Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
resaltomag
Site Admin


Ένταξη: 26 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 200

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 14, 2006 4:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η συζήτηση είναι γόνιμη όταν έχει προοπτική. Όταν επικεντρώνεται δηλαδή στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και συνδυάζεται με την αναζήτηση λύσεων. Η συζήτηση αναπτύσσει την πολιτική σκέψη και προάγει την θεωρητική κατάρτιση όταν γίνεται για να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας και ελέγχεται μέσα σε αυτή τη διαδικασία ανάδειξης και προώθησης των προβλημάτων.
Οι μπουλουκοειδείς λειτουργίες συζήτησης δεν κωλυσιεργούν απλώς τον διάλογο, αλλά τον δολοφονούν. Τέτοιες λειτουργίες αναπτύσσουν τους πολιτικάντηδες, δεξιοτέχνες μανουβρατζήδες και καιροσκόπους με άφθαστες ικανότητες «προσαρμογής» στις περιστάσεις, αλλά όχι αγωνιστές με οξυμένο πολιτικό κριτήριο και θεωρητική σκέψη. Ένα τέτοιο καθεστώς συζήτησης, σαν και αυτό που υπάρχει μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο έδαφος για την ανάπτυξη κάθε είδους οπορτουνισμού, για όλων των ειδών τις κομπίνες, τους συμβιβασμούς και των άνευ αρχών μπλοκ, για να αλωνίζουν οι πράκτορες και οι προβοκάτορες και τα υποπροϊόντα της ιντερνετικής νόσου, αλλά καθόλου ευνοϊκό έδαφος για την καλλιέργεια της θεωρητικής και πολιτικής σκέψης, για την γόνιμη αντιπαράθεση και τη δημιουργική σύνθεση των ιδεών.






Το πολιτικό πλαίσιο

Ο στρατηγικός μας προσανατολισμός παραμένει ο ίδιος: Ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων της εποχής μας, διάλογος πάνω στα στρατηγικά ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα που τίθενται σήμερα.
Ζητήματα όπως η άλωση του έθνους-κράτους από τη «Νέα Τάξη», τα «ανοικτά σύνορα» με τις συνακόλουθες εφιαλτικές απειλές, η μετανάστευση και ο εποικισμός, ο «ρατσισμός», ο «εθνικισμός» και η «τρoμoκρατία» (τα νέα ιδεολογικά σκιάχτρα του « αυτοκρατορικού» ιμπεριαλισμού), ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας, η πολτοποίηση του πολιτισμού και η ισοπέδωση της ιστορίας και των συμβόλων της συλλογικής ιστορικής μνήμης, ο ακρωτηριασμός της σκέψης και της αισθητικής ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ στην παρούσα φάση.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:
Οι Αγωνίες, ανησυχίες και προβληματισμοί που συντελούνται σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και πνευματικούς χώρους, σε όλους εκείνους που στέκονται αγωνιστικά ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους κινδύνους που μας απειλούν. Το σημείο αναφοράς μας λοιπόν θα είναι οι ριζοσπαστικές διεργασίες, ζυμώσεις και προβληματισμοί που συντελούνται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

ΣΚΟΠΟΣ Να βρούμε μια γέφυρα επικοινωνίας και ενότητας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ: οι καταβολές μας, αλλά και οι ιδεολογικές μας ΑΝΑΦΟΡΕΣ είναι το σοσιαλιστικό κίνημα και η επαναστατική του θεωρία. Αυτή η ταυτότητα πρέπει να γίνει σεβαστή. Από αυτή την ΟΠΤΙΚΗ, ρίχνουμε γέφυρες επικοινωνίας, μακριά από δογματικές περιχαρακώσεις και αγκυλώσεις, υστερικές ιδεοληψίες και φανατισμούς, με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ θέλει να συνεισφέρει και να προωθήσει ένα εποικοδομητικό διάλογο πάνω στα ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της εποχής μας: Στα προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός και που τον ΕΝΩΝΟΥΝ.



ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


Οι ίδιες ενότητες θα υπάρξουν.
Θα μπαίνουν, όπως τώρα, θέματα συζήτησης.
Θα διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, όπως τώρα ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ: Πρώτα, πριν δηλαδή, να δημοσιοποιούνται θα ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ από τη Σ.Ο.


Για να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος πρέπει να υπάρχει ένα αυστηρό πλαίσιο οργάνωσης και προώθησης της συζήτησης. Αυτό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς έλεγχο των κειμένων. «Σποντίτσες», σπερμολογίες, πονηρές «ζαριές» και ερωτήσεις που αποπροσανατολίζουν, εξυπναδούλες, υπαινιγμοί και άσχετα σχολιάκια, όλα αυτά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ προβοκάρουν, μεταθέτουν ή εμποδίζουν την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της συζήτησης και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Και όλες αυτές οι «αθώες», ή πονηρές, ή αφελείς παρεμβολές, δυστυχώς δεν μπορεί να ελεγχθούν ή να κοπούν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, όταν δηλαδή έχουν τοποθετηθεί σε μια συζήτηση. Τα «ζιζάνια» που σπέρνονται στις συζητήσεις είναι πάρα πολλά. Και αν δεν την μετατρέπουν σε χαβαλέ, τη μετατοπίζουν, τη λοξοδρομούν, την αποπροσανατολίζουν ή την ρίχνουν σε χαμηλά επίπεδα.
Απαιτείται συνεπώς μια ξάρα που θα κρατάει τα «ζιζάνια», που θα ξεχωρίζει τη γύρη από το στάρι. Ένα προστατευτικό δίχτυ, που δεν θα αφήνει τα υποβολιμαία σχόλια και τις «ζαριές»των παιχτών να περάσουν. Έτσι θα απαλλαχτούμε και από τους κακόβουλους όλων των ειδών και από την πληθώρα των ανούσιων, άσχετων ή πονηρά προβοκατόρικων κειμένων.
ΟΙ ΟΡΟΙ, Συνεπώς παραμένουν οι ίδιοι.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:


ΠΡΩΤΟ..
Δεν θα επιτρέψουμε την αλλοίωση της πολιτικής μας φυσιογνωμίας. Αυτό σημαίνει: Ιδεολογικές πλατφόρμες, κείμενα, σύμβολα, προπαγανδιστικό υλικό άλλων χώρων, όλα αυτά δεν θα φιλοξενούνται

ΔΕΥΤΕΡΟ. Στη λογική των σοβαρών «ειδήσεων» (και όχι του ιδεολογικού σχολιασμού) και της ενημέρωσης πάνω στο ΣΗΜΕΡΑ επιτρέπονται τα ΠΑΝΤΑ. Η Σ.Ο, του Φόρουμ θα κρίνει αν ξεπερνιούνται τα όρια…

ΤΡΙΤΟ. Οι συζητήσεις θα μένουν αυστηρά στο θέμα που έχει τεθεί, αναδεικνύεται και συζητιέται.. Άλλου είδους παρεμβολές ή «προσωπικά» δεν επιτρέπονται. Το κείμενο δεν θα περνάει. Φυσικά η σχετική ελαστικότητα θα υπάρξει. Δεν μπορεί να είναι εντελώς «ξενέρωτες» οι συζητήσεις. Η διαφύλαξή τους μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια, για να μην «απογειωθούν», είναι το σημαντικό. Αυτό θα εγγυηθεί η Σ.Ο.

ΤΕΤΑΡΤΟ. Καμία προσωπική επίθεση δεν θα γίνεται αποδεκτή. Τέτοια κείμενα δεν θα μπαίνουν
Πολιτικές επιθέσεις και καταγγελίες θα γίνονται στην ανάλογη ενότητα και όχι σε «παρεμβολές» των συζητήσεων. Και θα είναι κείμενα πολιτικής καταγγελίας ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, διαφορετικά θα πετιούνται.
ΠΕΜΠΤΟ. Για τη σάτιρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Ότι θεωρούμε κακοπροαίρετο και προσβλητικό για πρόσωπα ή κανιβαλιστικό θα κόβεται. Εδώ η Σ.Ο θα ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ την ευαισθησία της. Μπορεί να υπάρξουν λάθη, αλλά θα τα λύσουμε καλόπιστα.

ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, Θα επανεξετάσουμε τα ζητήματα.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την resaltomag στις Τρι Οκτ 17, 2006 12:13 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
resaltomag
Site Admin


Ένταξη: 26 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 200

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 16, 2006 4:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Για να γίνει πιο κατανοητή η νέα λειτουργία, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο τούτο:
Το Φόρουμ θα λειτουργεί σαν ένα έντυπο διαλόγου, που αντί να είναι μηνιάτικο θα είναι ημερήσιο. Ακριβέστερα θα κυκλοφορεί τρεις φορές ημερησίως: Πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Συνεπώς η Συντακτική Επιτροπή είναι απαραίτητη. Αυτή επωμίζεται και την πολιτική ευθύνη και το κόστος (πολιτικό και οικονομικό).
Ακόμα και ένα εσωτερικό ΔΕΛΤΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ μιας πολιτικής ομάδας ή οργάνωσης έχει ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

Εδώ δεν πρόκειται για ΜΟΡΦΗ «άμεσης Δημοκρατίας». ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
Αλλά ακόμα και στις μορφές άμεσης δημοκρατίας εκλέγονται ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!!
Θέλουμε και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε και να προωθήσουμε έναν άλλον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στις συζητήσεις, στη βάση της κοσμοθεωρίας μας και των πολιτικών μας αντιλήψεων. Θέλουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουν να συμμετέχουν σε εποικοδομητικές λειτουργίες συζήτησης που να προάγουν τη σκέψη, τη θεωρητική κατάρτιση και την πολιτική αποσαφήνιση στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Έχουμε την ευθύνη γι αυτό και θα ΚΡΙΘΟΥΜΕ από το αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω γιατί εδώ μιλάτε για λογοκρισία. Ακόμα και στην πιο μικρή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ εφημεριδούλα, υπάρχει Σύνταξη και κόβει και ράβει…
ΕΜΕΙΣ αυτή τη λειτουργία, τη δήθεν ΑΝΟΙΚΤΗ του εικονικού κόσμου του ΙΝΤΕΡΝΕΤ τη θεωρούμε απάτη και καταστροφική της σκέψης. Μπορεί να λαθεύουμε. Αυτή όμως είναι η αντίληψή μας. Όποιος δεν συμφωνεί απλούστατα δεν συμμετέχει.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΩΡΑ:

Σε κανένα κείμενο δεν θα υπάρχει επέμβαση και διόρθωση. Αν κάποιο κείμενο θεωρηθεί κατάλληλο για δημοσίευση, αλλά έχει κάποιες ανεπίτρεπτες αιχμές, θα ζητάμε από τον ίδιο το συντάκτη του κειμένου να το διορθώσει.

Θα είμαστε οπωσδήποτε ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ σε κάποια ατοπήματα και θα ζητάμε τη διόρθωσή τους.

Σε ενότητα «ανακοινώσεων» θα εξηγούμε για το κόψιμο των κειμένων.

Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και δομή που θα αποθηκεύονται για ένα διάστημα τα κομμένα κείμενα. Μόνο και μόνο γι να τα διαβάζουν οι χρήστες και να κρίνουν, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Πιστεύουμε ότι μετά από ένα μικρό, μεταβατικό διάστημα, που το Φόρουμ θα έχει «φορμαριστεί» και θα αποδίδει η λειτουργία του δεν θα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.

Τέλος η δουλειά της Σύνταξης, αντίθετα από ό,τι πιστεύουν μερικοί θα απλουστευθεί και θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος απασχόλησης.

Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην ΠΡΑΞΗ.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες