Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η παρακμή της Αμερικής και ο εκφυλισμός της Δύσης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 29, 2020 9:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Η παρακμή της Αμερικής και ο εκφυλισμός της Δύσης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η παρακμή της Αμερικής και ο εκφυλισμός της Δύσης
Του Ηλία Παπαναστασίου



Τρεις περίπου μήνες πανδημίας κορονοϊού και πάνω από 207.000 νεκροί παγκοσμίως, τεράστια οικονομική καταστροφή και καταστάσεις που θυμίζουν τελευταίες μέρες της Πομπηίας μας οδηγούν σε μερικά θεμελιακά συμπεράσματα.

Πρώτον και βασικότερο. Αποσαθρώθηκε τελείως η εικόνα των ΗΠΑ παγκοσμίως.

Με την αποκάλυψη σκηνών Τρίτου Κόσμου όσον αφορά την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανείπωτης φτώχειας στις μεγαλουπόλεις με εκατόμβες θυμάτων κυρίως των Χαμηλότερων και φτωχότερων στρωμάτων και μαζικούς τάφους σε νησί έξω από την Νέα Υόρκη θα νόμιζε κανείς πως αναφερόμαστε σε συνθήκες γενοκτονίας Αφρικανικής χώρας και όχι για την Υπερδύναμη του πλανήτη.

Δεν συζητάμε βέβαια για την πολυπαινεμένη Νέα Υόρκη το καμάρι του Hollywood και της τεράστιας βιομηχανίας του Θεάματος των Αμερικανών. Θέαμα που συμπυκνώνει την πραγματικότητα αντιστρέφοντάς την και ωραίο Ποιώντάς την.

Ήταν μια τεράστια αποδόμηση του «Αμερικανικού Ονείρου» και της τεράστιας προπαγάνδας που χτίστηκε πάνω στα σαθρά θεμέλια του.

Το δεύτερο και σημαντικότερο χτύπημα στην Αμερικανική Ηγεμονία είναι πιο Μακροπρόθεσμο και αφορά την θέση της Αμερικής στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.

Οι ΗΠΑ με 27,2 εκατομμύρια ανέργους μέχρι πριν μερικές μέρες και προοπτική να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια, οικονομική ύφεση που μπορεί να φτάσει και το 10% αλλά και περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας που οδηγεί σε περιορισμό της εξαγωγικής ικανότητας και συνολικότερο μαρασμό της οικονομίας, με όλες τις παραπάνω «πληγές του Φαραώ» η Αμερική οδεύει σε οικονομική υποβάθμιση και δεύτερη θέση οριστικά στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με πρωτοκαθεδρία – ανεπιστρεπτί πλέον – της Κίνας.

Αυτή η προϊούσα «δευτεροποίηση» της Αμερικανικής Οικονομίας όχι μόνο υπονομεύει οριστικά την αμερικανική οικονομική πρωτοκαθεδρία αλλά κατοχυρώνει μακροπρόθεσμα την Ηγεμονία της Κίνας στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.

Η Αμερική βρίσκεται σε φάση πλήρους παρακμής, οικονομικής αλλά και πολιτιστικής ηθικής. Ποτέ δεν υπήρξε στην Παγκόσμια Ιστορία παράδειγμα χώρας που να παράκμασε τόσο γρήγορα και απότομα διαθέτοντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο «απόθεμα» όχι πολιτών αλλά κρετίνων και ανεγκέφαλων από τους οποίους αντλεί εκλογική πελατεία ο Τράμπ και γενικότερα οι ποπουλιστές της Δεξιάς. Μαζί με αυτούς τους «πολίτες» της «Δημοκρατίας των ηλιθίων» συγχρωτίζονται εκατοντάδες θρησκευτικές αιρέσεις –κυρίως προτεσταντών– με εκατομμύρια μέλη, παραθρησκευτικές οργανώσεις και παραστρατιωτικές ομάδες. Θυμίζει Κοινωνία τύπου «Mad Max», ένα δηλαδή συνονθύλευμα μαζανθρώπων και ανθρώπων του υποκόσμου, με τεράστια φτώχεια που αποκαλύφθηκε στους αδαείς με απότομο τρόπο, με περιθωριακούς που πεθαίνουν αβοήθητοι αλλά και έλλειψη οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού με τεράστιες ελλείψεις του Συστήματος υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

Μια Κοινωνία –ΗΠΑ– με χαμηλό ηθικό, ανύπαρκτη αλληλεγγύη και υποτυπώδες Κοινωνικό Κράτος που αυτάρεσκα προβάλλει τον εαυτό της σαν «Πρώτη Δύναμη» αλλά και «Πρότυπο Δημοκρατίας» ενώ θα έπρεπε να θεωρείται «η Αφρική Του Βορείου Ημισφαίριου». Γιατί ουσιαστικά οι ΗΠΑ είναι η «Προέκταση της Αφρικής στην Αμερικανική Ήπειρο».

Η «Γη της Επαγγελίας» και του American dream αποδείχτηκε μια μεγάλη φούσκα που έσκασε με κρότο. Ένα κινηματογραφικό υπερθέαμα που το περιέφεραν προπαγανδιστικά σε όλο τον πλανήτη μέσω της εικόνας και όπως όλα τα υπερθεάματα είχε τεράστια κεφάλαια προβολής, μεγάλους σπόνσορες αλλά μηδαμινό περιεχόμενο. Ένα τεράστιο Διαμάντι που διαλαλούσε την αξία του σαν – δήθεν – ισοδύναμη 48 καρατιών. Τελικά στην αγορά της Αμβέρσας πουλήθηκε ένα (1) ευρώ γιατί τελικά τόσο άξιζε. Απλά, ήταν ψεύτικο.

Θα χρειαστούν χρόνια για να συνέλθουν οι Αμερικάνοι
αλλά ποτέ δεν θα ξανακερδίσουν την ηγεμονία τους, τουλάχιστον αυτήν που είχαν μέχρι χτες. Αυτό ας το έχει υπόψη του ο «Προέδρος της Χλωρίνης», Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του στο ζήτημα της Πανδημίας του Κοροναϊού, προσπαθεί να στρέψει την προσοχή αλλού και ειδικότερα στην Κίνα.

Είναι φυσιολογική άλλωστε αυτή η αντίδραση. Και τις ευθύνες σου τις αποποιείσαι και τις ρίχνεις αλλού, αλλά και χρήματα αποζημίωσης ζητάς από την Κίνα. Ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε εσύ να πληρώσεις αποζημίωση για τα εκατομμύρια της Ισπανικής Γρίπης του 1918 και η οποία Ισπανική Γρίπη αποδεδειγμένα ξεκίνησε από Αμερικανικό έδαφος.

Η Κίνα είναι ο μεγάλος κερδισμένος και η νέα Παγκόσμια Δύναμη. Αφού κατάφερε μέσα σε Σαράντα χρόνια να γίνει Βιομηχανική και Επιστημονική δύναμη Πρώτης Γραμμής, αντιμετώπισε με εκπληκτική αποτελεσματικότητα την πανδημία του Κορονοϊού φανερώνοντας τεράστιες ικανότητες διαχείρισης, απίστευτης συλλογικότητας και υπεράνθρωπης καρτερίας και αντοχής.

Δεν είναι μόνο μια μεγάλη οικονομική δύναμη που παίρνει τα σκήπτρα από την Αμερική αλλά και ένας εκπληκτικός ιστορικός και πολιτισμένος λαός. Μια παλιά αποικία – μέχρι πριν μερικές δεκαετίες– έγινε Πρώτη Παγκόσμια Δύναμη. Τα επιτεύγματά της προκαλούν τον φθόνο άλλα και την συμπλεγματική χλεύη των πρώην αποικιοκρατών. Θα τους περάσει, θέλουν δε θέλουν! Ας καταλάβουν πως ο παγκόσμιος οικονομικός άξονας μετακινείται προς Ανατολάς και ο Κινέζικος Δράκος θα αντικαταστήσει τον Αμερικανό Καουμπόυ. Ο Homo Orientalis θα επικρατήσει επιβεβαιώνοντας το ρητό των Ελληνο–Ρωμαίων, Ex oriente Lux (Το φως ήλθε από την Ανατολή) και αποδεικνύοντας έτσι πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η Πολιτιστική Κληρονομιά ενός λαού δηλαδή το «συλλογικό ασυνείδητο» του Πολιτισμού του.

Σημείωση:
Διαβάστε και το άρθρο: «Αντι–κινεζική υστερία – Ποιοι την υποκινούν και ποιους εξυπηρετεί»
ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.com/2020/04/blog-post_65.html


Οι μεγάλοι Ιστορικοί Πολιτισμοί του Αρχαίου Κόσμου επιστρέφουν αποδεικνύοντας πως οι μεγάλοι Πολιτισμοί δεν εξαφανίζονται αλλά παραμένουν ζωντανοί στο συλλογικό ασυνείδητο και την ψυχή του λαού. Από αυτή την άποψη λίγα πράγματα έχει να μας πει ο Αμερικάνος Καουμπόυ που «Μεταπήδησε από την Βαρβαρότητα στην Παρακμή χωρίς να παράξει Πολιτισμό» (Όσκαρ Ουάιλντ).

Και η Δύση; Η Δύση κατέληξε από παλιά Αριστοκράτισσα σε «Περιφερομένη Πόρνη φτηνού αρώματος και χαμηλών τιμών». Προσφέρει ερωτική εκδούλευση στον Αμερικανό Νεόπλουτο η δε Ευρωπαϊκή Δύση στο Γερμανικό Παιδοβούβαλο.

Η Δύση της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού κατέληξε να μετατραπεί σε προσωποποίηση της Παρακμής και του εκφυλισμού, των θηλυκοποιήσεων ανδρών και των ανδροποιημένων γυναικών, των χρηματιστών και όχι των παραγωγών, του ιρρατιοναλισμού και όχι του ορθολογισμού, του καθολικού εκφυλισμού και όχι της ακμής.

Η οικονομία της είναι σε στασιμότητα, το Κοινωνικό της Κράτος ξεχαρβαλωμένο με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται νεκροί στα γηροκομεία εκατοντάδες ηλικιωμένοι. Ακόμη και η «πολυπαινεμένη» Σουηδία με το πολυδιαφημισμένο Κοινωνικό της Κράτος αποδείχτηκε μια φούσκα – αμερικανικού τύπου – με τεράστιες ελλείψεις και χιλιάδες νεκρούς ειδικότερα στα γηροκομεία.

Η μόνη που τα καταφέρνει καλυτέρα είναι η Γερμάνια. Γεγονός λογικό. Λογικότατο. Αφού εκμεταλλεύτηκε όλη την Ευρώπη με το «Νέο Μάρκο» δηλαδή το Ευρώ και αφού πλούτισε με τα ελλείμματα των Νοτίων χωρών και τα χαμηλά επιτόκια φρόντισε ανάλογα και τις υποδομές της στο Σύστημα Υγείας.

Είναι η Γερμανία
που επέβαλε με το «έτσι θέλω» περικοπές στα συστήματα Υγείας των περισσοτέρων χωρών και ειδικότερα της Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας κλπ. Το Γερμανικό Προτεσταντικό παχύδερμο έδειξε όλη την απανθρωπιά του στην Ιταλία αρνούμενη ουσιαστικά να την βοηθήσει γενναία λόγω της πανδημίας.

Η αυτοεξευτελιζόμενη Αμερική και η παρηκμασμένη Δύση θυμίζουν Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Μόνο ο Σοσιαλισμός σαν λύση
τις σώζει αλλά ελλείψει Κοινωνικών Υποκειμένων δηλαδή Κοινωνικών Τάξεων που επιθυμούν μαζικά και συνειδητά τον Σοσιαλισμό η προοπτική αυτή φαντάζει ουτοπική. Έως τότε η Δύση θα παρακμάζει διαρκώς περιφέροντας την σεσηπότα επιδερμίδα της στο κοινό, η Κίνα θα επελαύνει κ αι οι λαοί θα εμπνέονται από το παράδειγμα της δεύτερης και όχι της πρώτης.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες