Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΡΟΣΟΧΗ στις συμμορίες

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 18, 2008 6:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΣΟΧΗ στις συμμορίες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
50 θύματα της συμμορίας με το «σκασμένο λάστιχο»

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, 50 πολίτες έχουν πέσει θύματα της συμμορίας με το «σκασμένο λάστιχο», όπως τους αποκαλεί η Αστυνομία. Οι περιοχές που προτιμούν είναι η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, η Νέα Φιλαδέλφεια, η Κηφισιά, το Νέο Ψυχικό, αλλά η δράση της έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο, όπως αποκαλύπτει έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Το κόλπο που χρησιμοποιούν μοιάζει απλό αλλά δυστυχώς είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και ήδη έχουν αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από δεκάδες πολίτες», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η συμμορία με τα σκασμένα λάστιχα δρα.

«Εντοπίζουν πολίτες που είτε κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ, είτε βγαίνουν με χαρτοφύλακες ή τσαντάκια από τράπεζες.

Ο ένας από τη συμμορία τρυπάει με ψαλίδι ή μαχαίρι το λάστιχο από την πλευρά του συνοδηγού. Όταν ο πολίτης ανύποπτος μπαίνει στο αυτοκίνητό του ένας από τη συμμορία που προσποιείται τον περαστικό- που διέρχεται τυχαία από εκείνο το σημείο- του λέει πως το λάστιχο είναι σκασμένο.

Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις ο «περαστικός» προσφέρεται να βοηθήσει στην αλλαγή του ελαστικού. Την ίδια ώρα κάποιος από τη συμμορία αρπάζει μέσα από το αυτοκίνητο τον χαρτοφύλακα, το πορτοφόλι ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σ΄ αυτό».

Η συμμορία με τα «σκασμένα λάστιχα» αποτελείται κυρίως από Ρουμάνους, όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

Πριν από λίγες ημέρες 4 άτομα της συμμορίας συνελήφθησαν στην Τρίπολη, αλλά όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση «πρόκειται για ιδιαίτερα πολυπληθή συμμορία που έχει απλώσει πολύ την ακτίνα δράσης της».

Τα πρώτα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Παλλήνης, της Νέας Ερυθραίας, του Χαλανδρίου και του Αγίου Στεφάνου. Γρήγορα η δράση της συμμορίας επεκτάθηκε σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο και τελευταία επικεντρώνεται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, στη Γλυφάδα, την Ηλιούπολη, σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Νέο Ψυχικό και Κηφισιά.

Νέο κόλπο με τις εξατμίσεις


ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ από τις οποίες κρέμονται τενεκεδένια κουτάκια και δίνουν στον οδηγό την εντύπωση πως κάτι πάει στραβά με τη μηχανή του αυτοκινήτου είναι το νέο κόλπο συμμορίας που αρπάζει χρήματα.

«Η συμμορία με τα σκασμένα λάστιχα είτε βρήκε ανταγωνιστές, είτε κατάλαβε πως ο κόσμος άρχισε να γίνεται πιο προσεκτικός και διαφοροποίησαν εν μέρει τον τρόπο δράσης τους», εκτιμά αξιωματικός της Ασφάλειας, που αποκαλύπτει τον νέο τρόπο δράσης.

«Οι κακοποιοί δένουν ένα τενεκεδένιο κουτί στην εξάτμιση και μόλις ο οδηγός πάει να ξεκινήσει, ακούει τον θόρυβο, κατεβαίνει να δει τι γίνεται και τότε του αρπάζουν ό,τι βρουν».

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες