Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤO ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ KOΥΦΑΡΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Επισκέπτης


ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 07, 2009 8:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤO ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ KOΥΦΑΡΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ

"Το σταλινικό ΚΚΕ στρέφεται στους μετανάστες, γιατί έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτοί, λόγω της πολιτικής τους καθυστέρησης, μπορούν να δεχθούν το χρεοκοπημένο σταλινισμό του, που έχει απορρίψει ο ελληνικός λαός."

«Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει», κραυγάζει πρωτοσέλιδα ο Ριζοσπάστης της 25/12, εννοώντας ως «αίσχος» το να μην αναγνωρίζονται σαν Έλληνες οι μετανάστες και ιδίως τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί εδώ. Πού είναι όμως το αίσχος;
Καμιά χώρα στον κόσμο δεν πολιτογραφηθεί μαζικά και χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις μετανάστες ή τα παιδιά αυτών, ενώ δε συζητείται καν η παραχώρηση υπηκοότητας σε λαθρομετανάστες, όπως είναι η μεγάλη πλειονότητα των ξένων στην Ελλάδα.
Έπειτα, είναι προφανές ότι τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι Ελληνόπουλα, γιατί Έλληνας δεν είναι απλώς όποιος έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά εκείνος που ανήκει στην ελληνική εθνότητα και μετέχει στις παραδόσεις και την ιστορική διαμόρφωση που αντιστοιχούν σε αυτή την εθνότητα.
Είναι εντελώς αυτονόητο ότι αν παραχωρηθεί μαζικά η ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες και τα παιδιά τους, με τους σημερινούς ρυθμούς εισαγωγής ξένων εργατών και με την πολύ υψηλότερη γεννητικότητα αυτών σε σχέση με τους Έλληνες, σε ελάχιστα χρόνια ο ελληνικός λαός θα αποτελεί "μειοψηφία στον τόπο του. Και πλειοψηφία θα είναι μια ετερογενής μάζα, που πολιτικά, πολιτιστικά, ταξικά θα ανήκει ουσιαστικά στον Ασιατικό σκοταδισμό.


Γιατί όμως η Σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ «αρνείται» να δει το αυτονόητο? Πρώτον, γιατί αυτό το αστικό σταλινογενές κόμμα επιθυμεί να κερδίσει την, εύνοια της αστικής τάξης, η οποία προωθεί ξεκάθαρα την αντικατάσταση της ανυπότακτης ελληνικής εργατικής τάξης από υποτακτικές εισαγόμενες μά-ζες. Δεύτερον, γιατί προσβλέπει στις ψήφους των ελληνοποιημένων μεταναστών. Και τρίτον, γιατί το ΚΚΕ, που σή¬μερα επιστρέφει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο στον Στάλιν, ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από την ελληνική εργατική τάξη. Η οποία, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές εργατικές τάξεις, έχει απορρίψει τελεσίδικα τον Σταλινισμό και ότι αυτός αντιπροσωπεύει. Έτσι, το κόμμα αυτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει ένα νέο ακροατήριο, σε μάζες που ελπίζει να είναι πιο ευκολόπιστες, λόγω της πολιτικής τους καθυστέρησης.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: Αυτή η σταλινική ηγεσία είναι ένα αίσχος!

Η αθλιότητα των σταλινικών ηγεσιών.
--------------------------------------------


Ευθυγραμμισμένοι με την πολιτική των δούλων του κεφαλαίου εμφανίζεται πλέον επίσημα η Σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ, απαιτώντας τη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και την απόκτηση υπηκοότητας από τα παιδιά τους που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Αδιαφορώντας και προδίδοντας για πολλοστή φορά την Ελληνική εργατική τάξη, που κολυμπάει, στην ανεργία και στα όρια της φτώχειας εξαιτίας της πολιτικής των μεγάλο κατασκευαστών και εφοπλιστών με την αθρόα εισαγωγή μεταναστών, ψαχουλεύει μάταια να βρει ψήφους και λαϊκή βάση μέσα στους μετανάστες. Μια πολιτική που ακολουθεί επίσης ο ξεπεσμένος Σταλινογεννής Συνασπισμός, μιας και οι Έλληνες εργαζόμενοι τους έχουν φτύσει κυριολεκτικά και "τους δυο, όχι μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και σ' όλους τους χώ¬ρους δουλειάς που εκδηλώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις. Κάι ενώ οι αστικές φυλλάδες αναζητούν τα «δικαιώματα» των παλαιών αλλοδαπών, που πλήττονται από τους «μαύρους» ή τους «νέους μετανάστες». όπως τους ονομάζουν, φυσικά αδιαφορώντας για το τεράστιο ποσοστό Ελλήνων ανέργων που επέφερε η πολιτική αντικατάστασης και αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού, οι δήθεν αριστεροί συνδικαλιστές διαδηλώνουν για τη δήθεν κατάργηση της αργίας της Κυριακής από τους Έλληνες καταστηματάρχες, εθελοτυφλώντας για την παραβίαση των ωραρίων, των αργιών, την ανασφάλιστη εργασία, την πρακτική κατάργηση συλλογικών συμβάσεων από τους προ-στατευόμενους τους, λαθρομετανάστες και μη, «μελλοντικούς ψηφοφόρους» τους.

Οφείλουμε να επισημάνουμε και να πληροφορήσουμε τα μέλη αυτών των προδοτικών σταλινικών κομμάτων ότι: οι προσπάθειες αλλοίωσης πολιτισμένων λαών, με την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή απολίτιστων πεινασμένων και ανειδίκευτων μαζών, που όπως λέει και ο Μαρξ ως σκοπό έχουν τη διαιώνιση της σκλαβιάς, έχουν αποτύχει στο παρελθόν, συμπαρασύροντας τους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής στη δυσμένεια των λαών.
Έχουν αποτύχει και κοινωνικά και οικονομικά. Επίσης: Να είστε σίγουροι ότι οι ευεργετηθέντες με υπηκοότητα. αλλοδαποί θα ψηφίσουν τα ισχυρότερα αστικά κόμματα και όχι τους θνησιγενείς υποστηρικτές της ευεργεσίας.

Και η πιο σημαντική πληροφορία απ' όλες. Η Ελληνική εργατική τάξη έχει πολύ δυνατή μνήμη. Και όπως δεν πρόκειται να ξεχάσει τις προηγούμενες προδοσίες των σταλινικών ηγεσιών αυτών των κομμάτων, έτσι και τώρα ζητά μια επόμενη προδοσία νια να τα πετάξει μια για πάντα στον καιάδα της ιστορίας, προς όφελος της, ώστε να μπορέσει απαλλαγμένη από τα "δεκανίκια της αστικής τάξης να διεκδικήσει καλύτερους όρους ζωής.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΑΣ ΦΟΥΡΝΙΑΣ
-----------------------------------------------


Πιο πεινασμένοι,
Πιο εξαθλιωμένοι,
Πιο πρωτόγονοι,
Πιο υποτακτικοί και πιο μοιρολάτρες

Παλαιοί μετανάστες στην πιάτσα της Ομόνοιας, Αλβανοί και Ανατολικοευρωπαίοι, αποδοκιμάζουν τα εξοντωτικά μεροκάματα, των εντελώς νέων μεταναστών.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο ελληνικός καπιταλισμός έχει στηρίξει την κερδοφορία του στη μαζική εισαγωγή φτηνών ξένων εργατών, προερχόμενων από φτωχές χώρες, άρα εξ ορισμού με λίγες απαιτήσεις. Επιπλέον, στη μαζική αυτή εισαγωγή έχει στηρίζει και την προσπάθεια του για την πολιτική εξουδετέρωση του ελληνικού λαού μέσω της αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης της χωράς.
Η πολιτική αυτή συνεχίζει να εφαρμόζεται με αμείωτη ένταση και σήμερα, μόνο που τώρα πια έχουμε να κάνουμε με νέες μάζες μεταναστών, προερχόμενων από χώρες ακόμα πιο φτωχές, πιο εξαθλιωμένες, και πιο καθυστερημένες πολιτικά, αφρικανικές ή ασιατικές.

Αποκαλυπτική είναι η σύγκριση των ημερομισθίων Η παλιά φουρνιά μεταναστών είχε ρίξει το μεροκάματο του ειδικευμένου τεχνίτη από τα 80 στα 60 ευρώ. Σήμερα, η νέα φουρνιά μεταναστών ρίχνει το μεροκάματο του βοηθού τεχνίτη από τα 40 στα 25 ευρώ. Οι πιο φτηνοί είναι οι Αφγανοί, οι Αφρικανοί και οι Ινδοί, που δέχονται ακόμα και 15 ευρώ μεροκάματο για δωδεκάωρη εργασία, νιώθοντας μάλιστα απόλυτα ευχαριστημένοι.
Τα μυστικά των νέων αυτών μεταναστών είναι δύο: Το πρώτο είναι ότι έχουν ελάχιστες οικονομικές απαιτήσεις, γιατί έχουν συνηθίσει σε έναν τελείως φτωχό και ολιγαρκή τρόπο ζωής. Και το δεύτερο είναι ότι δεν διαμαρτύρονται ποτέ απέναντι στον ισχυρό και τον εργοδότη, γιατί προέρχονται από κουλτούρες παθητικότητας, υποταγής και μοιρολατρίας.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω της οικονομικής κρίσης. Η οικοδομή, που απορροφούσε μεγάλο αριθμό μεταναστών, έχει πέσει κατά 50% και γενικά οι θέσεις εργασίας μειώνονται. Έτσι, αντικειμενικά, οι νέοι μετανάστες έρχονται για να πάρουν τις θέσεις των παλιών. Ήδη οι παλιοί μετανάστες διαμαρτύρονται ότι οι νέοι ρίχνουν πολύ χαμηλά τα μεροκάματα και τους παίρνουν τις δουλειές. Μια διαμαρτυρία που είχε απαγορευτεί στους Έλληνες εργαζόμενους, με τη ρετσινιά του «ρατσισμού». Το αποτέλεσμα της εισαγωγής της νέας φουρνιάς θα είναι φρικτό: Ακόμα μεγαλύτερη τεχνική, παραγωγική, κοινωνική και πολιτική υποβάθμιση της χώρας. Ακόμα μεγαλύτερη αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων. Ακόμα περισσότεροι άνεργοι παλιοί μετανάστες, που θα στραφούν στην εγκληματικότητα. Ακόμα περισσότεροι

Έλληνες άνεργοι Ως πότε θα σιωπούμε;


Οι Έλληνες ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
-----------------------------------


Ο λαός μας λέει πολύ σοφά ότι "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη", κάτι που ισχύει απόλυτα για τους Έλληνες καπιταλιστές. Αφού έφεραν από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ φτηνούς εργάτες και έριξαν τα μεροκάματα (στην οικοδομή ο ειδικευμένος εργάτης έπαιρνε 80 ευρώ, τώρα με το ζόρι θα πάρει 40-50 ευρώ), δεν σταμάτησαν εκεί. Ακόμα και οι μετανάστες από τις πρώην "σοσιαλιστικές" χώρες τους φαίνονται ακριβοί και τώρα τους αντικαθιστούν με ακόμα πιο φτηνούς εργάτες, από την Ασία και την Αφρική. Στην οικοδομή το μεροκάματο έχει πέσει ακόμα και στα 20 ευρώ. Οι μετανάστες απ' αυ¬τές τις χώρες μπορούν να δουλέψουν σε οποιαδήποτε δουλειά ακόμα και για 3 ευρώ την ώρα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και για όσο θέλει ο εργοδότης.
Δεν είναι όμως μόνο η πείνα που επικρατεί στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής που κάνει τους εργαζόμενους αυτούς να δουλεύουν στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι και οι κοινωνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Τον περασμένο μήνα, στην πόλη Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν φανατικοί ισλαμιστές έκαψαν με οξύ 6 κορίτσια ηλικίας 10-18 ετών (τα δύο απ' τα οποία τυφλώθηκαν), επειδή τόλμησαν να πάνε σχολείο, κάτι που παραβαίνει τον ιερό νόμο του Κορανίου!
Με τέτοιου είδους υποταγμένους, φτηνούς και εγκλωβισμένους σε θρησκευτικούς φανατισμούς εργαζόμενους ονειρεύονται οι Έλληνες καπιταλιστές να αντικαταστήσουν την "απαιτητική" και "ακριβή" ελληνική εργατική τάξη!
Μόνο που δεν είναι μόνοι τους σ' αυτήν την προσπάθεια. Έχουν αναλάβει αρκετοί να φιμώσουν και να δέσουν τους Έλληνες εργαζόμενους για να μην αντιδράσουν. Από την Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που παραμονή Χριστουγέννων δήλωσε ότι «πρέπει να αναγνωριστούν οι μετανάστες και τα παιδιά τους ως Έλληνες πολίτες» (οι εργολάβοι-στελέχη του ΚΚΕ πρέπει να έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δήλωση αυτή) έως τις διάφορες ομάδες αριστεριστών, που κέντρο της πολιτικής τους έχουν τους μετανάστες.
Όλοι αυτοί που για τον Έλληνα εργαζόμενο όχι μόνο δεν λένε τίποτα, αλλά είναι έτοιμοι να κολλήσουν τη ταμπέλα του ρατσιστή σ' όποιον αναφέρει το παραμικρό για την τραγική κατάσταση του.

Ως εδώ! Εμείς οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς θεατές της εξόντωσης μας. Τις πολιτικές παραδόσεις της τάξης μας, τους αγώνες και τις κατακτήσεις μας δεν πρόκειται τόσο εύκολα να τις παραδώσουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 973

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 08, 2009 9:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ηγεσία ΚΚΕ: Το άλλοθι της πολλαπλής απάτης

Η ηγεσία του ΚΚΕ, μια και δεν έχει καμιά ελπίδα, λόγω των συνεχών ιστορικών προδοσιών της, να κερδίσει τον ελληνικό λαό, ο οποίος ανοικτά πλέον της γυρίζει την πλάτη, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ να τον αντικαταστήσει με αλλοδαπούς δούλους, μήπως έτσι και διασωθεί…

Πιστεύει η άμοιρη ότι θα διασωθεί με το να κερδίσει κάποια εκλογικά ποσοστά από τον εκλογικό εγκλωβισμό κάποιων ταξικά και πολιτικά πρωτόγονων!!!

Όπως συνήθως κάνει τις επιθυμίες της και της φοβίες της πραγματικότητα.
Οι καθυστερημένοι ταξικά και πολιτικά, οι «δούλοι», χειραγωγούνται ΠΑΝΤΑ από τους μηχανισμούς του χρήματος: Αυτό αποτελεί πλέον ΑΞΙΩΜΑ της ιστορίας…

Έτσι η ηγεσία του ΚΚΕ
και όλο το «πλήθος» των αξιοθρήνητων υποπροϊόντων της συνολικής «αριστερής» αποσύνθεσης, έχουν γίνει οι πλέον «υστερικοί» (πολλοί και μίσθαρνα όργανα) των στρατηγικών επιδιώξεων του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.

Η ηγεσία του ΚΚΕ και όλα τα σταλινογενή «απόβλητα» της σήψης, από κοινού με τα σοσιαλδημοκρατικά «απόβλητα», έχουν μετατραπεί σε «ιεροκήρυκες» των Νέων Ιδεών του πλανητικού κεφαλαίου, σε «γενίτσαρους» του κεφαλαίου.

Λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα που από πολύ παλιά υποστήριζαν οι απολογητές του νεοφιλελευθερισμού και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα: Ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος ήταν οι θεωρητικοί αυτών των Ιδεών. Το καθεστώς Μητσοτάκη και Σημίτη οι πρώτοι μεγάλοι εκτελεστές αυτών των «Ιδεών».

ΣΗΜΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. και η «Αριστερά» οι συνεχιστές!!!


Φυσικά η «αριστερά» είναι η πιο δόλια και υποκριτική.


Ενώ προωθεί στην πράξη (και την προπαγανδιστική, αλλά και την άμεση πολιτική πράξη), σταθερά και συστηματικά τα «ανοικτά σύνορα», την άλωση της χώρας από τις αλλοδαπές εισροές, καθώς και τη νομιμοποίηση και το δικαίωμα ψήφου αυτών των «λαθραίων» εισβολών, ΘΟΡΥΒΕΙ δημαγωγικά για κάποιες δημαγωγικές σκοπιμότητες αυτού του εφιάλτη: Για τις κυβερνητικές «σκούπες» ή κάποιες «διώξεις» των «λαθραίων» και των εγκλημάτων τους!!!

Δεχόμαστε και υποθάλπουμε, δηλαδή το έγκλημα της «λαθραίας» εισβολής και κατοχής, και θορυβούμε πάνω σε κάποια σκόπιμα και δημαγωγικά μέτρα: ΠΑΝΩ, δηλαδή, στις συνέπειες και κάποια ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ συμπτώματα αυτού του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που στηρίζουμε και νομιμοποιούμε…

Αν αυτό δεν είναι έσχατος στρουθοκαμηλισμός και αβυσσαλέα υποκρισία τότε τι είναι;

Τα «ανοικτά σύνορα», η εισβολή και σχεδόν κατοχή της χώρας μας από πλήθη αλλοδαπών (νομίμων και «λαθραίων) δημιουργούν εφιαλτικές κοινωνικές συνθήκες και γιγάντια κύματα λαϊκής οργής. Οι κυβερνήσεις και τα επιτελεία του κεφαλαίου για να εξαπατήσουν και να μετατοπίσουν το έγκλημα που δημιούργησαν προβαίνουν σε δόλιες και δημαγωγικές σκοπιμότητες, όπως κάποιες θεαματικές «σκούπες» ή μεμονωμένες «διώξεις» ή «μεταφορές» αλλοδαπών αλλού για να διαθλάται ο εφιάλτης…

Το να συμμετέχεις, όμως, στο έγκλημα (όπως η ηγεσία του ΚΚΕ και οι «άλλοι»), να το υποθάλπεις και να απαιτείς την νομιμοποίησή του και από την άλλη να «ουρλιάζεις» πάνω σε κυβερνητικές πρακτικές που επικαλύπτουν το έγκλημα και εξαπατούν, ΤΟΤΕ είσαι χειρότερος και από αυτούς που το δημιούργησαν.

Διπλά χειρότερος:

α). Συμμετέχεις το ίδιο στο «έγκλημα» και το νομιμοποιείς με το «αριστερό κύρος»!!!

β). Το επικαλύπτεις εξίσου το έγκλημα και το χειρότερο: Απαιτείς «εδώ και τώρα» τη νομιμοποίησή του.

Και το ακόμα χειρότερο: Παρέχεις το πιο «έγκυρο» άλλοθι στο καθεστώς με τις δημαγωγικές κραυγές και τις δήθεν αριστερές κορώνες περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «διώξεων» των αλλοδαπών, ΝΑ υλοποιήσει πιο εύκολα, ακριβώς αυτό που θέλει: Τη νομική επικύρωση της άλωσης, της καταστροφής και της κατοχής της ελληνικής κοινωνίας από τις αλλοδαπές στρατιές…

Η ηγεσία του ΚΚΕ και οι «άλλοι» αποτελούν την ιδεολογική και πολιτική εμπροσθοφυλακή του πλανητικού κεφαλαίου.

Αποτελούν, ΟΧΙ μόνο τους «προδότες» της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού, αλλά και τους «γενίτσαρους» του κεφαλαίου εναντίον της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού και του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

ΟΤΑΝ συμβάλλεις
στη διάλυση της εθνικής υπόστασης μιας κοινωνίας, στη διάλυση του ιστορικού υποκειμένου του σοσιαλισμού (της εργατικής τάξης, της ταξικής συνείδησης και οργάνωσης –όλα αυτά τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε άλλα άρθρα), ΤΟΤΕ συμβάλεις στην καταστροφή κάθε δυνατότητας για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ
και οι «άλλοι» αναθεωρούν βάναυσα βασικές θέσεις της μαρξιστικής θεωρίας: Περί ταξικής συνείδησης, περί ανοικτών συνόρων, περί «εισαγωγής ξένων» και πολλά άλλα.

ΟΙ μαρξιστές,
με πρώτο τον Μαρξ είχαν καθαρά διατυπώσει ότι εισαγωγή εργατών από το κεφάλαιο αποτελεί διαιώνιση της σκλαβιάς!!!

Επίσης οι μαρξιστές, με πρώτο τον Λένιν είχαν διατυπώσει καθαρά ότι τα «ανοικτά σύνορα» μέσα στον καπιταλισμό είναι θέση άκρως ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ!!!

Αλλά και με την κοινή λογική αν σκεφτεί κανείς
αντιλαμβάνεται τη θηριώδη προδοσία, υποκρισία και ανακολουθία όλων αυτών που μιλούνε στο όνομα της «Αριστεράς».

Η Σοβιετική Ένωση, π.χ. γιατί αφού ήταν ένα εργατικό κράτος δεν άνοιξε τα σύνορά της στους εξαθλιωμένους δούλους που κατέστρεφε ο καπιταλισμός;
Δεν θα ζούσε ούτε μια μέρα!!!

Αν κάνουμε, για παράδειγμα, την υπόθεση εργασίας, ότι η Ελλάδα ήταν ένα εργατικό κράτος θα υποστήριζε κανείς στα σοβαρά τα «ανοικτά σύνορα» και την εισαγωγή-εισβολή των «θυμάτων» του ιμπεριαλισμού;

Και αν για μια «σοσιαλιστική χώρα»
(που έχουν την εξουσία οι εργάτες) είναι λάθος (τόσο κραυγαλέα ορατό) τα «ανοικτά σύνορα» στις αλλοδαπές στρατιές των «θυμάτων» του ιμπεριαλισμού, με ποια λογική αυτό το εγκληματικό λάθος γίνεται σωστό, επειδή η Ελλάδα είναι καπιταλιστική χώρα;

Η ηγεσία του ΚΚΕ
και οι «άλλοι» δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερή θεωρία και πράξη. Αποτελούν τους νεκροθάφτες της αριστερής θεωρίας και πράξης.

ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ τους νεκροθάφτες της εργατικής τάξης και των λαών. Τα «αριστερά» δεκανίκια του κεφαλαίου που ουρλιάζουν ανέξοδα και ανώδυνα εναντίον του κεφαλαίου, έτσι για εξαπατούν και να παρέχουν το άλλοθι στο κεφάλαιο…


Για μια βαθύτερη κατανόηση του σταλινισμού και των αδιεξόδων του ΚΚΕ διαβάστε εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2812


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης


ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 08, 2009 9:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Aφιερωμενο.
http://www.youtube.com/watch?v=3h8NGUU6QoU
Επιστροφή στην κορυφή
ΕξόριστοςΈνταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 09, 2009 7:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «πλασιέ» της προβοκάτσιας!Κάποιοι πλανόδιοι «πλασιέ» της προβοκατόρικης παραφιλολογίας επιχειρούν να αμαυρώσουν ιστορικά μεγέθη, όπως ο Λένιν και ο Τρότσκι, καθώς και τη μεγαλύτερη Επανάσταση του 2ου αιώνα: Τη ρώσικη Επανάσταση.

Επιχειρούν αυτοί οι πλανόδιοι «πλασιέ» της προβοκατόρικης μικροπολιτικής να εξηγήσουν τα μεγάλα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα ή τις ιστορικές προσωπικότητες που σημάδεψαν τον κόσμο με παραπολιτικές αστυνομικές ιστοριούλες: Με τα χρήματα που πήρε ο Λένιν να μεταβεί στη Ρωσία, τις επαφές του Πάρβους- Τρόσκι- Λένιν με την Τουρκία και άλλα τέτοια φαιδρά των πρακτορικών υπονόμων.

Και φυσικά κάποια "ακροδεξιά" μπλογκ (ευτυχώς λίγα- διαθέτουν και αυτά μεγαλύτερο μυαλό από τους «προοδευτικούς» προβοκάτορες) ΕΣΠΕΥΣΑΝ να αναπαράγουν τις βαθυστόχαστες αστυνομικές «αναλύσεις» του πλανόδιου…

Βεβαίως οι προσωπικότητες και το ογκώδες θεωρητικό και πολιτικό έργο, καθώς και η επαναστατική δράση των Λένιν- Τρότσκι κ.λπ είναι γνωστά και δεν αμαυρώνονται από τις αστείες, γραφικές φιγούρες κανενός πλανόδιου προβοκάτορα και τα πρακτορικά, αστυνομικά σενάρια.

Το ερώτημα είναι γιατί,
ξαφνικά τώρα, αυτός ο κύριος, με τόσο υπερβάλλοντα ζήλο επιχειρεί, σε μια εποχή που οικοδομείται μια ενότητα στη βάση της κοινωνίας, να σπείρει τέτοιες προβοκάτσιες;

Ακριβώς, γιατί ο εναγώνιος στόχος του είναι να βρικολακιάσει ένα στείρο και διχαστικό αντικομουνισμό!!!

Επιχειρούν, όλες αυτές οι «λερωμένες» φιγούρες να αξιοποιήσουν τα εγκλήματα και τις προδοσίες της ηγεσίας του ΚΚΕ για να κτυπήσουν τους μεγάλους Επαναστάτες, να σβήσουν την Ιστορία και να δηλητηριάσουν, με το διχαστικό, στείρο αντικομουνισμό, παίρνοντας το υλικό τους από τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών.

Είναι ανίκανοι για θεωρητική, ιδεολογική και πολιτική κριτική, παντελώς ακατάρτιστοι, και τρέχουν σε αστυνομικές, παραπολιτικές ιστοριούλες, μαύρης προπαγάνδας.

Έχουν γιΆ αυτό εκπαιδευτεί πολύ καλά μέσα στους καθεστωτικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα, στην εποχή που "διέπρεψαν" στα κρατικά κανάλια…

Αυτά προς το παρόν…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 8:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Απαντά ο Χατζάρας στο κείμενο του «Εξόριστου»


«Ότι γράφω δεν είναι «προβοκατόρικη παραφιλολογία», αλλά διασταυρωμένα ιστορικά γεγονότα. Το ύφος και το επίπεδο του σχολίου, είναι περισσότερο κατάρα, παρά πολιτική απάντηση.

Συνιστώ ψυχραιμία και μελέτη.

Δεν θα ακολουθήσω το θρησκευτικό «υβρεολόγιο».

Προτιμώ την νηφάλια συζήτηση, για πραγματικά ιστορικά γεγονότα και τις ερμηνείες τους.

Στα ρωσικά αρχεία και όχι μόνον, υπάρχει όλο το υλικό.

Υπάρχει ο φάκελος Τρότσκυ στο Χάλιφαξ.
Αποχαρακτηρίστηκε το 2002.

Υπάρχει η αβίαστη κατάθεση Ρακόφσκι στην NKVD.

Και δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Ισραέλ Λαζάρεβιτς-Πάρβους ήταν ο Χορηγός του Μπεναρόγια.

Έχουν χυθεί ποτάμια αίμα για τους χορηγούς. δεν χρειάζεται να χυθεί και παραπάνω μελάνι».Με τον τρόπο του επαληθεύει ο Χατζάρας τον «Εξόριστο»: Από "υλικό" των «αρχείων της Ρωσίας» αντλεί το υλικό του.

Πρώτον: Γράφουν πουθενά τα αρχεία ότι η Επανάσταση του Οκτώβρη, ο Λένιν και ο Τρότσκι είχαν χορηγούς; Να μας παραθέσει το «αρχείο».

Γράφουν πουθενά τα αρχεία ότι την πολιτική τους οι μπολσεβίκοι επί Λένιν την καθόριζαν από τις «σχέσεις» τους με τον Κεμάλ. Και αυτό το υπαινίσσεται ο Χατζάρας!!!

Δεύτερον: Όταν μετά την επανάσταση επικράτησε ο σταλινισμός τα πάντα παραποιήθηκαν και πλαστογραφήθηκαν. Όγκοι ιστορικού υλικού υπάρχουν. Ακόμα και φωτογραφίες παραποιήθηκαν.
Το τι λοιπόν «φάκελος Τρότσκι υπάρχει» ή περί «αβίαστων δηλώσεων» Ρακόφσκι είναι για μικρά παιδιά.

Τρίτον. Μπορεί να μας πληροφορήσει για την επίσημη δημοσίευση των «Αρχείων» ή αυτός απλώς έχει «πρόσβαση» στα «αρχεία».

Τέταρτον και το σπουδαιότερο:
Οι Επαναστάσεις, και τα μαζικά λαϊκά κινήματα δεν κρίνονται με βέση τους «χορηγούς»!!!

Κανένας Χορηγός δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο εναντίον του συστήματος που υπηρετεί.

Οι επαναστάσεις κρίνονται από τις ιδέες τους, τους σκοπούς τους και την πρακτική τους.

Επεισόδια σπιλώσεων των ηγετών, αστυνομικών ιστοριών και «χρηματοδοτήσεων» μπορεί να κατασκευαστούν πολλά.

Και η ρώσικη Επανάσταση, όπως και οι ηγέτες του εργατικού κινήματος, από το Μαρξ έως το Λένιν, Τρότσκι, Λούξεμπουργκ κ.α., έχουν συκοφαντηθεί αγρίως.

Και αυτά τα προβοκατόρικα του Χατζάρα έχουν γραφεί από τότε ακόμα που έγινε η Επανάσταση.

Κανένας σοβαρός ιστορικός και πολιτικός, ούτε ο Α. Παπανδρέου που υμνολογούσε ο Χατζάρας, διατύπωσαν ΠΟΤΕ τέτοιου είδους προβοκατόρικες, πρακτορικές ιστοριούλες.

Έρχεται σήμερα ο Χαρζάρας να αναθεωρήσει την ιστορία με υλικό των μυστικών υπηρεσιών.

Αλλού τα παιχνίδια σου Χατζάρα. Η ιστορία σου και ο σκοτεινός σου ρόλος είναι γνωστά.

Μας έγινες τώρα και στορικός!!!Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3100

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 9:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν θα ασχοληθούμε με τον Χατζάρα και τα προβοκατόρικα παιχνίδια του.

Ο βίος του, η πολιτική του ποιότητα και το καθεστωτικό του "ήθος" είναι πασίγνωστα.

ΑΛΟΙΜΟΝΟ, αν αρχίσουμε στη θέση της ιστορικής και πολιτικής ανάλυσης να βάζουμε τις αστυνομικές ιστορίες του κάθε "αρουραίου" των υπονόμων.

Αυτό επιδιώκουν οι μηχανισμοί της παγκόσμιας ελίτ:
Να σβήσουμε τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να αφυδατώσουμε τα λαϊκά κινήματα από τις ιδεολογικές τους ουσίες και τις αγωνιστικές μνήμες και να τα "στριμώχνουμε" σε προβοκατόρικες, σκανδαλοθηρικές αστυνομικές ιστοριούλες: Στην παραπολιτική των ποικίλων αστυνομικών "πλασιέ"...


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 11:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Από το «Πατάρι»:

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=4583#4583
Tο φάντασμα του πρώην κνίτη και μετέπειτα πασόκου ξύπνησε!

Ποιος είναι ο Χατζάρας


Στην Κατάσταση των δημοσιογράφων
που εργάζονταν στο δημόσιο μέχρι την 31/12/2003 (δεν ισχύει ως έχει απαραιτήτως και σήμερα) ο Σπ. Χατζάρας είναι ο υπ' αριθμόν 486 με την επισήμανση «Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ».

Υπήρξε στα νιάτα του μέλος της ΚΝΕ,
αργότερα, στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο βασικός παρουσιαστής ειδήσεων του κρατικού καναλιού και προσωπικός υπερασπιστής του Αντρέα (ειδικά από το Χέρφιλντ και μετά).
Εκείνη την περίοδο τον βρίσκουμε στην «Αυριανή» και στο κανάλι 5 του Κουρή. Από το 1996 υπηρετεί στην ελλ. πρεσβεία στη Μόσχα (επικεφαλής του γραφείου Τύπου). Δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας τον εμφανίζει αναμιγμένο στην έκδοση της εφημερίδας των Ελλήνων της Μόσχας, της οποίας το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε με δική του πρωτοβουλία:

«ΓΕΜΙΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ το πρώτο φύλλο (Απρίλιο) της «Γκρέτσεσκαγια Γκαζέτα» (σ.σ.: «Ελληνική Εφημερίδα»), που άρχισε να εκδίδει η Ενωση Ελλήνων Μόσχας, με κάλυψη των πολιτικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών παρεμβάσεων της ελληνικής πρεσβείας. Και ο Σπύρος Χατζάρας, επικεφαλής του γραφείου Τύπου, που είχε την ιδέα και το συντονισμό, δεν συγκρατεί το διευθυντικό μεράκι του. Κορυφαία των εκδηλώσεων, η έκθεση «Ακρόπολις» στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής με διευθυντή τον Νταβίντ Σαρκισιάν. Η συζήτηση άναψε κι ενδεχομένως να οδηγήσει σε ρωσική πρωτοβουλία για να εκτεθούν τα Μάρμαρα στην Αθήνα, με αφορμή τους Ολυμπιακούς του 2004.».

Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που τον ανακαλύψαμε τον Χατζάρα στο κανάλι BLUE SKY, οικοδεσπότη στο « Δελτίο των 11». Είναι δημοσιογράφος που την ψάχνει και απΆ αυτή την άποψη μπορεί να χρησιμεύσει ως πηγή πολύτιμων πληροφοριών, αν και φρόνιμο είναι να τριπλο-ελέγχονται . Δεν του αρέσει του Χατζάρα η παγκοσμιοποίηση και η νέα τάξη, αλλά και δεν θέλει να χωνέψει ότι είναι μονόδρομος για το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο θεωρεί αιώνιο και το μοναδικό που ταιριάζει στην «εκλεκτή» ιδιοσυγκρασία του. ΑπΆ αυτή την άποψη παραμένει πάντα αντικομουνιστής, όπως ήταν και απΆ τα πολιτικά του γεννοφάσκια. ΓιΆ αυτό (μολονότι ευφυής) συχνά καταλήγει να λέει απίστευτες βλακείες. Μια απΆ αυτές διαβάζουμε στο άρθρο του «Λίγο πριν την λαϊκή «επανάσταση» στις Ηνωμένες Πολιτείες :

«Βασικά για να διαγράψουν το χρέος τους, ακολουθώντας τις πρωτότυπες ιδέες των Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών, που διέλυσαν τη χώρα τους για να αποφύγουν να αποπληρώσουν το συσσωρευμένο εξωτερικό χρέος.»

Να λοιπόν γιατί διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία! Για να την σκαπουλάρουν οι Γιουγκοσλάβοι κομμουνιστές και να μη εξοφλήσουν τα χρέη, στους δανειστές τους! [Λέτε να πέθανε για το ίδιο λόγο και ο πονηρούλης μπάρμπας μου, ο Κίτσος; Για να μη πληρώσει τα χρέη του στον μπακάλη;]

Όσο γιΆ αυτά τα παλαβά του Χατζάρα
περί «τροτσκιστικής παρέας» Νέας Υόρκης-Λονδίνου, ή αλλιώς περί των τροτσκιστών …Μπους και Μπράουν(!) ή για «Τροτσκιστές τραπεζίτες» της ανατολικής ακτής, αιτία δεν είναι ότι ξύπνησε μέσα του ο παλιός κνίτης.

Ο χατζάρας μεταφέρει στην Ελλάδα την βλακώδη αντιτροτσκιστική προπαγάνδα των Ρώσων ολιγαρχών,
που βλέπουν με αγωνία το φάντασμα του Τρότσκι να πλανάτε πάνω απΆ το Κρεμλίνο. Οι τιμές της ενέργειας και το ρούβλι κατρακυλούν λόγω της ύφεσης και το υβρίδιο δεν φαίνεται ότι θα καταφέρει νΆ αποφύγει την χρεοκοπία. Μια μπολσεβίκικη ρεβάνς βρίσκεται επί θύραις! Ήθελα όμως να ξέρω, δωρεάν προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ερμαφρόδιτο καθεστώς της Μόσχας, ο Χατζάρας;

Κατά σύμπτωση(?) τις ίδιες ακριβώς αντιτροτσκιστικές αηδίες γράφει, φάτσα κάρτα, και κάποιος Stanislav Mishin στην ιστοσελίδα της Πράβδα:


http://english.pravda.ru/world/americas/17-10-2008/106584-bank_panic_death_nato-0

Όπως και οι νέοι τυχάρπαστοι του Κρεμλίνου,
ο Χατζάρας χαρακτηρίζει τον τροτσκισμό(1) «αίρεση». Και απΆ την πλευρά του είναι λογικό. Ο αντιτροτσκισμός είναι ο αληθινός αντικομμουνισμός.

Στην κοινωνία-μπουρδέλο που ζούμε ο κομμουνισμός είναι πράγματι αίρεση. Και εκεί βρίσκεται η απόδειξη της δύναμης μας. Μπορούμε να είμαστε οι εραιτικοί της κοινωνίας-μπουρδέλο. Η ιστορία δεν θα είχε κάνει βήμα μπροστά αν κάποιοι δεν χωρίζανε απΆ το μαντρί και δεν βαδίζανε εναντίον του.

Οι αντιτροτσκιστές που κυβερνούσαν την ΕΣΣΔ δεν ήταν παρά αντικομμουνιστές, που όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν θα συναντούσαν αντιδράσεις, πέταξαν την κόκκινη μάσκα, που χρόνια την ένοιωθαν βάρος και πούλησαν την πατρίδα τους στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Όπως την πέταξε κάποτε και ο Χατζάρας και την «έκανε» από την ΚΝΕ για να κοιτάξει την καριέρα του στα κόμματα εξουσίας. Και όχι μόνο αυτός. Οι μηχανισμοί είναι γεμάτοι από κουκουέδες του κώλου. Το σχόλιο του Χατζάρα για τους Γιουγκοσλάβους κομμουνιστές δίνει καθαρά και αναμφισβήτητα το πολιτικό του στίγμα.

Αν μεταλαμπαδεύει αφιλοκερδώς την αντιτροτσκιστική-αντιλενινιστική-αντικομμουνιστική προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού και της νέας μοσχοβίτικης ολιγαρχίας, παραμένει για μένα ένα ερώτημα. Κι ας διαβεβαιώνει αυτός στην εκπομπή του ότι «η αλήθεια» του «δεν έχει χορηγό»!..

______________________
(1) Όταν υπερασπιζόμαστε τον τροτσκισμό σαν αυθεντική συνέχεια του μαρξισμού και του λενινισμού, φυσικά διαχωρίζουμε κάθετα τη θέση μας απΆ όλο αυτόν τον συρφετό των σφετεριστών κάθε μάρκας -κομμάτων και αποκομμάτων, της μεταλλαγμένης Αριστεράς- που μετά την κατάρρευση ΕΣΣΔ πέρασε ανοιχτά στο στρατόπεδο της Νέας Τάξης.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘύμιοςΈνταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 3:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η πρακτική των λαϊκών κινημάτων και τα κρατικά «αρχεία»


Η θεμελιακή διαφορά μας από τον Χατζάρα και τους ομοίους του είναι τούτη: οι δικές μας «πηγές» δεν είναι τα κρατικά «αρχεία», αλλά η κοινωνική πρακτική και οι Ιδέες των μεγάλων λαϊκών κινημάτων, πρακτική και ιδέες που καταγράφονται από την ιστορική επιστήμη και κωδικοποιούνται στη ΘΕΩΡΙΑ των επαναστατικών κινημάτων.

Τα κρατικά «αρχεία»
αποτελούν ένα επικουρικό και αυστηρά ελεγχόμενο «στοιχείο» της ιστορικής ανάλυσης. Ακριβώς γιατί τα «στοιχεία» αυτών των «αρχείων» είναι αστυνομικού χαρακτήρα τα περισσότερα ή χαλκευμένα από τις υπηρεσίες του κράτους που αποτελούν, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, εχθρό, συκοφάντη και διώκτη των ανατρεπτικών κινημάτων.

Τα «στοιχεία» των κρατικών «αρχείων» έχουν αξία ΤΟΤΕ μόνο όταν συμβαδίζουν με τη ροή των κοινωνικών γεγονότων και την επαληθεύουν. Δηλαδή όταν βρίσκονται σε ΑΡΜΟΝΙΑ με τους νόμους της εξέλιξης. Διαφορετικά αποτελούν «υλικό» πλαστογράφησης της Ιστορίας και παραποίησης των κοινωνικών αγώνων.

Αυτό το αλφάβητο της κοινωνικής διαλεκτικής και ιστορικής επιστήμης σκόπιμα το αγνοούν, οι μυστικές υπηρεσίες, οι ποικίλοι «μπράβοι» των εξουσιών και τα πολύχρωμα «παπαγαλάκια» τους.

Όλοι αυτοί έχουν βουτηγμένη τη μύτη τους στις ακαθαρσίες των κρατικών «υπογείων». Κριτήριό τους δεν είναι τα Μαζικά Κοινωνικά Κινήματα και οι μεγάλες Ιδέες που κινούν τον κόσμο, αλλά τα «μαγειρεία» των κρατικών υπηρεσιών και τα «αρχεία» τους.

Εξάλλου γιΆ αυτό πληρώνονται:
Να αφυδατώνουν τα γεγονότα και από την κοινωνική τους ουσία και από τις Ιδέες τους και από τους χυμούς της ιστορία.

Και πάνω σε αυτό το ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ παράγοντα
της κοινωνικής και ιστορικής μεθοδολογίας ξεχωρίζουν αυτοί που είναι με τα λαϊκά κινήματα και τις μεγάλες ανατρεπτικές Ιδέες, από αυτούς που προσεγγίζουν τα πράγματα με τις λογικές των μυστικών υπηρεσιών και των ποικίλων κατεστημένων: Τους ασυμφιλίωτους εχθρούς των λαϊκών Επαναστάσεων και της ιστορικής κίνησης…

`Με τέτοιου είδους «πρακτορικά» γυαλιά προσεγγίζει ο Χατζάρας τη Ρώσικη Επανάσταση, το παγκόσμιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και τους ηγέτες του.


Κάνει ολοκληρωτική αφαίρεση της επαναστατικής σοσιαλιστικής κληρονομιάς, των πολύχρονων διεργασιών της Επανάστασης του Οκτώβρη, των ιδεολογικών και πολιτικών ζυμώσεων, των σταθμών της, των Ιδεών της και του τεράστιου επαναστατικού έργου των πρωταγωνιστών της. Αφαιρεί όλα αυτά και σπερμολογεί πάνω σε αποσπασματικά «επεισόδια» για «χορηγούς» και «χρηματοδοτήσεις»!!!

Για τον Χατζάρα
η Ρώσικη Επανάσταση ήταν ένα «πραξικόπημα» (αυτό λέει) των Μπολσεβίκων με χορηγούς τα αστικά κράτη. Δηλαδή τα αστικά κράτη χρηματοδότησαν μια σοσιαλιστική επανάσταση και έσπειραν στο εσωτερικό τους τη λαίλαπα των σοσιαλιστικών ιδεών και της ανατροπής τους!!!

Και μόνο να τεθεί έτσι το ζήτημα φαίνεται η χονδροειδής βλακεία του Χατζάρα και ο ρόλος του.

Αλλά ας δεχτούμε τις προβοκατόρικές ανοησίες του Χατζάρα. Τίθεται αμέσως το ερώτημα: Με ποιο όφελος το έκαναν αυτό οι «χρηματοδότες» του Λένιν και των λοιπών;

Ασφαλώς ΟΧΙ για να σπείρουν σε όλο τον κόσμο τις σοσιαλιστικές ιδέες και την ανατροπή του καπιταλισμού.

Ποιό δρόμο ακολούθησαν οι «επιδοτούμενοι»;


Λίγο να μελετήσει κανείς τα έργα και την πρακτική αυτών των μεγάλων επαναστατών θα διαπιστώσει ότι είχαν κηρύξει ανελέητο και ασυμφιλίωτο πόλεμο εναντίον του καπιταλισμού.

Είναι συνεπώς η πράξη τους και το κολοσσιαίο έργο τους το κριτήριο και όχι αν κάποιος τους έδωσε χρήματα.

Εξάλλου
είναι γνωστό ότι πολλοί αστοί ασπάστηκαν τις ιδέες του σοσιαλισμού και θυσίασαν χρήματα, ακόμα και τις περιουσίες τους, για το Σοσιαλισμό…

Η σοσιαλιστική θεωρία και πράξη έχει μεγάλη Ιστορία και αποτελεί την πεμπτουσία αιώνων: όλων τω μεγάλων επαναστάσεων και λαϊκών αγώνων μέσα στον καπιταλισμό.

Δεν αποτελεί «κατασκεύασμα» χορηγών ή «συνωμοσιών».

Και οι ηγέτες
της Ρωσικής επανάστασης πάνω σε αυτά τα βάθρα της πολύχρονης και ακριβοπληρωμένης σοσιαλιστικής Θεωρίας και Πράξης κινήθηκαν, εμπλουτίζοντας και την επαναστατική Θεωρία και την Πράξη.

Όποιος έχει τα κότσια και τα φόντα ας καταρρίψει αυτή τη σοσιαλιστική Επαναστατική Θεωρία και Πράξη και ας μην ανατρέχει στη «μούχλα» των κρατικών υπογείων να σπιλώσει τις λαϊκές Επαναστάσεις και τους πρωταγωνιστές τους.


Φυσικά
ο Χατζάρας δεν γνωρίζει τίποτε άλλο από τη «μούχλα» των αστυνομικών σεναρίων των ποικίλων «υπογείων».

Για Ιδέες και Λαϊκά κινήματα δεν τον είδαμε να μιλάει ποτέ. Ούτε φυσικά για την ανατροπή του καπιταλισμού, παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε έναν από τους «μπράβους» του ανδρεϊκού (σοσιαλδημοκρατικού) ΠΑΣΟΚ.

Απλώς,
τώρα προσπαθεί να «αναρριχηθεί» στο νεοταξικό πλαίσιο, παίζοντας το βιολί του αφηρημένου, καπιταλιστικού πατριωτισμού και συκοφαντώντας τα ιστορικά κινήματα της ανθρωπότητας…

Υ.Γ. Και να μη ταυτίζουμε απολιτικές κουκουλοφόρικες "ανταρσίες" με τα μεγάλα λαϊκά κινήματα. Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά τα "δεκεμβριανά" και έχουμε δείξει τις διαφορές Κινημάτων από τις προβοκάτσιες.
Ήταν δηλαδή η Ρώσικη Επανάσταση και τα εκρηκτικά μαζικά κινήματα που γέννησε προβοκάτσια;
Ας είμαστε σοβαροί...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3100

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 10, 2009 7:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο «άθλος» του Χαρζάρα

Ο Χατζάρας επιμένει να θεωρεί τη μεγαλύτερη Επανάσταση του 20ου αιώνα που συγκλόνισε συθέμελα τον καπιταλιστικό κόσμο και πυροδότησε εκρηκτικά το εργατικό κίνημα σε όλον τον κόσμο ως «συνωμοσία» του κεφαλαίου!!!

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ «στην ιστορική διαδικασία και την προσπάθειά του να ελέγξει και να κατευθύνει τις εξελίξεις. Την προσπάθεια να δημιουργήσει την δική του τεχνητή και ελεγχόμενη σύνθεση που θα εκτονώσει την πραγματική αντίθεση»!!!

Εδώ πράγματι σηκώνεις τα χέρια ψηλά:
Η Επανάσταση, που αποτελούσε το σάλπισμα της ανατροπής του καπιταλισμού, την πρώτη μεγάλη ήττα της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας ήταν συνωμοσία του ιμπεριαλισμού!!!

Ανεπανάληπτος και μοναδικός άθλος αυτού του νέου θεωρητικού και ιστορικού (με μηδέν θεωρητικό και ιστορικό έργο), του καθεστωτικού δημοσιογράφου, Σπύρου Χατζάρα!!!

Κονιορτοποίησε, όχι μόνο τις Επαναστάσεις, τους μεγάλους ηγέτες της, αλλά και τις επιστήμες της Ιστορίας και της κοινωνιολογία, όλους τους μεγάλους στοχαστές.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι γινόμαστε και εμείς γελοίοι το να απαντάμε σε τέτοιες ηπαρμένες, σοφιστικές γελοιότητες ανύπαρκτων: Και κοινωνιολογικά και ιστορικά και αγωνιστικά…


Βρε που φτάσαμε.
Σε τέτοια έπαρση της βλακείας που να κάνουν τους θεωρητικούς και τους ιστορικούς όλα τα αλαλάζοντα κύμβαλα των αστυνομικών παραπολιτικών ανοησιών…

Θα κλείσουμε, και δεν θα συνεχίσουμε (για να μην γίνουμε αστείοι) με την απάντηση του «παταριού», Εδώ:


http://www.patari.org/forum/viewtopic.php?p=4592#4592
Την προηγούμενη φορά που μπήκες στο patari.org (ανώνυμα) δεν αμφισβήτησες αυτά που γράφω εδώ. Περιορίστηκες σε ένα σημείο-παρωνυχίδα (ΚΕΔ) όπου πράγματι είχα κάνει λάθος, κάτι που δεν είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ. Και αυτό πρέπει πάντα να κάνουμε. Όχι να οικοδομούμε πάνω στα λάθη μας…

Τώρα, ετεροχρονισμένα, θυμήθηκες ότι δίνω λάθος στοιχεία. Προσπερνώ αυτό τον ισχυρισμό σου, και άλλους ανάξιους σχολιασμού. Ωστόσο και οι ημερομηνίες που δίνεις εσύ αποδείχνουν τους δεσμούς σου με την μαύρη και διεφθαρμένη εξουσία. ¶λλωστε η ταξική σου τοποθέτηση φανερώνεται και σΆ αυτά που γράφεις και που λες. Κύριε Χατζάρα, δεν απευθύνεσαι σε αφελείς.


Αντικομουνιστής είσαι, το ξέρουμε και το ξέρεις.
Μιλούν άλλωστε γιΆ αυτό οι εκπομπές και τας κείμενα σου. Μπας και νομίζεις ότι μπορείς να συγκαλύψεις την πολιτική σου ταυτότητα με την ανέξοδη φιλελεύθερη κριτική σου στην παρούσα κατάσταση, με κίνητρα που εσύ γνωρίζεις; Πολλοί είναι κριτικοί απέναντι στην παρούσα κατάσταση, την ίδια στιγμή που υπηρετούν την Νέα Τάξη, όπως κι εσύ άλλωστε. ΓιΆ αυτό και περιορίζεσαι σε αρνήσεις. Θετική πρόταση μηδέν.


Αν έχεις, γιατί δεν βγαίνεις στην εκπομπή σου να μας πεις ποια είναι;Τι μπορούσε να περιμένει κανείς, κύριε Χατζάρα μου, από ανθρώπους σαν εσένα;
Λες εν γνώση σου ψέματα για τον Λένιν και για τον Τρότσκι. Βρωμιά και απατεωνιά, που δεν αφορά απλώς ιστορικά πρόσωπα του παρελθόντος. Αφορά το παρόν. Αλλιώς δεν θα σε απασχολούσαν. Ζήλεψες φαίνεται τη δόξα της Ρεπούση και θέλεις να γίνεις η Ρεπούση στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων.


Να καθίσουμε τώρα να αποδείξουμε σε σένα ότι στην ιστορία ναι μεν καταγράφονται και συνωμοσίες και άπειρα άλλα γεγονότα, αλλά η εξέλιξη δεν μπορεί παρά να είναι η συνισταμένη τους, και σΆ αυτή επιβεβαιώνεται η τυφλή υλική αναγκαιότητα σαν μοναδικό κίνητρο της έως σήμερα ιστορικής πορείας;Ότι είναι, όχι απλά αντεπιστημονικό, αλλά και ηλίθιο, να ερμηνεύονται τεράστιας σημασίας γεγονότα, όπως η Ρωσική, η Γαλλική επανάσταση, που άλλαξαν τον κόσμο, σαν αποτέλεσμα συνωμοσίας και μάλιστα συνωμοσίας κάποιων δαιμονικών Εβραίων; Περιττός ο κόπος. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, δεν έχει νόημα η συζήτηση μεταξύ μας. Το ήξερα πριν υποχρεωθώ να γράψω._________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες