Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κλασσικοπερίπτωσις
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 10:07 am    Θέμα δημοσίευσης: ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

http://www.klasikoperiptosi.blogspot.com/


Στίς 25 και 26 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας το συνέδριο του "Economist" ενω "κατά σύμπτωση" πριν λίγες ημέρες ο "Αστέρας" στην Βουλιαγμένη γνώριζε στιγμές δόξας φιλοξενώντας την μυστική αλλά όχι κρυφή "τελετή" της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Στο συνέδριο του "Economist" του οποίου το κεντρικό θέμα ήταν "Οι οδοί για την παγκόσμια ανάκαμψη από την κρίση" εκτός των ομιλιών των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου ,ακούσαμε και τις ομιλίες "επιφανών" προσώπων όπως του κυρίου Ντ. Σπέκχαρντ , ο οποίος ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα και εκπρόσωπος της PAX AMERICANA , απηύθυνε την προτροπή "να ανοίξει συζήτηση με την Τουρκία για το Αιγαίο".

Λίγες ημέρες πριν,την ίδια ακριβώς "προτροπή" είχε κάνει προς την Ελληνική κυβέρνηση και ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Αμερικής Τ.Στάϊνμπεργκ.Ως φαίνεται θα είχε διαβάσει εκτός απο τον φάκελο με τις οδηγίες του "αυτοκράτορα" και το βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ από το Ινστιτούτο Stratfor και το οποίο τοποθετεί τη χώρα μας το 2050 στην τουρκική σφαίρα επιρροής, σε χάρτη τον οποίο δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του (http://www.stratfor.com/).

Δεν γνωρίζω αν και πως θα υλοποιήσει αυτή την ...εντολή η ελληνίδα ΥΠΕΞ όταν θα επισκεφθεί τον Τούρκο ομόλογό της, αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι ο κύριος Νταβούτογλου προχθές, σε ισλαμική διάσκεψη στην Δαμασκό, αναφέρθηκε στα μειονοτικά προβλήματα των ΤΟΥΡΚΩΝ της δυτικής Θράκης.Να θυμίσουμε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ πριν λίγες ημέρες και μάλιστα την ημέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα , λίγο μετά την επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Τουρκία,δήλωνε με σημασία ότι
" ... Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει ρόλο δύναμης αποκατάστασης και διατήρησης της τάξης σε όλες τις περιοχές..."
(http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/05/blog-post_8114.html).

Την προηγούμενη ημέρα αλλη μια "σύμπτωση" έρχεται να συμπληρώσει το μίγμα του καταλύτη των γεωπολιτικών ζυμώσεων της "Νέας Εποχής".

Ο σουηδός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στην γαλλική "ΦΙΓΚΑΡΟ" φανέρωνε προς όλους τους ενδιαφερομένους την φιλοτουρκική διάθεση της επερχόμενης Σουηδικής προεδρίας στην Ε.Ε λέγοντας:"...η Ευρώπη στο μέλλον έχει ανάγκη τον οικονομικό και δημογραφικό δυναμισμό της Τουρκίας".Φυσικά δεν έκρυψε την επιθυμία της Σουηδίας να ενταχθεί άμεσα η Τουρκία στην Ε.Ε αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα προαπαιτούμενα για την ευρωπαϊκή σύγκλιση της γείτονος χώρας δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του τόνισε ότι: "...αν η Κύπροις που είναι ένα νησί στα ανοιχτά της Συρίας ανήκει στην Ε.Ε,είναι αδύνατον να μην υποστηρίξουμε ότι η Τουρκία είναι στην Ευρώπη".
Το "παζλ" των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή των Βαλκανίων, σχηματοποιήθηκε με την προκλητικά αυτοκρατορική εμφάνιση και ρητορική , του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο βελιγράδι όπου προειδοποιούσε την έτσι κι αλλιώς φιλοαμερικανική σερβική κυβέρνηση ,να μήν τολμήσουν να υπονομεύσουν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου ή να ενθαρύνουν το ομόσπονδο κρατίδιο των Σέρβων της Βοσνίας να αποσχισθεί απο το νέο ομοσπονδιακό μόρφωμα των Κροατών και των Μουσουλμάνων.

Ο αμερικανός εκπρόσωπος του "Καίσαρα" μιλώντας στη βουλή του Σεράγεβο ξεπέρασε κάθε κανόνα διπλωματικής ευγένειας και προσχήματος όταν απευθυνόμενος στους βουλευτές έλεγε :
"...Σήμερα για να είμαι πολύ ωμός μαζί σας,εγώ προσωπικά και η ηγεσία της χώρας μου, ανησυχούμε για την κατεύθυνση που έχει πάρει η χώρα σας και για το μέλλον σας...".

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός αναλυτής ώστε να καταλάβει τι έχει σχεδιάσει η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" για τα Βαλκάνια και το Αιγαίο.

Δεν θέλουμε να κάνουμε "δίκη προθέσεων" αλλά τα ¨ίχνη" της πορείας της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μέχρι σήμερα δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια για καλοπροαίρετες σκέψεις.Δυστυχώς όλα τα παραπάνω,οι προκλητικές υπερπτήσεις της τουρκικής αεροπορίας πάνω απο τα ήδη αμφισβητούμενης Ελληνικότητας νησιά μας, ο Τούρκος διοικητής στο νατοϊκό στρατηγείο της Λάρισας και οι δραστηριότητα της τούρκικης εξωτερικής πολιτικής, διαμορφώνουν μια κακή εικόνα για το μέλλον της Ελλάδας και της κυριαρχίας της στο Αιγαίο.

Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωσις
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 30, 2009 12:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μαυρίστε τους! αν δεν πουν εδώ και τώρα «ΟΧΙ» σε τούρκο διοικητή στο στρατηγείο Λάρισας

http://www.klasikoperiptosi.blogspot.com/


Τα μάθατε τα νέα; Οι Τούρκοι επιστρέφουν στα... πάτρια εδάφη, μετά το 1821! Αυτό
λένε οι πανηγυρικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των τουρκικών εφημερίδων. Και γιατί να μην
πανηγυρίζουν; Τούρκος θα είναι ο διοικητής του υποστρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Λάρισα! Ναι,
καλά ακούσατε.
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ... Χωρίς να πέσει τουφεκιά! Και για να μην κλαίμε, μας χρυσώνουν το χάπι.
Προσφέρουν σαν περιτύλιγμα στη νέα άτακτη υποχώρησή μας, συνέπεια του φοβικού
συνδρόμου που μας κατέχει μετά τον θάνατο του Ανδρέα, τη θέση του... επιτελάρχη του
στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Φιλιππινέζα του αμερικανού ή του τούρκου (και εκεί,
γιατί κι αυτό κουβεντιάζεται) διοικητή θα είναι...
Με τις ευλογίες και τα χειροκροτήματα και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα
υποδεχθούν στη Λάρισα τον τούρκο διοικητή ΜΑΣ! Και δεν πρόκειται, δυστυχώς, για αστείο.
Το ΠΑΣΟΚ, αρχικά επί Σημίτη, με υπουργό Άμυνας τον Άκη Τσοχατζόπουλο και μετά τον Γιάννο Παπαντωνίου, άνοιξε τη χαραμάδα και έγινε σήμερα... πορτάρα με τον υπουργό του Καραμανλή, τον Μεϊμαράκη. Και ήταν τόσο πολύ για το... καλό μας, που το κράτησαν επτασφράγιστο μυστικό. Έτσι μουλωχτά πήγε να περάσει. Και τώρα που βγήκε στον αέρα, άρχισαν να λένε ναι μεν, αλλά... Δεν φταίω εγώ, λέει ο Γιάννος, δεν καταλάβατε καλά, η κυβέρνηση. Πολιτικό είναι το θέμα, ισχυρίζεται η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,
προσπαθώντας να κουκουλώσει τις τεράστιες ΔΙΚΕΣ της ευθύνες. Γιατί αν διαφωνείς και
σέβεσαι τον εαυτό σου και τα γαλόνια που φοράς, παραιτείσαι.
Να δεχθούμε τις... καλοπροαίρετες απόψεις τους. Ότι είναι άμωμοι... Αν και τα γεγονότα
άλλα δείχνουν. Η σιωπή τους, η απόδειξη. Ούτε μία δήλωση επίσημη δεν έκαναν που να
διαψεύδει ότι αυτό το εθνικό έγκλημα συνετελέσθη με τη δική τους υπογραφή. Ούτε ο
Καραμανλής ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου... ψέλλισαν κάτι.
Θεία τύχη ο κόσμος. Που αγωνιά για τούτη τη γη. Που χτυπάει η καρδιά του ελληνικά. Που επιμένει... παλιομοδίτικα. Κολλημένος στις αξίες που μας κληρονόμησαν όλες οι γενιές που μάτωσαν και θυσιάστηκαν για μας. Μπορούμε στις κάλπες των ευρωεκλογών να στείλουμε το δικό μας βροντερό «ΟΧΙ». Υποχρεωτικό, αν μέχρι τότε δεν δηλώσουν Καραμανλής και Παπανδρέου, ως κόμματα εξουσίας, ότι δεν υπάρχει περίπτωση τούρκος διοικητής σε ελληνικό έδαφος να διοικεί και να κατευθύνει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Και να επιτρέπει στα τουρκικάαεροπλάνα, με το καπέλο του ΝΑΤΟ, να αλωνίζουν στο Αιγαίο, στον ελληνικό ουρανό.
Ή λένε «ΟΧΙ» καθαρά και ξάστερα ή, αλλιώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το δικό μας «ΟΧΙ»...
Για νέα δομή του ΝΑΤΟ μπορεί η Ελλάδα να συζητήσει από τη στιγμή που η Τουρκία θα βγει
και θα πάρει πίσω το casus belli, τις άφρονες διεκδικήσεις της και χωρίς ήξεις αφήξεις θα
αναγνωρίσει τα σύνορά μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!
Κι αυτό θα πρέπει να είναι, κύριε Καραμανλή και κύριε Παπανδρέου και κύριοι αρχηγοί των
άλλων κομμάτων, η ΚΟΚΚΙΝΗ γραμμή. Διαφορετικά πέστε μας να τα μαζεύουμε...
http://www.paron.gr/v3/new.php?colid=3&id=41355&dt=2009-05-24%200:0:0

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες