< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > |
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 06, 2007 7:42 pm Θέμα δημοσίευσης: Η αγγλική πολιτική |
|
|
|
Η Αγγλική πολιτική καταρρίπτει το Eurofighter στην Ελλάδα
Του Παρμενίωνα
Μπορεί να έχουμε σημαντικές εξελίξεις για το νέο πολεμικό αεροπλάνο της καινούριας γενιάς. Η προκλητική υποστήριξη της Αγγλίας στο καθεστώς της Τουρκίας ιδίως με τις πρόσφατες απαράδεκτες ενέργειες εξυπηρέτησης των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου, έχει μεγάλη ιστορία. Τώρα ίσως να έχει τις πρώτες σοβαρές επιπτώσεις κατευθείαν στην καρδιά της αγγλικής βιομηχανίας.
Κατά την τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη εμφανίστηκε μία κινητοποίηση από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων για να προωθήσει την επιλογή του αποκλεισμού της αγγλικής βιομηχανίας από τις αμυντικές προμήθειες. Δεν ξεκίνησε κατά της βιομηχανίας αυτής καθ’ αυτής αλλά να χρησιμοποιηθούν οι αμυντικές προμήθειες για να πονέσει η αγγλική κυβέρνηση και το αγγλικό κατεστημένο που στηρίζουν την τούρκικη χούντα. Να μεταφέρει τα θέματά μας στην καθημερινή ζωή της Αγγλίας στην τσέπη τους και να υποχρεωθούν να αναρωτηθούν «γιατί;».
Ακόμη και από νομική σκοπιά, αυτή η προσέγγιση έχει βάση. Η εκάστοτε αγγλική κυβέρνηση σταθερά κινείται ανθελληνικά για πολλές δεκαετίες και πλήττει την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Συνεπώς έχουμε κάθε δικαίωμα να μην ενισχύσουμε οικονομικά αυτούς που συνειδητά χτυπούν την εθνική ασφάλεια και αξιοπρέπειά μας. Το αεροπλάνο Eurofighter είναι ο καλύτερος στόχος για αρχή.
Το Eurofighter κατασκευάζεται από τέσσερις διαφορετικές χώρες, την Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. Αν αποκλείσουμε το αεροπλάνο ως επιλογή όλες οι χώρες επηρεάζονται άσχημα. Στον Όμιλο Eurofighter το 33% ανήκει στην αγγλική εταιρία BAE SYSTEMS (πρώην British Aerospace), το 21% στην ιταλική Alenia, το 13% στην ισπανική EADS CASA και το 33% στην γερμανική EADS Deutschland. Αντίστοιχα, στην κατασκευή του αεροσκάφους η αγγλική συμμετοχή είναι 37,5%, η γερμανική 30%, η ιταλική 19,5% και η ισπανική 13%. Η Αγγλία δηλαδή θα υποστεί το μεγαλύτερο μέρος του αρνητικού αποτελέσματος και μάλιστα μέσα στον Όμιλο. Δηλαδή θα περάσει το μήνυμα ότι οι άλλοι τρεις θα δεχθούν χτύπημα στη βιομηχανία τους εξαιτίας της Αγγλίας. Αυτό ίσως να είναι το χειρότερο για το αγγλικό κατεστημένο. Να νοιώσουν μέσα στη χώρα τους και στις βιομηχανικές συνεργασίες τους το αποτέλεσμα της ανθελληνικότητάς τους.
Για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με τη Γερμανία, η παραπάνω κίνηση συνδυάσθηκε με εναλλακτική πιθανότητα να αγοραστεί ένας αριθμός αεροπλάνων κατευθείαν από τη Γερμανία, από αυτά που έχει ήδη παραλάβει για τη δική της Αεροπορία σε χαμηλότερες τιμές από τις τιμές του Ομίλου. Δηλαδή να είναι διακρατική συμφωνία χωρίς μεσάζοντες και χωρίς εταιρίες στη μέση. Έτσι και αλλιώς το κατασκευαστικό μερίδιο (για την ΕΑΒ, κλπ) που θα μπορούσαμε να είχαμε από τον Όμιλο τώρα θα είναι κατά πολύ περιορισμένο γιατί δεν είμαστε στο πρόγραμμα από την αρχή του. Τα πολιτικά οφέλη θα ήταν σημαντικότερα και η Γερμανία θα είχε επίσης κέρδος. Τα παραπάνω ποσοστά συμμετοχής εξαρτώνται από τον αριθμό αεροπλάνων που αγοράζει κάθε συνεταίρος του Ομίλου. Η Γερμανία θα παράγγελνε επιπλέον αεροπλάνα για να καλύψει αυτά που θα έδινε στην Ελλάδα και το κατασκευαστικό μερίδιό της θα αυξανόταν σε βάρος του αγγλικού. Και η Ελλάδα θα είχε σε λίγους μήνες αεροπλάνα νέας γενιάς. Οι Τούρκοι θα πάρουν το αμερικάνικο αεροπλάνο στα μέσα της επόμενης δεκαετίας αν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Τουλάχιστον για πέντε χρόνια θα έχουμε υπεροπλία στον αέρα.
Η κυβέρνηση έχει πληροφορηθεί αλλά φαίνεται ότι προσπαθούσε μέχρι τώρα να αποφύγει τέτοια κίνηση πριν από τις εκλογές φοβούμενη αντίποινα των Άγγλων. Σήμερα όμως με την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ να έχει εξελιχθεί πολύ ευνοϊκά για τον Καραμανλή, θα μπορούσε να αγοράσει απευθείας από τη Γερμανία λίγες δεκάδες αεροπλάνα. Αν υπάρχουν κενά στην άμυνα που δεν θα καλύπτονται με αυτά, μπορεί να αγοράσει και τα γαλλικά Ραφάλ που έχουν γραμμή υποστήριξης όπως τα Μιράζ. Οι Γάλλοι επίσημα δεσμεύτηκαν ότι αν αγοράσουμε το Ραφάλ, δεν θα θέσουν υποψηφιότητα με αυτό σε κανέναν τούρκικο διαγωνισμό. Φυσικά υπάρχουν και τα ρώσικα αλλά δεν φαίνεται πιθανή η αγορά τους για πολιτικούς λόγους.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 07, 2007 4:41 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Καλά όλα αυτά και η σχετική σου επιχειρηματολογία, αν και δεν ξέρω τι συμφωνίες έχουν κάνει η Αγγλία με την Γερμανία για να αποφεύγονται τέτοιες "μπαγαποντιές" μεταξύ τους και ειδικά σε χώρες κοινού ενδιαφέροντος. (Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες για αποφυγή μεταξύ τους ανταγωνισμού)
Τώρα...
Αν σου έλεγα εγώ ότι καλύτερα να προτιμούσε η Ελλάδα τα Shukhoi αντί για τα Eurofighter, τι θα έλεγες?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 07, 2007 10:23 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ έγραψε: | Καλά όλα αυτά και η σχετική σου επιχειρηματολογία, αν και δεν ξέρω τι συμφωνίες έχουν κάνει η Αγγλία με την Γερμανία για να αποφεύγονται τέτοιες "μπαγαποντιές" μεταξύ τους και ειδικά σε χώρες κοινού ενδιαφέροντος. (Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες για αποφυγή μεταξύ τους ανταγωνισμού)
Τώρα...
Αν σου έλεγα εγώ ότι καλύτερα να προτιμούσε η Ελλάδα τα Shukhoi αντί για τα Eurofighter, τι θα έλεγες? |
Με τους Ρωσους εχουμε κοινα συμφεροντα.
Μπορουμε να πετυχουμε την αμοιβαιοτητα.
Μας χρειαζονται και τους χρειαζομαστε.
http://youtube.com/watch?v=1GdfnTLKcvM
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 08, 2007 3:26 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Anonymous έγραψε: | ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ έγραψε: | Καλά όλα αυτά και η σχετική σου επιχειρηματολογία, αν και δεν ξέρω τι συμφωνίες έχουν κάνει η Αγγλία με την Γερμανία για να αποφεύγονται τέτοιες "μπαγαποντιές" μεταξύ τους και ειδικά σε χώρες κοινού ενδιαφέροντος. (Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες για αποφυγή μεταξύ τους ανταγωνισμού)
Τώρα...
Αν σου έλεγα εγώ ότι καλύτερα να προτιμούσε η Ελλάδα τα Shukhoi αντί για τα Eurofighter, τι θα έλεγες? |
http://youtube.com/watch?v=1GdfnTLKcvM |
Mαζι με κατι πυραυλακια που λεγονται Ισκεντερ..
200 χιλιομετρακια βεληνεκες..
Χωρανε και ''περιεργα'' πανω..
Και ας ερθει μετα οποιαδηποτε κ_ _ _ _ _α να μας κανει μαγκιες!!!
Και φυσικα να κατεβασουμε τους Ρωσους στο Αιγαιο.
Με βασεις.
Να βγαλουμε και τα πετρελαια σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μαζι τους,
με οτι σημαινει αυτο για την οικονομια,
και οι Αμερικανοι με τα
φιλαρακια τους,ας πανε να κουρευονται.
Φυσικοι μας συμμαχοι ειναι οι Ρωσοι.
Αν δεν απεγκλωβιστουμε εγκαιρα απο την μεγκενη
των Αμερικανων θα το πληρωσουμε ασχημα.
Οπως το πληρωνουμε χρονια τωρα.
Μιλαω για μια ισοτιμη,αμοιβαια επωφελης στρατηγικη
συμμαχια.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 08, 2007 3:51 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Anonymous έγραψε: | ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ έγραψε: | Καλά όλα αυτά και η σχετική σου επιχειρηματολογία, αν και δεν ξέρω τι συμφωνίες έχουν κάνει η Αγγλία με την Γερμανία για να αποφεύγονται τέτοιες "μπαγαποντιές" μεταξύ τους και ειδικά σε χώρες κοινού ενδιαφέροντος. (Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες για αποφυγή μεταξύ τους ανταγωνισμού)
Τώρα...
http://youtube.com/watch?v=1GdfnTLKcvM |
Oι Αμερικανοι μας ετοιμαζουν χειροτερα.
http://www.youtube.com/watch?v=0IF2vTEyyhg
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 08, 2007 8:45 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ έγραψε: | Καλά όλα αυτά και η σχετική σου επιχειρηματολογία, αν και δεν ξέρω τι συμφωνίες έχουν κάνει η Αγγλία με την Γερμανία για να αποφεύγονται τέτοιες "μπαγαποντιές" μεταξύ τους και ειδικά σε χώρες κοινού ενδιαφέροντος. (Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες για αποφυγή μεταξύ τους ανταγωνισμού)
Τώρα...
Τα Σουκόι όπως φαίνεται υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με τα Γιουροφάιτερ, ίσως και με τα Ραφάλ αν και τα γαλλικά ίσως να έχουν κάποια ισχυρότερα στοιχεία σε σχέση με ηλεκτρονικά συστήματα.
Εγώ ανέφερα αυτό που συνάδελφοι -εν ενεργεία και μη -προωθούν. Αφορά ειδικά το Γιουροφάιτερ. Οι συνεταίροι στον Όμιλο -και οι τέσσερεις χώρες - αυτό που θέλουν είναι να πουλήσουν αεροπλάνα. Οι Άγγλοι προφανώς θα σκάσουν αλλά αν υπάρχει περίπτωση να αγοραστούν μέσω Γερμανίας με διακρατική συμφωνία τι θα κάνουν; Θα μπλοκάρουν την πώληση; Θα τους ορμήξουν οι άλλοι. Χώρια που οι άλλοι τρεις θα τους φορτώνουν το πρόβλημα: Εσείς κάνετε π..ιές και τις πληρώνουμε εμείς; Αν μπλοκάρουν την πώληση εγώ νομίζω ότι τότε την έχουν άσχημα. Οι άλλοι θα τους το βαστήξουν για πάντα. Τότε θα πληρώσουν για όσα έκαναν. Μακάρι να κάνουν τέτοια βλακεία.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 10, 2007 9:07 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Κυπριακής καταγωγής αξιωματικοί είχαν μιλήσει για τέτοια ενέργεια. Οι Βρετανοί δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν οι δικοί τους στο εξωτερικό. Μία τέτοια πολιτική ενέργεια θα τους ξυπνούσε σίγουρα. Αν κάνει κάτι τέτοιο ο Καραμανλής θα τον ευχαριστήσουμε στο νησί.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ έγραψε: | ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ έγραψε: | Καλά όλα αυτά και η σχετική σου επιχειρηματολογία, αν και δεν ξέρω τι συμφωνίες έχουν κάνει η Αγγλία με την Γερμανία για να αποφεύγονται τέτοιες "μπαγαποντιές" μεταξύ τους και ειδικά σε χώρες κοινού ενδιαφέροντος. (Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες για αποφυγή μεταξύ τους ανταγωνισμού)
Τώρα...
Τα Σουκόι όπως φαίνεται υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με τα Γιουροφάιτερ, ίσως και με τα Ραφάλ αν και τα γαλλικά ίσως να έχουν κάποια ισχυρότερα στοιχεία σε σχέση με ηλεκτρονικά συστήματα.
Εγώ ανέφερα αυτό που συνάδελφοι -εν ενεργεία και μη -προωθούν. Αφορά ειδικά το Γιουροφάιτερ. Οι συνεταίροι στον Όμιλο -και οι τέσσερεις χώρες - αυτό που θέλουν είναι να πουλήσουν αεροπλάνα. Οι Άγγλοι προφανώς θα σκάσουν αλλά αν υπάρχει περίπτωση να αγοραστούν μέσω Γερμανίας με διακρατική συμφωνία τι θα κάνουν; Θα μπλοκάρουν την πώληση; Θα τους ορμήξουν οι άλλοι. Χώρια που οι άλλοι τρεις θα τους φορτώνουν το πρόβλημα: Εσείς κάνετε π..ιές και τις πληρώνουμε εμείς; Αν μπλοκάρουν την πώληση εγώ νομίζω ότι τότε την έχουν άσχημα. Οι άλλοι θα τους το βαστήξουν για πάντα. Τότε θα πληρώσουν για όσα έκαναν. Μακάρι να κάνουν τέτοια βλακεία. |
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες |
|
|
|