Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κάθε χαβαλές και blogger. Κάθε γωνιά και ..site

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 06, 2009 8:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κάθε χαβαλές και blogger. Κάθε γωνιά και ..site Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολύ ορθές διαπιστώσεις
από τα ΧΑΛΙΑ
.



http://taxalia.blogspot.com/2009/02/blogger-site.html


Κάθε χαβαλές και blogger. Κάθε γωνιά και ..site


Με ραγδαίους ρυθμούς επεκτείνεται η ελληνική διαδικτυακή κοινότητα. Οι επαγγελματίες πωλητές, οσμίστηκαν ψητό κι έτσι ο κάθε πικραμένος κάνει "portal". Όπως ο παραμυθάς, δαιμόνιος πωλητής βιβλίων (που δεν πιστεύει λέξη από όσα σας τσαμπουνάει από τα "κανάλια"), Δημος Λιακόπουλος.

Το μέγιστο κακό που κάνει στον κόσμο η Google με το google adsense αποτελεί το δόλωμα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σε λίγο καιρό κάθε Έλληνας θα έχει και ένα site, πράγμα καθόλου κακό. Το κακό είναι ότι το διαδίκτυο γεμίζει σκουπίδια. Όπως ας πούμε με χιλιάδες "blogs" που απλά αναπαράγουν άκοπα, τις ειδήσεις της Ναυτεμπορικής, που είναι το πιό πλήρες ειδησιογραφικό site. Μα αν θέλει ο αναγνώστης θα πάει κατευθείαν εκεί !

Αναρτήσεις που αναπαράγονται μόνο και μόνο για την προσέλκυση "πελατών" οι οποίοι θα τσιμπήσουν στη διαφήμιση, άσκοπα και ασυνάρτητα άρθρα, που δεν έχουν κανένα νόημα, παρά μόνο την ίδια αιτία, πραγματικοί και εικονικοί πόλεμοι τηλεοπτικών περσόνων, που επεκτείνουν -μέσω χαμηλά αμοιβόμενων συνεργατών- τα πλοκάμια τους και στο ιντερνετ, εξαγορές blogs από τους καναλάρχες κι άλλα πολλά ωραία.

Η ατμόσφαιρα θολώνει.


Κι από κοντά ακολουθούν οι επαγγελματίες καταστροφείς του διαλόγου:
Οι ηλίθιοι bloggers που spamάρουν (που στέλνουν στα σχόλια κάποιου ανοιχτού blog) το ίδιο και το ίδιο "σχόλιο" διαφημίζοντας το blog τους. Μας αναγκάζουν να κλείνουμε τα σχόλια, ακυρώνοντας έτσι το μεγάλο πλεονέκτημα των μπλογκς: την ανοιχτή, ελεύθερη συζήτηση μεταξύ πολιτών.
Η αξία του μέσου, ήταν ότι έδινε φωνή σε όλους. Ένα παγκόσμιο ψηφιακό χωριό. Μόνο που οι "καρχαρίες" της ενημέρωσης, δεν θα άφηναν έτσι τα πράγματα! Σιγά να μην αφήσουμε τον καθένα να "διεμβολίσει" το σύστημα ενημέρωσης με άρθρα που διαβάζονται και απόψεις που απειλούν...
Κι εσύ αναγνώστη μου είσαι το δόλωμα. Και είσαι στη μέση ενός πολέμου που δεν αντιλαμβάνεσαι ακριβώς....

Εμείς θα σε βοηθάμε να καταλαβαίνεις τι γίνεται. Πρέπει όμως κι εσύ να βάζεις το μυαλουδάκι σου να δουλεύει...

Καταλαβαίνεις νομίζω ποιοί έχουν άποψη και ποιοί πουλάνε μέσα από το διαδίκτυο.

Στο ξανάπαμε χίλιες φορές: Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν και οι αναγνώστες του bloggers που τους αξίζουν.

Δίνοντας κλικς στους εμπόρους βιβλίων, στους σαλτιμπάγκους των ΜΜΕ και στους υποτακτικούς τους, ενισχύεις το θράσος τους.

Και συ "μεγάλε" blogger και ...πρώην blogger, έχεις μεγάλη ευθύνη. Μην αναπαράγεις ότι σου στέλνουν άκριτα, για να κερδίζεις το F5. Καταλαβαινόμαστε, έτσι;

Αλλιώς, εμείς οι ρομαντικοί και έντιμοι, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη συνείδησή μας, να σε τοποθετήσουμε εκεί που πρέπει: στους εμπόρους και όχι στους bloggers!

Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 07, 2009 6:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάποιες επισημάνσεις

Από πολλοί παλιά είχαμε αναλύσει την εικονική πραγματικότητα της μπλογκόσφαιρας και τα ποικίλα παιχνίδια που παίζονται.

Ήδη τον Αύγουστο του 2006 είχαμε γράψει
:
«ΟΧΙ στη θεοποίηση των Μπλόγκερς


Προβάλλεται συχνά ότι η λεγόμενη «μπλογκόσφαιρα» είναι ένας εναλλακτικός, ανεξάρτητος τρόπος πληροφόρησης, απέναντι στα παραδοσιακά μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τηλεόραση κ.τ.λ.). Μεγάλη πλάνη! Η «μπλογκόσφαιρα» καθορίζεται κι αυτή, όπως τα πάντα, από τους νόμους της αγοράς και την κυρίαρχη ιδεολογία της. Αν οι άνθρωποι της «μπλογκόσφαιρας» είχαν την «εναλλακτική» συνείδηση, δηλαδή τη συνείδηση της αμφισβήτησης του συστήματος και των δομών του αυτό ΠΡΩΤΑ και ΚΥΡΙΑ θα είχε εκφραστεί σε κοινωνικό επίπεδο και ΟΧΙ στον εικονικό κόσμο του ιντερνέτ.
Τα γεγονότα, που ζούμε με τα ιστολόγια σήμερα δείχνουν ότι συχνά οι άνθρωποι που διευθύνουν τα παραδοσιακά αστικά ΜΜΕ είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινωνική συνείδηση και στο επίπεδο του Διαδικτύου. Οι φωνές των μεμονωμένων καλοπροαίρετων ανθρώπων, μπλόγκερς ή μη, θα χάνονται και στο διαδίκτυο, όπως και στον απτό κόσμο, όσο παραμένουν μεμονωμένοι και δεν οργανώνονται στο κοινωνικό ρεύμα που θα ανατρέψει την εξουσία των χειραγωγών της συνείδησης.
Και όσο δεν υπάρχει αυτό το «κοινωνικό ρεύμα», ένα δηλαδή Κοινωνικό Κίνημα αμφισβήτησης των χειραγωγών της εξουσίας, το διαδίκτυο θα αλώνεται από του ποικίλους χειραγωγούς.
Μέσα σε αυτούς τους κρυφούς και εικονικούς χώρους οι πρώτοι που δρουν οργανωμένα είναι τα ποικίλα συμφέροντα, τα υπαλληλάκια τους και η πληθώρα των διαπλεκόμενων δομών εξουσίας: Από θεσμικά κέντρα εξουσίας, μέχρι εξωθεσμικά, από κρατικές και κομματικές υπηρεσίες μέχρι μυστικές υπηρεσίες όλων των αποχρώσεων. Και φυσικά όλες οι υπαρκτές ή ανύπαρκτες ομαδούλες όλων των χρωμάτων της ίριδας και όλων των μεταμφιέσεων εξαπάτησης…»

Εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2309

Μια πολύ μεγάλη συζήτηση έγινε εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2552

Σήμερα η εικόνα είναι ολοκάθαρη, για όσους έχουν την ικανότητα να παρατηρούν, αλλά και να σκέφτονται…
Οι διαχειριστές του ΡΕΣΑΛΤΟ επειδή έχουν γνωρίσει από την αρχή αυτό το «φαινόμενο» της ιντερνετικής επιδημίας και το έχουν αναλύσει πολύπλευρα «πικραίνουν» πολλούς εξυπνάκηδες προβοκάτορες και «πληγώνουν» τα ψώνια.
Λειτουργούν αυστηρά πάνω στα ιδεολογικά και πολιτικά κριτήρια που έχουν διατυπωθεί από τη Σύνταξη στην «πολιτική δημοσίευσης».
Έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα ότι το φόρουμ είναι ένα «ηλεκτρονικό περιοδικό, όχι ασύδοτου, απείθαρχου και ασυνάρτητου διαλόγου σπερμολογιών και ανοησιών ή «φιλοξενίας» των πνευματικά αυνανιζόμενων και «υπαρξιακά» ανησυχούντων.
Την πολιτική του περιοδικού την καθορίζουμε εμείς στη βάση του συστήματος των ιδεών και των οργανωτικών αντιλήψεων που πιστεύουμε. Αλίμονο, αν την πολιτική και οργανωτική μας κατεύθυνση την καθόριζε η «ελευθερία» των χαβαλέδων, των προβοκατόρων, των εξυπνάκηδων και των επαρμένων, «διαλογιζόμενων» νάρκισσων. Σε μια τέτοια «ελευθερία» εμείς δεν πιστεύουμε. Αυτή δεν είναι ελευθερία. Είναι ζούγκλα. Είναι η σκουριά και η μιζέρια του νοσηρού ατομικισμού, και το χειρότερο η ασυδοσία (που την βαπτίζουν «ελευθερία») όλων των νοσηρών προϊόντων και υποπροϊόντων της καταναλωτικής και ακρωτηριασμένης «σκέψης» της αγοράς.
Και οι λυσσασμένες κραυγές της κομπάζουζας ηλιθιότητας και του νοσηρού ναρκισσισμού κάποιων «πληγωμένων υπάρξεων» ότι δήθεν είμαστε «τρομοκράτες λογοκριτές» δεν μας απασχολούν. Αλίμονο αν ικανοποιούσαμε όλα τα «βίτσια» της εικονικής πραγματικότητας του ιντερνέτ ή τις ποικίλες ασθένειές του: ιδεολογικές, πολιτικές και ψυχολογικές…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 07, 2009 8:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
1)Τον Λιακόπουλο δεν θα τον έλαγα ΑΚΡΙΒΩΣ ''πικραμένο'', γιατί δεν ξέρω πολλούς ''πικραμένους'' να πουλάνε ουσιαστικά αέρα και να έχουν την οικονομική ευρωστία να αγοράζουν τηλεοπτικό χρόνο σε τουλάχιστον 3 Αθηναϊκά και αλλα τόσα βοριοελλαδίτικα κανάλια και να κάνουν εκπομπές τηλεπωλήσεων. Ούτε ξέρω πολλούς που να έχουν κανάλι στο Youtube με 777,378 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ επισκέψεις.

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Οτι ο Λιακόπουλος είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ και όπως άλλοι πουλάνε μπλούζες ή μανταλάκια για να βγάλουν κάποιο κέρδος, αυτός πουλάει αστικούς μύθους και προαιώνιες προκαταλήψεις και μάλιστα ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ. Κι άλλοι το κάνουν αλλά αυτός έχει πετύχει περισσότερο.

2) Όσο για τα adsence πραγματικά είναι μεγάλο καρότο για πολλούς που είναι επίδοξοι δικτυακοί επιχειρηματίες. Και τι επιχειρηματίες... ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και χωρίς να σπαταλήσουν δράμι φαιάς ουσίας φτιάχνουν το δικό τους ''press-gr'' και επιδίδονται σε ένα δαιμονιώδες copy-paste από ειδησεογραφικά portal πιστεύοντας οτι θα βρεθούν αρκετά κορόϊδα που θα κάνουν κλίκ στις διαφημισούλες του google.

Τα κέρδη από το google adsence κυμαίνονται σε 5 λεπτά του ευρώ (0,05 euro) ανά κλίκ (στη καλύτερη). Υπάρχει μάλιστα και μια ιστοσελίδα που υπολογίζει το κέρδος που θα προέκυπτε σε μια ιστοσελίδα με τέτοιες διαφημίσεις, σε συνάρτηση βέβαια με τις επισκέψεις που δέχεται (http://www.webvaluer.org/).

Ας κάνουμε όμως ένα πείραμα για να δούμε οτι όλα αυτά είναι για να φουσκώνουν τα μυαλά του καθενός ''θέλω να γίνω επιχειρηματίας'' με ιδέες γιαγρήγορο και άκοπο κέρδος.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα βάζουμε να υπολογίσει τα στατιστικά και τα ''κέρδη'' του ΡΕΣΑΛΤΟ (http://www.webvaluer.org/gr/www.resaltomag.gr). Βλέπουμε λοιπόν οτι το resaltomag με 1458 μοναδικές επισκέψεις και 4500 ανοίγματα σελίδων του καθημερινά (διαβαστεροί οι επισκέπτες) θα μπορούσε να αποκομίζει καθημερινά από 8.64 έως 21.60 δολλάρια.

Δηλαδή με ψηφιακές ''αναδουλειές'' θα εβγαζαν ένα χαρτζηλίκι (8.64 δολ) και στις καλές μέρες σχεδόν ένα μεροκάματο. Αν ήταν έτσι τα πράγματα ρε παίδες γιατί να μην εγκαταστήσει το ΡΕΣΑΛΤΟ adsence, να αποταμιεύει τα κέρδη ενός χρόνου και να τα δώσει μαζεμένα στην bold Ogilvy να του φτιάξει μια σελίδα σαν της ''Ναυτεμπορικής''; Γιατί πολύ απλά το σάιτ μας λέει μπούρδες. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ.

Για να είναι τόσα θα πρέπει ΚΑΙ ΟΙ 1500 επισκέπτες του ΡΕΣΑΤΟ να κάνουν κλικ στις ''ανεπανάλυπτες προσφορές'' του google που έχουν να κάνουν σχέση από ψυχοθεραπεία μέχρι και να βγάζεις έως 3000 euro από το internet (μα τι γίνεται; θα πνιγούμε στο χρήμα).

Και έτσι με αυτά και με αυτά και με το φούσκωμα του μυαλού με κέρδη έχουν δημιουργηθεί ένα σωρό ''μπλογκς'' που απλά αναπαράγουν τις ειδήσεις που βγάζουν άλλοι, χωρις κριτική σκέψη με στόχο τα στατιστικά.

3) Το taxalia κάπου κάνει λόγο για ''καταστροφείς του διαλόγου που spam-άρουν''. Πράγματι το spam είναι πολύ ενοχλητικό αλλά πρέπει να σκεφτούμε οτι κάποιος που έχει μπλογκ και ξεκινάει δεν έχει διαφορετικό τρόπο να δείξει οτι ''υπάρχει'' κι αυτός. Και όποιος το παίζει υπερ άνω με τα στατιστικά ΑΠΛΑ ψεύδεται. Δεν έχει άλλωστε νόημα να γράφει κάποιος στο διαδίκτυο και να τα διαβάζει μόνος του.

Το έχω ξαναπεί, για εμένα προσωπικά το μπλόγκ είναι ένας τρόπος να πω αυτά που θέλω σε ευρύτερο κοινό από αυτό της παρέας μου ή του οικογενειακού μου περιβάλλοντος. Αν ήθελες να κάνεις κάτι τέτοιο παλαιότερα θα έπρεπε να πάρεις ένα κασόνι και να ανέβεις πάνω του σε μια πλατεία και να λές ό,τι θέλεις , με κίνδυνο βέβαια να φας γιαούρτια. Το ίδιο γίνεται και με τα μπλόγκς αλλά πιο ''σικ'' και πιο ακίνδυνα.

4) ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ στη θεοποίηση των μπλόγκερ. Μερικοί, σαν τον ΠΡΕΖΑ TV, πιστεύουν οτι κάνουν ένα είδος επανάστασης μέσα από το μπλόγκ τους. Άλλοι, σαν τον Νίκο Δήμου, το έχουν σαν ''παράσημο'' οτι κάποτε έγραφαν σε μπλόγκς (μάλιστα λένε ''ο πρώτος Έλληνας μπλόγκερ''). Υπάρχει και μια τρίτη φυλή που την έχουν δει ''ιδεολογικοί καθοδηγητές'' της μάζας των μπλόγκερ φτιάχνοντας δικτυα, κανόνες συμπεριφοράς και όρους χρήσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Nylon.gr (και δεν είναι το μόνο).

Ρε δε μας παρατάτε ήσυχους (για να μη πω τίποτα πιο βαρύ); ΑΚΟΜΑ και εκεί που είναι τα πάντα ελεύθερα θέλουν να συνδικαλίζονται και να έχουν πρόβατα.

Για να κλείνω σιγά σιγά θα πω αυτό: είχα διαβάσει μια ανάρτηση στο Pathfinder (όπου έχω το μπλόγκ μου) που έλεγε θριμβευτικά: ''15000 blogs στο Pathfinder''. Δεν έλεγε ψεύτικα νούμερα, τόσα και παραπάνω είναι. Αν όμως οι κάτοχοι ΟΛΩΝ αυτών των ιστολογίων έγραφαν την προσωπική τους άποψη, μια ιδέα τους, τι τους χαλάει, τι τους φτιάχνει, ένα πρόχειρο ποίημα δικό τους κλπ, με ΤΟΣΗ γνώση θα είχαμε φτάσει στο φεγγάρι!

Αλλά τι γίνεται; Τα περισσότερα από αυτά είναι ΑΝΕΝΕΡΓΑ και τα περισσότερα από τα ενεργά αντιγράφουν ειδήσεις για να έχουν πολλά posts και έτσι πέφτουν στην παγίδα του κυνηγιού της επισκεψιμότητας. Έτσι γίνεται και στις άλλες πλατφόρμες (blogger, wordpress) και έτσι δίκαια μιλάει το Taxalia για σκουπιδο-μπλόγκ.

''Απεργοσπάστης''
http://apergospastis.pblogs.gr (για να μη ξεχνιόμαστε)
____________________

Υ.Γ.: Δεν διεκδικώ δάφνες ποιότητας. Άλλωστε πολλάκις το μπλόγκ μου έχει γίνει αρένα, χώρια οτι δεν χρησιμοποιώ και την πιο ''κόσμια'' γλώσσα.
Επιστροφή στην κορυφή
απορων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 09, 2009 1:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: υπάρχει και αυτό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://anarxiko-resalto.blogspot.com/
exei kai dieyuynsh
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 09, 2009 2:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Δεν το γνωρίζαμε. Για κάτι αφίσες είχαμε μάθει...
Η υπόθεση βρωμάει.Θα δούμε τι θα κάνουμε.
Εμείς έχουμε κατοχυρώσει τα πάντα:τίτλους, όνομα κ.λπ

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 10, 2009 5:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι παρακάτω απόψεις του φίλου Σκίνιους
μας βρίσκουν σύμφωνους.

ΠΟΤΕ δεν μπορύμε να στηρίζομαι κατασταλτικά μέτρα
εναντίον κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων και
εναντίον της ελευθερίας του Λόγου, έστω και
αν πίσω από αυτή την ελευθερία του Λόγου καλύπτονται και οργιάζουν οι πράκτορες και οι προβοκάτορες, οι "νταβάδες" και τα τραμπουκοειδή φασισταριά κάθε απόχρωσης...
ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ μπορεί να καταπολεμηθούν αυτές οι "ασθένειες"...
Θα αναπτύξουμε πιο διεξοδικά τις απόψεις μας...




http://skinious.blogspot.com/2009/02/indymedia-bloggerskai.html

Περί Indymedia και περί της Ανωνυμίας των Bloggerskai

Καλό θα ήταν σκέφτηκα, να διευκρινήσω άλλη μια φορά τις θέσεις μου για 2 σημαντικά θέματα που βρίσκονται τελευταία στην ημερήσια διάταξη της θεματολογίας πολλών ιστολογίων.

Το πρώτο αφορά μια κίνηση που αναπτύχθηκε και που ζητά να κλείσει το Indymedia. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Indymedia κατάντησε από ελεύθερο βήμα διακίνησης αριστερής κα ι αναρχικής ιδεολογίας, "σφηκοφωλιά" της πλανεμένης ψευτο-αριστεράς και όργανο προώθησης ιδεών και πρακτικών της Νέας Τάξης πραγμάτων. Διακρίνει κανείς εκεί, "χουλιγκάνικη" αισθητική και επικίνδυνες πολλές φορές προτροπές από διάφορους ινστρούχτορες, πράκτορες και πρακτορίσκους που ανώνυμα πάντα, παρεισφρύουν εκεί μέσα και που σκοπό έχουν την προώθηση του εθνομηδενισμού και του πολιτικοκοινωνικού χάους. Επίσης συχνά συναντά και άτομα του κοινού ποινικού μητρώου, που είναι αμόρφωτα, ανορθόγραφα, βρίζουν χυδαιότατα, κλπ.

ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, είμαι ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος στο κλείσιμο οποιουδήποτε site διακίνησης ιδεών και άρα και του Indymedia. Θα είμαι σίγουρα από αυτούς που θα καταγγείλουν (και τόχω κάνει) ότι τρελλό κι επικίνδυνο πέσει στην αντίληψή μου, αλλά θα ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα ζητήσει το κλείσιμό του.
Εξ' άλλου, τα sites και τα blogs, μας φέρνουν κοντά με άλλες ιδεολογίες και συμβάλλουν (θέλω να πιστεύω) στην αλληλοκατανόηση (να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω φυσικά για πορνοsites κλπ, τα οποία ουδόλως με ενδιαφέρει και να τα κλείσουν και αύριο το πρωΐ - και καλά θα κάνουν). ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ για το θέμα της επωνυμίας των ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΩΝ bloggs, εκεί είμαι σκεπτικιστής. Μερικά στέκονται αξιοπρεπώς, άλλα συκοφαντούν και πάει λέγοντας. Ισως θα έπρεπε ΜΟΝΟ τα ειδησεογραφικά, να είναι επώνυμα.. Σίγουρα πάντως είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί, αλλά τα υπόλοιπα όχι.

Το δεύτερο θέμα που κυριαρχεί, είναι η ΑΝΩΝΥΜΙΑ των bloggers. Ξεκίνησε από ένα (πο λύ ωραίο μάλιστα κείμενο) σε ένα blog (δυστυχώς δεν το θυμάμαι ποιό είναι) το οποίο αναδημοσίευσε ένα κείμενο (της "Καθημερινής" νομίζω), που όμως εκεί δεν μιλούσε για κατάργηση της ανωνυμίας γενικά, αλλά των ειδησεογραφικών blogs. Αυτό -αν γινόταν- θα ήταν άκρως φασιστικό και θα μας εξέθετε σε όλο τον κόσμο. Δε νομίζω ότι οποιαδήποτε Κυβέρνηση θα έφερνε τέτοιο νόμο. ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ! Και αυτό το μετράνε, να είστε βέβαιοι.

Οσον αφορά την προσωπική πλευρά του θέματος, απολαμβάνω την ανωνυμία. Η ανωνυμία του blogger είναι "οξυγόνο" για έναν που ζεί ειδικά στην επαρχία. Στην Αθήνα, ίσως και να μην είχε νόημα για μένα, εδω όμως στην επαρχία, όπου ΟΛΟΙ σε ξέρουν, το να μπορείς να σχολιάζεις ανώνυμα, πιστέψτε με, είναι άκρως ηδονιστικό!

Καλή σας μέρα..
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 10, 2009 8:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περί κατασταλτικών μέτρων και ανωνυμίας στους ιστοχώρους.




Θα ξεκινήσουμε με κάποιες καθαρές θέσεις του Τρότσκι για το θέμα που μας απασχολεί
:

«Η ελευθερία του Τύπου και η εργατική τάξη
Αποσπάσματα από άρθρο του Τρότσκι, 21 Αυγούστου 1938.

Τόσο η θεωρία, όσο και η ιστορική πράξη μαρτυρούν ότι κάθε περιορισμός της δημοκρατίας στην αστική κοινωνία, καταλήγει σε τελευταία ανάλυση, εναντίον του προλεταριάτου, όπως επίσης κάθε φορολογία που επιβάλλεται, πέφτει στους ώμους της εργατικής τάξης.

Η αστική δημοκρατία είναι χρησιμοποιήσιμη από το προλεταριάτου στο βαθμό που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Κατά συνέπεια, κάθε εργατικός «ηγέτης» που οπλίζει το αστικό Κράτος με ειδικά μέσα ελέγχου της κοινής γνώμης γενικά, και ιδιαίτερα του Τύπου, είναι κυριολεκτικά ένας ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

ΜΟΝΑΧΑ τυφλοί ή άμυαλοι μπορούν να νομίσουν πως οι εργάτες κι οι αγρότες θα απελευθερωθούν από την επιρροή των αντιδραστικών ιδεών με την απαγόρευση του αντιδραστικού Τύπου. Στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, μόνο η μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία λόγου, τύπου και οργάνωσης, μπορεί να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την πρόοδο του επαναστατικού κινήματος της εργατικής τάξη.
Είναι απαραίτητο να διεξάγεται ακατάπαυστη πάλη εναντίον του αντιδραστικού Τύπου. Αλλά οι εργάτες δεν μπορούν να αφήσουν στον καταπιεστικό μηχανισμό του αστικού κράτους να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ τον αγώνα που πρέπει να διεξάγουν οι δικές τους οργανώσεις και ο Τύπος τους…»



Αυτές είναι οι κρυστάλλινες αρχές μιας σοσιαλιστικής πολιτικής.
Το να ζητάνε κάποια μπλογκ το κλείσιμο του idymedia είναι η αντίληψη εκείνων που ήταν πάντα οι θιασώτες του ισχυρού καπιταλιστικού κράτους και των ολοκληρωτικών ιδεών. Απλώς σήμερα νοσταλγούν αυτό το κράτος που έχασαν και πέρασε στα χέρια του πλανητικού κράτους, με άλλους μπράβους: Τους «Ιούς», τα «odymendi και CIA …
Ουσιαστικά όλοι αυτοί δεν νοιάζονται για καμιά δημοκρατική ελευθερία. Απλώς στη θέση των σύγχρονων γενιτσάρων θέλουν να μπούνε οι ίδιοι όπως ήταν οι ιδεολογικοί παππούδες τους και πατεράδες τους…

Το θλιβερό είναι ότι και κάποιοι «υπερεπαναστάτες» έχουν γίνει συνήγοροι του Παρατηρητηρίου, των σιωνιστών και άλλων παγκόσμιων «μπράβων» στη δίωξη των αντίθετων ιδεών. ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ των πρακτόρων του ιμπεριαλισμού που ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ στο κράτος της ιμπεριαλιστικής εξουσίας να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ τη πάλη των ιδεών με κατασταλτικά μέτρα.
Το idimedia και όλες οι δομές (κομματικές, δημοσιογραφικές κ.λπ) του νεοταξικού κράτους και των εσωτερικών «νταβάδων» πρέπει να αποκαλυφτούν και να ξεσκεπαστούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, να διεξαχθεί ακατάπαυστη και ασυμφιλίωτη πολιτική και οργανωμένη πάλη εναντίον όλων αυτών. Πρέπει να φωτιστεί όλη η κοινωνία και να στραφεί εναντίον τους. Έτσι μόνο θα υπάρξει η συνειδητοποίηση, στοιχείο πρωταρχικής σπουδαιότητας, για τους λαϊκούς αγώνες.
Οι πράκτορες, οι προβοκάτορες και οι ισχυροί μηχανισμοί του καθεστώτος και του χρήματος (ΜΜΕ, κόμματα κ.λπ), οπωσδήποτε οργιάζουν και θα οργιάζουν μέσα στους ιστότοπους, θα κατακλύσουν τα πάντα, σπέρνοντας την σύγχυση της Βαβυλωνίας και της απάτης, αλλά αυτό δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με κατασταλτικά μέτρα. Αλλά μόνο με την πολιτική αποκάλυψη και καταγγελία, με ένα αγώνα επίπονο και επίμονο, με έναν αγώνα που θα συνειδητοποιεί τους χρήστες του ιντερνέτ, θα οργώνει και θα οργανώνει τη συνείδησή τους.
Τα κατασταλτικά μέτρα είναι όχι μόνο ανώδυνα, αλλά και θλιβερά παραπλανητικά. Καλλιεργούν την αυταπάτη ότι το καθεστώς θα κτυπήσει τους μπράβους του, τον ίδιο του τον εαυτό, έστω και αν χρειαστεί, για τα μάτια του κόσμου, να φορτώσει κάποιες ακραίες περιπτώσεις σε αποδιοπομπαίους τράγους…
Εκτός, όμως, αυτής της ουτοπικής επιδίωξης, τα κατασταλτικά μέτρα ΑΝΟΙΓΟΥΝ το δρόμο για να κτυπηθούν οι εχθροί του καθεστώτος και να φιμωθεί κάθε ενοχλητική και ζωντανή φωνή.

ΟΤΑΝ αναθέσεις στους μηχανισμούς του καθεστώτος να οριοθετήσουν τη δημοκρατία και την ελευθερία του Λόγου, τότε αυτοί που κινδυνεύουν δεν είναι οι τρομοκράτες, οι προβοκάτορες και οι γενίτσαροι του καθεστώτος, τα idimedia, οι «Ιοί» και οι λοιποί χαφιέδες και τραμπούκοι, αλλά αυτοί που αντιστέκονται και φωνάζουν εναντίον του καθεστώτος και των «μπράβων» τους.

Έτσι γινόταν πάντα και αυτά διδάσκει η ιστορία.
Κάθε κατασταλτικό μέτρο και φίμωση του λόγου αποβαίνει σε βάρος τη δημοκρατίας του λαού και του λόγου του…


Τα ίδια ισχύουν και περί ανωνυμίας. Η κατάργηση της ανωνυμίας στα μπλοκ ουσιαστικά οδηγεί στη φίμωση των λαϊκών και ζωντανών φωνών. Όταν ο αγώνας ακόμα δεν έχει πάρει τις διαστάσεις μαζικών κινημάτων, κάθε άτομο ξεχωριστά δεν μπορεί να εκφραστεί επώνυμα. Το καθεστώς τιμωρεί ανελέητα τις ζωντανές, μεμονωμένες και σκόρπιες φωνές. Λίγοι είναι εκείνοι που ρισκάρουν τα πάντα. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από το σύνολο των ανθρώπων να βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά, χωρίς ακόμα να βλέπουν καμιά προοπτική διεξόδου. Ωστόσο το να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα και να πολεμήσουν με το λόγο τους την καθεστωτική βαρβαρότητα και σήψη, αυτό είναι σήμερα αναγκαίο όσο ΠΟΤΕ άλλοτε. Μέσα από αυτή την παλίρροια της «απελευθέρωσης» του λαϊκού λόγου θα οικοδομηθούν και θα συνενωθούν οι επαναστατικές ιδέες, θα εμπλουτιστούμε όλοι και θα γονιμοποιηθούν τα έμβρυα της πολιτικής ανασυγκρότησης, ΟΤΑΝ τα λαϊκά κινήματα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και πάλι.
Ότι η ανωνυμία αναπτύσσει τις ιδεολογικές μεταμφιέσεις, τους πολιτικούς πράκτορες και προβοκάτορες και τους κουκουλοφόρους υβριστές και τραμπούκους αυτό είναι αναπόφευκτο. Αναγκαίο κακό. Ένα κακό που κτυπιέται και αυτό με πολιτικά μέσα. Με την πολιτική καταγγελία και αποκάλυψη και την ανάπτυξη του πολιτικού κριτηρίου και της πολιτικής συνείδησης. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δοθεί η μάχη.
Ο πολιτικά συνειδητοποιημένος και θεωρητικά καταρτισμένος αντιλαμβάνεται τα πάντα και πολεμάει αποτελεσματικά. Και η συνειδητοποίηση και το κέντρισμα για θεωρητική γνώση περνάνε μέσα από την πρακτική συμμετοχή στους αγώνες: Στους αγώνες στους δρόμους, αλλά και στους αγώνες μέσα στους ιστοχώρους…
Η κατάργηση της ανωνυμίας αποκλείει από την μπλογκόσφαιρα τους πιο αγνούς και αυθεντικούς χρήστες, αυτούς που θέλουν να εκφραστούν χωρίς το φόβο περιπετειών.
Οι «άλλοι», οι πράκτορες και οι προβοκάτορες, οι «μπράβοι» των μηχανισμών και οι λοιπές διαστροφές θα έχουν τους δρόμους πάντα ανοικτούς. Όπως τους είχανε πάντα μέχρι σήμερα…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δημοκρατική Αναγέννηση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 12, 2009 2:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ
BLOGS ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ.
ΤΟ INDYMEDIA ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, σχετική
με την συζήτηση που έχει ανοιχτεί για τα όρια της ελευθερίας στο διαδίκτυο και
στα blogs, ξεκαθαρίζει όσο πιο έντιμα γίνεται τη θέση του κόμματος.

1. Όχι στον έλεγχο των blogs και των bloggers, όσο κι' αν ενοχλούν τα
αφτιά μας.
Όχι σε όποιου τύπου ποινικοποίηση έκφρασης της ελεύθερης
άποψης, παρά μόνο φυσικά σε κακουργηματικού τύπου δημοσιεύσεις
όπως παιδεραστία, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.

2. Ναι στην ανωνυμία.
Η ανωνυμία μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα και σε
ορισμένα αντικοινωνικά στοιχεία να καταγράφουν τις ακραίες απόψεις
τους, ωστόσο έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής τουλάχιστον στους
Έλληνες bloggers και έχει βοηθήσει τα μέγιστα, στην απαλλαγή μας από
την επιλεκτική δημοσιογραφία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των
μεγαλοκάναλων και των συγκροτημάτων του Τύπου. Ο αυτοέλεγχος που
ήδη έχουν επιλέξει ως χρήση μέτρου των δημοσιεύσεων τους οι Έλληνες
bloggers, κρίνεται επαρκής.

3. Σε σχέση με το Indymedia. Όχι στη φίμωσή του, αλλά οπωσδήποτε άμεση
διακοπή των διευκολύνσεων που του παρέχονται από το Εθνικό
Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Το Indymedia μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά όχι
με χρήματα του Έλληνα πολίτη αφενός, αλλά με τους όρους που
υφίστανται και λειτουργούν όλα τα blogs της χώρας. Όσοι ενδιαφέρονται
να προάγουν τις ιδέες τους, όσο ακραίες κι' αν είναι, να το κάνουν με δικά
τους έξοδα. όπως όλοι οι χρήστες του διαδικτύου.

http://papathemelis.blogspot.com/2009/02/indymedia.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες