Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Λένα Διβάνη: η επαναστάτις

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μεγκουλίνα

Ένταξη: 15 Ιούλ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 21, 2007 2:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Λένα Διβάνη: η επαναστάτις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΑ, ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΓΕς ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΙΡΙΑ ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ "ΙΣΤΟΡΙΚΟ", ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ.

ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΕΝΑ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΏΤΗ. Ο ΑΡΗΣ ΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΕΛΕΓΕ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΙΤΙΣΤΑΝ;;;;

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ

Ι have a dream

«Εχω ένα όνειρο. Να ξυπνήσω, λέει, την άνοιξη του '44. Τότε που οι Ελληνες πήραν τα βουνά χαμογελώντας από τα βάθη των ονείρων τους για να ψηφίσουν για πρώτη φορά γυναίκες, νέους, εργάτες και διανοούμενους στο πιο πρωτοφανές Κοινοβούλιο της ελληνικής ιστορίας. Ή να ξυπνήσω Νοέμβρη του 1960(...). Να ξυπνήσω τον Οκτώβρη του 1981 που όλοι πίστευαν πως από την ψήφο τους θα αναποδογυριστεί η φόδρα της ζωής μας. Ξύπνησα όμως στο σπίτι μου στο Μαρούσι, κι απ' την μπαλκονόπορτα μπαίναν τ' αποκαΐδια της Πεντέλης όταν άκουσα τα νέα. Εκλογές, λέει. Ολοι είναι αισιόδοξοι πως θα τους αναδείξω πρώτο κόμμα. Εγώ πάλι είμαι απαισιόδοξη. Φοβάμαι ότι θα ξυπνήσω στις 16 Σεπτεμβρίου και δεν θα ξέρω γιατί να κάνω τον κόπο να πάω ώς την κάλπη. Μάλλον θα ξαναπέσω στο κρεβάτι μου να δω κανένα όνειρο. Ανυπόφορος αυτός ο εφιάλτης της ιδιωτείας».

ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ - «ΝΕΑ»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θάλεια
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 21, 2007 3:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο αυτοϊκανοποιημένος αισθητισμός της διανοητικής «αριστερής» σκουριάς. Όλα αυτά τα στημένα λεμόνια του καθεστωτικού μικρόκοσμου, ανεμίζουν τα μυστικιστικά κουρέλια τους και πιστεύουν ότι ομφαλός της γης είναι ο αφαλός τους.
Βλέπει «όνειρα» η κυρία. Τα όνειρα μιας ξεκοκκαλιασμένης, καθεστωτικής «αριστερής» πουλάδας!
Τόσο μακριά από τη ζωή, τους αγώνες και τις αγωνίες τους ελληνικού λαού.
Ούτε το κουράγιο να κοιτάξει στον καθρέφτη δεν έχει.
Αν βέβαια έβλεπε νίκη των εκσυγχρονιστών θα …πεταγόταν «αισιόδοξη» από το κρεβάτι της!
Τυπικότατο δείγμα της νεοταξικής «αριστεράς»…
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ

Ένταξη: 03 Ιούλ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 22, 2007 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θυμίζει οπιομανή αριστοκράτισσα, η οποία μέσα στην "μαστούρα" της ονειρεύεται άλλους κόσμους μακρινούς. Αλλά μήπως δεν είναι "οπιομανής", αφού ρουφά με ευχαρίστηση το ιδεολογικό "όπιο" της παγκοσμιοποίησης και του κοσμοπολιτισμού;

"Οπιομανείς" δεν είναι και οι ομοίοι της, οι οποίοι και τούτοι ως άλλοι αργόσχολοι νεόπλουτοι ρουφούν, αλλά και εμπορεύονται το σκληρό "όπιο" του κοσμοπολίτικου αμερικανισμού πασπαλισμένο με λίγη σκόνη αριστερής φρασεολογίας και απομεινάρια αριστερης ιδεολογίας;

Τι άλλο να πω. Δεν αξίζει η εν λόγω άλλη φαιά ουσία από πλευράς μου.

"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες