Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΔΕΝ με ενδιαφέρει όταν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ με λένε ρατσιστή.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 02, 2007 8:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΝ με ενδιαφέρει όταν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ με λένε ρατσιστή. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΕΝ με ενδιαφέρει όταν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ με λένε ρατσιστή.

Την γειτονιά μου γι’ αυτό την αγαπάω πολύ. Δίνει τσάμπα μαθήματα. Αρκεί να έχεις τη διάθεση να μάθεις. Από αυτή αντλώ μόρφωση. Πριν μισή ώρα από τώρα που γράφω, πέρασε ένα λευκό VW φορτηγάκι του ΚΚΕ με πέντε μεγάφωνα πάνω στην οροφή του. Οδηγός ήταν ένα νεαρό παιδί με ευγενική φυσιογνωμία, με κόκκινη μπλούζα. Συνοδηγός, έχω την εντύπωση ότι ήταν ο Λ.Σ., ο γείτονάς μου, ένα μαχητικό στέλεχος του ΚΚΕ. Δεν είμαι σίγουρος γιατί η φωνή που ακουγόταν από τα μεγάφωνα δεν έμοιαζε με την δική του, γι’ αυτό και δεν κοίταξα να σιγουρευτώ. Αυτό που ακολούθησε άλλωστε με τσάντισε τόσο πολύ που από κεί και πέρα δεν πρόσεχα λεπτομέρειες. Είμαι πολύ τσαντισμένος επαναλαμβάνω και θα μιλήσω πολύ άσχημα, δεν με ενδιαφέρει αν θα με πουν ρατσιστή είμαι εκτός εαυτού. Καταντώ σαν ασφαλίτης να δίνω λεπτομέρειες για το συμβάν μόνο και μόνο για να μην με αμφισβητήσει κανείς ότι έπλασα το γεγονός. ΦΤΥΝΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ όποιον πεί ότι λέω ψέμματα. Λυπάμαι που εκθέτω συντρόφους με το επίπεδο στο οποίο κατεβαίνω και θα κατέβω, ξέρω ότι όποιος βρίζει χάνει το δίκιο του αλλά ειλικρινά δεν κρατιέμαι. Το φορτηγάκι του ΚΚΕ λοιπόν έστριψε από το παράπλευρο δρομάκι της λεωφόρου Κ…… και κατηφόρισε τον δρόμο που περνά εμπρός από το σπίτι μου. Δέκα μέτρα πριν το σταυροδρόμι όπου μένω στάθηκε (το φορτηγάκι) για να συνεχίσει ο οδηγός τον λόγο από τα μεγάφωνα, που σημειωτέον τον είχε αρχίσει ούτε πέντε δευτερόλεπτα πριν ο οδηγός πλευρίσει το πεζοδρόμιο και σταματήσει το φορτηγάκι. Έχει σημασία η λεπτομέρεια που αναφέρω. Μέσα λοιπόν σε δέκα-δεκαπέντε το πολύ δευτερόλεπτα, πετάγεται ένας ΚΑΦΡΟΣ, επαναλαμβάνω και το ΕΝΝΟΩ, ΕΝΑΣ ΚΑΦΡΟΣ, ξυπόλητος (τέτοιο μίσος μόλις είδε κόκκινη σημαία, δεν κάθισε ούτε παντόφλες να βάλει) και φουσκώνοντας το στηθάκι του για καυγά κατηφόρισε επιθετικά προς το φορτηγάκι. Πίσω του ακολουθούσε δεύτερος ΚΑΦΡΟΣ, συγγενής του, για υποστήριξη, σε περίπτωση που από το φορτηγάκι θα πρόβαλαν κάποια αντίρρηση.

Ο ΚΑΦΡΟΣ διέταξε τα δύο άτομα από το φορτηγάκι του ΚΚΕ να φύγουν.

Για όσους δεν το κατέγραψαν το ξαναγράφω:
Ο ΚΑΦΡΟΣ διέταξε τα δύο άτομα από το φορτηγάκι του ΚΚΕ να φύγουν.

Όποιος με κατηγορήσει ότι λέω ψέμματα, το ξαναλέω, τον ΦΤΥΝΩ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ.


Συνεχίζω. Ο νεαρός οδηγός πολύ ήρεμα είπε κάτι που δεν άκουσα αλλά κατάλαβα ότι πάνω-κάτω ήταν «δεν ενοχλούμε κλπ.». Ο ΚΑΦΡΟΣ ανένδοτος και επικουρούμενος από τον άλλο ΚΑΦΡΟ-συγγενή καταφέρνει και διώχνει το βανάκι του ΚΚΕ. Επειδή ξέρω ότι αυτό το μήνυμα ενδεχομένως να διαβαστεί από οργανωμένα άτομα του ΚΚΕ και τα οποία ίσως να είναι σε θέση να ελέγξουν την αλήθεια των λεγομένων μου, προτρέπω να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Να επικοινωνήσουν με τους συντρόφους τους και να ελέγξουν αν αυτό που περιγράφω συνέβη όντως στο βανάκι του ΚΚΕ. Το βανάκι του ΚΚΕ ανήκει στην οργάνωση της περιοχής του Β…….Υ. Συνέβη σήμερα το απόγευμα.



Τώρα, το ρεζουμέ ή μάλλον η ουσία της υπόθεσης: Ο οδηγός και ο συνοδηγός είμαι σίγουρος ότι έχουν μείνει με την εντύπωση ότι κάποιος απλά φασίστας τους εξανάγκασε να φύγουν. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρουν. Δεν ξέρουν και δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο συμβάν, σαν μεμονωμένο συμβάν άλλωστε δεν έχει καμιά σημασία. Μιλάω γενικά, ζούν στη δική τους πραγματικότητα, που χρόνο με το χρόνο όλο και απέχει από την επικαιρότητα και αφήνουν είτε το θέλουν είτε όχι, χώρο να αλωνίζουν οι γνωστοί λαϊκιστές και οι εθνοκάπηλοι της άλλης πλευράς. Είπα μάλιστα κάποια στιγμή καθώς το φορτηγάκι περνούσε από μπροστά μου και απομακρυνόταν σιγά-σιγά, να τρέξω να το προλάβω και να εξηγήσω στον γείτονα και φίλο μου Λ. (που όπως νομίζα μάλλον αυτός ήταν ο συνοδηγός), το γιατί της υπόθεσης και τι είδους φασίστας ήταν αυτός που τους έδιωξε. Το λέω για άλλη μια φορά, αν κανείς έβλεπε με τι φόρα και μίσος πετάχτηκε από το σπίτι του και ερχόταν επιθετικά για καυγά ο ΚΑΦΡΟΣ, πραγματικά, δεν θα μπορούσε να ελέγξει τα νεύρα του. Όμως μια δεύτερη σκέψη με απέτρεψε, γιατί ξέρω ότι θα διαφωνούσα και κάτι τέτοιο, με τον συγκεκριμένο γείτονα και φίλο μου (που απ’ όσο είδα μάλλον αυτός ήταν) δεν θα ήθελα να συμβεί και μάλιστα για ένα τέτοιο ζήτημα: την κύρια (και ίσως μοναδική) διαφορά μου με το ΚΚΕ. Μιλάω «κωδικοποιημένα» αλλά ειλικρινά πρέπει να φυλαγόμαστε, ό,τι λέμε παρακολουθείται και παραφυλάνε με νόμους να μας εξαφανίσουν επειδή αρνούμαστε από μόνοι μας να εξαφανιστούμε. Το δικαίωμά μας να κρατάμε ελεύθερα τη σημαία μας ή να μοιράζουμε με φέιγ βολάν το κόμματός μας, αυτό καν δεν το συζητάμε, είναι πλέον απαγορευμένη πολυτέλεια. Οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει είναι οι οργανωμένοι ΚΚΕδες και το λέω ξεκάθαρα. Το περιστατικό αυτό μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι και στάθηκε η αφορμή να τα πώ, τα είχα από καιρό. Όχι ότι δεν περίμενα να συμβεί ή ότι δεν έχω δει μικρότερης σημασίας πρόδρομα συμπτώματα από αυτό το σχολείο-μπουρδέλο, τη γειτονιά μου. Αλλά όπως και να ‘χει θα πρέπει να δω αρκετά τέτοια περιστατικά για να αποκτήσω την αδιαφορία του σκουληκιού.

Καταλήγω στο εξής λοιπόν: Περιμένω να δω με μεγάλη λύπη (αλλά και μικρή χαρά και θα εξηγήσω γιατί) την μέρα που οι ΚΚΕδες θα διώκονται από τον αυτόν τον στρατό (ξέρετε ποιόν, δεν πρόκειται να τον ονομάσω, οι ρουφιάνοι καραδοκούν για διώξεις) που μόλις βλέπει κόκκινη σημαία θα πετάει καρούλες και θα πετιέται ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ στους δρόμους (τέτοια φούρια!) να ξαποστείλει τον καταραμένο κομμουνισμό. Για μένα, σωστό ή λάθος, η λέξη ΚΑΦΡΟΣ είναι αναντικατάστατη γι’ αυτόν που στην πατρίδα σου θα σου επιβάλλει τον ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ του και τον ΝΤΑΛΚΑ του, το ΞΕΛΙΓΩΜΑ του για ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Όποιος, σ’ αυτή μου την θέση με πει ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ή ΡΑΤΣΙΣΤΗ δεν θα πώ ότι ο ίδιος είναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ και πραγματικός ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ γιατί οι ταμπέλες έχουν μοιραστεί και όποιος έχει την δύναμη σου φορά όποια ταμπέλα θέλει και ας γκαρίζεις εσύ για το αντίθετο. Θα δώσω μόνο την ευχή: αυτός που θα με πεί ρατσιστή και φασίστα να έχει την ίδια τύχη με αυτή που είχε και το γενεαλογικό του δέντρο, δηλαδή κονσερβοκούτι, Μελιγαλάς και τα λοιπά. Γιατί αρκετά με τους «προοδευτικούληδες» πεμπτοφαλλαγγίτες. Τώρα, για αυτό το «μικρή χαρά» που είπα: Ίσως εκείνο τον καιρό λοιπόν, που θα φτάσεις να τρώς ξύλο μόλις υποπτευτούν κάποιοι ότι θέλεις να επιβάλεις τον κομμουνισμό που τόσο μίσησαν ώστε να τον καταδιώκουν ακόμη και στην πατρίδα σου, εκείνες τις μέρες λοιπόν ίσως κάτι σημαντικό να γίνει και να ξεκινήσει τελικά αυτή η πολυπόθητη σπίθα. Γιατί κακά τα ψέμματα, μόνο όταν εκείνοι ξυπνούν και ενεργοποιούνται, από τον γραφειοκρατική νάρκη που κατά καιρούς πέφτουν, τότε μόνο συμπαρασύρονται και οι ουδέτερες (ή φαινομενικά ουδέτερες τουλάχιστον) μάζες. Και τότε αρχίζουν τα πανηγύρια και τα ηρωικά κατορθώματα. Μέσα σε ένα μεγάλο κακό, ίσως να βρούμε και ένα μεγάλο καλό, στο τέλος-τέλος.


Και μια επισήμανση για εκείνους που έχουν αποστολή να διαβρώσουν την Αριστερά και κυρίως το ΚΚΕ: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως σε άλλη περίπτωση, εκείνος που θα τολμούσε να πεί σε όποιο φορτηγάκι του ΚΚΕ σήκω και φύγε, τώρα θα τον φυλάγανε κρύο. Και πολύ καλά, δεν λέω. Τώρα όμως;; Τι γίνεται; Να κάτσει το ΚΚΕ να σκεφτεί και να αφήσει κατά μέρος τις «νόρμες» και τα «πλάνα». Δεν σκέφτεται κανείς με τύπους και καλούπια. Και οι στρατιώτες του Χίτλερ «ταξικά αδέρφια» ήταν από μια άποψη. Στο ’40, το ΚΚΕ, χαζό ήταν που δεν αναμασούσε τις συνασπισμίτικες καραμαλίτσες; Τώρα τι κάνει; Φεύγει χωρίς να προλάβει να πεί αυτό που ήθελε από τα μεγάφωνά του επειδή έτσι το διέταξαν και επειδή έτσι γούσταρε ο ΑΝΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ κάφρος της γειτονιάς. Και ‘μεις δεν ακούσαμε τι ήθελε να μας πεί (και ας διαφωνούμε ή ας συμφωνούμε αλλά τουλάχιστον να τα πεί διάολε!) ο σύντροφός μας ο Λ. ή ο Χ. ή ο Ψ. Μάλιστα! Ινδιάνοι στη ίδια μας τη χώρα μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 02, 2007 11:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είναι πράγματι σχολειό η γειτονιά σου.
Όταν βιώνεις τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να τις περιγράψεις δίχως πάθος και ΟΡΓΗ.
ΑΥΡΙΟ θα στέλνουν τους αλλοδαπούς να κτυπούν τους κομμουνιστές...
Αν σήμερα συμπεριφέρονται κάποιοι (αλήθεια ποιοι είναι αυτοί, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε) έτσι στο ΚΚΕ, ένα κόμμα εντελώς ακίνδυνο για το σύστημα, αντιλαμβάνεται κανείς πώς θα συμπεριφερθούν αύριο σε αυτούς που θα αμφισβητούν το καθεστώς της Νέας Ταξης.
Και από πού θα στρατολογούν τα τάγματα εφόδου κατά του ελληνικού λαού...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 03, 2007 12:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλτατε "Ουζερί: Ο Μπελαμής",
τα ζητήματα που πρέπει να μελετηθούν και να αναδειχθούν
με θάρρος στον "πλησίον" μας είναι πάρα πολλά. Το ίδιο και οι δράσεις. Ένα πράγμα από αυτά που ανακάλυψα πέρυσι στις "εξορμήσεις" που διοργανώναμε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όταν αυτό τελούσε υπό κατάληψι, ήταν ακριβώς αυτό: ότι ο "κόσμος" ήταν από αρκετά έως ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ νυχτωμένος για τα πολιτικά/ εκπαιδευτικά θέματα που του λέγαμε. Κάποιος δε, με ...επαγγελματική περιβολή(κοστουμαρισμένος, και νέος σχετικά...), και μέσ' στον περιπαικτικό, καταφρονητικό του οίστρο μας είπε: "βρε δεν τα αφήνετε αυτά, να πάτε στο μάθημα , να γίνετε άνθρωποι"!!!! Αυτή η θλιβερή εικόνα, σταδιακά και με κόπο(μέσω της "διαφώτισης") άλλαξε, και οι περισσότεροι άκουγαν με συμπάθεια, αν και όχι με κάποια ελάχιστα επαρκή γνώσι(φάνηκε θεαματικά και στις σχετικές δημοσκοπήσεις αυτό, οι υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων καταποντίστηκαν, παρά τα κατάπτυστα "think tanks", τους κατάπτυστους "φονταμενταλιστές της αγοράς" οργανικούς διανοούμενους και την βδελυρή τους, ψεύτικη προπαγάνδα). Μέσα από αυτές τις ...ανιστορήσεις, θέλω να συναγάγω, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι κι απαιτούν πολλή προσπάθεια, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι. Αυτός και ο λόγος που αναγκάστηκα να περιορίσω τις άλλοτε αρκετά ευρύτερες σπουδές(πέραν του πανεπιστημίου)μου. Ένα, λοιπόν, θέμα που προσπαθώ να ερευνήσω αυτόν τον καιρό είναι το εξής:
ΠΌΎΘΕ (γιατί) προήλθαν οι αλλοδαποί. Διότι, ακούμε, πως πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη, είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι μάλιστα ήλθαν να εδώ για να ...επιβιώσουν(και όχι για να βγάλουν ...BMWs, όπως δείχνουν και οι καταθέσεις τους, ως νεοφώτιστοι επίδοξοι αστοί του "αμερικάνικου ονείρου") και τα σχετικά. (Παλαιότερα, όπως έχω μάθει, ο -Υπ.Εξ.- Σαμαράς έλεγε, ότι με το άνοιγμα των συνόρων προς την Αλβανία θα έλθουν τα ..."αδέλφια μας -που είναι, βέβαια- οι Βορειοηπειρώτες"!) Μήπως, όμως, η αλήθεια είναι ΠΟΛΎ διαφορετική; Αυτό προσπαθώ να βρω και βλέπω, ότι η κατάσταση στην Αλβανία τα χρόνια που ακολούθησαν το 1992(-'95), μετά το καθεστώς Ρ.Αλία δηλαδή, δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούν τέτοια ...ηρωική έξοδο. Μάλιστα, πρέπει να ειπωθεί, ότι εκτιμάται, πως εξαιρετικά πολλοί από αυτούς που "μπουκάρησαν"(ας μου επιτραπεί η έκφραση) ήσαν άνθρωποι οι οποίοι θεωρήθηκαν "αντιδραστικοί" από το τότε καθεστώς και ήταν στις αποκαλούμενες "απέραντες" φυλακές του ""κομμουνιστικού"" αυτού καθεστώτος...Αναφέρομαι δε σε αυτήν την χώρα , διότι είναι από τις βασικότερες πηγές μετανάστευσης ή , κάλλιον, "εποίκησης".

Καταλαβαίνεις, πως οι προβληματισμοί σου σχετίζονται πολύ με τα παραπάνω, διότι εξηγούν από ποιες ψυχές βγήκαν οι -οργίλες- αντιδράσεις αυτές που περιγράφεις. Φίλος μου, εκ της χώρας αυτής, μου έχει εξηγήσει, ότι και αυτός, παλαιότερα, όταν εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες, είχε αυτήν την αντιδραστική-κατά τα λόγια του- στάσι για τους αγωνιζόμενους κοινωνικά ανθρώπους. Μου είχε πει, ότι θα τους είχε "ρίξει χριστοπαναγίες"(συγγνώμη για την έκφρασι) αν άκουγε π.χ. να κάνουν πορείες κ.τ.λ....


Ένα ακόμη που πρέπει να αποσαφηνισθεί, πιστεύω, σε αυτήν την φάσι-πέραν του τι θέλουν τα "μεγάλα αφεντικά", που έχει γίνει αρκετά σαφές- είναι πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάστασι. Κάτι που θέλει σίγουρα και γνώσεις εργατικού δικαίου, περί θεμάτων σχέσεων εργασίας. Ας πούμε, γνωρίζω, ότι παλαιότερα οι Έλληνες πήγαιναν στην Γερμανία -εκτός από τους σχεδόν ...ρατσιστικά υπερβολικούς ελέγχους- σε καθεστώς "σχέσης εργασίας". Πράγμα το οποίο νομίζω -επειδή έχω καιρό να το ψάξω- δεν συμβαδίζει με κάποια ...πολιτικά δικαιώματα, έτσι δεν είναι;; ΌΜΩΣ, μπορεί να αναιρέσει την απίστευτη ανηθικότητα ορισμένων γλοιωδών "χαρτογιακάδων" επιχειρηματιών, που, όταν τελειώσει η τάδε δουλειά(αν δεν εκβιάζουν όσο διαρκεί), καθώς λέγεται, καλούν προ της ...πληρωμής την Αστυνομία να τους περιμαζέψει και να τους στείλει πίσω(τους παράνομους ξένους)!... Και μπορεί να αναιρέσει και τις ΠΑΝΆΘΛΙΕΣ συνθήκες εργασίας στις οποίες δείχνει, ότι αναγκάζονται από αυτούς τους μιαρούς αστους ανθρώπους-απανθρώπους. Ικανοποιεί δε και την θετική αναφορά που κάνει ο Τσόμσκι για τα αιτήματά τους(αφού καταδικάσει το εγχείρημα ως εκμεταλλευτικό και ληστρικό*), όταν λέει για τους λαθρομετανάστες: "People here want basic rights"...

Αυτά προς το παρόν και ελπίζω, πως έγινα σαφής.

*μην ξεχνούμε επί ποίας κυβέρνησης στάλθηκαν οι Έλληνες, εκπατριζόμενοι, στην μακρινή Αυστραλία...

_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 03, 2007 6:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πραγματικά, διδακτικό το εξαίρετο κείμενο του συντρόφου Μπελαμή. Στις γειτονιές μας (ξέρει πως ζούμε σε γειτονικούς, παρόμοιους "παραδείσους"...) έχουν δει πολλά τα μάτια μας, και θα δουν και πολλά ακόμα... Σχολείο όπως εύστοχα είπε ο σύντροφος, καλό και κακό ταυτόχρονα.
Είναι κρίμα όμως, σχετικά με το ΚΚΕ, να βλέπεις νέα παιδιά, στις ηλικίες μας και με τις ανησυχίες μας, από εκεί που υπήρξαν κάποτε το δυναμικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, να άγονται και να φέρονται από τις αποφάσεις μιας χούφτας κομματικών γραφειοκρατών, που ουσιαστικά προδίδουν τα όνειρα τους και τους βουλιάζουν στην παθητικότητα και στην πλάνη... Να είσαι μια ζωή οργανωμένος στο Κόμμα, να τρέχεις από δω κι από εκεί με περίσσιο ζήλο και όρεξη, και ουσιαστικά να σε εγκλωβίζουν με τις πολιτικές τους, να σε κρατάνε δέσμιο οδηγώντας σε, σε αδιέξοδα.
Όντως, άλλες εποχές, ο κάθε κάφρος τώρα θα ήταν στο νοσοκομείο για την τραμπούκικη κάφρική κρετίνικη αντικομμουνιστική αναίδεια του. Τώρα όμως?
Αυτό, για να μην βγουν λάθος μηνύματα, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση, πως η οργάνωση και η συμμετοχή είναι ανώφελη και καταδικαστέα. Ίσα ίσα είναι επιβεβλημένη. Γιατί αν ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα αλλάξει προς το καλύτερο η Αριστερά γενικά και το ΚΚΕ ειδικότερα, αυτό θα γίνει από τα μέσα κι από τα κάτω. Από την οργανωμένη βάση της που θα πιέζει την ηγεσία για πιο δυναμική στρατηγική που θα ανταποκρίνεται στα εργατικά προβλήματα, κι όχι σε κάλπικους κοινοβουλευτικούς καθωσπρεπισμούς και "προοδευτικούς" ανθρωπισμούς..
Και όταν το κίνημα αποκτήσει την δυναμική που του πρέπει, τότε ο κάθε Φασίστας αντικομμουνιστής θα κάτσει στον πάγκο του... ή στο φορείο του...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 03, 2007 3:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το τραγικό της υπόθεσης και το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για να βγάλουμε τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα είναι τούτο:
ΟΙ Νταήδες ήταν Αλβανοί!!!

Τα "ταξικά αδέλφια" του ΚΚΕ(!) έδιωξαν βιαίως τα μέλη του ΚΚΕ!!!
Ο σ.Μπελαμή, δεν το είπε ανοικτά για να μη χαρακτηριστεί "ρατσιστής".
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
μλσζ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 10:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δηλαδή αν τους έδιωχνε Ελλήνας θα ήταν εντάξει?Εμένα που με έχουν διώξει Έλληνες 100 φορές με βρισιές,δικαιολογούνται?Η όταν με διώχνει αντίπαλη συντεχνιακή σχολή με το αιτιολογικό οτι είμαι τσάτσος της άλλης σχολής τότε είναι ΄κωλόπαιδα όλης της σχολής τους?

Δεν μπορώ να καταλάβω τι λογική σας.

Λοιπόν μάγκες εσείς και οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι σας ακούτε μια ιστορία.

Ολώς τυχαίως πριν από λίγο καιρό βρέθηκα για διακοπές στην Μύκονο(μην ακούσω αηδίες-με φιλοξενούσανε).Λοιπόν λίγες μέρες πριν πάω.

3 Ιταλοί νεαροί Β Ι Α Σ Α Ν Ε μέχρι θανάτου μια 40χρονή Αλβανίδα μητέρα 3 παιδιών.Ο Αλβανός άντρας της τρελάθηκε.
Μου το είπανε οι ντόπιοι του νησιού.Οι 3 Ιταλοί είναι στην φυλακή.

Την είδηση δεν την άκουσα στις ειδήσεις,πέρα από κάποια ημισεξουαλίζοντα αναφορά στις παραειδήσεις του ΣΤΑΡ.Ετσί για να μην θιγεί ο Τουρισμός μας και το μεγαλείο των διακοπών.
Ανναρωτιέμαι αν τον βιασμό τον είχαν κάνει Αλβανοί σε Ιταλίδα στην Μύκονο,το τι προγκρόμ θα είχε γίνει...

Οι Ιταλοί γενικότερα(όχι όλοι όμως) κάνανε κάθε μέρα εκαντοτάδες σεξουαλικές παρενοχλήσεις στις σχετικά λίγες γυναίκες που βρίσκοταν στην Μύκονο.
Με την λογική σας θα έπρεπε αυτά τα ταξικά μας αδέρφια Σ Υ Λ Λ Η Β Δ Η Ν να τους κρεμάσουμε.

Ηρεμία.Οχί γενικεύσεις.
Δυστυχώς το Ρεσάλτο είναι ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ παρόλο που αντιλαμβάνομαι οτι έχει καλές προθέσεις ενάντια στον ολοστρωτήρα της Παγκοσμιοποιήσης και του Κοσμοπολιτισμού...αλλά ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 10:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φιλαράκο, μπήκες εδώ για να μας αφορίσεις σαν ρατσιστές και εθνικιστές.
Εγκατέλειψε αυτή την καραμέλλα.
Υπάρχουν τα προγραμματικά κείμενα και οι συγκεκριμένες αναλύσεις. Αν έχεις το κουράγιο και τα κότσια ΑΠΕΔΕΙΞΕ το ρατσισμό μας και το δικό σου μαρξισμό.
Και το παραπάνω κείμενο που πιάστηκες θέλει να αναδείξει μια άλλη λογική. Αν δεν θέλεις να την καταλάβεις διάβασε τα κείμενά μας για την εισαγωγή εργατών κ.λπ. και αντέκρουσέτα.
ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟΠ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 1:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μαοικός φίλος παραπάνω ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Έρχεται να χαρακτηρίσει το Ρεσάλτο ρατσιστικό (δεν βαρεθήκατε ακόμα? αφού δεν πείθετε και κανέναν...), χωρίς να αιτιολογεί ΓΙΑΤΙ είναι ρατσιστικό, πως προκύπτει αυτό από τα γραπτά του, και που δεν "σέβεται" το Ρεσάλτο την μαρξιστική θεωρία. Απλά αναπαράγει τις τετριμμένες γενικεύσεις περί "ταξικών αδελφών" (με αυτή την λογική, ταξικά αδέρφια είναι και ο στρατιώτης των ΗΠΑ στο Ιράκ, και ο απεργοσπάστης, και ο ρουφιάνος του αφεντικού, κι ο λούμπεν αντιδραστικός εργάτης που βλέπει κόκκινο και βγάζει καντίλες...Αυτοί δεν χρειάζονται κριτική, δεν τους λαμβάνεις υπόψη αυτούς στις αναλύσεις σου?)...
Και όλη αυτή η αφοριστική λογική έχει ως αφορμή το αρχικό κείμενο, που έχει ως σκοπό να καταδείξει μια γενικότερη κατάσταση κατά κύριο λόγο, και λιγότερο να ασχοληθεί με αυτή την ειδική περίπτωση. Ρωτάει, με αφέλεια είναι η αλήθεια, αν κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει από Έλληνα. Σαφώς και θα ήταν δυνατό, δεν είναι κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες συνειδητοποιημένοι, και ναι, είχαμε αντιδραστικούς, απεργοσπάστες, αντικομμουνιστές, και λούμπεν στοίχεια και πριν τους μετανάστες. Δεν ανακαλύψαμε δα και την Αμερική με αυτό!
Ωστόσο η σημειολογία του κειμένου είναι καθαρή. Όταν έχεις ένα μεγάλο όγκο μεταναστών που στην τεράστια τους πλειοψηφία είναι εχθρικά διακείμενοι προς τον κομμουνισμό, είτε για θρησκευτικούς είτε για ιστορικούς-εθνικούς λόγους (ανατολικό μπλοκ κ.ο.κ.) δεν μπορείς παρά να το παρατηρείς και να το καταδεικνύεις, πως η εργατική τάξη έχει γεμίσει με "αντεργατικά" στοιχεία, που η μόνη τους προοπτική είναι να φάνε ένα πιάτο φαί και να κοιτάξουν την πάρτη τους, όντες οι καλύτεροι και δουλικότεροι "φίλοι" των αφεντικών. Και το κείμενο αυτό δείχνει μέσα από το χαρακτηριστικό αυτό παράδειγμα. Πως ένας μετανάστης, πιθανότατα μισθωτός, έρχεται σε μια ξένη χώρα κι αντί να αφομοιωθεί και να ενισχύσει το εργατικό κίνημα της χώρας υποδοχής, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, στρέφεται ενάντια του και ενάντια στο κομμουνιστικό κόμμα γιατί του... χαλάει την ηρεμία! Και άλλο ένα σημαντικό σημείο είναι η αντιμετώπιση του κόμματος σε αυτή την ξεκάθαρα αντιδραστική αντικομμουνιστική στάση. Κάνει την πάπια! Σηκώνεται και φεύγει παραδίδοντας στον μετανάστη το δικαίωμα του στην προπαγάνδα και στις κομματικές διαδικασίες μέσα στις γειτονιές! Αν δεν είναι αυτό ξένη κατοχή, που καθορίζει το πως θα εκτελούμε τα εργατικά μας καθήκοντα, τότε τι είναι??? Μια ερώτηση στον φίλο...Αν στην θέση του Αλβανού ήταν Έλληνας, και στην προσπάθεια κάποιων συντρόφων να κάνουν την κομματική τους δουλεία, έβγαινε ως νέος Γκοτζαμάνης αντιδραστικός, να τους κυνηγήσει, τι θα έλεγε? Θα δικαιολογούσε τον αντιδραστικό? Θα δικαιολογούσε την ανοχή του κόμματος στον αντιδραστικό?
Το κείμενο δεν θα είχε καμιά αξία ως απλή περιγραφή ενός περιστάτικού, αν δεν εξέφραζε την γενικότερη κοινωνική κατάσταση και φύση του προβλήματος της μετανάστευσης. Γιατί αυτό ακριβώς καταγγέλει. Την εχθρική ως προς το εργατικό κίνημα στάση των μεταναστών. ΠΟΥ έχουν οργανωθεί και σε τί έχουν πρφοσφέρει στο εργατικό κίνημα οι μετανάστες μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα? Ποια είναι η σχέση τους με αυτό πέρα από το ότι αποτελούν βαρίδι που τραβάει προς τα κάτω το γενικότερο επίπεδο της εργατικής τάξης προς την παθητικότητα κι ακόμα και στην αντίδραση?
Έτσι λοιπόν καμιά σημασία δεν έχουν οι ειδικές παράμετροι που θέτει ο φίλος μλσζ για Ιταλούς και βιασμούς κτλ. Εφόσον ξεκινάμε από το γενικότερο χαρακτήρα της μετανάστευσης σήμερα ως φαινόμενο αλλά και από τα γενικά κοινωνικά πολιτικά χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας των μεταναστών, με αυτά θα ασχοληθούμε. Δεν είναι ρατσιστικό το θέμα μας, για να έχουμε πρόβλημα με τους ξένους γενικά. Είναι άκυρη η αναφορά στους Ιταλούς τουρίστες, γιατί εδώ μιλάμε για μετανάστες εργάτες. Αν το πρόβλημα και την διάλυση του εργατικού κινήματος την δημιουργούσανε Ιταλοί εργάτες μετανάστες να είσαι σίγουρος ότι θα δεχόνοτυσαν την ίδια κριτική, δεν θα γλυτώναν επειδή είναι Ιταλοί κι όχι Αλβανοί ή Πακιστανοί. Από κει κι έπειτα, ας κρατήσει τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό του ο Μαοικός φίλος. Γιατί αν είμαστε εμείς ρατσιστες τότε είναι και οι Σουηδοί εργάτες ρατσιστές που εναντιώθηκαν τον Μάιο στις εισαγωγές φτηνών Εσθονών και στην απόλυση των δικών τους και δικαιώθηκαν με τον αγώνα τους. Τότε αν βάλουμε στην απέναντι και αυτούς τους εργάτες, θα πρέπει να περάσουμε στο άλλο πεζοδρόμιο, στην άλλη πλευρά, αυτή του κεφαλαίου...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 7:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνώ απολύτως με τον σύντροφο Κονάπο. Η κριτική μας στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, αλλά και στους ίδιους τους λαθρομετανάστες έχει να κάνει με ταξικά κριτήρια και όχι με φυλετικά ή άλλα τέτοια. Χτυπάμε κάθε έναν, που συντάσσεται με το κεφάλαιο. Δυστυχώς οι περισσότεροι μετανάστες συντάσσονται με τα αφεντικά. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα ίσως να καταστρέφει τον αγγελικά πλασμένο κόσμο, τον οποίο έχουν κάποιοι στο μυαλό τους. Λυπούμαστε, που τους ξυπνάμε απότομα και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 9:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύντροφε ΓΙΑΝΝΗ.Μ, βλέπω ήρθες ανανεωμένος και φουριόζος!
Κάποιοι, όπως βλέπεις, δεν θέλουν ούτε να καταλάβουν, ούτε να βάλουνε το μυαλουδάκι τους να σκεφτεί.
ΕΧΟΥΝΕ έτοιμα τα τυποιημένα κλισέ του αφορισμού.
Μπαίνουν σε πολλές συζητήσεις και πετάνε έναν αφορισμό: Είστε ρατσιστές...
Δεν νιώθουν ούτε την ανάγκη να τον τεκμηριώσουν υποτυπωδώς.
Αύριο που το κατεστημένο θα ποινικοποιήσει ως ρατσιστική και θα διώκει κάθε ιδέα που θα αντιτάσσεται, όλοι αυτοί θα ευλογούν, με τα αντιρατσιστικά στερεότυπά τους, το καθεστώς.
Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ έχει γίνει προσοδοφόρο επάγγελμα σήμερα...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
μλσζ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 21, 2007 10:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στον κοναπο.

Το φαινόμενο της μετανάστευσης είναι το 'αγκάθι' των ημερών μας.Η μετανάστευση σαν φαινόμενο δημιουργείται από τις επεμβάσεις των Ιμπεριαλιστικών χωρών που καταστρέφουν χώρες-περιοχές δημιουργώντας κύματα μεταναστών αφού τους έκαναν την χώρα ακατάλληλη για να ζει κανείς.
Ο μετανάστης είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ του Ιμπεριαλισμού,αυτός που βιώνει το σοκ της εγκατάλειψης της πατρίδας του με βία.

Ο μετανάστης όπως κάθε άνθρωπος ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ από το περιβάλλον του.Δεν είναι ντε-φάκτο ταξικά καθυστερήμενος ή συνειδητοποιημένος.Ερχεταί σε μια νέα χώρα όπου μπορεί να κερδηθεί ή να χαθεί από το εργατικό κίνημα.Το θέμα είναι να δωθεί η μάχη να κερδηθεί.
Θεωρώ οτι αυτή η προσπάθεια να κερδηθεί στις γραμμές της,δεν έγινε ΠΟΤΕ από την Αριστερά.Πέρα από τις ευχές της.Δεν έγινε ποτέ η προσπάθεια να παλευτεί στα σοβαρά ο Ελληνάς και ο ξένος εργάτης να διεκδηκήσουν τους ίδιους μισθούς από την Αριστερά.
(Αλήθεια την κουβέντα "Κάναν και οι κωλοΑλβανοί σωματείο,και σαν δεν ντρέπονται ζητούν και δικαιώματα" την έχετε ακούσει??Γιατί εγώ την ακούω από το 1995 από Ελληνές.)

Λέει ο κοναπό
Παράθεση:

Πως ένας μετανάστης, πιθανότατα μισθωτός, έρχεται σε μια ξένη χώρα κι αντί να αφομοιωθεί και να ενισχύσει το εργατικό κίνημα της χώρας υποδοχής, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, στρέφεται ενάντια του και ενάντια στο κομμουνιστικό κόμμα γιατί του... χαλάει την ηρεμία!

Το 85% της Ελλάδας είναι στο Δικομματισμό.Οι περισσότεροι Ελληνές εργάτες είναι το ίδιο και αντιδραστικότεροι ίσως από τους μετανάστες Εργάτες για τον λόγο οτι έχουν και περισσότερα να χάσουν αν αγωνιστούν.
Ποιό θα είναι το ΕΝΑΥΣΜΑ να ασχοληθεί ο μετανάστης με την Αριστερά την στιγμή που η ίδια δεν εμπνέει κανέναν?

Ο Κομμουνιστής είναι απερίφραστα με την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.Πέρα από έθνη και κράτη.Ο Κομμουνιστής χρησιμοποιεί το έθνος για να προάγει την ταξική πάλη(π.χ εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα,αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες),δεν είναι δεσμευμένος με την Ελληνική εργατική τάξη περισσότερο από οτι είναι με μια ξένη εργατική τάξη.
Από την στιγμή που μπορεί να δωθεί η μάχη για να κερδηθούν οι ξένοι εργάτες μετανάστες πρέπει να διαλέξουμε αυτόν τον δρόμο,τον δρόμο τον δύσκολο.Δεν είναι οι μετανάστες,σαν τους Γερμανους ένοπλους το 40 που δεν γινόταν να κερδηθούν (άραγε οι Τροτσκιστές τι έλεγαν το 40'???).Αλλιώς δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα άπό συντεχνιακούς μικροαστούς.

Πρέπει να πάρουμε τον δρόμο ενάντια στον δρόμο που θα δείξει σε λίγο καιρό η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ(όπως στην Αμερική που χτίζουνε τείχος ενάντια των μεταναστών-αλήθεια ποιά η θέση σας για την άμυνα της αρχι-ιμπεριαλιστικής χώρας ενάντια στους μετανάστες?).Με την Ε.Ε φρούριο και τους πολίτες 2 κατηγοριών όπου ο Ιμπεριαλισμός θα τους καταστρέφει τις χώρες και ύστερα ο Ιμπεριαλισμός θα τους βυθίζει στο πάτο της θάλασσας.

Λεει ο κονάπο
Παράθεση:

Γιατί αν είμαστε εμείς ρατσιστες τότε είναι και οι Σουηδοί εργάτες ρατσιστές που εναντιώθηκαν τον Μάιο στις εισαγωγές φτηνών Εσθονών και στην απόλυση των δικών τους και δικαιώθηκαν με τον αγώνα τους

Εννοείς οτι είχαν υπογράψει σύμβαση οτι θα πληρωνόντουσαν λιγότερο από οτι προορίζοταν για τους Σουηδούς?Προφανώς αν είναι έτσι,καλώς και έγινε.

Λέω οτι το Ρεσάλτο έχει ρατσιστικές θέσεις.
Γιατί χωρίζει στα δικαιώματα στην ζωή Ελληνες και ξένους μετανάστες.
Γιατί αντί να κτυπάει πρωτίστως Ιμπεριαλίσμο και κεφάλαιο για την κατάσταση στην Ελλάδα,που με την κακοδιαχείριση με τις μίζες και τις ρεμούλες αντί να δημιουργήσει υποδομές για την καλή προσαρμογή των μεταναστών,αντίθετα στοχοθετεί το πρόβλημα σ'αυτούς τους ίδιους δηλαδή ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ σήμερα του Ιμπεριαλισμού χέρι-χέρι με τους ακρο-δεξιούς.Και δεν είναι τυχαίο,οτι και οι νεο-φιλελεύθεροι φαίνεται οτι αρχίζουν σιγα-σιγά να εγκαταλειπουν τις όποιες φιλομεταναστευτικές τους ανησυχίες.

Οτι δημιουργεί μια κατάσταση παρόμοια με την Ναζιστική Γερμανία που για την φτώχεια των Γερμανών έφταιγαν οι Πολωνοί,Εβραίοι και ανάπηροι.Αντί να λέγεται ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός.

Ελληνές και ξένοι εργάτες ενωμένοι!Από ευχή,ευχή μου για πράξη.
Επιστροφή στην κορυφή
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 21, 2007 1:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
μλσζ έγραψε:
Στον κοναπο.

Το φαινόμενο της μετανάστευσης είναι το 'αγκάθι' των ημερών μας.Η μετανάστευση σαν φαινόμενο δημιουργείται από τις επεμβάσεις των Ιμπεριαλιστικών χωρών που καταστρέφουν χώρες-περιοχές δημιουργώντας κύματα μεταναστών αφού τους έκαναν την χώρα ακατάλληλη για να ζει κανείς.
Ο μετανάστης είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ του Ιμπεριαλισμού,αυτός που βιώνει το σοκ της εγκατάλειψης της πατρίδας του με βία.


Πολύ σωστά. ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αμφισβήτησε το δράμα του μετανάστη, ούτε και πως οδηγείται εκεί.

μλσζ έγραψε:
Ο μετανάστης όπως κάθε άνθρωπος ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ από το περιβάλλον του.Δεν είναι ντε-φάκτο ταξικά καθυστερήμενος ή συνειδητοποιημένος.Ερχεταί σε μια νέα χώρα όπου μπορεί να κερδηθεί ή να χαθεί από το εργατικό κίνημα.


Ο κάθε άνθρωπος, κι όχι μόνο ο μετανάστης, δεν είναι απλά ένα βιολογικό ον, που παραμένει κενό δοχείο μέχρι να βρεθεί κάποιος και να τον γεμίσει με το περιεχόμενο που θέλει. Αξεχώριστη με την βιολογική του φύση, είναι και η κοινωνική φύση του ανθρώπου. Πολύ γενικά, η βιολογική φύση υπαγορεύει τις ανάγκες του ανθρώπου για επιβίωση (τροφή, νερό, θερμότητα, φως κτλ.), και η κοινωνική της ικανοποιεί, μέσα από την εργασία, που από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου είχε κοινωνικό χαρακτήρα. Από αυτό προκύπτει πως δεν μπορεί να υπάρξει ούτε βιολόγικό ον-άνθρωπος χωρίς τον κοινωνικό του χαρακτήρα, δηλαδή χωρίς την λειτουργία εκείνη που του εξασφαλίζει την βιολογική του ύπαρξη. Από την κοινωνική φύση του ανθρώπου προκύπτουν και άλλες, καθαρά κοινωνικές ανάγκες. Από τα παραπάνω βγάζουμε το συμπέρασμα πως ο άνθρωπος είναι συνδεδεμένος από τους όρους της ίδιας του της ύπαρξης, με την κοινωνία στην οποία αναπτύσσεται, και η οποία του καθορίζει τους τρόπους παραγωγής κι εργασίας, τις σχέσεις με τους γύρω του, την σχέση με το φυσικό περιβάλλον του, τον τρόπο αντίληψης και έκφρασης, την ηθική του, τις προκαταλήψεις του, τα έθιμα του.
Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως ο μετανάστης όταν πηγαίνει σε μια χώρα, δεν έρχεται "κενό δοχείο" όπως προείπα, περιμένοντας εμάς να τον διαμορφώσουμε. Δεν κουβαλάει μόνο την σάρκα και τα οστά του, αλλά και τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του, από την πατρίδα που προέρχεται. Αν ο σταλινισμός διακύρηξε πως οικοδομήθηκε "οριστικά και αμετάκλητα" ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ, σημαίνει πως ο "σοσιαλισμός" της, θα έπρεπε να έχει ξεπεράσει σε επιστήμη, τεχνική, κουλτούρα τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες. Την ίδια στιγμή, ως στόχο του δεύτερου πεντάχρονου πλάνου, έθεταν "να φτάσουμε την Ευρώπη και την Αμερική". Αυτό είναι μια αντίφαση, και μια διαστρέβλωση της ουσίας του σοσιαλισμού. Μια ανάλογη λογική, που αν υπήρχαν ζόμπι θα ήταν δυνατόν να σηκώσει τον Μαρξ από τον τάφο του στο Λονδίνο, παρατηρούμε και σήμερα. Όπως στην ΕΣΣΔ, η αντίφαση ήταν πάνω στις καθαρά υλικές συνθήκες οικοδόμησης του σοσιαλισμού, το ίδιο λάθος μεταφέρεται σήμερα και στο επίπεδο της συνείδησης, που σε τελικά ανάλυση είναι η αντανάκλαση της αυτοκίνησης της ύλης. Ξάφνου, ο σοσιαλισμός παύει να είναι αποτέλεσμα της πλέριας ανάπτυξης του καπιταλισμού, της επιστήμης, της τεχνικής, και της κουλτούρας του, παύει να είναι κατ' επέκταση αποτέλεσμα της πλέριας ανάπτυξης του προλεταριάτου στα πλαίσια των καπιταλιστικών χωρών, και γίνεται ζήτημα των αγροτικών μαζών της Ανατολής. Αν θεωρούμε, πως ένας μετανάστης προερχόμενος από μια χώρα σκοταδιστική, που η θρησκεία καθορίζει κάθε πτυχή της ζωής του, που εργάζεται σε μια κοινωνία με μισοφεουδαρχικά κατάλοιπα, μπορεί με μια απλή μετακίνηση σε μια άλλη χώρα, με την δική μας προπαγάνδα και υποκειμενική βούληση, να προσπεράσουμε αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες και χαρακτηριστικά του μετανάστη που τον καθιστούν ένα κοινωνικά συνδεδεμένο άτομο, τότε... τότε αναιρούμε όλους τους αιώνες ανάπτυξης του ευρωπαικού προλεταριάτου, τους αγώνες του, τις εμπειρίες του, τις μνήμες του, τίς νίκες και τις ήττες του, που τον καθιστούν το πλέον ανεπτυγμένο του κόσμου. Σε τελική ανάλυση αναιρούμε τον ιστορικό υλισμό.
Ποιοτικά άλματα στην συνείδηση, δεν γίνονται χωρίς ποσοτικές συσσωρεύσεις εμπειριών και αγώνων.
Θα ήταν δυνατόν, σε μια καθυστερημένη χώρα εξαιτίας των αντιφάσεων να πυροδοτηθεί η λαική δυναμική κι επαναστατικότητα, όπως στην Ρωσία. Αλλά αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι ζήτημα μιας πρωτοπόρας μειοψηφίας, μιας εξαίρεσης που υπάρχει για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Άλλωστε, η Ρωσία είχε πλούσια παράδοση ταξικών αγώνων γιατί λόγω της θέσης της τελούσε υπό διαρκή Ευρωπαική επιρροή ενώ ταυτόχρονα ήταν κάτω από την απολυταρχική μπότα του Τσάρου. Αλλά, για να μιλήσουμε και πιο συγκεκριμένα, τίποτα το επαναστατικό δεν έχει η φύση του μετανάστη. Ο μετανάστης δεν ανήκει σε καμιά επαναστατική πρωτοπορία, δεν είναι αυτός που ρίχνεται στον αγώνα, αλλά αυτός που τρέχει μακριά από τον αγώνα. Δεν είναι κατακριτέα τα κίνητρα του και δεν τον καταδικάζουμε γι αυτά. Αλλά συμπυκνώνει μέσα του όλα τα μικροαστικά χαρακτηριστικά, της παθητικότητας, του ατομισμού και της παραίτησης από τον αγώνα. Αν ο Λένιν, ο Τρότσκι, και τα πρωτοπόρα στρώματα του προλεταριάτου είχαν αποφασίσει να μεταναστεύσουν για ένα "καλύτερο αύριο", ο Οκτώβρης δεν θα είχε γίνει ποτέ. Επίσης, όταν η Ελλάδα φλεγόταν από τους ταξικούς αγώνες, τα πλέον απολίτικα μικροαστικά στοιχεία, έπαιρναν τα καράβια για να συναντήσουν το Αμερικάνικό όνειρο. Συγκινητικές οι ιστορίες των Ελλήνων μεταναστών και τα υπερατλαντικά τους ταξίδια, αλλά δεν θα τους εξιδανικεύσουμε κιόλας, ιδιαίτερα αν δούμε πως εξελίχτηκαν μετά. Αν υπάρχει ένας λόγος που όποτε το Αμερικάνικό εργατικό κίνημα δεν μπόρεσε ποτέ να ανταποκριθεί στην παραγωγική ανάπτυξη των ΗΠΑ, είναι γιατί οι Αμερικάνοι ήξεραν πότε να κλείνουν και να ανοίγουν τις κάνουλες της μετανάστευσης, όποτε οι εργάτες σήκωναν κεφάλι. Έτσι λοιπόν, όταν υπήρχε κάποια κίνηση, πλήθη από νεοφερμένους μετανάστες εισάγωνταν και αντικαθιστούσαν τους παλιούς. Για να μην λέμε μόνο για τους "ξένους" οι Έλληνες στις αρχές του 20ου αιώνα, είχαν την φήμη του απεργοσπάστη στην Αμερική. Κι αυτό γιατί προερχόμενοι από μια εντελώς υπανάπτυκτη και ρημαγμένη χώρα, έφεραν μαζί τους όλα τα σουσούμια τους. Τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα ήταν εντελώς ανατολίτικα, ξεχώριζαν από το μουστάκι, και το πρώτο τους μέλημα ήταν η δημιουργία καφενείων κατά τα εδώ πρότυπα, όπου πέρναγαν μεταξύ τους την ελεύθερη ώρα τους, χωρίς καμιά ενασχόληση με τα κοινά. Αν αυτό συνέβαινε με τους Ελληνες που είχαν πίσω τους πρόσφατες αγωνιστικές παραδόσεις, τι κάνει λιγότερο ανατολίτη και αντιδραστικό ένα Μπαγκλαντεσιανό σκοταδιστή Ισλαμιστή, που το μόνο του μέλημα είναι να καταφέρει να ανοίξει ένα μικρομάγαζο με τηλέφωνα, ή ένα ψιλικατζίδικο, και να μαζεύεται εκεί με τους συμπατριώτες του, αποκομμένοι από κάθε δραστηριότητα? Ή τι κάνει λιγότερο αντιδραστικό ένα Αλβανό, που έζησε στο καθεστώς του Χότζα, χωρίς να γνωρίζει ούτε τα στοιχειώδη αστικά δικαιώματα, και που αντιμετωπίζει με δέος τον Μπους και τις ΗΠΑ, όπως τις αντιμετώπιζαν ως την Γη της Επαγγελίας, άλλοι λαοί πριν 150 χρόνια?
Ένα άλλο παράδειγμα της δυνατότητας αφομοίωσης των μεταναστών, είναι το παράδειγμα της Γαλλίας. Όχι μόνο οι μετανάστες αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, παραμένουν ξένο σώμα στην Γαλλία, ακόμα και με το εργατικό κίνημα, για να μην πούμε πως είναι εχθρικοί προς αυτό. Στα επεισόδια στα προάστεια, που κάποιοι τα δοξάζανε ως επαναστατική εξέγεση, δεν υπήρχε ούτε ένα αίτημα, που να καθορίζει τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος τους. Ούτε μια αναφορά, κανένα απολύτως πολιτικό περιεχόμενο. Κάποιος θα πει, "είναι ευθύνη της Αριστεράς αυτό, και αποτέλεσμα των διακρίσεων εις βάρος τους από την Γαλλική κοινωνία". Σαφώς, αλλά το ζήτημα εδώ δεν είναι να αποδόσουμε ευθύνες αλλά να ερμηνεύσουμε το φαινόμενο. Και αυτό ερμηνεύεται από το γεγονός, πως οι πολιτισμικές διαφορές και η διαφορετική εθνική καταγωγή, είναι παράγοντες αντικειμενικοί και όχι κατά φαντασίαν. Αυτοί λοιπόν οι αντικειμενικοί παράγοντες, δεν υπερπηδούνται ούτε με προπαγάνδα, ούτε με ευχολόγια. Η ίδια η φύση του καπιταλισμού, έχει την τάση να διαχωρίζει και να αλλοτριώνει τα άτομα με βάση και ανύπαρκτες διαφορές, όχι με τις εντελώς υπαρκτές εθνικές διαφορές. Αυτό στο περιβάλλον της ολοκληρωτικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας και του ανταγωνισμού παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Το να ζητάει κάποιος λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες, να θεραπεύσουμε τα αντικειμενικά εμπόδια του καπιταλισμού, μόνο με την υποκειμενική μας βούληση, χωρίς να έχουμε πριν ανατρέψει τον καπιταλισμό, είναι σκέτος ιδεαλισμός. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να χτίσει σοσιαλιστική συνείδηση χωρίς πριν να έχει χτίσει την υλική βάση από την οποία παράγεται, τον σοσιαλισμό. Τα έθνη θα βρεθούν πραγματικά σε μια ενότητα, μέχρι που η Ιστορία θα τα αποβάλλει και θα εξαφανιστούν μαζί με τις τάξεις στον κομμουνισμό. Στα πλαίσια του καπιταλισμού είναι αντιδραστικό να συζητάμε για πολυπολιτισμό, πτώση των συνόρων κ.ο.κ.


μλσζ έγραψε:
Το θέμα είναι να δωθεί η μάχη να κερδηθεί.
Θεωρώ οτι αυτή η προσπάθεια να κερδηθεί στις γραμμές της,δεν έγινε ΠΟΤΕ από την Αριστερά.Πέρα από τις ευχές της.Δεν έγινε ποτέ η προσπάθεια να παλευτεί στα σοβαρά ο Ελληνάς και ο ξένος εργάτης να διεκδηκήσουν τους ίδιους μισθούς από την Αριστερά.
(Αλήθεια την κουβέντα "Κάναν και οι κωλοΑλβανοί σωματείο,και σαν δεν ντρέπονται ζητούν και δικαιώματα" την έχετε ακούσει??Γιατί εγώ την ακούω από το 1995 από Ελληνές.)


Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ την αριστερά να χτυπάει την πόρτα στα εργατικά σπίτια και να παίρνει με το ζόρι τους εργάτες από το χέρι στα σωματία της. Αυτό δεν έγινε, δεν μπορούσε να γίνει, ούτε με τους Έλληνες, δεν γίνεται και με τους ξένους. Από κει και πέρα, οι Έλληνες και οι ξένοι κινούνται στους ίδιους χώρους εργασίας, ποιες αντικειμενικές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο ξένος να οργανωθεί πέρα από το γεγονός ότι είναι τρισευτυχισμένος με το ξεροκόμματο που παίρνει? Η Αριστερά, το 95% των προγραμμάτων της αφορά τους μετανάστες, αυτό είναι το μόνιμο μέλημα της και αγωνία. Δεν έχει καμιά πόρτα η Αριστερά κλειστή στους μετανάστες, ορθάνοιχτη την έχει, αυτοί την φτύνουν εδώ και τόσα χρόνια, κι αυτή νομίζει ότι ψιχαλίζει...

μλσζ έγραψε:
Λέει ο κοναπό
Παράθεση:

Πως ένας μετανάστης, πιθανότατα μισθωτός, έρχεται σε μια ξένη χώρα κι αντί να αφομοιωθεί και να ενισχύσει το εργατικό κίνημα της χώρας υποδοχής, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, στρέφεται ενάντια του και ενάντια στο κομμουνιστικό κόμμα γιατί του... χαλάει την ηρεμία!

Το 85% της Ελλάδας είναι στο Δικομματισμό.Οι περισσότεροι Ελληνές εργάτες είναι το ίδιο και αντιδραστικότεροι ίσως από τους μετανάστες Εργάτες για τον λόγο οτι έχουν και περισσότερα να χάσουν αν αγωνιστούν.
Ποιό θα είναι το ΕΝΑΥΣΜΑ να ασχοληθεί ο μετανάστης με την Αριστερά την στιγμή που η ίδια δεν εμπνέει κανέναν?


Κατ' αρχάς οι εκλογικοί δείκτες δεν είναι από μόνοι τους ικανοί να δείξουν τους ταξικούς συσχετισμούς σε μια χώρα, γιατί δεν περιμένεις από την μεγάλη πλειοψηφία ενός λαού να γίνει ποτέ συνειδητός κομμουνιστής. Εδώ μπαίνει το ζήτημα της πρωτοπορίας, που οφείλει να καθοδηγήσει τις μάζες και να κρατάει το επίπεδο της ταξικής συνείδησης ψηλά. Αν οι εκλογές ήταν δείγμα μέτρησης των ταξικών συσχετισμών, τότε και ο Οκτώβρης δεν θα είχε συμβεί ποτέ γιατί και οι Μπολσεβίκοι δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μειοψηφία. Αλλά ο δευτερεύοντας παράγοντας των εκλογικών αποτελεσμάτων δεν είναι ικανός να δείξει τον κοινωνικό προσανατολισμό των εργαζομένων που σε περιόδους κρίσης και ανοιχτής σύγκρουσης Κεφαλαίου-Εργασίας, φανερώνεται το πρόβλημα της συνείδησης και που στρατεύεται ο καθένας. Η συνείδηση όμως, δεν είναι κάτι που αποκτιέται αυτόματα, αλλά κερδίζεται μέσα από πολύχρονους αγώνες, και ακόμα κι αν είναι "κοιμισμένη" σε περιόδους γενικής πτώσης και υπαναχώρησης, πυροδοτείται από την σύγκρουση των δύο στρατοπέδων. Χωρίς όμως αυτή την εμπειρία αγώνων και την συσσώρευση εμπειριών, δεν μπορεί να υπάρξει και ταξική συνείδηση. Γι αυτό δεν μπορείς να μου βάζεις στην ίδια θέση, το ελληνικό προλεταριάτο που έχει ένα αιώνα συνεχούς ταξικής πάλης με τις καθυστερημένες μάζες της Ανατολίτικης υπαίθρου, που δεν ξέρουν καν τι σημαίνει εργατικό κίνημα, απλά και μόνο επειδή το γενικό επίπεδο της συνείδησης σε όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι σε ύφεση.


μλσζ έγραψε:
Ο Κομμουνιστής είναι απερίφραστα με την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.Πέρα από έθνη και κράτη.Ο Κομμουνιστής χρησιμοποιεί το έθνος για να προάγει την ταξική πάλη(π.χ εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα,αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες),δεν είναι δεσμευμένος με την Ελληνική εργατική τάξη περισσότερο από οτι είναι με μια ξένη εργατική τάξη.
Από την στιγμή που μπορεί να δωθεί η μάχη για να κερδηθούν οι ξένοι εργάτες μετανάστες πρέπει να διαλέξουμε αυτόν τον δρόμο,τον δρόμο τον δύσκολο.Δεν είναι οι μετανάστες,σαν τους Γερμανους ένοπλους το 40 που δεν γινόταν να κερδηθούν (άραγε οι Τροτσκιστές τι έλεγαν το 40'???).Αλλιώς δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα άπό συντεχνιακούς μικροαστούς.


Ωραίες οι προσευχές, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ο Διεθνισμός που στηρίζεται πάνω στην διεθνή αλληλεγγύη των εργατών, στηρίζεται πάνω στην ενότητα των δυνάμεων των εργατικών τάξεων του κόσμου. Πέρα από αυτή την γενική διατύπωση, έχουμε καθήκον να κάνουμε και μια συγκεκριμένη ανάλυση στο συγκεκριμένο φαινόμενο. Που λέει ότι όσο κι αν αποστρέφεις τα μάτια από την πραγματικότητα επειδή δεν σου αρέσει αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει. Και η πραγματικότητα λέει πως τα έθνη υπάρχουν, και οι εργατικές τάξεις αναπτύχθηκαν στους κόλπους αυτών, όχι ανεξάρτητα ή απ' έξω. Έτσι λοιπόν το επίπεδο εξέλιξης διαφέρει από τμήμα της εργατικής τάξης σε άλλο. Οι εθνικές διαφορές υπάρχουν και δεν μπορείς αν θες να κάνεις μια σωστή ανάλυση παρά να τις λάβεις υπόψη. Εσύ μας λες λοιπόν, πως πρέπει να ξεχάσουμε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μέσα σε αυτή την αφηρημένη διατύπωση, που, πίστεψε με, ξέρουν να την παπαγαλίζουν και 14χρονα παιδάκια που μόλις μπήκαν σε μια νεολαία, και τους έδωσαν να διαβάσουν το Μανιφέστο, κι από όλο το βιβλίο, κατάφεραν να συγκρατήσουν μόνο το πιο πιασάρικο "ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!", που το διάβασαν και τελευταίο...



μλσζ έγραψε:
Πρέπει να πάρουμε τον δρόμο ενάντια στον δρόμο που θα δείξει σε λίγο καιρό η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ(όπως στην Αμερική που χτίζουνε τείχος ενάντια των μεταναστών-αλήθεια ποιά η θέση σας για την άμυνα της αρχι-ιμπεριαλιστικής χώρας ενάντια στους μετανάστες?).Με την Ε.Ε φρούριο και τους πολίτες 2 κατηγοριών όπου ο Ιμπεριαλισμός θα τους καταστρέφει τις χώρες και ύστερα ο Ιμπεριαλισμός θα τους βυθίζει στο πάτο της θάλασσας.


Μα δεν είναι δυνατόν, οι ιδεολογικές τσίμπλες να σε έχουν τυφλώσει τόσο πολύ, που να μην βλέπεις την πραγματικότητα. Στην μια πρόταση να αναιρείς την προηγούμενη. Τόση ώρα συζητάμε για την αθρόα προσέλευση μεταναστών ως μια πραγματικότητα, κι εσύ τώρα μου μιλάς για Ευρώπη φρούριο? Ποιο φρούριο? Αυτή την στιγμή που μιλάμε, εισέρχονται στο "φρούριο" χιλιάδες λαθρομετανάστες κυρίως από τα νότια και ανατολικά της άκρα. Πιστεύεις ειλικρινά ότι αν ήθελε η ΕΕ να στήσει ένα φρούριο γιατί δεν θα ήθελε να αποτρέψει την είσοδο μη Ευρωπαίων δεν θα είχε τα μέσα να το κάνει? Υπάρχει και το υποτυπώδες δείγμα κράτους που δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της? Αγαπητέ μου, η αιτία της μετανάστευσης υπήρχε πάντοτε, η εξαθλίωση. Αλλά μόνο όταν ένα κράτος θέλει πραγματικά να δεχτεί τους μετανάστες, αυτοί μπαίνουν μέσα. Εδώ έρχεσαι σε μια αντίφαση. Ενώ αποδέχεσαι πως οι μετανάστες είναι φτηνή εργασία για το κεφάλαιο κι άρα τους θέλει (αλλά τοποθετείς την διαφωνία μας αλλού), την ίδια στιγμή λες πως η ΕΕ, και τα επιμέρους κράτη-μέλη, κράτη του κεφαλαίου, στήνουν φρούρια για να μην τους αφήσουν να μπουν. Τι συμβαίνει λοιπόν? Το κράτος του κεφαλαίου στρέφεται ενάντια στο κεφάλαιο? Εσένα δεν σου μοιάζει για οξύμωρο αυτό?
Λες για το τείχος στις ΗΠΑ, η συνηθισμένη καραμέλα. Οι ΗΠΑ αγαπητέ, δουλεύουν το κόλπο της μετανάστευσης καλύτερα από όλους, εδώ κι αιώνες. Ανοίγουν και κλείνουν την κάνουλα όποτε κι όπως θέλουν. Ενώ λοιπόν όλες οι Νότιες επιχειρήσεις, δουλεύουν με Μεξικάνους (δες την ταινία φαστ φουντ νέησιον), εσύ θες να μου αποδείξεις πως το κράτος των ΗΠΑ, στήνει φράγμα για να μην μπουν. Ακόμα κι έτσι να είναι, οι Αμερικάνοι παίρνουν άλλου είδους μετανάστευση από όλο τον πλανήτη, μαζεύοντας όλη την επιστημονική αφρόκρεμα του κόσμου, και ανεβάζοντας έτσι την τεχνική τους αρτιότητα σε σημεία μη ανταγωνιστικά για την Ευρώπη. Εισάγωντας το δόγμα της ανοιχτής κοινωνίας στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ, που ήταν πάντα σε θέση να επηρεάζουν τις αποφάσεις της ΕΕ, ουσιαστικά βγάζουν από το παιχνίδι του ανταγωνισμού το ευρωπαικό κεφάλαιο. Η ανειδίκευτη εργασία που κατακλύζει την ευρώπη, ρίχνει την ποιότητα των ευρωπαικών προιόντων, αφού η τεχνική μένει πίσω. Αυτό χαρίζει σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα στις Αμερικάνικες επιχέιρήσεις. Δες τον κλαδο της πληροφορικής, τον πλέον σημαντικό. Οι Αμερικάνικοι κολοσσοί (google, microsoft, κτλ) τον έχουν μετατρέψει σε παιχνίδι για ένα ρόλο. Την ίδια στιγμή η ευρώπη δεν μπορεί να αρθρώσει απάντηση, ενώ η Αγγλία, το κακέκτυπο της Αμερικής, που τις τελευταίες δεκαετίες άνοιξε τις πύλες της εισακούγοντας τα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα, πάει από το κακό στο χειρότερο. Αντιδράσεις από το ευρωπαικό κεφάλαιο, ακόμα δεν έχουν φανεί σημαντικές, αλλά είναι σίγουρο πως θα φανούν. Και τότε αυτές τις αντιθέσεις το ευρωπαικό εργατικό κίνημα θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί. Εσύ λοιπόν, οπαδέ της Ποππερικής ανοιχτής κοινωνίας, αν δεν το ξέρεις είσαι οπαδός του εξαμερικανισμού, της χειρότερης κοινωνικής αποχαλίνωσης και βαρβαρότητας του καπιταλισμού σήμερα.

μλσζ έγραψε:
Λεει ο κονάπο
Παράθεση:

Γιατί αν είμαστε εμείς ρατσιστες τότε είναι και οι Σουηδοί εργάτες ρατσιστές που εναντιώθηκαν τον Μάιο στις εισαγωγές φτηνών Εσθονών και στην απόλυση των δικών τους και δικαιώθηκαν με τον αγώνα τους

Εννοείς οτι είχαν υπογράψει σύμβαση οτι θα πληρωνόντουσαν λιγότερο από οτι προορίζοταν για τους Σουηδούς?Προφανώς αν είναι έτσι,καλώς και έγινε.

Λέω οτι το Ρεσάλτο έχει ρατσιστικές θέσεις.
Γιατί χωρίζει στα δικαιώματα στην ζωή Ελληνες και ξένους μετανάστες.
Γιατί αντί να κτυπάει πρωτίστως Ιμπεριαλίσμο και κεφάλαιο για την κατάσταση στην Ελλάδα,που με την κακοδιαχείριση με τις μίζες και τις ρεμούλες αντί να δημιουργήσει υποδομές για την καλή προσαρμογή των μεταναστών,αντίθετα στοχοθετεί το πρόβλημα σ'αυτούς τους ίδιους δηλαδή ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ σήμερα του Ιμπεριαλισμού χέρι-χέρι με τους ακρο-δεξιούς.Και δεν είναι τυχαίο,οτι και οι νεο-φιλελεύθεροι φαίνεται οτι αρχίζουν σιγα-σιγά να εγκαταλειπουν τις όποιες φιλομεταναστευτικές τους ανησυχίες.

Οτι δημιουργεί μια κατάσταση παρόμοια με την Ναζιστική Γερμανία που για την φτώχεια των Γερμανών έφταιγαν οι Πολωνοί,Εβραίοι και ανάπηροι.Αντί να λέγεται ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός.

Ελληνές και ξένοι εργάτες ενωμένοι!Από ευχή,ευχή μου για πράξη.


Αν εσύ από τα παραπάνω, αντιλαμβάνεσαι πως στόχος του Ρεσάλτο είναι να στρέψει την προσοχή του κόσμου ενάντια στους μετανάστες και να πάρει την προσοχή από το Κεφάλαιο, ότι πίσω από τις αντιλήψεις κρύβονται φυλετιστικές προκαταλήψεις, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης. Αν από τα άρθρα του περιοδικού σου φαίνεται ότι λείπει η καταγγελία του πραγματικού εχθρού, τότε δεν έχεις διαβάσει το περιοδικό.
Αυτά, δεν θα ξαναεπαναλάβω τα ίδια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
μλσζ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 22, 2007 8:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γαμώτο!Γράφεις πολλά.Θα σου απαντήσω όπως σου αρμόζει στο χρόνο,για να είναι και η αναλύση μου κάπως σοβάρη όπως σοβαρά και εσύ γράφεις,και όχι στο πόδι όπως συνηθίζω.Ελπίζω να με συγχωρέσεις που δεν θα απαντήσω αμέσως.Κάποια πράγματα θέλω να τα επεξεργαστώ καλύτερα.

Πάντως να ξέρεις οτι διαφωνώ από την αρχή εώς το τέλος. Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
μλσζ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 7:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μόλις έχασα ένα "σεντόνι" κειμένου που θα έστελνα για απάντηση.Αντέ πάλι απ'την αρχή.

Λες οτι το Ευρωπαικό προλεταριάτο είναι το πιο προοδευτικό.
Κατ'αρχάς οι βαλκάνιοι οικονομικοι μετανάστες/σοβιετικοί ζούσαν σε εργατικά κράτη(έστω Εκφυλισμένα κατά Τρότσκι) οπότε ξέρουν και από αντάρτικα(κατά β παγκόσμιο πόλεμο)αλλά και απο σοσιαλισμό.
Για την Ασία,υπάρχει στο Νεπάλ το ΚΚΝ(Μαοικο) που κάνει επανάσταση,ισχυρό αντάρτικο στην Ινδία,Στις Φιλλιπίνες κτλ.
Εχούν δωθεί οι ισχυρότερες αντιιμπεριαλιστικές μάχες(Κορέα,Βιετνάμ).

Οπώς και να το κάνουμε δεν είναι και άσχετοι οι άνθρωποι.
Στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή το προλεταριάτο ίσως νιώθει μια ελιτοποιήση σε σύγκριση με αυτό του τρίτου κόσμου.

Αλλά ας υποθέσουμε οτι έχεις δίκιο.
Γιατί το Ρεσάλτο δεν μιλά για πολιτικα καθυστερημένους και στην Ελλάδα.Γιατί δεν μιλά για τους Τσιγγάνους,γιατί δεν μιλά για την Μουσουλμανική μειονότητα η οποία σε έναν βαθμό παίρνει γραμμη από την πρεσβεία της Τουρκίας???
Γιατί δεν καταγγέλνει την παράδοση της Αριστεράς που μια ζωή ζήταγε δικαιώματα για τις μειονότητες?Την στιγμή που αυτές και πολιτικά καθυστερημένες?
Αν το χοντρύνω ακόμη
Γιατί δεν μιλά και εναντίον των ναρκωμανών?

Ο κομμουνιστής είναι υπεράνω έθνους/κράτους.Δεν εννοώ οτι είναι εναντίον τους.Δεν υποστηρίζω την κατάργηση του έθνους κράτους,ούτε την κατάργηση των συνόρων.Μακάρι να μην υπήρχε μετανάστευση.
Αλλά από την στιγμή που υπάρχει ο κομμουνιστής συντάσσεται με τους καταπιεσμένους,με τα ΘΥΜΑΤΑ του Ιμπεριαλισμού και του Κράτους,όχι με τους ΘΥΤΕΣ.

Ο μετανάστης βιώνει μεγαλύτερη καταπίεση από τον Ευρωπαίο "ντόπιο".Και αν το θέλετε ο Ευρωπαίος "ντόπιος" είναι έστω και λίγο υπεύθυνος για την κατάσταση του μετανάστη.Από την Αποικιοκρατία εώς τις ιμπεριαλιστικες πολιτικές της Ε.Ε

Το ΚΚΕ συντάχθηκε με τους πρόσφυγες της Μ.Ασίας,όχι σαν την ντόπια αντίδραση που τους έλεγε "τουρκοσπορους" και πόρνες.Λέτε να έκανε λάθος?
Επιστροφή στην κορυφή
konapo



Ένταξη: 28 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 373
Τόπος: θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 23, 2007 11:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
μλσζ έγραψε:
Μόλις έχασα ένα "σεντόνι" κειμένου που θα έστελνα για απάντηση.Αντέ πάλι απ'την αρχή.


Δεν χρειάζονται σεντόνια ούτως ή άλλως, έχω εξαντλήσει τις θέσεις μου σε αυτό το νήμα, θα περιοριστώ σε κάποιες παρατηρήσεις στα λεγόμενα σου.

μλσζ έγραψε:
Λες οτι το Ευρωπαικό προλεταριάτο είναι το πιο προοδευτικό.


Δεν το λέω εγώ αγαπητέ. Έτσι είναι. Στην γενέτειρα του εθνικού κράτους και του καπιταλισμού, γεννήθηκε και το εργατικό κίνημα, σε θεωρία και πράξη. Θα ήταν ανώφελο να κάτσουμε να αντιπαραθέσουμε τους ταξικούς αγώνες και τις επαναστάσεις που έγιναν στο έδαφος της από τους Ευρωπαικούς λαούς (Γαλλική Επανάσταση, 1848, Κομμούνα, Ισπανική Επανάσταση, Ελληνική Επανάσταση κ.ο.κ.) Αγώνες που ούτε το Αμερικάνικο προλεταριάτο έχει τίποτα να επιδείξει μεγαλύτερο. Σε κάθε αλλαγή της μορφής της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, σε κάθε όξυνση ή ύφεση της ταξικής πάλης, οι ευρωπαικοί λαοί ήταν μέσα στις εξελίξεις, αντικείμενα (όσον αφορά την ταξική τους ωρίμανση) αλλά και υποκείμενα αυτών των γεγονότων. Αυτές οι εμπειρίες, ακόμα κι όταν το γενικότερο επίπεδο πάφτει, αποτελούν την μαγιά που περνάει από γενιά σε γενιά, είναι τα εφόδια και ο οδηγός για δράση του μέλλοντος. Αυτά δεν σβήνουν, ούτε ξεχνιούνται, γιατί χωρίς αυτά τα "χτεσινά", δεν μπορούν να υπάρξουν και "αυριανά", δεν γίνονται άλματα στην συνείδηση.


μλσζ έγραψε:
Κατ'αρχάς οι βαλκάνιοι οικονομικοι μετανάστες/σοβιετικοί ζούσαν σε εργατικά κράτη(έστω Εκφυλισμένα κατά Τρότσκι) οπότε ξέρουν και από αντάρτικα(κατά β παγκόσμιο πόλεμο)αλλά και απο σοσιαλισμό.
Για την Ασία,υπάρχει στο Νεπάλ το ΚΚΝ(Μαοικο) που κάνει επανάσταση,ισχυρό αντάρτικο στην Ινδία,Στις Φιλλιπίνες κτλ.
Εχούν δωθεί οι ισχυρότερες αντιιμπεριαλιστικές μάχες(Κορέα,Βιετνάμ).


Κατ' αρχάς δεν μπορούμε να γενικεύουμε. Θα μιλούσαμε για Κορεάτες και Βιετναμέζους, αν είχαμε Κορεάτες και Βιετναμέζους. Εδώ όμως μιλάμε κυρίως για Αλβανούς κι άλλους Βαλκάνιους, και για Ασιάτες (Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς κτλ.). Ας δούμε πρακτικά αυτούς.
Αν εκτός από τις επαναστάσεις και τους αγώνες που σου ανέφερα πριν, η ευρωπαική εργατική τάξη έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αυτό είναι το "σχολείο" της αστικής δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, που παρέχει ιστορικά τις ευκαιρίες για ανάπτυξη του εργατικού κινήματος και της ταξικής συνείδησης μέσα από τους πυλώνες της, τον συνδικαλισμό, τα Κόμματα, τις εκλογές κτλ. Αυτά είναι καθαρά αστικού χαρακτήρα, αλλά χωρίς αυτήν την προετοιμασία και την ζύμωση αιώνων μέσα από αυτές τις αστικές διαδικασίες για να αναπτυχθεί το ανώτερο. Αντίθετα, οι προερχόμενοι από τα εργατικά κράτη, γνωρίσαν μονάχα την υποταγή και την καταπίεση, μακριά από και την παραμικρή και στοιχειώση οργάνωση και κοινωνική διεκδίκηση. Οι Αλβανοί, που ενώ στο Βορρά τους έχουν ακόμα πατριαρχικού τύπου κοινωνίες, στο καθεστώς του Χότζα δεν είχαν τα στοιχειώδη αστικά δικαιώματα. Είναι, πολιτικά, σαν να τους πήρες από τον Μεσαίωνα και να τους έφερες στον καπιταλισμό, να σου αναπληρώσουν το εργατικό σου κίνημα! Είναι ποτέ δυνατόν? Τα ίδια ισχύουν και για άλλου, Σταλινικού τύπου καθεστώτα. Το μόνο εργατικό κράτος, το οποίο παρείχε κάποιες ελευθερίες παραπάνω και κάποιες ευκαιρίες οργάνωσης, ενώ παράλληλα είχε και ένα έπίπεδο παραγωγής αρκετά ανεβασμένο, ήταν η Γιουγκοσλαβία. Κι από αυτούς δεν έχεις παρά ελάχιστους, ούτε μια χούφτα. Είναι τυχαίο? Ο πλέον ανεπτυγμένος λαός των Βαλκανίων ήταν, με ταξική κι εθνική συνείδηση, ταυτόχρονα και ο πλέον ρημαγμένος και κατεστραμμένος και γι αυτούς τα σύνορα δεν είναι ορθάνοιχτα? Γιατί?

μλσζ έγραψε:
Οπώς και να το κάνουμε δεν είναι και άσχετοι οι άνθρωποι.
Στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή το προλεταριάτο ίσως νιώθει μια ελιτοποιήση σε σύγκριση με αυτό του τρίτου κόσμου.


Εγώ δεν μίλησα για άσχετους. Για καθυστερημένουε πολιτική μίλησα. Μην το παίρνεις ως απόπειρα προσβολής αλλά ως αποτύπωση της πραγματικότητας. Δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει αυτή η τερατώδης υποτίμηση των παραδόσεων του εργατικού κινήματος, που ουσιαστικά είναι άρνηση της ιστορίας του κινήματος. Γιατί αγώνες ήταν κι "ο πόλεμος των χωρικών" στην Γερμανία. Μα δεν μπορείς να περιμένεις πως αν έφερνες τους εξεγερμένους αγρότες του Μεσαίωνα με μια χρονοκάψουλα εδώ σήμερα, θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να αποτελέσουν επαναστικό δυναμικό με εργατική ταξική συνείδηση?!

μλσζ έγραψε:
Αλλά ας υποθέσουμε οτι έχεις δίκιο.
Γιατί το Ρεσάλτο δεν μιλά για πολιτικα καθυστερημένους και στην Ελλάδα.Γιατί δεν μιλά για τους Τσιγγάνους,γιατί δεν μιλά για την Μουσουλμανική μειονότητα η οποία σε έναν βαθμό παίρνει γραμμη από την πρεσβεία της Τουρκίας???
Γιατί δεν καταγγέλνει την παράδοση της Αριστεράς που μια ζωή ζήταγε δικαιώματα για τις μειονότητες?Την στιγμή που αυτές και πολιτικά καθυστερημένες?
Αν το χοντρύνω ακόμη
Γιατί δεν μιλά και εναντίον των ναρκωμανών?


Τώρα μου μπλέκεις πολλά ζητήματα σε ένα. Κατ αρχάς το Ρεσάλτο δεν μιλάει εναντίον των μεταναστών, αλλά εναντίον της μετανάστευσης ως φαινομένου που παίρνει τερατώδεις διαστάσεις στην Παγκοσμιοποίηση, και εναντίον της στάσης της Αριστεράς πάνω στο ζήτημα. Υπάρχει διαφορά. Αν στο μέλλον διαψευστούμε (λέμε τώρα...) και αρχίσουν οι μετανάστες να αναπτύσσουν ταξική συνείδηση και να μπαίνουν μαζικά στο κίνημα και να συγκροτούν ένα γερό αφομοιωμένο και δυναμικά επαναστατικό σύνολο μαζί με την ευρωπαική εργατική τάξη, να είσαι σίγουρος, πως θα είμαστε οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε το λάθος μας και θα χειροκροτήσουμε αυτή την εξέλιξη. Αλλά δυστυχώς αντίθετη προς αυτήν την υπόθεση, είναι η ίδια η μαρξιστική θεωρία. Μου αναφέρεις τώρα κάποιους πληθυσμούς σχετίζοντας τους αυτούς με την μετανάστευση. Αυτό δείχνει πως δεν έχεις καταλάβει καν ποια είναι τα χαρακτηριστικά της μετανάστευσης. Πρώτα απ όλα όταν μιλάμε για ένα γενικό επίπεδο ανεβασμένο αυτό δεν παέι να πει πως δεν υπάρχουν λομπεν στοιχεία, και πως όλοι είναι επαναστάτες. Αλλά το γενικό επίπεδο είναι που μετρά, ο μέσος όρος, σε συνάρτηση με τον ρόλο της πρωτοπορείας, κι όχι οι εξαιρετικές περιπτώσεις. Αναφέροντας τσιγγάνους, μουσουλμάνους κτλ. μου αναφέρεις κάποιες μικρές μειοψηφίες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί κι αποτελούν μέρος της ελληνικής κοινωνίας εδώ κι αιώνες. Πράγμα που σημαίνει πως το ελληνικό εργατικό κίνημα αναπτύχθηκε κι έδωσε τους αγώνες του παρά αυτούς και σε πολλές περιπτώσεις με αυτούς. Από την άλλη πλευρά, το ζήτημα της μετανάστευσης έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Μόνο οι "επίσημοι" είναι πάνω από 1,5 εκατ. Όλοι ξέρουν πως συνολικά αγγίζει τα 2 και τα 3 εκατ. Μια απλή βόλτα στην Αθήνα να δεις το ποσοστό Ελλήνων και ξένων, θα σε πείσει. Από τα στόματα της ίδιας της εξουσίας ακούμε συνταρακτικές προβλέψεις. Ο Μάνος, παρουσιάζοντας το ως εξαιρετικό γεγονός βέβαια, μιλούσε αν δεν κάνω λάθος για 4-5 εκατομύρια μέσα σε λίγα χρόνια. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε το εξόχως προκλητικό "Εμείς είμαστε μια φιλόξενη χώρα και καλούμε όλους τους μετανάστες να έρθουν στην πατρίδα μας" την στιγμή που μας μαστίζει η ανεργία. Και την στιγμή που μιλάμε κάποιοι δυστυχισμένοι φτωχοδιάβολοι περνάνε τα σύνορα για να συναντήσουν την αυταπάτη της δυτικής τους ευτυχίας... Όλα δείχνουν πως σε βάθος χρόνου, όχι μόνο η ελλ. εργ. τάξη αλλά και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι μειοψηφία σε λίγα χρόνια. Αυτή η διαρκής κατάσταση ρευστότητας με την ουσιαστική κατάργηση των συνόρων τι σημαίνει? Πως ακόμα κι αν υπήρχε ελπίδα να συνειδητοιποιηθούν και να αφομοιωθούν στο ντόπιο προλεταριάτο οι ξένοι εργάτες, αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί δεν υπάρχουν καν αυτά τα περιθώρια. Η μια φουρνιά αντικαθιστά την άλλη, και η μια παρτίδα πετά έξω από την παραγωγή την προηγούμενη. Την ίδια στιγμή ακόμα και το μέσο για την ταξική εκπαίδευση και συνειδητοποίηση των εργατών, τα συνδικάτα, υπολειτουργούν και εν τέλει καταργούνται τυπικά. Η διαρκώς διογκούμενη ανεργία δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας, και όλοι στρέφονται εναντίον όλων. Μην μου μιλήσεις για τον ρατσισμό των Ελλήνων εδώ γιατί έχουμε πολλά παραδείγματα ενδομεταναστικής βίας και πάλης. Από τους Αλβανούς, όσοι δεν κατάφερουν να κάνουν δική τους επιχείρηση (υπάρχουν ήδη Αλβανοι εργολάβοι...), να καρπωθούν τα αγαθά της ιδιοκτησίας και να ζήσουν τον καπιταλιστικό τους παράδεισο, οι υπόλοιποι βιώνουν αυτό που έκαναν στους έλληνες πριν κάποια χρόνια. Αντικαθίστανται από άλλους φτηνότερους. Η βία μεταξύ Αλβανών και Βουλγάρων έχει να επιδείξει πολλά επεισόδια...
Αυτά είναι αναπόφευκτα συμπτώματα στην κοινωνία της αλλοτρίωσης και της βαρβαρότητας. Δεν μπορείς να τα παρακάμπτεις, θεωρώντας πως θα φτιάξεις τον καινούριο άνθρωπο μέσα στην καπιταλιστική ζούγκλα. Ο Ένγκελς έλεγε πως μόνο ο άνθρωπος του μέλλοντος, στον κομμουνισμό, θα απελευθερωθεί από την έγνοια της ατομικής του ύπαρξης. Μόνο με την πληθώρα των αγαθών και των προιόντων, όταν ο άνθρωπος θα έχει υποτάξει ολοκληρωτικά την φύση, και θα έχει θέσει στην υπηρεσία του την ανώτερη επιστήμη και σκέψη, θα μπορέσει να αγγίξει την ούσία του αλτρουισμού και της παναθρώπινης αλληλεγγύης. Ως τότε δεν μπορείς να ελπίζεις πως θα διαμορφώσεις το σύνολο των εργαζομένων σε επαγγελματίες επαναστάτες, κομμουνιστές που στην συνείδηση τους θα καθρεφτίζονται οι σπόροι της νέας συνείδησης. Δεν μπορείς να ελπίζεις ούτε καν σε μια πλειοψηφία. Σημαντικό ρόλο στην Μαρξιστική θεωρία έπαιζε και παίζει πάντοτε η πρωτοπόρα επαναστατική μειοψηφία, που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μαζών, και να τους ωθήσει στο να κάνουν την έφοδο τους στον ουρανό και να αυτοαπελευθερωθούν. Ως τότε, από την ίδια την φύση του καπιταλισμού και την εκμεταλλευτικής κοινωνίας γενικά, ο άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος από τα αντικειμενικά δεσμά της εξασφάλισης της ατομικής του ύπαρξης. Που σημαίνει αγαπητέ, ότι σε συνθήκες γενικής αποκτήνωσης και βαρβαρότητας, όταν θα επικρατεί το "όλοι εναντίον όλων" , οι χαρωπές ιδέες της "αντιρατσιστικής" Αριστεράς θα ακούγονται σαν ποντιακό ανέκδοτο. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά, και τότε ο μόνος υπέυθυνος θα είναι η ίδια η Αριστερά που αρνείται πεισματικά να επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα μπας και βγούμε από το αδιέξοδο... Στην Ρωσία της Επανάστασης, αλλά και του ΒΠΠ, ο ένδοξος Ρωσικός λαός, που είχε υψωθεί πιο ψηλά από τον καθένα, από τον λιμό και την εξαθλίωση παρουσίασε σημάδια κανιβαλισμού, σε όχι λίγες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει το βαρίδι της ατομικής ύπαρξης.
Όσον αφορά, το ζήτημα της Τουρκικής πρεσβείας και των μειονοτήτων, αν έχεις τέτοιου είδους "εθνικές" ανησυχίες μπορείς να διαβάσεις όχι ένα και δύο, αλλά πάμπολλα τεύχη του περιοδικού που έχουμε σχετικά άρθρα.

μλσζ έγραψε:
Ο κομμουνιστής είναι υπεράνω έθνους/κράτους.Δεν εννοώ οτι είναι εναντίον τους.Δεν υποστηρίζω την κατάργηση του έθνους κράτους,ούτε την κατάργηση των συνόρων.Μακάρι να μην υπήρχε μετανάστευση.
Αλλά από την στιγμή που υπάρχει ο κομμουνιστής συντάσσεται με τους καταπιεσμένους,με τα ΘΥΜΑΤΑ του Ιμπεριαλισμού και του Κράτους,όχι με τους ΘΥΤΕΣ.


Εδώ μπλέκεις ζητήματα κοσμοθεωρίας, με ζητήματα συγκεκριμένης στρατηγικής. Δεν μπορείς να λες πως ο κομμουνιστής είναι υπεράνω έθνους κράτους, όταν όλη του η ζωή καθορίζεται από αυτόν τον παράγοντα. Δεν είναι εξωγήινος ο κομμουνιστής. Οι προοπτικές του κι οι ορίζοντες του ξεπερνούν το έθνος κράτος, αλλά το σώμα του πατάει ακόμα στο έδαφος, που όλο και σε κάποιο έθνος κράτος θα ανήκει. Το έθνος κράτος είναι μια πραγματικότητα και με βάση αυτή σχεδιάζουμε την στρατηγική μας. Εσύ μπορεί να μην υποστηρίζεις την κατάργηση και την κατάργηση των συνόρων αλλά αυτό είναι μια βασική λειτουργία της παγκοσμιοποίησης, και ως κομμουνιστής οφείλεις να πάρεις θέση και να περισώσεις οτιδήποτε γόνιμο από το έθνος κράτος. Δεν μπορείς να απέχεις ως παρατηρητής. Το έθνος κράτος άπό την μια είναι ένα αντιδραστικό βαρίδι για την εξέλιξη του μέλλοντος, αλλά από την άλλη συμπυκνώνει και έχει να επιδείξει τον υψηλότερο πολιτισμό, το υψηλότερο επίπεδο σκέψης, την υψηλότερη μορφή οργάνωσης πολιτικής και κοινωνικής, τα μεγαλύτερα επιτεύγματα σε ταξικό επίπεδο και σε επίπεδο συγκρότησης του εργατικού κινήματος. Είναι εν ολίγοις ότι ανώτερο έχει να επιδείξει ως τώρα ο κόσμος. Η κατάργηση του από το κεφάλαιο, δεν μας παιρνά σε ένα ανώτερο επίπεδο αλλά μας γυρνάει σε προηγούμενα στάδια αποκτήνωσης και δουλείας. Αν μείνεις μόνο στο αντιδραστικό κομμάτι του και χειροκρτήσεις αυτήν την λειτουργία της παγκοσμιοποίησης που αποσυνθέτει το εθνος κράτος, τότε μαζί με την σαπουνάδα πετάς έξω από την σκάφη και το παιδί. Δεν υπάρχει τίποτα το επαναστατικό και προοδευτικό σε όλο αυτό το αναρχο νεοφιλελέυθερο προοδευτικο σοσιαλδημοκρατικο ευρωαριστερο εθνομηδενιστικό σκυλολόι. Όσον νωρίτερα το καταλάβεις τόσο καλύτερα.

μλσζ έγραψε:
Ο μετανάστης βιώνει μεγαλύτερη καταπίεση από τον Ευρωπαίο "ντόπιο".Και αν το θέλετε ο Ευρωπαίος "ντόπιος" είναι έστω και λίγο υπεύθυνος για την κατάσταση του μετανάστη.Από την Αποικιοκρατία εώς τις ιμπεριαλιστικες πολιτικές της Ε.Ε


Συνταραχτική η "μαρξιστική" λογική σου!!! Μένω άφωνος και άλαλος!!! Ο Ευρωπαίος εργάτης είναι υπέυθυνος για την αποικιοκρατία και τα εγκληματα της ΕΕ!!! Καταργείς στην πράξη την μαρξιστική κοινωνιολογία, και τον ταξικό διαχωρισμό της κοινωνίας, με τα αντικρουόμενα συμφέροντα μέσα σέ ένα έθνος!!! Η πολιτική ενός κράτους παύει να είναι πολιτική της κυρίαρχης τάξης του, και γίνετια ευθύνη όλου του έθνους! Μ έστειλες αδιάβαστο!!!

μλσζ έγραψε:
Το ΚΚΕ συντάχθηκε με τους πρόσφυγες της Μ.Ασίας,όχι σαν την ντόπια αντίδραση που τους έλεγε "τουρκοσπορους" και πόρνες.Λέτε να έκανε λάθος?


Πάλι γενικεύεις, και ξεχνάς κάτι σημαντικό. Ότι οι πρόσφυγες από την Μ.Ασία ήταν τα πλέον πολιτισμένα και προοδευτικά στοιχεία. Τα παράλια της Σμύρνης είχαν εξαιρετικό ανεπτυγμένο εμπόριο και οικονομία, ίσως περισσότερο κι από πολλές περιοχές της Ελλάδας τότε. Ακόμα και μικροαστοί έμποροι να ήταν οι Έλληνες, ερχόμενοι εδώ καταστραμμένοι και προλεταριοποιημένοι ήταν σε ένα πολιτισμικό και πολιτικό επίπεδο πολύ ανώτερο από ότι είναι σήμερα οι ορδές των δουλοπάροικων της Ανάτολής, που ξυπνάνε και κοιμούνται ευχαριστώντας τον Αλλάχ για το μουχλιασμένο ξεροκόμματο που τους δίνει... Σε πολλές περιπτώσεις ήταν πιο ανεπτυγμένοι κι από τον ντόπιο πλυθησμό.
Ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να μου φερνεις για παράδειγμα τι έγινε το 22, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, και να θες να μου κάνεις σύγκριση με το σήμερα, που έχει τόσο διαφορετικά ποιοτικά χαρκατηριστικά!

Αυτά, δεν θα επανέλθω. Διάβασε στην κεντρική σελίδα τα άρθρα του περιοδικού, για να ενημερωθείς για τις θέσεις μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες