< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > |
Δισένας Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 13, 2007 7:15 pm Θέμα δημοσίευσης: ΝΕΟΤΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ |
|
|
|
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΑΣ
9/10/2007
«Παραλήρημα Νίμιτς: Εγκληματίας ο Μέγας Αλέξανδρος!
Μεσολαβητής περιβόλι...
Σε συνέντευξή του στη σκοπιανή εφημερίδα «Ντέβνικ», ο Μάθιου Νίμιτς αναφέρει πως «σχετικά με την ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων, θα πω ότι προσωπικά δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Μέγα Αλέξανδρο, αν και γνωρίζω πως η άποψή μου αυτή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επικρίσεων στις δύο χώρες». Και ο κ. Νίμιτς πρόσθεσε: «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σίγουρα μεγάλος κατακτητής, όμως έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και κατάστρεψε πολλές πόλεις. Δεν διέδωσε τη δημοκρατία και τις πολιτειακές αξίες και κατά την άποψή μου άφησε πίσω του μία αυτοκρατορία, η οποία ούτε η πλέον θετική υπήρξε ούτε μακράς χρονικής διάρκειας ήταν».
TA NEA»
10/10/2007
«Αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από το (αντι-Μπους) Κονγκρέσο»
11-12/10/2007
[ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ]: ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ?
Dana Milkbank (Washinton Post) (μηδειάζωντας σχολιάζει): «Εάν μεταξύ των δικαιοδοσιών του Κογκρέσου υφίσταται ο ρόλος κριτή της Αρμενικής Γενοκτονίας, σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα κληθεί να κρίνει και τους Ρωμαίους για βιασμούς γυναικών ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ?»
Romalılar ve Yunanları da mı yargılayacağız?
Dış İlişkiler Komitesi’nin Beyaz Saray’a meydan okuyarak kararı onayladığını belirten gazetenin köşe yazarlarından Dana Milkbank da, “Eğer Kongre’nin yetkileri arasında Ermeni soykırımı hakemliği varsa, bundan sonra kadınların ırza geçilmesi nedeniyle Romalılarla ile Truva’yı yağmaladıkları için Yunanlılarla da mi karşı karşıya gelecek?” sorusunu sordu.
VATAN, 12-10-2007
Παρόμοιο άρθρο σε Hürriyet 12-10-2007
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ‘Η ‘ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ’:
ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ) [με άλλα λόγια, αρχικά, του έθνους του σκληρού πυρήνα του Βυζαντίου και, σε μετεξέλιξη, των δύο εθνών του σκληρού πυρήνα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ] χρησιμοποιώντας, όπως πάντα, ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ, ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ?
ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΕΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗN ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΑ 8-9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ‘ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ’? ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΑΜΠΟΡΙΤΖΙΝΑΛΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ? ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΝ 20ο ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ?
ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ (ΠΑΡΑ)ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΤΗΣ 4ης ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΣ (1204) ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΔΥΤΙΚΗ ΝΕΟΤΑΞΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ) ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ <<ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ>> ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ (1204) ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΩΝ 30 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟ 1453?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
fiamou
Ένταξη: 02 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 180 Τόπος: Χίος
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 13, 2007 8:14 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
Δεν το πολυκατάλαβα το μύνημα σου, Δισένα.
Δεν έπρεπε να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων; Κι εμείς οι Μικρασιάτες δεν πρέπει να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση του δικούμας Ολοκαυτώματος από τους Κεμαλικούς;
Αυτά τα εγκλήματα δεν ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, έγιναν τον 20ο αιώνα και μπροστά στα μάτια και με την ανοχή, αν όχι την υποδαύλιση της Κοινωνίας των Εθνών τότε. Να τα αφήσουμε να περάσουν έτσι;
Για εξήγησε μου. _________________ Οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ ειρήνη με έναν εχθρόν, όπου κατακρατεί ελληνικόν τόπον"
Ρήγας Φερραίος "Το Σύνταγμα άρθρο 121
Οι Έλληνες απαρνούνται και δεν δίδουν υποδοχήν και περιποίησην εις τους Τυράννους"
Ρήγας Φερραίος "Το Σύνταγμα" Άρθρο 120
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες |
|
|
|