Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η Φαιά Πανούκλα με «αριστερές» φορεσιές...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 967

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 10, 2016 6:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η Φαιά Πανούκλα με «αριστερές» φορεσιές... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η Φαιά Πανούκλα με «αριστερές» φορεσιές…


Η χαριστική βολή του Eurogroup:
Θεσμοθέτησε το καθεστώς της
Ελληνικής ΑΠΟΙΚΙΑΣ…


Η κυβέρνηση αυτή, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, θα καταγραφεί στην ιστορία, σαν το «αριστερό» όνειδος, σαν ένας εφιάλτης του ολοκληρωτικού ολέθρου και της μαλθουσιανής φρίκης…

Μια ιδεολογική και πολιτική διάσταση αυτού του «αριστερού» εφιάλτη είναι η φρενοβλάβεια της θριαμβολογίας…

Σπέρνουν τα δωσίλογα ανδρείκελα τον όλεθρο και τη φρίκη και θριαμβολογούν, εμφανίζοντας την καταστροφή σαν επιτυχία!!!


Υποτάσσονται ολοκληρωτικά στις μαφίες του χρήματος και στους μηχανισμούς του 4ου Ράιχ και πανηγυρίζουν, λες και αυτοί να εξανάγκασαν σε ήττα τους νέους αποικιοκράτες!!!

Τώρα θριαμβολογούν με τη νέα απόφαση του Eurogroup (ένα από τα όργανα των νέων αποικιοκρατών)…

Θριαμβολογούν για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ μετατροπή της Ελλάδας σε ΑΠΟΙΚΙΑ. Διότι η θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών, για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει το δικαίωμα παρέμβασης ή μονομερών ενεργειών, είναι αποικιοκρατική θεσμοθέτηση.

Θεσμοθέτηση που καταργεί και αυτά τα διακοσμητικά «δημοκρατικά» ντεκόρ της Βουλής. Τη μετατρέπει πλέον σε θεσμοθετημένο κατοχικό όργανο…

Ο Τσίπρας και όλα τα κυβερνητικά απανθρωπάρια πανηγυρίζουν γι αυτόν το ιστορικό τους «άθλο»: Τέτοια σχιζοφρένεια δωσιλογισμού και παραληρηματικής ΑΠΑΤΗΣ.

Ένα ΕΓΚΛΗΜΑ εσχάτης προδοσίας, έγκλημα που ακυρώνει ακόμα και τα δημοκρατικά ψήγματα της εθνικής Βουλής (ολοκλήρωση της αποικιοκρατικής κατοχής) το εμφανίζουν, θριαμβολογικά, σαν «εθνική» επιτυχία…

Θριαμβολογούν για το έγκλημά τους καταφεύγοντας στη γνωστή συνταγή τους: Ψέμα, ψέμα αλαζονικό, ψέμα μοχθηρό…

Το ψέμα της «αριστερής» ασάφειας: Αυτό της ελάφρυνσης του χρέους…

Άλλη μεγάλη ΑΠΑΤΗ. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται, στην απόφαση του Eurogroup, «κούρεμα» χρέους.

Το αντίθετο.
Αυτό που διαμηνύεται σταθερά από το Βερολίνο, είναι ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα «κουρέματος», με βάση το άρθρο 125 της Συνθήκης της ΕΕ.

Αυτό που τέθηκε στο τραπέζι του Eurogroup είναι κάποιες τοποθετήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίες δίνανε διάφορες και ασαφείς εκδοχές «κουρέματος» του χρέους. Εκδοχές «αναζήτησης» (!) τρόπων ελάφρυνσης του χρέους.

Γι αυτήν την ασαφή υπόσχεση «ψαξίματος» τρόπων ελάφρυνσης του χρέους θριαμβολογεί, για επικοινωνιακούς λόγους, η κυβέρνηση του ψεύδους: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται…

Έδωσαν τα ανδρείκελα γη και ύδωρ στους τοκογλύφους, αποδέχτηκαν τη θεσμοθέτηση του ολοκληρωτικού και εξευτελιστικού ξεπεσμού μας σε ΑΠΟΙΚΙΑ και πανηγυρίζουν οι εγκληματίες εσχάτης προδοσίας για τις ασαφείς εκδοχές και αοριστολογίες περί «κουρέματος» του χρέους…

Μας δουλεύουν ασύστολα…

Μας δουλεύουν πανηγυρικά…

Η Φαιά Πανούκλα με «αριστερές» φορεσιές…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 11, 2016 8:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κυβέρνηση Φραγκεστάιν (ή οι κατά Τσίπρα «καλές ειδήσεις» από το Eurogroup)
Παναγιώτης Μαυροειδής




Ή Πρωθυπουργική δήλωση ξεχείλιζε από χαρά και ενθουσιασμό:
«Μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας, είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις από το Eurogroup».


Αυτά δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή την απόφαση του Eurogroup της 9ης Μαΐου 2016.

Μετά το αλησμόνητο (και ποιητικό) success story του Σαμαρά, ας περιηγηθούμε στο βασίλειο επιτυχιών του ΣΥΡΙΖΑ.


Πρώτη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ: Ένα νέο Μνημόνιο γεννιέται

Ας αφήσουμε το κείμενο της απόφασης να μας τα πει:

«Η Ελλάδα θα εφαρμόσει ως μέρος των προαπαιτούμενων δράσεων για την πρώτη αξιολόγηση:

*Ένα πρώτο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων ύψους εως 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2018. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, μεταρρύθμιση της ατομικής φορολογίας και πρόσθετους δημοσιονομικούς παράγοντες όπως μεταρρύθμιση του ΦΠΑ και μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου τομέα».


Η κυβέρνηση δεν κρύβει λοιπόν τη χαρά της για τη συνομολόγηση με τους Εταίρους Της ενός ακόμη Μνημονίου, για το οποίο μάλιστα, όπως προκύπτει από το ίδιο το κείμενο της απόφασης, πρέπει να γίνουν κάποιες επισημάνσεις:

• Περιγράφεται ως «πρώτο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων». Δηλαδή, θα έχουμε και δεύτερο και τρίτο. Και αυτό το «θα» δεν είναι του χαρακτήρα των «θα» του ΣΥΡΙΖΑ.

• Ρητά γίνεται αναφορά σε «πρόσθετους δημοσιονομικούς παράγοντες όπως μεταρρύθμιση του ΦΠΑ και μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου τομέα».

Δηλαδή, έρχεται σφαγή που δεν έχει μπει ακόμη ανοιχτά στη συζήτηση, με φοροληστεία και απολύσεις/περικοπές διάλυσης δημόσιων υπηρεσιών. Το γελοίο είναι πως το ίδιο διάστημα η κυβέρνηση και τα γνωστά κανάλια διατείνονται πως …αυξάνονται οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων!

Δεύτερη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ: Εισαγωγή στο Διαρκές Μνημόνιο

Παραθέτουμε από το κείμενο της απόφασης:


«Έναν πρόσθετο μηχανισμό επείγουσας επέμβασης, ο οποίος θα νομοθετηθεί ώστε να διασφαλίσει πως ένα πακέτο μέτρων, συμπεριλαμβανομένων μη προαιρετικών μέτρων, θα εφαρμόζεται αυτόματα μόλις υπάρξουν αντικειμενικά στοιχεία απόκλισης από τους τον ετήσιο στόχο του προγράμματος για πρωτογενές πλεόνασμα (3,5% στο μεσοπρόθεσμο μέλλον). Εφόσον τα μέτρα ενεργοποιηθούν ως προσωρινά όταν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, μόνιμα δομικά μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τα έσοδα, θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ τον επόμενο χρόνο, ως μέρος της κανονικής διαδικασίας προϋπολογισμού, με στόχο να φέρουν τον προϋπολογισμό δομικά και πάλι στο σωστό δρόμο. Εξαιρέσεις στην ενεργοποίηση του μηχανισμού περιορίζονται μόνο σε έκτακτα γεγονότα με μείζονες οικονομικές συνέπειες εκτός ελέγχου της κυβέρνησης. Τέτοιες εξαιρέσεις θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς».

Μετάφραση: Κάθε φορά που θα διαπιστώνεται «απόκλιση», θα λαμβάνονται «πρόσθετα» μέτρα, τα οποία θα εκκινούν ως προσωρινή διόρθωση, αλλά τελικά θα ενσωματώνονται ως «μόνιμα δομικά μέτρα».


Το Μνημόνιο λοιπόν, ακολουθώντας επακριβώς τις απαιτήσεις του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ (αναλυτικά έχει εξηγηθεί εδώ 1), αφενός καθίσταται Μόνιμο και αφετέρου δεν απαιτείται πλέον νομοθέτηση και έγκριση για αυτό. Έτσι δε θα δυσκολεύονται και οι όποιοι 153 να σηκώνουν το χέρι τους και να δυσκολεύονται μετά να δημαγωγούν στις περιφέρειες…

Ας θυμηθούμε ότι το …τραγικό δίλημμα που έθετε πριν λίγες μέρες η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τούτο: «Δέσμευση για πρόσθετα μέτρα μέσω του ‘’δημοσιονομικού κόφτη’’ ή και προκαταβολική νομοθέτησή τους;».

Επρόκειτο για γελοίο προπαγανδιστικό εφεύρημα απόκρυψης της αντιδραστικής ουσίας της απόφασης που είχε ήδη παρθεί: Να δεσμεύονται στην ΕΕ και να υλοποιούν, χωρίς να μπαίνουν ούτε καν στον κόπο τυπικής νομοθέτησης και έγκρισης στη Βουλή!

Πρόκειται για απόφαση τομή: ο «δημοσιονομικός κόφτης» δεν αφορά μόνο το νέο ΣΥΡΙΖΟ-μνημόνιο αλλά θα ισχύει πάντοτε.

Τρίτη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ: θεμέλιος λίθος οι ιδιωτικοποιήσεις

Διαβάζουμε από το κείμενο της απόφασης:

«To Εurogroup υπενθυμίζει ότι ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι θεμέλιος λίθος του νέου προγράμματος του ESM. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία για την επερχόμενη υιοθέτηση του νόμου που θα θεσπίζει το συμφωνηθέν Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων».

Τέταρτη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλείεται οποιαδήποτε διαγραφή του χρέους


Υποτίθεται ότι παρά τις όποιες «λογικές και αναγκαίες» υποχωρήσεις, η κυβέρνηση θα «έπαιρνε κάτι» για την ελάφρυνση του χρέους.

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς πήρε:


«Σε συμμόρφωση με τα ανακοινωθέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup το καλοκαίρι του 2015, το Eurogroup είναι έτοιμο να εξετάσει, εφόσον είναι αναγκαίο, πιθανά πρόσθετα μέτρα για το χρέος τα οποία θα στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι οι ανάγκες αναχρηματοδότησης της Ελλάδας διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα μακροπρόθεσμα. Αυτά τα μέτρα θα είναι εξαρτώμενα από την πλήρη εφαρμογή μέτρων συμφωνηθέντων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM και θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, από τη στιγμή που όλα τα προαπαιτούμενα θα έχουν πλήρως εφαρμοστεί.
Το Eurogroup συμφωνεί πάνω στις ακόλουθες κατευθυντήριες αρχές για τα πιθανά πρόσθετα μέτρα για το χρέος 1) διευκόλυνση της πρόσβασης στις αγορές 2) εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμής 3) παροχή κινήτρων για τη διαδικασία προσαρμογής της χώρας και 4) ελαστικότητα στην αντιμετώπιση αβέβαιης αύξησης του ΑΕΠ και μελλοντικής εξέλιξης των επιτοκίων.
(…) Το Eurogroup επαναβεβαιώνει ότι ονομαστικό κούρεμα αποκλείεται και ότι όλα τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο της ΕΕ και το νομικό πλαίσιο του ESM και του EFSF».
διαδικασίες όπου είναι απαραίτητο, το Eurogroup είναι έτοιμο να υποστηρίξει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος του ESM.»


Μετάφραση: «Θα δουν» αργότερα, αν χρειάζεται, πάντα στο βαθμό που εκπληρώνεται η υλοποίηση των Συμφωνημένων Μνημονίων, μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της πληρωμής του χρέους, αποκλειομένης φυσικά ρητά οποιασδήποτε διαγραφής του.

Αυτό και αν είναι «επιτυχία» για το ΣΥΡΙΖΑ!
Πρόκειται για άθλο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνο το …θρίαμβο της απόφασης της 20ης Φλεβάρη του 2015, όταν για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δήλωνε πως δεσμεύεται ότι θα κάνει όλες τις πληρωμές της για το χρέος «πλήρως και εγκαίρως».

Μέτωπο ανατροπής των μνημονίων και της κυβέρνησης Φραγκεστάιν.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με τα παραμύθια και τις αυταπάτες.

Το ζήτημα με το ΣΥΡΙΖΑ
δεν είναι ότι «περιορίζεται σε λίγα μέτρα ανακούφισης, χωρίς να προχωράει στις αναγκαίες ρήξεις», όπως και τώρα αναμασούν όσοι δε θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Όταν η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «καλές ειδήσεις» και επιτυχίες τα πλέον αντιδραστικά αντεργατικά μέτρα που συνομολόγησε μαζί με τους εταίρους της στην ΕΕ, η προσοχή πρέπει να αφορά τον αντιδραστικό δρόμο στον οποίο βαδίζει και το συνακόλουθο αυταρχισμό, μαζί με αισχρή ψευδολογία, που χρησιμοποιεί για να τον επιβάλει.

Ο Φρανκενστάιν, ήρωας στην κλασική ομώνυμη νουβέλα, συλλέγει μέρη πτωμάτων, αγοράζοντας ή κλέβοντας, με σκοπό να «χτίσει» ένα σώμα ανθρώπινου όντος. Μέσα σ’ ένα χρόνο, το σώμα ολοκληρώνεται, και το μόνο που μένει είναι να ζωντανέψει. Ένα βροχερό βράδυ, το φέρνει στη ζωή. Το πλάσμα αποκαλύπτεται να είναι ένα απαίσιο, μεγαλόσωμο τέρας με γαλάζια μάτια και κίτρινο δέρμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναδεικνύεται ακριβώς σε κυβέρνηση …Φραγκεστάιν.


Απέναντί της απαιτείται ευρύ μέτωπο αγώνα για την ανατροπή της. Για την υπεράσπιση και ανάπτυξη των βασικών εργατικών και κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων, αρνούμενοι την επιστροφή στο μεσαίωνα. Αν δε κινηθούν οι μαχόμενες λαϊκές δυνάμεις αποτελεσματικά σε αυτή την κατεύθυνση, τότε, μαζί με το νέο γύρο κοινωνικής γενοκτονίας, θα μένει ταυτόχρονα ανοιχτό το πεδίο της ταύτισης μιας άθλιας αστικής ευρωενωσιακής πολιτικής με κάποια δήθεν εκδοχή «αριστερής» πολιτικής. Αυτό αποτελεί ήδη τη βασική προπαγάνδα των μνημονιακών βρυκολάκων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ και ιδιαιτέρως της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Οι τελευταίοι θα καθίστανται το αποκρουστικό δημιούργημα του Φραγκεστάιν. Αυτός ο κίνδυνος έχει στρατηγική διάσταση.

Αλήθεια, ποιος δεν το σκέφτηκε αυτό βλέποντας την παράσταση των φασιστών στη Βουλή;

Σημείωση:
1). http://resaltomag.blogspot.gr/2016/04/blog-post_27.html


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B9%CE%BD-%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80/

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 13, 2016 8:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο κ.Πολάκης
Νίκος Μπογιόπουλος




Ο υπουργός Πολάκης είχε προχτές γενέθλια. Να τα εκατοστίσει. Επί τη επετείω των γενεθλίων του είχε την ιδέα να δημοσιεύσει μια φωτογραφία τραβηγμένη στο υπουργικό του γραφείο.

Στην φωτογραφία, πίσω από την γενέθλια τούρτα του υπουργού, δέσποζε ένα πορτρέτο του Άρη Βελουχιώτη...

Φυσικά ο λαός μας το γνωρίζει άριστα: Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ' άρματα κρεμάνε τώρα οι «αριστεροί» μνημονιακοί τα νταούλια.


Επειδή, όμως, ο κ.Πολάκης,
συνήθιζε μεταξύ άλλων να ανεβοκατεβάζει «κότες» εκείνους που ψήφιζαν Μνημόνια, να ανεβοκατεβάζει «κότες» εκείνους που έλεγαν «ναι» σε υποδείξεις και εκβιασμούς «εταίρων» και «φίλων»,



τώρα που τα ψηφίζει και τα εφαρμόζει εκείνος τα Μνημόνια, τώρα που τα «ναι» τα λέει εκείνος, θα μπορούσε να κάνει το εξής:

Στα επόμενα γενέθλιά του να αφήσει ήσυχο τον Άρη και το πορτρέτο του. Και στη θέση του, για να στολίσει το υπουργικό του γραφείο με κάτι που να αντιστοιχεί στην πολιτική της κυβέρνησης, να πάρει και να κρεμάσει άλλο πορτρέτο.

Προτείνουμε ένα πορτρέτο με την παρακάτω φωτογραφία:



Ένεκα της ομοιομορφίας του μοντάζ και για την διευκόλυνση του ιστορικού του μέλλοντος, θα μπορούσε – καθότι και λεβέντης - να σημειώσει αυτοβούλως το ακριβές σημείο των κοινοβουλευτικών εδράνων στο οποίο συνηθίζει να κάθεται στις ψηφοφορίες.

Μιλάμε για τις ψηφοφορίες όπου ο ίδιος και οι άλλοι «αριστεροί» βουλευτές (σσ: «κότες» κατά την ορολογία Πολάκη) ψηφίζουν Μνημόνια, ΕΝΦΙΑ και «κόφτες»...


ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/mpouz/388276,O-kPolakhs.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 13, 2016 4:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μπαμπά, τι είναι το ΣΥΡΙΖΑ;
ΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ…
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ





ΡΕΣΑΛΤΟ: Μια ένσταση για την ακρίβεια των διατυπώσεων.
Η «αριστερά» έχει νομιμοποιήσει (κυβερνητικά) τη Δεξιά από την εποχή της συγκυβέρνησης Τζαννετάκη (1989).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί τη νέα αποικιοκρατία (το κατοχικό καθεστώς του 4ου Ράιχ), και ξεπλένει το νέο δεξιό δωσιλογισμό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)…

********************************************


Στις 9 Μαΐου έκλεισε ο κύκλος που άνοιξε η Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή, το 1974. Τότε, η «Δεξιά» νομιμοποίησε, τυπικά, την Αριστερά.

Τώρα, μια κυβέρνηση της «Αριστεράς», νομιμοποιεί, ουσιαστικά, δηλαδή σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης, τη δεξιά νεοφιλελεύθερη ιδεολογία.


Οι επιπτώσεις της συμφωνίας, σε πολιτικό επίπεδο, είναι εξ ίσου σημαντικές με αυτές στο οικονομικό.


Η κυβέρνηση Τσίπρα–Καμμένου προορίζεται πλέον,
από ισχυρά κέντρα εντός και εκτός, για κυβέρνηση τετραετίας. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει «θεσμικό» πολιτικό γεγονός στον ενδιάμεσο χρόνο (ευρωεκλογές, εκλογή προέδρου). Τα πιθανά πολιτικά σενάρια της προηγούμενης περιόδου (οικουμενική, εκλογές, ηρωική έξοδος) ακυρώνονται. Και ακυρώνονται όχι γιατί δεν υπήρξαν, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και τα ακύρωσε de facto.

Σε επίπεδο κινήματος, συνδικαλιστικό και κοινωνικό, απέδειξε ότι μπόρεσε να επιβάλει μια άπνοια που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, ενώ σε επίπεδο μηχανισμού, απέδειξε μια πρωτοφανή για μνημονιακό κόμμα, συνοχή και αγκίστρωση γύρω από την νομή της εξουσίας.

Σε αντίστοιχες καταστάσεις, κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία – και πολύ περισσότερο το ΠΑΣΟΚ – οδηγούνταν σε εσωτερικές κρίσεις. Εσωτερικές κρίσεις που οδηγούσαν και το κεντρικό πολιτικό σκηνικό σε αντίστοιχες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε αλώβητος από τις Συμπληγάδες. Η συμπαγής ομάδα των 153 σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κι ένα κόμμα που έχει πλέον μετατραπεί σε (ημι)κρατικό μηχανισμό, εξασφαλίζουν τη σταθερότητα που απαιτεί η περίοδος (και οι υποχρεώσεις μιας χώρας-αποικίας χρέους), στο πεδίο «των μαχών της οικονομίας».

Η παραλίγο δολοφονία της Σόφης Παπαδόγιαννη
δεν θα μπορούσε να στοιχειώσει τον ύπνο όποιου έχει το θράσος να υπογράφει το θάνατο μιας χώρας, με το πορτρέτο του Άρη πίσω του.

Σύντομα θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ
να ανταποκριθεί και στο επόμενο μεγάλο καθήκον. Στη Μάχη των Θεσμών. (Σύνταγμα, ΜΜΕ, εκλογικός νόμος, Δικαιοσύνη, «κάθαρση»).

Το πολιτικό σκηνικό έχει στηθεί με ορίζοντα τετραετίας.
Οι πολιτικές εφεδρείες σε επίπεδο προσώπων και μηχανισμών, επίσης. Ο συμβιβασμός του «παλαιοκομματισμού» στην ιδέα της ομαλής μετάβασης, δεδομένος.

Τι απομένει;

Το ότι δυστυχώς, γι αυτούς, η ιστορία δεν προγραμματίζεται. Η κοινωνία σύντομα θα βγει από το σοκ της διάψευσης, γιατί θα βιώνει το σοκ μιας καθημερινότητας που θα γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτική.

Και θα αναζητήσει δρόμους και εναλλακτικές.
Δυσανάλογη, με την σημερινή εικόνα κατάστασης, η ευθύνη για τα πολιτικά υποκείμενα που θα θελήσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, να απαντήσουν στην αναγκαιότητα της περιόδου.

Η μεγάλη οικονομική κρίση στην οποία θα εισέλθει την επόμενη διετία η ευρωζώνη και οι γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, θα διαλύσουν σενάρια, εφησυχασμένους ύπνους και κοιμισμένες ενοχές.

Και ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην ανησυχεί. Τελικά, θα τα καταφέρει να περάσει στην ιστορία.


Παρασκευή 13 Μαϊου 2016

ΠΗΓΗ:
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24266:mpampa-zafeiris&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες