Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τουρκικές προκλήσεις.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 10, 2009 3:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τουρκικές προκλήσεις. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πάλι τα τουρκικά αεροπλάνα πάνω από το Αιγαίο...Και μάλιστα μετά από καιρό - εγώ τουλάχιστον ούτε που θυμάμαι πότε άκουσα για "παραβιάσεις" τελευταία φορά.

Μόνο που αυτή τη φορά οι "παραβιάσεις" γίνονται ταυτόχρονα με τη σκληρή αντι - Ισραηλινή στάση που τήρησε ο Ερντογάν, τουλάχιστον σε φραστικό επίπεδο, καθώς και με τις μεγάλες πορείες, στην Κων/πολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, εναντίον του Ισραήλ και των εγκλημάτων του στη Γάζα. Και φυσικά υπάρχει και το από διετίας σχεδόν ζήτημα της μη - συμόρφωσης της γείτονος στις επιταγές των Υπερατλαντικών Πατρώνων, σε ό,τι αφορά το "Ελεύθερο (Προτεκτοράτο) Κουρδιστάν", τον πόλεμο στο Ιράκ, κ.ο.κ.

Άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των νυν "παραβιάσεων": Ο ιδιαίτερος ΖΗΛΟΣ με τον οποίο τα ΜΜΕ έσπευσαν να τις παρουσιάσουν: Ως και ρεπόρτερ έστειλαν (ALPHA) επί τόπου (υποτίθεται!) προκειμένου να καταγράψει με την κάμερα τα τουρκικά αεροσκάφη . (Δεν ξέρω πόσοι είδαν το σχετικό video, αλλά τα εμφανιζόμενα μέσα σε κόκκινο κύκλο "αεροσκάφη" εμφανίζονταν να κινούνται ανάμεσα σε σμήνος γλάρων ή άλλων πτηνών - και δεν κατάφερα να εντοπίσω τίποτα στην εμφάνισή τους που να βεβαιώνει ότι όντως ήταν αεροσκάφη...) Πότε άλλωτε έγινε κάτι τέτοιο από κανάλι; Στην περίπτωση των Ιμίων μήπως; (Δεν βρισκόμουν στην Ελλάδα τότε.) Αν ναι...τόσο το χειρότερο!

Ως προς τη σημασία των παραπάνω:

1) Μήπως η διοίκηση του "Γεωργίου Θάμνου" δεν εννοεί να εγκαταλείψει το πόστο της χωρίς να εκδικηθεί, τουλάχιστον, τον Καραμανλή για τον πετρελαιαγωγό, σκαρώνοντάς του κάποιο θερμό επεισόδιο (πέρα από τη...θερμότητα των φλεγομένων κτηρίων, τον περασμένο Δεκέμβριο);

2) Μήπως δεν είναι απλά "γινάτι", αλλά οι απερχόμενοι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζουν "στρωμένη κατάσταση" για τον Obama?

3) Μήπως το όποιο σενάριο είναι περισσότερο σε βάρος της Τουρκίας, λόγω της ενισχυόμενης αντι - Αμερικανοϊσραηλινής στάσης της; Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς, αλλά υπήρξε ολόκληρο debate στην ΕΤ 3 όπου τονίστηκε η άποψη πως, παρ' όλα όσα λέει, ο Ερντογάν δεν είναι στην ουσία "αντι - Ισραηλινός" (μην τυχόν και τον συμπαθήσει κανείς)! Άσχετα από το αν αυτό αληθεύει, ωστόσο, υπάρχουν και οι μεγάλες πρόσφατες πορείες Τούρκων πολιτών εναντίον του Ισραήλ: Είναι γνωστό πως τα αισθήματα του Τουρκικού Λαού, δεν εξελίσσονται ιδιάιτερα ευνοϊκά, τον τελευταίο καιρό, ως προς τις Η.Π.Α. και τους μπράβους τους...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 10, 2009 8:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παίζουν δύο υπερδυνάμεις και δύο στρατόπεδα και στις δύο χώρες.
Οτι υπάρχει ρωσόφιλο και αμερικανόφιλο στρατόπεδο στην Ελλάδα είναι φανερό.Αλλά υπάρχει και στην Τουρκία.
Η Ρωσία στηρίζει Ερντογάν γιατί ως ισλαμιστής είναι υπέρ των Παλαιστινίων ενώ οι στρατηγοί και το βαθύ κράτος με το Ισραήλ.
Τώρα πόσο "πραγματικά" είναι ο Ερντογάν με τους Παλαιστίνιους;Οσο πραγματικά ήταν ο Ανδρέας.Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν,Ελλάδα και Τουρκία παραμένουν μέλη του ΝΑΤΟ.Μέσα όμως στα πλαίσια του ΝΑΤΟ υπάρχουν οι διαφοροποιησεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 11, 2009 9:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Ναι μεν, αλλά... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν αντιλέγω. Όμως:

1) Ο χάρτης του NATO που έδειχνε κάποια χώρα ΔΙΑΛΥΜΜΕΝΗ (προς σχηματισμό του "Ανεξάρτητου Κουρδιστάν") αφορούσε ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ακόμα και οι στρατηγοί (και ειδικά αυτοί) της γείτονος δεν θα ανέχονταν κάτι τέτοιο.

2) Στην Τουρκία δεν υπάρχει μόνο ο Ερντογάν. Υπάρχει, πρώτα από όλα, Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Αυτοί που κατέβηκαν κατά χιλιάδες σε πορείες με Αντιισραηλινά και Αντιαμερικανικά συνθήματα. Και αυτοί βαραίνουν (και στοχοποιούνται απο τη "Νέα Τάξη") πολύ περισσότερο από κάθε Αντρέα και Ερντογάν.
Επιστροφή στην κορυφή
Κουφός Βασίλης



Ένταξη: 23 Δεκ 2008
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 11, 2009 7:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύμφωνοι για τους χάρτες με την διαλυμμένη Τουρκία, όμως έχουν κι ένα σενάριο για την διαλυμμένη Ελλάδα (βλ. Τριτο Μάτι τ. 166, DOMINO II, H επικείμενη ανακατανομή των συνόρων στα Bαλκάνια). Βέβαια το τι θα γίνει τελικά μένει να το δούμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες