Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΛΑΛΙΩΤΗΣ: "Εκτελεστής" των παρασκηνίων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 15, 2007 5:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΛΑΛΙΩΤΗΣ: "Εκτελεστής" των παρασκηνίων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λαλιώτης: Ο «εκτελεστής» των παρασκηνίων
Ή
Ο πολιτικός με την «κουκούλα"


Όσοι έχουν μελετήσει καλά τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ο Κώστας Λαλιώτης ήταν ΠΑΝΤΑ ο άνθρωπος των παρασκηνίων και των δολοπλοκιών. Ποτέ δεν μπαίνει μπροστά. Δεν έχει ηγετικό «τσαγανό», θεωρητικά φόντα και ρητορική δεινότητα. Είναι ένας «μανουβρατζής», ένας τακτικιστής, άριστος στις ίντριγκες των μηχανισμών. Δουλεύει πάντα από πίσω, στο ημίφως, απλώνοντας τα «πλοκάμια» του μέσα στους ποικίλους κομματικούς, κρατικούς και δημοσιογραφικούς μηχανισμούς. Είναι υπό μια έννοια «παρακράτος».
Ο Κ.Λ. είναι από τους πλέον «διαπλεκόμενους» πολιτικούς δολοπλόκους που φροντίζει επιμελώς να διατηρεί και να φιλοτεχνεί ένα «αριστερό» προφίλ. Είναι ο άνθρωπος που η δολοπλοκία και η «εξόντωση» των αντιπάλων τον γοητεύει, τον μεθάει. Βεβαίως πάντα «εκτελεί» κρυμμένος στο σκοτάδι, πίσω από «κουκούλα». Είναι και «πατροκτόνος». Και όπως ο πρώτος διδάξας, ο Στάλιν, αναπτύσσει «φιλίες» (λυκοφιλίες) με τα υποψήφια θύματά του…
Είναι αυτός που «εξόντωσε», με πισώπλατες «μαχαιριές» τον ικανότατο Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο οποίος είχε και ιστορία και προσόντα σπάνια και ήταν και αγαπημένο παιδί του Ανδρέα. Και σήμερα είναι αυτός που πήρε τα γραφτά του, τα οποία πολεμούσε και τα παρουσίασε σαν το «πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ» για την ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου!!!
Είναι αυτός που με δόλο, βάζοντας μπροστά τον Αυγερινό, προκάλεσε τη σύγκρουση στο «Πεντελικό» κατά του Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι ο Κ.Λ. που προώθησε και έβγαλε τον Κώστα Σημίτη, κόντρα στην επιλογή του άρρωστου Παπανδρέου. Ο μηχανισμός «Λαλιώτη» αποσιώπησε και εξαφάνισε τις βουλές και τη θέση του Ανδρέα στο Συνέδριο που κέρδισε ο Σημίτης. Αυτός ο μηχανισμός τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του Άκη…
Και όταν ο Σημίτης «καρατόμησε» του πάντες, «αποσύρθηκε» (η προσφιλή και δοκιμασμένη συνταγή του), σαν πληγωμένο ζώο.
ΣΗΜΕΡΑ παίρνει τη ρεβάνς και μεθοδεύει τα αυριανά του σχέδια. Γνωρίζει την ήττα του Γιωργάκη και ετοιμάζεται για το ΑΥΡΙΟ. Και η δήλωσή του κατά του εκτρώματος της Ρεπούση, επένδυση σε αυτό το αύριο είναι.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αυριανές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ.
Μπορώ να κάνω εκτιμήσεις, αλλά αυτό θέλει μεγάλη πολιτική ανάλυση. Ας αναμένουμε λοιπόν λίγο…
_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
fiamou



Ένταξη: 02 Φεβ 2007
Δημοσιεύσεις: 180
Τόπος: Χίος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 15, 2007 7:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μην ξεχνάμε τη στάση που κράτησε την εποχή της εκλογής Σημίτη στην αρχηγία του κόμματος.
Οι παρασξηνιακές ενέργειες του εξουδετέρωσαν τους αντιπάλους του Σημίτη κι ενώ δήλωνε ότι υποστηρίζει άλλον υποψήφιο, η δική του ψήφος και αυτών που ελέγχει οδήγησαν στην εκλογή Σημίτη και στις συμφορές που ακολούθησαν.
Βέβαια, όλα αυτά δεν τα κάνει από μόνος του, εκτελεί εντολές, μην το ξεχνάμε αυτό. Τα αφεντικά του είναι κατά την Αμερικάνικη Πρεσβεία μεριά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Σουλιώτης



Ένταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 15, 2007 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για το τελευταίο (Πρεσβεία) είμαστε σίγουροι ή είναι απλώς υποψίες; Και πώς εξηγούνται τότε θέσεις κατά Σχεδίου Ανάν κλπ.; Ή τέτοιες θέσεις είναι απλώς για ξεκάρφωμα στην κοινή γνώμη;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 15, 2007 9:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Σουλιώτη κάνει πολλά για "ξεκάρφωμα".
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω φιλοτεχνεί προρτρέτο αρεστό στην κοινή γνώμη. Γι αυτό μιλάει πολύ εκ των υστέρων. Ζυγίζει πρώτα. Πότε μίλησε κατά της Ιστορίας; Όταν είχανε ξεσηκωθεί και οι πέτρες.
Αν παρακολουθούσες, επίσης, την εφημερίδα του Καρατζαφέρη, θα διαπίστωνες την έξυπνη προβολή που του κάνει κι αυτή. Εδώ υπάρχουν γραμμάτια για εξόφληση.
"σύλληψη" του Λαλιώτη ήταν το "σκιάχτρο" Καρατζαφέρης.
Μέσα στους δημοσιογραφικούς χώρους λέγονται πολλά.
Στους διαδρόμους βεβαίως...
Θα βγουν, όμως, κάποτε κι αυτά...
Επιστροφή στην κορυφή
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 15, 2007 9:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όλα αυτά αποδεικνύουν πως η υπόθεση ΠΑΣΟΚ ήταν βρώμικη εξ' αρχής. Αν τέτοια είναι τα ιστορικά στελέχη δεν χρειάζεσαι καν την μετάλλαξη για να αποτελειωθείς.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 15, 2007 9:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύντροφε Μπελαμή η εξουσία διαβρώνει, ιδιαίτερα τη "μικροαστική επαναστατικότητα".
Οι μικροαστοί είναι χειρότεροι και πιο άπλυστοι από τους παραδοσιακούς αστούς.
Το γιο της πλύστρας να φοβάσαι έλεγε ο Λένιν.
Το "φαινόμενο ΠΑΣΟΚ",θέλει ιδιαίτερη μελέτη...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 15, 2007 10:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πρόβλημα με το "ιστορικό" ΠΑΣΟΚ δεν ήταν η προδιαγεγραμένη κατρακύλα του με το ξεπούλημα του εργατικού και του εθνικού ζητήματος. Ήταν και ότι απέσπασε, εγκλώβισε, αποδιοργάνωσε και εκφύλισε ένα μεγάλο μέρος του προοδευτικού, αν όχι και αριστερού, χώρου, και όχι τόσο σε επίπεδο στελεχών αλλά βάσης. Και συμφωνώ απόλυτα Ροβεσπιέρε: οι νεόπλουτοι και τα λαμόγια είναι τα πιο άπληστα πιράνχας, άτσαλο, αχόρταγο φαγοπότι. Οι καπιτάλες από τζάκι, πιο κορεσμένοι και λιγότερο ανασφαλείς, έχουν πιο ακονισμένα δοντάκια, σαν τα βαμπίρ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σουλιώτης



Ένταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 16, 2007 1:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΠΑΣΟΚ ενήργησε κατεξοχήν όπως ενεργεί σήμερα στο πολιτικό σύστημα ο Καρατζαφέρης, ενήργησε δηλαδή ως αποθήκη της εθνικής αγανάκτησης στο κρίσιμο χρονικό διάστημα μετά το 1974. Η εθνική αγανάκτηση, την οποία δεν μπορούσε να ακυρώσει μόνος του ο δεξιός Καραμανλής, έπρεπε να βρει μια διέξοδο ακίνδυνη για το σύστημα. Την πρόσφερε αφειδώς ο Ανδρέας Παπανδρέου, εκτονώνοντας μάλιστα τα αγωνιστικά λαϊκά ένστικτα με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Η αγωνιστικότητα του λαού, ιδίως του αριστερών καταβολών λαού, εκτονώθηκε στην υποστήριξη της Νικαράγουας, του Καντάφι και του κινήματος των έξι, συν θεατρινιστικες κινήσεις υποστήριξης της Κύπρου. Οι βάσεις έμειναν, όμως η συμφωνία του 1983 παρουσιάστηκε σαν συμφωνία για την... αποχώρηση των βάσεων!

Το colpo grosso ήταν ο Μάρτιος του 1987 που τάχα θα έκανε πόλεμο με την Τουρκία. Το διακύβευμα ήταν να μπορέσουμε να κάνουμε έρευνες για πετρέλαιο πέρα από τα έξι μίλια, γιατί το κοίτασμα της Θάσου (εντός των έξι μιλίων) τελείωνε. Όταν πήγαμε να κάνουμε τις έρευνες, η Τουρκία είπε, θα κάνω και εγώ στα ίδια ύδατα. Τότε φτάσαμε στο χείλος του πολέμου, που απετράπη όταν τελικά ο Ανδρέας συμφώνησε να μην κάνουμε... ούτε εμείς έρευνα πέραν των έξι μιλίων. Η πλήρης επιβεβαίωση της Βέρνης, που παρουσιάστηκε όμως ως μέγιστη εθνική επιτυχία, ενώ στην πραγματικότητα σήμαινε την οριστική επιβεβαίωση της γκριζοποίησης της υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα παραιτήθηκε κατ' ουσίαν από την εκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας της επ' αόριστον. Το Αιγαίο έκτοτε ανήκει στα ψάρια του, και πάντως σίγουρα όχι στην Ελλάδα. Ίσως κάποτε να ανήκει και στην Τουρκία.

Μετά ήλθε το Νταβός και έπεσαν οι μάσκες. Να θυμίσουμε ότι οι ενέργειες το Μάρτιο του 1987 έγιναν μετά από σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, συμμετέχοντος βεβαίως και του Μητσοτάκη. Το κακό είναι ότι σοβαροί άνθρωποι (βλ. Περικλής Νεάρχου) έχουν ακόμη την εντύπωση ότι το Μάρτιο του '87 πετύχαμε περίπου εθνικό θρίαμβο, διότι καταφέραμε λέει να μην βγει το Πίρι Ρέις. Ναι, δεν βγήκε, αλλά δεσμευθήκαμε να μην βγούμε και μεις. Το διακύβευμα ήταν να βγούμε εμείς χωρίς να βγει η Τουρκία, όχι να μην βγούμε ούτε εμείς! Κάτι σαν το no flags, no ships των Ιμίων. Μόνον που ο χαρισματικός Ανδρέας ήξερε να το "πουλήσει" διαφορετικά στους εδώ ιθαγενείς, ενώ με τον αντιτουριστικό Σημίτη φάνηκε καθαρά η προδοσία.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 17, 2007 9:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν έβαλα τυχαία προχθές το κείμενο για τον Λαλιώτη.
Οι "σχεδιασμοί" έχουν ξεκινήσει πολύ πριν από την ήττα, την οποία τα επιτελεία γνώριζαν και "επαιζαν" προκελογικά με πολιτικά υπονοούμενα.

Ο Βενιζέλος έσπευσε αμέσως (ήδη προετοιμασμένος) να προλάβει και να εκβιάσει εξελίξεις πατώντας στο μεγάλο του χαρτί, Ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, τον θεωρεί τον καταλληλότερο για να κερδίσει.

Ο Βενιζέλος δεν έχει καμιά δύναμη στον κομματικό μηχανισμό, στους μανδαρίνους δηλαδή της γραφειοκρατικής εξουσίας.

Ο Γιωργάκης "πιεζόταν" από το "μηχανισμό Λαλιώτη" να οδηγήσει το κόμμα σε Συνέδριο για την αντιμετώπιση δήθεν του Βενιζέλου. Άλλα ήταν τα σχέδια. Να κυριαρχήσει στο Συνέδριο η κομματική μηχανή και να "οργανώσει" τις εξελίξεις των δικών της επιλογών.

Ο Γιωργάκης το "κατάλαβε" και πέταξε την πρόταση της "ψήφου εμπιστοσύνης" από τη λαϊκή βάση. Αυτή η πρόταση είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από αυτή του Βενιζέλου. Ο Γιωργάκης ΠΡΩΤΑ ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης ή απόρριψης και μετά ανάδειξη αρχηγού, αν απορριφτεί.

Ο Βενιζέλος ζητάει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάδειξη αρχηγού.

Και οι κομματάρχες πιέζουν για ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΕΩΝ και μετά ανάδειξη αρχηγού. Μέσα σε αυτό εντάσσεται και η δήλωση Διαμαντοπούλου για αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση.

ΣΗΜΕΡΑ τα "κλιμάκια" των κομματαρχών μιλούνε ανοικτά για Συνέδριο θέσεων.

Όπως βλέπουμε το πορόβλημα είναι ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ και πολύ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Και δεν θα λυθεί εύκολα...
Αυτά προς το παρόν.
_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 3:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα θέτεις, φίλτατε "Νταβέλη".

Ο Βενιζέλος είναι βέβαιον, ότι υπήρξε "συνείδηση" του ΠαΣοΚ σε αρκετές περιπτώσεις, όπως σε αυτήν του άρθρου 16. Αλλά, και σε άλλα έχει πάρει (προσωπικά) σωστές θέσεις, όπως σε αυτά του σχεδίου Ανάν, στο οποίο ήταν κατά.

Σκέφτομαι, ότι για τα παραπάνω ίσως κάποιοι του καταλόγισαν ορισμένοι εκσυγχρονισμενοΠαΣοΚοι, ότι είναι λιγότερο ...αριστερός από τον Γιωργάκη(ένας, αναφερόμενος στον κ.Βενιζέλο, μίλησε για "εγκάθετο του παρασιστικού Κεφαλαίου")... Ολίγον έλεος, δηλαδή, βρε παιδιά... Την ίδια χονδροβλακεία είπε και ο κυρ-Κουλούρης τις προάλλες στον ...Ζουράρι. Είπε στον ελευθεριακό (χριστιανο)κομμουνιστή, (πατριώτη/)διεθνιστή/κοσμοπολίτη
κ.Ζουράρι, ότι έχει γίνει ..."σκληρός Δεξιός", ή , τουλάχιστον", πιο μετά,"Δεξιούλης", επειδή του μίλησε ΚΑΙ για τις εθνικές μειοδοσίες του Γιωργάκη και του ψευτοΠαΣοΚ... Δηλαδή, πόσο βλαξ ανέμενε, ότι θα είναι ο θεατοακροατής του;

Και, δεν ξέρω εάν έχει την πρέπουσα απήχησι εντός της κομματικής γραφειοκρατίας του εκφυλισμένου αυτού ΠαΣοΚ. Ήδη, σήμερα , κάποιοι του επετέθησαν με δριμεία οξύτητα. Πάντως, είναι βέβαιον, ότι στον λαό του ΠαΣοΚ, έχει τεράστια απήχησιν, και αυτός πρέπει να αποφασίσει. Τους άλλους δε που δεν συμφωνούν με την ετυμηγορία αυτή, ίσως πρέπει να τους αγνοήσει και ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί, πάντως. Δεν ξέρω εσείς(οι "επίλοιποι" φίλοι) πώς το βλέπετε...

_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΔΑΝΑΗ



Ένταξη: 16 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 106
Τόπος: ΘΩΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 5:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση του Δημήτρη Αλευρομάγειρου,

Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, αντιστράτηγου ε.α.

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Μία κρίση σ’ ένα μεγάλο κομματικό σχηματισμό δεν αφορά μόνο το κόμμα αλλά όλη την Ελλάδα.
Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός κόμματος αλλά ασχολούμαι με την πολιτική από μικρό παιδί. Πιστεύω ότι έχω την άνεση να μοιραστώ μαζί σας -και σαν μια προσφορά και προβληματισμό για συζήτηση τις σκέψεις μου.

Από το 1981 ως και το 1996 ψήφιζα πάντοτε το ΠΑΣΟΚ διότι πίστευα (σ.σ. αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος) ότι είχε καλλίτερη πολιτική στα μεγάλα μας εθνικά θέματα. Παράλληλα, η νίκη του 1981 σημαδεύτηκε από πολλές κοινωνικές ανατροπές που έδιναν την εντύπωση μιας προοπτικής σοσιαλισμού μέσα στα ασφυκτικό πλαίσιο ενός άναρχα δομημένου αστικού κράτους.

Θα αναφέρω μερικά θετικά, όπως εγώ τα εισέπραξα:

1. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Σημειώνω ότι το 1985, αμέσως μετά τις εκλογές της 2ας Ιουνίου, ο Μάνος Χατζιδάκις είχε γράψει στο περίφημο περιοδικό του, το «Τέταρτο», ότι «και μόνον ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. Κωσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ανατρέψει τον νόμο ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Αντίσταση, ήταν σημαντική αφορμή για να χάσει τις εκλογές».

2. Η περίφημη πολιτική του Α. Γ. Παπανδρέου με του αστερίσκους στις ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ (για τις οποίες εισέπραξε πολλές φορές ειρωνικά σχόλια) με την επισήμανση ότι αφού το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, τότε και η Ελλάδα δεν μπορεί να τάσσεται πλήρως με τα ανακοινωθέντα του.

3. Η θετική εξωτερική πολιτική με εκφραστή τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στα Βαλκάνια, ήταν επίσης σημαντική. Ο Α. Γ. Παπανδρέου επειδή δεν ήταν μικρόψυχος είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει τη θετική εξωτερική πο λιτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις σχέσεις μας με τα Βαλκάνια.
Οι παρεμβάσεις του Παπανδρέου στη διεθνή σκηνή με τα ανοίγματά του στη Σοβιετική Μόσχα, τον Γιαρουζέλσκι και η θέση του -που μας σόκαρε όλους τότε αλλά ήταν απόλυτα ορθή- στο θέμα της κατάρριψης του κατασκοπευτικού αμερικανικού επιβατικού Μπόινγκ, από τους Σοβιετικούς, η υποδοχή του Γιασέρ Αραφάτ στον Πειραιά, όταν όλος ο κόσμος τον έλεγε τρομοκράτη, είναι μερικά από τα θέματα που μας έκαναν περήφανους για τη μικρή μας Ελλάδα. Ενθυμούμαι ότι όταν το 1992 επισκέφθηκα την Παλαιστίνη, στο γεύμα που μας έκανε ο τότε Πρόξενος της Ελλάδος στο Ισραήλ, ρώτησα πώς είδαν οι Παλαιστίνιοι την αναγνώριση του Ισραήλ από τον τότε πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη. Ο τότε Πρόξενος απάντησε: «Οι Παλαιστίνιοι θυμούνται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου υποδέχτηκε και ασπάστηκε τον Γιασέρ Αραφάτ στον Πειραιά, όταν κανείς δεν τον ήθελε. Συνεπώς, λένε, ό,τι κάνει η Ελλαδα , το κάνει για το δικό μας καλό»!

4. Το πείραμα για την ανατροπή του αθλίου συστήματος υγείας προ της δημιουργίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και η προσπάθεια εξυγίανσης των προβληματικών επιχειρήσεων αποτέλεσαν ελπίδα για τις πλατιές μάζες.

5. Οι νικηφόρες μάχες που είχε δώσει μέσα στην Ευρώπη για τα Μεσογειακά Προγράμματα τα οποία συνδύασε με την εισδοχή της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, η παρέμβαση στην Ελούντα για τη συνάντηση των Κανταφι και Μιττεράν, η επιτυχής επίλυση της ελληνοτουρκικής κρίσης τον Μάρτη του 1987 αποτελούν γεγονότα που φέρουν την πολιτική υπογραφή του Ανδρέα και θεωρούνται σήμερα ως παραμυθένιες στιγμές εθνικής ανάτασης.

Για όσα ανέφερα, σίγουρα θα υπάρχουν πρόσωπα που θα διαφωνούν. Εγώ όμως έτσι τα εισέπραττα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο Πρωθυπουργός που έκανε και τους πολιτικούς του αντιπάλους σκεπτικούς και εμάς, υπερήφανους σαν Έλληνες. Αναγκαστικά, ομολογώ πως κλείναμε τα μάτια καίτοι μουρμουρίζοντας σε αρνητικές πολιτικές..

Μερικές απ’ αυτές ήταν το θέμα του μονοτονικού, η ουσιαστικής κατάργηση της ιεραρχίας στο Δημόσιο, η λυσσώδης εισβολή εσμού πρασινοφρουρών σε όλους τους τομείς, τα μποζουκογλέντια ανεγκεφάλων πασόκων (σ.σ. γεγονός που προκάλεσε τον Γιώργο Κατσιφάρα να πει το καταπληκτικο ότι "Χωρίς τον Αντρέα δεν θα μας γνώριζε ο θυρωρός της πολυκατοικίας"] και ο νεοπλουτισμός και μικροαστικοποίηση μεγάλης μερίδας ανοήτων.

Όταν το Δεκέμβριο του 1984 υπηρετούσα στο Καρλόβασι της Σάμου, έγινε πανελλαδική νομαρχιακή συγκέντρωση και είχαμε αναλάβει πολλούς τομείς ασφάλειας των μελών της Κυβέρνησης, βρέθηκα με τον ταξίαρχο διοικητή Σάμου, Παναγ. Τσεκούρη, πολύ διακριτικά στην άφιξη του Πρωθυπουργού και στη συγκέντρωση για γεύμα. Κάποια στιγμή ο Ανδρέας Παπανδρέου, σηκώθηκε με τα μέλη της Κυβέρνησης να χορέψει καλαματιανό, ακριβώς μπροστά μου ένας πολίτης κάθισε στη θέση που προοριζόταν για τον τότε υπουργό Κουλουμπη. Ο άνθρωπος αυτός μάλιστα, κάθισα πάνω στο παλτό του υπουργού!.

Έσπευσα διακριτικα (σ.σ. δεν φορούσα τη στολή) και του είπα: «Χριστιανέ μου, πού κάθεσαι; Στη θέση και στο παλτό ενός Υπουργού;». Ο άνθρωπος αυτός απάντησε: «Καλά δεν έχεις πάρει είδηση ότι ο Λαός είναι στην εξουσία;». Παραδέχομαι ότι γύρισα στον ταξίαρχο και ανέφερα ότι θα άφηνα τον υποδιοικητή στη θέση μου, υπεύθυνο για την ασφάλεια κι έφυγα διότι με έπιασε ναυτία.

Το περίφημο σκάνδαλο Κοσκωτά, ήταν η μεγαλύτερη προβοκάτσια σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου κι έφερε το τέλος στις ελπίδες μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πολύ κακή πολιτική και με σκληρή επαναφορά κομματικού δεξιού κράτους επανέφερε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1993 και οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν αλλά ήταν πλέον σκιά του εαυτού του και το κομματικό παρασκήνιο των δελφίνων βυσσοδομούσε και ετοίμαζε όχι απλά τη διαδοχή αλλά και την αλλαγή της υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής σε πλήρη υποτέλεια.

Τελευταίες προσφορές του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η πολιτική των Κρανιδιώτη και Πάγκαλου για τη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε, το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας και Κύπρου και η ενδυνάμωση της αποτρεπτικης δυναμης Κυπρου, εγκρίνοντας πρόταση του Γεράσιμου Αρσένη.

Η άνοδος του Σημίτη σηματοδοτεί την πλήρη ανατροπή της παραδοσιακής κοινωνικής και πατριωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα ασχοληθώ με τα σκάνδαλα, όπως αυτό του Χρηματιστηρίου, της ανάθεσης έργων και πολλά άλλα σημαντικά. Η στροφή του Σημίτη στην εκτέλεση εντολών από διάφορους εξωγενείς πάτρωνες, αλλά και η υποτέλεια προς την πέραν του Ατλαντικού δύναμη, ως πολιτικής συμφερόντων της Ελλάδας ήταν εκτός από υποτελής και ανόητος, Οι άνθρωποι δεν καταδέχτηκαν κάν να διαβάσουν το Θουκυδίδη...

Οι κυβερνήσεις Σημίτη βαρύνονται με πολιτικά λάθη τεράστια (όπως οι «συμφωνίες» Μαδρίτης, Ελσίνκι, σχέδιο Αννάν, οικοδόμηση (μονομερούς) εμπιστοσύνης προς την Τουρκια). Το 2004, ο Σημίτης έδωσε το «δαχτυλίδι» στον Γιώργο Παπανδρέου, λίγο πριν από τις εκλογές που προεξοφλούσαν την ήττα του «ώριμου φρούτου».

Από εκεί και πέρα τι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για να πείσει έκτοτε τις σοσιαλιστικές μάζες που αποτέλεσαν την παραδοσιακή βάση του ΠΑΣΟΚ; ΜΟΝΟ ΣΦΑΛΜΑΤΑ! Η απαράδεκτη στήριξη στο απαράδεκτο σχέδιο Αννάν, ένας θολός κοσμοπολιτισμός και η στήριξη στο κουρελούργημα της Στ’ Δημοτικού ήταν τα κυριότερα. Η αποθέωση όμως της ανοησίας ήταν η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς την 16η Σεπτεμβρίου.

Κολακεύομαι να πιστεύω ότι κάτι αντιλαμβάνομαι από την πολιτική. Όλο αυτό το διάστημα δεν ακούσαμε και δεν πληροφορηθήκαμε μια πολιτική τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου που θα μας δημιουργούσε αισθήματα αισιοδοξίας.

Την Παρασκευή 14η Σεπτέμβρη 2007, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Χαριλάου Τρικούπη για να ανακοινώσει το οργανόγραμμα της «νέας κυβέρνησης» που ήθελε να συγκροτήσει. Ο Γιώργος ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει ένα πολυεπίπεδο (σ.σ. κάπως έτσι το είπε σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των πολιτικών συντακτών) όργανο που θα αποτελείται από ειδικούς, πανεπιστημιακούς και άλλους και ομογενείς, που θα χαράξει τη στρατηγική για τα διεθνή θέματα, εξωτερικής πολιτικής και άμυνας…

Με κυρίευσε κρύος ιδρώτας, Τόση αφέλεια και τόση επιπολαιότητα; Μετά αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει τέτοιο μένος εις βάρος του Γιώργου;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 5:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συναγωνιστή Φιλαλήθη.

Μη τρέφεις καμιά αυταπάτη για το ΠΑΣΟΚ.
Η μάχη που γίνεται είναι μια σύνθετη διαπλοκή.
Τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας και ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση για να «αναστήσουν» το κόμμα και τον αποτελεσματικότερο τρόπο επανεγκλωβισμού των δυνάμεων εκείνων που «αμολάνε» προς τα αριστερά. Οι μέρες που έρχονται είναι «πονηρές». Θα ξεσπάσουν μεγάλες θύελλες και το ΠΑΣΟΚ έχει εγκλωβίσει πολλές εργατικές και λαϊκές πατριωτικές δυνάμεις. Άμα αρχίσει να ξηλώνει το πλεκτό τίποτα δεν το σταματά. Τα μηνύματα των εκλογών ήταν ξεκάθαρα. Αρχίζει λοιπόν η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ για την αναπαραγωγή νέων αυταπατών και τη διάσωση του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ όμως οι «αντιλήψεις» των κέντρων εξουσίας μάλλον διίστανται. Διίστανται δηλαδή στο ποιος είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος που θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να «δράσει».
Μέσα σε αυτές τις «αντιθέσεις» διαπλέκονται και τα συμφέροντα της κομματικής γραφειοκρατίας, οι φιλοδοξίες και οι εσωτερικές αντιπαλότητες.
Ο Βενιζέλος, μάλλον είναι ο πιο διορατικός και ικανός. Και μάλλον τα «κέντρα» προς τα εκεί κλείνουν. Γι αυτό και η σημιτική γραφειοκρατία τον στηρίζει…
Κάποιες άλλες «ιδέες» της ιστορικής γραφειοκρατίας (η πλέον σάπια, «εκσυγχρονίστηκε», σημιτοποιήθηκε και τώρα θέλει για να σωθεί να προβάλλει παλιά αναμασημένα «αριστερά φαγητά»), πλασάρονται σαν αποτελεσματικότερες και δελεαστικότερες για «κεντροαριστερές» συμμαχίες.
Εκτιμώ, ότι τη μάχη θα την κερδίσει ο νέος «εκλεκτός» των ισχυρών κάντρων αποφάσεων, ο Βενιζέλος. Είναι και ο πλέον ικανός που μπορεί να συσπειρώσει και χειραγωγήσει ξανά τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ
Αλλά μη τρέφουμε αυταπάτες.
Τα προσωπεία θα αλλάξουν και οι φόρμες της εξαπάτησης.
ΟΧΙ οι ιδέες και οι προσανατολισμοί…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σουλιώτης



Ένταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 7:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν γνωρίζω πολλά περί ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλω να θυμίσω ότι ο Ρέππας είχε σαφώς ταχθεί κατά του βιβλίου Ιστορίας στις 25 Μαρτίου, μετά την παρέλαση (είχε πει κάτι για "μήνυμα σε όσους διαστρεβλώνουν την ιστορία μας") και γενικά ήταν ψιλοεξαφανισμένος το τελευταίο διάστημα. Από την κλίκα των εκσυγχρονιστών είναι ο μόνος που στηρίζει Γιωργάκι. Δεν είμαι υπέρ του Γιωργαγκίου, αλλά μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση η ορμή με την οποία έσπευσε να βγει ως αρχηγός ο Βενιζέλος στο Ζάππειο. Ο Λυγερός έγραψε σήμερα για "κτηνώδη αυτοπεποίθηση" που μπορεί να του χαλάσει το παιχνίδι. Οπωσδήποτε, είναι ανησυχητικό που τον στηρίζουν όλοι οι εκσυγχρονιστές, πρώτος και καλύτερος ο Μπίστης! Έχει λάβει καλύτερες θέσεις στο παρελθόν από το Γιωργάκι ο Βενιζέλος, αλλά αρκεί αυτό; Είναι κρίμα που λείπει ο Αρσένης από αυτή τη Βουλή, θα ήταν οπωσδήποτε μια υγιής φωνή. Αυτή τη στιγμή πάντως οι χειρότεροι έχουν μαζευτεί γύρω από το Βενιζέλο, αυτό βλέπω εγώ. Και δεν μου αρέσει καθόλου. Το ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσει άραγε να είναι κόμμα του νεοταξικού κατεστημένου; Ποια ελπίδα υπάρχζει να αλλάξει αυτό;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 8:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σεισμικές δονήσεις

Όπως προαναφέρθηκε τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι περίπλοκα. Θα μπερδεύονται μέρα με την ημέρα περισσότερο. Η εξέλιξη θα πάρει εκρηκτικές μορφές.
Τώρα φαίνεται να γέρνει η πλάστιγγα στην «πρόταση» της ιστορικής γραφειοκρατίας, αυτή του «Συνεδρίου θέσεων και επαναπροσδιορισμού».
Η εξέλιξη δεν θα είναι μόνο εκρηκτική, αλλά και ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσα:
ΠΡΩΤΟΝ: Θα βγάλει στην επιφάνεια όλη τη σαπίλα και τη διάβρωση αυτού του κόμματος.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Μέσα σε αυτή τη «σύγκρουση» θα αποκαλυφτούν και κάποιες ΜΕΓΑΛΕΣ αλήθειες. Ότι αυτοί που κυβερνούσαν, ιδιαίτερα επί «εκσυγχρονισμού», και καθόριζαν τα ΠΑΝΤΑ, είναι τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, τα συγκροτήματα των ΜΜΕ και ιδιαίτερα το Λαμπρακιστάν. Ήδη ο Τζουμάκας μιλάει για «εγκάθετους» αυτών των κέντρων που «εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία»! Ανοικτά πλέον καταγγέλλονται αυτά τα κέντρα ότι θέλουν να επιβάλλουν τον «εκλεκτό» τους, τον Βενιζέλο. Η ένταση της εσωτερικής σύγκρουσης, που θα πάρει ανεξέλλεκτες καταστάσεις θα βγάλει πολλά ακόμα.
ΤΡΙΤΟΝ: μέσα σε αυτό το σίφουνα των πυρετικών εσωτερικών κραδασμών θα ξευτελιστούν όλα τα κρυφά ερπετά, οι «εγκάθετοι» και άλλοι: Θα δούμε να αλλάζουν θέσεις ανάλογα με το ποιος θα φαίνεται ο επικρατέστερος…

Θα γίνουμε μάρτυρες όλης της «ακαθαρσίας» που θα ξεπηδάει από την κρίση και τη μετωπική σύγκρουση. Αυτό θα είναι μια θετική εξέλιξη, γιατί θα προκαλέσει αναταράξεις στον εγκέφαλο, σκέψη και συνειδητοποίηση αρκετών…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δημοσιογράφος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 8:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ: "Δεν πρέπει να καταληφθεί το κίνημα με ΡΕΣΑΛΤΟ"!
Λέτε να διαβάζει ο Καψής το ΡΕΣΑΛΤΟ;
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες