Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εθαψαν την παναθηναϊκή συγκέντρωση

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Πράσινος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 14, 2008 4:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εθαψαν την παναθηναϊκή συγκέντρωση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το τρωκτικό:
http://troktiko.blogspot.com/



"Γιατί τα κανάλια έθαψαν την ειρηνική συγκέντρωση;"

"Σου γράφω με παράπονο και πόνο ψυχής για ένα θέμα που δεν λέει να τελειώσει. Για μια κατάσταση αρρωστημένη, παθητική και εντελώς άδικη.
Θυμάμαι τους γονείς μου να μου λένε για την Χούντα. Θυμάμαι και ακούω ακόμη, αριστερούς, δεξιούς, γενικά προοδευτικούς ανθρώπους, στο σύνολό τους πολιτικοί και «διανοούμενοι», κάθε φορά που τους δίδεται η ευκαιρία να βάλλουν κατά του φασισμού, και συγκινημένοι με φόντο το γύφτικο τσαντίρι και πρώτο βιολί τον Λαζόπουλο, να τραγουδάνε Λοΐζο. Ήσυχοι ότι έκαναν την επανάστασή τους και αυτή την φορά. Κάθε φορά.

Χθες, στο Πεδίον του Άρεως, μαζευτήκαμε κάποιες χιλιάδες φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας με την μεγαλύτερη Ιστορία στην Ελλάδα, για να διαμαρτυρηθούμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ για το χάλι της Διοίκησης. Εκείνου του ανθρώπου που μας έχει γκρεμίσει τα όνειρά μας, μας ξεφτιλίζει καθημερινά, μειώνοντας και προσβάλλοντας τον Σύλλογο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Εκείνου του ανθρώπου που όταν δεν παίζει με τα αυτοκινητάκια, παίζει με τα νεύρα μας, γιατί οι δικοί του προφανώς δεν θέλουν να παίζει με τα πετρέλαια.
Λίγες μέρες πριν είχαν προηγηθεί οι αγωγές Βγενόπουλου... Η ιστορία γνωστή.
Όμως τα ΜΜΕ για μία ακόμη φορά

μεροληπτούν εις βάρος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Ήρθε ο Βγενόπουλος, που από όσο φαίνεται μέχρι τώρα παίζει με ανοιχτά χαρτιά, και κάποιοι ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν. Και επειδή θέλησε να προστατεύσει τα συμφέροντά του, κάποιοι είδαν ως «πρωτοφανή κίνηση» την προσπάθειά του να αμυνθεί.
Τα πάνσοφα ελληνικά ΜΜΕ τον έστησαν στον τοίχο, τι και αν ο Αλογοσκούφης τον άφησε ξεκρέμαστο. Προφανώς χρωστούσε μια χάρη στον Β.Βαρδινογιάννη όταν έδινε τα ΕΛΠΕ στον Λάτση.

Τα ελληνικά ΜΜΕ (κανάλια ως επί το πλείστον) δεν έκαναν ούτε για δείγμα μια μικρή αναφορά στην χθεσινή ειρηνική πορεία. Η οποία εκτός του ότι ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, ήταν και πολύ συγκινητική. Γιατί δεν ήταν μόνο οι οργανωμένοι οπαδοί. Ήταν και οικογενειάρχες άνθρωποι με μικρά παιδιά, ήταν και ηλικιωμένοι άνθρωποι, άντρες, γυναίκες, νέοι.

Γνωρίζω ότι το ποδόσφαιρο έχει γίνει εμπόριο και επιχείρηση που στήνεται μόνο για το κέρδος. Και πως τα μεγάλα συμφέροντα τα έχουν βρει μεταξύ τους για να κερδίζουν αυτοί το ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
Όμως η αγάπη για την ομάδα, είναι διαχρονική και πέρα από τα κέρδη. Στις ήττες και τις νίκες μαζί. Στις χαρές και τις λύπες μαζί. Μια αγάπη που το καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί, πόσο μάλλον να αισθανθεί.
Μας χτυπάνε στην Θρησκεία, μας χτυπάνε και στην Παιδεία. Μας χτυπάνε στην Ιστορία, μας χτυπάνε και στον Αθλητισμό. Μας χτυπάνε στην Δημοκρατία, μας χτυπάνε και στην Ψυχή μας…

Και είναι αλήθεια πως, δεν περίμενα και άλλη αντίδραση από τα ΜΜΕ από το «θάψιμο». Είναι πραγματικά αστείο το ρεπορτάζ του MEGA χθες πριν από τα αθλητικά.
«Το Βαρδινογιάννιο ίδρυμα με δωρεά του ίδρυσε το Ελληνιστικό Κέντρο Σπουδών στην Αλεξάνδρεια». Και να κάτι γκρο πλαν στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αφού είχε προηγηθεί ένα υπέρλαμπρο χαμόγελο ευτυχίας από τον Στραβελάκη στην εισαγωγή.
Για το συλλαλητήριο κουβέντα… Μουγκάθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα μαζευτούν 200 άτομα… Μουγκάθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα γίνουν επεισόδια

Να χαίρεται ο κ. Πρωθυπουργός, τον οποίο όλοι ψηφίσαμε το 2004 για να φύγουν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ και μόνο για αυτό, την πολιτική του. Να χαίρεται αυτός, να τον χαίρεται και ο ελληνικός λαός... Και όσοι δεν χαίρονται αυτόν, να χαίρονται τους υπόλοιπους που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση.


Δεν θέλω άλλο να σε κουράζω. Ήθελα απλώς να μιλήσω κάπου. Γιατί πραγματικά οι φωνές φιμώνονται, οι συνειδήσεις χειραγωγούνται, και τα παράθυρα κλείνουν. Είσαι μια νότα αισιοδοξίας στο requiem των ονείρων μας.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Με κάθε εκτίμηση,"

Ε.

ΥΓ: Ενδεικτικά μια γεύση από το χθες και από την ελπίδα του αύριο... μπορείς να βρεις και σε αυτό το blog (μεταξύ άλλων «πράσινων») --> http://greengwie.blogspot.com/2008/04/o.html

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 14, 2008 5:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προφανώς ο «Πράσινος» γνωρίζει ότι είμαι «βαζέλας»!
Θα γνωρίζει, επίσης, ότι θεωρώ το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό σαν τη σύγχρονη πολιτική και πνευματική ντόπα.
Ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, σαν μαζικό πολιτικό θέαμα, έχει μετατραπεί και σε «παιχνίδι» ανταγωνιστικών οικονομικών συμφερόντων, αλλά και πολιτικό παιχνίδι…
Είναι προφανές, ότι αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό, αποτυπώνουν ανάγλυφα την ανατροπή παλιών οικονομικών ισορροπιών και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται.
Αλλά είναι πρωτάκουστο το δημοσιογραφικό πνίξιμο της «πράσινης διαδήλωσης»!!!
Ο «αριστερός» Τσίπρας και οι «νταβατζήδες» ΟΛΟΙ στο πλευρό του Βαρδινογιάννη!!!
Δηλαδή θα μας βγει και ο Βαρδινογιάννης «αριστερούλης» και «προοδευτικούλης»!!!
Τι έχουμε να δούμε ακόμα!!!
Και αυτά στο όνομα της ΜΗ ποινικοποίησης της πολιτικής!!!
Αυτά σαν πολιτική τοποθέτηση.
Σαν «βάζελος»: Να φύγει το γρηγορότερο το «καρκίνωμα» Βαρδινογιάννη.
Όποιος, άλλος και να έρθει χειρότερα δεν γίνεται και μπορεί να γελάσει και λίγο του χειλάκι μας.


Παραθέτω τώρα ένα απόσπασμα από άρθρο που έχει δημοσιευτεί στο 8 τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ με τίτλο: «Οι Θεοί των γηπέδων οι άρχοντες του κόσμου»

Αθλητικό θέαμα

Στην εποχή μας ο αθλητισμός είναι και ένα πανίσχυρο μέσο πνευματικής αποκτήνωσης και ηθικής κατήχησης. Μπορούμε να του αποδώσουμε τον κλασικό χαρακτηρισμό του όπιου του λαού, με τη διπλή έννοια του όρου. Από τη μια, πλήρης συσκότιση των κριτικών ικανοτήτων και, από την άλλη, αναπλήρωση, υποκατάστατο για τις πραγματικές δυστυχίες. Η αθλητική ιδεολογία επιδεικνύει τη μεγαλοπρέπεια και τη δύναμη του κράτους και το αθλητικό θέαμα εγκλωβίζει τους λαούς, τους πειθαρχεί και τους εξουθενώνει, εξαναγκάζοντάς τους να συμμετέχουν, διαμέσου άλλων προσώπων, σε δύσκολες πράξεις που απαιτούν δύναμη, επιδεξιότητα ή ηρωισμό. Να ταυτίζονται δηλαδή με το δυνάστη τους: το καπιταλιστικό κράτος και τους προπαγανδιστές του.
Ο καπιταλιστικός αθλητισμός συνεπώς είναι μέσον πνευματικής απονεύρωσης και χειραγώγησης. Αυτή τη λειτουργία του την πραγματοποιεί μέσα από το αθλητικό θέαμα. Σε αυτό αποκρυσταλλώνονται όλα τα χαρακτηριστικά του. Αρκεί να παραβρεθούμε σε μια μεγάλη αθλητική συνάντηση για να διαπιστώσουμε την ιμπεριαλιστική «ταυρομαχία», την ορατή καθαγίαση του αθλητισμού που καταναλώνεται και πουλιέται.
Το ντοπάρισμα και η «εξαγορά» ανθρώπων και πραγμάτων αποτελούν συστατικά στοιχεία αυτού του θεάματος. Οι αθλητές-εμπορεύματα χειραγωγούνται με τις μεθόδους του μάρκετινγκ στην αθλητική αγορά. Πράγματι, η κινητήρια δύναμη του αθλητικού θεάματος είναι η γοητεία που ασκούν στο κοινό οι άνθρωποι-εμπορεύματα-θεάματα. Μέσω αυτής της «γοητείας» επιχειρείται η μαζική από-πολιτικοποίηση της δημόσιας ζωής, η πνευματική νάρκωση, η ψυχολογική εκτόνωση και η υποδούλωση κάθε κριτικής συνείδησης. Στο θέαμα των θεών του γηπέδου διακρίνουμε ορατά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι θεοί των γηπέδων είναι οι άρχοντες του σύμπαντος. Λειτουργούν ως παράγοντας σταθεροποίησης της υπάρχουσας κατάστασης και χειραγώγησης των πολιτών: αναισθησιογόνο και ασπιρίνη αφύπνισης της εξασθενημένης αίσθησης για ζωή…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΟΚΑΡΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 15, 2008 10:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Λαζόπουλος εντωμεταξύ,για μια ακόμη φορά,υπερασπίστηκε
τον Τσίπρα!! Όχι πώς αναμενόταν κάτι διαφορετικό,αλλά λέμε τώρα...Όποιος,λέει,έχει όραμα τον πολεμούν τα συμφέροντα και το σύστημα προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτόν το συντομότερο δυνατό επειδή αντιδρά!!! Για αφελείς φαίνεται ψάχνει..Αλήθεια,αγαπητέ Λάκη,για ποιο όραμα αγωνίζεται ο Τσίπρας?? Γιατί ομολογώ ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει! Τόσο καιρό ποιος πριμοδοτούσε με ποσοστά στις δημοσκοπήσεις το ΣΥΝ? Εν πάσει περιπτώσει,ούτε ο Λαζόπουλος ούτε ο Τσίπρας θίγουν την αιτία όλων αυτών των προβλημάτων:τον καπιταλισμό...Όσο θα περιοριζόμαστε στην καταγγελία προσώπων δεν κάνουμε τίποτα!

Υ.Γ. Το ίδιο ισχύει και για το παιδάκι που έδειξε από το Αφγανιστάν(όσοι τον παρακολούθησαν ξέρουν)! Σωστός μεν,αλλά...
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 12:10 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΟΙ ταχυδακτυλουργοί της πολιτικής απάτης


Ο Λάκης φαίνεται ότι θεωρεί τον ελληνικό λαό κρετίνο. Επιχειρεί μαζί με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο να σώσουν τον «βλάκα» που τον κάνανε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτού του κόμματος της πολιτικής παρτούζας.
Επιχειρούν, λοιπόν, να εμφανίσουν ένα προσωπικό συκοφαντικό χαρακτηρισμό σαν «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής». Γιατί ο Τσίπρας δεν έμεινε στην πολεμική εναντίον της πώλησης του ΟΤΕ (αυτό είναι πολιτική πολεμική), αλλά χαρακτήρισε τον Βγενόπουλο απατεώνα.
Ούτε καν είχε την πολιτική ευφυΐα, γιατί από αριστερή παιδεία χωλαίνει δραματικά, να χαρακτηρίσει το καπιταλιστικό σύστημα και τις λειτουργίες του ΑΠΑΤΗ. Μίλησε συγκεκριμένα και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!!!

Σύμφωνα, λοιπόν με αυτή τη «διαλεκτική» του Τσίπρα οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι έντιμοι!!!!!

Επίσης σύμφωνα με την «σκέψη» του Τσίπρα τα κόμματα και πριν απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σερβίρουν κατά κύματα την πολιτική απάτη και ψευτιά, είναι οι «πυλώνες» της εντιμότητας και όποιος τα θίξει με βάση τους νόμους που τα ίδια προσκυνούν με θορυβώδη θεσμολαγνεία, τότε ποινικοποιείται η πολιτική ζωή και κινδυνεύει η δημοκρατία!!!!!!
Ε, αυτό είναι η πλέον καραμπινάτη πολιτική απάτη.
Και ο Λαζόπουλος την αναπαράγει, την στηρίζει και συστρατεύεται μαζί της.
Αντί να αναδείξουν τη σύγκρουση συμφερόντων που υπάρχει, τη σήψη και τη βαρβαρότητα της κερδοσκοπικής αναλγησίας, τάσσονται με τη μία πτέρυγα και συκοφαντούν την άλλη. Και αυτό στο όνομα της δημοκρατικής ηθικής(!!!) και της ΜΗ ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής!!!!!
Ούτε με τους δικούς τους νόμους δεν παίζουν έντιμα.
Απαιτούν ασυλία για τον εαυτό τους, να λένε ότι θέλουν και να μην τολμά κανείς να τους πειράξει.
Αυτή είναι η «αριστερά» του Τσίπρα, του Λαζόπουλου και όλων των φερεφώνων του καθεστώτος….
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες