσβλητικά για τον κόσμο του Συνασπισμού και ευρύτερα της Αριστεράς μέσα. Δεν υποστηρίζει την, κατά τη γνώμη μου, λανθασμένη ούτως ή άλλως άποψή του με κάποια επιχειρήματα, αλλά για να την προωθήσει προσπαθεί να απαξιώσει τον Συνασπισμό με την ανεύθυνη αναπαραγωγή συκοφαντικών ισχυρισμών, αστήρικτων καταγγελιών, αναπόδεικτων φημών".


Αυτοί που έμπλεξαν τον Συνασπισμό σ' όλη αυτή την κωμικοτραγική ιστορία με Αλαβάνους, Κοροβέσηδες, Βότσηδες κ.λ.π. να δω τώρα πως θα ξεμπλέξουν... Αν και πολύ φοβάμαι ότι εκτός βουλής θα έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο να λύσουν κάθε "διαφορά" και "παρεξήγηση"...


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 30, 2009 11:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα



Το κακό με τους Βοτση-Κοροβέσηδες είναι ότι δε παίζουν με «ανοικτά χαρτιά». Αγαπούν τα σημαδεμένα χαρτιά και τη «μυστική διπλωματία»: Δεν αποκαλύπτουν ΠΟΤΕ τα πολιτικά κίνητρα των οβιδικών τους μεταμορφώσεων.

Έρχονται σήμερα, μετά από δεκαετίες, να μας διαρρεύσουν και να ανακυκλώσουν τις γνωστές φήμες για «χρηματισμό» της «Ενωμένης Αριστεράς».

ΠΟΛΙΤΙΚΑ κρίνοντας, πράγματι οι «φήμες» (γιατί συγκεκριμένες αποδείξεις δεν υπάρχουν) δεν βρίσκονται σε διάσταση με την «πολιτική» της «Ενωμένης Αριστεράς»: Όταν γίνεσαι κυβερνητικός διαχειριστής του συστήματος, μάλιστα μαζί με τον Μητσοτάκη, γιατί να κωλώσεις» σε «διαχειριστικά θέματα»;

Οι Βοτση-Κοροβέσηδες,
όμως, δεν κάνουν πολιτική κριτική. Δηλαδή δεν στρέφονται εναντίον αυτής της μεγάλης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ της «Συγκυβέρνησης», η οποία και αποτελεί και το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ στοιχείο της κάθε διαφθοράς και των «φημολογιών».

ΜΕΝΟΥΝ στις «φημολογίες» και αθωώνουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ της «Ενωμένης Αριστεράς»!!!

ΘΕΛΟΥΝ να κτυπήσουν, ΣΗΜΕΡΑ, αυτό που ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ και «γλείφουν» τόσες δεκαετίες.

Και το ερώτημα που έχει τεθεί αμείλικτο είναι: ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

Κάθε πολιτικά σκεπτόμενος, διαβάζοντας αυτή εδώ τη συζήτηση, θα αντιληφθεί το ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ.

ΕΔΩ απλώς θα επισημάνουμε τούτο:
Είναι αστείο οι Κοροβέσηδες και οι Βότσηδες και πολλοί άλλοι να μας παραδίδουν μαθήματα πολιτικού ήθους και πολιτικής εντιμότητας. Τα χαρτιά τους είναι σημαδεμένα.

ΜΗΠΩΣ αυτοί δεν χειροκροτούσαν υστερικά το πολιτικό έκτρωμα της «Συγκυβέρνησης Τζανετάκη»;;;

Θυμάται ο κ. Βότσης την αρθρογραφία του ΤΟΤΕ και μετά τις «στενές επαφές» του με τον Αρχάγγελο της «Κάθαρσης»: Το Μητσοτάκη;

Υμνολογούσαν τη «Συγκυβέρνηση» και τον Μητσοτάκη και έρχονται τώρα σαν τις μωρές παρθένες να «σκούξουν» για τις «λαμογιές»!!!

Υμνολογούσαν την κορυφαία πολιτική «λαμογιά» και «σκούζουν» σήμερα για τα φημολογικά «συμπτώματα» αυτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ «λαμογιάς».

Τι πολιτικό και ηθικό κύρος μπορεί να έχουν οι άνθρωποι εκείνοι που φτύνουν σήμερα εκεί που έγλειφαν χθες…

Και πώς να έχουν υγιή πολιτικά κίνητρα όταν δεκαετίες τώρα στηρίζουν και υμνολογούν τις πολιτικές του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τον χρησιμοποιούν για κοινοβουλευτικούς θώκους;

Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα. Σκοτεινά πιόνια των «νταβάδικων» παιχνιδιών είναι.

Το 1989 με τα «παιχνίδια» της «Κάθαρσης»

Τώρα με τα νέα παιχνίδια της «ανανέωσης της πολιτικής»!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 31, 2009 2:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η συνέχεια του Τριάντη καταλυτική: Κινείται στην ίδια «λογική» που θέτουμε και εμείς.
Να σημειώσουμε ότι ο Τριάντης ήταν από τους ελάχιστους που σήκωσαν το ανάστημά τους, ΤΟΤΕ, ενάντια στην «τρομοκρατία» που είχε επιβληθεί υπέρ της συγκυβέρνησης Τσανετάκη…



http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=31/08/2009&s=o-typos-twn-hlwn


Η μικρο-πολιτική σε όλο το μεγαλείο της ***


Επειδή το Σαββατοκύριακο δεν αποτέλεσε εξαίρεση και, κυρίως, επειδή «έχουμε τραχανά απλωμένο» (εξαγγείλαμε συνέχεια του θέματος Κοροβέση), ας ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στον λειμώνα της «συνασπισμένης» Αριστεράς, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις...

Σημειώσαμε στο φύλλο του Σαββάτου ότι ο ανεπίληπτος Κοροβέσης ανακίνησε άγαρμπα (δηλαδή πρόχειρα και εξωθεσμικά) και προπάντων ατεκμηρίωτα (ανακύκληση δημοσιευμάτων που μιλούσαν για «ατεκμηρίωτες» φήμες) τα περί χρηματισμού του ενιαίου Συνασπισμού κατά την περίοδο του '89-90.

Ετσι,
άναψε φωτιές στον ούτως ή άλλως χειμαζόμενο ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε την ευκαιρία να αποενοχοποιηθούν οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων (το «όλοι ίδιοι είναι» αφορά πλέον και την Αριστερά) και, ίσως, άθελά του υπονόμευσε τη δυνατότητα να διερευνηθεί πλήρως το περιεχόμενο των καταγγελιών, αλλά και να ανακινηθεί η συζήτηση για τη συμπεριφορά της Αριστεράς κατά τη δύσκολη και δυσώνυμη εκείνη περίοδο...

Η αναζωπύρωση του θέματος αυτού δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία,
αν δεν συνέβαινε να είναι σήμερα παρόντα και ενεργά ορισμένα στελέχη τού τότε ενιαίου Συνασπισμού και να έχουν αποφασιστικό λόγο και ρόλο στις εξελίξεις του χώρου

. Ομως ο Κοροβέσης,
αλλά και όσοι τον υπερασπίστηκαν, απέφυγαν ν' «ανοίξουν» τη συζήτηση αυτή, και περιορίστηκαν στην υπόμνηση γενικών παθογενών της Αριστεράς. Κι όμως: επειδή ήταν η πρώτη φορά που οι δυνάμεις της Αριστεράς δοκιμάστηκαν σε ξένο γήπεδο -δηλαδή, συνεργάστηκαν σε επίπεδο διακυβέρνησης με τα «καθεστωτικά κόμματα»- αποκτά αυτονόητη αξία η καταγραφή και ακτινογραφία της συμπεριφοράς της...

Τότε, λοιπόν, ο ενιαίος Συνασπισμός όχι μόνο λειτούργησε καθεστωτικά, αξιοποιώντας το υπαρκτό σκάνδαλο για να υποστηρίξει την ψευδώνυμη «κάθαρση», αλλά υπήρξε συμπρωταγωνιστής σε λογής αθλιότητες, συμπορευόμενος με τον πολύπλαγκτο και εξπέρ της μηχανορραφίας Κων/νο Μητσοτάκη.

Ηταν βούτυρο στο ψωμί του «Συνασπισμού» η εποχή εκείνη: τσαλακωμένος από τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπό την απειλή της καταιγίδας που κατέφθανε (κατάρρευση του «Υπαρκτού»), η Αριστερά έσπευσε να αξιοποιήσει τη «χρυσή ευκαιρία». Αφ' ενός να προστατευτεί από τη βοή της κατάρρευσης (σαρώθηκε η Αριστερά σε όλη την οικουμένη, και θάφτηκε στα ερείπια του «Υπαρκτού») και αφ' ετέρου να ξεμπερδέψει με τον βραχνά που την είχε περιορίσει σε λίγα τετραγωνικά -τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ...

Ηταν, λοιπόν, ο Συνασπισμός που δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να παραδώσει τις τηλεοπτικές συχνότητες στο εκδοτικό κατεστημένο, το οποίο εκθύμως και αφιονισμένα υποστήριζε την «κάθαρση»...


Ηταν ο Συνασπισμός
που διόρισε τα δικά του παιδιά στην κρατική ΕΡΤ και σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού, ενδίδοντας ασμένως σε καταδικασμένες από την Αριστερά συμπεριφορές και πρακτικές...

Ηταν ο Συνασπισμός που -υιοθετώντας μεθόδους τις οποίες είχε μονίμως στο στόχαστρο- αναδείχθηκε άξιος συμπρωταγωνιστής του Μητσοτάκη σε ίντριγκες, λαϊκισμό και ασύστολη προπαγάνδα, γκαιμπελικής φύσεως.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ανέχθηκε -και με τον τρόπο του επιδότησε- θηριώδεις κατασκευές (π.χ. πάμπερς) συκοφαντώντας τον Ανδρέα Παπανδρέου...


Η συζήτηση, λοιπόν, για το «βρώμικο '89»
δεν είναι μονάχα ιστορικής σημασίας, όταν μάλιστα οι πρωταγωνιστές έχουν αποφύγει επιμελώς οιαδήποτε αυτοκριτική, πλην εκείνης που αφορούσε τη γελοιωδέστατη παραπομπή Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο...

Υπό την έννοια αυτή, η «υπόθεση Κοροβέση» όχι μόνο δεν άνοιξε τη συζήτηση -τόσο για την εποχή εκείνη, όσο και για όσα ο ίδιος καταγγέλλει (γραφειοκρατία, «γεροντική άνοια» κ.τ.λ.)- αλλά την έκλεισε οριστικά... Η πληγή προσωρινά επουλώθηκε. Αλλά η δυσπλασία και τα ρήγματα παραμένουν. Και προϊδεάζουν για τις εκρήξεις του εγγυτάτου μέλλοντος...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες