Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Λεβ Γιάσιν:Δεν επιθύμησα ποτέ δύο πράγματα: τα χρήματα και

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ρεσάλτο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 22, 2021 9:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Λεβ Γιάσιν:Δεν επιθύμησα ποτέ δύο πράγματα: τα χρήματα και Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν επιθύμησα ποτέ δύο πράγματα:
τα χρήματα και να ζήσω εκτός της Σοβιετικής Ένωσης!




ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Παίξτε ποδόσφαιρο, αλλά όχι για να γίνετε επαγγελματίες,
όχι για να γίνετε πλούσιοι, αλλά για το σπορ.»


Λεβ Ιβάνοβιτς Γιάσιν (Лев Ива́нович Я́шин),
η "Μαύρη αράχνη", ή και ο "Μαύρος Πάνθηρας"

(22 Οκτώβρη 1929 - 20 Μάρτη 1990)

Μια μορφή του Σοβιετικού, αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο καλύτερος τερματοφύλακας της εποχής του, αλλά και του κόσμου... σύμφωνα και με τον Γκόρντον Μπανκς, τον κορυφαίο διεθνή Άγγλο τερματοφύλακα, που ψηφίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, ως ο δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας του 20ού αιώνα πίσω από τον...
Λεβ Γιασίν.



Λεβ Γιασίν... ο μοναδικός που κέρδισε την "Χρυσή Μπάλα", αλλά κι εύκολα ξεχασμένο λόγω της «προέλευσής του». Γιος εργατών, από μικρό αγόρι εργάστηκε σ' ένα εργοστάσιο επειδή όλοι οι ενήλικες βρισκόταν στο Μέτωπο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956, 5 Σοβιετικά πρωταθλήματα, 3 κύπελλα της ΕΣΣΔ.
Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του ελάμβανε μισθό ως εργαζόμενος στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ντιναμό Μόσχας. Μια ομάδα με την οποία έπαιζε όλη του τη ζωή, ενώ οι άλλοι άλλαζαν συλλόγους και χώρες σαν τα πουκάμισα κι οι προτάσεις απ' ολόκληρο τον κόσμο προς τον Λεβ Γιασίν ξεπερνούσαν κάθε αμοιβή εκείνης της εποχής. Σήμερα το στάδιο της Ντιναμό φέρει τ' όνομά του: Lev Yashin Stadium.

«Δεν επιθύμησα ποτέ δύο πράγματα:
τα χρήματα και να ζήσω εκτός της Σοβιετικής Ένωσης»

Αυτά είναι τα λόγια του μεγαλύτερου τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, σ΄ ένα εστιατόριο του Λονδίνου το 1963, όπου δείπνησε με τον γνωστό Ούγγρο επιθετικό Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος είχε μεταγραφεί κι έπαιζε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο Πούσκας του πρότεινε να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ.
Θυμάται ο Πούσκας, ο "καλπάζων συνταγματάρχης" των γηπέδων, πως μετά το φαγητό έβγαλε το πορτοφόλι του για να πληρώσει το λογαριασμό κι ο Γιάσιν σοκαρίστηκε: «Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στη ζωή μου. Όμως, δεν επιθύμησα ποτέ δύο πράγματα: τα χρήματα και να ζήσω εκτός της Σοβιετικής Ένωσης».



Έτσι αρνήθηκε ο Γιασίν την πρόταση και τις αστρονομικές αμοιβές εκείνης της εποχής, που μετέφερε ο Πούσκας για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιασίν δεν ζήλεψε ποτέ τους ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σε πλούσιους δυτικούς συλλόγους. Πέρασε όλη την απίστευτη καριέρα του, η οποία διήρκεσε 20 χρόνια (1950-1970), στην αγαπημένη του Ντιναμό.



ΠΗΓΗ:
https://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2021/10/blog-post_639.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες