Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Υπόμνημα για το Κόσοβο-Ι.Συνόδου Πατρ.Σερβίας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 29, 2008 11:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Υπόμνημα για το Κόσοβο-Ι.Συνόδου Πατρ.Σερβίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το Κόσοβο είναι η κοιτίδα του σερβικού έθνους. Είναι μια περιοχή με μήκος και πλάτος περίπου εκατό χιλιόμετρα στο κέντο της Βαλκανικής. Είναι το σημαντικότερο σταυροδρόμι στο εσωτερικό της Βαλκανικής γιατί έχει εύκολη πρόσβαση από διάφορες κατευθύνσεις. Από εκεί ρέουν ποτάμια που κατευθύνονται σε τρεις θάλασσες: Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Αδριατική. Το έδαφός του είναι από τα πιο εύφορα της Βαλκανικής, έχει ορυκτό πλούτο, αλλά θεωρείται υποβαθμισμένη-φτωχή περιοχή. Χωρίζεται σε δύο μέρη: Το ανατολικό, γνωστό ως Κοσσυφοπέδιο, είναι ένα οροπέδιο με υψόμετρο περίπου 600 μ. (Ουρόσεβατς, Πρίστινα, Μιτροβίτσα) και το δυτικό, κοντά στην Αλβανία, μια κοιλάδα με υψόμετρο περίπου 300 μ. (Πρίζρεν, Πετς), αυτό που αποκαλείται Μετόχια, ένα όνομα που τα τελευταία χρόνια έχει εντέχνως αποσιωπηθή, μια και θυμίζει ότι στο μέρος αυτό υπάρχουν πολλά μετόχια μεγάλων Σερβικών μοναστηριών.

«Για τους ορθόδοξους Σέρβους το Κόσοβο δε είναι μόνο γεωγραφικός όρος και σημείο στο χάρτη, αλλά πατρογονικό Ιερό. Είναι γη κατάσπαρτη από αρχαίους ναούς κι ορθόδοξα μοναστήρια με αξεπέραστη πνευματική και πολιτισμική αξία», έχει πη ο Πατριάρχης Ρωσίας Αλέξιος.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ-ΜΕΤΟΧΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, το οποίο αποτελεί «επίσημο έγγραφο της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας», σύμφωνα με την από 10-5-2003 Συνοδική απόφαση. Πρόσφατα, το υπόμνημα αυτό εκδόθηκε ως βιβλίο μεταφρασμένο στα ελληνικά, με τόπο έκδοσης την Θεσσαλονίκη.

Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία του Κοσόβου-Μετόχια με έμφαση στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ετών. Αναφέρει ότι στο Κ/Μ υπάρχουν 1300 Μονές και Εκκλησίες από τον 13ο μέχρι τον 20ο αιώνα και ότι οι σημερινοί κάτοικοι του Κοσόβου έχουν καταστρέψει πάνω από 110 ιερά κτίσματα, τα περισότερα των οποίων παλαιά. Καταγράφονται επίσης 936 θύματα και 572 εξαφανισμένοι Σέρβοι μέχρι το 2001.

Η Ιερά Σύνοδος της «Σερβικής Εκκλησίας» υπογραμμίζει ότι οι Σέρβοι βρίσκονται στα εδάφη του Κοσόβου-Μετοχίων από την στιγμή της εγκατάστασης των Σλάβων στα Βαλκάνια τον 7ο αιώνα και αποτελούσαν την εκεί συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, σε όλη την διάρκεια του Μεσαίωνα και των νέων Χρόνων. Επίσης, η περιοχή αποτελεί το λίκνο του σερβικού έθνους, μια και από το 1253 η έδρα της Σερβικής Εκκλησίας βρισκόταν στην μεγάλη του Σωτήρος Χριστού Εκκλησία στο Πετς (από το 1346 Πατριαρχείο). Προβλήματα με τους Αλβανούς θα εμφανισθούν πολύ αργότερα, τον 17ο αιώνα μέτα τον εξισλαμισμό τους.

Οι Τούρκοι κατέλαβαν τα Βαλκάνια μετά την μάχη που έγινε στο Κοσσυφοπέδιο το 1389. Το γεγονός αυτό παραμένει στην Σερβική ιστορία και συνείδηση, όπως για τους Ρωμηούς η άλωση της Πόλεως. Γέννησε τις ωραιότερες λαϊκές, επικές και απελευθερωτικές παραδόσεις, διανθίστηκε με ύμνους και τραγούδια, φανερώνοντας την ζωτικότητα του Σερβικού λαού, συνδέθηκε με το ιδανικό της ελευθερίας και τελικά με την πίστη του, που είναι η Ορθοδοξία.

Το υπόμνημα αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, με αρχή το 1690, υπήρξαν διάφορες μετακινήσεις Σερβικού πληθυσμού προς τα βόρεια, για διάφορους ιστορικούς λόγους. Έτσι αυξήθηκε ο πληθυσμός των Σέρβων στην περιοχή του Βελιγραδίου και του Νόβι Σαντ, αλλά άλλαξε η δημογραφία στο Κόσοβο σε βάρος των Σέρβων και υπέρ των Αλβανών. Κατά τον 18ο και 19ο αιώνα άφησαν το Κόσοβο-Μετόχια για τις βόρειες και δυτικές σερβικές περιοχές περίπου 500.000 ψυχές.

Η Σερβία αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος το 1978. Μέχρι το 1912 εκδιώχθηκαν από το Κόσοβο άλλοι 150.000 Σέρβοι και ήρθαν ισάριθμοι Αλβανοί. Αλλά και τον 20ο αιώνα συνεχίστηκε η αφαίμαξη του σέρβικου πληθυσμού στο Κόσοβο. Κατά την διάρκεια της κατοχής φονεύτηκαν 10-15 χιλιάδες και εκδιώχθηκαν 70-100 χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπομνήματος.

Την περίοδο του Τίτο το Κοσσυφοπέδιο χαρακτηρίστηκε αυτόνομη περιοχή. Μετά το 1974 χαρακτηρίστηκε δημοκρατία στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας και η πλειοψηφία ήταν Αλβανοί μουσουλμάνοι (σουνίτες). Στα χρόνια αυτά εγκατέλειψαν το Κόσοβο τουλάχιστον άλλοι 250.000 Σέρβοι μια και είχε δοθή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελιγραδίου υψηλός βαθμός αυτονομίας στην περιοχή.

Το 1990 ο Σλόμποταν Μιλόσεβιτς βρήκε 350.000 Σέρβους στο Κ/Μ να φυλάνε τα ιερά τους (το Πατριαρχείο στο Πετς, την μεγίστη Μονή Ντέτσανη, την Μονή Γκρατσάνιτσα, την Μονή Μπάνσκα στην Μιτροβίτσα, το Ναό της Θεοτόκου Λιέβισκα στο Πρίζρεν και πολλά άλλα) και τους εκμεταλλεύτηκε πολιτικά, όπως καταγγέλλεται στο υπόμνημα. Επίσης καταγγέλλεται ότι τα γεγονότα της δεκαετίας του '90, με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ είναι προϊόντα λαθών της Σερβικής ηγεσίας, αλλά και αποτυχίας του διεθνούς παράγοντα κατά την ανάμιξή του σε κάποια περιοχή. Οδήγησαν την Σερβία σε τραγική κατάσταση, τους Αλβανούς να θρηνούν τουλάχιστον 5.000 νεκρούς και την πάνδημη φυγή των Σέρβων από το Κόσοβο-Μετόχια.

Σήμερα όλη αυτή η περιοχή κατοικείται από 2-2,5 εκατομμύρια Αλβανούς, και από μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες Σέρβους σε μικρούς θύλακες υπό την προστασία του ΟΗΕ, κυρίως στην Μιτροβίτσα και στα βόρεια.

Το υπόμνημα της Εκκλησίας της Σερβίας καταλήγει με το ερώτημα-πρόταση:

«Τέλος, ας αναρωτηθούμε: γιατί το Κόσοβο-Μετόχια σαν Ιερή Γη των Βαλκανίων, να μην είναι η κοινή γη και περιοχή Σέρβων, Αλβανών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων, δυό λαών, δυό γλωσσών, δυό θρησκειών, δυό πολιτισμών, καθώς είναι –mutatis mutantis– η Αγία γη για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους; Για μια τέτοια συμβίωση και συνύπαρξη στην Αγία Γη η Αμερική είναι σύμφωνη. Γιατί να μην είναι σύμφωνη και για τούτη την Αγία Γη, χάριν του Θεού, χάριν των ανθρώπων, χάριν των Ιερών, της δικαιοσύνης και ελευθερίας των ανθρώπων;».
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Απορία
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 29, 2008 12:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ SITE ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κατά την σημερινή πρώτη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς
Συνόδου υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου
Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου,
τεθέντος προ της Ημερησίας Διατάξεως, υπό Συνοδικού
Συνέδρου, του ζητήματος των Σκοπίων, επηκολούθησε
ευρεία συζήτηση υπό του Μακαριωτάτου Προέδρου και
πάντων των Συνοδικών Συνέδρων και τελικώς διετυπώθη η
ακόλουθη τοποθέτηση :

Η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον
και ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην ευρύτερη
περιοχή των Βαλκανίων που θέτουν σε δοκιμασία τόσο τις
ευαισθησίες του Ελληνικού Λαού, με τις οποίες η
Ελλαδική Εκκλησία είναι ζυμωμένη, όσο και το θεόσδοτο
μεγάλο αγαθό της ειρήνης.

Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς, που απαιτούν ενότητα,
ομοψυχία, ωριμότητα και σύνεση, η Ιερά Σύνοδος
εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην πολιτειακή και
πολιτική ηγεσία του τόπου με την πεποίθηση ότι θα
καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίτευξη του
καλυτέρου δυνατού αποτελέσματος.

Απευθύνει επίσης έκκληση για την τήρηση της διεθνούς
νομιμότητος, για τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για
την εξασφάλιση των συνόρων μας και για την διαφύλαξη
της ορθοδόξου χριστιανικής κληρονομιάς, η οποία
άλλωστε αποτελεί ουσιώδες μέρος του παγκοσμίου
πολιτισμού.

Χρέος όλων μας οι προσευχές προς τον ¶γιο Θεό για την
διαφύλαξη της ειρήνης και της δημιουργικής συνεργασίας
των λαών.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


ΣΧΟΛΙΟ

Προκαλεί εντύπωση το να ντρέπεται η Εκκλησία να
Αναφέρει και τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην Ανακοίνωσή της
Δ.Ι.Σ. μετάτ η Συνεδρίασή της στις 28/2/08.
Θα μπορούσεπ.χ. να έλεγε ότι η Δ.Ι.Σ. "παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στο
ΚΟΣΟΒΟ (και όχι γενικά στην ευρύτερη περιοχή των
Βαλκανίων) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ
ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ FYROM ME TH ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ"…
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; Και κάτι άλλο: ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ;


Επιστροφή στην κορυφή
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 29, 2008 4:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
[quote="Απορία"]
[size=18]
[color=red]ΣΧΟΛΙΟ[/color][/size]
[size=18]Προκαλεί εντύπωση το να ντρέπεται η Εκκλησία να
Αναφέρει και τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην Ανακοίνωσή της
Δ.Ι.Σ. μετάτ η Συνεδρίασή της στις 28/2/08.
Θα μπορούσεπ.χ. να έλεγε ότι η Δ.Ι.Σ. "παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στο
ΚΟΣΟΒΟ (και όχι γενικά στην ευρύτερη περιοχή των
Βαλκανίων) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ
ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ FYROM ME TH ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ"…
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; Και κάτι άλλο: ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ; [/size]
[size=12][/size][size=12][/size][/quote]

ΓΙΑΤΙ;
Αυτή η ερώτηση βασανίζει και μένα.
Δυστυχώς, η απάντηση είναι ότι επαληθεύονται όσοι
πριν από την εκλογή νέου αρχιεπισκόπου, έκαναν λόγο για νεοταξίτες κληρικούς που θα φίμωναν την εκκλησία με το πρόσχημα της "αλλαγής σελίδας", του "τέλους της εκκοσμίκευσης", της "επιστροφής στον πνευματικό ρόλο" και όλα αυτά τα φούμαρα που υπέκρυπταν την πρόθεση να απεκδυθεί η εκκλησία τον εθναρχικό της ρόλο, όπως τον είχε χαράξει ο Χριστόδουλος αλλά και η ίδια η παράδοση της αυτοκεφαλίας από τον 19ο αιώνα.
Η αρχική σιωπή του Τζερόνιμο για το Κόσοβο και το Σκοπιανό έλεγε πολλά και όταν τελικά δέησε να μιλήσει, επιβεβαίωσε τη στόχευσή του: να δώσει στήριξη και να εκφράσει εμπιστοσύνη στο άθλιο, ξενοκίνητο πολιτικό κατεστημένο της χώρας που προσπαθεί να διευκολύνει τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των αμερικανών στα βαλκάνια, δηλαδή τον κατακερματισμό και προτεκτορατοποίησή τους.

Ώρες ώρες, σκέφτομαι αν στον άθλιο αρβανίτη νεοταξίτη που μετατρέπει την εκκλησία του λαού μας σε πιόνι των αμερικανών αξίζει έστω το Τζερόνιμο, το όνομα ενός ανυπότακτου Ινδιάνου αρχηγού ή το Κοπρώνυμος, παρατσούκλι που κόλλησαν στον εικονομάχο αυτοκράτορα Κων/νο Ε' οι εικονολάτρες.
Εξάλλου, τόσο εκείνος όσο και ο σημερινός πολέμησαν την αληθινή ουσία της εκκλησίας...
Επιστροφή στην κορυφή
fiamou



Ένταξη: 02 Φεβ 2007
Δημοσιεύσεις: 180
Τόπος: Χίος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2008 8:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα νοσταλγούσαμε τόσο γρήγορα τον Χριστόδουλο. Παρά τις παρατιμονιές που έκανε μερικές φορές, τουλάχιστον στα εθνικά θέματα ήταν βράχος. Ενώ τώρα, τούτος εδώ μοιάζει σα να κατέβηκε από άλλη πλανήτη και δεν ξέρει τι του γίνεται. Βέβαια, ξέρει πολύ καλά κι εδώ είναι το κρίμα. Τούτη την εποχή που το Γένος χρειάζεται έναν Αρχιεπίσκοπο σαν τον Σμύρνης ¶γιο Χρυσόστομο και τον ΓΕρμανό Καραβαγγέλη του Μακεδονικού Αγώνα, έχουμε στα χέρια μας έναν προσκυνημένο. Ευτυχώς που υπάρχει και ο ¶νθιμος στη Θεσσαλονίκη και κάνει τίποτα.
Κάτι ήξερε ο Χριστόδουλος που έφτασε να συγκρουστεί με τον Βαρθολομαίο για να τον βάλει εκεί.
_________________
Οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ ειρήνη με έναν εχθρόν, όπου κατακρατεί ελληνικόν τόπον"
Ρήγας Φερραίος "Το Σύνταγμα άρθρο 121
Οι Έλληνες απαρνούνται και δεν δίδουν υποδοχήν και περιποίησην εις τους Τυράννους"
Ρήγας Φερραίος "Το Σύνταγμα" ¶ρθρο 120
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
ΓΝΩΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2008 11:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλη μου έτσι ακριβώς είναι.
Μην εκπλαγείς αν στο τέλος μας βγει ο νέος αρχιεπίσκοπος θιασώτης των ιδεών του ΣΥΡΙΖΑ.
Λάθος υποστηρίζουν κάποιοι ότι είναι ΠΑΣΟΚ.
Είναι πιο "προχωρημένος": Στην "εκσυγχρονιστική" Αριστερά ανήκει, καθώς και ο "θεωρητικός" του...αντιεθνικιμού, Ιερόθεος Βλάχος.
Χέρι-χέρι με τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα.
Εξάλλου το χέρι το έτεινε "ανοιχτόκαρδα" και ο Τσίπρας.
Θα το ζήσουμε κι αυτό: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Εκκλησίας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Περικλής Γιαννόπουλος



Ένταξη: 14 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 42
Τόπος: Αθήναι, Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2008 3:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λογοκρισία στον δικτυακό τόπο της Εκκλησίας της Ελλάδος;

Αληθεύει η καταγγελία;

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2008/03/site.html

Εκτός λειτουργίας στο site της Εκκλησίας η Μακεδονία

Λάβαμε το ακόλουθο e-mail από ένα φίλο και θεωρούμε εύλογο το ερώτημα του. Διαβάστε το:

"Αγαπητοί φίλοι, έχω να σας κάνω μια ερώτηση.

Είναι δυνατόν ο διαδικτυακός τόπος τής Εκκλησίας τής Ελλάδας να κατέβασε τη σελίδα με τα εκκλησιαστικά και ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ελληνικότητα τής Μακεδονίας;

Δεν θέλω να το πιστέψω. Προτιμώ να πιστέψω ότι η σελίδα κατέβηκε προσωρινά για να ενημερωθεί. Γιατί, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να σας εκφράσω την απόγνωση και την ορφάνια που θα νιώσω.

Ζητώ τη βοήθειά σας:

http://www.ecclesia.gr/greek/news/macedonia/

Λυπούμαστε αλλά δεν έχουμε απάντηση. Ακόμα και αν ισχύει ότι κάνουν ενημέρωση σελίδας, αναρωτιόμαστε αν σε μία τόσο κρίσιμη για τα εθνικά θέματα περίοδο και δη για το Μακεδονικό, βρήκαν τον κατάλληλο χρόνο για να κατέβει η σελίδα έστω και προσωρινά.

Γιατί άλλη υπόθεση δεν θέλουμε ούτε καν να την διαννοηθούμε....

Θα παρακολουθούμε την σελίδα και αν δεν ανέβει πάλι άμεσα θα επικοινωνήσουμε με τους διαχειριστές της. Για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε.
_________________
Τό δε την Πόλιν σοι δούναι ούτ' εμόν εστίν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη· κοινήι γαρ γνώμηι, πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών.
(Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, ο Μαρμαρωμένος Βασιληάς μας)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 03, 2008 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μόνο η κεφαλή της ελληνικής Εκκλησίας σιωπά!!!

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας κ. Χριστόφορος με αφορμή την διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, απέστειλε επιστολή υποστήριξης στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο και προς όλο τον Σερβικό λαό.

Ο κ. Χριστόφορος στην επιστολή του τονίζει στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο: «επιτρέψτε μου να εκφράσω την υποστήριξη μου στην Αγιότητα σας, σ΄ αυτές τις ημέρες αγωνίας που περνάει η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και ολόκληρος ο Σερβικός λαός».

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Τσεχικής Εκκλησίας κ. Χριστόφορος τονίζει πως « ο κλήρος, και το ποίμνιο μας θα συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία, και μ΄ αυτό τον τρόπο θα δείξουν πως δεν συμφωνούν με την παραβίαση των σερβικών συνόρων».

Τέλος ο κ. Χριστόφορος υπογραμμίζει πως «δείχνουμε αλληλεγγύη στην Σερβική Εκκλησία και στον Σερβικό λαό, και προσευχόμαστε με όλη την δύναμη της καρδίας μας στον Θεό, με σκοπό να φέρει μια δίκαιη λύση στο Κόσσοβο αλλά και να αποτρέψει οποιοδήποτε ξέσπασμα βίας».

Υ.Γ Δυστυχώς το σάιτ της Εκκλησίας άρχισε φαίνεται τις "λογοκρισίες"!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 8:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΕΙΤΕ το βίντεο με τα "όργια"των Αλβανών σε Εκκλησίες του Κοσσόβου

http://library.antibaro.gr/video/other/KosovoChurchDesecration2.wmv
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 05, 2008 9:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
και ο ιστοχωρος της Εκκλησίας του Κοσόβου.
πραγματικά ,φίλοι μου,θέλει ναχεις πολλά κουράγια για να μένεις εκεί ανάμεσα στους ΝΑΤΟικούς και τους ναρκοσωματέμπορους τουρκαλβανους.

http://kosovo.net/


μετα την ανακηρυξη ανεξαρτησιας των Τουρκαλβανών Κοσοβάρων καποιες ώρες ο ιστοχώρος είναι εκτός λειτουργίας.αξιζει παντως τον κοπο να τον δειτε ακόμα,γιατι όχι, και να οργανωθεί καποιας μορφής συμπαράσταση μεσω του Ρεσάλτο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 08, 2008 11:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 20ῃ Φεβρουαρίου 2008

Ἀριθ. Πρωτ. 18

Δ Ε Λ Τ Ι ΟΝ Τ Υ Π Ο Υ

Ἐξ ἀφορμῆς τῆς ἀνακηρύξεως τῆς «ἀνεξαρτησίας» τοῦ Κοσσόβου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις :

« Ἐδῶ καί καιρό οἱ Ἠνωμένες Πολιτεῖες Ἀμερικῆς (ΗΠΑ), ἔχουν βάλει γερά τό πόδι τους στά Βαλκάνια. ΚιΆ αὐτό πού ἦταν μέχρι τώρα κοινό μυστικό, ἐπιβεβαιώθηκε κατά τόν πλέον πανηγυρικό τρόπο μέ τήν πρόσφατη ἀνακήρυξη τῆς ″ἀνεξαρτησίας‶ τοῦ Κοσσόβου, πού θεωρεῖται ἡ κοιτίδα τῶν Σέρβων.

Φυσικά καί δέν χρειάστηκε νά ρωτήσῃ κανέναν ἡ Ἀμερική, ἀφοῦ μόνη της ἀποφασίζει καί διατάζει. Καί δυστυχῶς, ἔχει στά ἀνόσια σχέδιά της συναντιλήπτορα τήν ἄνευρη καί ἄβουλη ″Εὐρωπαϊκή Ἕνωση‶, ἡ ὁποία μέ μεγάλη πλειοψηφία ἐπεκρότησε αὐτή τήν κραυγαλέα ἀδικία εἰς βάρος τῆς Ὀρθόδοξης Σερβίας.

Ἀλλά τό γεγονός τῆς ″ἀνεξαρτησίας‶ φέρνει στό μέσον καί κάποιους προβληματισμούς. Συγκεκριμένα :

1) Μέχρι τώρα οἱ ὑπεύθυνοι πολιτικοί ταγοί τῆς Χώρας μας διεκήρυτταν σέ κάθε εὐκαιρία ὅτι ″τά σύνορα εἶναι ἀπαραβίαστα‶. ΚιΆ αὐτό γιά νά μή γίνεται λόγος γιά τήν Βόρειο Ἤπειρο. Τώρα ὅμως ; Ἰδού καί τό Κόσσοβο ″ἀνεξάρτητο‶. Καί πρωτύτερα ἑνώθηκαν οἱ δύο Γερμανίες καί χωρίστηκε σέ δύο κράτη ἡ Τσεχοσλοβακία. Ὥστε αὐτός ὁ ἰσχυρισμός ἀποδεικνύεται ἕωλος καί ἀπατηλός.

2) Στούς πανηγυρισμούς πού ἔγιναν στήν Πρίστινα (πρωτεύουσα τοῦ Κοσσυφοπεδίου) τό διεθνές πρακτορεῖο CNN ἔδειξε ἕνα μεγάλο κόκκινο ″πανώ‶, στό ὁποῖο ἦταν γραμμένο μέ ἄσπρα γράμματα τό ἀκόλουθο σύνθημα : ″Χωρίς τό Κόσσοβο καί τήν Τσαμουριά δέν ὑπάρχει Ἀλβανία‶. Καί σάν ὑπογραφή : ″Ἀνεξαρτησία τοῦ Κοσσόβου‶.

Δηλαδή πάλι προκαλεῖ ἡ Ἀλβανία. Πάλι προβάλλει τους Τσάμηδες. Πάλι διεκδικεῖ τήν λεγόμενη ″Τσαμουριά‶, ἤτοι τήν Θεσπρωτία. Θά μποροῦσε νά πῇ κανείς ″καλομελέτα κιΆ ἔρχεται‶. Γιατί ἔτσι ὅπως τό πάει ἡ γειτονική χώρα, μέ τήν συνεχῆ προπαγάνδα καί τίς σχετικές, κατά καιρούς, ἐκδηλώσεις, δέν εἶναι ἀπίθανο νά κερδίσῃ αὐτό τό παιχνίδι πού παίζει . . .

ΓιΆ αὐτό, γιά μιά ἀκόμη φορά, κρούω τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου. Ἡ Βόρειος Ἤπειρος ἐκπέμπει S.O.S. Καιρός νά ἀφήσῃ ὁ πολιτικός κόσμος τούς καυγάδες καί τήν μικροπολιτική, καί νά δραστηριοποιηθῇ γιά τήν σωτηρία τῆς Βορείου Ἠπείρου ἀφΆ ἑνός, καί ἀφΆ ἑτέρου γιά τήν ἀποτροπή τοῦ σχεδίου τῆς ″Μεγάλης Ἀλβανίας‶. Γιατί ἄν, ὅ μή γένοιτο, γίνῃ κάτι τέτοιο, πολλά δεινά μᾶς περιμένουν. Ἐπί τέλους, ἄς ζητήσουμε καί μεῖς γιά τήν Βόρειο Ἤπειρο, ὅτι ζητοῦσαν οἱ Ἀλβανοί γιά τό Κόσσοβο καί τελικά τό πέτυχαν προχωρῶντας κιΆ ἕνα ἀκόμη βῆμα πιό μπροστά : Τήν αὐτονομία τῆς Βορείου Ἠπείρου. ″Θέλει ἀρετήν καί τόλμην ἡ ἐλευθερία‶.

Τά γεγονότα καί οἱ καιροί τρέχουν καί δέν μᾶς περιμένουν. Ἡ τυχόν ἀδιαφορία μας θά εἶναι ἐγκληματική.Προσεύχομαι, ἀγωνιῶ, ἀλλά καί περιμένω τήν ἐθνική ἀφύπνιση. Τώρα προέχει ἡ σωτηρία τῆς Βορείου Ἠπείρου».

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Πηγή: Επίσημος Ιστοχώρος Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς και Κονίτσης
www.imdpk.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες