Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Πούτιν: «Ήμουν αφελής σχετικά με τη Δύση»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Αναγνώστης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 21, 2023 3:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Πούτιν: «Ήμουν αφελής σχετικά με τη Δύση» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πούτιν: «Ήμουν αφελής σχετικά με τη Δύση»



Ο Πούτιν έχει διαβεβαιώσει σταθερά ότι η Δύση είχε προθέσεις να διαμελίσει τη Ρωσία σε πολλά κράτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε ότι έκανε λάθος περιμένοντας από τη Δύση να χτίσει εποικοδομητικούς δεσμούς με τη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Διευκρίνισε ότι, στην πραγματικότητα, η Δύση είχε σκοπό να διαλύσει το έθνος αντί να καλλιεργήσει θετικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το Ρώσο δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν που μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι ήταν ένας «αφελής» ηγέτης στα αρχικά στάδια της πολιτικής του καριέρας, παρά το ισχυρό παρελθόν του στη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι πίστευε ότι η Δύση είχε καταλάβει ότι η Ρωσία είχε γίνει μια εντελώς διαφορετική χώρα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και ότι καμία περαιτέρω ιδεολογική διαφορά δεν δικαιολογούσε σοβαρή αντιπαράθεση.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι ακόμη και όταν παρατήρησε δυτικές πρωτοβουλίες που υποστήριζαν την τρομοκρατία και τις αποσχιστικές τάσεις στη Ρωσία, πριν από δύο δεκαετίες, το απέδωσε στην «αδράνεια της σκέψης». Πίστευε ότι επρόκειτο για τη συνήθεια της Δύσης να πολεμά τη Σοβιετική Ένωση και θεώρησε ότι αυτή η οπτική ήταν ένας συμβάλλοντας παράγοντας.

Στην πραγματικότητα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Δύση εργαζόταν σκόπιμα για να υπονομεύσει τη Ρωσία. «Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, νόμιζαν ότι έπρεπε απλώς να περιμένουν λίγο ακόμα και μετά θα διέλυαν και τη Ρωσία».
Είπε ότι η Δύση δεν έβλεπε καμία ανάγκη για την ύπαρξη της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, με το σημαντικό πληθυσμό της. «Θα ήταν καλύτερα, όπως πρότεινε ο (πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, να τη χωρίσουμε σε πέντε μέρη και να τα υποτάξουμε ένα προς ένα».

Διευκρίνισε ότι αυτή η σκόπιμη δυτική στρατηγική βασιζόταν στην ιδέα ότι πολλά μικρότερα κράτη «δεν θα είχαν βαρύτητα ούτε δικιά τους φωνή και δεν θα είχαν έτσι καμία ελπίδα να υπερασπιστούν τα εθνικά τους συμφέροντα με τον τρόπο που έχει το ενωμένο ρωσικό κράτος».

Ο Ρώσος ηγέτης φαινόταν να υπαινίσσεται ένα άρθρο του 1997 που έγραψε ο Brzezinski, ένθερμος υποστηρικτής της σοβιετικής ανάσχεσης, ο οποίος πέθανε το 2017. Στο άρθρο, ο Brzezinski πρότεινε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να εγκαταλείψει «μια μάταιη προσπάθεια να ανακτήσει το κύρος της ως παγκόσμια δύναμη. " Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου πρότεινε επίσης ότι μια «χαλαρά συνομοσπονδιακή Ρωσία, που αποτελείται από μια Ευρωπαϊκή Ρωσία, μια Δημοκρατία της Σιβηρίας και μια Δημοκρατία της Άπω Ανατολής», θα ήταν ευκολότερο να καλλιεργήσει οικονομικές σχέσεις με τους γείτονές της.

Ο Πούτιν έχει διαβεβαιώσει σταθερά ότι η Δύση είχε προθέσεις να διαμελίσει τη Ρωσία σε πολλά κράτη. Προειδοποίησε ότι ο ρωσικός λαός μπορεί να αντιμετωπίσει εξαφάνιση εάν εκτυλισσόταν ένα τέτοιο σενάριο, τονίζοντας την κρίσιμη σημασία της διατήρησης της ενότητας ως βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της χώρας.



Από: Al Mayadeen English 17-12-2023

Πηγή: https://english.almayadeen.net/news/politics/-i-was-naive-about-the-west---putin
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες