Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων (ICG) προκαλεί ασύστολα!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
THESPIEYS



Ένταξη: 20 Φεβ 2007
Δημοσιεύσεις: 25
Τόπος: ΕΛΛΑΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 09, 2008 12:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων (ICG) προκαλεί ασύστολα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε δηλώσεις του στην Ουάσιγκτον, αμέσως μετά από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διεθνών Κρίσεων (ICG) στην ΠΓΔΜ Edward P. Joseph, ανέφερε ότι το θέμα της «μακεδονικής» μειονότητας πρέπει να ενταχθεί στη συζήτηση μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας. «Το ΝΑΤΟ ας εξετάσει σε όλη του τη διάσταση το πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένης και της Χάρτας για τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξακριβώσει εάν η Ελλάδα πληροί τους όρους, όπως είναι το καθεστώς της “μακεδονικής” μειονότητας και των άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα και να το εντάξει και αυτό στη συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Joseph δήλωσε επίσης ότι το θέμα της μειονότητας αποτελεί πηγή φόβου για την Ελλάδα και καθιστά ευάλωτη την ελληνική πλευρά. «Πρέπει να επισημανθεί το ζήτημα για τη “μακεδονική” μειονότητα και να ασκηθούν πιέσεις», πρόσθεσε. Τέλος, ανέφερε ότι το θέμα της μειονότητας είναι ο λόγος που η Ελλάδα «επιμένει τόσο πολύ σε όνομα, το οποίο θα αρνείται τη “μακεδονική” ταυτότητα».


Υπενθυμίζεται ότι το International Crisis Group (ICG) με έδρα τις Βρυξέλλες είναι ένας οργανισμός με υψηλές διασυνδέσεις στο αμερικανικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο, που οι αναλύσεις του λαμβάνονται σοβαρά υπ'όψιν απο τα κέντρα λήψης αποφάσεων διεθνώς. Οι αναφορές και οι εκθέσεις της εκφράζουν κατά το πλείστον τις απόψεις «κορυφαίων» προσωπικοτήτων που επηρεάζουν τις πολιτικές πρακτικές και κατευθύνσεις των ισχυρών δυτικών κρατών και ειδικότερα των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων στο ICG μετέχουν προσωπικότητες όπως οι Γουέσλι Κλάρκ, Τζορτζ Σόρος, Μόρτον Αμπράμοβιτς και άλλοι.
Το ICG σε προηγούμενη έκθεσή του κινδυνολογούσε πως η αντίστροφη μέτρηση για τη μόνιμη διαίρεση της νήσου έχει αρχίσει ενώ ζητούσε την ανατροπή του Προέδρου Παπαδόπουλου καθώς «αποτελούσε εμπόδιο στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού». Παλαιότερα, το ICG με έκθεσή του έδειξε να συμμερίζεται τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, σύμφωνα με τον οποίο το Κόσσοβο αλλά και το θέμα των Τσάμηδων αποτελούν «ιστορικές αδικίες εις βάρος του αλβανικού λαού που πρέπει να διορθωθούν». Δεν δίστασε μάλιστα να υιοθετήσει ακραίες αλβανικές θέσεις χρησιμοποιώντας για την Ήπειρο τον όρο «νότια περιοχή της Ηπείρου ή Τσαμουριά».

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/05/icg.html
_________________
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες