Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ένα περίεργο άρθρο για μια "περίεργη ιστορία" προς

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Δημήτριος

Ένταξη: 17 Φεβ 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 01, 2008 2:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Ένα περίεργο άρθρο για μια "περίεργη ιστορία" προς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Απο : ( http://pamkgyzi.blogspot.com/2008/07/blog-post_902.html )

Παράθεση:
Η απαστράπτουσα δεσποινίς Σανκό από τη Σιέρα Λεόνε, που συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας προσείλκυσε, δικαίως, την προσοχή των ΜΜΕ. Ευκαιρίας δοθείσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε το κομμάτι του δηλώνοντας: «Με συνοδεύει η δεσποινίς Σανκό μετανάστρια δεύτερης γενιάς από τη Σιέρα Λεόνε, γιατί θέλω να δείξω ότι σ' αυτή τη χώρα οι μετανάστες πρέπει να έχουν δικαιώματα».
Δε μπορώ να κρύψω ότι βρήκα λίγο αγενή προς το πρόσωπο της δεσποινίδας Σανκό αυτή τη δήλωση, διότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί, κασι το έχει αποδείξει, ότι είναι σε θέση να υπερασπίζεται τις απόψεις του χωρίς να είναι προσβλητικός προς τρίτους. Αλλά εν πάσει περιπτώσει αν η δεσποινίς Σανκό δεν αισθάνεται προσβεβλημένη, η γνώμη μου περισσεύει.
Όμως το όνομα Σανκό κάτι μου έλεγε. Και δεν κρύβω ότι με τσίγκλησε μια εξομολόγηση που έκανε η δεσποινίς Σανκό μακρυά από τα μικρόφωνα (off the record στη νεοελληνική), σε δημοσιογράφους: «Δε μπορώ να επιστρέψω στη χώρα μου, γιατί κινδυνεύω λόγω της συνωνυμίας μου με αυτό το υποκείμενο».
Ποιο ήταν αυτό το υποκείμενο; Σκαλίζοντας το νου μου, με τη βοήθεια του διαδικτύου είναι αλήθεια, θυμήθηκα.
Το 1991, το Ενιαίο Επαναστατικό Μέτωπο, μια οργάνωση που εκκολαύθηκε στο «επαναστατικό εκκολαπτήριο του συνταγματάρχη Γκαντάφι», υπό την ηγεσία του Φονταίη Σανκό, άρχισε αντάρτικο κατά της στρατιωτικής Χούντας που κυβερνούσε τη χώρα. Λόγω της ανικανότητας του καθεστώτος, αλλά και των πραξικοπηματιών που ανέτρεψαν τον τότε Πρόεδρο Μομό, με διεθνή παρέμβαση αποκαταστάθηκε, μετά από 30 χρόνια, η Δημοκρατία, εξελέγη Πρόεδρος και Κοινοβούλιο.
Το Ενιαίο Επαναστατικό Μέτωπο όμως, που στα προηγούμενα 6 χρόνια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος του πληθυσμού διότι στρατολογούσε βίαια παιδιά και ακρωτηρίαζε ή δολοφονούσε όσους άνδρες τολμούσαν να μην δείξουν την ενθουσιώδη υποστήριξή τους, δεν το ενδιέφερε η Δημοκρατία. Το ενδιέφερε ο έλεγχος της χώρας για την εκμετάλλευση των αδαμαντορυχείων. Όταν, πέντε χρόνια αργότερα πολυεθνική αφρικανική δύναμη με την υποστήριξη των Βρετανών έβαλε τέρμα στην τρομοκρατία του Ενιαίου Επαναστατικού Μετώπου, που τόσα χρόνια με την υποστήριξη του Γκαντάφι και πουλώντας παράνομα διαμάντια, είχε δολοφονήσει 50.000 αμάχων και είχε ακρωτηριάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους, ο υπέροχος κύριος Σανκό συνελήφθη και κλήθηκε να λογδοτήσει για τα εγκληματά του. Πέθανε από καρδιακή προσβολή πριν δικαστεί.
Τι μου ήρθε και τα θυμήθηκα όλα αυτά; Μα στην Αφρική το όνομά σου δηλώνει το σόι σου, την ευρύτερη οικογένεια δηλαδή, στην οποία ανήκεις. Δεν είναι Ελλάδα που οι μισοί Έλληνες ακούνε στο όνομα Παπαδόπουλος χωρίς να έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.
Και το ερώτημά μου είναι:
Πόσο μακρινή είναι η συγγένεια της δεσποινίδος Σανκό με το χασάπη της Σιέρρα Λεόνε; Προσωπικά εύχομαι να είναι πολύ, μα πάρα πολύ μακρινή.

Όμως πιο σοβαρό είναι αυτό που βγαίνει στην δημοσιότητα απο το παρακάτωSad http://syriza-watch.blogspot.com/2008/10/blog-post_18.html )

Παράθεση:
Ο μέσος μετανάστης και το Σύριζα

"Μέχρι στιγμής,δε βλέπουμε καμία σοβαρή προσπάθεια προσέλκυσης των νέων μεταναστών στη μαρξιστική ιδεολογία, παρά μόνο την χρησιμοποίηση τους μόνο σαν άμορφη μάζα του πεζοδρομίου ή σαν επικοινωνιακή βιτρίνα (όπως έγινε προσφάτως με τη συνοδό του Αλέξη), έτσι ώστε να προωθηθούν οι "πολυπολιτισμικές" επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ."
Τα άνωθεν έγραφε ο Πολυπέρχων πριν λίγο καιρό και φαίνεται πως δικαιώθηκε απολύτως.
Δεν αναφερόμαστε βεβαίως σε δημοσιεύματα του διαδικτύου με βάση τα οποία η δεσποινίς Σανκό που συνόδευσε τον κύριο Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο φαίνεται να έχει συγγένεια με τον πρώην δικτάτορα της Σιέρα Λεόνε.
http://pamkgyzi.blogspot.com/2008/07/blog-post_902.html

Φαίνεται πως πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Η δεσποινίς Σανκό εξασφάλισε τις σπουδές τις κερδίζοντας μια υποτροφία.
Αναρωτιέστε ακόμα που;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ.
Κατά δήλωση της ιδίας: "Πριν από μερικές εβδομάδες τηλεφώνησαν στη μητέρα μου από το Ελληνοαμερικανικό κολέγιο και προσέφεραν δύο υποτροφίες."

Ίσως κάποιοι να είναι τόσο σίγουροι που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Έλεος...

Όποιος θέλει μπορεί να βγάλει τα συμπερασματά του.

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες