Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εφημερίδα 'ΕΘΝΟΣ" και Χιλιαστές

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κλασσικοπερίπτωσις
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 19, 2009 9:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εφημερίδα 'ΕΘΝΟΣ" και Χιλιαστές Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/07/blog-post_19.html


ΤΟ "ΕΘΝΟΣ" ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ "ΣΚΟΠΙΑΣ"



Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απο τότε που η εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" είχε αφιερώσει ολόκληρο δισέλιδο αφιέρωμα για την πανελλήνια συγκέντρωση των χιλιαστών στο κέντρο που διαθέτουν στη Μαλακάσα της Αττικής.

Ούτε οικουμενική σύνοδος να γινόταν, ούτε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ ή ακόμα και ο Χριστοφοράκος να έδινε αποκλειστική συνέντευξη δεν θα κατελάμβανε δύο ολόκληρες σελίδες στην εφημερίδα της εταιρείας του γνωστού εργολάβου-καναλάρχη-μεγαλοεκδότη.

Τότε είχαμε γράψει πως είναι ασυμβίβαστο για μια εφημερίδα που θέλει να κρατά έστω και προσχηματικά τις αναλογίες στην ενημέρωση, να μετατρέπεται σε "γραφείο τύπου" της αμερικανογενούς χιλιαστικής εταιρείας "ΣΚΟΠΙΑ".

Χθές και ενώ η επικαιρότητα "έβραζε" στην κυριολεξία απο μείζονος σημασίας ειδήσεις, το "ΕΘΝΟΣ" δια του δημοσιογράφου του Γιάννη Φώσκολου είχε ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στην "Διεθνή συνάντηση των μαρτύρων του Ιεχωβά" που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Μόναχο.

Φυσικά η κατά κοινή ομολογία ήσσονος δημοσιογραφικής αξίας είδηση θα μπορούσε να γραφτεί σε πέντε αράδες, ποιοί και πόσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ποιά ήταν η θεματολογία και που έγινε.

Όποιος είχε την υπομονή
να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο, καταλάβαινε αμέσως ότι ο στόχος δεν ήταν η παρουσίαση της είδησης αλλά η προπαγάνδα των θέσεων της αμερικανογενούς κακοδοξίας του Ράδερφορντ που αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνται "μάρτυρες του Ιεχωβά".


Είναι άδικο για τον Έλληνα ορθόδοξο αναγνώστη να στηρίζει σε αυτούς τους δύσκολους μια εφημερίδα η οποία αγνοεί επιδεικτικά το θρησκευτικό του συναίσθημα κάνοντας απλά το "κέφι" των Χιλιαστών που έχουν κάθε λόγο να χαίρονται αφού εκτός της εφημερίδας "ΣΚΟΠΙΑ" έχουν τώρα πιά και το "ΕΘΝΟΣ".


Επειδή εκτός από πιστοί στην επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους είμαστε και Έλληνες ψηφοφόροι,
θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη του ΠΑΣΟΚ για αυτή την χιλιαστική μεταμόρφωση της φιλικής του εφημερίδας.

Πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ ότι είναι πιο σοβαρή είδηση η συγκέντρωση των χιλιαστών στο Μόναχο από τους πέντε στόχους του Γ.Παπανδρέου στους οποίους το "ΕΘΝΟΣ" αφιέρωσε λιγότερο χώρο απο αυτόν που αφιέρωσε στους χιλιαστές;


Επίσης θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για τον Έλληνα ψηφοφόρο να μάθει αν το ΠΑΣΟΚ αύριο ως κυβέρνηση θα αναιρέσει όλους αυτούς τους νόμους της ΝΔ για τον ΑΜΚΑ,τις ΚΑΡΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ,τις κάμερες παρακολούθησης,τις τράπεζες DNA,τις υπερεξουσίες της αστυνομίας,την de facto άρση του τηλεφωνικού και εν γένει του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου και κάθε είδους διάταξη, εισαγγελική γνωμάτευση, υπουργική απόφαση κλπ που αλλοιώνουν την ουσία και τον λόγο του συντάγματος και προσβάλλουν την ελευθερία και τη δημοκρατία;

Για όσους ανήκουν στο μεγάλο "κόμμα της αποχής" τους λέμε ότι ακόμα και οι ...ρητορικές ερωτήσεις είναι πιθανό να παράξουν πολιτικό αποτέλεσμα, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ακόμα ισχύει η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία των εκλογών.


Όσον αφορά την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", εμείς δεν θα εκπλαγούμε αν την επόμενη ή την μεθεπόμενη Κυριακή αντί για τις συνηθισμένες ταινίες, μοιράσει DVD'S με Ιεχωβίτικους ύμνους.

Αυτοί που θα εκπλαγούν
θα είναι ο αρχισυντάκτης και ο εκδότης που θα βλέπουν την πτώση της κυκλοφορίας της εφημερίδας.

Γιατί πως να το κάνουμε, ακόμα και αν τα έσοδα δεν μειωθούν λόγω ...έκτακτων χιλιαστικών "χορηγιών", το κύρος της εφημερίδας που διατείνεται ότι ανήκει στον λεγόμενο "προοδευτικό" χώρο θα ακολουθήσει αναγκαστικά πορεία ανάλογη της της πτώσης της κυκλοφορίας της.

Στο σημερινό "ΕΘΝΟΣ" υπάρχει μια σελίδα που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ στήνει ένα ακροδεξιό "Οργουελικό κράτος".

Δυστυχώς ο αρχισυντάκτης δεν έδωσε σε αυτό το τεράστιας σημασίας θέμα τον ίδιο χώρο που είχε δώσει πριν λίγο καιρό για το άρθρο της χιλιαστικής συγκέντρωσης στη Μαλακάσα.

Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που δεν διαβάσαμε για τον ΑΜΚΑ και την Κάρτα κοινωνικής ασφάλισης που μαζί με όλες τις υπόλοιπες αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του σχεδίου "νόμος και τάξη" διαμορφώνουν πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας με ...θεσμικό τρόπο εκείνες τις συνθήκες που θα αναιρέσουν εκ των πραγμάτων ακόμα και τις βασικές προϋποθέσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος.



Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα οι πραγματικοί "αντιρρησίες συνείδησης" δεν θα είναι οι νομικά ευνοημένοι "μαρτυρες" του Ιεχωβά, αλλά εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των βαπτισμένων ορθοδόξων Ελλήνων που θα φέρουμε αντίρρηση στους νεοδημοκρατικούς νόμους του ΑΜΚΑ,της ΚΑΡΤΑΣ κοινωνικού φακελώματος και όλων των άλλων που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα προτεκτοράτο του "Μεγάλου Αδελφού" και της "προπαιδείας" του ΜΕΣΣΙΑ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες