Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Καρατζαφέρης: Το όνομα της φρενοβλαβούς απάτης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2009 6:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Καρατζαφέρης: Το όνομα της φρενοβλαβούς απάτης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καρατζαφέρης: Το όνομα της φρενοβλαβούς απάτης

http://orfni.blogspot.com/2009/01/blog-post_5476.html

Η μεγάλη πατάτα της απάτης!

Είπαμε απο χθες το βράδυ που έγινε γνωστό το θέμα να μην γράψουμε τίποτα για να μην παίξουμε το παιχνίδι του Σπυράκη....
Ο εικονιζόμενος λέγεται Γιώργος Χριστοδούλου και θα πρέπει να διαγραφεί απο την ΕΣΗΕΑ όπως και ο Σπύρος Καρατζαφέρης, εαν είναι μέλη της. Οπως αποκάλυψε ο αρμοδιος υπουργός Π.Καμμένος η...απόβαση και φωτογραφία δεν έγινε ούτε είναι απο τα Ιμια αλλά απο μια άλλη βραχονησίδα το "Καλό Νερό". Τι Κοζάνη τι...Λωζάννη. Η παταγώδης αποτυχία της εφημερίδας τον οδήγησε σε ένα - ακόμη - τραγικό λάθος για...τζάμπα διαφήμιση(έτσι νόμισε). Αλλά αφού πληρωνει ο Λαυρεντιάδης τι ανάγκη έχει. Πάντα - τέτοιες - επιτυχίες με το...αζημίωτο!
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2009 6:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ακραία σήψη

ΑΝ ΜΕ τη λέξη αλητεία
εννοεί κανείς την ακρότατη έκφραση όχι μόνο του αντικοινωνικού παρασιτισμού, αλλά και της θηριώδους υποκρισίας και απάτης τότε μπορούμε να πούμε χωρίς να υπερβάλουμε ότι το Καρατζαφερέϊκο είναι η «αλητεία» στο κορύφωμά της: Η ακραία και η πλέον χυδαία εκβλάστηση της δημοσιογραφικής και πολιτικής αλητείας του καπιταλιστικού συστήματος.

Το παίζουν και οι δύο «εχθροί» του κατεστημένου και είναι οι πλέον τυχοδιωκτικοί και χυδαίοι χαμαιλέοντες του κατεστημένου: Αδίσταχτοι στο ψεύδος, στην απάτη, στους εκβιασμούς και στα ποικίλα κερδοσκοπικά παιχνίδια…

Η τελευταία πράξη του Σπύρου Καρατζαφέρη δείχνει όλο το μέγεθος της δημοσιογραφικής του κακουργίας και τα νοσηρά, διεστραμμένα μέσα που χρησιμοποιεί.

Φυσικά, αυτή είναι η κατεστημένη δημοσιογραφική λογική και πρακτική: Η σκανδαλολογία, η απάτη, το ψέμα, οι κατασκευές «ειδήσεων», ο εντυπωσιασμός, τα πάντα στο βωμό της κερδοσκοπικής απληστίας, των πολιτικών παιχνιδιών και της κανιβαλικής εξαπάτησης των πολιτών.

Απλώς αυτή τη λογική και πρακτική ο Καρατζαφέρης και οι όμοιοί του (υπάρχουν πολλοί) την τραβάνε στα έσχατα όριά της: Στον ισοπεδωτικό φαιό ολοκληρωτισμό της χυδαιότητας και της θηριώδους ψευτιάς.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο έτερος αδελφός στην πολιτική: Η αθλιότητα και τα καραγκιοζιλίκια σε ρυθμούς παράκρουσης

Επιστροφή στην κορυφή
Αρχειοφύλαξ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 31, 2009 12:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος

Ακριβώς αυτό δεν έκανε την προηγούμενη δεκαετία ο Τούρκος δημοσιογράφος;

Τι έλεγαν για αυτόν τότε οι δημοσιογραφικοί ηρακλείς του συστήματος; Βαλτόν τον ανέβαζαν, βαλτόν τον κατέβαζαν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για αυτούς τους 'δικούς μας' τώρα.

Κάποτε οι αδελφοί Καρατζαφέρη παρίσταναν ότι δεν έχουν πολιτική σχέση. Υπάρχουν και κείμενα ΄με τα οποία ο "κανονικός" δημοσιογράφος διαχώριζε τη θέση του από τον "οργανωτή καλλιστείων" αδελφό του που "αρθρογραφούσε" και "προκαλούσε σύγχύσεις".

Εδώ και καιρό πέρα από τη συγγενική δεν κρύβεται και η πολιτική τους σχέση.
Επιστροφή στην κορυφή
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 31, 2009 1:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από τη ΖΟΥΓΚΛΑ

http://www.zougla.gr/news.php?id=22253


Δημοσιογραφική απάτη

Νίκος Γεωργιάδης

Ήταν φανερό εξ αρχής πως η απάτη είχε στηθεί, προκειμένου να προκληθεί εντυπωσιασμός στην κοινή γνώμη. Ήταν ηλίου φαεινότερο πως ο δημοσιογράφος, Γιώργος Χριστοδούλου, κατόπιν εντολών του εκδότη της εφημερίδας «Η Σφήνα», Σπύρου Καρατζαφέρη, έστησε σκηνικό εθνικής έξαρσης στα Ίμια, προκειμένου να αλιεύσει περισσότερα φύλλα από τους αναγνώστες, αλλά και να δημιουργήσει «κλίμα». Αδελφός του προέδρου του κόμματος «ΛΑΟΣ», Γιώργου Καρατζαφέρη, επιχείρησε να εξαπατήσει τους πολίτες, προκαλώντας αισθήματα εθνικής κατάθλιψης, ξεδιπλώνοντας την ελληνική σημαία σε ένα άλλο νησάκι, που ονομάζεται «το νησί του Σαρρή» που δεν έχει σχέση με τα Ίμια και απέχει 5 ναυτικά μίλια από τις γνωστές βραχονησίδες και βρίσκεται κοντά στο Βαθύ Καλύμνου.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αποκάλυψε την απάτη, στέλνοντας στη zougla. gr φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως η δήθεν απόβαση του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Η Σφήνα», με στόχο το ρεπορτάζ, δεν ήταν παρά μία επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα και ασφάλεια, κακοστημένη ως προς τη σκηνοθεσία της και απαράδεκτη δημοσιογραφικά, πράξη.

(Υ.Ε.Ν.)

(Σφήνα)
Ρωτήσαμε την Πέμπτη το βράδυ τον κ. Σπύρο Καρατζαφέρη αν έχει επίγνωση ότι με την ενέργεια αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αντί απαντήσεως, ισχυρίστηκε πως αυτός και ο δημοσιογράφος του έκανε απλώς ρεπορτάζ. Τον ρωτήσαμε αν αντιλαμβάνεται το ενδεχόμενο να κατηορηθεί για προβοκάτσια. Αντί απαντήσεως, ισχυρίστηκε πως, ως Έλλην πολίτης, έχει το δικαίωμα να μεταβεί στα Ίμια, όποτε θέλει. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην εκπομπή «Zούγκλα», δήλωσε πως διαφωνεί με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1996, με την οποία εκτονώθηκε η κρίση των Ιμίων, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως η όποια διαφωνία ενός δημοσιογράφου έναντι κρατικών συμφωνιών δε νομιμοποιεί ενέργειες που είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια του τόπου.

(Υ.Ε.Ν.)

(Σφήνα)
Με λίγα λόγια, ο εκδότης και ο δημοσιογράφος που ακολούθησε τις εντολές του, προσπάθησαν με μία δήθεν εθνικού περιεχομένου κίνηση, να προκαλέσουν εντυπώσεις, να καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες, να προκαλέσουν εμπλοκή της Τουρκίας, να ασκήσουν με λίγα λόγια τη δική τους προσωπική εξωτερική πολιτική και όλα αυτά για λίγα φύλλα παραπάνω στην κυκλοφορία της εφημερίδας και για ικανοποιήσουν «κύκλους» που τρέφονται από αρρωστημένο εθνικισμό και εθνολαγνική λογοδιάρροια.
Η αντίδραση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
Σύμφωνα με το Υ.Ε.Ν., οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το νησάκι του Σαρρή, μια άλλη βραχονησίδα και όχι στην επίμαχη.

Όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, από την πρώτη στιγμή που είδαν τις φωτογραφίες στη zougla.gr, ήταν σχεδόν πεπεισμένοι πως ο εν λόγω ρεπόρτερ, βρισκόταν σε άλλο σημείο.
Ήξεραν λένε, ότι «τριγύριζε» μέρες πριν στην Κάλυμνο και ζητούσε από τον υπολιμενάρχη να μεταβεί στη βραχονησίδα Ίμια. Ήταν, όμως, αδύνατο να πάει εκεί, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν στην περιοχή.
Μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, οι αξιωματικοί του λιμενικού βρίσκονταν στο υπουργείο με αλλεπάλληλες συσκέψεις, αλλά και περιμένοντας την κατάθεση του ψαρά, που κυβερνούσε το σκάφος, στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδούλου.
Έτσι, το πρωί δόθηκε η εντολή στους άνδρες του Λιμενικού στην Κάλυμνο, να μεταβούν στο νησάκι του Σαρρή και να τραβήξουν φωτογραφίες από το σημείο, που ανέβηκε, σύμφωνα πάντα με το Υ.Ε.Ν., ο ρεπόρτερ της «Σφήνας». Η αλήθεια είναι προφανής. Η απάτη επίσης. Οι ευθύνες προφανέστερες.
Το νησάκι του Σαρρή βρίσκεται 2 ναυτικά μίλια από το Βαθύ Καλύμνου και απέχει από τα Ίμια 5 περίπου μίλια.
Τόση πυκνή βλάστηση που δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδούλου, κατ’ εντολή του κ. Σπύρου Καρατζαφέρη, δε διαθέτουν τα Ίμια.

Δείτε το απόσπασμα της συνομιλίας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον Σπύρο Καρατζαφέρη, από τη "Ζούγκλα".

Μετά από 13 χρόνια

Πριν από 13 χρόνια, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας «Χουριέτ» αποβιβαζόταν στη μεγάλη Ίμια και έστηνε την τουρκική σημαία, προκαλώντας τη γνωστή εμπλοκή. Ο δημοσιογράφος ενεργούσε με βάση τις εντολές των ανωτέρων του, οι οποίοι, όπως απεδείχθη αργότερα, ενεργούσαν στη βάση εντολών του «Βαθέως Κράτους».
Ο τότε αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Καρανταΐ, καθώς και ο υπεύθυνος του «θεάτρου» επιχειρήσεων στα Ίμια, ναύαρχος Αρκαγιά, ανήκαν στην ανώτατη ηγεσία της παρακρατικής οργάνωσης «ERGENEKON», που βρίσκεται αυτή την περίοδο υπό εξάρθρωση από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Πέρασαν 13 χρόνια, για να αντιληφθούν Έλληνες και Τούρκοι πως η εμπλοκή στα Ίμια ήταν μία καλά στημένη υπόθεση Μυστικών Υπηρεσιών και παρακρατικών, που επιθυμούσαν τη δημιουργία νέας τάξης πραγμάτων στην Τουρκία.
Αυτά συνέβαιναν πριν από 13 χρόνια. Αν ο κ. Καρατζαφέρης και ο δημοσιογράφος του αγνοούν τις λεπτομέρειες, τότε είναι υπόλογοι έναντι της άγνοιάς τους και της αφέλειάς τους. Αν δεν αγνοούν αυτές τις παραμέτρους, τότε θα πρέπει να σκεφθούν στο όνομα ποίου, μία εφημερίδα, ο εκδότης της και ένας δημοσιογράφος, ενεργούν με τρόπο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες