Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Δοξάζονται κρυπτόμενοι, θα γελοιοποιηθούν εμφανιζόμενοι...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 10, 2016 8:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δοξάζονται κρυπτόμενοι, θα γελοιοποιηθούν εμφανιζόμενοι... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δοξάζονται κρυπτόμενοι, θα γελοιοποιηθούν εμφανιζόμενοι…
Του Γιάννη Νικολόπουλου


Το σίριαλ με τις τηλεοπτικές άδειες
και οι ευθύνες Παππά και Βούτση…


Στον ιστότοπο του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, που τείνει να γίνει ο νέος πρωταγωνιστής στο σίριαλ των τηλεοπτικών αδειών και πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Σχολής Ρυθμιστικών Κανόνων – παράρτημα ΜΜΕ και Επικοινωνία, διαπιστώνουμε ότι το δήθεν ανεξάρτητο αυτό ίδρυμα έχει ενδιαφέροντες χορηγούς, τους οποίους τα διοικητικά συμβούλια, οι ερευνητές και οι επικεφαλής των διάφορων τομέων ευχαριστούν από βάθους καρδιάς για τη σταθερή και γενναιόδωρη ως φαίνεται χρηματοδότηση του Ινστιτούτου.

Έτσι, η Σχολή Ρυθμιστικών Κανόνων – Παράρτημα ΜΜΕ και Επικοινωνία κρίνει σκόπιμο να αναφέρει και να ευχαριστήσει, μεταξύ άλλων, ως μεγάλους χορηγούς της, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της, τις εξής εταιρίες : τη γερμανική Deutsche Telecom, την ιταλική TelecomItalia, τον γαλλικό κολοσσό κινητής τηλεφωνίας Orange, το ιταλικό ιδιωτικό κανάλι Sky, τον βροντόσαυρο του Διαδικτύου, Google και την άλλη μεγάλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας, Wind.

Αυτές οι εταιρίες στηρίζουν ενεργά και οικονομικά το... ανεξάρτητο ίδρυμα στο οποίο απευθύνθηκε ο υπουργός Επικρατείας και πάσης επένδυσης, Νίκος Παππάς, προκειμένου να ντύσει με τον μανδύα της νομιμοφάνειας, της αντικειμενικότητας, της ανεξαρτησίας και της κίβδηλης αποστασιοποίησης, την δική του, προσωπική επιλογή να δώσει τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Ο Λουδοβίκος των Συχνοτήτων όμως είναι απολύτως γυμνός!

Η ίδια η πρωτότυπη γνωμοδότηση του Παραρτήματος ΜΜΕ και Επικοινωνίας δεν βρίσκεται στην ιστοσελίδα του, όσο και αν ψάξει κανείς. Και αυτό φυσικά προκαλεί εύλογες απορίες καθώς το Ινστιτούτο δεν φείδεται χώρου στο Διαδίκτυο προκειμένου να δημοσιεύσει και να αναρτήσει και την τελευταία διατριβή, την πλέον ανούσια εκδήλωση ή τον προγραμματισμό ακόμη και του επόμενου ακαδημαϊκού έτους – ουδείς ψόγος φυσικά για αυτές του τις ενέργειες.

Επίσης το Ινστιτούτο, αλλά κυρίως ο ίδιος ο Παππάς δεν φροντίζουν να δημοσιοποιήσουν το κόστος αυτής της γνωμοδότησης. Γιατί όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της «Αυγής», η εν λόγω μελέτη προέκυψε όχι αυθόρμητα ή για ακαδημαϊκούς λόγους, αλλά έπειτα από «παραγγελία της κυβέρνησης» - προφανώς έπειτα από όχληση με το αζημίωτο του ίδιου του υπουργού Επικρατείας και πάσης επένδυσης.

Την ίδια στιγμή, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αφιερώνει διθυραμβικό τίτλο στον υπουργό που βάζει «βόμβα στους καναλάρχες» διαβάζουμε, εμφανώς με βάση επιλεκτικές διαρροές ότι «οι άδειες επί του παρόντος, θα είναι τέσσερις».

Προσοχή, επί του παρόντος... Καθώς δεν έχει δημοσιευτεί το σύνολο της γνωμοδότησης – και ο υπουργός δεν έχει φροντίσει επί αυτού – οι διαρροές στην εν λόγω εφημερίδα αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ποιοι θα είναι οι παράγοντες εκείνοι που θα καθορίσουν σε μεταγενέστερο χρόνο ότι οι άδειες θα γίνουν πχ έξι ή οκτώ; Οι φοβερές διαπραγματευτικές ικανότητες του Νίκου Παππά, οι...τεχνολογικές εξελίξεις, η DIGEA εν κράτει ή το άγριο παρασκήνιο που θα ακολουθήσει τον ορισμό των τελικών αναδόχων και ο πόλεμος που θα ξεσπάσει ανάμεσα στα αντιτιθέμενα συμφέροντα, ντόπια και ξένα;

Υπενθυμίζω σε αυτό το σημείο ότι η περιβόητη τροπολογία με την οποία δήθεν ο αριθμός των αδειών θα καθοριστεί από την Ολομέλεια της Βουλής θα εφαρμοστεί μια και μόνο φορά, την πρώτη...

Μετά, ο Παππάς θα είναι απολύτως ασύδοτος να προσθέσει άδειες κατά το δοκούν – φυσικά αυτό θα συμβεί και στην πρώτη εφαρμογή, απλά η Βουλή χρησιμοποιείται σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ από έναν υπουργό, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι μια δική του απόφαση διάτρητη, αντισυνταγματική και πλήττουσα το δημόσιο συμφέρον, τον φέρνει ενώπιος ενωπίω με πιθανή εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή και με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Και εδώ ερχόμαστε σε ένα άλλο, εξαιρετικά κρίσιμο, σημείο της γνωμοδότησης. Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του έμπειρου κοινοβουλευτικού δημοσιογράφου του «Βήματος», Λάμπρου Σταυρόπουλου, το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας συστήνει στην ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «να εξετάσει το ενδεχόμενο εκκίνησης της δημοπρασίας από μια συντηρητική τιμή που να κυμαίνεται μεταξύ των 500.000 και των 2 εκατομμυρίων ευρώ».

Εξαιρετική... σύσταση για μια κατά παραγγελία γνωμοδότηση! Ειδικά μάλιστα όταν η ίδια η τρόικα, στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2011, είχε εκτιμήσει (...συντηρητικά!) ότι από τις τηλεοπτικές άδειες το ελληνικό κράτος έχει λαμβάνει τουλάχιστον (τουλάχιστον...) 350 εκατομμύρια ευρώ, αριθμός που επαναλαμβάνεται σταθερά σε όλους τους κρατικούς προϋπολογισμούς από το 2012 και μετά χωρίς όμως ουδέποτε να εισπράττεται.

Και οι υπολογισμοί της τρόικας ήταν συντηρητικοί επειδή στην πραγματικότητα το ψηφιακό φάσμα είναι σαν να δημοπρατεί κανείς τους αιγιαλούς, το νερό ή νησιά της χώρας, δηλαδή εντέλει ανεκτίμητο – απλά οι αδυσώπητοι, καπιταλιστικοί νόμοι της «ελεύθερης αγοράς» απαιτούν και μια αποτίμηση σε χρήμα...

Πώς όμως θα φθάσουμε από τιμές εκκίνησης 500.000 ευρώ σε τιμές πλειοδότη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ είναι κάτι που μόνο ο φοβερός και τρομερός υπουργός Επικρατείας και πάσης επένδυσης μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσει βγάζοντας λαγούς από το μαγικό του καπέλο. Επειδή όμως ούτε καπέλα ούτε λαγοί υπάρχουν, ας το διατυπώσουμε πολύ καθαρά: Οποιαδήποτε εν συνόλω κατακύρωση αδειών κάτω από το (συντηρητικό) πλαίσιο που έχει προκαθορίσει η ίδια η τρόικα (!!!) και περιλαμβάνεται σταθερά στους προϋπολογισμούς τέσσερα χρόνια τώρα, συνιστά προθάλαμο ποινικών αδικημάτων, όπως είναι εκείνο της απιστίας.

Την ίδια στιγμή, πίσω από τη γνωμοδότηση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας δεν κρύβεται μόνο ο υπουργός Επικρατείας και πάσης επένδυσης, αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Κατά τρόπο ανεπίτρεπτο και αντισυνταγματικό, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, «αποκατέστησε το κύρος της Βουλής που ξέραμε», αποφάσισε ότι μάλλον κουράστηκε από τις τρεις, άγονες συνεδριάσεις για την ανάδειξη νέου ΕΣΡ και δεν πρόκειται, όπως τόνισε, να επαναφέρει το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, επειδή προφανώς τη δουλειά της η συγκυβέρνηση, την έκανε μια χαρά και με το... ανεξάρτητο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, που χρηματοδοτείται από πυλώνες της ευρωπαϊκής εταιριοκρατίας.

Οφείλουμε λοιπόν να επισημάνουμε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια και ούτε επαφίεται στη διάθεση του και την ψυχολογική του κατάσταση, καθώς, και όπως τα κάνανε οι συγκυβερνώντες με την «αεροπλανική» τροπολογία του Οκτωβρίου, ΕΣΡ πρέπει να υπάρξει προκειμένου να χαλιναγωγήσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τους αποθρασυμένους καναλάρχες– ανεξάρτητα αν θα εμπλέκεται ή όχι στην αδειοδότηση των καναλιών.

Τώρα αποκαλύπτεται και το μέγεθος και το εύρος της πολιτικής στόχευσης του Παππά
να μην υπάρχει καθόλου ΕΣΡ και να μην υπάρξει εντέλει η ανεξάρτητη αρχή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα – ευνοώντας βέβαια σκανδαλωδώς τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από τους καναλάρχες με τους οποίους κατά τα άλλα βρίσκεται σε... πόλεμο!

Έτσι, το προσωρινό φύλλο συκής το οποίο βρήκε η συγκυβέρνηση και η Προεδρία της Βουλής στην κατά παραγγελία γνωμοδότηση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και τους βοήθησε πρόσκαιρα να κρυφτούν πίσω από αυτό, θα πέσει σύντομα, παραδίδοντας στη γενική χλεύη τους εμπνευστές και τους ενορχηστρωτές των συριζοανελλιτικών ραδιοτηλεοπτικών μεθοδεύσεων.

Με άλλα λόγια, και παραφράζοντας τον Γέρο, Γεώργιο Παπανδρέου, αυτοί που σήμερα δοξάζονται κρυπτόμενοι πίσω από τη Φλωρεντία, θα γελοιοποιηθούν εμφανιζόμενοι στην Αθήνα, όταν προκηρύξουν διαγωνισμούς και κατακυρώσουν άδειες.

Θα επανέλθουμε όταν προκύψει η... νέα, «βαρυσήμαντη» νομοθετική πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης για το θέμα...


ΠΗΓΗ:
https://rproject.gr/article/doxazontai-kryptomenoi-tha-geloiopoiithoyn-emfanizomenoi

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 13, 2016 2:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παππάς: Ο Λουδοβίκος (14ος) της διαπλοκήςΟ Λουδοβίκος 14ος είχε πει: «Το κράτος είμαι εγώ»!

Ο Νίκος Παπάς, σαν νέος «βασιλιάς Ήλιος», λέει: «Εγώ είμαι το τηλεοπτικό τοπίο»!!!

Αυτός και μόνο αυτός κα­θο­ρί­ζει τον αριθ­μό των αδειών, διε­νερ­γεί τον δια­γω­νι­σμό, συλ­λέ­γει τις προ­σφο­ρές, προσδιορίζει (εδώ μαζί με τον υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών) τις τιμές εκ­κί­νη­σης, ανα­κη­ρύσ­σει τε­λι­κούς ανα­δό­χους και απο­δέ­κτες των αδειών…


Τέτοια λουδοβίκεια «δημοκρατία» και φρενοβλάβεια αμοραλισμού μόνο από τα άθλια, «αριστερά» ανδρείκελα των νέων αποικιοκρατών θα μπορούσε να υπάρξει.


Το κείμενο του Στάθη, «Οι φωστήρες της τρισηλίου θεότητος...», περιγράφει εκτενώς το λουδοβίκειο ΟΝΕΙΔΟΣ της «αριστερής» κυβερνητικής ανοησίας…
http://www.enikos.gr/stathis/370244,Oi-fwsthres-ths-trishlioy-8eothtos.html


Οι φωστήρες της τρισηλίου θεότητος...

Μια μικρή προσωπική εξήγηση σήμερα εκ προοιμίου, εν σχέσει με όσα θα μοιρασθώ μαζί σας παρακάτω. Αναγκαία εξήγηση, διότι δυστυχώς κάποιοι απΆ την Αριστερά που γονάτισε σπεύδουν να σπιλώσουν πρώην συντρόφους τους ή για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (ορισμένα απΆ αυτά, αδικαιολόγητα και για τους ίδιους) ή για να συγκαλύψουν τις πομπές ορισμένων απΆ ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα αφορά τις τηλεοπτικές άδειες κι εν γένει την πολιτική της κυβέρνησης στα περί τονΤύπο. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν απΆ την αρχή (κι όσοι γνωρίζετε τη διαδρομή μου, τα ξέρετε) ότι στο μέτρο των μικρών μου δυνάμεων βρέθηκα απέναντι στο φαινόμενο της Διαπλοκής που ταλανίζει την πολιτική, τη δημοσιογραφία και τη χώρα, από το πρώτο μου σκίτσο και από το πρώτο μου κείμενο, έως τώρα. Το προσωπικό μου κόστος (απολύσεις, απειλές, αποκλεισμοί, συκοφαντίες) για αυτή μου τη στάση κόστος δεν ήταν, αντιθέτως ήταν και είναι ευ ζην. Το οποίον, γράφοντας, μοιράζομαι μαζί σας.

Δεν μΆ αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου (σύντομος θα είμαι και σήμερα επΆ αυτού), αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι χειρότερα απΆ τα φερέφωνα της Διαπλοκής είναι ορισμένα σαπρόφυτα στους κόλπους της Αριστεράς, σταλινικά βαποράκια του «εκσυγχρονισμού» ή καριερίστες που χρησιμοποίησαν το ήθος, την πολιτική και την ιστορία της Αριστεράς προς ίδιον όφελος.

Πελάτες της Διαπλοκής οι ίδιοι, τρόφιμοι των διακομματικών σχέσεων, παρακοιμώμενοι κατά σύστημα των εξουσιών (αλλά κατά τα άλλα «αριστεροί») έχουν συκοφαντήσει, απομονώσει και συχνά εξοντώσει όσους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής εναντιώθηκαν στις επιδιώξεις τους.

Σήμερα ορισμένοι απΆ αυτούς είναι πρώτο τραπέζι πίστα στο σύστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,
ατιμάζοντας πολλούς συνεπείς αριστερούς που εξακολουθούν να ελπίζουν δρώντας μέσα απΆ αυτόν τον χώρο, πολίτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, διανοούμενους, καλλιτέχνες, εργαζόμενους. Αυτά τα σαπρόφυτα, λοιπόν, για όσα θα σας γράψω σήμερα θα πουν ότι απηχούν τις απόψεις της διαπλοκής]. Καλά κρασιά...

Μια από τις εξαγγελίες ειδικού ηθικού και πολιτικού βάρους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο ευαγγελισμός της σύγκρουσής του με τη Διαπλοκή. Προς τούτο, όπως και για πολλά άλλα, ώδινεν όρος και έτεκεν τέρατα.

Εν πρώτοις η εμπλοκή με τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Θιασώτης ως μη όφειλε των Ανεξάρτητων Αρχών (όπως και των ΜΚΟ) έκπαλαι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντιμέτωπος με την ελαφρομυαλιά του. Οι Ανεξάρτητες Αρχές (δραχμοβόρες και πολλές) δεν εκλέγονται, δεν απολογούνται στον λαό,διορίζονται. Παίρνουν κυβερνητικά χρήματα (όπως και οι κατά τα άλλα μη... κυβερνητικέςοργανώσεις) για να μοιράζεταιπαιχνίδι (και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα), καταστρατηγώντας τη διάκριση των τριών εξουσιών (αλλά και αναιρώντας τις ευθύνες τους για ταres publica) με σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος.

Επί Ανεξαρτήτων Αρχών ακμάζει η διαπλοκή και η διαφθορά, ενώ αντιθέτως παρακμάζει η διαφάνεια και η ευνομία. Οπερ έδει δείξαι.

Η πρώτη γκέλα λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε από το σύστημα των Ανεξαρτήτων Αρχών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερφαλαγγίσει το πρόβλημα περιορίσθηκε στις ικανότητες του κ.Παππά να νομίζει ότι η Βουλή πρέπει να γίνεται ο φερετζές της εκτελεστικής εξουσίας. Ετσι κράτησε για τον Υπουργό (εν προκειμένω τον εαυτόν του) το προνόμιο της απόφασης κι άφησε για τη Βουλή την υποχρέωση της επικύρωσης.

Κι αμέσως, στη συνέχεια, άρχισαν τα όργανα. Αίφνης ο κ. Παππάς βρήκε ένα Ινστιτούτο (;!) στη Φλωρεντία (;!) το οποίον απεφάνθη ότι η Ελλάδα σηκώνει τέσσερα ιδιωτικά κανάλια! Γιατί τέσσερα κι όχι δεκατέσσερα (ή όσα άλλα, καθώς συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες); Διότι μόνον τέσσερα θα είναι βιώσιμα! Μπα;! Τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δεν την αποδεικνύουν οι ίδιες, αλλά ένας χότζας απΆ τη Φλωρεντία; Μήπως θα πρέπει να είναι τέσσερις και οι βιώσιμες βιοτεχνίες ειδών ζαχαροπλαστικής σΆ αυτήν τη χώρα; Να ρωτήσουμε μήπως, κύριε Παππά, τον Νοστράδαμο εκ Φλωρεντίας πόσες βιώσιμες μάντρες ανταλλακτικών μπορεί να διαθέτει αυτή η χώρα, πόσους βιώσιμους αγρούς και πόσες φαρμακοβιομηχανίες;

Η μπουνταλοσύνη του πράγματος είναι προφανής και μόνον ο κ. Παππάς με τη φόρα που έχει πάρει φαίνεται να μην την αντιλαμβάνεται. Μιλώντας για δημόσιες συχνότητες (μια ακόμα περιουσία του λαού) αποφασίζει πόσοι ιδιώτες θα τις νέμονται, ανακηρύσσοντας τις επιδιώξεις του θέσφατα Φλωρεντίνων Ταχυδακτυλουργών. Και τον εαυτόν του υπερκαναλάρχη. Υπερπλουσίων καναλαρχών.

Δεύτερον: γιατί τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας πρέπει να απασχολούν 400 εργαζόμενους; Αν για να βγει η δουλειά αρκούν 350 ή χρειάζονται 650, ποιος θα το απαγορεύσει; Ο Σαβοναρόλααπό τη Φλωρεντία; Αν του δώσατε λεφτά για να αποφανθεί για τέσσερα κανάλια με τετρακόσιους εργαζόμενους πλαφόν το καθένα, ας του δώσει η λογική κάτι παραπάνω για να σκάσει. Θα πρόκειται για μια εύλογη δημόσια δαπάνη - να συνεισφέρουμε κι εμείς...

Αλλά, εκτός από τα της εργασίας, η ίδια μπουνταλοσύνη και για τα περί το κεφάλαιο. Από πότε ένας ιδιοκτήτης Μέσου Ενημέρωσης πρέπει να παρκάρει έναν σκασμό λεφτά, ακίνητα στο διηνεκές; Αν τα δει κανείς όλα αυτά από πλευράς οικονομίας της αγοράς, είναι απλώς κουταμάρες. Αν τα δει από την πλευρά μιας σοσιαλιστικής προοπτικής, είναι απλώς αγοραία. Και στις δύο περιπτώσεις βλακώδη.

Ο κ. Παππάς δεν συγκρούεται με τη διαπλοκή
(τα θνήσκοντα μέρη της οποίας άλλωστε θα μας αφήσουν χρόνους), αλλά ετοιμάζει το νέο τοπίο, θεσπίζει τους νέους κανόνες του παιχνιδιού, μόνον που πρόκειται για κανόνες ράγκμπυ σε αγώνες βόλεϋ.

Αυτό δεν είναι αριστερό, είναι κουτό. Ή πονηρό. Και η δημαγωγία που προσπαθεί να τοσυγκαλύψει, συμψηφίζοντας όσους διαθέτουν στοιχειώδη λογική με τη διαπλοκή, είναι το πιοχυδαίο απΆ όλα.

Οποιος, εξ όλων αυτών των ανοησιών
(για να μείνουμε στο αθώον του πράγματος), δεν μπορεί να υποστηρίξει την πολιτική Παππά, είναι με τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης!; Εξοργιστικό και ανάλογο του όποιος δεν είναι υπέρ μας είναι εναντίον μας - τόσο «αριστερό»! [Αντιστοίχως, όποιος γεωργός αγωνίζεται για το ψωμί του υποκινείται απΆ τη Χρυσή Αυγή ή είναι φοροφυγάς! Δυστυχώς αυτά που έλεγε ως χθες η Δεξιά, τα λέει τώρα ανερυθρίαστη η Αριστερά που γονάτισε.]

Ο κ. Παππάς έπαιξε παιχνίδι με τα κρατικά κανάλια μέσω των επιλογών που έκανε (με θλιβεράαποτελέσματα) και τώρα επιχειρεί να γίνει ο άρχων των δακτυλιδιών σε ένα νέο, εξίσου διαπλεκόμενο τοπίο (νέων ή παλαιών λεφτάδων), επιστρατεύοντας μαθητευόμενους μάγους εκ Φλωρεντίας και ασυνήθιστη ποσότητα από την πιο συνηθισμένη κουτοπονηριά. Και φόβο. Διότι, όπως είπαμε, κάποιοι απΆ τους πάντοτε ελλοχεύοντες στην Αριστερά σταλινίσκους προσπαθούν διά του γκαιμπελικού λέγε-λέγε να δημιουργήσουν εντυπώσεις εναντίον όσων αριστερών δεν τα βλέπουν όλα αυτά και τόσον αριστερά. Ούτε λογικά. Και βεβαίως ανήθικα. Διότι οι μόνοι για τους οποίους δεν γίνεται λόγος είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο που πέπρωται να απολυθούν, λόγω των συγχωνεύσεων.

Αντί ο κ. Παππάς να θέσει τους όρους και τους κανόνες για την ενημέρωση - και, όποιος μπορεί, αναζητά τους τέσσερις ευαγγελιστές του δικού του δόγματος. Διότι μόνον οι
υπερπλούσιοι (και ουδείς κοινωνικός φορέας ή κοινωνικώς ευαίσθητος μηχανισμός) θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κανάλια. Οι υπερπλούσιοι κι ενδεχομένως ορισμένοι απΆ τουςυπάρχοντες καναλάρχες,οίτινες έχουν αριστεύσει στη διαπλοκή, αυτοί οι ίδιοι θα είναι οι κάτοικοι της νέας Εδέμ.

Ισως και ορισμένοι ακόμα απΆ όσους θα δοκιμάσουν τον απαγορευμένο καρπό του κ. Παππά και θα δουν το φως το αληθινό. Το ίδιο φως που έχει δει και ο ίδιος, καθώς καλεσμένος (πάντα ο κ. Παππάς) της κυρίας Τρέμη στο πολύπλαγκτο «Μega» διεχώριζε τους γεωργούς από τους μισθωτούς με ένα κακομοίρικο «διαίρει και βασίλευε», ενώ μιλώντας απταίστως πλέον τη γλώσσα της Δεξιάς διέγνωσε ακόμα και«φασιστικό ιό» στους... Αγανακτισμένους (καλώντας σε έναν παιδαριώδη συνειρμό προς τους αγρότες)...

Από τη συζήτησή του με την κυρία Τρέμη ο κ. Παππάς φάνηκε να πιστεύει ότι καθήκον της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει μια βιώσιμη αγορά τηλεοπτικών προϊόντων - ενδιαφέρον! Και πώς;διΆ όσων
το ίδρυμα Φλωρεντίας έφα. Αριστοτέλης το Ιδρυμα!

Αναλογιστική μελέτη Κατρούγκαλου. Και έτσι η κάθαρση στον χώρο της διαπλοκής υποκαθίσταται από μιαν αυταρχική και βλακώδη φενάκη. Αντί η κυβέρνηση της Αριστεράς να προασπισθεί τον πλουραλισμό και την ελευθεροτυπία, τις παραδίδει εκ νέου στη «βιώσιμη αγορά» (των υπερπλουσίων που θα μπορέσουν να πάρουν άδειες). Αντί να ενισχύσει συνεταιριστικές προσπάθειες ή να εισαγάγει στα Δ.Σ. των καναλιών κοινωνικούς φορείς, τα πάντα
αφήνονται και πάλι στην ισχύ των Δυνατών που ο κ. Παππάς έχει υπολογίσει με τη φώτιση της Φλωρεντίας σε τέσσερις. Αντί η κυβέρνηση
να δώσει αγώνα για να σώσει το Ταμείο των δημοσιογράφων (όπως και όλα τα Ταμεία), αφού τα λήστεψε προς χάριν των τραπεζών, τώρα τα εξισώνει προς τα κάτω, υπακούοντας στις εντολές της Τρόικας (μιλώντας και πάλι τη γλώσσα της Δεξιάς για «ευγενή» Ταμεία και τα συναφή). Διότι για την Αριστερά που γονάτισε η φοροασυλία των εταιρειών τζόγου είναι ιερή κι απαραβίαστη, αλλά η χρυσοπληρωμένη σύνταξη των απόμαχων, πολύ υψηλή για τα γούστα του κ. Στουρνάρα.

Ως φαίνεται, αφού δαιμονοποίησε αυτή η κυβέρνηση την κριτική απΆ τα αριστερά (μιλώντας για «αριστερόμετρα»), έχει πάρει φόρα-κατηφόρα. Ετσι οι «μεταρρυθμίσεις» στην εκπαίδευση πρέπει να είναι σύμφωνες με τις ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ, καθώς και να συμπλέουν με τις μνημονιακές υποχρεώσεις (Λιάκος).

Ετσι οι αυτοαπασχολούμενοι των 25.000 ευρώ τον χρόνο είναι ζάπλουτοι. Ετσι οι αγρότες, έτσι το ένα, έτσι το άλλο, με τον κ. Τσίπρα να Άχει πάρει τον δρόμο του κ. Σαμαρά(δηλώνοντας βεβαίως ότι «δεν ακολουθεί την πεπατημένη»). Ομως αν εξαιρέσουμε το Προσφυγικό που έχει οξυνθεί και τον κ. Λεβέντη που έχει εμφανισθεί στο πολιτικό σκηνικό, όλα τα άλλα είναι τα ίδια όπως επί Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας τα χειρίζεται όπως ο κ. Σαμαράς και έχει μπει στην ίδια αποδρομή Σαμαρά.

Το ίδιο και με τη Διαπλοκή! Ζει και βασιλεύει και δεν
κινδυνεύει από τέσσερις υπερπλούσιους! Οσο για τη... Σύνοδο της Φλωρεντίας, μόνον ο νεοπροσήλυτος κ. Παππάς φαίνεται να είναι ο θεράπων, ο μύστης και ο προφήτης μιας υπερούσιας Σοφίας που διαιρεί το 28 διά του τρία και βγάζει 16..!

Credo quia absurdum est, πιστεύω διότι είναι παράλογο. Ή μάλλον ανόητο. Διότι όλα αυτά έχουν τόση σχέση με την Αριστερά, όση η ανικανότητα με την κατασκευή του Εμπάιαρ Μπίλντινγκ...

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 16, 2016 9:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εδώ παππάς, εκεί παππάς…
Η ΝΕΟΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Ο ευρωατλαντικός κόσμος ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια νέα, ακόμη πιο οξυμένη περίοδο κρίσης. Το 2007, το παγκόσμιο χρέος ήταν 200% του ΑΕΠ, σήμερα έχει φτάσει το 250%.

Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν χάσει φέτος 10 τρισ. δολάρια, λόγω της έντονης μεταβλητότητας στο πετρέλαιο. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν χάσει το 25% της αξίας τους.


Μέσα σε αυτό το τοπίο ο πόλεμος αποτελεί μια λύση.

Παράλληλα οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές και οι ενδοαστικές αντιθέσεις. Η πρόσφατη υπενθύμιση Βρετανού συντηρητικού βουλευτή, του Μπιλ Κας, ότι η Βρετανία κέρδισε δυο πολέμους σε βάρος της Γερμανίας, σαν απάντηση σε απειλητικές δηλώσεις του «δεξιού χεριού» της Μέρκελ, Κριχμπάουμ, με αφορμή το δημοψήφισμα για το Brexit, είναι ενδεικτικές.

Στη χώρα μας, με αφορμή και αιτία, την αναδιάρθρωση του τηλεοπτικού σκηνικού, και επομένως και της πολιτικής-οικονομικές επιρροής που αυτό συνεπάγεται, έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ακήρυχτου πολέμου.

«Παλιά» και «νέα» τζάκια από τη μία, πολιτικοί εκπρόσωποι των μεν και των δε από την άλλη.

Συμμαχίες και ισορροπίες που ανατρέπονται συνεχώς,
μέχρι να επέλθει ο τελικός συμβιβασμός και η νέα ισορροπία. Το βέβαιο είναι ότι το τοπίο της διαπλοκής, της σύμφυσης δηλαδή οικονομικών, επικοινωνιακών και πολιτικών συμφερόντων αλλάζει.

Και με την εμφάνιση και ενεργητική παρέμβαση ξένων επιχειρηματικών ομίλων και των «τοπικών» διαμεσολαβητών.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια το αμερικανικό ενδιαφέρον για τα γενικότερα ενεργειακά θέματα και προβλήματα της Ευρώπης (στο μέτρο που αυτά σχετίζονται και με τις ευρω-ρωσικές σχέσεις), για γεωπολιτικούς και επιχειρηματικούς λόγους.

Στενή σχέση με αυτούς τους επιχειρηματικούς όμιλους των ΗΠΑ, που εκπροσωπούνται και από το Ινστιτούτο Κλίντον, φαίνεται να αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια επιχειρηματικοί κύκλοι όπως της οικογένειας Αγγελοπούλου και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το όψιμο ενδιαφέρον και των δύο για τηλεοπτική άδεια μόνο τυχαίο δεν είναι.


Στο ίδιο μήκος κύματος
κινείται και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με ανάλογες επαφές με «ομογενείς επιχειρηματίες στις ΗΠΑ».

(Η προεκλογική υπόθεση της συνάντησης Δούρου-Μαρινάκη αλλά και η «περιπέτεια» με τον Μελισσανίδη και το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν η κορυφή του παγόβουνου τέτοιων ανοιγμάτων και «προσεγγίσεων»…).

Με «αριστερό προφίλ» δημιουργούνται νέα πλέγματα επιχειρηματικών σχέσεων και συμφερόντων, τα οποία δεν θα περιορίζονται μόνον στο εσωτερικό. Είναι ολοφάνερο ότι έχουν και γεωπολιτικές φιλοδοξίες – και στο επίπεδο αυτό εικάζεται ότι, από κυβερνητικής πλευράς, αισθητά αναβαθμισμένος θα είναι ο ρόλος του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια είναι θαυμάσιο περιβάλλον για να δημιουργηθούν «συμμαχίες» και οι «υπερχρεωμένοι» επιχειρηματίες θαυμάσια πρώτη ύλη.

Ενδεικτικό της επιθυμίας του περιβάλλοντος γύρω από το πρωθυπουργό να πραγματοποιηθεί στη χώρα , υπό την άμεση εποπτεία του, αναδιάταξη του επιχειρηματικού χάρτη είναι ότι η εποπτεία των ιδιωτικών επενδύσεων πέρασε από τον Γιώργο Σταθάκη στην αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Όπως και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το πιο πιθανό είναι να γίνει στο τέλος ένας έντιμος συμβιβασμός. Με απώλειες ένθεν και ένθεν.

Και το παραμύθι της «σύγκρουσης» με τη διαπλοκή να συναγωνίζεται αυτό της Κοκκινοσκουφίτσας.


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23504:zafeiris-pappas&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες