Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΑΝΤΙΟ ΕΥΓΕΝΙΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κλασσικοπερίπτωσις
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 10, 2009 8:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΑΝΤΙΟ ΕΥΓΕΝΙΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klasikoperiptosi.blogspot.com/2009/05/blog-post_10.html


ΑΝΤΙΟ ΕΥΓΕΝΙΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

Χθες αργά το βράδυ η ψυχή του αγαπημένου μας Ευγένιου Σπαθάρη έφυγε.Αυτός ο γλυκός συμπαραστάτης των παιδικών μας χρόνων, μας εγκατέλειψε στον χώρο των σκιών που όμως θα είναι νεκρές φύσεις χωρίς την παρουσία του.

Για μένα και για πολλούς που μεγαλώσαμε με την σοφή λαϊκή παιδαγωγία του Καραγκιόζη, ο Σπαθάρης ήταν ο πιό αγαπητός δημιουργός του θεάτρου σκιών.

Ήταν - αν και νέος -ο αγαπημένος μας παππούς, που με την χαρακτηριστική του φωνή, τους αυθόρμητους δισταγμούς και τις εξαιρετικές φιγούρες, μεταμόρφωνε τις σκιές σε διαυγή πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν στις παιδικές συζητήσεις και στα όνειρά μας.

Ευγένιε Σπαθάρη.

Σε ευχαριστούμε που μας συντρόφεψες τόσα χρόνια μεταλαμπαδεύοντας σε πολλές γενιές τα κρυμμένα χρυσάφια της ελληνικής παράδοσης.

Σε ευχαριστούμε που ανέβασες τον Καραγκιόζη πιο πάνω απο τους φραγκοβολεμένους πολιτικούς της κάθε εποχής.

Θα είναι η πρώτη φορά που για χάρη σου ο Καραγκιόζης γραμματικός θα στείλει πραγματικά ...κλαφτό το γράμμα μας εκεί που θα 'σαι.
Αντίο γλυκέ μας παππού,αντίο αγαπημένε συμπολίτη!

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες