< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > |
Μπρακούλιας Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 16, 2008 1:13 pm Θέμα δημοσίευσης: Δημοσιογραφία και διαπλοκή πέρα από το Μάκη και το Θέμο |
|
|
|
Ενώ η Ζαχοπουλιάδα συνεχίζεται ακάθεκτα, εγώ προτείνω, όπως και στην περίπτωση της Τσέκου, να δούμε και την άλλη πλευρά της υπόθεσης, την ανθρώπινη, όταν οι μεγαλοκαρχαρίες κάποιου επαγγέλματος με τα καμώματά τους, στιγματίζουν και τους μεροκαματιάρηδες και κακομοίρηδες της συνομοταξίας τους.
Σε εποχές ομαδικού τσουβαλιάσματος και άκριτου αν και εν πολλοίς δικαιολογημένου αναθεματισμού συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών (γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι), ας θυμηθούμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά που συνιστά την πλειοψηφία.
Προσωπικά, βρήκα άκρως ανθρώπινο και συγκινητικό το παρακάτω σημείωμα από το PRESS-GR.BLOGSPOT kαι μου θύμισε πως όταν βρίζω "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι", αδικώ τους αφανείς, κακοπληρωμένους κακομοίρηδες που βρίσκονται κάτω από το Μάκη και το Θέμο και τραβούν τα χίλια ντράβαλα από αυτούς και στο τέλος, βγαίνουν και δυσφημισμένοι...
"Εγώ, ο δημοσιογράφος των 800 ευρώ...
.
Του Δημήτρη Ριζούλη
.
“Τα ψωμιά σας τελειώσανε. Η φάρα σας ξεφτιλίστηκε και ο λαός κατάλαβε επιτέλους τι λαμόγια είστε. Μη νομίζετε ότι μας κοροϊδεύετε. Προκαλείτε την κοινωνία με αυτά που κάνετε και με τους μισθούς που παίρνετε. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει μαζί σας και σύντομα θα αντιδράσει.”
.Αυτά έλεγε προχθές το βράδυ σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό ένας ανώνυμος ακροατής. Και εξέφραζε αυτό που πολλοί άλλοι υποστηρίζουν. Ακούγοντάς τον, αναρωτήθηκα για πιο λόγο πάσχιζα πριν μερικά χρόνια να γίνω μέλος της ΕΣΗΕΑ; Για να μπαίνω στο ίδιο τσουβάλι με κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους ή και εκδότες, που δημόσια “σφάζονται”, ή για να αισθάνομαι ότι είμαι στο στόχαστρο της κοινωνίας επειδή κάποιοι άλλοι έχουν σχέσεις διαπλοκής και τεράστια ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς;
Εγώ, ο δημοσιογράφος των 800 ευρώ λοιπόν έχω να πω τα εξής:
-Δεν έδωσα εγώ το επίμαχο DVD ούτε κανένα DVD
-Δεν έχω δει το DVD ούτε ξέρω τι περιέχει
-Δεν έχω καμία σχέση με καμία εξουσία
-Δεν έχω δει τον κ. Ανδριανό ούτε μια φορά στη ζωή μου
-Δεν έχω μυστικές οικονομικές συναλλαγές με κανένα
-Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ που να μην το έχω δουλέψει σκληρά
-Δεν έχω κρυφούς λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες
-Δεν κάνω διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία ή κότερα και αγωνίζομαι κι εγώ, όπως όλοι, προκειμένου κάθε μήνα να μπορώ να πληρώνω το στεγαστικό μου δάνειο.
Στην ίδια θέση με εμένα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου, που αμείβεται με 800 έως 1000 ευρώ. Πολλοί μάλιστα δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Δεν είμαστε λοιπόν ούτε διαπλεκόμενοι ούτε πλούσιοι. Είμαστε στην ίδια μοίρα με το μέσο πολίτη.
Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι βαθιά απογοητευμένος με όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και ειδικά προχθές το βράδυ. Αισθάνομαι θλίψη για την δημόσια εικόνα των δημοσιογράφων και τις εντυπώσεις που δημιουργούν στην κοινωνία.
Εξοργίζομαι περισσότερο από όσο εξοργίζεστε όλοι σας. Μη μας αδικείτε όμως, όπως μας αδίκησε ο ακροατής του ραδιοφωνικού σταθμού και μη μας θεωρείτε όμοιους με τους λίγους πλούσιους και διαπλεκόμενους. Είναι αλήθεια ότι πράγματι κάποιες φορές προκαλούμε την κοινωνία ως κλάδος. Και είναι λάθος μας που δεν αντιδρούμε. Όμως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Μη τα βάζετε λοιπόν με την ουρά που δε φταίει σε τίποτα και αγανακτεί όπως κι εσεις...
ΥΓ. Το κείμενο δεν αφορά κατ΄ανάγκη μόνο τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν τις τελευταίες μέρες , αλλά και πολλούς άλλους που παριστάνουν σήμερα τις "αθώες περιστερές"...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Μεγκουλίνα
Ένταξη: 15 Ιούλ 2006 Δημοσιεύσεις: 283
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 16, 2008 7:03 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Συμφωνώ, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι σκληρά εργαζόμενοι και κακά αμοιβόμενοι άνθρωποι.
Ορισμένοι σταρ-δημιοσιογράφοι της τηλεόρασης κυρίως αλλά και του Τύπου, έχουν εξευτελίσει το επάγγελμα τα τελευταία χρόνια.
Δυστηχώς η Ένωση Συντακτών δεν έχει το σθένος να αντιμετωπίσει το φαινόμενο _________________ «μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»
Γ. Σεφέρης
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες |
|
|
|