Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ανιχνευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 05, 2007 10:47 am    Θέμα δημοσίευσης: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
+Ιερεύς Απόστολος Κ. Γάτσιας

Πρός διάφορους έλληνες,
«ΔΙΑΒΑΣΤΕ το μέ προσοχή»
Πολύπλευρο παζάρι για το όνομα της FYROM
Kαι στην κορφή… πύραυλοι


Οπως αποδεικνύεται, δεν ήταν καθόλου τυχαία η «διαρροή» από το Μαξίμου με αναφορά σε πρόωρες εκλογές απΆ αφορμή την καρικατούρα του Μακεδονικού, που εδώ και μια δεκαπενταετία ταλανίζει το ελληνικό αστικό κράτος (δυστυχώς και τον ελληνικό λαό, που έχει κατΆ επανάληψη γίνει άθυρμα στα χέρια του πιο τυχοδιωκτικού εθνικισμού).

Ο ίδιος ο Καραμανλής με τις δημόσιες παρεμβάσεις του στην Αυστραλία, φρόντισε να δείξει πως το θέμα απασχολεί πολύ σοβαρά την κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της, καθώς γνωρίζει πως μια «κωλοτούμπα» θα φουσκώσει εκλογικά τα πανιά του ΛΑΟΣ στη Βόρεια Ελλάδα. Κι έτσι και καταφέρει να μπει ο Καρατζαφέρης στη Βουλή, ο Καραμανλής -αν νικήσει, όπως όλα δείχνουν- θα περάσει μαύρη τετραετία. Οχι γιατί θα του ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση ο τυχοδιώκτης πολιτικός, αλλά γιατί θα έχει ισχνότατη πλειοψηφία και θα αναγκαστεί να καταστήσει τον Καρατζαφέρη προνομιακό συνομιλητή της ΝΔ.

«Κάντε εκλογές πριν», φέρεται να απάντησε με κυνικότητα ο «πολύς» Ν. Μπερνς στη Μπακογιάννη που του έθεσε το θέμα κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον. Πριν από πότε; Πριν από τις αρχές του 2008, που οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να εντάξουν τη FYROM στο ΝΑΤΟ, με το συνταγματικό της όνομα, το οποίο ήδη αναγνωρίζουν (Δημοκρατία της Μακεδονίας).
Εχει τα κότσια η κυβέρνηση να βάλει βέτο στο ΝΑΤΟ; Ούτε γιΆ αστείο δεν πρέπει να το συζητάμε. Ετσι και οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε μια τέτοια απόφαση, δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που να μπορεί να σταθεί απέναντί τους. Η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία και αυτό το έχουν εδώ και χρόνια συνειδητοποιήσει οι αστοί πολιτικοί «μας». Αλλωστε, μια νέα κρίση δεν την επιθυμεί με τίποτα η ελληνική κεφαλαιοκρατία, που έχει κάνει τόσες επενδύσεις στο γειτονικό κράτος, ώστε να ελέγχει σχεδόν την οικονομική του ζωή. Τι θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις σε περίπτωση κρίσης κατά την οποία η Μακεδονία θα έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ;
Δυο πράγματα, λοιπόν, προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή. Πρώτο, να αγοράσει χρόνο (φοβούνται μη τυχόν και ο ειδικός διαπραγματευτής Μ. Νίμιτς καταθέσει την εντολή, οπότε η πρωτοβουλία του ΟΗΕ για κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος θα θεωρηθεί οριστικά ναυαγήσασα) και δεύτερο να πείσει τις ΗΠΑ πως έχουν συμφέρον να πιέσουν τα Σκόπια να συναινέσουν σε λύση κοινής αποδοχής με την Αθήνα (η οποία δεν απορρίπτει πλέον τη σύνθετη ονομασία).

Μέχρι στιγμής, όμως, οι Αμερικανοί δεν δείχνουν να τείνουν ευήκοον ους στα αιτήματα της ελληνικής διπλωματίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπους έρχεται στις 10 Ιούνη στα Βαλκάνια, χωρίς να επισκεφτεί την Ελλάδα. Ο ίδιος θα πάρει μέρος σε τετραμερή διάσκεψη (ΗΠΑ, Αλβανία, Κροατία, Μακεδονία), που θα γίνει στο Δυρράχιο, ενώ στις 12 και στις 13 του Ιούνη θα έρθει στην Αθήνα ο Μπερνς (ούτε καν η Κοντολίζα Ράις), για να μεταφέρει προφανώς τα όσα θα έχουν αποφασιστεί στην τετραμερή. Αν στην τετραμερή αποφασιστεί οριστικά η ένταξη και των τριών βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ ως «πακέτο», ποιος στην Ελλάδα θα τολμήσει να σκεφτεί καν την ιδέα του βέτο; Είναι δυνατό έλληνας αστός πολιτικός να βάλει βέτο στην επέκταση του ΝΑΤΟ στη βόρεια Βαλκανική, επικαλούμενος το γεγονός ότι το αεροδρόμιο των Σκοπίων μετονομάστηκε πρόσφατα σε «Μέγας Αλέξανδρος»; Αυτό που στην Ελλάδα μοστράρεται ως «ύψιστο εθνικό θέμα» σε οποιαδήποτε άλλη καπιταλιστική χώρα ακούγεται ως καλαμπούρι τριτοκλασάτου «σταντ κομίντιαν» σε καμπαρέ της αμερικάνικης ενδοχώρας.

Πέρα, όμως, από τις εθνικιστικές γελοιότητες, που τροφοδοτούν σταθερά τον κομματικό ανταγωνισμό στη χώρα μας, μείζον ζήτημα αποτελεί η επέκταση της αμερικάνικης πυραυλικής ασπίδας στα Βαλκάνια. Τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η επίθεση της Μπακογιάννη στις ρωσικές απόψεις, δυο φορές μάλιστα τους τελευταίους μήνες, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.
Την προηγούμενη βδομάδα, η ημερήσια ρουμανική εφημερίδα Adevarul, επικαλούμενη δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, ο οποίος είχε μόλις συναντηθεί με τον Τζορτζ Μπους, έγραψε ότι η «αντιπυραυλική απίδα» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ θα επεκταθεί και στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία). Το ότι η είδηση δεν ήταν ράδιο-αρβύλα αποδεικνύεται και από την αναπαραγωγή της στην ιστοσελίδα του αμερικάνικου «think tank» Stratfor την ίδια μέρα. Μια βδομάδα αργότερα η είδηση κυκλοφόρησε έντονα και στην Ελλάδα και διπλωματικοί κύκλοι δήλωναν με νόημα ότι «για την ώρα» «επισήμως» δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα. Ξεχνούσαν, όμως, ότι το αίτημα είχε αντίστροφη πορεία. Ούτε μήνας δεν πέρασε από τότε που το υπέβαλε η Μπακογιάννη, στηρίζοντας την αμερικάνικη πολιτική έναντι των έντονων γαλλογερμανικών (και όχι μόνο) αντιδράσεων. Ο νέος «ψυχρός πόλεμος» έχει ξεκινήσει και «είμαστε» φουλ μέσα.

Χαστούκι Ράις υπέρ των Σκοπίων

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ από την Ουάσιγκτον εισέπραξε χθες η Αθήνα με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς η Κοντολίζα Ράις με επιστολή της προς τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών όχι απλώς υποστηρίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά τάσσεται υπέρ της εισόδου της με το όνομα «Μακεδονία»!

«Είστε Μακεδονία»!

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στη νομοθετική πράξη του 2007 για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί υποστήριξη της προσωρινής ονομασίας για τη Μακεδονία η οποία χρησιμοποιείται στα Ηνωμένα Έθνη».
Και προσθέτει: «Όπως γνωρίζετε, η πολιτική της κυβέρνησής μας από το 2004 και μετέπειτα είναι ότι αναγνωρίζει τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επιβεβαιώσαμε δημοσίως την πολιτική αυτή στο πλαίσιο της νομοθετικής πράξης. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος αυτού (του ονόματος) στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ελπίζοντας ότι η έλλειψη αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το θέμα αυτό δεν θα εμποδίσει την πορεία ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».
Προειδοποίηση.

Με την τελευταία αυτή αναφορά, η κ. Ράις εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιεί την Ελλάδα να μην μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στη Συμμαχία λόγω του θέματος της ονομασίας, παρά τις σχετικές αναφορές που έχουν κάνει και ο κ. Καραμανλής και η κ. Μπακογιάννη. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τα λεγόμενα της κ. Ράις δήλωσε πως «οι αναφορές αυτές κινούνται στο πλαίσιο των γνωστών αμερικανικών απόψεων. Η Ελλάδα για το ζήτημα αυτό έχει καταστήσει γνωστές με σαφήνεια τις θέσεις της, στις οποίες παραμένει σταθερή».

ΤΑ ΝΕΑ 19-4-07
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


Για την υποστηριξη της και την αναστροφη για το ΠΑΣΟΚ των αρνητικων δεδομένων

ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΕΘΑ
Ότι όταν θα συνκυβερνήσουμε διαδοχικά σαν κυβερνηση/ αξιωματική αντιπολίτευση
1. Θα επιτρέψουμε την είσοδο της FYROM στον ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονια ώστε να μπορέσουν να εκαταστήσουν Νατοϊκα στρατεύματα στα σύνορα του Κοσσόβου και να το ανεξαρτητοποιήσουν.
2. Θα κόψουμε τα περιττά κολλητιλίκια με τον Πούτιν και τις ζημιογόνες για το Εβραιοαμερικανικό λόμπυ ενεργειακές συμφωνίες.
3. Θα κλείσουμε το Κυπριακό κατά της επιταγές των.

ΑΚΟΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Τους φίλους οικονομικούς κρυφομετανάστες από την γειτονική χώρα για την πολύτιμη βοηθειά τους στην εφαρμογή του σχεδίου και τους ευχόμεθα με το καλό να χαρούν ανεξάρτητο Κόσσοβο και Τσαμουριά

ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ
Για όποια ταλαιπωρία υπέστησαν οι κάτοικοι της Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας και Ευβοίας από τον ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ που δημιουργήθηκε στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιο μεταφορικό μέσο να διαφύγουν.

ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ ΑΚΟΜΗ
και για την όποια δυσφορία δημιουργήθηκε στον Πρωθυπουργό κο Καραμανλή και τον ανάγκασε να επισπεύσει τις εκλογες για να μας τη σκάσει. Λυπούμεθα που δεν τα κατάφερε. Εξ άλλου δεν είναι ο πρώτος χοντρός που τρώγεται για το καλό της Παγκόσμιας Κοινότητας.

Αδελφοί,
Αυτές τις ώρες όσοι από σας αναγνωρίζετε την δύναμη της προσευχής προσευχηθείτε για την δοκιμαζόμενη χώρα μας. Ο γέροντας Παΐσιος συνιστούσε να διαβάζονται οι Ψαλμοί για κάθε περίσταση.
Ψαλμός 17: Για θεομηνία, σεισμό
Ψαλμός 21: Για να εμποδίσει ο Θεός την πυρκαγιά
Ψαλμός 78: Για να προφυλάξει ο Θεός τα χωριά από καταστροφές εχθρών
Ψαλμός 82: Για να εμποδίσει ο Θεός τους κακούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν δολοφονίες
Ψαλμός 90: Για να εξαφανιστεί ο πονηρός όταν εμφανίζεται σε άνθρωπο και τον τρομάζει
Ψαλμός 107: Για να ταπεινώσει ο Θεός τους εχθρούς, για να αλλάξουν τις κακές τους διαθέσεις.
Προωθείστε το μήνυμα αυτό σε άλλους πνευματικούς αδελφούς. Η δύναμη της προσευχής είναι το ισχυρότερο όπλο.
Επιστροφή στην κορυφή
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 05, 2007 7:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το 2007 το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει την ελληνική σημαία στο Σούνιο
Το 1996
την υπέστειλε στα Ίμια


Ουδείς μίλησε για το θράσος του επικοινωνιακού επιτελείου του GAP να χρησιμοποιήσει την ελληνική σημαία στην προεκλογική εκστρατεία του πλέον ξενόδουλου πολιτικού σχηματισμού μετά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο: του σημιτικού ΠΑΣΟΚ

Γι αυτό το παιχνίδι είναι "σικέ"
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες