Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ποιοι ήθελαν πάλι νεκρό μαθητή;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 20, 2008 12:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ποιοι ήθελαν πάλι νεκρό μαθητή; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ποιοι ήθελαν πάλι νεκρό μαθητή;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Τύχη - βουνό είχε μέσα στην ατυχία του ο μαθητής από το Περιστέρι προχθές τη νύχτα, καθώς η σφαίρα του επίδοξου δολοφόνου που πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον ομάδας παιδιών τον βρήκε στο χέρι και όχι στην καρδιά ή κάποιο άλλο ζωτικό όργανο.

Τύχη - βουνό είχε και η Ελλάδα, η οποία σήμερα θα καιγόταν και ίσως θα είχε αιματοκυλιστεί, αν ο μεμονωμένος δράστης ή οι οργανωτές αυτής της δολοφονικής απόπειρας είχαν πετύχει να σκοτώσουν κάποιον μαθητή, όπως εμφανώς επεδίωξαν με τον πυροβολισμό στο ψαχνό.

Ο αναστεναγμός ανακούφισης
όμως που βγαίνει από όλους μας, καθώς αποφεύχθηκαν εντελώς τυχαία τα χειρότερα, πνίγεται αμέσως στην αγωνία του τι μας περιμένει, δεδομένου ότι αυτή η απόπειρα δολοφονίας ενός ακόμη μαθητή συνιστά τρομερή κλιμάκωση της βίας και προοιωνίζεται τα χειρότερα.

Το καθοριστικό ερώτημα φυσικά είναι το ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που προσπάθησαν να σκοτώσουν και πάλι ένα παιδί, την ώρα μάλιστα που οι διαμαρτυρίες των νεαρών διαδηλωτών στις αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και πορείες έτειναν να απαλλαγούν από σπασίματα βιτρινών και παρόμοιες ενέργειες.

Κανένας σοβαρός αναλυτής δεν μπορεί να απαντήσει ακόμη στο ερώτημα αυτό. Θεωρητικά, υπάρχουν τρεις τουλάχιστον κατηγορίες δυνητικών δραστών.

Πρώτον κάποιος εντελώς μεμονωμένος δράστης,
παράνομος ή νόμιμος κάτοχος περιστρόφου, ο οποίος για λόγους προσωπικής εμπάθειας εναντίον των μαθητών (πολιτικούς ή όχι) πυροβόλησε για να δολοφονήσει κάποιο από τα παιδιά. Στην περίπτωση αυτή, ο δράστης θα πρέπει ταχύτατα να εντοπιστεί και να συλληφθεί εύκολα, αφού ο κύκλος των υπόπτων τέτοιας κατηγορίας λογικά θα είναι πολύ περιορισμένος.

Δεύτερη περίπτωση
είναι ο επίδοξος δολοφόνος να ανήκει σε οργανωμένη παρακρατική συμμορία, οπότε φυσικά ενήργησε βάσει σχεδίου. Με δεδομένο ότι εν γένει οι συμμορίες αυτές είναι κατά κανόνα διαβρωμένες από την Ασφάλεια και τους ανθρώπους της, το ερώτημα στην περίπτωση αυτή συνίσταται στο αν οι αστυνομικοί που γνωρίζουν θα αποφασίσουν να δράσουν ως άνθρωποι του νόμου ή αν θα συγκαλύψουν τους δράστες. Γενικά πάντως στην περίπτωση αυτή οι πιθανότητες σύλληψης των δραστών περιορίζονται δραματικά, σχεδόν μηδενίζονται.

Απομένει η τρίτη εκδοχή, η πιο επικίνδυνη από όλες.
Από τη στιγμή που ενδεχόμενη επιτυχία της δολοφονικής απόπειρας θα είχε ως αποτέλεσμα αιματηρές συγκρούσεις απροσδιόριστων διαστάσεων και συνεπειών μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί η περίπτωση οι δράστες να ενήργησαν ως προβοκάτορες εσωτερικών ή εξωτερικών κύκλων που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας βάσει στρατηγικού σχεδίου. Σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε να κάνουμε με κρατικούς μηχανισμούς ή τμήματά τους και μυστικές υπηρεσίες. Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων και κινήσεων, αλλά φυσικά όχι στρουθοκαμηλική άγνοια των κινδύνων.

Το κλειδί υπέρβασης της κρίσης το κρατά η κυβέρνηση, η οποία κακώς επιχειρεί να καταστήσει συνυπεύθυνους τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους διαδηλωτές μαθητές και φοιτητές. Ελπίδα λύσης αποτελεί μόνο η αλλαγή πολιτικής εκ μέρους της τουλάχιστον στα θέματα παιδείας, κάτι που μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός αρνείται πεισματικά να κάνει. Θα βγει π.χ. ο Κ. Καραμανλής να πει ότι αναστέλλεται η εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο και ότι δεν αναγνωρίζονται ως ΑΕΙ οι ιδιωτικές εταιρείες έκδοσης πτυχίων επί πληρωμή για να άρει τις αιτίες κινητοποίησης των φοιτητών και των πανεπιστημιακών καθηγητών; Θα βγει να πει π.χ. ότι συζητάει η κυβέρνηση νέο σύστημα πιο ελεύθερης εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των μαθητών ή οτιδήποτε άλλο σχετικό μπορεί να σκεφθεί, ώστε να κατευναστεί κάπως η οργή των μαθητών ή όχι;

Αν πάντως ο πρωθυπουργός σκοπεύει να εμμείνει αδιάλλακτα στις «μεταρρυθμίσεις» του, που αποτελούν το υπόβαθρο αυτής της αναταραχής, τότε η ανατροπή της κυβέρνησής του θα καταστεί μονόδρομος για την αποκατάσταση της ηρεμίας στη χώρα - έστω και αν αυτό απαιτεί διεύρυνση και κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, οι οποίες ήδη απαιτούν την απομάκρυνσή του.



http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&tag=8397#
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 20, 2008 12:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Δελαστίκ περιγράφει γλαφυρά τα υποτιθέμενα σενάρια.

Ένα και μόνο, όμως, είναι το πραγματικό σενάριο: Η δολοφονική επίθεση εναντίον μαθητών στο Περιστέρι, με δύο βολές πυροβόλου όπλου, ήταν καθαρή και συνειδητή πράξη νέας προβοκάτσιας, διατεταγμένη πράξη από τα παρακρατικά κέντρα και τις μυστικές υπηρεσίες.

Ο ίδιος στόχος με την πρώτη, την εν ψυχρώ δολοφονία: Να τρομοκρατήσει εκ νέου την τρομοκρατημένη, ήδη, ελληνική κοινωνία και να πυροδοτήσει και νέες ψυχωτικές, καταστροφικές αντιδράσεις.


Θα μπορούσαμε ακόμα να υποστηρίξουμε, χωρίς να απέχουμε από την πραγματικότητα, ότι υπήρχε και μία ειδική επιδίωξη: Να σύρει και το ΚΚΕ στον ψυχωτικό κυκλώνα.

Και καμιά κλιμάκωση του λαϊκού κινήματος (μαθητικού, φοιτητικού και εργατικού) δεν μπορεί να γίνει όσο δεν ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ανοικτά και δεν αποκαλύπτονται οι σχεδιασμοί των παρακρατικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ΚΑΙ δεν τίθενται τα πραγματικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και οι συγκεκριμένοι πολιτικοί στόχοι που απορρέουν από αυτά.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα θέσει, ούτε τα καθεστωτικά κόμματα. Αντίθετα, όλα αυτά και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ πλιατσικολογούν, όπως οι πλατσικολόγοι των δρόμων, πάνω στα γεγονότα και τις στημένες προβοκάτσιες.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, αλλά συγκαλύπτουν.


Και η ηγεσία του ΚΚΕ και αυτή μιλάει με μισόλογα
.
Εδώ βρισκόμαστε σε έναν ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, με άλλα μέσα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη Σερβία και ο πολιτικός κόσμος επιδίδεται σε γυμνάσματα συσκότισης και αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού, υποταγμένος πλήρως στους νονούς της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής.


Το κλειδί της κατάστασης το κρατάει το ΚΚΕ.
Πρέπει επιτέλους να μιλήσει ΑΝΟΙΚΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ.
Είναι τόσο ΟΡΑΤΑ τα πράγματα…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 20, 2008 1:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ορθή και συγκεκριμένη τοποθέτηση
ΕΔΩ;


http://patari.org/forum/viewtopic.php?t=140&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=





Η δολοφονική επίθεση εναντίον μαθητών στο Περιστέρι, με δύο βολές πυροβόλου όπλου, είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο χέρι ενός 16χρονου. Θα μπορούσε όμως και να τον είχε σκοτώσει. Ο στόχος της επίθεσης είναι διπλός: ΑπΆ την μια να τρομοκρατήσει και απΆ την άλλη να πυροδοτήσει νέα ένταση και βιαιότερες ακόμα ταραχές.

Η επίθεση σηματοδοτεί την επανεμφάνιση στην πολιτική σκηνή του παρακρατικού υπόκοσμου. ΓιΆ αυτό και είναι πιθανό, αυτή η επίθεση, νΆ ακολουθηθεί κι από άλλες.

Η κυβέρνηση Καραμανλή που φιλοδόξησε την «επανίδρυση του κράτους» αποδείχτηκε κυβέρνηση οπερέτα. Παρακολουθεί άβουλη και ανίσχυρη αυτούς που πραγματικά κυβερνούν: Τις τράπεζες, κάποιες ξένες πρεσβείες και τις μυστικές υπηρεσίες να αλωνίζουν ασύδοτες.

Ας το πούμε καθαρά: η έξοδος απΆ το τέλμα δεν είναι να φύγει ο Κωστάκης για νάρθει ο Γιωργάκης. Χρειάζεται ρήξη με τις προδοτικές και καταστροφικές πολιτικές που ακολούθησε μέχρι σήμερα η δουλική στις μεγάλες δυνάμεις ελληνική αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της. Χρειάζεται, πρώτα απΆ όλα, ρήξη με την υποτέλεια στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καμιά κλιμάκωση του μαθητικού, φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος δεν είναι δυνατή αν δεν τραβηχτούν στον αγώνα οι εργαζόμενοι. Κι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 15χρονου, χωρίς ρεαλιστικές διεκδικήσεις και συνθήματα που νΆ απαντούν στα προβλήματα της φτωχολογιάς των πόλεων και της υπαίθρου. Και τέτοια συνθήματα δεν είναι κάποια γενικόλογα φούμαρα όπως το «αντεπίθεση λαέ»(!) ούτε τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας και της νέας τάξης, σερβιρισμένα σε αριστερό περιτύλιγμα.
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κόκκινο φεγγάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 20, 2008 11:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ποιος θυμάται τον Τσίρκα;

Φοβάμαι ότι πολλοί υποτιμούν τη φονική επίθεση στο Περιστέρι. Ευτυχώς, βέβαια, δεν υπήρξε νεκρός. Αλλά γεγονός είναι ότι μόνο από τύχη δεν είχαμε μια ακόμη τραγωδία που θα σήμαινε εκρήξεις έξω από τις δυνατότητες πολιτικού σχεδιασμού όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Οι ημέρες περνούν και απάντηση δεν έχουμε. Ποιος πυροβόλησε; Ποιοι ή τι τον όπλισαν;
Η αστυνομία ενήργησε, πάλι, με απαράδεκτη καθυστέρηση ενώ εμφανίζει, πάλι, τη "γνωστή" της ανικανότητα. Κι αυτό είναι ένας ακόμη λόγος ανησυχίας. Είτε δεν μπορούν, είτε "απεργούν", είτε ακολουθούν εντολές.

Η ανεπάρκεια της ΝΔ είναι ορατή και στα τρία ενδεχόμενα. Και η αποπομπή του αρχηγού της ΕΛΑΣ ή και του Χηνοφώτη δεν τη θεραπεύουν.
Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ επίσης είναι ορατές. Η στρατιωτικοποίηση της ΕΛΑΣ, η απόσυρση της από το κυνήγι του εγκλήματος και η "ειδίκευσή" της στην προστασία της τάξης, είναι δική τους απόφαση.

Καιρός να πω αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα. Ο όποιος ξένος παράγοντας μπορεί να χορεύει ανεμπόδιστα με αυτήν της ΕΛΑΣ και με αυτές τις κυβερνήσεις που έχουμε την τελευταία 20ετία.

Ο κάθε "δεκανέας Πάρκερ", για να θυμηθούμε και τον Στρατή Τσίρκα, μπορεί να παίζει τα παιχνίδια της κάθε "Ιντέλιτζενς" και η πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων να κοιτά μόνο την, υπαρκτή, κοινωνική οργή και να σκέφτεται μόνο πώς θα την καναλιζάρει.

Τα στελέχη των κομμάτων δεν πολυδιαβάζουν. Αναζητούν μόνο αποκόμματα που τους αναφέρουν και "μορφώνονται" με τα στημένα παραπολιτικά των εφημερίδων. Οπότε δεν έχει νόημα να πω ότι θα άξιζε να αναζητήσουν την τριλογία "Ακυβέρνητες Πολιτείες" και ιδιαίτερα τον τρίτο τόμο, τη "Νυχτερίδα".

Θα ήταν σαν να θύμιζα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ξανάρθε ο χειμώνας αλλά το πετρέλαιο από τη Βενεζεούλα που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας... πέρυσι, δεν φάνηκε ακόμα.
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 21, 2008 9:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4874479&publDate=21/12/2008


Η επεξεργασία του πολτού

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ





Δεν πάνε πολλά χρόνια που είχα απασχολήσει αυτήν εδώ τη στήλη, αλλά και πολλές δημόσιες ομιλίες με μια απίστευτα προειδοποιητική, κατ' εμέ, είδηση. Κατ' εξοχήν ευρωπαϊκή. Σ' ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης στη Δανία, φιλοξενήθηκε έκθεση καλλιτέχνη που είχε την εξής έμπνευση: Σε βιτρίνες υπήρχαν ενυδρεία με ψάρια. Οι επισκέπτες, κυρίως νέοι και μαθητές, είχαν τη δυνατότητα - πρόκληση, να σταματούν μπροστά στο ενυδρείο, να πατούν ένα κουμπί, κι αυτό να μετατρέπεται σε μπλέντερ και να πολτοποιεί τα ψάρια μπροστά στα μάτια τους!... Η είδηση δεν ήταν αυτή καθαυτή η έμπνευση. Πολίτες προσέφυγαν στα δικαστήρια για να κατεβεί αυτή η εμπνευσμένη «καλλιτεχνική» βία - αηδία. Χρησιμοποίησαν το επιχείρημα της βλάβης ανηλίκων κυρίως. Η έκπληξη; Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και η έκθεση (Wink αυτού του «έργου τέχνης» τέλειωσε όταν κι όπως είχε προγραμματιστεί.
Την ξαναθυμήθηκα έντονα αυτές τις ημέρες. Οταν φανερά μπήκαν στο μπλέντερ της πολιτικής σκοπιμότητας μαθητές, κουκουλοφόροι, ΜΑΤ, ο Κούγιας και τα παραφερνάλιά του... Οταν στήθηκαν χάπενινγκς κι αναμασήθηκαν συνθήματα κι αμετροέπειες ώσπου είδα και υπότιτλο «θα γίνει της Ελλάδας», απειλούν στη Γαλλία οι μαθητές. Και δεν υπήρξε μισός τηλεθεατής που δε διάβασε τον υπότιτλο ακριβώς όπως η φράση που τελειώνει με το... κάγκελο.
Υστερα ήρθε η σφαίρα στο Περιστέρι από τα μαύρα περιστέρια του ταξικού ουρανού να προβοκάρει και να τρομάξει όσα παιδιά επιμένουν να αντιστέκονται στο υποχρεωτικό πένθος για το δολοφονημένο μέλλον τους. Και φάνηκε ξεκάθαρα πια, σ' όλα τα ντόπια και ξένα άρθρα και «ρεπορτάζ» ποιος και γιατί τρίβει τα χέρια του και πατάει το κουμπί του μπλέντερ. Ο πολτός είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί βλέπεις, στα 10-15 χρόνια της βιολογικής νιότης, κάποιοι θέλουν να πειστούμε πως δεν υπάρχουν τάξεις. Μόνον σχολικές Α΄, Β΄, Γ΄. Οχι αστική κι εργατική. Γι' αυτό κι οι φοιτητικές εκλογές μπορεί να συνδυάζονται με πάρτι στα νησιά κι οι μαθητικές με φέρετρα στα Τέμπη και το Μαλιακό. Πολτός. Μαγιά τα ψάρια. Οι νέοι. Στο νερό του ενυδρείου - συστήματος. Κι ύστερα κινήσεις πολιτών που διακόπτουν τις σχέσεις τους με το... διαφημιστικό πάνελ κουκουλοφόροι - ΜΑΤ, για χάρη της «Αγιας Νύχτας» σε όλες τις γλώσσες. Οποιος είδε την Παρασκευή προχτές, το γραμματέα της ΓΣΕΕ να μιλάει στο ευάριθμο πλήθος του ακριβώς μπροστά από την κλούβα των ΜΑΤ με παρατεταγμένους τους ασπιδοφόρους γκλομποκράτες τα είδε και τ' άκουσε όλα. Ιδίως τον ήχο και την εικόνα του πολτού: Ολοι μαζί (!). Ειρηνικά (Wink. Αντίσταση (;;Wink.
Αμέσως μετά άρχισε η επεξεργασία του πολτού. Μπήκαν μπροστά τα διυλιστήρια και τα χαλκεία της Αγοράς, πολλαπλασίασαν σ' ένα απόγευμα τον ήχο της πολτοποιητικής κυρίαρχης πολιτικής μηχανής. Το κουμπί το πάτησε ο ΣΕΒ και πήραν μπρος. Να τα βρουν οι δυο μεγάλοι. Πράσινοι και Βένετοι ομού, με υπεράνω ένα καστ υπουργών, ας σταματήσουν τη Στάση του σύγχρονου (Wink Νίκα κι ο ιππόδρομος να ξαναβρεί μαζί με τα χρηματιστήρια, τους ρυθμούς του.
Στο κάτω κάτω της γραφής, θ' ακουστεί οσονούπω, κοτζάμ Σκότλαντ Γιαρντ δε βρήκε ποιοι κουκουλοφόροι πέταξαν αυγά στον Ελληνα υπουργό Αλογοσκούφη μέσα στο Λόντον Σκούλ οφ Εκονόμικς. Εμείς θα διυλήσουμε τον πολτό, θα φτιάξουμε το ρεύμα που θα ενισχύσει το διπολισμό, κι ύστερα η Γκράβα θα γίνει σχολή Μωραΐτη, τα βιβλία θα μυρίζουν Γληνό, οι φοιτητικές εστίες θα γίνουν Χίλτον και στα σκλαβοπάζαρα της ανεργίας θα παίζουν με διπλή άδεια και μεικτή γαλαζοπράσινη σφραγίδα, προσληφθέντες αριστεροί τα ταμ ταμ της εν τάξει ζούγκλας. Και φάντης και ρετσινόλαδο...
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 22, 2008 11:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ζήτημα το είχα θίξει προ ολίγον ημερών σε άλλη συζήτηση του φόρουμ μας. Το παραθέτω κι εδώ.



Παράθεση:
ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΟΣΦΡΑΙΝΟΜΑΙ!

Σχετικά τώρα με το νέο περιστατικό, τραγικό βέβαια, του πυροβολισμού από άγνωστο ενός μαθητή.

Το γεγονός από μίλια μακρυά δείχνει για προβοκάτσια. Η χρήση, εξ άλλου, τύπου όπλου, που χρησιμοποιεί και η αστυνομία, δεν είναι διόλου τυχαία. Φαίνεται λοιπόν, ότι ορισμένα παράκεντρα εξουσίας θέλοντας να επιταθεί η αναταραχή και να συνεχιστούν οι καταστροφές σε όλη την χώρα επιχείρησαν να δολοφονήσουν έναν ακόμη νέο, ώστε ο τρόμος να απλωθεί πάνω από την χώρα για τα καλά. Και θα απλωνόταν, διότι νέος κύκλος κύκλος καταστροφών και πυρπολισμών θα ξεκινούσε στην χώρα προτού καν να κλείσει ο προηγούμενος.

Είναι εμφανής η πρόθεση των κέντρων τούτων αφ' ενός να εκτραχυνθεί η βία από την πλευρά των κουκουλοφόρων, τους στέλνει μήνυμα άλλωστε μέσω της ενέργειας αυτής, και αφ' ετέρου η αστυνομία να απωλέσει οποιαδήποτε ερείσματα διαθέτει πλέον στην κοινωνία, ώστε η κοινωνία, που ήδη είναι επιφυλακτική έως φοβισμένη απέναντί της να στραφεί εξολοκλήρου εναντίον της και να την κατατάξει στον υπ' αριθμόν ένα εχθρό.

'Ομως, ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός δεν είναι η αστυνομία, η οποία είναι πιόνι και εξάρτημα του συστήματος. Εχθρός είναι το σύστημα το οικονομικοπολιτικό. Ίσως κάποιοι να επιδιώκουν ο λαός να ξεχάσει την πραγματικότητα αυτή και να πλάσει μιαν άλλη, όπου μια κακή και μοχθηρή αστυνομία, δίχως πολιτικούς προϊσταμένους και κοινωνικό σύστημα το οποίο και υπηρετεί, κυνηγά και καταδυναστεύει ολόκληρη την κοινωνία. 'Αρα, επικεντρώστε τον αγώνα κατά των "μπάτσων", όχι κατά των πραγματικών ενόχων της κοινωνικής αδικίας.

Δεύτερο παράλληλο όφελος, η προφανώς μη αρεστή πια στα κέντρα αυτά, κυβέρνηση θα χάσει οριστικά και αμετάκλητα τις όποιες ελπίδες της για ανάκαμψει και στις εκλογές θα καταποντιστεί.

Τρίτο όφελος, η μικρή και μεσαία εμπορική επιχείρηση θα πληγεί ανεπανόρθωτα και η αντίστροφη μέτρηση για τον θάνατο της θα έχει αρχίσει.

Τέταρτο όφελος, οι τράπεζες θα πνίξουν εκ νέου στα δάνεια τους μικροεμπόρους και θα τους αλυσοδέσουν για δέκα γενιές. Πρέπει άλλωστε η τραπεζική αγορά να ενισχυθεί!

Πέμπτο όφελος, οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πολυκαταστημάτων θα δραστηριοποιηθούν χωρίς αντίπαλο. Ο λαϊκός μαγαζάτορας είναι σκληρός αντίπαλος για τα πολυκαταστήματα ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσεως όπου τα προιόντα του είναι πολύ φθηνότερα και προσιτότερα.

Έκτο όφελος, η, με συνοπιτκές διαδικασίες, διευθέτηση δυσάρεστων εθνικών ζητημάτων.

Η παράθεση θα μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά είναι σαφές πια, νομίζω για το ποιος οφελείται και θα οφελείτο από την περαιτέρω επιδείνωση των πραγμάτων, αν η απόπειρα δολοφονίας του νεαρού είχε πετύχει.

Για να είμαστε δίκαιοι δεν πρέπει να αποκλείσουμε και την περίπτωση η απόπειρα αυτή να έγινε από κανένα εγκάθετο ακροδεξιό στοιχείο ή και από κάποιον ψυχοπαθή. Ίσως και να επρόκειτο για ατύχημα. Εκδοχές που δεν πιστεύω, αλλά που είναι δίκαιο να τις αναφέρω.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 29, 2008 1:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μου ήρθε το παρακάτω κείμενο και θυμήθηκα το
"Κόκκινο φεγγάρι" που το είχε θίξει...




O δεκανέας Πάρκερ του Στρατή Τσίρκα είναι και αυτός θεωρία συνομωσίας;


Κάποιοι παλαιότεροι του ΣΥΝ ίσως έχουν διαβάσει την τριλογία:«Ακυβέρνητες Πολιτείες» του μεγάλου αριστερού συγγραφέα, Στρατή Τσίρκα. Ο ίδιος ο Τσίρκας αποκαλεί το συγκεκριμένο έργο του, ως διάλογο με την ιστορία που έχει στόχο την αποκατάσταση της αντίστασης στη Μέση Ανατολή.


Οι νεότεροι, ας πάνε στον τρίτο τόμο :«Η Νυχτερίδα», που καλύπτει, κατά κύριο λόγο, τα γεγονότα της περιόδου 1942-1944. Εκεί θα συναντήσουν τον περίφημο, δεκανέα Πάρκερ (υπαρκτό πρόσωπο που αργότερα κυκλοφορούσε ως Μίστερ Μπρουκς). Ένα δεκανέα που λειτουργούσε βάσει σχεδίου κατά των Ελλήνων και Αρμενίων της Αλεξάνδρειας. Με «κεντρικό σχεδιασμό» όπως λέμε τώρα, περνούσε από χωριά «Μπεντουΐνων που ποτέ δεν επιτίθεντο σε Έλληνες και Αρμενίους»» και μοίραζε λίρες με αντάλλαγμα την καταστροφή των ελληνικών και αρμενικών μαγαζιών της Αλεξάνδρειας. Για να πληρωθούν οι «Μπεντουΐνοι» έπρεπε να χτυπήσουν μόνο μαγαζιά Ελλήνων και Αρμενίων και αν ο ίδιος ήταν παρών πριν τη φωτιά έπρεπε να μεσολαβούν «τρία λεπτά ηρεμίας» για να μπορέσει να φύγει και να μην κατηγορηθεί για υποκίνηση των ταραχών! Έτσι και γινόταν. Αργότερα ο Τσίρκας προσπαθώντας να ερμηνεύσει τους λόγους της καταστροφής των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας παραδέχτηκε ότι το κίνητρο των ¶γγλων ήταν «να αναγνωριστεί το δικαίωμα προστασίας των …..ξένων»!

Σύμφωνα με τους νεοαριστερούς λογισμούς Πασόκ και Σύριζα, που αρνούνται την χειραγώγηση των πρόσφατων βανδαλισμών και πιστεύουν ότι ζούμε μια τεράστια κοινωνική εξέγερση εναντίον του Καραμανλή, θα πρέπει μάλλον να κατατάξουν τον γνήσιο αριστερό Στρατή Τσίρκα στους πατέρες της συνομωσιολογίας και στους αρχάγγελους της καταστροφολογίας. Ο Τσίρκας μάλλον ήταν πράκτορας των Ελ και έβλεπε την καταστροφή της φυλής από ανθέλληνες και «κεντρικούς σχεδιασμούς» ως μυθιστορηματικό σενάριο για να γεμίζει τα μυαλά σαλεμένων αριστερών με ασύμμετρες θεωρίες που έβγαζε απ' το μυαλό του. Όσο για τους Έλληνες της Αλεξάνδρειας δεν το συζητάμε, είναι θύματα της καλπάζουσας φαντασίας τους που κατασκεύαζε παντού εχθρούς.


Πρέπει όμως να ξέρουν ότι εξέγερση χωρίς τους εργαζόμενους αλλά με ρολεξάκια, Αρμάνι παντελονάκια και μαντηλάκια Ερμές στην κωλότσεπη δεν γίνεται. Κυρίως όπως λέει η Παπαρήγα, εξέγερση χωρίς κοινωνικά αιτήματα είναι για τα πανηγύρια. Τι θα πει καταστρέφω για να με ακούσετε. Αν καταστρέφεις δεν θέλω να σε ακούσω, κύριε! Θέλω να πας φυλακή! Με πρεζέμπορους(Λιάνα Κανέλλη), πλιατσικολόγους, εισαγόμενους αναρχικούς και αμφεταμίνες(για τετραήμερους πυρπολισμούς) επανάσταση δεν κάνεις. Αντιθέτως στρέφεις τον λαό εναντίον σου και καταδικάζεις ακόμα και το δίκιο που ίσως έχεις στην αφάνεια και την κοινωνική κατακραυγή.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες