Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
MEΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 9:42 am    Θέμα δημοσίευσης: MEΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
MEΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Όχι άλλη ανοχή-αντοχή. Μη γίνουμε εμείς μετανάστες στην Αθήνα», είναι ένα από τα συνθήματα της συγκέντρωσης που θα γίνει το απόγευμα στις 5 μ.μ. στην οδό Αχαρνών και στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
Μετά την επί σειρά ετών αδιαφορία όλων των πολιτικών φορέων και βέβαια των "αριστερών" ψευτο-αντιρατσιστών για την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ...Οι πολίτες αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Σήμερα, 24 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ. οι κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών και της πλ. Αττικής διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση στην οδό Αχαρνών μπροστά στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα...

Την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, στις 3:30 μ.μ. οι κάτοικοι της Πάτρας, με πρωτοβουλία των κατοίκων της οδού Ευρώτα και του συλλόγου «Η πόλις εάλω», διοργανώνουν διαμαρτυρία στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Αμερικής, στην είσοδο της μαρίνας, για να διαμαρτυρηθούν για το αίσχος που επικρατεί με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Πάτρα...

Το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, στις 09:30 το πρωί
, στην επαλξη του Ελληνισμού την Λευκωσία στην Κύπρο, παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ...

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΟΧΗΣ...ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ..."ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ"...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ "ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ "ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ...



Σύμφωνα με στοιχεία από τα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολεία του κέντρου της Αθήνας, προκύπτει ότι σε σύνολο 1151 μαθητών-μαθητριών, οι 792 (68,8%) είναι αλλοδαποί, ενώ μόνον οι 359 (31,2%) είναι Έλληνες!!!
Με απλά λόγια οι Έλληνες είναι μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα, στο κέντρο των Αθηνών!!
Όπως σημειώνουν στην αναφορά που μας έστειλαν οι κάτοικοι της περιοχής, «το ποσοστό αυτό είναι μεν αντιπροσωπευτικό για μερικά σχολεία της περιοχής, αλλά τα ποσοστά στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο δραματικά για τους Έλληνες». Κι αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζουν, αν στο ποσοστό αυτό του 68,8%, προσθέσουμε το ποσοστό των παράνομων μη εγγεγραμμένων μεταναστών, των μεταναστών που έχουν συνάψει γάμους με Έλληνες φέροντας Ελληνικό επίθετο, κυρίως δε το ποσοστό των αλλοδαπών από Ασιατικές χώρες (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστών) που ζουν στην Αθήνα ως εργένηδες (δίχως γυναίκα και παιδιά), τότε το συνολικό εκτιμώμενο ποσοστό για τους μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα αγγίζει το 85%!!!

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι δρόμοι και οι πλατείες, έχουν μετατραπεί σε χώρο ύπνου και αποχωρητηρίων σε εξαθλιωμένους και μεθυσμένους αλλοδαπούς.
Η μοναδική χαρά της περιοχής, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, παιδοκρατείται από μετανάστες που την καταστρέφουν και μάλιστα απειλούν και χειροδικούν στα ελάχιστα ελληνόπουλα που επιχειρούν να την επισκεφτούν.
Τουλάχιστον 25-30.000 περίπου Ασιάτες μετανάστες κινούνται και συχνάζουν στα πεζοδρόμια στους δρόμους και τις πλατείες κατά ομάδες των 20 και 30 ατόμων. Ψάχνουν μέσα σε κάδους σκουπιδιών και σιτίζονται με τα αποφάγια που βρίσκουν μέσα σε αυτούς ή στους δρόμους!!!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχει προκληθεί μεγάλο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης των Ελλήνων, όπου ολόκληρες οικογένειες πούλησαν άρον-άρον και όσο-όσο τα σπίτια τους, δανειζόμενοι από Τράπεζες, για να αγοράσουν νέα σπίτια σε ….πιο καθαρές και ακριβές περιοχές της Αθήνας.
Η Κυβερνητική αδιαφορία, η ανύπαρκτη πολιτική της , η ανοχή της δημοτικής αρχής, αναγκάζουν τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους και να πουν ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ



Ένταξη: 06 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 34
Τόπος: ΑΘΗΝΑΙ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 10:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΡΟΣΟΧΗ !! Οι δήθεν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές ετοιμάζουν αντι-διαδήλωση στον ίδιο χώρο για να εμποδίζουν τους κατοίκους !! Και στην Πάτρα πρίν λίγο καιρό συμμετείχαν στην επίθεση λαθρομεταναστών εναντίον του Λιμενικού....
Να εμποδίσουμε τους πράκτορες !!
_________________
Το ποδόσαφαιρο είναι το όπιο του λαού !!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Άνθρωπος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 2:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Είστε ρατσιστές Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τελικά είστε ανοικτοί ρατσιστές.
Κρίμα Θύμιο.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 2:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θα θέλαμε να μας εξηγήσεις το τι είναι ρατσισμός και από πού αποδεικνύεται ότι είμαστε "ρατσιστές".
Οι αφορισμοί είναι εύκολοι.
Η τεκμηρίωση είναι δύσκολη.
Σωρεία κειμένων έχουμε γράψει.
Εσύ επέλεξες τον εύκολο δρόμο του αφορισμού.
Αναμένουμε τεκμηριωμένες απόψεις, αν φυσικά έχεις...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 3:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
φιλε Ροβεσπιέρε

όταν υποστηρίζεις πχ πως το Ιρακ εχει αρκετους πόρους για να θρέψει όχι μονο τους κατοίκους του αλλά πληθυσμούς πολλαπλάσιους από τον δικό του και πως η νεοταξική πολιτική των αμερικάνων ενθαρρύνει την μετανάστευση και την χρησιμοποιεί ως πολιτικό εργαλείο επιβολής των σχεδίων της ,τότε είσαι ρατσιστής.

ενω αν υποστήριζες τις αμερικάνικες πολιτικές εξαθλίωσης θα ήσουν «προοδευτικός»
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 4:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Μίσα, ο φίλος που μας μέμφεται βλέπει ανάποδα την πραγματικότητα.
Το δικαίωμα της αυτοάμυνας ενός λαού το βαπτίζει "ρατσισμό".
Οι κάτοικοι των Αθηνών, δεν έχουν το δικαίωμα να μαζευτούν και να οργανωθούν εναντίον της αθλιότητας των γειτονιών τους, των γκέτο, της εγκληματικότητας, των συμμοριών και της τρομοκρατίας.
Αυτά είναι "ρατσισμός"!!!
Και είναι "ρατσισμός" γιατί αυτά ΟΛΑ αποτελούν τη συνέπεια της αλλοδαπής κατοχής.
Δεν αντιλαμβάνεται ότι εδώ δεν πρόκαιται για το "χρώμα" και τη "φυλή", αλλά για αντικεμενικό κοινωνικό πρόβλημα.
Και δεν αντιλαμβάνεται ότι ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι η δίωξη, η τρομοκρατία και η άλωση των ιθαγενών κατοίκων.
Δεν μας είπε τι θα έκανε ο ίδιος αν πήγαιναν να το βγάλουν έξω από το σπίτι του...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 75

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 4:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αν μου επιτρέπετε θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου.
Το σχέδιο των εξωτερικών δυνάμεων είναι να μην υπάρχει «έθνος». Να μην υπάρχει κανένας συνδετικός κρίκος στους κατοίκους της χώρας.
Οι Ελληνοαμερικάνοι είναι Έλληνες αλλά και Αμερικάνοι. Οι Αλβανοί όμως είναι πάντα Αλβανοί. Έχω σχέση με οικοδομές και έχω μιλήσει με πολλούς και ξέρω πως σκέφτονται.
Απλά θέλουν οι εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης να κάνουν τον κόσμο μια μεγάλη πολύχρωμη σαλάτα. Έτσι χωρίς εθνικές ή θρησκευτικές ή πολιτιστικές ταυτότητες ποιος θα ξεσηκωθεί?????????
Ο Ροβεσπιέρος έχει δίκιο. Δεν είναι θέμα ρατσισμού είναι πλέον καθαρά θέμα επιβίωσης….
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 9:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από «κλειστοί» ρατσιστές γίναμε «ανοιχτοί»... Είναι κι αυτό μια πρόοδος.


«Άνθρωπε», εγώ όπως θα σου εξηγήσω πιο κάτω είμαι στο σύνολο των άλλων ζώων πιο ιδιαίτερο ζωάκι και αν από κει πάνω ψηλά που βρίσκεσαι θα καταδεχόσουνα να κατέβεις στο επίπεδό μας και να θυσιάσεις μια απάντηση θα ήθελα σε παρακαλώ να το κάνεις για μένα, το ιδιαίτερο ρατσιστικό ζωάκι, κι ας σνομπάρεις όλους τους άλλους. Θέλω να ξέρεις πως ό,τι κι αν απαντήσεις θα εγκριθεί γιατί το ζητάω σαν χάρη από την διαχείριση να το αφήσει, είτε πρόκειται για υβρεολόγιο είτε για παράθεση των «βέρων αντιρατσιστικών» σου επιχειρημάτων στην παράκρουση της δικής μας «μισαλλοδοξίας». Ξέρουμε όλοι πως η ένδεια η δική μας ή η δική σας είναι στο τέλος η μεγαλύτερη απόδειξη ποιος είναι πραγματικά ο ρατσιστής. Θα μου κάνεις την χάρη;

Επειδή ούτως ή άλλως ξέρω ότι θα επανέλθεις για να διαβάσεις θέλω άφοβα να γράψεις για άλλη μια φορά πόσο ρατσιστές έχουμε καταντήσει και να μας προειδοποιήσεις για τον ανεπανόρθωτο κατήφορό μας αφού τώρα διαβάσεις και τον δικό μου αντίλογο.



Σαν ζωάκι Άνθρωπε διαφέρω από τους άλλους γιατί εγώ έγινα ρατσιστής επειδή ευθύνεσαι εσύ. Γι΄αυτό θα σου μιλήσω παρακάτω αλλά ήδη είσαι τυχερός γιατί δεν μπορώ να σε κάνω παρά να ντραπείς μόνο τον εαυτό σου. Εάν επώνυμα δήλωνες το αντιρατσιστικό πλεόνασμα σου, αύριο θα ντρεπόσουν να κυκλοφορήσεις ως αποδεδειγμένη αιτία δημιουργίας ρατσισμού. Παρ’ ότι το ίντερνετ είναι συνώνυμο της ανωνυμίας, πολλοί από εμάς είμαστε ευάλωτοι αλλά και πρόθυμοι να αποκαλύψουμε την ταυτότητά μας. Για τον Θύμιο δεν συζητάω γιατί αυτός ό,τι κι αν υποστηρίζει το κάνει πάντα επώνυμα. Ό,τι αρνητικό κι αν ανακάλυψα όλο τον καιρό που βρέθηκα κοντά του, παραμένω ακόμη να μην ξέρω παρά μόνο ένα άτομο που να λέει επώνυμα το πιστεύω του την στιγμή που γνωρίζει τις συνέπειες της ευθύτητάς του. Ό,τι και να είναι ο Θύμιος και μόνο αυτό το χαρακτηριστικό του τον κατατάσσει σε μια πολύ κλειστή ελίτ τόσο εξαιρετικά σπάνια που το γνώρισμα του «ανοιχτού ρατσιστή» να αποτελεί ευνόητο εμπόδιο για την ένταξη ακόμη σε πολύ φθηνότερες: όπως η δική σου, του τύποις «αλτρουϊστή». Αλλά και όλοι οι άλλοι όμως, εκτός από τον Θύμιο, είμαστε ευάλωτοι και πρόθυμοι να αποκαλύψουμε την ταυτότητά μας με μια απλή επίσκεψη που τόσο συχνά προτρέπουμε να κάνουν όσοι έχουν είτε κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες είτε όσοι διαφωνούν αλλά τους τρώει η περιέργεια, το ενδιαφέρον και ο χαφιεδισμός (έχει συμβεί κι αυτό). Καθώς λοιπόν εδώ και κάποια χρόνια υποστηρίζουμε τα ίδια πράγματα δεν βρίσκω τον λόγο να μας κολακεύεις ότι από «κλειστοί» προοδεύσαμε σε «ανοικτούς ρατσιστές». Πάντα παροτρύναμε τον κόσμο να έρθει σε επαφή μαζί μας. Ποτέ δεν ήμασταν «κλειστοί»…


Επειδή λοιπόν τόσα χρόνια δεν έβαλες μυαλό για να δείς ότι ένα κι ένα κάνουν δύο, κι ελπίζω συνειδητά, αλλιώς τρέχα από τώρα να διεκδικήσεις αναδρομικά την αμοιβή σου, θα ξεκινήσω -για να υπάρξει μεταξύ μας μια μίνιμουμ βάση επικοινωνίας- με δεδομένο όπως είδες ότι εξαιρουμένων των υπολοίπων τουλάχιστον εγώ είμαι «ρατσιστής».

Σαν δεύτερο δεδομένο θα θεωρήσω ότι μία έστω φορά στην ζωή σου έχεις κατέβει στην Πιπίνου, την Αλκιβιάδου, την Αλκαμένους, στην Λιοσίων, στην πλατεία Αττικής. Αν και όλοι υποψιαζόμαστε ότι όχι μόνο σιχαίνεσαι να αποχωριστείς το αντιρατσιστικό καναπέ σου αλλά ούτε πού πέφτουν δεν ξέρεις θα ήθελα σε παρακαλώ να κάνεις μια απόπειρα να αισθανθείς πώς είναι να ξέρεις μια γειτονιά 30 χρόνια και άλλα εξήντα, σύνολο ενενήντα, από τις αφηγήσεις και τα βιώματα του πατέρα σου. Αν προσθέσεις και τα βιώματα των παππούδων σου, του θείου σου, της γυναίκας του, της ξαδέρφης σου και ενός κύκλου τριάντα ανθρώπων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στους δρόμους αυτής της γειτονιάς μαζί με τους γονείς σου και είναι οι οικογενειακοί φίλοι σου που τώρα εξηνταρήσανε μια ζωή στην ίδια γειτονιά που κάποτε ήταν χώμα και τώρα άσφαλτος με σύριγγες και κάλυκες, έχουμε ένα σύνολο δεκάδων έως εκατοντάδων ετών αποτελούμενο από ιδιαίτερες και προσωπικές, ανθρώπινες ιστορίες και αναμνήσεις, που εσύ φυσικά είσαι ανίκανος να εκτιμήσεις αλλά μια χαρά αντιλαμβάνονται οι άλλοι που μας παρακολουθούν και που αν είχες τον ανδρισμό να μιλάς επώνυμα θα τους ντρεπόσουν αύριο για να περπατάς ανάμεσά τους. Και μην πεις ότι εγώ μιλάω ανώνυμα γιατί άνετα μπορείς να γνωρίσεις κάθε άνθρωπο που έχει σχετιστεί με αυτή την προσπάθεια, έστω προσποιούμενος ότι μοιράζεσαι τις τάδε ανησυχίες. Δεν χρειάζεται αξιόλογη χαφιεδίστικη προσπάθεια.


Αφού λοιπόν έχεις κατέβει το λιγότερο μια φορά στην ζωή σου πέριξ της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα θα είδες και κάποια καφενεία γύρω από την εκκλησία και αν δεν τα πρόσεξες, δεν έχει σημασία, πίστεψέ με υπάρχει ένα, το πάλαι ποτέ «καφέ Ερμής», αυτό που σε ακόμη πιο αμνημόνευτες εποχές ανήκε σε έναν ονόματι «Βυζούρη», μανιώδη με το μπιλιάρδο που μεταπολεμικά διοργάνωνε τα πρώτα τουρνουά και πολλές φορές διεθνείς αναμετρήσεις σε πρωταθλητικό επίπεδο. Σε αυτό το καφενείο έχω δαπανήσει πολλές ανθρωποώρες και οσμίστηκα κατά κάποιο τρόπο, πέρα από την αφηγηματική διαδικασία, από πρώτο χέρι την ατμόσφαιρα της γειτονιάς και των ανθρώπων εκεί πριν από μένα. Σου αναφέρω ένα ελάχιστο τεκμήριο γιατί οτιδήποτε περισσότερο να υποστήριζα θα το θεωρούσες λαϊκισμό και τερατολόγημα.


Να ξέρεις όμως πως ό,τι παραλείπω θα τα βιώσεις κι εσύ, και δεν σε απειλώ, γιατί η «χάι» γειτονιά που έχεις αραδιάσει τον αντιρατσιστικό καναπέ σου δεν θα μένει για πολύ καιρό έξω από τον χορό. Το μόνο που μπορεί να σε γλιτώσει είναι η φυσική έκλειψη σου και να μην προλάβεις να δεις αυτά στα οποία στέκεσαι «υπεράνω» ή η απόφασή σου να ξεκαλουπώσεις από εκεί που είσαι μόλις αντιληφθείς ότι ο περίγυρος του καναπέ σου δεν είναι πλέον και τόσο «χάι» αλλά και πάλι θα έχεις βρεθεί χωρίς να το καταλάβεις στην ίδια μοίρα του εσωτερικού ξεριζωμού με αυτούς που κοροϊδεύεις με την αντιρατσιστική σου γελοιότητα.

Αν πάλι μέσα από την ανωνυμία σου αποπειραθείς να υποστηρίξεις ότι ξέρεις από Αγ. Παντελεήμονα και πλατεία Αττικής, Βάθης, Κολωνό και Μεταξουργείο έχεις την δυνατότητα να κάνεις μια επίδειξη του αντιρατσιστικού μεγαλείου σου με το να μας πάρεις από το χεράκι –ξέρεις που θα μας βρείς- και να κάνουμε μαζί μια βόλτα εκεί που θα σε πάω εγώ. Δεν σου λέω να ζήσεις. Μια ώρα να μείνεις. Αλλά φυσικά αερολογούμε.


Στην ουσία λοιπόν. Και η ουσία είναι η εξής:

Εσύ τι έχεις κάνει για να μην φτάσω να γίνω εγώ «ρατσιστής»;; Σκέψου πόσο προνομιακή είναι η θέση σου. Μπορείς ακόμη και μέσα από την ανωνυμία σου να ισχυριστείς ότι έχεις κατέβει σε δύο-τρείς-πέντε «αντιρατσιστικές» συγκεντρώσεις κι ας είσαι κι από αυτούς που την νιρβάνα του αλτρουϊστικού καναπέ τους δεν την έχουν ποτέ διαταρράξει για συμμετοχή σε αυτά τα επιδοτούμενα καραγκιοζιλίκια.

Και τι θα πετύχεις με αυτό; Λες να πείσεις κανέναν ότι έτσι με απότρεψες για να καταντήσω ρατσιστής; Δεν λέω καν τι πέτυχες για να λύσεις το ίδιο το πρόβλημα, γι’ αυτό είσαι ούτως ή άλλως άχρηστος, λέω τι έκανες για το ζήτημα για το οποίο είσαι αυθεντία. Με απέτρεψες να φτάσω εδώ χαμηλά που έφτασα με κάποια από τις συγκεντρώσεις σου;; Όχι βέβαια, ούτε τον ίδιο τον Πρέσβη δεν πείθεις για κάτι τέτοιο.


Όπως όμως στην παθολογία κάθε αρρώστιας υπάρχουν συμπτώματα έτσι και με την περίπτωσή μας προϋπήρξε μια σειρά υπαρκτών κρουσμάτων που μας οδήγησε στην κατάσταση να νοσούμε και να έχουμε ανάγκη τον κάθε μεταξωτό πισινό με τα μεταξωτά σώβρακα να μας το επισημάνει και να μας θεραπεύσει παρέα με τα παρατηρητήρια του Βαλλιανάτου.


Τα κρούσματα αυτά ήταν:
1) Ασύλληπτη έξαρση της εγκληματικότητας και κυρίως της λεγόμενης «βαριάς».
2) Δραματική δυσαναλογία του ποσοστού των ξένων μαθητών προς το ποσοστό των ιθαγενών στα σχολεία και δή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είσαι αναίσθητος να αντιληφθείς το μειονέκτημα και το οριστικό χαντάκωμα εκείνου του παιδιού με το προβάδισμα του δικού σου. Δεν προκαλείς ούτε τον οίκτο μου αλλά θα παραμείνω κόσμιος.
3) Σαρωτική αλλοίωση της φυσιογνωμίας του οικείου περιβάλλοντος που αποτελεί άτυπο άσυλο της ανάγκης στοιχειώδους κοινωνικοποίησης του ατόμου, αλλά το να τα εξηγείς αυτά σε επιδοτούμενα ή ανεγκέφαλα ασπόνδυλα είναι παράλογο εκτός κι αν τρέφεις την ελπίδα ότι είναι σε θέση να ντραπούν τον εαυτό τους,
4) Επακόλουθη εγκατάλειψη και εκδίωξη απ’ το χώρο εκείνων που δεν είχαν συνηθίσει να ζουν σε διασταυρούμενα πυρά σε καθημερινή βάση και να καταχωνιάζονται πίσω από πέντε και έξι αμπάρες σε μια τρύπα.

Για τα μεροκάματα, τα εκβιαστικά ατού του εργοδότη που πρόσφεραν οι πακιστανοί των 5 ευρώ την ημέρα, το δουλεμπόριο, την σωματεμπορία, τις μαφίες, τα μαχαιρώματα, την πρέζα, τις οπλοφορίες, την οργανωμένη υποβάθμιση για όφελος των Βωβών και των εργολάβων, τα οικολογικά εγκλήματα, τις υγειονομικές βόμβες, τα παράνομα αρτοπαρασκευαστήρια και συναφείς δραστηριότητες, την έξαρση της φυματίωσης, την παντελή έλλειψη υγειονομικών μέτρων και ελέγχων, την φυματίωση, τις νέες αρρώστειες, την πολιτισμική ισοπέδωση, τα γκέτο, το κλειδαμπάρωμα, τις νεκρές γειτονιές και τόσα άλλα εγκυκλοπαιδικώς γνωστά στο συνάφι σου δεν θα μιλήσω γιατί αποτελούν το πεδίο που δραστηριοποιείσαι αλτρουϊστικά είτε για να δικαιολογείς το ψωμάκι σου είτε για να απαλύνεις τον κομπλεξισμό σου, αν και δεν νομίζω ότι η Πρεσβεία χαρτζιλικώνει τόσα νούμερα που αυτοεπιβεβαιώνονται ετεροπροσδιοριζόμενα με τα φαντασιακά στερεότυπα της δωσιλογικής ιδεολογίας.


Ξέρεις πολύ καλά, ότι ανάμεσα στους «αγανακτισμένους νοικοκυραίους» θα υπάρχουν πολλοί που είναι εύκολα θύματα για ρετσινιά καθώς θα έχουν ψηφίσει Λάος ή ΝΔ ή πιστεύουν ότι «μόνο μια Χούντα θα μας σώσει». Εγώ το θεωρώ ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό που επί τέλους κατέβηκαν στο δρόμο, έστω και στην έσχατη στιγμή και επειδή θίχτηκε η «νοικοκυρωσύνη» τους. Είναι ένα πρώτο αλλά τεράστιο βήμα που ξεπαρθενεύει την ιδιωτεία και τον μικροαστισμό και κινητοποιεί τον κόσμο με τους όρους της αυτοοργάνωσης. Για σένα κινούνται «από ταπεινά ένστικτα» αλλά είμαστε πολλοί αυτοί που ξέρουμε ότι τα δικά σου τα «αγνότερα» δίχως τον συντονισμό της Πρεσβείας είναι αδύνατον να επιτύχουν αυτοοργάνωση ακόμη κι όταν απειλείται η ζωή μας (από αλβανούς, αυτούς που υποτίθεται πηγαίναμε να υπερασπιστούμε) και πρέπει να εγκαταλείψουμε άρον άρον την Αμάρυνθο με την συνοδεία μπάτσων. Πώς να κατηγορηθούν λοιπόν αυτοί οι κάτοικοι για «ρατσισμό» που είναι συνέπεια του άκρατου μικροαστισμού όταν πετυχαίνουν την αυτοοργάνωση και κοτζάμ Πρεσβεία δεν προνοεί για την ανάγκη διαφυγής;; Ποιος είναι για γέλια και για λύπηση;


Επανέρχομαι όμως σε σένα και σε ρωτάω τι έκανες για να μην καταντήσω εγώ ρατσιστής και για να μην οργανώνουν προεόρτια «προγκρόμ» οι ήδη αποδεκατισμένοι από το πολυπολιτισμικό πογκρόμ που αβαντάρεις. Δεν άκουσες σήμερα το απόγευμα τις θριαμοβολογίες του Σκάι του Αλαφούζου ότι η συγκέντρωση των 100 ατόμων αντιμετώπισε προβλήματα από αντισυγκέντρωση 600 ατόμων;;; Ποιος είναι υπό καθεστώς πογκρόμ ρε «Άνθρωπε» ανερμάτιστε και υποκριτή;; Που εκατό νοματαίοι απόμειναν όλοι κι όλοι στην γειτονιά τους και βγαίνουν μετά οι καναλάρχες και το διακωμωδούν ότι οι «αντιρατσιστές» ήταν εξαπλάσιοι, άρα δεν υπάρχουν προβλήματα παρά μόνο μίσος, εάν υπήρχαν θα μαζευότανε περισσότερος κόσμος;;; Ποιό είναι το «πογκρόμ» ρε προκλητικέ αχαλίνωτε και απύθμενα θρασύτατε; Εσύ δηλαδή τι νομίζεις; Ότι στα προτεκτοράτα και τις μπανανίες περισσέυει χώρος για να απλώνεις τον αλτρουϊστικό καναπέ σου;; Δεν έχεις πάει κανένα ταξίδι ρε αφελή κοσμοπολίτη σε καμιά αποικία να δείς ότι εκτός παό τον πρόξενο και τον διευθυντή της Chipita και της Τζένεραλ Μότορς όλοι οι άλλοι ζούνε σε παράγκες και βάλτους;

Ως πότε ρε μικρόνοε υπολογιστάκο νομίζεις ότι η Πρεσβεία θα διατηρεί ανθρώπινη και «χάι» την γειτονιάς σου;; Οι γερμανοί στην Κατοχή είδες εσύ να κρατούσαν κανένα απόθεμα από όσους πρόθυμα και με το αζημίωτο τούς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους;;;

Και σε αυτό που τόση ώρα σε ρωτάω τι έχεις να απαντήσεις; Τι έκανες εσύ για να μην γίνουμε εμείς «ρατσιστές»;;; Ότι κάτι τέτοιες στιγμές εκμεταλλεύονται οι ακροδεξιοί για να παίξουν το παιχνίδι και να προσφέρουν άλλοθι στην πλευρά σου είναι αυτονόητο αλλά για τον απλό άνθρωπο που απολίτικα ακομμάτιστα και ενδεχομένως μικροαστικά βίωσε όλον αυτόν τον τυφώνα, εσύ ο αλτρουϊστής του καναπέ, τι έκανες;;;


Είσαι ένα γελοίο πρόσωπο, ένα ταπεινό ανθρωπάκι που ακόμη κι αν εύστοχα αποδίδεις χαρακτηρισμούς που εμείς αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι αξίζουμε, στέκεσαι τραγικά και σιχαμερά άπραγο απέναντι στην Ιστορία για να αποτρέψεις αυτό που θεατρινίστικα λες ότι διαπιστώνεις. Διότι δεν μπορεί να είσαι τόσο αφελής αλλά πίστεψέ με, ακόμη κι έτσι να ναι ίσως αναδρομικά κάτι προλαβαίνεις να πάρεις.


Μπροστά στην φθορά και τον εκβιασμό που δέχτηκαν τα μεροκάματα, τα όποια κινήματα είχαν απομείνει πριν το ‘90 του Μητσοτάκη και της Νέας Τάξης, μπροστά στην πολιτισμική ισοπέδωση που ΠΑΝΤΑ μεταφράζεται σε πολιτική και άρα ταξική ισοπέδωση, μπροστά στο χαντάκωμα της ήδη κουτσουρεμένης Παιδείας που δίχως κονδύλια πάλευε να μάθει την αλφαβήτα σε μια τάξη με 40 παιδιά τώρα παλεύει να την μάθει σε μια τάξη με σαράντα γλώσσες και εξήντα διαλέκτους, μπροστά στο χαντάκωμα της Υγείας που ένα κρεβάτι αντιστοιχούσε σε χίλιους εδώ και 25 χρόνια, τώρα έφτασε η αντιστοιχία 1 προς πέντε χιλιάδες, μπροστά στην δραματική επιδείνωση της ανεργίας και της εγκληματικότητας, μπροστά στα λεωφορεία που μπαίνεις και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ άνθρωπος να σε καταλάβει «πεθαίνω ρε παιδιά, βοήθεια», μπροστά στους δρόμους και τις συνοικίες μες το κέντρο της Αθήνας που πρέπει να περπατάς λες κι έγινε πυρηνικός σαράντα λεπτά για να βρείς έναν ομόγλωσσο για να τον ρωτήσεις «τι ώρα είναι», δεν θα διαλέξω τίποτα από όλα αυτά για να σε ρωτήσω τι έχεις να πείς γιατί είσαι μια άνευρη ύπαρξη που δεν λυγίζει ούτε στο δράμα του διπλανού του… Σιγά μην νοιάζεσαι για το δράμα του «ξένου» παραδιπλανού σου. Εδώ αγνοείς το δράμα του οικείου και όταν σου γνωστοποιείται σου προκαλεί ηδονή, αυτό είναι το κατάντημα σου.


Κι αν θα επιχειρούσες να απαντήσεις καλλίτερα να άφηνες εμένα να το κάνω. Τα ξέρουμε πιο καλά από εσένα. Λες κι εμείς δεν ήμασταν μια εποχή στα σύννεφα που είσαι εσύ τώρα (ελπίζω πάντα όχι με το αζημίωτο να παραμένεις εκεί). Λες και ο Θύμιος ο ίδιος που κατηγορείς ως «ανοιχτό ρατσιστή» δεν ήταν πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια σε μια φάση που δεν είχε ακόμη συλλάβει στην ολότητά του τις στρατηγικές επιδιώξεις του αμερικανικού ολοκληρωτισμού. Λες και πολλοί από εμάς τους υπόλοιπους δεν ήμασταν στο ίδιο στάδιο ώστε να μιλάμε κι εμείς για «ρατσισμό» και «εθνικισμό». Αλλά ακόμη και η άγνοια και η μαλακία έχει και τα όριά της και ξέρεις ότι την αφέλεια και την μαλακία δεν την επιδοτεί η Πρεσβεία. Ούτε λοιπόν αυτό το δικαιολογητικό σας ξελασπώνει πια. Ξέρουν πια και οι πέτρες το τι συμβαίνει και πού πάει η δουλειά.


Ο ξεχωριστός ωστόσο σκοπός αυτής της προσπάθειας, για το περιοδικό μιλάω, δεν ήταν ούτε την επανάσταση να πυροδοτήσει ούτε να καθορίσει τα λενινιστικά στάνταρτς και να χωρίσει τους νεκρούς εξ αριστερών και εξ ευωνύμων. Ήταν για να διατυπώσει το προφανές και που μια πρωτοφανής σημιτική λογοκρισία και μονοφωνία είχει καταδικάσει στο σκοτάδι της σιωπής:


Ότι τα καραγκιοζιλίκια του Κεφαλαίου και οι επιτελικές ανακατατάξεις στην κατεύθυνση των προτεκτοράτων και της διασφάλισης των εμπορικών διόδων και συμφερόντων των ΗΠΑ δεν είχαν και δεν θα έχουν καμία σχέση με κινήματα και ιδεολογίες και πολύ περισσότερο με κομμουνιστικό ή έστω αντισυστημικό πρίσμα.
Αυτό και μόνο να πετυχαίναμε να αναδείξουμε κόντρα στο τείχος της φίμωσης και της τρομοκρατίας πιστεύαμε ήδη από τότε στην αρχή ότι θα είχαμε επιτελέσει το απαραίτητο που σαν ομάδα ατόμων ήμασταν σε θέση και οφείλαμε να πράξουμε. Όλα τα άλλα θα μπορούσε να τα φέρει η Ιστορία και ήταν έξω από τα ανθρώπινα μέτρα ενός μικρού συνόλου λογικών ανθρώπων.


Τον διάλογο λοιπόν που η δική σου «αριστερή και αντιρατσιστική» πλευρά κατάργησε δεν θα τον στρέψω σε εκείνο το μέρος που μόνος σου σε ένα «καρέ τυφλών» (ρατσιστική πλέμπα του αποκαλείς εσύ) ξέρεις πολύ καλά να κάνεις. Ακριβώς αυτό που λένε στους τυφλούς ο μονόφθαλμος.

Γιατί όπως ξέρεις εμείς εδώ είμαστε από το άλλο είδος «ρατσιστών» που δεν μπορείς να φλομώσεις με τα θεατρινίστικα:

«Μαζί όλοι για τα μεροκάματα»,
«Μαζί όλοι για τα συνδικάτα»,
«Μαζί όλοι για την παιδεία»,
«Μαζί όλοι για την Υγεία»,
«Μαζί όλοι για την ελευθερία» και όλα αυτά τα φαιδρά και ανέξοδα.

Τι να λέμε τώρα; Ότι ώσπου να αποκτήσουν στοιχειώδη πολιτική συνείδηση οι άνθρωποι από την ανεξάντλητη δεξαμενή της ανέχειας που είναι ο Τρίτος Κόσμος, όχι απλά θα έχουν περάσει οι μεταρρυθμίσεις της Κουτσίκου ή του Γιαννίτση, αλλά θα έχουν πεθάνει μέχρι και τα δισέγγονα από τους εργοδότες σου;;;;
Γιατί να τα λέμε αυτά αφού και ξέρεις και ξέρω. Για να κοροϊδευόμαστε;;


Το μόνο που θέλω να σε ρωτήσω και είναι ένα πολύ μικρό μέρος δείγμα της παρακμής και της σαπίλας που κυλιέται και η ευαγής κάστα των αντιρατσιστών.
Όμως είναι απόλυτα καίριο για την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα που είναι μακράν η πιο επικίνδυνη περιοχή του Κέντρου και άρα της Αθήνας και άρα της χώρας.
Με το έγκλημα, το οργανωμένο και ασύλληπτα προσοδοφόρο έγκλημα και τις συναφείς δραστηριότητες, ΠΟΙΟΣ και σε τι βαθμό (ξέρεις τώρα μη με κάνεις να βρω τον μπελά μου με το να γίνω πιο σαφής) συνεργάζεται και το υποθάλπει και καρπώνεται κεφαλικό φόρο και ποσοστά και το κάνει μάλιστα τώρα πολύ καλλίτερα απ’ ό,τι τον καιρό που υπήρχε μόνο «ελληνική» μαφία γιατί από το ’90 και μετά έχουμε μια ποιοτική στροφή και πιο απάνθρωπες μεθόδους;;; Δεν περιμένω να ακούσω ένα επάγγελμα. Περιμένω να ακούσω δύο επαγγέλματα, αν και το δεύτερο είναι υποτιμητικό να το αποκαλείς επάγγελμα.

Αυτό είναι το κατάντημα σας. Καθικοχύστρες αυτών καταντήσατε. Αναρωτήσου μετά ποιος είναι με το σύστημα ρε άθλιε. Εσύ ή οι κάτοικοι; Που έχεις το θράσος να τους κατακρίνεις κι εμάς να μας κατηγορέις για «ανοιχτούς ρατσιστές»…



Καλά κάνει ο Θύμιος και δεν σε φτύνει γιατί θα τον παρέσυρες στο ηθικό τέλμα σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αριστείδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 24, 2008 10:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το θέμα της (λαθρο)μετανάστευσης και του σκοπίμως και ψευδώς διατυμπανιζόμενου "ρατσισμού" των Ελλήνων, το "Ρεσάλτο" το έχει εξαντλήσει. Πλήθος μεστών και τεκμηριωμένων άρθρων, πανίσχυρη επιχειρηματολογία. Οι διαφωνούντες, είτε οι διακατεχόμενοι από άκρατο ρομαντισμό, είτε οι agents με οποιαδήποτε από τις έννοιες του όρου (οι μη αγγλομαθείς ας προστρέξουν σε ένα καλό λεξικό), αδυνατούν να αρθρώσουν ένα επιχείρημα της προκοπής.
Κρίμα! (Εδώ πάει το επιφώνημα φίλε "Άνθρωπε").

Από κει και πέρα, στέκομαι ιδιαίτερα στη διαυγή και σαφέστατη θέση του "Καχύποπτου":
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ..."ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ"...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ "ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ "ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ...

Συνηθίζω πάντα να ρωτώ τον εαυτό μου και τους ομόφρονες: "Κι εσύ τι έκανες γι αυτό;". Δυστυχώς, κατά κανόνα απαντώ: "τίποτε". Αναλαμβάνω λοιπόν το μερίδιο της ευθύνης, ζητώ όμως από εσάς κάποια ιδέα. Τρόπους αντίδρασης.

Μπείτε, παρακαλώ, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www1.rizospastis.gr/firstpage.do?size=large&publDate=30/10/2008 και κοιτάξτε τι γράφει το πανό στη φωτογραφία (πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" στις 30-10-2008).

Και απαντήστε μου: "με ποιούς μπορώ τέλος πάντων να συνταχθώ;"
Επιστροφή στην κορυφή
Παμπόνηρος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 6:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Είστε ρατσιστές Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Άνθρωπος έγραψε:
Τελικά είστε ανοικτοί ρατσιστές.
Κρίμα Θύμιο.


Σάν γνωστός μού φαίνεται αυτός.Πού τον ξερω, πού τον ξέρω,βρέ πού τον ξερω!!! Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
Χρήστος Κ.



Ένταξη: 13 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 12:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βασικά πάντα όταν κάποιος με λέει ρατσιστή, εγώ τον βάζω να ορίσει την λέξη. Όταν το επιχειρήσει ή θα δώσει λάθος ορισμό, ή δε θα μπορεί καν να δώσει έναν ορισμό και θα αποδώσει την έννοια περιγράφοντάς την. Τότε πολύ απλά του δίνω τον πραγματικό ορισμό και του αποδεικνύω πως δεν είμαι ρατσιστής αλλά πατριώτης.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι σημερινοί πολίτες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα λάθος. Χρησιμοποιούν τη γλώσσα χωρίς αυστηρά καθορισμένες έννοιες και πολλές φορές ούτε καν με σωστή σύνταξη... Αυτό τους καθιστά ευάλωτους στη προπαγάνδα των ΜΜΕ. Όποιος θέλει ας παρατηρήσει τη κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας απο τα ΜΜΕ και το πόσο εύκολα οι μάζες την αντιγράφουν. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούμε "θα σε ξαναπάρω πίσω(στο τηλέφωνο)" και "εγώ προσωπικά(ναι γιατί υπάρχει και εγώ απρόσωπα)". Και μετά να αντιμετωπίζουμε την ίδια κακοποίηση και απο γνωστούς. Γιατί ό,τι βλέπουμε στα ΜΜΕ πιστεύουμε πως είναι κοινωνικά αποδεκτό και επιστημονικά σωστό.

Η προπαγάνδα λατρεύει τη μη αυστηρή δομή της γλώσσας. Κι αυτό γιατί μπορεί να φορτίσει συναισθηματικά λέξεις και να τις χρησιμοποιεί όπως θέλει ενάντια σε όποιους θέλει. Για παράδειγμα έχοντας συνδέσει την έννοια ρατσιστής με το Ολοκαύτωμα και το Χίτλερ, τη φορτίζουν συναισθηματικά με σφαγές και εκτελέσεις, και έτσι όταν τη χρησιμοποιούν ενάντια σε κάποιον αυτός γίνεται αποδέκτης όλης αυτής της αρνητικής σημασίας. Κι επειδή οι περισσότεροι θεατές δεν έχουν αυστηρά καθορίσει(στο μυαλό τους) ποιός είναι και ποιός όχι ρατσιστής, για εκείνους ρατσιστής είναι όποιος τους λένε(κάποιες "αυθεντίες") πως είναι. Αν ο Πρετεντέρης για παράδειγμα σε πει ρατσιστή, αυτό σημαίνει πως είσαι, γιατί είναι ο Πρετεντέρης και είναι μορφωμένος και είναι σε μεγάλο κανάλι, σωστά;. Και αυτόματα ξεπετιέται όλη η αρνητική φόρτιση στο μυαλό των πολλών και σε συνδέουν με όλα τα κακά της ανθρωπότητας, επειδή το είπε ο Πρετεντέρης... Κι αυτόματα κλείνουν στο μυαλό τους οποιαδήποτε δίοδο της λογικής. Κι έτσι κολλάνε οι ρετσινιές...

Ενώ αν είχαν αυστηρά καθορισμένες τις έννοιες στο μυαλό τους, θα έκριναν οι ίδιοι ποιός είναι και ποιός όχι ρατσιστής, και δε θα χρειάζονταν "αυθεντίες". Η καθαρότητα της χρήσης της γλώσσας δείχνει καθαρότητα στη σκέψη, και το αντίστροφο. Για να μπορεί κάποιος να κατέχει μια ιδέα, θα πρέπει να μπορεί να την αποδώσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απλές λέξεις στο μυαλό του. Αν δε μπορεί να το κάνει αυτό, δε μπορεί να χρησιμοποιείσει την ιδέα σωστά στις σκέψεις του.

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο Κίσσιγκερ ήθελε να ριμάξει την ελληνική γλώσσα. Δεν είναι χαζοί αυτοί που κυβερνούν το κόσμο... Η γλώσσα είναι το μέσο που μεταφέρονται οι ιδέες απο άνθρωπο σε άνθρωπο και απο άνθρωπο στο μυαλό και το αντίστροφο. Αν η χρήση της γλώσσας είναι αυστηρά καθορισμένη επιτρέπει(ή και επιβάλει) τη χρήση της λογικής στις σκέψεις. Δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις. Αν όμως δεν είναι, επιτρέπει στους προπαγανδιστές να κάνουν το παιχνίδι τους...
_________________
Χωρίς την Ορθοδοξία καμία επανάσταση δε πρόκειται να σταθεί...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 1:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αριστείδης έγραψε:

Μπείτε, παρακαλώ, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www1.rizospastis.gr/firstpage.do?size=large&publDate=30/10/2008 και κοιτάξτε τι γράφει το πανό στη φωτογραφία (πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" στις 30-10-2008).

Και απαντήστε μου: "με ποιούς μπορώ τέλος πάντων να συνταχθώ;"


«ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» και από τον Ριζοσπάστη;
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Αριστείδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 3:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πράγμα ΦΥΣΙΚΑ έχει και συνέχεια:

1) αισχρή προπαγάνδα από τους εξουσιαστές (της 4ης εξουσίας). Δείτε

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=33374

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4488679
(Εδώ ο τίτλος της πρώτης σελίδας που παραπέμπει στο άρθρο είναι: "Ρατσιστική βία στο γκέτο της Αχαρνών" και ο υπότιτλος: "Έκρηξη έφερε στο γκέτο της Αχαρνών η επίδειξη ρατσιστικής βίας από οργανωμένη ομάδα Χρυσαυγιτών")

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=1908826

2) καπηλεία. Δείτε

http://www.stoxos.gr/2008/11/blog-post_6858.html


Ο Ριζοσπάστης;
Ιδού:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4830038&publDate=25/11/2008



Τα σχόλια δικά σας.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 3:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ: ολοταχώς σε στυλοβάτη του καθετώτος…

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές: Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει την ταφόπετρα της ενσωματωμένης και καθεστωτικής «αριστεράς». Και του ΚΚΕ.:Από ατελώς ενσωματωμένο θα γίνει ολοκληρωτικά ενσωματωμένο.
Τα λάβαρα του σταλινισμού που υψώνουν ξανά, αποτελούν την απόπειρα γκετοποίησής του για τη διάσωσή του.
Η ηγεσία του ΚΚΕ στο ζήτημα των «ανοικτών συνόρων», δεν λέει τίποτα διαφορετικό από τις άλλες καθεστωτικές δυνάμεις. Αντίθετα, μιλάει πιο επίμονα για «νομιμοποιήσεις». Απλώς μέχρι σήμερα δεν τα «έκραζε», όπως οι άλλοι. Τα προωθούσε πιο διακριτικά και υπόγεια…
Η σημερινή, όμως, κρίση δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών ούτε στο ΚΚΕ. Θα πρέπει να καλύψει την «προδοσία» του: Δηλαδή το πραγματικό γεγονός ότι δεν μπορεί, αλλά ούτε και θέλει να θέσει στην ημερησία διάταξη την ανατροπή του καπιταλισμού. Γι’αυτό δεν μιλάει για γενική οικονομική κατάρρευση του καπιταλισμού, αλλά για «κρίση» που θα αναδιατάξει τις δυνάμεις του κεφαλαίου και θα κτυπήσει τα λαϊκά στρώματα. Και πρέπει να αγωνιστούμε για μην κτυπηθούνε τα λαϊκά στρώματα. Αγώνες με ποια προοπτική; Με ισχυρό ΚΚΕ!!!
Ο Αγώνας για το σοσιαλισμός έχει εξοβελιστεί στο αόριστο αύριο.
Αυτή η στρατηγική της πλήρους ενσωμάτωσης του ΚΚΕ θα το φέρει αντιμέτωπο με το λαό, ο οποίος αντικειμενικά θα κατεβεί στους δρόμους. Γιατί η καπιταλιστική κρίση δεν έχει περιθώρια ανάκαμψης. Για να ξεπεραστεί πρέπει να ενισχυθεί η καταναλωτική ικανότητα των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Η μόνη διέξοδος απ’ το τέλμα είναι η εξασφάλιση δουλειάς για όλους, γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυτόματη αναπροσαρμογή σε κάθε αύξηση των τιμών, διατίμηση στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, πραγματικά κοινωνικό κράτος. Κατάργηση του μεσάζοντα κερδοσκόπου. Δημιουργία αγροτικών συνεταιρισμών που με την στήριξη και τη συμμετοχή τού κράτους αναλαμβάνουν τον προγραμματισμό των καλλιεργειών, την συγκέντρωση της παραγωγής και τη φτηνή διάθεση της στο λιανικό εμπόριο. Και πρώρα απ’ όλα το σταμάτημα του δουλεμπορίου, την αναχαίτιση της αλλοδαπής εισβολής και την επέλαση όλων όσων έχουν μπει παράνομα…
Αυτά, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δεν μπορεί να τα δώσει το κεφάλαιο. Αλλά και αντικειμενικά, με την ελληνικά αγορά εργασίας πλημμυρισμένη από στίφη αλλοδαπών, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε εργασία για όλους, ούτε αυξήσεις μισθών.
Εδώ πλέον θα θερίσει θύελλες το ΚΚΕ…
Και θα συνταχθεί ολοκληρωτικά στο μαύρο Μέτωπο του καθεστωτικού αντιρατσισμού…
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 25, 2008 3:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ "χρήσιμοι ηλίθιοι", όπως και οι προβοκάτορες υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη "χρήσιμη ηλιθιότητα" (για να περιοριστούμε μόνο εδώ) από την καπηλεία των αγώνων, από την ακροδεξιά ΣΗΜΕΡΑ καπηλεία...
Τα κατασκευασμένα και κατευθυνόμενα "σκιάχτρα" θα σπεύδουν να δίδουν το "άλλοθι" στο καθεστώς...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες