Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η στραταρχική αυθάδεια των εξουσιών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 14, 2008 4:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η στραταρχική αυθάδεια των εξουσιών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η στραταρχική αυθάδεια των εξουσιών

Κάθε εξουσία εξ ορισμού είναι αυθάδης.
Έχουμε συνηθίζει, βεβαίως, να θεωρούμε, ως εξουσία μόνο τις διωκτικές αρχές και τους μπάτσους. Είναι η εύκολη λύση να τα φορτώνουμε όλα εκεί και να μην διακρίνουμε τις άλλες εξουσίες, ακόμα πιο επαχθέστερες σήμερα, όπως την ανεξέλεγκτη δημοσιογραφική εξουσία και κυρίως αυτή των τηλεστάρ και «επώνυμων».
Αυτοί οι εξουσιαστές λιθοβολούν τους πάντες, στήνουν τηλεδίκες και βγάζουν αποφάσεις, εισέρχονται στην προσωπική ζωή μας με κρυφές κάμερες, εκβιάζουν, αυθαδιάζουν ασύστολα, μολύνουν τη νεολαία και την κοινωνία με τα «σκουπίδια» τους αχαλίνωτα και το παίζουν και από πάνω και «εχθροί» της εξουσίας.
Οι γενίτσαροι των εργοδοτών τους και οι πωλητές της βλακείας, οι βιαστές της αλήθειας και της ανθρώπινης προσωπικότητας, ασκούν μέσω των ΜΜΕ και της «επωνυμίας», μία από τις απεχθέστερες, αόρατες και τις πιο εφιαλτικές μορφές εξουσίας και το παίζουν «αδέσμευτοι», ηθικοί εισαγγελείς!!!
Ο σάκος του μποξ για όλη αυτή την αυθάδεια της εξουσίας των ποικίλων σταρ είναι οι μπάτσοι. Ξεπλένονται με το να μετατοπίζουν τη δική τους αυθάδεια στη «βιαιότητα» των μπάτσων. Είναι η πετυχημένη συνταγή: Οι μπάτσοι στην Ελλάδα είναι μια κατάσταση, τόσο αρνητικά φορτισμένη στη συνείδηση του λαού που γίνονται ο εύκολος στόχος των άλλων εξουσιών: κομματικών και δημοσιογραφικών. Ιδιαίτερα οι τηλεστάρ πουλάνε με το να κτυπάνε τους μπάτσους, τα εκτελεστικά όργανα, καλύπτοντας έτσι τις εξουσιαστικές εστίες αυτών των «οργάνων» και κυρίως τη δική τους εξουσιαστική αυθάδεια…
Μακριά από μας να συγκαλύψουμε τη βαναυσότητα των εκτελεστικών οργάνων του καθεστώτος. Αλλά ΟΧΙ και να συγκαλύπτουμε, πίσω από αυτή τη γνωστή σε όλους μας βαναυσότητα, την ύπουλη και πιο αλαζονική βαρβαρότητα και αυθάδεια της εξουσίας των «επωνύμων» και των τηλεκοπράνων.
Βγήκε ο Τριανταφυλλόπουλκος, μαζί μα τα «νούμερα» της εξουσιαστικής κακουργίας των τηλεοπτικών κοπράνων, να κτυπήσουν τους μπάτσους και να στηρίξουν τη δική τους ανεξέλεγκτη εξουσιαστική αυθάδεια.
Εδώ έχουμε «σύγκρουση» όχι του απλού ανθρώπου με τους μπάτσους, αλλά «σύγκρουση» δύο εξουσιών: Ανάμεσα στη θεσμική εξουσία των μπάτσων με την ανεξέλεγκτη αυθάδεια της εξουσίας των «επωνύμων» και των τηλεστάρ.
Αυτό που φαίνεται καθαρά εδώ είναι τούτο: Οι «επώνυμοι» και οι τηλεστάρ δεν θέλουν κανένα έλεγχο και κανένα κανόνα που ισχύει για τους άλλους θνητούς. Και όταν οι μπάτσοι άσκησαν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί, οι κύριοι αυτοί εξουσιαστές της εικόνας αγανάκτησαν και άρχισαν να ωρύονται για τη βιαιότητα των μπάτσων. Αυτοί οι κύριοι θέλουν να είναι υπεράνω ελέγχων, υπεράνω κάθε άλλης εξουσίας. Δεν θέλουν να ισχύουν γι’ αυτούς τα ίδια μέτρα και σταθμά που ισχύουν για τους απλούς πολίτες.
Ο Τριανταφυλλόπουλος και όλα τα τηλεπτικά ψώνια του τύπου Καρβέλλα και Αννίτας θέλουν όταν περνούν να ανοίγουν οι δρόμοι. Αλίμονο αν κάποιος μπάτσος ή άλλος διανοηθεί να τους σταματήσει: Ωρύονται σαν ύαινες και το παίζουν και αντικρατιστές!!!
Και στήνουν και εκπομπές για να μας μιλήσουν, αυτοί, για αστυνομία και αστυνομική βία. Να παρουσιαστούν σαν αγωνιστές εναντίον του κατεστημένου, σαν διωκόμενοι από τους αστυνομικούς, σαν «ευαίσθητοι» που νιώσανε το τι τραβήξαμε στο Πολυτεχνείο στα χρόνια της Χούντας…
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ.

Υ.Γ. Αν ήταν στη «δημοκρατική» Αμερική ή στη Γαλλία και κάνανε αυτά τα καμώματα θα είχαν εκτελεστεί επί τόπου. Και δεν θα γίνονταν ούτε είδηση…
Αν τέλος στη θέση τους ήταν κάποιος άγνωστος πολίτης θα είχε φάει το ξύλο της χρονιάς του, στη χειρότερη περίπτωση, και κανένα κανάλι δεν θα το ανέφερε…


Επιστροφή στην κορυφή
παρκομετροφάγος



Ένταξη: 20 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 15, 2008 12:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητή Θάλεια

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω και να κάνω μια κριτική στις απόψεις σου.

Για τον Καρβέλα

Ο κ. Καρβέλας, και ο κάθε κ. Καρβέλας δεν έχει κανένα λόγο να αντιστέκεται στα όργανα, αντίθετα θα πρέπει να είναι ευγενής και να τους ενθαρρύνει, εάν δεχτούμε ότι ο Καρβέλας είναι κομμάτι της εξουσίας. Γι’ αυτόν δουλεύουνε.
Το οποιοδήποτε κομμάτι εξουσίας δεν έχει κανένα λόγο να αρνηθεί έλεγχο ή βεβαίωση παράβασης, είτε γιατί έχουν να τα πληρώσουν είτε γιατί δεν θα τα πληρώσουν, η εξουσία έχει πάντα ασυλία.

Καλά έκανε ο κ. Καρβέλας και χρησιμοποίησε το όπλα που διαθέτει για να κυνηγήσει τους βασανιστές του, εάν τον βασάνισαν.
Εκεί που πρέπει να τον κρίνουμε, όσο ποιο σκληρά γίνετε, είναι που δηλώνει ότι γνωρίζει τι τραβάνε οι απλοί πολίτες από τους καμπόϋδες, αλλά αντέδρασε όταν φέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο σε αυτόν.

Για τους πολίτες

Η επαφή μου με τους πολίτες, μου έχει δώσει την εντύπωση ότι γνωρίζουν ποιες είναι οι απεχθέστερες εξουσίες.
Η αστυνομία, και οι άλλες διωκτικές αρχές, δεν κατηγορούνται από κανέναν, οι άνθρωποι που στελεχώνουν ή αποτελούν αυτές τις διωκτικές αρχές, είναι απεχθείς και μισητοί, γιατί βασανίζουν τους πολίτες, είτε με την επίκληση άδικων και αμφιβόλου συνταγματικής τάξης νόμων, είτε δημιουργώντας αδικήματα από το πουθενά, αλλά και με την προκλητικά επιλεκτική εφαρμογή των νόμων.
Για παράδειγμα : η αστυνομία ενώ δεν μπορεί να δει την ομόνοια να βουλιάζει μέσα στην πρέζα, μπορεί να δει άνετα αν φοράς ζώνη και να σου φορέσει πρόστιμα ή καταδίκες που θα υποθηκεύσουν την οικογένεια σου για πολλά χρόνια, η συμπεριφορά του αστυφύλακα θα είναι σαφώς πολύ χειρότερη από αυτή που αντιμετώπισε ο Καρβέλας, και αν διεκδικήσεις την αξιοπρέπεια σου τότε κινδυνεύεις να βρεθείς ή στο νοσοκομείο με κατάγματα ή στο αυτόφωρο που θα καταδικαστείς γιατί ο αστυφύλακας είναι ποιο αξιόπιστος, από τον εγκληματία κατ’ επάγγελμα, πολίτη ή και στο τάφο πυροβολημένος, όπως ο Μ στο Μενίδι ή ο Μ στην Κρήτη.


Να σου θυμίσω αγαπητή Θάλεια, ότι στη κατοχή η απεχθής εξουσία των κατακτητών είχε τους ταγματασφαλίτες τους κουκουλοφόρους και άλλους ρουφιάνους, ουδέποτε κανείς δεν διανοήθηκε να δώσει ελαφρυντικά στους ταγματασφαλίτες τους κουκουλοφόρους και τους μαυραγορίτες.
Και εκείνοι εντολές εκτελούσαν.

Για τους τηλεκανίβαλους

Δεν στήνουν τηλεδίκες και δεν βγάζουν αποφάσεις, κανένας δεν φυλακίστηκε από τηλεδίκη.
Σε κανενός την προσωπική ζωή δεν μπήκε κανένας με κρυφή κάμερα.

Κατά την άποψη μου
Η εκπόρνευση των ανέργων γυναικών από δημάρχους και άλλα ανδροειδή πτώματα δεν είναι προσωπική ζωή. Ούτε ροζ ιστορία.
Ο εκβιασμός του αγρότη από τον κρατικό λειτουργό για τις επιδοτήσεις δεν είναι προσωπική ζωή.
Η αποπλάνηση και ο βιασμός των ανηλίκων, από ανθρώπους που παρουσιάζονται σαν αρωγοί των παιδιών δεν είναι προσωπική ζωή.
Και γενικά ο εκβιασμός του όποιου πολίτη από κρατικό λειτουργό σε καμία περίπτωση δεν είναι προσωπική ζωή.
Για φαντάσου τον γιατρό να λέει στον ετοιμοθάνατο ασθενή - τα λεφτά σου ή τη ζωή σου-, και να το βαφτίζομε προσωπική ζωή του ‘γιατρού’

Ακομα και στη περίπτωση του Α. Χ. καλώς τον καταγράψανε και τον παρουσιάσανε, είναι σαφές ότι δεν μπορούσε να είναι αντικειμενικός στην δουλειά που είχε αναλάβει.

Το πρόβλημα είναι ότι τα κέντρα εξουσίας, χρησιμοποιούν επιλεκτικά τις καταγγελίες.
Εάν το αντικείμενο της καταγγελίας είναι ‘καλό’ με τα αφεντικά του παίρνει προαγωγή, εάν είναι ενοχλητικό όπως ο Α. Χ. τον διώχνουν από το club .

Να θυμίσω σε όλους ότι ο Α. Χ. ήταν από τους ελάχιστους κυβερνητικούς βουλευτές που έκαναν αντιπολίτευση στον Σημίτη, προστατεύοντας τα δικαιώματα του πολίτη, όπως εκτιμούσαν αρκετοί εκείνη την περίοδο.


Παράθεση:
Υ.Γ. Αν ήταν στη «δημοκρατική» Αμερική ή στη Γαλλία και κάνανε αυτά τα καμώματα θα είχαν εκτελεστεί επί τόπου. Και δεν θα γίνονταν ούτε είδηση…
Αν τέλος στη θέση τους ήταν κάποιος άγνωστος πολίτης θα είχε φάει το ξύλο της χρονιάς του, στη χειρότερη περίπτωση, και κανένα κανάλι δεν θα το ανέφερε…


Στη «δημοκρατική Γαλλία» εάν οι αστυφύλακες είχαν τέτοια συμπεριφορά, την επόμενη μέρα δεν θα ήταν αστυφύλακες, θα ήταν φυλακισμένοι.
Όσο για την Αμερική, ίσως τα επεισόδια να ήταν χειρότερα από αυτά του Λος ¶ντζελες ή της Ατλάντα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 15, 2008 12:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σεβαστές οι απόψεις σου.
Θεωρώ, ότι αντιμετωπίζεις το ζήτημα πολύ επιφανειακά και μένεις μόνο στα εξωτερικά συμπτώματα της καταστολἠς των μπάτσων...
Υπάρχει σήμερα μια πιο φρικώδης καταστολή, που ξεπερνάει τα όρια των σωματικών βασανιστηρίων. Καταστρέφει το πνεύμα και την ψυχή...
Δεν είναι χειρότερη η φυλακή από τη "φυλακή" που διαβρώνει και εξουσιάζει το μυαλό και τη ψυχή των ανθρώπων, που καταστρεφει και ισοπεδώνει τις κοινωνικές σχέσεις...
Η δικτατορία των ΜΜΕ, των "επωνύμων" και των τηλεστάρ είναι κατά πολύ χειρότερη από τη "βία" των μπάτσων.
Αυτό σου διαφεύγει παντελώς...
Εν πάση περιπτώσει δεν θα δώσω συνέχεια...
Θα παραθέσω απλώς κάποια σοφά λόγια του Ισοκράτη:

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"
Επιστροφή στην κορυφή
παρκομετροφάγος



Ένταξη: 20 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 15, 2008 11:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητή Θάλεια

Το μήνυμα ήρθε από τη δικαστική εξουσία.

Δεκατέσσερις μήνες στέρηση ελευθερίας ή 4500 ευρώ εξαγορά της ποινής, για τον Καρβέλα.

Έγραψα :
Παράθεση:
ή στο αυτόφωρο που θα καταδικαστείς γιατί ο αστυφύλακας είναι ποιο αξιόπιστος, από τον εγκληματία κατ’ επάγγελμα, πολίτη


σε αυτή τη φράση είναι φανερό ότι βλέπω ποιο βαθιά από την επιφάνεια.
Και προβλέπω και τη συνέχεια του επεισοδίου με απόλυτη επιτυχία.
Σε αντίθεση με σένα που προβλέπεις ότι η εξουσία των ΜΜΕ θα υπερτερήσει από την εξουσία των καμπόϋδων.

Το πρόβλημα στην εξουσία προέκυψε όταν ο Καρβέλας ενημέρωσε τους απλούς πολίτες για σύνταγμα και δικαιώματα.
Σε αυτό το θέμα έπρεπε να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε, και τον Καρβέλα και τον κάθε Καρβέλα.
Έπρεπε να αρπάξουμε την ευκαιρία και να απαιτήσουμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων μας από όλους, και όχι να βρούμε πάτημα για να την πέσουμε στον κάθε Καρβέλα.

Ο Καρβέλας, όντως στήριγμα της εξουσίας και κατά την άποψή μου, σε αυτή την αντιπαράθεση με την εξουσία, μας πέταξε ορισμένα όπλα, εμείς έπρεπε να τα αρπάξουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε, όχι να τα αχρηστέψουμε και να εμπλακούμε σε κοκορομαχίες γιατί δεν έχουμε αξιολογήσει τους εχθρούς με σαφή διαβάθμιση.

Ας είναι, με την κρίση που αντιμετωπίζουν οι βδέλλες της κοινωνίας, θα έχουμε κι’ άλλες ευκαιρίες σύντομα, ελπίζω τότε να έχουμε καλύτερη αντίληψη, για το ποιος εχθρός είναι ποιο επικίνδυνος.


Όσο για τον Ισοκράτη συμφωνώ και εγώ μαζί του.
Απλά θεωρώ ότι εάν οι θεσμοθετημένες εξουσίες έκαναν τη δουλειά τους, δεν θα μπορούσε κανένας να καταχραστεί το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 12:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όπως τα λες είναι!!!!!!!
Μιλάμε διαφορετική γλώσσα...
Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις αυτά που έγραψα...

ΥΠΟΤΙΜΑΣ, ή ΑΓΝΟΕΙΣ παντελώς το τι σημαίνει ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και ΑΣΥΔΟΣΙΑ
των ΜΜΕ, των "προοδευτικών" σταρ και "αριστερούληδων" "ΕΠΩΝΥΜΩΝ"...


Ο μέγας κίνδυνος σήμερα δεν προέρχεται από τους μπάτσους, αλλά από τους ασύδοτους "βιαστές" της κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης: Ζούμε τη φαιά πανούκλα του ολοκληρωτισμού των "ειδώλων", τύπου Τριανταφυλλόπουλου, Σκαρβέλλα και των λοιπών κοπράνων του τηλεοπτικού θεάματος...
Για ποια δικαιώματα μιλάς!!!
αυτά που επικαλούνται, για πολιτική εμπορία και κατανάλωση οι διάφοροι Σκαρβέληδες ή Κουναλάκηδες!!!
Αυτή η επίκληση έχει οδηγήσει στον εφιάλτη που ζούμε!!!
Αλλού δίνεται η πάλη για τα δικαιώματα!!!
Διαφορετικά, ας συστρατευθούμε με τους Βαλλιανάτους και ΣΙΑ. Και αυτοί για "δικαιώματα" ...αγωνίζονται...
να είσαι καλά.....

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 2:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε παρκομετροφάγε

Αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις είναι ότι οι μπάτσοι και οι διωκτικές αρχές είναι τα εκτελεστικά όργανα του καθεστώτος: Η φύση τους δεν έχει αλλάξει. Δεν είναι η ΕΞΟΥΣΙΑ οι μπάτσοι, είναι τα όργανα της εξουσίας. Ο κίνδυνος, συνεπώς δεν προέρχεται από τους μπάτσους, αλλά από την εξουσία που υπηρετούν: Οικονομική και πολιτική.
Το να κτυπάμε το σαμάρι και να μην διακρίνουμε βαθύτερα δείχνει επίπεδη θεώρηση και τυφλό εμπειρισμό.
Οι φορείς της ιδεολογικής και «πολιτιστικής» εξουσίας του καθεστώτος είναι απείρως πιο επικίνδυνοι, ακριβώς γιατί το «έργο» τους δεν είναι χειροπιαστό και ορατό, όπως των μπάτσων, και διότι ασκούν βία αόρατη και εξοντωτική πάνω στις συνειδήσεις.
Από το μπάτσο τρως το ξύλο, αλλά έχεις συνείδηση του γεγονότος και το μυαλό σου δεν μπορεί να το βιάσει.
ΟΤΑΝ σε βάζουν φυλακή, το μυαλό σου και η συνείδησή σου είναι ελεύθερα, δεν μπορεί ο μπάτσος αυτά να τα φυλακίσει.
Η εξουσία των ΜΜΕ και όλα αυτά τα βαποράκια των νεοταξικών ιδεολογιών και των ψυχαγωγικών κοπράνων, μπορεί να μη σε «δέρνουν» σωματικά, αλλά σε προπηλακίζουν και ακρωτηριάζουν πνευματικά και ψυχικά και το χειρότερο: Σου φυλακίζουν ακόμα και δολοφονούν τη συνείδησή σου, δίχως να έχεις επίγνωση του γεγονότος.
Τώρα μεταξύ των ανθρώπων της εξουσίας, συχνά και μεταξύ κλάδων της εξουσίας υπάρχουν και προστριβές και συγκρούσεις.
Σε αυτές τις συγκρούσεις δεν παίρνεις τη θέση καμιάς εξουσίας. Απλώς αξιοποιείς τη σύγκρουση για να δείξεις την εξουσιαστική αυθάδεια κάθε εξουσίας και να αναδείξεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ το πρόβλημα και όχι να το περιορίσεις απλώς στη βία των μπάτσων, δικαιώνοντας την αυθάδεια της άλλης εξουσίας: Στην προκειμένη περίπτωση την αυθάδεια των τηλεστάρ και «επωνύμων» που σφυρηλατούν τις ιδεολογικές και «ηθικές» αλυσίδες της κοινωνίας και κηρύσσουν το «ευαγγέλιο» της καπιταλιστικής σήψης: Τη θεοποίηση του νοσηρού και παρακμασμένου «εγώ», την ισοπέδωση του «συλλογικού» στο όνομα της ατομικής, νοσηρής αυθάδειας που τη βαπτίζουν «ατομικό δικαίωμα».

Εξάλλου εδώ τίθεται και ένα άλλο θέμα. Η συμπεριφορά των "επωνύμων" και των "ειδώλων". Αυτοί στο όνομα της δικής τους ασυδοσίας ζητούν ΠΡΑΚΤΙΚΑ την κατάργηση των εξουσιαστικών θεσμών και δομών. Η λογική συνέπεια αυτής της λογικής είναι η κατάργηση κάθε ελέγχου, κοινωνικού, συλλογικού και κρατικού: Ο θορυβώδης αναρχισμός.
Αυτή είναι σήμερα η πλανητική ιδεολογία: ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ και η μετατροπή των κοινωνιών σε ζούγκλα...
Εμείς αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των συνεκτικών κοινωνικών ιστών. Θέλουμε να αλλάξουμε τις υπάρχουσες εξουσιαστικές δομές, αλλά ΟΧΙ αναρχικά, ΟΧΙ να μεταβληθούμε σε αγέλη. Αλλά συλλογικά, πατώντας πάνω στους συνεκτικούς ιστούς και τοποθετώντας στη θέση των εξουσιαστικών αυτών δομών, άλλες μορφές συλλογικής και δημοκρατικής εξουσίας.
ΟΙ Σκαρβέλληδες, οι Αννίτες και όλα αυτά τα εγωπαθή σκύβαλα θεοποιούν το ατομικά ανεξέλεγκτο, το διαστροφικά νοσηρό: τοποθετούν το άτομο υπεράνω κάθε ελέγχου και μάλιστα στο όνομα της "ατομικής ελευθερίας" και του "ατομικού δικαιώματος".


Αυτά επισήμαναν τα κείμενα της Θάλειας…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
παρκομετροφάγος



Ένταξη: 20 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 5:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητή Θάλεια

Το να συνδέεις τα θεμελιώδη δικαιώματα που απορρέουν από το σύνταγμα, (και αυτά επικαλέστηκα εγώ), με τα δήθεν δικαιώματα που επικαλούνται οι κουναλάκηδες και οι βαλιανάτοι, με απώτερο στόχο να καταργήσουν τα πραγματικά δικαιώματα του ανθρώπου είναι περίεργο έως και ύποπτο.
Και τελειώνω εδώ μαζί σου.


Εσύ αγαπητέ Ροβεσπιέρο, αν δεν κάνω λάθος με γνωρίζεις, ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας μου το γνωρίζεις καλά.

Θυμάσαι να δικαίωσα ή να δικαιολόγησα ποτέ την αυθάδεια, τη παραποίηση της αλήθειας ή τη παραπλάνηση των πολιτών από τα ΜΜΕ ; και πότε ;

Αλήθεια αγαπητέ Ροβεσπιέρο, θέλεις να πας να πεις στους συγγενείς του Μαρίνου στο Μενίδι , ότι δεν φταίει ο μπάτσος που τον δολοφόνησε ( απλά και μόνο για να ικανοποίηση την κακία του το απρόκλητο και αδικαιολόγητο μίσος για τον πολίτη) αλλά φταίει ο καπιταλισμός ;
Όταν μεγαλώσει το βρέφος των οκτώ μηνών που ήταν για αρκετή ώρα δίπλα στο δολοφονημένο πατέρα του, να του πούμε ότι ο καπιταλισμός πυροβόλησε ;
Η αθώωση του φονιά από την άλλη εξουσία, μπορεί να ήταν με εντολή του καπιταλισμού, το καθήκον του ανθρώπου έπρεπε να υπακούσει σε αυτήν την εντολή ; αυτά θα πούμε στο παιδί του Μαρίνου ;

Είναι αλήθεια το μυαλό του Μαρίνου δεν βιάστηκε, απλά σταμάτησε να λειτουργεί αμέσως μετά τον πυροβολισμό.

Εσείς αγωνίζεστε για τη διατήρηση του συνεκτικού κοινωνικού ιστού…
Εγώ αγωνίζομαι για κάτι διαφορετικό ; αυτό κατάλαβες όσο καιρό με γνωρίζεις ;
Απλά αγωνίζομαι και για να μείνουν στη ζωή τα μέλη του κοινωνικού ιστού !!!
Να μην μπορεί κανένας να τους δολοφονεί, απλά για να ικανοποιήσει την κακία του, βασιζόμενος στην ασυλία που του δίνουν τα αφεντικά του.

Ναι είναι αλήθεια δεν θέλω να καταλάβω αυτά που λέτε, αρνούμε να πιστέψω ότι τα είπατε.

Αρνούμε να πιστέψω ότι δεν καταλάβατε πως ο Καρβέλας ζήτησε να μην έχουν ασυλία οι μπάτσοι.
Αυτό ήταν το λάθος του Καρβέλα, γιατί αν αφαιρέσουν την ασυλία από τους μπάτσους θα καταρρεύσει το καθεστώς.

Σας θυμίζω και πάλι, ποιο ανοιχτά αυτή τη φορά, ότι η ναζί στην κατοχή, στους κουκουλοφόρους βασίστηκαν για να μην έχουν αντίσταση, στους κουκουλοφόρους είχαν δώσει ασυλία, η προπαγάνδα από τα ΜΜΕ της εποχής δεν είχε τη δύναμη να εμποδίσει την αντίδραση και αντίσταση του λαού όσο την εμπόδιζε και την καθήλωνε η τρομοκρατία του κουκουλοφόρου, που συνήθως ήταν και μαυραγορίτης, εν γνώση των κατοχικών δυνάμεων.

Έγραψα :

Παράθεση:
Να σου θυμίσω αγαπητή Θάλεια, ότι στη κατοχή η απεχθής εξουσία των κατακτητών είχε τους ταγματασφαλίτες τους κουκουλοφόρους και άλλους ρουφιάνους, ουδέποτε κανείς δεν διανοήθηκε να δώσει ελαφρυντικά στους ταγματασφαλίτες τους κουκουλοφόρους και τους μαυραγορίτες.



Για την ιστορία, η κερδοσκοπία, έως πριν λίγα χρονιά ελεγχόταν από το υπουργείο εμπορίου, το οποίο δημιουργήθηκε από τη κατοχική κυβέρνηση για το έλεγχο της αγοράς, (κουκουλοφόροι, μαυραγορίτες, ασυλία, ε, )
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 11:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μπορεί να έχεις την άποψή σου, αλλά το να αποκαλείς και τις απόψεις που δεν καταλαβαίνει "περίεργες και ύποπτες" αυτό πλέον είναι απαράδεκτο...
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δικαιώνει την κατασταλτική κακουργία.
ΟΧΙ όμως στο όνομα αυτής της κακουργίας να μη βλέπουμε και την άλλη κακουργία των "ειδώλων" του συστήματος.
Και αν δεν είχες τόση περιφρονιτική διάθεση απέναντι στη θεωρία θα αντιλαμβανόσουν ποια είναι αυτά τα συνατγματικά δικαιώματα αυτών που τα χλευάζουν και τα περιφρονούν (είδωλα εξουσίας) και τα επικαλουνται μόνο για να τα εμπορευτούν.
Αυτά μόνο και σε παρακαλώ, ακριβώς επειδή σε ξέρω, να είσαι πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς σου...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 11:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ακόμα δύο παρατηρήσεις, γιατί φαίνεται ότι παρανοείς και αυτά που γράφονται.

Πρώτη παρατήρηση:
Βλέπεις εσύ πουθενά να αθωώνει κανένα γραφτό τη ΔΟΜΗ εξουσίας των μπάτσων ή τη βία και τρομοκρατία που ασκούν; Τότε είναι περιττά αυτά που γράφεις για Μαρίνους και λοιπούς.. Μπορούμε εμείς να σου αναφέρουμε και από προσωπικές μας εμπειρίες τη βαναυσότητάς τους…
Το έργο των μπάτσων είναι γνωστό και γιΆ αυτό έχουν καταγραφεί τόσο αρνητικά στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Αυτά ΟΛΑ υπογραμμίστηκαν.
Παρατήρηση δεύτερη: Οι κακουργίες όμως δεν συμψηφίζονται. Δηλαδή επειδή οι μπάτσοι είναι «κακούργοι» απαλλάσσουμε και δεν βλέπουμε την κακουργία των «ειδώλων» που σήμερα ασκούν, λόγω του θεάματος, τον ύψιστο και πλέον καταλυτικό ρόλο διάβρωσης και ισοπέδωσης της κοινωνίας.
Παρατήρηση Τρίτη: Και όχι μόνο δικαιώνουμε τον Καρβέλλα και το άλλο το σκύβαλο, αλλά τους βγάζουμε και «ήρωες» επειδή ζήτησαν μα μην έχουν …ασυλία οι μπάτσοι!!! Δηλαδή στο όνομα της βαρβαρότητας των μπάτσων και με απλές εξισώσεις δικαιώνουμε τα εξουσιαστικά «είδωλα», υποπροϊόντα της σήψης. Πιο απλά: με βάση τη γνωστή αυθάδεια των μπάτσων όχι μόνο αθωώνουμε την αυθάδεια των «ειδώλων» της σήψης, αλλά και τους βγάζουμε και ήρωες..
Είμαστε σοβαροί!!!
Παρατήρηση τέταρτη. Και για να τα πετύχουμε όλα αυτά καταφεύγουμε σε ταχυδακτυλουργίες. Περιοριζόμαστε στο τι είπε ο Κραβέλλας, αυτά περί ασυλίας και δικαιωμάτων (ασυλία και δικαιώματα για τον εαυτό του) ΚΑΙ ΟΧΙ σΆ αυτά που έπραξε: πολλαπλές παρανομίες και προκλητικές.
Δηλαδή ο Καρβέλλας και οι όμοιοί του μπορούν να μην υπακούουν σε κανένα νόμο σε κανένα μπλόκο, σε κανένα κανόνα οδικής συμπεριφοράς, σε τίποτα και όταν τους γραπώνουν να συμπεριφέρονται το ίδιο με τους μπάτσους και να κηρύσσουν την επανάσταση: Κάτω οι νόμοι και το κράτος!!!
Και εμείς να μαγευόμαστε από το μικροαστικό αυτό αναρχισμό, από το νοσηρά ατομικιστικό, καταναλωτικό αυτό σύνθημα των ιδεολογικών μπάτσων του συστήματος.
Είμαστε σοβαροί ή αρχίζουμε να υιοθετούμε την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ…
Αυτά λέγανε τα κείμενα και όχι ποιοι είναι οι μπάτσοι…
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ραμπελαί



Ένταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 2:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και τη σατιρική διάσταση, πολύ εύστοχο:

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/11/1973-2008.html



1973 - 2008, το ρεζιλίκι του σήμερα...

O …Comandante

- Παππού, ο Τσε Γκεβάρα είναι αυτός;
- Τι λες παιδί μου! Ούτε μύγα Τσε-Τσε δεν είναι


_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σοφιστής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 17, 2008 6:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://sofistis.wordpress.com/2008/11/17/171108/

Καρβέλας Πάνια τα απόλυτα «νούμερα»!


Δεν θα καθόμουνα να ασχοληθώ με τέτοια άτομα που με κάνουν να ξερνάω, αν δεν κρύβονταν κάτι βαθύτερο που με προκαλεί να ανιχνεύσω.. Ο γενικός τίτλος του θέματος θα μπορούσε να ήταν ο εξής. Ένα απλό παράδειγμα για το πώς η καλλιτεχνική ένδεια και φτήνια μαζί με την χυδαιότητα και αλητεία παρουσιάζονται ως «ιδεολογία» και πώς οι φορείς αυτής της «ιδεολογίας» ουσιαστικά είναι απόλυτα «ψώνια» και «νούμερα»..

Δεν είναι κακό να είναι κανείς πλούσιος, ούτε να είναι νεόπλουτος, ούτε και να ζει πολυτελώς οδηγώντας τεράστια 4Χ4 που δεν χωράνε στους δρόμους.. Ούτε και είναι κακό να είναι «ψώνιο», τουλάχιστον για τους άλλους.. Κι αυτή η δυστυχισμένη η Πεζεντάκου νομίζει ότι έχει την φωνή της Μαρίας Κάλλας κι εκείνος ο δυστυχισμένος (δεν ξέρω το αληθινό του όνομα) νομίζει ότι είναι ο ..εθνικός μας στάρ! Αν λοιπόν και ο Καρβέλας έφτανε μέχρι εκεί, δηλαδή απλώς και μόνο να πίστευε ότι είναι ο σύγχρονος Μπετόβεν (τόχει πει κι αυτό), θα τον αντιμετωπίζαμε με την ίδια κατανόηση..
Τόσο αυτός όμως όσο και η Πάνια βρίσκονται σε ένα φοβερό υπαρξιακό αδιέξοδο. Από τη μια μεριά εκείνος εμπορεύεται (με επιτυχία μερικές φορές) ό,τι το χειρότερο έχει να επιδείξει ο χώρος του θεάματος και ακροάματος, πουλάει δηλαδή τα σκουπίδια που παράγει και εκείνη κάνει την έξυπνη και την ωραία ανάμεσα σε δυστυχισμένα και ψυχοπαθολογικά άτομα που μαζεύει στην εκπομπή της. Πιστέψτε με και οι δύο έχουν απόλυτη συνείδηση του τι κάνουν. Και επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι ο ένας πουλάει σκατά για μουσική και η άλλη πουλάει το θέαμα ανήμπορων και δυστυχισμένων, το αποτέλεσμα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να καταξιωθούν μέσα τους και να αυτοεπιβεβαιωθούν ως άτομα, να ικανοποιήσουν δηλαδή την πιο βαθιά ανάγκη που έχει κάθε ζωντανός άνθρωπος.. Τι κάνουν λοιπόν; Κινητοποιούν ό,τι καλύτερο διαθέτουν, όπως αλαζονεία, χυδαιότητα, αλητεία, κακοήθεια, κλπ, τα βαφτίζουν όλα αυτά «πρόκληση» και πλέον με τον τίτλο του «προκλητικού» αυτοεπιβεβαιώνονται ότι δήθεν προκαλούν το ..κατεστημένο και την εξουσία(!) Ουσιαστικά δηλαδή, έτσι καλύπτουν την ένδεια, την φτήνια, την ανικανότητα και ρηχότητα που έχουν ως καλλιτέχνες και παραγωγοί..
Τα golden boys και girls λοιπόν του σκουπιδαριού στον χώρο του θεάματος ακροάματος, οι παραγωγοί του πιο εμπορευματοποιημένου, συντηρητικού, κατεστημένου και εμετικού που έχει να παρουσιάσει αυτός ο χώρος, κάνουν αντίσταση! Σε ποιους άραγε; Στην οικονομική και πολιτική εξουσία, στις εταιρείες δίσκων, στους καναλάρχες, στους τραπεζίτες; Όχι βέβαια! Με αυτούς συναλλάσσονται.

Κάνουν αντίσταση στους μπάτσους που κάνουν την δουλειά τους και τους λένε να μην ασχημονούν και να μην αφοδεύουν οδηγώντας στον δρόμο γιατί βάζουν σε κίνδυνο και άλλες ζωές! Σε τελευταία ανάλυση, κάτι τέτοια απόλυτα «νούμερα» και «ψώνια» σαν τον Καρβέλα και την Πάνια θα μπορούσαν να εξωραΐσουν και να δικαιώσουν με την «αντίσταση» τους ακόμα και την χειρότερη αστυνομία..

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες