Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
"Κάντο δικό σου". Το νέο βιντεοκλίπ των Αρτέμη-Ευθ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
χιπ-χόπερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 17, 2008 4:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Κάντο δικό σου". Το νέο βιντεοκλίπ των Αρτέμη-Ευθ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το μουσικό χιπ-χοπ δίδυμο ΑΡΤΕΜΗΣ-ΕΥΘΥΜΗΣ (πρώην TXC) συνεχίζει να μας εγείρει με τους στίχους του και την δυναμική της μουσικής του.
Μετά τον κορυφαίο και πολυσυζητημένο (για πολλούς αμφιλεγόμενο) δίσκο του 2001 "Έσσεται ήμαρ", μετά την κυκλοφορία των άλμπουμς "Εγείρεσθε άγωμεν εντεύθεν" (2004) και "Ο διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός της πίστης" (2007), οι Α-Ε επανέρχονται με το μουσικό κομμάτι-βιντεοκλίπ "Κάντο δικό σου".
Η τελευταία αυτή δουλειά, που παρουσιάστηκε κατά την εφετινή απονομή μουσικών βραβείων του MAD tv, αποτελεί μια σύνθεση στίχων οικολογικού και αντινεοταξικού περιεχομένου από παλιά τους κομμάτια ("επιστημονική πραγματικότητα" και "ηλιακή φύσις"), σε συνδυασμό με τη μοναδική φωνή της Ευτυχίας, που ερμηνεύει το μελοποιημένο ποίημα "Περσεφόνη" του Νίκου Γκάτσου.
Η παρουσίαση των Α-Ε στην απονομή του MAD tv αποτέλεσε μια εναλλακτική νότα πολιτικοποιημένου τραγουδιού, παράταιρη με το γενικότερο κλίμα "γκλαμουριάς", "σκυλοπόπ" και "trendofashion" που επικρατεί συνήθως σε μια τέτοιου ύφους τελετή.
Το "Κάντο δικό σου" μπορείτε να το δείτε στο Youtube, στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=AH48Zyl-cs4 , αλλά και στην ιστοσελίδα των Αρτέμη-Ευθύμη στο MySpace: http://www.myspace.com/artemisefthimis , όπου μπορείτε να ενημερωθείτε συν τοις άλλοις για την ιστορία και τις παλαιότερες δισκογραφικές δουλειές του μουσικού σχήματος.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους στίχους, που μάλλον χρήζουν πολλαπλής ακρόασης για να γίνουν επαρκώς αντιληπτοί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 22, 2008 12:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε μου βλέπω πως κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να γράψει κάτι...
Οι Α/Ε είναι οι πρώτοι που "φωνάζουν" ότι όλοι "ψιθυρίζουν"... όπως προείπες δεν είναι το πρώτο τραγούδι σε αυτό στυλ και ελπίζω πως δεν θα είναι το τελευταίο.
Ελπίζω πως όσοι είναι η δεν είναι στη φάση, αν δεν έχουν αγοράσει όλα τα γνήσια τους, ας κάνουν τον "κόπο" απλά να ακούσουν και να μελετήσουν μερικά κομμάτια τους.
Σοβαρή μουσική δεν είναι μόνο τα ενετεχνα καψουροτράγουδα, που διαφέρουν μόνο στο ρυθμό απο τα άλλα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 31, 2008 11:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
παιδια τ τραγουδι ειναι οντως πολυ καλο!!!λενε τ πραγματα οπως εχουν κ δν κρυβονται!!κ διαφερει κ πολυ απο ολα τ υπολοιπα τραγουδια που ακουσαμε στ mad video music awards 2008...οκ υπηρχαν κ αλλα hip-hop τραγουδια αλλα πιστευω πως αυτο ειχε τν καλυτερο στιχο απο ολα!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες