Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
C.I.A., Ίδρυμα Soros και «ανεξάρτητα» δίκτυα στο ίντερνετ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 04, 2019 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: C.I.A., Ίδρυμα Soros και «ανεξάρτητα» δίκτυα στο ίντερνετ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
C.I.A., Ίδρυμα Soros και «ανεξάρτητα» δίκτυα στο ίντερνετ: πως «φτιάχτηκε» ο πόλεμος στη Συρία!
Του Ανδρέα Ζαφείρη




Ψάχνεις καριέρα: γίνε μέλος με 90.000 ευρώ.

Η «ανεξάρτητη» σελίδα Bellingcat έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή τα τελευταία χρόνια: έχει πρωτοστατήσει στην στήριξη της «αραβικής άνοιξης», στην αποκάλυψη «εγκλημάτων» του καθεστώτος Άσσαντ, στην αποκάλυψη εγκλημάτων «Ρώσων πρακτόρων».

Έχει γίνει μάλιστα σημείο αναφοράς για πολλές προσωπικότητες και συλλογικότητες της «αριστεράς» αλλά και του «αντιεξουσιαστικού» χώρου στο Δυτικό κόσμο, με τις μαχητικές της «αποκαλύψεις».


Τυπικά η σελίδα είναι ανεξάρτητη και δημιουργήθηκε από τον blogger Eliot Higgins. Σύμφωνα με το μύθο, ο Higgins ξεκίνησε το blogging στο σαλόνι του κάτω από το ψευδώνυμο Brown Moses το 2012, συγκεντρώνοντας και αναλύοντας φωτογραφίες από τη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Αν και ποτέ δεν επισκέφθηκε τη Συρία και χωρίς να μιλάει αραβικά, ο Higgins «απέδειξε» τη χρήση από τη συριακή κυβέρνηση βόμβων διασποράς, τη χημική επίθεση στη Ghouta από τις συριακές δυνάμεις κ.α.

Η μέθοδος δημοσιογραφίας του Bellingcat ονομάζεται “OSINT” (ευφυΐα ανοιχτού κώδικα) (sic!!), και στη πραγματικότητα δε βασίζεται ούτε στην έρευνα (επιτόπια ή μη), ούτε στη διασταύρωση πηγών, αλλά στην αναπαραγωγή ειδήσεων μέσω των social media.

Πρόσφατα
η σελίδα δημοσίευσε αγγελίες για να στρατολογήσει «ψηφιακό ερευνητή», ο οποίος θα διεξάγει σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Ο μισθός: 45.000-55.000 ευρώετησίως, ανάλογα με την εμπειρία.

Παράλληλα, σε άλλη αγγελία, αναζητεί Διευθυντή Επιχείρησης, με μισθό 70.000-90.000 ευρώ, υπεύθυνο για τα νέα γραφεία της Χάγης και την πρόσληψη διοικητικού και επιχειρησιακού προσωπικού.

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Ίσως.

Ποιος χρηματοδοτεί το «ανεξάρτητο» αυτό μέσο;

Το «ανεξάρτητο» blog, συμμετέχει στο London Project Investigathon, μια συνεργασία μεταξύ του Bellingcat, του Hacks / Hackers του Λονδίνου και του προγράμματος OCCRP για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά.

Το Σχέδιο Αναφοράς για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Γιατί;

Επειδή έχει άμεση συνδέση με τη CIA, μέσω της USAID, και τον George Soros, καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, χρηματοδοτείται ανοιχτά από αυτούς.

Η USAID δημιουργήθηκε αρχικά από τον JFK και από το 1963 πέρασε στην εποπτεία της CIA, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο του Βιετνάμ. Στη συνέχεια έχει ανάμιξη σε διάφορες επιχειρήσεις της Υπηρεσίας ανά τον κόσμο.

Φυσικά, όλα αυτά είναι μάλλον θεωρίες συνωμοσίας. Είναι γνωστό ότι η CIA είναι επικοινωνιακό παραμύθι της Στάζι, ότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν ποτέ καμία ανάμειξη με τα media και ότι ο Αι-Βασίλης πίνει coca-cola.

Τι εννοείς «δεν υπάρχει Αι-Βασίλης;»!!

ΠΗΓΗ:
https://iskra.gr/c-i-a-%ce%af%ce%b4%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%b1-soros-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%af%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες