Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 25, 2008 9:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΑΣΟΚ:στην τελική ευθεία!!!



ΟΠΩΣ είχαμε αναλύσει και προβλέψει από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ οδεύει στη διάσπαση. Θα αναλύσουμε εντός των προσεχών ημερών τα νέα δεδομένα, τις εξελίξεις και τις καταλυτικές παρενέργειες που θα προκαλέσει μια διάσπαση στο πολιτικό σκηνικό…
Αρχίζουμε με το τι λέει το καταστατικό: Θα είναι η «αφορμή» αιχμής για τα όσα θα επακολουθήσουν…


Από:
http://www.karsilamas.blogspot.com/


Τι λέει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ...
Άρθρο 6
Κοινωνία των πολιτών - Εθελοντισμός
1. Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει και ενισχύει τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
2. Υποστηρίζει και αναδεικνύει τον εθελοντισμό σε κάθε μορφή της κοινωνικής ζωής.
3. Συνεργάζεται με τις οργανώσεις και τα
κινήματα που εμπνέονται και προωθούν τις ίδιες αξίες και αρχές.

Άρθρο 8
Εσωκομματική δημοκρατία
1. Στο εσωτερικό του κινήματος κατοχυρώνεται πλήρως η εσωκομματική δημοκρατία, η ελευθερία στις ιδεολογικές αναζητήσεις, στην έκφραση, στο διάλογο, στην αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων και το δικαίωμα υποβολής και δημοσιοποίησης ατομικών και συλλογικών προτάσεων.
2. Συνυπάρχουν και διακινούνται ελεύθερα, γραπτά ή προφορικά, όλες οι απόψεις, τάσεις και τα ρεύματα ιδεών και αντιλήψεων, χωρίς οργανωμένη δομή, πειθαρχία και εκπροσώπηση στα όργανά του.

[b]ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ[/b]
Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ
4. Η πολιτική στάση των μελών του ΠΑΣΟΚ είναι σύμφωνη με τις αξίες και τις αρχές που εμπνέουν το Κίνημα. Δεσμεύονται για την τήρηση του Καταστατικού και τις αποφάσεις των οργάνων και ελέγχονται για τυχόν παράβασή τους.


Αυτά γράφει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.

Ολα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται για την τήρηση του.
Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί από τον οιονδήποτε,ακόμα και από τον πρόεδρο
τα μέλη του κινήματος,είναι υποχρεωμένα να αντιδράσουν.
Τα ρεύματα ιδεών και αντιλήψεων είναι κατοχυρωμένα.
Κανείς δεν μπορεί να τα απαγορεύσει και πολύ περισότερο να διαγράψει στελέχη
.


[url][/url]
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 26, 2008 10:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «Διαπλοκή» σε σύγχυση

Η «υπόθεση Ζαχόπουλου» έβγαλε στην επιφάνεια, όχι γενικά τη σήψη του καθεστώτος (αυτή είναι μόνιμη, σταθερή και ενδημική του συστήματος), αλλά την βαθύτατη κρίση και τους αγεφύρωτους ανταγωνισμούς των δυνάμεων της διαπλοκής. Των ισχυρών, δηλαδή, κέντρων των πολιτικών αποφάσεων: Θεσμικών και εξωθεσμικών, εγχώριων και ξένων.
ΟΙ ανεξέλεγκτες μορφές που πήρε αυτή η υπόθεση καταγράφουν καθαρά ότι τα ισχυρά αυτά κέντρα βρίσκονται τα ίδια διαιρεμένα και σε πελώρια σύγχυση. Αυτό σημαίνει απλά τούτο: Ότι στο εσωτερικό των δυνάμεων της διαπλοκής έχουν ανατραπεί οι συσχετισμοί, ότι το καθεστώς των «νταβατζήδων» και των πλανητικών μηχανισμών έχει υποσκαφτεί από οξύτατες αντιθέσεις και ανταγωνισμούς.
Φαίνεται ότι κάποιες νέες δυνάμεις του κεφαλαίου αποκτούν κάποια ισχύ και διεκδικούν Λόγο στις αποφάσεις. Αυτό προκαλεί «κλυδωνισμούς» και «χάος» μέσα σε ένα σύστημα που τα πάντα διαπλέκονται και όλοι είναι χειροπόδαρα αλυσοδεμένοι…
Αυτά που συμβαίνουν στο χώρο των ΜΜΕ είναι αποκαλυπτικά. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και δεν απέχει πολύ από το «όλοι εναντίον όλων»! Το πανίσχυρο καθεστώς των «νταβατζήδων» του 1989, που καθόριζε απροκάλυπτα και απρόσκοπτα τις πολιτικές εξελίξεις μέχρι χθες, έχει τρωθεί θανάσιμα. Έχει χάσει τον απόλυτο έλεγχο και παραπαίει βυθισμένο σε αμηχανία και σύγχυση. Αρχίζουν να «παίζουν» ανεξέλεγκτα όλα τα κέντρα και παράκεντρα της εξουσίας, όλοι οι παρακρατικοί μηχανισμοί των ποικίλων διεθνών μυστικών υπηρεσιών. Χάος πραγματικό!!!
Αυτό το χάος για να ερμηνευτεί και αναλυθεί σωστά θα πρέπει να εξετάσουμε τις «μεταβολές» που έχουν επέλθει στους κόλπους μερίδων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό (Ευρώπης και Αμερικής) και τις «μεταβολές» από τα ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ προς τη Ρωσία. Εδώ θα περιοριστούμε στη σύγχυση και την αδυναμία των ισχυρών κέντρων να καταλήξουν σε μια ενιαία ΑΠΟΦΑΣΗ για τον καθορισμό και τον έλεγχο του πολιτικού σκηνικού.

Ασυμφωνία στο πώς θα απαλλαχτούν από τον Καραμανλή


Οι «Νταβατζήδες»
και τα διεθνή εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων (Αμερικανοί) θέλουν να απαλλαχτούν από τον Καραμανλή. Στο πώς θα γίνει αυτό δεν μπορούν να καταλήξουν και να «συμφωνήσουν». Είναι τέτοια η «κρίση της διαπλοκής» και τόσο δυσμενές το «έδαφος» της πολιτικής ρευστότητας, που υπάρχει μέγας κίνδυνος οποιοδήποτε σενάριο κυβερνητικής εναλλαγής να φέρει τα αντίθετα, από τα προσδοκόμενα, αποτελέσματα.
΄Ετσι εδώ οι απόψεις των κύκλων αυτών διίστανται. Άλλοι βλέπουν τη διεμβόλιση του πολιτικού σκηνικού με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ. Άλλοι με τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού σχήματος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι με τη δημιουργία νέων κομμάτων, του κόμματος του Βενιζέλου, σε μια πρώτη φάση, πρόκληση ακυβερνησίας και μαγείρεμα των εξελίξεων και νέων αναπαλαιωμένων σχημάτων.
ΟΛΑ, βεβαίως, αυτά τα «σχέδια» προσκρούουν σε κάποια ισχυρά εμπόδια που μπορεί να αποτελέσουν τον καταλύτη σαρώματος των «συνωμοτών».
Καταρχήν προϋποθέτουν την εσωτερική υπόσκαψη της Ν.Δ., γεγονός που γίνεται άμεσα ορατό στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει τεράστιες και πλούσιες εμπειρίες τέτοιου είδους συνωμοσιών.
Προϋποθέτουν επίσης πειστικές εναλλακτικές λύσεις. Το αποσυντεθημένο ΠΑΣΟΚ, με όλα τα παλαιά «σιχαμερά ερπετά» που σέρνει, δεν εγγυάται καμιά αξιοπιστία. Εδώ ο Γιωργάκης τους γίνεται και εμπόδιο, διότι για να μη πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων θα μείνει «γαντζωμένος» στο τιμόνι του κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, όχι απλώς είναι υπερτιμημένος, αλλά σε μια τέτοια εξέλιξη θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα και θα ξεμπροστιαστεί εντελώς και στα μάτια εκείνων που αφελώς των ακολουθούν…
Η λύση «Βενιζέλου», φαίνεται να υπόσχεται περισσότερα, γι’ αυτό κερδίζει και έδαφος στους κύκλους των ισχυρών κέντρων. Ωστόσο μια διάσπαση του ΠΑΣΟΚ (αναπόφευκτη στρατηγικά) θα επιφέρει καταλυτικές παρενέργειες, που ουδείς εκ των προτέρων μπορεί να προβλέψει, πολύ περισσότερο να ελέγξει. Αυτό το γνωρίζουν τα επιτελεία των ισχυρών κέντρων, γι’ αυτό διστάζουν. Απλώς η «λύση» αυτή επιβάλλεται από τα πράγματα, από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι «νταβατζήδες».
Πράγματι η δημιουργία του κόμματος του Βενιζέλου επιβάλλεται από τα πράγματα, δηλαδή από την ολοκληρωτική αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ. Οι παρενέργειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι καταλυτικές. ΟΧΙ όμως προς την κατεύθυνση του κατακερματισμού της Ν.Δ. Αλλά προς την κατεύθυνση αναδιάταξης του πόλου της «κεντροαριστεράς». Θα είναι μια «επανάληψη» του δράματος της Ένωσης Κέντρου, με άλλη μορφή. Τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ που έγινε ο πόλος αναδιάταξης της «κεντροαριστεράς», σήμερα θα είναι ο Βενιζέλος που θα «εκφράσει», με νέα φόρμα, τον ίδιο χώρο και θα τον απορροφήσει. Γι’ αυτό μια τέτοια λύση δεν την θέλουν οι «σοσιαλιστές» γραφειοκράτες του ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και ο Κωνσταντόπουλος «παίζει» με Βενιζέλο.
Η λύση Βενιζέλου άμεσα και μεσοπρόθεσμα δεν αποτελεί καμία απειλή για τη Ν.Δ. Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να κάνει διάσπαση στη Ν.Δ. θα την ενισχύσει!!!
Και αυτό είναι το μεγάλο «αγκάθι» για όλους αυτούς που θέλουν να γκρεμίσουν τον Καραμανλή. Δεν μπορούν βραχύχρονα (γιατί αυτό θέλουν) να τον γκρεμίσουν. Η λύση Βενιζέλου είναι σε βάθος χρόνου…
Επίσης, ένας άλλος κίνδυνος, τον οποίο τρέμουν ΟΛΟΙ είναι ότι μια διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θα απεγκλωβίσει δυνάμεις και θα αναπτύξει μοιραία μαζικά κινήματα…
Αυτό, φυσικά, μπορεί να γίνει και άμεσα. Τα ξένα και εγχώρια κέντρα δεν έχουν μεγάλα περιθώρια, πιέζονται και βιάζονται να ρίξουν τον Καραμανλή. Έτσι θα κάνουν μοιραία το λάθος. Θα αναγκαστούν να προκαλέσουν ακυβερνησία, μήπως και μπορέσουν να βάλουν σε εφαρμογή τα σενάρια που προπαγανδίζει το «τσιράκι» τους: Ο Καρατζαφέρης!!!
Δηλαδή κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή οικουμενικά σχήματα!!!
Επιβολή δηλαδή λύσεων που καταλύουν και αυτή την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας. Αυτό ζητάει η «ακροδεξιά» καρικατούρα που σηκώνει τη γροθιά του εναντίον των Αμερικανών και των «νταβατζήδων»!!!
Φαίνεται ότι περνούν τον ελληνικό λαό πρόβατο εντελώς. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 27, 2008 3:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αλέκα Παπαρήγα

«Δεν βρίσκεις άκρη με τον ΣΥΡΙΖΑ»

συνέντευξη στον ΤΑΣΟ ΠΑΠΠΑ

«Ο ΣΥΝ κρύβει τις κεντροαριστερές προτιμήσεις του και καλλιεργεί αυταπάτες ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει φιλολαϊκό κόμμα». **Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο διαλόγου με τις «πολιτικές του γλυκού νερού» του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους αριστερούς να προβληματιστούν «από την προβολή και τη στήριξη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από συγκροτήματα της πλουτοκρατίας». **Η κ. Παπαρήγα πιστεύει πως «οι σχεδιασμοί της πλουτοκρατίας και για δημιουργία άλλου κόμματος αποσκοπούν στο μασκάρεμα του συστήματος». Και δηλώνει ότι «το ΚΚΕ δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός».

* Παλεύετε χρόνια να πείσετε τους πολίτες να εγκαταλείψουν το δικομματισμό. Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στην πλήρη αποδυνάμωσή του;

- Καλούμε τα τμήματα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, που ακολουθούν τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο να εγκαταλείψουν και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που είναι κόμματα του κεφαλαίου, αλλά και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, είτε να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, να συναντηθούμε σε συσπειρώσεις με όσους δεν νιώθουν έτοιμοι να ενταχθούν τώρα στο ΚΚΕ. Δεν φτάνει να φύγει κάποιος από το δικομματισμό.

* Είναι το πρώτο βήμα...

- Για να έχει αποτέλεσμα ο απεγκλωβισμός υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, πρέπει να χτυπηθεί και η πολιτική που εκφράζει ο δικομματισμός, δηλαδή η πολιτική που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου. Στις εκλογές εκφράστηκε ένα μικρό ρήγμα στον δικομματισμό, ενώ υπήρξε ενίσχυση του ΚΚΕ. Είναι ένα βήμα, που συνεχίζεται. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Και κυρίως πρέπει να αναπτυχθεί αποφασιστικά το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Εκεί αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων, εκεί οικοδομείται η προοπτική υπέρ του λαού, εκεί παρεμποδίζονται τα κυβερνητικά μέτρα που καρατομούν λαϊκά δικαιώματα.

* Αν δεν παρουσιαστεί εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, δεν είναι πιθανόν να ξαναδυναμώσει ο δικομματισμός; Μπορεί, όμως, ο κόσμος να ψηφίζει συνεχώς αρνητικά;

- Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι θετική και όχι αρνητική αντίδραση, έστω κι αν δεν είναι σύμφωνοι κατά 100% όλοι όσοι ψηφίζουν το ΚΚΕ. Η πρόταση του ΚΚΕ στο λαό, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία», εμπεριέχει το στοιχείο της ριζοσπαστικοποίησης των συνειδήσεων, ώστε να απορρίπτεται το ψευτοδίλημμα «μονοκομματική κυβέρνηση υπέρ του κεφαλαίου ή να βάλει άλλα ρούχα ο Μανωλιός». Το δίλημμα είναι: πάλη για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και στην οικονομία ή υποταγή στην πολιτική του κεφαλαίου. Ενδιάμεσοι δρόμοι δεν υπάρχουν, όπως αποδείχθηκε σε μια σειρά χώρες. Δείτε την κεντροαριστερά στην Ιταλία, στη Γαλλία παλιότερα. Σακάτεψαν το κίνημα. Μέχρι και μέτρα υπέρ του κεφαλαίου κάλεσαν τους εργάτες να ψηφίσουν σε δημοψήφισμα.

* Τα σενάρια και τις φήμες για τη δημιουργία «τρίτου πόλου» που θα μπει σφήνα στο δικομματισμό, πώς τα αξιολογείτε;

- Οι σχεδιασμοί της πλουτοκρατίας και για δημιουργία άλλου κόμματος αποσκοπούν στο μασκάρεμα του πολιτικού συστήματος, για να περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ο δικομματισμός αποτελεί έναν πόλο, αντιλαϊκό. Ο διπολισμός αποτελεί τον ίδιο πόλο με άλλη μορφή. Ο λαός πρέπει να χτίσει τον δικό του, σε αντιπαράθεση με αυτούς. Αν ο λαός αποδυναμώσει τον δικομματισμό σε όφελος του διπολισμού (κυβερνήσεων συνεργασίας), τότε θα γίνει μια τρύπα στο νερό.

* Το ΚΚΕ εγκαλείται -κυρίως από το ΠΑΣΟΚ- ότι δίνει αντικειμενικά με την επιλογή των ίσων αποστάσεων από τα δύο κόμματα εξουσίας, χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση. Θα έχετε ακούσει και εσείς τα περί «αριστερού δεκανικίου»...

- Δεν μας αφορούν. Το ΚΚΕ δεν είναι, ούτε θα γίνει δεκανίκι κανενός. Αυτό τους ενοχλεί. Την πολιτική της Ν.Δ. μόνο το ΚΚΕ την αντιπαλεύει επί της ουσίας. Γιατί από τα σημερινά κόμματα μόνο το ΚΚΕ επιδιώκει την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των οικονομικών στηριγμάτων της. Οι άλλοι έχουν πολιτική αποσμητικό της σήψης. Αλλά με τα αποσμητικά δεν γίνεται τίποτα. Τα περί αριστερού δεκανικιού τα λένε για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αντιλήφθηκε ότι η πολιτική του και της Ν.Δ. δεν διαφέρουν. Ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια στρατηγική.

* Γιατί θεωρείτε άνευ σημασίας την παρουσία του Κ. Καραμανλή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων; Θέλετε να τον προστατεύσετε;

- Καμία αντίρρηση δεν είχαμε, ούτε έχουμε να πάει και ο πρωθυπουργός και οι πάντες. Αλλά υπογραμμίζουμε ότι είτε πάει είτε δεν πάει στην επιτροπή, τα πράγματα θα κουκουλωθούν. Τίποτα δεν βγαίνει, όπως δεν βγήκε και στο παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο αυτό- καλλιεργεί αυταπάτες, ότι μέσα από τις επιτροπές θα υπάρξει διαφάνεια και αποτελέσματα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Και τέλος από ποιον κινδυνεύει ο πρωθυπουργός; Από το ΠΑΣΟΚ; Εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Προστάτες του πρωθυπουργού, δηλαδή της πολιτικής της Ν.Δ., είναι όσοι στηρίζουν το κεφάλαιο.

* Λέτε ότι δεν υπάρχει προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός επιμένει στη «σύμπλευση των σχημάτων της αριστεράς». Ούτε καν το ενδεχόμενο διαλόγου δεν συζητάτε;

- Εμείς είμαστε κομμουνιστικό κόμμα, δεν είμαστε ένα γενικά αριστερό σχήμα, πολύ περισσότερο δεν έχουμε μια πολιτική του γλυκού νερού, πολιτική των εντυπώσεων. Εξάλλου, κάθε κόμμα γνωρίζει τις θέσεις του άλλου. Γίνονται συζητήσεις στη Βουλή, στους ΟΤΑ, στα συνδικάτα, παντού. Γνωριζόμαστε. Συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο όταν δύο κόμματα έχουν κοινή κατεύθυνση. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε διαφορετική στρατηγική-πολιτική γραμμή. Το αναγνωρίζουν και εκείνοι, αλλά μετά το «ξεχνούν». Μην ξεχνάτε ότι έχουν ανοιχτά πει ότι προϋπόθεση συνεργασίας με το ΚΚΕ είναι η πολιτική ήττα του. Ομως, ποια εναλλακτική κυβερνητική λύση προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν τη λέει. Κρύβει τις κεντροαριστερές του προτιμήσεις.

* Γιατί το λέτε αυτό;

- Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκό κόμμα. Επειτα, είναι αφερέγγυος. Τη μία μέρα μιλάει για συνεργασία, την άλλη λέει ότι πρέπει να νικηθεί το ΚΚΕ, την τρίτη μιλάει για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την επόμενη λέει ότι δεν το είπε. Δεν βρίσκεις άκρη.

* Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ; Σας «έπιασε» στις δημοσκοπήσεις.

- Η άνοδος του ποσοστού κάθε κόμματος δεν σημαίνει υποχρεωτικά και ότι έχει πολιτική αντίστοιχη με τα λαϊκά συμφέροντα. Γι' αυτό και θεωρούμε ότι πρέπει οι αριστεροί να προβληματιστούν από την προβολή του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη που έχει από συγκροτήματα της πλουτοκρατίας. Οσο για το ποσοστό, μάλλον βιάζεσθε. Το εφήμερο ποτέ δεν έγινε νικηφόρο.

* Ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά. Ποια είναι η θέση σας;

- Αν αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με το συμβούλιο, γιατί δεν το λύνουν τόσα χρόνια τα κόμματα που κυβερνούν; Τη διαφθορά παράγει και αναπαράγει η αντιλαϊκή πολιτική. Αρα το ΠΑΣΟΚ, όπως και η Ν.Δ., είναι μέρος του προβλήματος. Η διαφθορά έχει εχθρό της το ισχυρό ταξικό κίνημα που διεκδικεί τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα παρεμβαίνει και ελέγχει. Τέτοιο κίνημα χρειάζεται και όχι αυτό που θέλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δηλαδή κίνημα στήριξης και ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ για να γίνει κυβέρνηση, ή για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα όταν θα είναι πια στην κυβέρνηση. Φυσικά, η αντιμετώπιση της διαφθοράς προϋποθέτει την ανατροπή της πολιτικής που την παράγει.



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 27/01/2008

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔΑΦΝΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 27, 2008 4:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ
http://www.karsilamas.blogspot.com/



ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ.

Ο "μικρός πρίγκηπας" μίλησε.Και τι είπε;
"Η ίδρυση του Ομίλου ιδεών και προβληματισμού αποτελεί κόμμα μέσα στο κόμμα και αφορμή για διαγραφές".
Τι είναι αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί κύριε Παπανδρέου;
Αν για παράδειγμα τον Ομιλο τον ίδρυε κάποιο άλλο στέλεχος θα αντιδρούσατε με τον ίδιο τρόπο;
Κι αυτή σας η δήλωση ότι δεν ανήκετε στην Κοινωνία των Πολιτών εσείς,ο Βενιζέλος και ο Σκανδαλίδης τι ήταν πάλι.Χιούμορ κακής ποιότητας;
Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι,οι πληβείοι,ανήκουμε στην Κοινωνία των Πολιτών κι εσείς οι εκλεκτοί είστε υπεράνω;
Ακόμα και την Δημοκρατία την αντικαταστήσατε με την Αριστοκρατία.
Κύριε Παπανδρέου τα πράγματα είναι απλά.
Το πρόβλημα σας δεν είναι ούτε ο Ομιλος,ούτε η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ που θα επέλθει νομοτελειακά μέσα από την διάσπαση.
Το πρόβλημα είναι ότι είστε μνησίκακος και εκδικητικός όπως όλοι οι μικροπρεπείς άνθρωποι.
Δεν συγχωρήσατε ποτέ το "ατόπημα" του Βενιζέλου να τολμήσει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, που εσείς θεωρείτε ως προσωπική σας κληρονομιά.
Πρέπει όμως να ξέρετε, ότι συνήθως τις μεγάλες κληρονομιές, τις σκορπάνε πολύ εύκολα και γρήγορα οι κληρονόμοι.
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 30, 2008 12:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βενιζέλος: Ο ταύρος κατέληξε σε κότα!!!


Ο Βενιζέλος απεδείχθη μικρότερος των περιστάσεων. Το είχαμε επισημάνει από την αρχή. Δεν έχει το τσαγανό του ηγέτη. Πιστέψαμε ότι μέσα στη θύελλα των γεγονότων θα είχε διδαχθεί. Πέσαμε έξω.
Ένας διορατικός πολιτικός, με στόφα ηγέτη, «οσμίζεται» και διακρίνει την ευνοϊκή συγκυρία για ρήξεις. Δεν περιμένει παθητικά, φωτογραφίζοντας τα οπίσθια των γεγονότων. Ο Βενιζέλος αυτοεξευτελίστηκε, αναμένοντας μοιρολατρικά τη νέα ήττα του Γιωργάκη. Μόνο που τότε οι συσχετισμοί θα είναι πολύ διαφορετικοί και δυσμενέστατοι για τον ίδιο. Γιατί όλη αυτή την αποσύνθεση θα την έχει εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε τα «παιχνίδια» θα είναι διαφορετικά και με άλλους πρωταγωνιστές. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ «ανάσανε» από την άτακτη οπισθοχώρηση του Βενιζέλου…
Ένας διορατικός πολιτικός, με στόφα ηγέτη, δεν αναμένει μοιρολατρικά το πότε θα γίνει η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζει ότι η αποσύνθεση αυτού του κόμματος οδηγείται μοιραία σε διασπαστικές καταστάσεις και επεμβαίνει έγκαιρα να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις και όχι να συρθεί πίσω από τις εξελίξεις. Γιατί όλο το πρόβλημα που θα παιχτεί είναι ποιος θα ηγεμονεύσει και θα ανασυγκροτήσει (αναπαλαιώσει) αυτόν το χώρο της «κεντροαριστεράς». Ο Βενιζέλος απώλεσε το «προνόμιο». Μπήκε σαν ταύρος και κατέληξε κότα!!!
Αυτό δείχνει ότι είναι απόλυτα εξαρτημένος από τους «νταβατζήδες». Αυτοί τον «μάζεψαν», παίζοντας την τελευταία τους ελπίδα για την πτώση του Καραμανλή. Επειδή τα πράγματα οδηγούνται γρήγορα σε εκλογές ελπίζουν να «μαγειρέψουν» τις εξελίξεις στην πιθανότητα της ακυβερνησίας.
Και πάλι όμως θα αποδειχτούν οι υπολογισμοί τους στενοί, συνακόλουθα λαθεμένοι. ΟΤΑΝ δεν αναλύεις την αντικειμενικότητα των πραγμάτων και πιστεύεις ότι με «τρικλοποδιές» θα καθορίσεις τις εξελίξεις αποτυγχάνεις…
Αυτό θα πάθουν για άλλη μια φορά οι «μαιτρ» της διαπλοκής και των δολοπλοκιών…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 01, 2008 1:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
2ξίδιο
http://2xidio.blogspot.com/

Εννέα υπουργοί του Πασόκ εμπλέκονται στις ΜΙΖΕΣ της SIEMENS.!!!

Τα επιτελεία και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν πάρει φωτιά για να "ανακαλύψουν" τους μιζαρισμένους. Οι δικαστικές έρευνες στη Γερμανία έχουν προχωρήσει τόσο πολύ και πολλοί πρώην υπουργοί και μεγαλοστελεχάρες του Πασόκ έχουν χάσει τον ύπνο τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Βενιζέλος δεν προχώρησε στη ρήξη. Η σκέπη του Πασόκ προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες αλληλοϋποστήριξης, αν και ο πρόεδρος δεν εμφανίζεται τόσο πρόθυμος να στηρίξει τουλάχιστον τους βενιζελικούς μιζαρισμένους.
Οι ολυμπιακές miesens ξεκινάνε από το 2000 και μπλέκουν άμεσα ή έμμεσα και εν αγνοία τους ή εν γνώση τους, εννέα(9) υπουργούς του Πασόκ και μια πλειάδα μεγαλοσυνδικαλιστών που συνωστίζονται κυρίως στο πλευρό του Παπανδρέου. Είχαν γνώση οι συνδικαλισμένοι της μίζας!Σε αγώνα δρόμου και συννενοήσεων με την Κυβέρνηση βρίσκονται επιτελείς του Γιωργάκη για απεμπλοκή επιφανών «σοσιαλιστών» και κυρίως του Χρυσοχοϊδη που φαίνεται ενεπλάκη σε ήδη στρωμένο παραμάγαζο μίζας και διαφθοράς!

Τα πανηγύρια δεν ξεκίνησαν
και το αίμα στην αρένα ακόμα δεν έτρεξε!!!


Επιστροφή στην κορυφή
ΔΑΦΝΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 01, 2008 3:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΠΟ:http://lupus002.blogspot.com/

Τα ονόματα Βενιζέλος, Μαρκογιαννάκης, ακούγονται για την SIEMENS, επιπλέον των Παπαντωνίου, Χρυσοχοϊδη.

Τα ονόματα του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, κυκλοφορούν ήδη στην πιάτσα, ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της SIEMENS, εκτός από αυτά του Γιάννου Παπαντωνίου και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που ήδη δημοσιεύτηκαν.
Αν δεν πρόκειται για απλή φημολογία ή για "τρικλοποδιά", προκύπτει ένα ερώτημα: τι θα κάνει ο Γιωργάκης με τον Μπέννυ, αν τυχόν αποδειχθεί ότι υπάρχει εμπλοκή ή έστω αν αναφερθεί από την Εισαγγελία του Μονάχου; Θα τον διαγράψει;
Να θυμήσουμε ότι ο Ευάγγελος από το 2001, στην προ Ολυμπιακών εποχή, έχει χρηματίσει υπουργός Πολιτισμού, με υφυπουργό αρχικά τον Γιάννη Κουράκη και τον Γιώργο Λιάνη, στην συνέχεια από τον Αύγουστο 2002. Η δε αλλαγή των υφυπουργών είχε συμπέσει με τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την "χρυσοτόκο όρνιθα" του Στοιχήματος, της Intralot του Σωκράτη, με τον ΟΤΕ και την Intracom...
ένα Υπουργείο όπου υπάγεται και το υφυπουργείο Αθλητισμού.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες