Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αλβανοί στην Ελλάδα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 02, 2007 11:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αλβανοί στην Ελλάδα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επειδή ο "επαγγελματίας μετανάστης" Γ. Καπλάνι όταν αναφέρεται στην Ελλάδα αρέσκεται να λέει η "χώρα μας", ενώ εμάς τους Έλληνες μας προσβάλει συνεχώς χαρακτηρίζοντάς μας ως "ρατσιστές", και απογόνους Αλβανών, στο εξής θα του θυμίζουμε τακτικά ορισμένες σελίδες της Ιστορίας, για την δράση των συμπατριωτών του στην Ελλάδα. Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί΄και απάντηση στα Φαλμεραγικά θεωρήματα περί "αλβανικής επανάστασης" το 1821 και περί αλβανικής ταυτότητας των αγωνιστών, αφού έχουν βάλει στο στόμα τους ακόμη και το όνομα του Κολοκοτρώνη.

Ας δούμε ένα απόσπασμα από το έργο του ξεχασμένου ιστορικού Κωνσταντίνου Σάθα, "Τουρκοκρατούμενη Ελλάς" που αναφέρεται στην δράση των Αλβανών στην Ελλάδα του 18 αιώνα,όπως αναφέρεται στο Phorum.gr.


Το απόσπασμα αναφέρεται στα Ορλωφικά και ειδικότερα στο πώς συμπεριφέρθηκαν οι Αλβανοί στους Έλληνες μετά την αποτυχημένη επανάσταση του 1770:

«Άμα τη εκρήξει της επαναστάσεως, οι ενταύθα Οθωμανοί εζήτησαν την βοήθειαν των Αλβανών. Ευχαρίστως δε, δεχθέντα την πρόκλησιν, τα τέκνα ταύτα της λείας εισόρμησαν πανταχόθεν εις Πελοπόννησον και αφού εν τω αίματι κατέπνιξαν την θνησιγενή επανάστασιν, παρεξετράπησαν εις βάρβαρον λεηλασίαν και απάνθρωπον καταστροφήν. Όταν δε, οι πρώτοι των αγρίων τούτων επιδρομέων πλήρεις λαφύρων επανέστρεφον εις τας εστίας των, πολυαριθμότεροι και απληστότεροι διεδέχοντο αυτούς, φρικαλεότερα διαπράττοντες κακουργήματα. Μη ευρίσκοντες πρόχειρον λείαν, συνελάμβαναν τους απαγυμνωθέντες Πελοποννησίους και εξηνάγκαζαον εις υπογραφήν χρεωστικών ομολόγων πληρωτέων εν ορισμένω χρόνω, ή - δίκην κτηνών - αντί ελαχίστου τιμήματος επώλουν εις μεμακρυσμένους τόπους. Τα πάντα είχεν αφανίσει η Aλβανική Πανώλης. Η πελοπόννησος πάσα είχε απογυμνωθή κατοίκων, διότι οι μεν εσφάγησαν, οι δε μετανάστευσαν εις Επτάνησον και ευάριθμοι εκρύβησαν εις απρόσιτα όρη και απόκρυφα σπήλαια»...

Σύμφωνα με τον Γάλλο περιηγητή Πουκεβίλ, πάνω από 20.000 Έλληνες πούλησαν τότε οι Αλβλανοί σαν δούλους σε Αφρικανούς και Τούρκους της Ρούμελης, ενώ περίπου 100 χιλιάδες αιμοδιψείς Αλβανοί εγκαταστάθηκαν στην Πελοπόννησο.

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, ενδεικτική του αλβανικού πολιτισμού που βιώνουμε και σήμερα στην "χώρα μας" όπως λέει ο Γ. Καπλάνι...

Οι Αλβανοί γρήγορα αποθρασύνθηκαν και άρχισαν να παρενοχλούν τους ίδιους τους Τούρκους του Μωριά, απαιτώντας πληρωμή μισθών και φόρων. Ο Σουλτάνος αναγκάστηκε να διατάξει την εξόντωσή τους και ανέθεσε την εκτέλεση στον περιβόητο Αρχιναύαρχο Τζεζαερλή Γαζή Χασάν, που ήταν Έλληνας και κρυφοχριστιανός, συλληφθείς στο Παιδομάζωμα και ανατραφείς σαν Γενίτσαρος.
Τον Απρίλη του 1779, ο Γαζή Χασάν φθάνει κάτω από το Παλαμήδι, επικεφαλής στρατού 32.000 ψυχών, οι περισσότεροι από τους οποίους Έλληνες της Ρούμελης. Εκεί ο Χασάν με την βοήθεια των Κολοκοτρωναίων γκρέμισε στο βάραθρο 6.000 Αλβανούς. Μέχρι σήμερα, η τοποθεσία αυτή μεταξύ της κλιτύος του Παλαμηδίου και των νοτίων υπωρειών της Aκροναυπλίας ονομάζεται «Αρβανιτιά». Οι Αλβανοί ανασυντάσσονται και 10.000 από αυτούς οχυρώνονται στην Τριπολιτσά.
Στις 10 Ιουλίου 1779 ο Γαζή Χασάν αναχωρεί από το Άργος και φθάνει ξημερώματα στην Τριπολιτσά, οδοιπορώντας όλοι νύχτα. Προσβάλλει αιφνιδίως τους Αλβανούς και με την βοήθεια του Κωνσταντή Κολοκοτρώνη τους κατασφάζει. Ο Κωνσταντής είχε μαζί τους και τον 9χρονο γιο του Θοδωράκη, μετέπειτα Εθνικό μας Ήρωα. Προς τιμήν του Θοδωρή, ο Κωνσταντής Κολοκοτρώνης διατάζει να κατασκευασθεί στην ανατολική πλευρά της Τριπολιτσάς ΠΥΡΑΜΙΔΑ από 5.000 κεφάλια Αλβανών, που ήταν κολλημένα με άμμο και ασβέστη. Το τρομερό αυτό τρόπαιο διετηρήθη επί χρόνια στην «Πύλη τ΄ Αναπλιού» και ο Πουκεβίλ το περιγράφει με θαυμασμό, αποκαλώντας το «Τρόπαιο των Κολοκοτρωναίων». Σύμφωνα μ τον ιστορικό Φραντζή, ο Κωνσταντής «απεκεφάλισε τους εγκληματίες Αλβανούς άνευ διακρίσεως ηλικίας και γένους»...

Ο "Αλβανός" Κολοκοτρώνης και η "χώρα μας"

Απολαυστικός και εξαιρετικά διδακτικός είναι ο τρόπος που διηγείται το περιστατικό ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην «Διήγηση των συμβάντων της Ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836». Σημειώνουμε ότι η εκσυγχρονιστική προπαγάνδα λέει ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανός:

«Όταν τους επολέμησεν ο πατέρας μου, οι Αλβανοί του έλεγαν: - Κολοκοτρώνη, δεν κάμεις νισάφι; Και τους λέγει ο πατέρας μου; Τι νισάφι να σας κάμω, όπου ήλθετε και εχαλάσατε την Πατρίδα μου, μας επήρατε σκλάβους και μας εκάμετε τόσα κακά; Τα κεφάλια των Αλβανών έφτιασαν πύργο εις Τριπολιτσά»!...

Έτσι έλυσαν το Αλβανικό ζήτημα οι Κολοκοτρωναίοι...

Ασφαλώς δεν ζούμε σήμερα σε αυτές τις σκληρές εποχές. Ούτε οι Αλβανοί ήλθαν ως κατακτητές. ¨Ηλθαν ως έποικοι, όπως έχουν κάνει αρκετές φορές στην ιστορία, από το 1360 και μετά. Σήμερα η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη πολιτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η μεταναστευτική πολιτική της (υπάρχει άραγε;;Wink εντάσεται στο γενικότερο πλαίσιο της ΕΕ.

Ωστόσο, οι Αλβανοί θιασώτες της "στρατηγικής του Κοσόβου", πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία.
Ο Αλβανικός εθνικισμός, ρηχός άλλωστε και γελοίος, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα.

Τα γεγονότα στο γυμνάσιο του Παγκρατίου, καταγράφησαν από την κοινή γνώμη ως η πρώτη έξέγερση των Αλβανών εποίκων στην χώρα μας.

Αν θέλουν, μπορούν να εργαστούν και να επιστρέψουν στην χώρα τους, ή και να μείνουν αλλά σεβόμενοι την ελληνική κοινωνία.

Η κοινωνία αυτή, έχει ρίζες 3000 χρόνων τουλάχιστον, η οποία βρίσκεται ήδη στο DNA των κατοίκων, όπως αποδεικνύει η (έστω παθητική) αντίσταση στην αμερικανόπνευστη παγκοσμιοποίηση, απότοκο της αγγλοσαξωνικής χρησιμοθηρικής κοσμοθεωρίας που έχει μικρές ρίζες.

για την περίπτωση Καπλάνι βλέπε στο

http://lupus002.blogspot.com/
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Χατζησταυρής



Ένταξη: 21 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 3

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 03, 2007 1:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όπως φαίνεται, θα γίνει της... Γαλλίας.

Όχι όμως με την έννοια του Παλλαικού ξεσηκωμού εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης και της εφόδου της στα ασφαλιστικά ταμεία.
Θα γίνει της Γαλλίας με την έννοια των ταραχών των μεταναστών.

Η δεύτερη γενιά μεταναστών θα επανδρώσει τα νεοταξικά τάγματα ή τα τάγματα των ξένων εθνικισμών που θα δράσουν στη χώρα με τη συμπαράσταση και την καθοδήγηση της γνωστής Πρεσβείας και των εγχώριων μηχανισμών της.
Όπως λέει πολύ σωστά η Μεγκουλίνα, το Παγκράτι ήταν η πρώτη γεύση, η πρώτη πρόβα των σκηνικών που θα στήσουν σε ανύποπτο χρόνο και αναλόγως των σκοπιμοτήτων τους (π.χ. Κόσοβο, δημιουργία μειονοτικού ζητήματος) .

Εγώ δεν θέλω να σταθώ στα χαρακτηριστικά της δεύτερης αυτής γενιάς αλβανών μεταναστών που είναι ριζικά διαφορετικά από αυτά των γονέων τους.

Θέλω να σταθώ στην απάθεια, την παθητικότητα, την αμηχανία και τη μοιρολατρεία που επέδειξαν στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μη Αλβανικά μέλη της συγκεκριμένης σχολικής κοινότητας και ειδικά οι μαθητές και οι γονείς τους.

Εντάξει, οι γείτονες επαγγελματίες και μη, έχουν "συνηθίσει" την ξένη παραβατικότητα του παρακείμενου Άλσους Παγκρατίου που εν προκειμένω μεταφέρθηκε και στο σχολείο και δεν αντιδρούν.

Εντάξει, οι καθηγητές είναι κακοπληρωμένοι, στερούμενοι οράματος και ζήλου δημόσιοι υπάλληλοι που φοβούνται για αντίποινα στην οικογένειά τους ή και χάρηκαν για την κατάληψη για να κάνουν κανά ιδιαίτερο παραπάνω και να εισπράξουν.

Οι μαθητές όμως;;;;
Οι γονείς;;;

-Ανάμεσα στα Ελληνάκια δεν υπήρξε κάποιος-οι που να βράζει το αίμα τους -όπως είναι το νορμάλ σε κάθε νεολαίο- και να μην ξεσήκωσε και τους άλλους να κάνουν τόπι (Μπαμίρ) στο ξύλο τα αλμπανά;

-Δεν υπήρξε κανένα νταβραντισμένο, μάγκικο, μεταλάδικο, εθνικιστικό πιτσιρίκι που να άρπαξε κανένα ματσούκι και να σιγύρισε έστω και μόνο ατομικά τα αλμπανά ή κάποιο από αυτά;

-Κανένας γονέας δεν εξεγέρθηκε έμπρακτα εναντίον των αλμπανών;

-Γονείς και μαθητές δεν αυτοοργανώθηκαν για να αντιδράσουν;

Ελπίζω κάτι από αυτά να έγινε και να αποκρύφθηκε από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ή να αποτράπηκε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας(?) που είχε διατάξει το παρακείμενο αστυνομικό τμήμα να μην επέμβει μην τυχόν και οι οργανικοί διανοούμενοι των νεοταξικών ταγμάτων εφόδου (εγχώριοι και μη όπως ο νέος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ) κατηγορήσουν το κράτος για... ρατσισμό!

Διαφορετικά είμαστε "ξυπόλυτοι στα αγγούρια" που έλεγε κι ο Χάρυ Κλυν: όχι απλά απροετοίμαστοι έναντι ενός νέου, ιδιότυπου αντάρτικου πόλεων που μας έρχεται αλλά μία κοινωνία, ανίκανη και άβουλη να αντιδράσει, βυθισμένη στη δειλία, στην παρακμή, στην παθητικότητα.

Μετά από τα γεγονότα στο Παγκράτι, η αφύπνιση και ανασύνταξη του εθνικού και κοινωνικού ιστού και η χειραφέτησή του από το ξενόδουλο, πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας οδήγησε σε αυτή τη βαθιά παρακμή, προβάλλει περισσότερο επιτακτική παρά ποτέ.
Το θέμα είναι αυτό να γίνει χωρίς να προηγηθεί εθνική καταστροφή, πριν απονεκρωθεί πλήρως το έθνος και ο λαός μας.

Η αυτοοργάνωση που σωστά προτείνει σε πρώτο επίπεδο ο Ροβεσπιέρος, είναι απόλυτα σωστή.
Μην ξεχνάτε πως από τις πρόχειρες πολιτοφυλακές (minute men -κυριολεκτικά άνθρωποι της τελευταίας στιγμής) ξεκίνησε μια επανάσταση (η αμερικανική) και γεννήθηκε ένα έθνος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες