Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ντόρα: Προκλητικός φαρισαϊσμός

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 11, 2008 2:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ντόρα: Προκλητικός φαρισαϊσμός Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ντόρα: προκλητικός φαρισαϊσμός

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποφάνθηκε: βρίσκεται «σε κρίση το πολιτικό σύστημα» γιατί οι «πολιτικοί δεν μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας»!!!
Οι αρχιερείς του ψεύδους (όλο το μητσοτακέικο»), των δολοπλοκιών και τα πειθήνια όργανα του αμερικανισμού παραδίδουν μαθήματα «ειλικρίνειας», πολιτικής και ηθικής τελειότητας!!!
Πάντα στην ιστορία η μεγαλύτερη πολιτική φρενοβλάβεια αποτυπώνεται με αποφθέγματα των πλέον κυνικών φρενοβλαβών αμοραλιστών. Οι μεγαλύτεροι ψεύτες είναι αυτοί που γαβγίζουν για την «αλήθεια». Παρατηρείστε τα μεγάλα ραρύγγια της ψευτιάς (της κάστας των μεγαλοδημοσιογράφων-πρακτόρων) και θα καταλάβετε. Για την «αλήθεια» κόπτονται και αυτοί και μάλιστα με ναρκισσιστική παράκρουση…
Με την ίδια έπαρση και η Ντόρα διαπιστώνει αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες: Το ψεύδος των πολιτικών!!!
Φυσικά η πολιτική κρίση δεν είναι το αποτέλεσμα του ψεύδους των πολιτικών. Το ψεύδος είναι το αποτύπωμα της κοινωνικής και πολιτικής σήψης. Αλλά η Ντόρα δεν θέλει να εξηγήσει, απλώς διαπιστώνει το αυτονόητο: το πολιτικό ψεύδος, εμφανίζοντας τον εαυτό της έξω από αυτό το ψεύδος!!!
Το αφοριστικό αυτό απόφθεγμα της Ντόρας, είναι μια αντεξήγηση. Είναι μια διαπίστωση που συγκαλύπτει την ουσία των πραγμάτων και επιπλέον σταματά με την αυθαίρετη εντολή της εκεί που θέλει να παίξει αυτή: Στην ύπουλη υπονόμευση του Καραμανλή!!!
Η κοινότοπη αυτή διαπίστωση της Ντόρας είναι μελετημένα ύπουλη και επιχειρεί να εγκλωβίσει την «κοινή γνώμη» στη σεναριογραφία των ΜΜΕ. Δηλαδή ότι ο Καραμανλής δεν «μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας». Επιχειρεί η Ντόρα να καταγράψει πάνω στο έδαφος της κοινότοπης διαπίστωσης τη δική της παρουσία, εγχέοντας στο κοινό τις εξαγνιστικές καθαρτήριες ουσίες της «αλήθειας».
Στα βήματα του πατέρα της βαδίζει, αυτού του «αρχάγγελου της κάθαρσης». Οι τακτικές απλώς έχουν γίνει πιο δόλιες και πιο ύπουλες. Ο στόχος κοινός: Το γκρέμισμα του Πρωθυπουργού και η «αρπαγή» του πρωθυπουργικού θώκου.
Μόνο που οι δολοπλοκίες της αμερικανόδουλης θα πέσουν στο κενό. Θα αποδειχτούν μια ιστορική φάρσα. Υποτιμούν τη σοφία του ελληνικού λαού…




Επιστροφή στην κορυφή
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 12, 2008 2:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το σχέδιο αποδόμησης

Το είχαμε γράψει από την αρχή: «Η πυρετώδης και γενικευμένη πολιτική κινητικότητα που παρατηρείται, καταγράφει τη ρευστότητα της κατάστασης. Τα κέντρα, τα παράκεντρα, τα υποκέντρα και όλες οι δομές του καθεστώτος έχουν πάρει το μήνυμα: Ότι έχει δρομολογηθεί το γκρέμισμα Καραμανλή και η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού».

Από το καλοκαίρι ακόμα, μετά τους σχεδιασμένους εμπρησμούς, είχαμε επισημάνει ότι ο στρατηγικός στόχος των Αμερικανών και των «νταβατζήδων» της ζωής μας είναι το γκρέμισμα Καραμανλή και η αναδιάταξη του κομματικού χάρτη, δηλαδή η αναπαλαίωσή του.

Το να ρίξουν τον Καραμανλή ευθέως, δηλαδή πραξικοπηματικά δεν μπορούν. Ένα τέτοιο εγχείρημα θα καταλήξει σε εκλογές που θα τον βγάλουν ενισχυμένο. Ο Ελληνικός λαός έχει πικρή εμπειρία από τέτοιου είδους πραξικοπήματα.

Το γεγονός επίσης ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπολίτευση, απεναντίας αυτή έχει βυθιστεί σε μια ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ αποσύνθεση, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το εγχείρημα μιας τέτοιας πτώσης. Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι να «βομβαρδιστεί» η πολιτική μας ζωή από τις αναθυμιάσεις της σήψης. Γι’ αυτό μας πνίγουν με τα «σκάνδαλα», ώστε η πολιτική ατμόσφαιρα να γίνει πνιγηρή από τις αναθυμιάσεις και η ελληνική κοινωνία να φτάσει σε ασφυξία!!!

Η ρυπογόνος και πνιγηρή αυτή ομίχλη που επικαλύπτει ΟΛΑ τα ουσιαστικά προβλήματα και θολώνει την πολιτική σκέψη θα αξιοποιηθεί από νέες πολιτικές κινήσεις κατευθυνόμενες από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας. Ήδη δρομολογούνται τέτοιες κινήσεις. Επιδιωκόμενος στόχος: Η πολυδιάσπαση και εκλογές που δεν θα δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μετά θα μπούνε σε εφαρμογή οι «κλασσικές» συνταγές που ζήσαμε το ’89, με τελική κατάληξη μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»!!!
Έτσι πιστεύουν θα απαλλαχτούν από τον Καραμανλή!!!
Και θα κομματιάσουν τη Ν.Δ…

Μέσα σε αυτή τη στρατηγική «παίζουν», εκτός από τους νταβατζήδες και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και οι ακόλουθοι πολιτικοί αχυράνθρωποι: Ντόρα (πρώτη και καλύτερη), Βενιζέλος (ο νέος «εκλεκτός» των νταβατζήδων), ο Αλαβάνος και η «τσόντα» (που κατασκευάστηκε ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό), ο Καρατζαφέρης και λοιποί «υπολοχαγοί» όλων των κομμάτων.

Το «εγχείρημα» θα αποτύχει, αν ο Καραμανλής δείξει ελάχιστη αποφασιστικότητα και ΤΟΛΜΗ!!!

Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τα πάντα. Αρκεί να του μιλήσεις τολμηρά και να καταγγείλεις τους σχεδιασμούς…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΑΤΑΛΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 12, 2008 8:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Τατούλης, το γνωστό «παιδί» της Ντόρας, έρχεται να επαληθεύσει όλα τα παραπάνω. Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησής του!!!

Τώρα θυμήθηκε τα πάντα!!! Χθες ήταν υπουργός!!!

Το σπουδαιότερο: Ζητάει την επανίδρυση των κομμάτων. Ανοικτά δηλαδή λέει ότι χρειάζεται ανανέωση (δηλαδή αναπαλαίωση) του πολιτικού σκηνικού!!!

Μόνο πλέον οι τυφλοί ή οι αφελείς δεν είναι σε θέση να καταλάβουν το τι παίζεται…
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 12, 2008 9:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ψύχωση δυσώδους παραπληροφόρησης. Μια καταιγίδα παραπολιτικών, ασυνάρτητων «αποκαλύψεων» και σκανδαλιστικών σεναρίων ισοπεδώνει κάθε έννοια πολιτικής σκέψης.

Ένα σύστημα ζόφου και βόθρου χλευάζει τη λογική, κουρελιάζει τη νοημοσύνη, αδειάζει την ιστορία, εξαφανίζει τα υπαρκτά προβλήματα, συντρίβει την ανθρώπινη συνείδηση.

Τροχοί αυτού του μηχανισμού είναι τα ΜΜΕ. Γρανάζια οι δημοσιογράφοι: Τα όργανα της υποταγής μας στο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.

Ο Μηχανισμός: Οι ισχυροί του χρήματος (νταβατζήδες) και τα αυτοκρατορικά κέντρα αποφάσεων με τις υπηρεσίες τους.

Πρέπει να αντιταχθούμε σε αυτή τη «μηχανή» και να μη γίνουμε και εμείς γρανάζια της…

Εδώ πλέον δεν κρίνεται μια κυβέρνηση. Κρίνεται η πολιτική και πνευματική μας υπόσταση. Κρίνεται το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να καθορίζουμε ΕΜΕΙΣ (ο ελληνικός λαός) τις τύχες μας. Την πορεία αυτού του τόπου.
Επιστροφή στην κορυφή
Ανιχνευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 12, 2008 11:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το 2ξίδιο


Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2008

Ο Λαμπράκης πίσω και πάνω από το κύκλωμα του εκβιασμού Ζαχόπουλου.

«WaterGate των νταβατζήδων» η υπόθεση Ζαχόπουλου.


Ο Λαμπράκης είναι ο πλέον κερδισμένος από το κύκλωμα του εκβιασμού που στήθηκε γύρω από το «ηθικό παράπτωμα» του Ζαχόπουλου. Αυτός βρίσκεται πίσω και από τις Vodafone υποκλοπές που δεν πήγαν και τόσο καλά. Τον τσάκωσαν νωρίς. Υπήρχε όμως και εφεδρικό σχέδιο, καλά οργανωμένο:παρακολουθήσεις με κάμερες, δημοσιογραφικά μαγνητοφωνάκια, φωτογραφήσεις και κάθε είδους στενό μαρκάρισμα ανθρώπων κοντά στον Καραμανλή. Κανονικά η υπόθεση αυτή, θα έπρεπε να βαφτιστεί:«WaterGate των νταβατζήδων». Γι’ αυτό και η οργανωμένη σεναριολογία ξαφνικά, ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού με πολιορκητικό κριό το χοντροΒενιζέλο.
Τα πάντα δείχνουν κύκλωμα εκβιαστών που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του, στην υπηρεσία των νταβατζήδων και υποβοηθούμενο από υπόγειες και ανώμαλες διασυνδέσεις ακροδεξιών και πασοκικών παρακρατικών κέντρων. Στόχος και να τα παίρνουν και να ρίξουν τον Καραμανλή.
Αρχίζει όμως να αποκαλύπτεται η επιβλητική παρουσία του συνήθως υπεράνω πάσης υποψίας, Χρηστάρα του Λαμπράκη. Εδώ κάποιος πάει για σεξ και απέξω τον καταγράφει ολόκληρο βαν. Ο ανακριτής είναι πεπεισμένος ότι η Εύη Τσέκου δεν δρούσε μόνη της. Μπλέκονται σοφέρ, δικηγόροι, εργατολόγοι, μεγαλοστελέχη, Δήμητρες και λοιπές πρακτορικές συνομοταξίες!
Ο Λαμπράκης εκβίαζε πολύ καιρό τώρα το Ζαχόπουλο και ρουφούσε χρήμα του δημοσίου. 170 εκατομμύρια € ρούφηξε, εκβιάζοντας και πάλι δεν τον έφταναν. Ο πόλεμος μεταξύ των βαρόνων της ενημέρωσης προβλέπεται αδυσώπητος. Όσο για το βίντεο που η Τρέμη επιμένει ότι δεν το πήρε. Να κι αν το πήρε να κι αν δεν το πήρε. Ο Χρηστάρας το είχε ήδη. Ο μεγαλύτερος εκβιαστής στην ιστορία της Ελλάδας, πιάστηκε στα πράσσα, αλλά δεν πρέπει να το λέμε γιατί είναι "ο γέροντας του πολιτισμού μας". Όσο για τους εμπλεκόμενους θα δούμε μάλλον να προστατεύουν τον μέγα εκπολιτιστή. Τώρα ήρθε η ώρα και για το Πασόκ να γλιτώσει από αυτό το βραχνά. Αν και θεωρείται ότι άλλη μια φορά θα ταχθεί με τα συμφέροντα των νταβατζήδων.
Λαμπράκης εναντίον Θέμου, στο α’ ημίχρονο, σημειώσατε 2.
Επιστροφή στην κορυφή
Αντιβίωση



Ένταξη: 12 Μάρ 2007
Δημοσιεύσεις: 15
Τόπος: Πνεύμονες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 13, 2008 2:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θεραπευτική αγωγή για όσους επιθυμούν να μη χάσουν την πολιτική τους σκέψη:

ΠΡΩΤΟΝ: Να γυρίσει περιφρονητικά τις πλάτες του στην κάστα της βαριάς βιομηχανίας της "Ενημέρωσης"!
Δηλαδή να μη διαβάζει τις εφημερίδες αυτής της κάστας και να μην ακούει τα κανάλια της, αυτούς τους οχετούς της παραπληροφόρησης και των "δολωμάτων" των μυστικών υπηρεσιών...

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:Αν ωστόσο δεν μπορεί να "αποτοξινωθεί" από αυτό το "ναρκωτικό" θα πρέπει να σκέφτεται ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ από αυτά που μας πλασάρουν. Δηλαδή να ξεκινάει τη σκέψη του από την ΑΡΝΗΣΗ αυτών που διαβάζει ή ακούει.Ημίμετρο, βέβαια, αλλά είναι μια αρχή και μια πρώτη άμυνα...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 13, 2008 3:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δηλαδη ο Καραμανλής ειναι εθνοσωτηρας ανεξαρτητος και το συμπαν της διαπλοκης συνομωτει εναντιον του!
Ας τον ριξει το παρακτρατος του Λαμπρακη ή καποιου αλλου, σιγα τον επαναστατη, τι ειχαμε τι χασαμε.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 13, 2008 5:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τουλάχιστον όταν διαβάζεις τα κείμενα προσπάθησε να τα καταλάβεις και σκέψου και λίγο πάνω σε αυτά που διαβάζεις.

Τώρα στην ουσία.
Δεν σε ενδιαφέρει λοιπόν ποιος καθορίζει τις εξελίξεις και ποιος ριχνει και ανεβάζει τις κυβερνήσεις!!!

Τότε μια και δεν έχει σημασία ποιος θα ρίξει τον Καραμανλή ή οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν χρειάζονται ούτε οι εκλογές. Να αποφασίζουν οι επιχειρηματίες κατευθείαν και οι Αμερικανοί. Γιατί να μπαίνουμε στον κόπο να ψηφίζουμε;

Καλύτερα να καθόμαστε στην πολυθρόνα μας και όταν μια κυβέρνηση είναι αντιλαϊκή να καλούμε το ΝΑΤΟ να την αλλάξει!!!

Πιο σωστά, μια και κανένας δεν είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ και μας είναι αδιάφορο ποιος και πώς θα εκλέγεται, ας εγκατασταθούν εδώ οι Αμερικανοί και οι υπηρεσίες τους ΦΑΝΕΡΑ!!!

ΕΜΑΣ μας ενδιαφέρει ποιος και πώς καθορίζει τις εξελίξεις. Θέλουμε τη συμμετοχή του λαού μέσα από τους αγώνες του, ακόμα και μέσα από τις κουτσουρεμένες εκλογικές διαδικασίες που θα ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για τα πεπρωμένα του. Θέλουμε τον Καραμανλή να τον ρίξει ο ελληνικός λαός και όχι οι επιχειρηματίες και οι Αμερικανοί.

Αν δεν βλέπεις την τεράστια διαφορά που υπάρχει
τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
Εκτός και αν είσαι εγκάθετος...
Επιστροφή στην κορυφή
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 16, 2008 10:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Στη διαφθορά και στα ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ σενάρια λαϊκή αντεπίθεση



Η πλουτοκρατία και το πολιτικό της σύστημα αγωνιά για το μέλλον του δικομματισμού και την ικανότητά του να προωθήσει τον αντιλαϊκό «ευρωμονόδρομο». Επίδραση ασκούν και οι ανταγωνισμοί των διεθνών επιχειρηματικών ομίλων και γενικότερα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή

· Το νοσηρό κλίμα που επικρατεί, με αφορμή την «υπόθεση Ζαχόπουλου», είναι αποτέλεσμα της σκληρής οικονομικής και πολιτικής πάλης που διεξάγεται ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους και κέντρα εξουσίας, με στόχο το μοίρασμα του πλούτου και τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων σε βάρος του λαού, ενδεχομένως και την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

· Η λαϊκή δυσαρέσκεια, το δυνάμωμα της εργατικής αντίστασης και πάλης κατά των αντιδραστικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στο Ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στην Παιδεία, ανησυχούν το κεφάλαιο, καθώς προκαλούν φθορά στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και πριν από 4 χρόνια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στην πολιτική, ταξική αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, βλέπει τον πραγματικό του αντίπαλο και θέλει με κάθε τρόπο να αποτρέψει.

· Είναι φανερό ότι τα πιο ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου, παρεμβαίνουν άμεσα στο πολιτικό σκηνικό ακόμα και στα κόμματα που υπηρετούν το αστικό σύστημα ή δεν το αμφισβητούν. Ευρύτερος στόχος να διαμορφώσουν εναλλακτικά σενάρια στη δικομματική εναλλαγή, από ομάδες και πολιτικά σχήματα που είναι ακίνδυνα ή ανώδυνα για την πολιτική του κεφαλαίου, δημιουργώντας και νέα κόμματα αν χρειαστεί, πλήρως ελεγχόμενα από το κεφάλαιο.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί ο λαός να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της διαφθοράς είναι να παρέμβει πιο αποφασιστικά με το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, πολιτικοποιώντας την πάλη του, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, συνδέοντας τους αγώνες για την αποτροπή των αντιδραστικών μέτρων, την απόσπαση - όπου γίνεται - κατακτήσεων, με το στόχο της ριζικής αλλαγής στην οικονομία και την εξουσία.
Επιστροφή στην κορυφή
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 17, 2008 11:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η "ΑΠΟΨΗ" του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,17/1/08

Ο λαός στο προσκήνιο

Η «υπόθεση Ζαχόπουλου»
ήταν η αφορμή για να εκλυθεί στην ατμόσφαιρα η δυσωδία μιας αδυσώπητης οικονομικής και πολιτικής πάλης ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και ανάμεσα σε κέντρα εξουσίας, με επίκεντρο το μοίρασμα του πλούτου και τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων. Η όλη υπόθεση καθόλου δεν αποκλείεται να λειτουργήσει σαν θρυαλλίδα επιτάχυνσης των διαδικασιών που αφορούν στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Οποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο εξυφαίνεται.

Είναι φανερό ότι ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου παρεμβαίνουν άμεσα στο πολιτικό σκηνικό, στα ίδια τα κόμματα που υπηρετούν το αστικό σύστημα ή που δεν το αμφισβητούν. Δεν κρύβεται πια η επιδίωξή τους για τη διαμόρφωση εναλλακτικών, ως προς τη δικομματική εναλλαγή, σεναρίων, και δε θα διστάσουν αν κρίνουν πως είναι απαραίτητο να δημιουργήσουν και νέα κόμματα, ελεγχόμενα, επιδιώκοντας την αποτελεσματικότερη - σε σχέση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - προώθηση της πολιτικής υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Υποκρίνονται για να ξεγελάσουν το λαό όταν ισχυρίζονται ότι αρκεί να απαλλαγεί το πολιτικό σύστημα από την «παθογένεια», όπως λένε, των σκανδάλων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της «κοινωνίας». Προσποιούνται τους έκπληκτους απ' την τροπή την οποία μεθόδευσαν, της «υπόθεσης Ζαχόπουλου», χρησιμοποιώντας και τα δικά τους ΜΜΕ, ανακατεύοντας το βούρκο που δημιουργεί η διαπλοκή των συμφερόντων τους με την πολιτική που τα υπηρετεί και τους φορείς της, προκειμένου να δείξουν ότι αποκαθαίρουν το αστικό πολιτικό σύστημα για να κάνουν καλά τη δουλιά τους. Δε θέλουν παρά να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορία για να εδραιώσουν σε πιο στέρεες βάσεις την εξουσία τους, στα θεμέλια της οποίας νιώθουν τους πρώτους τριγμούς.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, το δυνάμωμα της εργατικής - λαϊκής αντίστασης και πάλης κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά, στην Παιδεία κ.α. ανησυχούν την άρχουσα τάξη. Η διαπιστωμένη και συνεχώς διογκούμενη φθορά των πολιτικών της στηριγμάτων, επίσης. Η ενίσχυση του ΚΚΕ, η απήχησή του σε πλατιές λαϊκές δυνάμεις, τη φοβίζουν, όπως επίσης και η δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Δεν είναι τυχαία η εξαφάνισή τους από τα ΜΜΕ που κατέχει, η συκοφάντηση και διαστρέβλωση των θέσεων και δραστηριοτήτων τους. Στο πλαίσιο αυτό εξαφανίστηκε η προχτεσινή ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παρότι αυτή αφορούσε και στο θέμα που μονοπωλεί τα δελτία ειδήσεων.

Ας μη ζαλιστούν οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, απ' την μπόχα ενός συστήματος που υπάρχει για να απομυζά τον ιδρώτα τους. Απεναντίας, τους δίνεται η ευκαιρία να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα. Και να κατανοήσουν την ανάγκη, μεγαλύτερη σήμερα από ποτέ, να παρέμβουν αποφασιστικά πυκνώνοντας τις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, πολιτικοποιώντας την πάλη τους, γυρνώντας την πλάτη στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, σε κάθε δύναμη που δεν αμφισβητεί αυτό το σάπιο σύστημα. Την ανάγκη να καθορίσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις τραβώντας την πάλη τους για την αποτροπή των αντιλαϊκών μέτρων και την απόσπαση κατακτήσεων ως τη ριζική αλλαγή στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας. Η μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα στις 22
Επιστροφή στην κορυφή
ΔΑΝΑΗ



Ένταξη: 16 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 106
Τόπος: ΘΩΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 19, 2008 5:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά
Πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Μανόλης Αναγνωστάκης


Τους στίχους αυτούς του μεγάλου ποιητή μας τους αφιερώνω εξαιρετικά στον υπόκοσμο της δημοσιογραφίας.
Ιδιαίτερα στους σημαιοφόρους αυτού του υπόκοσμο: Μάκη και Θέμο!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες