Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Πόσο Γιουγκοσλάβος ήταν ο Στρατάρχης Τίτο ??

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Βήχος Χαράλαμπος



Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Δημοσιεύσεις: 144
Τόπος: Ν .Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 21, 2008 4:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πόσο Γιουγκοσλάβος ήταν ο Στρατάρχης Τίτο ?? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πόσο Γιουγκοσλάβος ήταν ο Στρατάρχης Τίτο ;


Πριν από λίγους μήνες δημοσιεύτηκε από το περιοδικό ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ , ένα ενδιαφέρον άρθρο από αυτά που είτε περνούν αδιάφορα από τις στήλες των εφημερίδων , είτε στην χειρότερη περίπτωση απλώς θάβονται στα ντουλάπια των αρχείων. Το άρθρο είχε θέμα την πραγματική καταγωγή του στρατάρχη Τίτο προέδρου της Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας από το 1943 έως τον θάνατο του το 1980.

Σύμφωνα λοιπόν με αποχαρακτηρισμένα έγραφα της υπηρεσίας NSA από το αρχείο cryptologic spectrum σε άρθρο της άνοιξης του 1980 (vol 10 , No2) γλωσσολόγοι της NSA οι οποίοι μελέτησαν ομιλίες του στρατάρχη Τίτο εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το αν ήταν Γιουγκοσλάβος αφού όπως αποδεικνύουν μιλούσε σερβοκροατικά με ρωσική η πολωνική προφορά. Το άρθρο του cryptologic spectrum αν και δεν είναι διαβαθμισμένο (στην μορφή που δημοσιοποιήθηκε έχουν καλυφθεί κάποια περιεχόμενα όπως και το όνομα του συντάκτη) αναλύοντας φωνολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά της ομιλίας του Τίτο με βασικότερο γλωσσολογικό χαρακτηριστικό το λεγόμενο palatalization (θόλωση) που αναφέρεται στα ουρανικά -ουρανικόφωνα σύμφωνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μιλά σερβοκροατικά με ξένη προφορά.

Αναλυτικότερα με τον όρο θόλωση περιγράφονται τα μαλακά σύμφωνα , σε γλώσσες όπως τα ρωσικά και τα πολωνικά. Όταν ομιλητές που έχουν ως μητρική γλώσσα , κάποια στην οποία αυτό το φαινόμενο είναι ισχυρό , και προσπαθούν να μιλήσουν σε μια άλλη γλώσσα στην οποία δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο, έχουν την τάση να εισάγουν την θόλωση τουλάχιστον σε μερικά από τα σύμφωνα που υπάρχουν μπροστά από τα φωνήεντα. Πιο κατανοητά όλοι έχουμε ακούσει στην πατρίδα μας να μιλάνε Ρώσοι ή Ουκρανοί μετανάστες και σίγουρα θυμόμαστε έντονα τον βαθύ τρόπο με τον οποίο προφέρουν κάποια σύμφωνα.

Οι σλαβικές γλώσσες σύμφωνα πάντα με το άρθρο κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό που συμβαίνει το φαινόμενο της θόλωσης , τα ρωσικά πολωνικά βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία όπου το φαινόμενο είναι ισχυρό, αντίθετα στα σερβοκροάτικα και τα μακεδονικά το φαινόμενο απουσιάζει τελείως. Ο γλωσσολόγος της NSA περιγράφει αναλυτικά την μορφή της θόλωσης που εισήγαγε στις λέξεις του ο Τίτο ενώ περιγράφει και μορφολογικά σφάλματα στην πτώση , συζυγία καθώς και στα παράγωγα. Αυτή η θόλωση είναι εντελώς ασυνήθιστη στα σερβοκροάτικα αλλά πολύ συνηθισμένη σε ομιλητές ρωσικών και πολωνικών, ενώ σε ενισχυτικό των παραπάνω αναφέρεται πάντα στο άρθρο , ένα περιστατικό με τον Σέρβο πολέμαρχο Draza Mihailovic ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι ο Τίτο δεν ήταν Γιουγκοσλάβος μετά από μια συνάντηση - συνομιλία μαζί του τον Σεπτέμβριο του 1941.

Το πλέον εκπληκτικό σημείο είναι το τέλος της μελέτης , όπου οι ίδιοι οι αμερικάνοι δίνουν την ερμηνεία τους για το ζήτημα. Με δεδομένο λοιπόν ότι υπάρχει Κροάτης με το όνομα Josip Broz που γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1892 στην Κροατία θεωρούν ότι κάτι συνέβη στον πραγματικό Τίτο και στην θέση του μπήκε άλλος. Ο Τίτο είχε εκπαιδευτή ως σιδεράς και δούλεψε ως μεταλλεργάτης στην Κροατία και Σλοβενία καθώς και στην Αυστρία , Γερμανία. Πολέμησε στον ‘Α παγκόσμιο πόλεμο και συνελήφθη το 1915 από τους Ρώσους. Το 1917 απελευθερώθηκε από τους μπολσεβίκους και πολέμησε μαζί τους , το 1920 επέστρεψε στην Γιουγκοσλαβία έγινε μέλος του Κ.Κ Γιουγκοσλαβίας και το 1928 φυλακίστηκε για πέντε χρόνια για την δράση του , το 1934 άρχισε την δράση του με το όνομα Τίτο ενώ το 1935 παρακολούθησε το έβδομο συνέδριο της κομμουνιστικής διεθνούς , επέστρεψε παράνομα στην Γιουγκοσλαβία και έγινε γενικός γραμματέας της Κ Ε του ΚΚΓ.

Ως μοναδική ερμηνεία από την μελέτη δίνεται ότι προς τα τέλη της δεκαετίας του '20 όταν ζούσε ακόμα στην παρανομία και δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό πρόσωπο σε πολλούς, έγινε ουσιαστικά κλοπή ταυτότητας και κάποιος Ρώσος η Πολωνός ανέλαβε να λειτουργεί ως Τίτο. Ο πραγματικός Τίτο πιθανότατα σκοτώθηκε κάποια στιγμή και οι σύντροφοι του ή η ίδια η Μόσχα έβαλαν κάποιον στην θέση του για να συνεχιστεί η δράση του. Αυτή άλλωστε η εξήγηση ερμηνεύει και το γεγονός της διατήρησης των ίσων αποστάσεων από όλες τις εθνικές κοινότητες της Γιουγκοσλαβίας. Αν ήταν ξένος είναι φυσικό να μην είχε συναισθηματική δέσμευση με καμία εθνότητα η θρησκευτική κοινότητα.

Αν και η παραπάνω έρευνα φαντάζει ίσως ως θεωρία συνομωσίας ή ευφάνταστο σενάριο θα πρέπει να παραδεχθούμε τα εξής :

Η NSA είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή υπηρεσία με σκοπό την συλλογή πληροφοριών σε παγκόσμια κλίμακα , ενώ ακριβώς λόγο αυτής της ιδιότητας της δεν περιορίζεται μόνο στην καταγραφή υποκλοπών αλλά έχει αναπτύξει την επιστημονική δυνατότητα να μελετάει το λόγο των προσώπων από γλωσσολογικής άποψης , ώστε να μπορεί για παράδειγμα να γνωρίζει ότι ένας Ινδός μιλάει με έναν Έλληνα τηλεφωνικά και ανεξαρτήτως γλώσσας που χρησιμοποιούν στην συνομιλία , να αντιλαμβάνεται ποιος είναι ποιος.

Κάθε γλώσσα έχει δική της μοναδική φωνολογία , και στήν μελέτη τονίζεται ότι ένας ήχος που προφέρεται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο σε δύο διαφορετικές γλώσσες δεν είναι τόσο κοινός όσο νομίζουμε.

Με δεδομένο λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με μία σοβαρή μελέτη , και όχι με ένα άρθρο κάποιου ευφάνταστου τηλε-πωλητή βιβλίων και παρά τις όποιες ενστάσεις που μπορεί ο καθένας να προβάλει προκύπτουν κάποια συμπεράσματα – ερωτήματα :

Ο συντάκτης της μελέτης κατατάσσει τα Μακεδονικά στις λεγόμενες σλαβικές γλώσσες αναγνωρίζοντας σε ανύποπτο χρόνο, εμμέσως και την σλαβική καταγωγή των ομιλητών της.
Αν ο άνθρωπος που κυβερνούσε την Γιουγκοσλαβία επί 40 σχεδόν χρόνια δεν ήταν Γιουγκοσλάβος , η Μακεδονική κατασκευή που σήμερα εκφράζεται από τα Σκόπια δεν ήταν προϊόν φυσικής εξέλιξης αλλά ξένη επιρροή στην Γιουγκοσλαβία όπως και γενικά ο κατακερματισμός της κοινωνίας της.

Δεν αναφέρεται στο άρθρο του περιοδικού , ούτε και στην μελέτη της NSA αν και είναι ευρέως διαδεδομένη η φήμη περί εβραϊκής καταγωγής του Τίτο. Αν ήταν τελικά Ρώσος ή Πολωνός είναι πολύ πιθανόν να ήταν και εβραϊκής καταγωγής δεδομένου του μεγάλου ποσοστού εβραίων στις τάξεις των Ρώσων και Πολωνών κομμουνιστών.

Πόσο σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την κατασκευή του λεγόμενου Μακεδονικού έθνους της Μακεδονικής γλώσσας και ιστορίας και το πάγιου ονείρου της αυτόνομης Θεσσαλονίκης ;

Ας μην ξεχνάμε ότι οι εβραίοι πάντα υποστήριζαν μέχρι και τον Β παγκόσμιο πόλεμο φανερά ,την ιδέα μίας αυτόνομης - ανεξάρτητης Μακεδονίας λόγο των οικονομικών τους συμφερόντων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης , ουδέποτε καλοδέχτηκαν την ελληνική παρουσία και εθνική κυριαρχία στο χώρο της Μακεδονίας και προτιμούσαν την πολυεθνική Οθωμανική αυτοκρατορία μέσα από την οποία εξυπηρετούσαν καλύτερα τα συμφέροντα τους.

Μήπως τελικά ο Τζορτζ Σόρος είναι ο άξιος συνεχιστής και προστάτης της κληρονομιάς του Τίτο ;

βίντεο Τίτο...

http://www.youtube.com/results?search_query=Josip+Broz+Tito&search_type=

http://www.nsa.gov/home.cfm

http://el.wikipedia.org/wiki/NSA

http://www.nsa.gov/

http://www.nsa.gov/sigint/index.cfm
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Σπύρος Χατζάρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 21, 2008 5:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Τίτο δέν μιλούσε σωστά σερβικά.Δεν ηταν μόνο ζήτημα προφοράς.Δεν έλεγε σωστά τις λέξεις.Τόν άκουγα να μιλάει στά φιλμ αρχείου που έδειχνε η Τ/Ο BK,και τά έλεγε χεορότερα από εμένα.

Στό υποτιθέμενο χωρίο του, το Κούμροβατς δεν υπήρχε κανένας συγγενεις του,και κανείς δεν θυμόταν την οικογένεια Μπρόζ.

Όσοι μελέτησαν τον τρόπο ζωής του και τά χόμπι του,κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν αροστοκρατικής καταγωγής.

Η κρατούσα θεωρεία ειναι ότι πράγματιυπηρετούσε στον στρατό τών Αψβουργων,και ότι ηταν αιχμάλωτος.Αλλά για το ποιός ηταν κανείς δεν εχει προτείνει εκδοχή.

Το βέβαιο ειναι οτι υιοθέτησε και συνεργάστηκε με τον σεβασμιο της σερβικης στοάς και ιδιοκτήτη της ΠΟΛΙΤΙΚΑ,κο Ρίμπνικαρ,ο οποίος ηταν εβραικής καταγωγής,και τον οποίο οι Γερμανοί,όταν κατέλαβαν το Βελιγράδι δεν τον πείραξαν ουδόλως.
Επιστροφή στην κορυφή
Βήχος Χαράλαμπος



Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Δημοσιεύσεις: 144
Τόπος: Ν .Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 21, 2008 9:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εδώ σελίδα 24 τό 1980...

http://www.thememoryhole.org/nsa/nsa_cs_1969-81.pdf

http://www.thememoryhole.org/nsa/bibs.htm
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες