Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Νέα πρόκληση του φιλοσκοπιανού λόμπι της χώρας μας!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 09, 2008 1:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Νέα πρόκληση του φιλοσκοπιανού λόμπι της χώρας μας! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όσο και αν αντιπαθώ την αστική δικαιοσύνη, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ ΓΙΑΤΙ ένας εισαγγελέας δεν διερευνά
τί είναι αυτά τα γκρουπούσκουλα, από πού χρηματοδοτούνται και ποιοί τα στελεχώνουν (όσα τουλάχιστον δεν είναι γκρούπες-σφραγίδες).
Μιλάνε αυτοί οι καναγιάδες για "αντιεθνικισμό" και "αντιμιλιταρισμό" και υιοθετούν αβίαστα το "Δημοκρατία της Μακεδονίας" που από μόνο του αποτελεί επιθετικό, εθνικιστικό προσδιορισμό που προσπαθεί να μονοπωλήσει μία γεωγραφική περιοχή και να τη μετατρέψει σε εθνική ταυτότητα, όπως έχει πει ακόμη και η Θεοδώρα Μητσοτάκη.
Διαβάστε τα παρακάτω εξοργιστικά.


Συνάντηση αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταριστικών κινημάτων από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Σκόπια, Σάββατο 17 Μαΐου
Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου. Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι «ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ».
Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία


Σε μια περίοδο που με αιχμή το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας αναπτύσσεται ο εθνικισμός και από τις δύο πλευρές των συνόρων και παράλληλα η εξάρτηση από το ΝΑΤΟ και τα μιλιταριστικά κέντρα και στις δύο χώρες υπάρχουν οργανώσεις και κινήματα που πιστεύουν ότι η λύση δεν βρίσκεται στα βέτο, τους αποκλεισμούς, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τη μισαλλοδοξία, αλλά στην καλή γειτονία, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, τη συνεργασία όλων εκείνων που πιστεύουν ότι η μοίρα των λαών των Βαλκανίων ή θα είναι κοινή ή τραγική.

Με αυτό το σκεπτικό η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία (στην οποία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ(Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού) από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή - AURORA και “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο” – Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να «βαφτίσει» τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.

Θέλουμε και από τις δύο πλευρές οι μειονότητες, οι εθνικές διαφορές, οι διαφορετικές γλώσσες να είναι πλούτος, γέφυρα φιλίας και όχι αιτία διαιρέσεων, ανταγωνισμού και μίσους. Δεν χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ, γιατί θέλουμε την ειρήνη. Δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς, γιατί επιθυμούμε τη συνύπαρξη.

Στις 17 Μαΐου το μήνυμά μας από τα Σκόπια θα είναι το ίδιο που στείλαμε και την περίοδο του 1992: Οι γειτονικοί λαοί δεν είναι εχθροί μας, όχι στον εθνικισμό, αλληλεγγύη των λαών των Βαλκανίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αποστολής αλληλεγγύης είναι το εξής:

Παρασκευή 16-5, 11 μ.μ. αναχώρηση από το Μουσείο (Πατησίων).

Σάββατο 17/5, 6 π.μ. αναχώρηση από Θεσσαλονίκη (σταθμός ΟΣΕ).

11 π.μ. άφιξη στα Σκόπια.

1 μ.μ. δημόσια συγκέντρωση στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Σκοπίων.

5 μ.μ. διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων.

7 μ.μ. συναντήσεις με οργανώσεις, συνδικάτα, έντυπα και διανοούμενους από τη γειτονική χώρα.

Κυριακή 18/5, 11 π.μ. αναχώρηση από τα Σκόπια.

Κόστος μεταφοράς από την Αθήνα 60 ευρώ, από τη Θεσσαλονίκη 30 ευρώ.

Για όσους/όσες το επιθυμούν έχει εξασφαλιστεί δωρεάν διαμονή, καθώς και φτηνά ξενοδοχεία.

Για την οικονομική στήριξη της αποστολής, την Παρασκευή 9 Μαΐου, μετά τις 10 μ.μ. διοργανώνεται πάρτι στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13Α Εξάρχεια. Θα προηγηθεί ενημέρωση για το πολιτικό περιεχόμενο και τα οργανωτικά ζητήματα της αποστολής.

Προσοχή, χρειάζεται νέο διαβατήριο, το οποίο εκδίδεται σε 3 ημέρες.

Επικοινωνία: diktio@diktio.org

Τηλ. 210-3813928 (4-8 μ.μ.), 6944-594.869, 6973-035.796.

Αθήνα 8-5-08

Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία

************************************

ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Κοινή Δήλωση – Κοινή Εκδήλωση στα Σκόπια 17-5-08

Ειρηνιστές και ειρηνίστριες, αντιμιλιταριστές και αντιμιλιταρίστριες από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσουμε δημόσια εκδήλωση στα Σκόπια στις 17 Μαίου. Και οι δύο πλευρές θέλουμε να προωθήσουμε μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτήν που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη πολιτική σύγκρουση μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Σκοπός αυτής της κοινής προσπάθειάς μας είναι η δημόσια έκφραση όσων επιθυμούν συνεργασία, ανεκτικότητα και κατανόηση μεταξύ των δύο λαών. Επιπλέον, η εκδήλωση θα διατρανώσει την αντίθεσή της στην πρόσφατη αύξηση του μιλιταρισμού και εθνικισμού στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα θέσει στο επίκεντρο τη δέσμευσή της υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ως ακτιβιστές και ακτιβίστριες της ειρήνης από τις δύο αυτές χώρες, θέλουμε να υψώσουμε τη φωνή μας σε μια κοινή προσπάθεια να αντιπαρατεθούμε στην εικόνα που παρουσιάζουν οι πολιτικοί και τα μίντια των χωρών μας, μια εικόνα άδικης σύγκρουσης εξουσιών που επικεντρώνεται κυρίως στη σημασία του μιλιταρισμού με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αύξηση του εθνικισμού στις δύο χώρες και αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο γειτόνων.

Σε αντίθεση προς μια σχέση βασισμένη στη βία μεταξύ των χωρών μας, εμείς προβάλλουμε ως εναλλακτική λύση την ειρηνική συνεργασία που βασίζεται στην αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα. Το κοινό έδαφος που έχουμε διαμορφώσει βασίζεται στις ακόλουθες κοινές μας απόψεις:

• Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία, περιλαμβανομένης αυτής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και επιδιώκουμε μη-βίαιες εναλλακτικές λύσεις για την οικοδόμηση της παγκόσμιας ειρήνης.

• Πιστεύουμε στην αυτοδιάθεση όλων των λαών. Επιπλέον, προωθούμε τις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Μακεδονίας, βασισμένες στην αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών.

• Απαιτούμε την αναγνώριση των εθνικών δικαιωμάτων της πλειοψηφίας και μειοψηφιών στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, είτε αυτοί ονομάζονται Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, Σέρβοι, Βλάχοι ή Βόσνιοι, καθώς και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα.

• Απαιτούμε την αναγνώριση και την προστασία των γλωσσών των δύο χωρών, των επίσημων και των μειονοτικών, με βάση την πεποίθηση ότι κάθε γλώσσα είναι φορέας πολιτιστικής κληρονομιάς και σπουδαιότητας, γι’ αυτό και πρέπει να προστατεύεται.

• Επιμένουμε στην ελευθερία μετακίνησης των ανθρώπων, που αφορά τόσο το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, όσο και την ελευθερία επιστροφής των πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα που προς το παρόν ζουν στη Δημοκρατία της Μακεδονίας ή αλλού, ώστε να μπορούν να γυρίσουν στη χώρα απ’ όπου κατάγονται.

• Επιπλέον, πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη σημασία οι λαοί της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να συνεργαστούν σε κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία βιώσιμης και διαρκούς ειρήνης. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων των κοινωνιών μας, που θα επικεντρώνονται στη συνεργασία με βάση τη μη-βια.

Από την Ελλάδα:

ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τη στηρίζουν:

• Ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

• Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

• Πρώην μέλη της Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης

• Νεολαία Συνασπισμού

• ΟΚΔΕ(Σπάρτακος)

• Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο

• Αυτονομία ή Βαρβαρότητα

• Ανένταχτοι/τες πολίτες εναντίον του εθνικισμού

Από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας:

• Peace Action

• Citizens' Association for Democracy, Peace and tolerance, AURORA

• “We don’t drink Oil” Initiative for the withdrawal of Macedonian troops from Iraq
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες