< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > |
Επισκέπτης
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 28, 2007 3:48 pm Θέμα δημοσίευσης: Κι άλλη ζημιά στον Δίολκο... |
|
|
|
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, άλλος ένας αρχαίος κυβόλιθος έπεσε τις περασμένες μέρες από τον Δίολκο. Είναι η δεύτερη πέτρα που φεύγει μέσα σε οκτώ μήνες από το ίδιο τμήμα του περήφανου τεχνικού έργου της αρχαιότητας, αυτού που βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου καθώς πάμε προς τη βυθιζόμενη γέφυρα. Μπράβο, κύριοι του ΥΠ.ΠΟ., σε λίγο θα το φάτε όλο το μνημείο!!!
Η καινούρια ζημιά έρχεται δύο μόλις μήνες μετά από απόφαση του ΚΑΣ με την οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι προβλέπονται άμεσα προσωρινά μέτρα προφύλαξης για το μνημείο. Για χρόνια τώρα όμως η τοπική εφορεία αρνιόταν μετά μανίας κάθε σωστική επέμβαση, Έχω ακόμα και έγγραφο από τα τέλη του 2005, όπου ο (τότε) Προϊστάμενός της (και νυν Προϊστάμενος στην Ακρόπολη!) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ ότι δήθεν δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι πριν αναληφθεί μελέτη αναστήλωσης (!) γιατί θα κινδύνευε (με κάποια δήθεν "πρόχειρη" ενέργεια!) να πάθει ζημιά το μνημείο … Τη σειρά ολόκληρη από πέτρες που έπεσαν επί των ημερών του χωρίς κανείς να νοιάζεται, δεν τις υπολογίζουμε...
Τι να πει κανείς για τη συνολική συμπεριφορά ΟΛΩΝ των μηχανισμών του Υπουργείου "Πολιτισμού" απέναντι στο μνημείο που ΟΙ ΙΔΙΟΙ έφεραν στην τραγική σημερινή κατάστασή του; Η στήριξη μερικών λίθων σε άλλο τμήμα του μνημείου, που έγινε τον περασμένο Μάρτη είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στην καταστροφή που επί δεκαετίες τώρα συντελείται «υπό την αιγίδα» του ΥΠ.ΠΟ.
Ανέντιμοι και ανίκανοι "αρμόδιοι"!!! Ο Δίολκος σας δείχνει τις πληγές του κι εσείς τον εγκαταλείπετε!!!
==--==
Μη χάσετε, στο http://www.hotstation.gr/article-1480--0-0.html εικόνα που δείχνει ένα κομμάτι της «ενημέρωσης» που έστειλε πέρσι τέτοιον καιρό το ΥΠ.ΠΟ. προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού παραποιώντας (μεταξύ άλλων) την περιγραφή της διάβρωσης. (Σχόλια περιττεύουν).
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 17, 2007 4:06 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Καλά νέα για τον Δίολκο, μου είπε ότι υπάρχουν ο Προϊστάμενος της τοπικής εφορείας Αρχαιοτήτων, χωρίς να μου πει τι ακριβώς.
Την βδομάδα που μας πέρασε έγινε κάποια συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού... ενώ ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποτίθεται ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να γίνουν ΑΜΕΣΕΣ προσωρινές ενέργειες προστασίας...
Να δούμε όμως τι θα γίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στο μνημείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού, όλα αυτά τα χρόνια της καταστροφής, είχε να ΛΕΕΙ ότι το φροντίζει – την ίδια στιγμή που το μνημείο κατέρρεε!!!
Φυσικά, το ΥΠ.ΠΟ. έχει χάσει το τρένο του Δίολκου, με την έννοια ότι όσα γίνονται τώρα (που δεν έχουν γίνει ακόμη, δηλαδή...) γίνονται υπό την πίεση των εισαγγελικών και άλλων ελεγκτικών αρχών. Εκτός των άλλων, πέρα από κάποια μέτρα προστασίας, πρέπει να γίνει και η ίδια η αναστήλωση του μνημείου που "έφαγε" η μέχρι τώρα συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού...
Με τις βροχές που έρχονται, ποιος ξέρει τι ζημιά θα υποστεί ακόμα το μνημείο πριν οι «αρμόδιοι» κινηθούν αποτελεσματικά!
Η έκκληση συνεχίζεται...
www.thepetitionsite.com/takeaction/870477005
Ας ξέρουν οι "αρμόδιοι" ότι νοιαζόμαστε για το τι θα συμβεί στον Δίολκο!!!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Σοφία Λοβέρδου Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 3:01 pm Θέμα δημοσίευσης: Oι TIMES για τον Δίολκο... |
|
|
|
Καθώς ο Δίολκος παραμένει χωρίς κάποιο έργο προστασίας, το ρεζίλι των υποτιθέμενα "αρμόδιων" υπηρεσιών για το θέμα του Δίολκου έχει περάσει προ πολλού τα όρια της χώρας μας.
Πρόσφατα ένα ιταλικό αρχαιολογικό περιοδικό, το SALTERNUM, φιλοξένησε άρθρο (μου) όπου αναφέρεται η ανέντιμη συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού να δώσει παραπλανητική εικόνα της ίδιας της κατάστασης του μνημείου προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι οι κυματισμοί έχουν... πλέον αρχίσει να διαβρώνουν το υπόστρωμα του μνημείου!!!...
Αυτό συνέβη πέρσι (στις 20/10/2006), σε έγγραφο που υπογράφει ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Ζαχόπουλος.
Στην ίδια "ενημέρωση" αναφέρεται ότι είχαν παραδοθεί προδιαγραφές "αναστήλωσης" - οι οποίες όμως ούτε είχαν παραδοθεί ούτε ήταν ΚΑΝ έτοιμες - κάτι που ΚΑΙ ο κ. Ζαχόπουλος και ο τότε Προϊστάμενος της τοπικής εφορείας (σήμερα προϊστάμενος στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!) όφειλαν να γνωρίζουν και μάλιστα από πρώτο χέρι (ως μέλη του ΚΑΣ, καθόσον οι υποτιθέμενες προδιαγραφές έπρεπε σύμφωνα με τα όσα είχε πει το ίδιο το ΥΠ.ΠΟ. να περάσουν από το ΚΑΣ).
Μια σημείωση: το Γραφείο του Πρωθυπουργού είναι ΕΝΗΜΕΡΟ για τις ανακρίβειες που περιέχονται στην "ενημέρωση" που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. Τώρα τι έχει κάνει γι' αυτό δεν γνωρίζω... Έτοιμη είμαι να κάνω επιστολή για να ρωτήσω... να δούμε τι θα μου απαντήσουν.
Ήδη έχω ρωτήσει επισήμως το Υπουργείο Πολιτισμού αν έχει ξεκινήσει κάποια ελεγκτική διαδικασία μετά από ένα σωρό στοιχεία που τους προσκόμισα όπου φαίνονται διάφορες παρανομίες των κυρίων του ΥΠ.ΠΟ. Ίσως δεν απαντήσουν σε εμένα, βέβαια, όμως περιμένει και ο Εισαγγελέας (εκτός αν τον έχει πιάσει κι εκείνον νύστα...)
Η καταγγελία των επιλεγόμενων υπηρεσιών του (επίσης επιλεγόμενου) Υπουργείου Πολιτισμού είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τον Δίολκο, φυσικά, αφού η συμπεριφορά που ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ έχουν δείξει απέναντι στο ανυπεράσπιστο μνημείο σίγουρα είναι η ίδια με τη συμπεριφορά που έχουν δείξει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Και οι TIMES του Λονδίνου έχουν ασχοληθεί με την ντροπιαστική εγκατάλειψη του Δίολκου. Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο από τα δύο άρθρα στο www.greece.org:8080/opencms/opencms/HEC_Projects/DIOLKOS/media/New_Papers/Times_-_July_10x_2006.html.
Και ένα ακόμα στο: www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/court_and_social/article1409377.ece
Το δεύτερο αυτό άρθρο (από τον Φεβρουάριο τιου 2007) μιλάει για την έκκληση και για την απαράδεκτη ενημέρωση του Γεν. Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Δυστυχώς, ο καθηγητής αρχαιολογίας που το γράφει αναφέρει ότι θα γίνονταν κάποιες σωστικές ενέργειες (το είχα αναφέρει κι εγώ στις ενημερώσεις μου) αλλά τελικά το μόνο που έγινε ήταν να μπουν κάποια υποστηρίγματα σε μερικές πέτρες, ενώ η διάβρωση συνέχιζε από κάτω. Σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, έχουν πέσει μάλιστα δυο πέτρες, από την εποχή του άρθρου.
Δεν ξέρω εάν αυτό είναι ένα "κόλπο" των αρμόδιων, να λένε πάντα ότι κάτι γίνεται, κάτι πάει να γίνει κ.λπ. Αυτό λένε και τώρα, αλλά το μνημείο εξακολουθεί να βρίσκεται στο έλεος της διάβρωσης..
Προσωπική μου άποψη, ότι οι κύριοι αυτοί κάνουν πως δήθεν είναι δύσκολο να κάνουν κάτι για το μνημείο, για να δικαιολογήσουν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ την απραξία τους.
Δείτε περισσότερα στο: http://www.facebook.com/group.php?gid=10046110469
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες |
|
|
|
|