Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καρπάσιος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 26, 2009 7:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΝ


ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΓΩΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ


è Την 1η Σεπτεμβρίου του 2008 ο Υπουργός Παιδείας Κύπρου διακηρύσσει τον εκπαιδευτικό ΣΤΟΧΟ της χρονιάς: «Καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με στόχο την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας .... » . Αντιδρούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ, οι οποίες δηλώνουν ότι ο ΣΤΟΧΟΣ δεν συζητήθηκε μαζί τους. Ζητούν να διευκρινισθεί ότι δεν θα γίνονται επισκέψεις στα κατεχόμενα και ότι η εφαρμογή του στόχου θα λάβει υπόψιν τις ευαισθησίες κάθε σχολικής μονάδας και θα επιτευχθεί με την συνεργασία γονέων και μαθητών. Οι θέσεις αυτές ενσωματώνονται στο στόχο και κυκλοφορεί νέα εγκύκλιος.

è Την ίδια μέρα στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου τοποθετείται νέα διευθύντρια η Λουκία Λυσάνδρου. σε αντικατάσταση του Χρήστου Βαλέρκου. Μαζί με την νέα διευθύντρια αντικαθίστανται και τρεις καθηγητές.

è Η νέα διευθύντρια φέρνει άλλο αέρα στο σχολείο. Διατηρεί φιλικές σχέσεις με το καθεστώς, αξιωματούχοι δε των μυστικών υπηρεσιών και της κατοχικής αστυνομίας επισκέπτονται συχνά το σχολείο για καφέ. Στην περιοχή όλοι γνωρίζουν ότι, άν θέλουν να τα έχουν καλά με το καθεστώς και να μην έχουν ενοχλήσεις, θα πρέπει να διατηρούν καλή σχέση με το σχολείο.

è Στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε συνεδρίαση του καθηγητικού συλλόγου Ριζοκαρπάσου στην Δημοσιογραφική Εστία, ομάδα καθηγητών, ανάμεσά τους η Δ.Δανιήλ και ο Δ.Συμεωνίδης - κατά τύχην και αρχισυντάκτης του περιοδικού ΡΕΥΜΑ, όπου προβάλλονται, ανάμεσα σε άλλα και οι αναθεωρητικές απόψεις των Χρ.Στυλιανίδη, Ν.Τριμικλινιώτη, Τ.Χατζηδημητρίου και του χρηματοδοτούμενου από την USAID ύποπτου ΟΜΙΛΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ - εισηγείται με έγγραφο τις ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΤΟΧΩΝ ΧΡΟΝΙΑΣ. Ανάμεσά τους διαδικτυακή σύνδεση Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και Τουρκικού Γυμνασίου Γιαλούσας, κοινά μαθήματα ανάμεσα στα δυο σχολεία, κοινές παραστάσεις στις δυο γλώσσες. Αντιρρήσεις από καθηγητές θάβονται και επιφυλάξεις μένουν αναπάντητες, η δε διευθύντρια προχωρεί στην πρώτη συνάντηση - γεύμα με τους καθηγητές της Γιαλούσας, ανάμεσά τους και έποικοι.

è Τον Νοέμβριο η διευθύντρια παραδίδει στη φιλόλογο και υπεύθυνη του θεατρικού ομίλου του σχολείου Μ. Στεφάνου, μαζί με DVD από την παράσταση της Δροσιάς, αντίγραφο από το θεατρικό έργο ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ της Βούλας Αρβανιτίδου, βραβευμένο με το βραβείο Ιπεκτσί. Της ζητά να το διδάξει στους μαθητές. Η υπεύθυνη του ομίλου το απορρίπτει γιατί: είναι πρόχειρο σαν έργο και το περιεχόμενό του είναι εξευτελιστικό για την αξιοπρέπεια των παιδιών.

è Στις 3 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία των καθηγητών Δ.Συμεωνίδη και Δ.Δανιήλ, προσκαλείται στο Γυμνάσιο η ομάδα ROOFTOP THEATRE GROUP και παρουσιάζει στους μαθητές την χρηματοδοτημένη από την αμαρτωλή USAID, με 69.000 ΕΥΡΩ, παράσταση ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν και πολλά πράγματα και όταν οι δημιουργοί ανοίγουν διάλογο η καθηγήτρια Μ.Στεφάνου εκφράζει την έντονη διαφωνία της: γιατί επελέγη, για παιδιά που ζουν υπό κατοχήν, ένα έργο που προσβάλλει την πατρίδα, το οποίο προβάλλει νεόκοπες ιδεολογίες που αμφισβητούν πανανθρώπινες αξίες Η σκηνοθέτις απαντά ότι ήρθανε να διδάξουν ότι όλα είναι σχετικά και εξαρτάται από ποιά γωνιά τα βλέπεις.

è Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, στις 16 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Αμμοχώστου Γ. Βαρνάβας προσπαθεί να βάλει το θέμα των παράνομων χρηματοδοτήσεων της USAID και της αντιπατριωτικής παράστασης της ROOFTOP THEATRE GROUP στη Βουλή. Με παρασκηνιακή παρέμβαση του ΑΚΕΛ ο βουλευτής αναβάλλει την καταγγελία του, εγγράφοντας παράλληλα το θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

è Στις 18 Δεκεμβρίου στο γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου οργανώνεται Χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην διάρκεια της οποίας, οι μαθητές υποχρεώθηκαν από την διεύθυνση να τραγουδήσουν χριστιανικό τραγούδι στα τούρκικα, ενώπιον των προσκληθέντων εκπροσώπων του κατοχικού καθεστώτος. Το τραγούδι χειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους εποίκους και κατακτητές αλλά και από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας Κώστα Κατσώνη. Έκπληκτη η παριστάμενη πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ Αμμοχώστου Αλεξάνδρα Χρήστου παρατήρησε στον Κατσώνη: «κύριε Κατσώνη, δεν σας ενοχλεί ότι η χορωδία μας τραγούδησε χριστιανικό τραγούδι στα τούρκικα;».Και η απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας: « με αυτούς τους Τούρκους θα ζήσετε!», εννοώντας τους εποίκους.

è Η κομμένη ομιλία του βουλευτή Γ.Βαρνάβα, η δράση της USAID στην Κύπρο, ως βραχίονα της CIA, στο χώρο της Παιδείας και η διείσδυσή της στο Υπουργείο Παιδείας αποκαλύπτονται στην εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ της 19 Δεκεμβρίου, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση στο Υπουργείο και στην κυβέρνηση. Με το θέμα ασχολούνται για λίγες μέρες τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

è Στις 20 Δεκεμβρίου ο Α΄ Λειτουργός Κώστας Κατσώνης καλεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την Μ. Στεφάνου, για να δώσει εξηγήσεις για τις αντιρρήσεις της σχετικά με το ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Ο τελευταίος δείχνει να κατανοεί τις απόψεις της και η υπόθεση φαίνεται να λήγει.

è Με την νέα χρονιά η Μ. Στεφάνου και ο θεατρικός όμιλος του σχολείου αποφασίζουν για το έργο που θα παρουσιάσουν στο τέλος του χρόνου. Οι μαθητές προτιμούν κωμωδία και έτσι επιλέγεται ο ΦΙΑΚΑΣ του Μισιτζή, γνωστή κωμωδία που άφησε εποχή. Οι μαθητές μοιράζονται ρόλους και παίρνουν το κείμενο για μελέτη.

è Στις 21 Ιανουαρίου 2009 ο Δ.Συμεωνίδης και η Δ.Δανιήλ προσκαλούν και προβάλλουν στο γυμνάσιο, ντοκυμανταίρ του Π. Χρυσάνθου, που αναφέρεται στο γάμο Τουρκοκύπριου με Ελληνίδα και προωθεί την ιδέα της με αυτό τον τρόπο συμφιλίωσης. Η καθηγήτρια Μ.Στεφάνου εκφράζει την αντίθεσή της, εξηγώντας ότι, σε συνθήκες κατοχής, τέτοιες προτροπές οδηγούν σε ανθρώπινα δράματα, γιατί στιγματίζονται από την κοινωνία, όπως είναι φυσικό. Ζήτησε να συζητηθεί στον καθηγητικό σύλλογο, γιατί επιλέγονται τέτοια έργα για το συγκεκριμένο σχολείο. Την ίδια μέρα επισκέπτεται το σχολείο ο Α΄ Λειτουργός Κ.Κατσώνης, συνοδευόμενος από τον γυμνασιάρχη Δροσιάς Μασούρα. Καλεί τις φιλολόγους και διερευνά τι γίνεται με τον ΣΤΟΧΟ της χρονιάς. Ζητά πιεστικά από την Μ. Στεφάνου να ανεβάσει ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για να εξυπηρετηθεί ο ΣΤΟΧΟΣ. Η Στεφάνου και πάλι αρνείται, υποστηρίζοντας ότι το έργο δεν εξυπηρετεί το ΣΤΟΧΟ.

è Την 23 Ιανουαρίου η διευθύντρια Λυσάνδρου της ανακοινώνει ότι έχει εντολή από το Υπουργείο και τον Κατσώνη να της αφαιρέσει την αρμοδιότητα της παράστασης και να την αναθέσει σε άλλη συνάδελφο, προκειμένου να ανεβαστεί ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Παράλληλα, η διευθύντρια ζητά από τους καθηγητές να υπογράψουν δήλωση στήριξης του ΣΤΟΧΟΥ.

è Στις 25 Ιανουαρίου από δημοσίευμα του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ γίνεται γνωστό ότι η σχεδιαζόμενη παράσταση με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, εμπίπτει σε «δικοινοτική» εκδήλωση με το γυμνάσιο της Γιαλούσας που θα παρουσιασθεί στην Λάρνακα τον Μάϊο, προς ικανοποίηση του ΣΤΟΧΟΥ της χρονιάς. Κανένας από το Υπουργείο, ούτε ο Υπουργός ούτε ο Κατσώνης, ούτε η Πουλλή, ούτε ο Εγγλεζάκης δεν απαντούν στις δημόσιες επικρίσεις: ότι στη Γιαλούσα οι μαθητές είναι έποικοι και στην πραγματικότητα η σχεδιαζόμενη εκδήλωση δεν είναι δικοινοτική αλλά κοινή εκδήλωση εγκλωβισμένων και εποίκων, ότι η εγκύκλιος του ΣΤΟΧΟΥ απαγορεύει την επίσημη συνεργασία με σχολεία του ψευδοκράτους και ότι το όλο εγχείρημα σχεδιάστηκε εν αγνοία και πίσω από τις πλάτες γονέων και μαθητών του Ριζοκαρπάσου.
è Την 26 Ιανουαρίου η Μ.Στεφάνου καταγγέλλει την υπόθεση στην ΟΕΛΜΕΚ. Από την έκθεση αποκαλύπτεται ο παρασκηνιακός ρόλος του Α΄ Λειτουργού Κώστα Κατσώνη. Στο Υπουργείο Παιδείας επικρατεί αναστάτωση.

è Την 27 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι καθηγητές του γυμνασίου και του δημοτικού Ριζοκαρπάσου ενώ ξεναγούνται στη Βουλή, προσκαλούνται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας. Εκεί η διευθύντρια Λυσάνδρου, τελείως απρόκλητα, επιτίθεται στον βουλευτή Γ.Βαρνάβα, για τις παρεμβάσεις του σχετικά με την παράσταση στο Ριζοκάρπασο. Αυτό ξεχείλισε το ποτήρι. Το ζήτημα του ΣΤΟΧΟΥ της χρονιάς, της στοχευμένης προώθησης εθνομηδενιστικών δράσεων μέσα στα σχολεία, της δικτατορικής επιβολής του φιλοτουρκικού έργου ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ στο γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου, των σχέσεων υποταγής της διεύθυνσης του σχολείου προς το κατοχικό καθεστώς, των αυθαίρετων συμπεριφορών επιθεωρητών του Υπουργείου απασχόλησαν κεντρικά τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για τις επόμενες μέρες.

è Στο Υπουργείο Παιδείας προκαλείται πανικός από τις αποκαλύψεις και η Λυσάνδρου αναλαμβάνει τον ρόλο να παραποιήσει τα γεγονότα. Συγκαλεί ξαφνικά στις 31 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, γιορτή των γραμμάτων, μέσα από άκυρες διαδικασίες και χωρίς ημερησία διάταξη, συνεδρία καθηγητικού συλλόγου στο Μελκονιάν. Εκεί, μέσα από τραμπουκισμούς και εκβιασμούς εκμαιεύεται απόφαση του συλλόγου για να ανέβει ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ και να στηριχθεί το Υπουργείο.

è Στις 2 Φεβρουαρίου η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας αποστέλλει κατεπείγουσα επιστολή στην διευθύντρια Μέσης Ζ.Πουλλή, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλει "τη δράση νεοκυπρίων, δήθεν επαναπροσεγγιστών και πάσης φύσεως τουρκολάγνων και αμερικανόπνευστων .... που επέλεξαν ως πειραματόζωα" τους μαθητές του Ριζοκαρπάσου ... και μεθοδεύσεις εκπαιδευτικών και άλλων που συμμετέχουν στα σεμινάρια των Αμερικανών με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για υλοποίηση ανθελληνικών επιδιώξεων ... ". Ζητά από την Ζ.Πουλλή να ερευνήσει τις καταγγελίες και να βάλει σε τάξη τους παρεκτρεπόμενους.

è Στις 6 Φεβρουαρίου η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας καλεί συνέντευξη τύπου, όπου καταγγέλλει τη διεύθυνση του γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και επιθεωρητές του Υπουργείου για τις αθλιότητες που αλλοτριώνουν και ευνουχίζουν την ελληνική παιδεία στο Ριζοκάρπασον. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι εκβιάζονται όχι μόνο γονείς αλλά και ανήλικοι μαθητές να υπογράφουν δήλωση στήριξης του ΣΤΟΧΟΥ του Υπουργείου.

è Κάτω από την δημόσια κατακραυγή, την Τρίτη πρωί της 9 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Παιδείας καλεί τους καθηγητές του Ριζοκαρπάσου στο γραφείο του. Στη συνάντηση υποστηρίζει τις επιλογές του Υπουργείου και επιμένει με σθένος για το ΠΟΤΑΜΙ. Επιτίθεται στην Στεφάνου και την καλεί να μην μιλά δημόσια, γιατί θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει τους εκπαιδευτικούς κανονισμούς εναντίον της. Στα ΜΜΕ κορυφώνεται η συζήτηση και σειρά αποκαλύψεων βλέπουν το φως: ότι άνθρωποι του Υπουργείου στο Ριζοκάρπασον, κάτω από τις οδηγίες της διευθύντριας του σχολείου Λυσάνδρου, τριγυρνούν στα σπίτια των εγκλωβισμένων και κάτω από απειλές και εκβιασμούς μαζεύουν υπογραφές στήριξης του Υπουργείου και των στόχων του, ότι στην δήθεν «δικοινοτική» εκδήλωση τα καρπασιτόπουλα διδάσκονται να παρουσιάσουν τρία παραδοσιακά τραγούδια στα τούρκικα, καθ΄ ήν στιγμή τα τουρκόπουλα αρνήθηκαν να τραγουδήσουν ελληνικά και ότι η όλη εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί για να παρουσιασθεί στα διεθνή φόρα ως δείγμα επαναπροσέγγισης μεταξύ ελληνοκυπρίων και εποίκων!

è Την ίδια μέρα το απόγευμα γονείς και μαθητές στο Ριζοκάρπασον έρχονται σε έντονη διαμάχη και συμπλοκή με τους καθητητές που ανέλαβαν να οργανώσουν τη "δικοινοτική" εκδήλωση και να ανεβάσουν ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Λίγες ώρες αργότερα η κατοχική αστυνομία της Αμμοχώστου επισκέπτεται τα σπίτια εγκλωβισμένων και τους καλεί σε ανάκριση, με την κατηγορία ότι διαφωνούν με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. Διαφαίνεται ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ αποτελεί αίτημα, όχι μόνο του Υπουργείου και των ανθρώπων του στο Ριζοκάρπασον, αλλά και των κατοχικών αρχών.
è Την Τετάρτη το πρωί 10 Φεβρουαρίου, ενόψει της αναμενόμενης άφιξης ελληνοκυπριακών τηλεοπτικών συνεργείων, καθηγητές στο Ριζοκάρπασον προειδοποιούν τους μαθητές να μην μιλήσουν, απειλώντας τους ότι θα τους κοπούν τα τρόφιμα, τα επιδόματα και οι υποτροφίες. Λίγο αργότερα οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Ν.Τορναρίτης και Ελ.Θεοχάρους επισκέπτονται τα σχολεία και διαπιστώνουν την αναστάτωση που έχει επιφέρει η επιχειρούμενη «δικοινοτική» εκδήλωση. Μαθήτρια κάνει στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΑ τη δήλωση που συγκλόνισε όλη την Κύπρο: " δεν θέλουμε να χάσουμε τον τόπο μας, όπως δεν θέλετε ούτε εσείς. Και σταματήστε να νομίζετε ότι αντί εγκλωβισμένοι είμαστε τούρκοι. Όχι δεν είμαστε τούρκοι. Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα πούμε "επιάσαν μας ετέλειωσεν ". Είμαστε Έλληνες, έχουμε τον τόπο μας! "

è Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία του βουλευτή Γ.Βαρνάβα, συζητιέται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας το θέμα των ενεργειών του Υπουργείου Παιδείας στο Ριζοκάρπασον. Με την έναρξη της συζήτησης για την USAID και την ROOFTOP THEATRE GROUP, το ΑΚΕΛ προβάλλει την αξίωση να κληθεί ο θίασος και αρνείται τη συζήτηση. Το συγκεκριμένο θέμα αναβάλλεται και ξεκινά συζήτηση για το ΠΟΤΑΜΙ. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων, πλήν του ΑΚΕΛ, καταγγέλλουν τις πράξεις των ανθρώπων του Υπουργείου στο Ριζοκάρπασον καθώς και τη διάβρωση της Παιδείας με πρόσχημα τον στόχο της συμφιλίωσης. Ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ο οποίος αποφεύγει τη συζήτηση, προτάσσοντας την «απόφαση» του καθηγητικού συλλόγου. Η επιτροπή καλεί τον Υπουργό να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να δώσει τέλος στην αναστάτωση, γιατί κινδυνεύει η επιβίωση των εγκλωβισμένων. Μέσα σε συγχυσμένη ατμόσφαιρα ο Υπουργός υπόσχεται ότι θα συγκαλέσει τους εμπλεκόμενους για να βρεί λύση, χωρίς ωστόσο να συναινεί στην απόσυρση του φιλοτουρκικού έργου.

è Οι πρόβες στο γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου για ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ συνεχίζονται, παρά τις διαφωνίες παιδιών και γονιών. Όσοι μαθητές αρνούνται αντικαθίστανται με άλλους, με υποσχέσεις βαθμών και υποτροφιών ή με εκφοβισμό. Μέσα στην ίδια ατμόσφαιρα η χορωδία κάνει πρόβα για την δήθεν «δικοινοτική» εκδήλωση με τρία παραδοσιακά τραγούδια μεταφρασμένα στα τούρκικα: ΨΙΝΤΡΗ ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ ΜΟΥ, ΤΗΛΛΙΡΚΩΤΙΣΣΑ και ΑΙΓΙΑ ΚΟΤΣΙΝΗ.

Τέλος, προς πληροφόρηση των αρμοδίων που υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν, αλλά κυρίως της κυπριακής κοινωνίας που παρακολουθεί παθητικά το δράμα στην πλάτη αβοήθητων συμπατριωτών μας στα κατεχόμενα, μεταφέρουμε την «μετάφραση» της ΨΙΝΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑΣ, που οι πολύ πιο έξυπνοι Τούρκοι μετέφεραν στην γλώσσα τους, διαστρέφοντας το κείμενο. Είναι πάγια τακτική αυτής της κατακτητικής φυλής η χρησιμοποίηση του ερωτισμού ως διαδικασίας εκτουρκισμού. Άς μιλήσουν ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνιολόγοι και πάσης φύσεως επιστήμονες, από τους οποίους έχουμε πληθώρα, τι νόημα μεταδίδουν οι παρακάτω στίχοι και τι αποτέλεσμα θα έχουν στον ψυχισμό των σκλαβωμένων εφήβων κοριτσιών μας που καλούνται να τους τραγουδήσουν μπροστά στους νεαρούς εποίκους:

Ψυχή μου μαντζουράνα μου εγώ δεν χωρίζω
δεν χωρίζω από τα γλυκά σου χείλη
Εσύ είσαι η ψυχή μου γλυκειά μου αγάπη
κόρη όταν σε βλέπω παίρνω θάρρος ....

Στο Ριζοκάρπασον παίζεται η τύχη του κυπριακού ελληνισμού. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι η γενική πρόβα για την κοινωνία του μέλλοντός μας. Και τα σημάδια είναι καθαρά: βρισκόμαστε ήδη σε πορεία εκτουρκισμού ......
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες