Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι «παραιτηθείτε» έργο και αυτό της «αριστεράς»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 14, 2016 9:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι «παραιτηθείτε» έργο και αυτό της «αριστεράς» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «παραιτηθείτε» έργο και αυτό της «αριστεράς»Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Στάθης, στο σημερινό του κείμενο, για τους «παραιτηθείτε»:

«Ο αχταρμάς των «παραιτηθείτε» απέκτησε φωνή λόγω των έργων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φωνή, αλλά άλογη φωνή, διότι οι «παραιτηθείτε» δεν ξέρουν τι λένε. Με την έννοια ότι μιλούν τη γλώσσα του «ιδιώτη». Και πολλοί ιδιώτες μαζί δεν συνιστούν απαραιτήτως ένα πολιτικό υποκείμενο, καθΆ ότι ακριβώς ιδιώτες. Αποτελούν απλώς ένα αμάλγαμα νοσταλγίας του άθλιου παρελθόντος της μεταπολίτευσης και ταυτοχρόνως μια απειλητική προδιαγραφή του μέλλοντος που προγράφει την ελπίδα για τους ανθρώπους. Οι κινούντες ιστοί τους «παραιτηθείτε» απαρτίζονται από ένα κράμα νεοφιλελευθερισμού και φασισμού ιδιαζόντως ειδεχθές, που ταυτοχρόνως ενσωματώνει την κεντροαριστερά και αναβαθμίζει την προοπτική που ευθύς εξαρχής είχε ο «εκσυγχρονισμός» για την εκβαρβάρωση των κοινωνιών και το σκλάβωμα των πολιτών…».


Ολόκληρο το κείμενο εδώ:
http://www.enikos.gr/stathis/394085,Preloydio-Dixasmoy.html


Εύστοχες οι επισημάνσεις του Στάθη, αλλά επικαλύπτεται και αποκρύβεται η πλέον ουσιαστική: Η αγελαία εμπορευματοποίηση και των λαϊκών κινητοποιήσεων που δίνει τη δυνατότητα και στο «κράμα» της «εκσυγχρονιστικής» βαρβαρότητας (δεξιάς-ακροδεξιάς- κεντροαριστεράς) να παίζουν στην «αγορά» των «λαϊκών αγώνων»!!!

Ο έσχατος εξευτελισμός κάθε λαϊκής εκδήλωσης, είναι η εμπορευματοποίησή της, η μετατροπή της, δηλαδή, σε καταναλωτικό προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης.

Αυτός ο εξευτελισμός και η ακραία γελοιοποίηση,
αφυδατώνουν και εξατμίζουν κάθε χυμό επαναστατικό από τη λαϊκή κινητικότητα: Την αγωνιστική αυτενέργεια, την αυτό-οργάνωση και την κινηματική ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, δηλαδή τη διαλεκτική της ΡΗΞΗΣ και της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με το καθεστώς…

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις μετατρέπονται από ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ σε εμπορικά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, χειραγωγούμενα, αγελαία, χωρίς καμία κινηματική λειτουργία: Πολιτική και Οργανωτική…

Έτσι έχουν μετατρέψει τις λαϊκές κινητοποιήσεις οι «αριστεροί» έμποροι των λαϊκών αγώνων: Σε «αριστερό» και συνδικαλιστικό πολιτικό εμπόριο, σε θεατρικές παραστάσεις, σε θέαμα ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένο στη «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» του καθεστώτος (κατοχική «νομιμότητα» σήμερα)…

Επί δεκαετίες η «αριστερά» (σε όλες, σχεδόν, τις ποικιλίες της), συστηματικά και σταθερά, αλλά και με υπερβάλλοντα ζήλο, …αγωνίστηκε να αφαιρέσει κάθε επαναστατική λειτουργία και πνοή από τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Επί δεκαετίες δολοφονούσε ανελέητα τη διαλεκτική της ρήξης και της σύγκρουσης με το καθεστώς, την κινηματική διαλεκτική της αγωνιστικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ, της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ προοπτικής και της αυτό-οργάνωσης.

Έτσι μετέτρεψε τη «λαϊκή κίνηση» σε ακινησία, σε ένα «υλικό» πολιτικής εμπορίας, σε μια νεκρή «μάζα» κομματικής και συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης…

Είναι η «αριστερά», συνεπώς,
που επέβαλε το «αγελαίο» των λαϊκών αγώνων, και άνοιξε έτσι το δρόμο στο εμπόριο των λαϊκών κινητοποιήσεων και σΆ αυτούς που τρόμαζαν κυριολεκτικά από κάθε λαϊκή κινητοποίηση, που δίωκαν βάναυσα κάθε λαϊκή κίνηση…

ΤΩΡΑ εμπορεύονται και αυτοί το έργο της «αριστεράς»: την απονέκρωση των λαϊκών εκδηλώσεων και τη χυδαία εμπορία τους…

Οι «παραιτηθείτε» έργο και αυτό είναι της «αριστεράς»: Η εκδίκηση της Ιστορίας για την καθεστωτική ενσωμάτωση της «αριστεράς» και τη μετατροπή της σε Δεξιά και ακροδεξιά της Νέας Τάξης (του 4ου Ράιχ)….

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 15, 2016 4:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γράφει:Γεράσιμος Χολέβας
«Παραιτηθείτε»: Ένα δωράκι στην κυβέρνηση…
Το πολιτικό αδιέξοδο των «Παραιτηθείτε» και το επικοινωνιακό παιχνιδάκι του ΣΥΡΙΖΑ
Tο παραμυθάκι που μας διηγήθηκαν στην αρχή οι «Παραιτηθείτε» («ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα») έχει, πια, χαθεί κάπου στο δρόμο προς την …αντίσταση.

Κόμματα και χρώματα θα έχει η συγκέντρωση της Τετάρτης. Για συνδικάτα δεν έχουμε ακούσει κάτι, αλλά όλο και κάποια θα καλέσουν. Είναι από εκείνα τα συνδικάτα και τις ενώσεις που δεν κατέβαιναν ποτέ στο πεζοδρόμιο, παρά μόνο σε κινητοποιήσεις όπως αυτές των «Μένουμε Ευρώπη».


Ποιοι είναι οι διοργανωτές της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε» έχει γραφτεί, ξαναγραφτεί και αποδειχθεί. Ορισμένα κατατοπιστικά στοιχεία για τις πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες τους μπορείτε να διαβάσετε εδώ (μια συνοπτική παρουσίαση από τον Jo Di Graphics,όπως δημοσιεύθηκε στο info-war.gr).

Πρόκειται για στελέχη, πρώην στελέχη και φίλους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Επίσης, έχουν δηλώσει συμμετοχή …αντιστασιακές προσωπικότητες, όπως ο Θάνος Τζήμερος.

Δεν έχουν δικαίωμα να καλέσουν σε μια συγκέντρωση όλοι αυτοί; Φυσικά και έχουν. Από εκεί και πέρα κρίνονται, όπως όλοι, και αποκαλύπτονται.

Ζητούν εφαρμογή της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…


Κάθε κινητοποίηση, όποιος κι αν τη διοργανώνει, έχει κάποια αιτήματα. Ακόμα κι αν συμμετέχουν σε αυτή ετερόκλητα στοιχεία υπάρχει ένας βασικός πυρήνας διεκδικήσεων. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος άλλος που θέλει να «πειράξει» τα αιτήματα των διοργανωτών του «Παραιτηθείτε».

Εάν διαβάσει κανείς με προσοχή το …αγωνιστικό πλαίσιο θα του δημιουργηθεί μια απορία: Γιατί κινητοποιούνται οι «Παραιτηθείτε»;

Ο μοναδικός λόγος που προκύπτει είναι ένας: Θεωρούν πως τα κόμματα τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.α) θα είναι καλύτεροι εκφραστές και διαχειριστές της πολιτικής που, ήδη, εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Πουθενά δεν εναντιώνονται στην ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης.
Όποιος θέλει να το δει ολόκληρο μπορεί να το βρει στη σελίδα τους στο facebook. Είναι αποκαλυπτικό. Ζητούν, λένε, «αλλαγή πολιτικής τώρα» και στη συνέχεια, που εξηγούν τι εννοούν, γίνονται όλα αντιληπτά. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μετα μνημόνια. Τα ξεπερνούν με ένα γενικό «ζητάμε την γρήγορη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στα πρότυπα της Κύπρου».

Συμφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις και δεν το κρύβουν και καθόλου.
Είναι υπέρμαχοι των «μεταρρυθμίσεων», όπως τις ορίζει το μνημόνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, δηλαδή ό, τι υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι (μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ), τον Αύγουστο, για να «σωθεί η χώρα»….

…από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι

Τα γενικόλογα περί «μείωση του ΦΠΑ και των έμμεσων και άμεσων φόρων» και περί «δραστικών περικοπών δαπανών παντού» (με τη σημείωση «να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος») δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνταγή της ΝΔ για την εφαρμογή του μνημονίου. Αυτά ακριβώς που λένε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, στη Βουλή και στα ΜΜΕ.

Όπως είναι αναμενόμενο οι συνεχιστές του «Μένουμε Ευρώπη» γράφουν: «Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη και η οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε συνθήκες ανάπτυξης». Το ίδιο λέει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε όλους τους τόνους.

Τα περί «παλαιοκομματισμού» μόνο σαν αστεία μπορεί να ακουστούν από άτομα που κομματικά και πολιτικά συνδέονται με την πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο φαιδρά είναι και τα περί «ταξικού στιγματισμού συμπολιτών από την Αριστερο- Δέξια συγκυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις υποκριτικές κραυγές του Γιώργου Κυρίτση και του Γιώργου Κατρούγκαλου, εξυπηρετεί σαφώς ταξικές πολιτικές. Ταξικές πολιτικές σε ακριβώς ανάποδη κατεύθυνση από εκείνη που επικαλούνται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ταξικές πολιτικές που υπερασπίζονται και τα κόμματα που υποστηρίζουν οι «Παραιτηθείτε».

Είναι το ίδιο πολιτικό σχέδιο που διέλυσε και διαλύει τη ζωή των εργαζομένων, των ανέργων, της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Οι διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» δεν ζητούν καμία αλλαγή πολιτικής. Απλά, θέλουν να εφαρμόσουν το μνημόνιο και τις «μεταρρυθμίσεις» οι εκπρόσωποι των κομμάτων τους (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι). Ας μη μας κάνει εντύπωση, βέβαια, αν τους δούμε αυτούς να συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, θα χαρεί κι ο Λεβέντης που ζητάει οικουμενική και στήνεται στους διαδρόμους της Βουλής, για να ανοίγει διαλόγους με βουλευτές και μετά να τους λέει στην τηλεόραση.

Η στοργή στους «Παραιτηθείτε» από τους Πρετεντέρηδες


Η Νέα Δημοκρατία στην αρχή προσπάθησε να πει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε». Τελικά, όπως αναφέραμε, θα πάει ο αντιπρόεδρος της Αδ. Γεωργιάδης κι ενδεχομένως κι άλλα στελέχη της. Στήριξη στη συγκέντρωση παρέχουν και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω δηλώσεων στελεχών του και μέσω της «Αυγής», χρεώνει τη συγκέντρωση στη Νέα Δημοκρατία. Μετά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, πως «το κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής» η συγκέντρωση της Τετάρτης έγινε κεντρικό θέμα της πολιτικής ζωής. Από εκεί που ελάχιστοι είχαν ασχοληθεί με τους «Παραιτηθείτε» ξαφνικά έγιναν σταρ.

Αλήθεια, θυμάται κανείς να αντιμετωπίζεται με τέτοια στοργή μια συγκέντρωση;
Ναι, έγινε μια φορά ακόμα, όταν αντιμετωπίστηκαν, με αγάπη, οι «Μένουμε Ευρώπη».

Είναι απολαυστικός ο διάλογος του Γ. Πρετεντέρη, στο δελτίο του MEGA, με τον Μ. Επιτροπάκη (δήλωσε ανοιχτά πως είναι ΠΑΣΟΚ), εκπρόσωπο των «Παραιτηθείτε».Το βίντεο του διαλόγου μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το επικοινωνιακό παιχνιδάκι του ΣΥΡΙΖΑ

Οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δήλωση Φίλη, για να πούνε, τελικά, πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις. Οι κυβερνητικοί παράγοντες εκνευρίζονται που τολμούν και τους λένε διάφορα περί διώξεων συγκεντρώσεων.

Από την άλλη μεριά οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού εμφανίζονται σαν να είναι οι αντιστασιακοί που τους κόψανε το δικαίωμα στη διαδήλωση. Ανάθεμα κι αν θυμούνται πότε (κι εάν) πήγαν τελευταία φορά σε συγκέντρωση (εκτός από αυτή των «Μένουμε Ευρώπη»)! Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδ. Γεωργιάδης υπερασπίζεται το δικαίωμα της διαμαρτυρίας στο πεζοδρόμιο! Κωμωδία κακής ποιότητας…

Ποιόν έχει ωφελήσει, μέχρι τώρα, η ιστορία με τους «Παραιτηθείτε»; Η πρώτη ανάγνωση λέει πως οι «Παραιτηθείτε» κέρδισαν από τις δηλώσεις Φίλη και ό, τι ακολούθησε. Σωστό είναι αυτό. Μετά τη δήλωση Φίλη η συγκέντρωση έγινε κεντρικό πολιτικό θέμα, όπως ήδη αναφέραμε.

Από εκεί και πέρα, όμως, ποιος κερδίζει;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! Εμφανίζεται ξανά σαν «αριστερή» που την πολεμάει το παλιό κατεστημένο, με κατευθυνόμενες συγκεντρώσεις «κατσαρόλας», όπως οι ίδιοι λένε.

Φαντασιώνεται και υποστηρίζει πως είναι μια επαναστατική κυβέρνηση που οι αντιδραστικές δυνάμεις πάνε να την ανατρέψουν! Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν την ευκαιρία να πούνε «είμαστε αριστεροί» και μας «χτυπάει το παλιό, το σάπιο σύστημα»! Εδώ δεν μιλάμε για μια κακή κωμωδία, αλλά για μια αποτυχημένη φάρσα…

Το πολιτικό αδιέξοδο των «Παραιτηθείτε»

Οι διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» έχουν ένα βασικό πρόβλημα: Ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί για να εφαρμοστούν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση! Κι όμως, έτσι είναι. Έχουν το ίδιο πρόβλημα που έχει και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται συνολικά με την πολιτική τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει και κάνει ακριβώς τα ίδια με τα «οράματα» των «Παραιτηθείτε»:
Και μνημόνια υπογράφει και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία («αξιοποίηση» λέγεται αυτό στη γλώσσα των «Παραιτηθείτε» και του ΣΥΡΙΖΑ) και τσακίζει μισθωτούς και συνταξιούχους κι ευνοεί αυτούς που κατέχουν. Και υπέρ της «ανταγωνιστικότητας στην οικονομία» είναι και υπέρ της «αγοράς» είναι.


Και κάτι βασικό: Είναι υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε κόστος, όπως ακριβώς θέλουν και οι «Παραιτηθείτε».

Μια ερώτηση προς τους «αγωνιστές» του «Παραιτηθείτε»:

Όλα αυτά τα χρόνια πού βρισκόσασταν; Τόσα χρόνια βαρβαρότητας που ήσασταν κρυμμένοι; Μήπως κάπου εκεί κοντά στις κυβερνητικές θέσεις που κάθονται τώρα οι κυβερνητικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Μήπως λέγατε πως κάθε συγκέντρωση ήταν «ενάντια στην οικονομία», «εμπόδιζε την αγορά», «χάλαγε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό» κι άλλα τέτοια;


Κατά τα άλλα οι «Παραιτηθείτε» εμφανίζονται σαν να είναι οι διοργανωτές της πρώτης διαδήλωσης εναντία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! Από την πλευρά της η κυβέρνηση εμφανίζεται διωκόμενη από το «παλιό»! Και κωμωδία και φάρσα…

Τελικά, οι «Παραιτηθείτε» έχουν γίνει το καλύτερο δωράκι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΠΗΓΗ:
http://www.imerodromos.gr/paraiththeite-syriza/

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3103

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 16, 2016 7:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ντουντούκα του Τζήμερου …αχρήστευσε τις αναλύσεις…Όλες οι αναλύσεις για τους «παραιτηθείτε» …αχρηστεύονται με τη ντουντούκα του Τζήμερου.
Το να κατεβαίνει ο Τζήμερος με ντουντούκα στο Σύνταγμα τα λέει όλα…
Κάθε λόγος είναι περιττός πλέον…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες