Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ντροπή και ξεφτίλα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 27, 2008 8:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ντροπή και ξεφτίλα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:
http://orfni.blogspot.com/2008/08/blog-post_9887.html



Ντροπή και ξεφτίλα

"Εικόνες ντροπής, με τους φίλους της κυπριακής ομάδας να επιδεικνύουν τις ελληνικές σημαίες και κάποιοι από αυτούς - κυρίως γυναίκες - να τρέχουν έντρομοι προς την εξέδρα.

«Η Τουρκία είναι πιο ασφαλής χώρα από την Ελλάδα. Έχω πάει στην Τραπεζούντα, αλλά εδώ είσαστε ζώα. Είσαστε Τούρκοι ρε. Είσαστε Τούρκοι» φώναζε ένας οπαδός της Ανόρθωσης σε έξαλλη κατάσταση.

Δύο Κύπριοι φοιτητές μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Και οι δύο είναι εκτός κινδύνου. Ο ένας φέρει θλαστικό τραύμα στο μέτωπο και ο άλλος στο πόδι" - απο το In.gr το απόσπασμα.

Εδώ και ημέρες πληρωμένα "παπαγαλάκια" και διάφορα άλλα φρούτα του Κήπου έχουν καλλιεργήσει ένα κλίμα οτι θα πρέπει πάση θυσία ακόμη και με ξύλο και τρομοκρατία να περάσει ο Ολυμπιακός την Ανόρθωση που τον διέσυρε στην Κύπρο με 3-ο. Γιατί ρε παληκάρια θα πρέπει αυτό το...μπάζο που λέγεται Ολυμπιακός να περάσει δέρνοντας και τρομοκρατώντας; Κρίμα Σωκράτη που έβαλες να...καθαρίσουν οι πρεζάκηδες και οι ανώμαλοι. Τα σαπρόφυτα που καλλιεργούν σχεδόν όλες οι ομάδες για...τέτοια κατορθώματα (και κατάντησαν αηδία το ελληνικό ποδόσφαιρο).

Θα δούμε σε λίγο πως θα απαντήσει η Ανόρθωση μέσα στο γήπεδο, αλλά είναι Ντροπή και ξεφτίλα για τον Ολυμπιακό και την διοίκηση του. Το λιγότερο....

ΣΧΟΛΙΟ


Εγώ ως "Καχύποπτος" δεν πιστεύω ότι όλα αυτά αποτελούν απλώς το προϊόν του φανατισμού και του ποδοσφαιρικού ντοπαρίσματος.

Ο Φανατισμός και το ντοπάρισμα των χούλιγκαν χρησιμοποποιεἰται και "ἁξιοποιείται" από τους "σπόνσορες" της τρομοκρατίας και της προβοκάτσιας.

Τα επεισόδια αυτά είναι οργανωμένα και κατευθυνόμενα.

Θα τα μελετήσουμε αυτές τις μέρες για να δούμε που αποσκοπούν.

Οι καιροί είναι "πονηροί" και οι προβοκάτσιες των παρακρατικών γραναζιών της αμερικανοκρατίας πληθαἰνουν και εξαπλώνονται παντού.

Μόνο αφελείς μπορεί να τα εξηγούν με το "φανατισμό" των χουλιγλάνων. Αγνοούν ότιοι χουλιγκάνοι είναι οργανωμέμνοι στρατοί με ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ.

Και με τους χουλιγκάνους παίζονται πολλά πολιτικά παιχνίδια...
Επιστροφή στην κορυφή
Ολυμπιάδα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 1:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Συντονισμένη δράση για να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://olympia.gr/2008/08/27/karpetopoulos/
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 11:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η βία στα γήπεδα

Η βία και βαρβαρότητα στα γήπεδα με τις συνακόλουθες ποδοσφαιρικές ψυχώσει και διαστροφές είναι ένα ενδημικό φαινόμενο του βιομηχανοποιημένου αθλητισμού και του ποδοσφαιρικού τελετουργικού θεάματος. Οι χούλιγκαν είναι το «σύμπτωμα» αυτού του κοινωνικού δράματος.

Το «φαινόμενο» έχει βαθιές κοινωνικές ρίζες. Οι στρατιές των χούλιγκαν είναι ένα κοινωνικό «κατακάθι», που κατασκευάζει και οργανώνει το ίδιο το μαζικό, εμπορικό ποδοσφαιρικό θέαμα, το κράτος, οι ποδοσφαιρικές εταιρείες και τα ΜΜΕ, αξιοποιώντας το αδιέξοδο και την εξαθλίωση της νεολαίας.

Η πηγή αυτής της εξαθλίωσης είναι η αβεβαιότητα και η απελπισία, η έλλειψη ελπίδας και προοπτικής, η απουσία κοινωνικών σχέσεων και οραμάτων, «στοιχεία» μέσα από τα οποία η προσωπικότητα μπορεί να επιβεβαιωθεί. Το «σύμπτωμα» αυτής της εξαθλίωσης είναι η προσπάθεια της εξαθλιωμένης νεολαίας να πνίξει στον τραμπουκισμό ή στα ναρκωτικά ή σε άλλου είδους «φυγές» την ανία της, την άχρωμη καθημερινή της ζωή.

Αυτή, λοιπόν, η χωρίς μέλλον και με κλονισμένα τα νεύρα νεολαία, επιβεβαιώνεται με την καταστροφή, τον τραμπουκισμό, τα ναρκωτικά, το παιχνίδι με τα φονικά όπλα κ.λπ.

Το κύμα, συνεπώς, των χούλιγκαν είναι μια κηλίδα ενδεικτική όχι μόνο της κοινωνικής και πολιτικής σήψης, αλλά και του ιδεολογικού ρόλου του βιομηχανοποιημένου αθλητικού θεάματος: Ισχυρό όπλο χειραγώγησης και αποκτήνωσης…

Στο βαθμό, λοιπόν, που τα μαζικά αθλήματα θα αποτελούν μια διαδικασία διοχέτευσης και χειραγώγησης της μαζικής ανθρώπινης ενέργειας, θα παρέχουν εξίσου και τη βάση για επένδυση της επιθετικότητας και της επιθυμίας για αίμα.

Σήμερα αυτό το «προϊόν» της εξαθλίωσης το οργανώνει και για άλλους πολιτικούς λόγους η «πηγή» της εξαθλίωσης. Οι χούλιγκαν πλέον είναι «οργανωμένοι στρατοί» και «τάγματα εφόδου» παρακρατικών τρομοκρατικών και προβοκατόρικων πράξεων.

Ο καπιταλισμός, το κράτος του και οι υπηρεσίες τους αξιοποιούν, εμπορεύονται και ανακυκλώνουν τη βία και την εξαθλίωση που παράγουν: Όλα τα νοσήματα και τις διαστροφές που γεννούν και γιγαντώνουν.

Κυρίαρχος συντελεστής μέσα σε αυτή τη διαδικασία κατασκευής και οργάνωσης της βίας είναι οι υπηρεσίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, υπηρεσίες που έχουν σε κατοχή το ελληνικό κράτος και τα ΜΜΕ.

Οι θύλακες της οργάνωσης των χούλιγκαν είναι οι πολιτικές παρακρατικές ομάδες των «ακραίων» και κυρίως των «ακροδεξιών» παρακρατικών. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από το παχνί των χούλιγκαν και κάθε κοινωνικού «κατακαθιού» στρατολογούν οι «ακροδεξιοί» και οργανώνουν τις «ομάδες κρούσης». Είναι παλιά ναζιστική πρακτική.

Σήμερα αυτές οι κατευθυνόμενες «ομάδες κρούσης» χρησιμοποιούνται για πολλά πολιτικά παιχνίδια: για βανδαλισμούς και καταστροφές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και Εκκλησίες, κάψιμο της σημαίας, κάψιμο βιβλιοπωλείων, ξυλοδαρμούς αλλοδαπών, συγκρούσεις «ακραίων» στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα.

Τα επεισόδια των χούλιγκαν κατά των Κυπρίων στον ποδοσφαιρικό αγώνα του «Ολυμπιακού» με την «Ανόρθωση» μέσα σε αυτή τη στρατηγική της προβοκάτσιας εντάσσονται: Ήταν προσχεδιασμένα και οργανωμένα και με ιδεολογική προλείανση από κάποια «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ.

Καλλιεργούν την ένταση και τον «αλληλοσπαραγμό» μεταξύ των Ελλήνων και των Κυπρίων, μέσω της ποδοσφαιρικής υστερίας.

Ετοιμάζουν νέα σχέδια προδοσίας τη Κύπρου και τέτοιες προβοκατόρικες στρατηγικές βίας και έντασης θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε κάθε ευκαιρία…
Επιστροφή στην κορυφή
Ολυμπιάδα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 1:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ορίστε και το άρθρο του μίσους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
εδώ θα διαβάσετε το ελεεινό άρθρο. Απόδειξη της ανισονομίας, δεν έχει γίνει καμμία δίωξη για τον αρθρογράφο ή τον εκδότη μέχρι στιγμής.

http://olympia.gr/2008/08/28/karpetopoulos_sportday/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 5:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φαίνεται ότι είστε γάβροι και προσπαθείτε να εξωραΐσετε τον «αρχιμαφιόζο» του ποδοσφαίρου, τον Σωκράτη Κόκκαλη. Αυτός δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο και οι τραμπουκισμοί είναι η προσφιλή του πρακτική.
Αυτές τις πρακτικές έβαλε σε ενέργεια και με την «Ανόρθωση», αλλά δεν του βγήκαν.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 5:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε μου δεν κρίνουμε στενά σωματειακά.

Οι εταιρείες ποδοσφαίρου δεν διαφέρουν σε τίποτα. Μόνο στο ποιος έχει το πάνω χέρι στο κράτος και στο ποδοσφαιρικό παρακράτος.

Ο Κόκκαλης σε όλα αυτά τα χρόνια είναι ο κεντρικός ηγεμονικός μοχλός αυτού του κράτους και παρακράτους, γι’ αυτό και έκανε τα μύρια όσα.

Αλλά τα ίδια θα έκαναν και οι άλλοι αν ήταν αυτοί τα κεντρικά γρανάζια του «μηχανισμού» (οικονομικού-πολιτικού και ποδοσφαιρικού). Όλος αυτός βιομηχανικός «πολιτικό-αθλητικός» μηχανισμός και ο κόσμος του είναι αδίστακτος και «μαφιόζικος». Αλίμονο σε μας τους αφελείς.

Και μέσα σε αυτούς του μηχανισμούς και στον κόσμο τους λειτουργούν και τα υπερκρατικά και παρακρατικά κυκλώματα που στήνουν με μας και για μας τους αφελείς τα προβοκατόρικα πολιτικά τους παιχνίδια.

Αυτά επισημαίνουν τα κείμενα και δεν καταπιάνονται στενά με το ποδόσφαιρο.

Και επειδή έβγαλες βιαστικά συμπεράσματα για τα ποδοσφαιρικά μας «αισθήματα» σε πληροφορούμε ότι οι βασικοί συντελεστές του ΡΕΣΑΛΤΟ είναι «βάζελοι». Και ο πλέον «άρρωστος» ο Θύμιος….

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 11:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ναι, φίλε επισκέπτη. Βάζελοι με διαρκείας μάλιστα. Τρομάρα μας!!!!!!
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Οπαδός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 30, 2008 3:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ρε παιδιά,τι λέτε τώρα? Σε χώρες πολύ πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά από την Ελλάδα,που εκεί κι αν είναι βυθισμένος ο αθλητισμός στο καπιταλιστικό σύστημα τέτοια επεισόδια δε λαμβάνουν χώρα!!
Μόνο εμείς και οι Ιταλοί έχουμε μείνει! Πώς το εξηγείτε αυτό το παράδοξο? Καλές οι αναλύσεις που κάνετε,αλλά εγώ βλέπω ότι τέτοια λυπηρά επεισόδια μόνο σε εμάς γίνονται...
Οι άλλοι πώς κατάφεραν και δεν έχουν?? Όσο για τον Κόκκαλη,αφήστε το καλύτερα... Και μιας και ανέφερα την Ιταλία,εκεί δεν είχε ξεσπάσει πριν 2 χρόνια ένα σκάνδαλο και έπεσε(!!) η Γιουβέντους,η ιστορικότατη ομάδα της χώρας?? Εδώ ο "θείος ΣΩΚ" κάνει ό,τι θέλει! Ξεχάσαμε την "παράγκα"??
Ενδεχομένως οι ερωτήσεις μου να είναι άστοχες,έντούτοις περιμένω μια απάντηση!
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 30, 2008 3:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καταρχήν φίλε μου επεισόδια έχουν γίνει μεγάλα σχεδόν παντού. Μήπως ξεχνάς τους Άγγλους χούλιγκαν, του Γερμανούς κ.λπ;

Έχεις, ωστόσο κάποιο δίκιο, για τη Ελλάδα. Σου διέφυγε όμως τούτο: Ό,τι εδώ το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται και για τα οικονομικά, αλλά και πολιτικά παιχνίδια των ποικίλων «νταβάδων». Και ακόμα και για τα παιχνίδια των υπερεθνικών «νταβάδων».

Αυτό έχει τις εξηγήσεις του. Ο καπιταλισμός της Ευρώπης, επειδή πέρασε ομαλά από το «προοδευτικό» του στάδιο έχει δομές πολύ διαφορετικές από τον καθυστερημένο και μεταπρατικό ελληνικό καπιταλισμό. Εδώ είχαμε πάντα «νταβάδες» και τυχοδιώκτες. Σήμερα έχουμε κερδοσκόπους πειρατές τύπου Κόκκαλη.

Το κράτος είχε πάντα μέσα του το παρακράτος και ελεγχόταν από το ποιος κατά καιρούς θα είχε το πάνω χέρι. Το ίδιο συνέβαινε και στο «αθλητικό κράτος»: Συνάθροιση μαφιόζων. Αυτό το γεγονός πυροδοτεί ακόμα περισσότερο το φανατισμό, τις εκρήξεις και τους διχασμούς των «οπαδών», οι οποίοι ενστικτώδικα νιώθουν τις αδικίες και τα στημένα παιχνίδια και τις παρασκηνιακές κομπίνες, τύπου «παράγκας».

Οι φίλαθλοι δεν τρώνε κουτόχορτο. Αντιλαμβάνονται τις στημένες διαιτησίες και τα λοιπά. Αυτό συσσωρεύει το εκρηκτικό υλικό των μαζικών «εκφορτήσεων». Το ίδιο πυροδοτείται αυτή η «εκρηκτική ύλη» όταν παίρνονται τα πρωταθλήματα από τις διαιτησίες ή στα χαρτιά…

Το κακό είναι ότι τους …πιστεύουμε!!!

Αλλά, όλα αυτά είναι ζητήματα μεγάλης ανάλυσης.

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε…
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες