Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΧΙ σε κάθε είδους ναρκωτικά, ΝΑΙ στη ΖΩΗ!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Manko



Ένταξη: 17 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 36

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 07, 2008 2:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΟΧΙ σε κάθε είδους ναρκωτικά, ΝΑΙ στη ΖΩΗ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαΐου 2008, πραγματοποιήθηκε -για δεύτερη φορά σε πανεπιστημιακό χώρο- το "4ο κανναβικό αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ". Μία διοργάνωση που με περίσσιο θράσος μας καλούσε ούτε λίγο ούτε πολύ, να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε την εξάπλωση των ναρκωτικών σε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της νεολαίας, σε ακόμα μικρότερες ηλικίες.

Οι διοργανωτές του εν λόγω φεστιβάλ διαφήμισαν τη χρήση ουσιών και καλούσαν με χιλιάδες τοιχοκολλημένες αφίσες να υπερασπιστούμε τη νομιμοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών. Μίλησαν για το "δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση" και διακήρυξαν ότι δεν είναι η χρήση που σκοτώνει αλλά... η απαγόρευση!!!

Πού τα άκουσαν αυτά άραγε και τα λένε; Μήπως από τον Γ. Παπανδρέου, νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που προ καιρού είχε δηλώσει να "φυτέψουμε ένα γλαστράκι στο μπαλκόνι μας"; Ή από τον Αλ. Τσίπρα, που σε πρόσφατη συνέντευξή του σε "χαβαλέδικο" περιοδικό είπε πως " ο ίδιος έχει προσωπικά φοβία" με τα ναρκωτικά, αλλά αποδέχεται τη νομιμοποίησή τους; Για να μην ξεχνάμε και τη θέση του κόμματός του, το οποίο άλλωστε είναι υπέρ της αποποινικοποίησης.

Γιατί θεωρούν αποτελεσματικές τις πολιτικές εκείνες που αποδεδειγμένα οδηγούν σε αύξηση της χρήσης κατά 250% (βλ. Ολλανδία); Δεν γνωρίζουν τίποτα για τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά χρήσης ναρκωτικών στη νεολαία, τα όλο και πιο πυκνά περιστατικά θανάτων νέων ανθρώπων από την πρέζα;

Το πράγμα είναι σαφές: όσοι προπαγανδίζουν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις περί διαχωρισμού των "μαλακών" από τα "σκληρά" ναρκωτικά θέλουν μια νεολαία βυθισμένη στην κόλαση των ναρκωτικών, ώστε να μη μπορεί να αγωνιστεί ενάντια στις αιτίες που οδηγούν στα αδιέξοδα της ζωής. Θέλουν να διαμορφώσουν μια νεολαία "μαστουρωμένη" και αποχαυνωμένη, ανίκανη να αντισταθεί στους υπαίτιους της δυστυχίας της.
Ακόμα περισσότερο πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός ότι η αντιδραστική αυτή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστημιακό χώρο (πέρυσι στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια και φέτος στην Γεωπονική), ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για τα όρια του πανεπιστημιακού ασύλου. Παραβλέπουν οι διοργανωτές αυτής της κατάπτυστης πρωτοβουλίας, ότι το άσυλο αφορά στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι στην ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών!

Η θέση μας απέναντι σε όλους αυτούς πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρη: ΟΧΙ σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που προωθούν τη ναρκω-κουλτούρα. Λέμε επίσης ΟΧΙ στο διαχωρισμό "μαλακών και σκληρών", ΟΧΙ στην αποποινικοποίηση ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ναρκωτικών! Ο Λαός και η Νεολαία πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά, αγωνιζόμενοι για την εξάλειψη των αιτίων που γεννούν και αναπαράγουν αυτή την κόλαση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες