Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η επικίνδυνη Τουρκία, ο ελληνικός μιθριδατισμός και ο συβαρι

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ηλίας Παπαναστασίου
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 20, 2021 10:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η επικίνδυνη Τουρκία, ο ελληνικός μιθριδατισμός και ο συβαρι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η επικίνδυνη Τουρκία, ο ελληνικός μιθριδατισμός και ο συβαριτισμός της νεολαίας




Του Ηλία Παπαναστασίου


Αν ο όρος «μιθριδατισμός» σημαίνει τον εθισμό του ανθρώπου σε δυσάρεστες καταστάσεις δηλαδή το να «καλοσυνηθίζει» σε όλα τα στραβά που μπορούν να τύχουν σε σένα αλλά και στην χώρα σου και ο όρος «συβαριτισμός» σημαίνει την υπερβολική μαλθακότητα και τρυφηλότητα δηλαδή το «να περνάμε καλά και ας χαθεί η χώρα και ο κόσμος όλος» τότε σαν χώρα και πολύ περισσότερο σαν λαός δεν γνωρίζουμε κάποιες άλλες πιο κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουν την ψυχοπνευματική κατάσταση μεγάλων στρωμάτων του ελληνικού λαού αλλά και πολύ μεγάλου ποσοστού της ελληνικής νεολαίας. Συγκεκριμένα:

Εάν νομίζουμε πως οι διαρκείς, καθημερινές και «βομβαρδιστικού» χαρακτήρα απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου είναι «ανατολίτικες μαγκιές» χωρίς περιεχόμενο γιατί οι Τούρκοι – κατά την γνώμη πολλών – δεν «θα χτυπήσουν» και απλά παίζουν με τα νευρά μας κάνοντάς μας ανελέητο και αδιάλειπτο «ψυχολογικό πόλεμο», εάν με άλλα λόγια πιστεύουμε πως οι Τούρκοι δεν εννοούν όσα λένε αλλά λένε φωναχτά όσα κατά βάθος δεν πιστεύουν, τότε μάλλον το πρόβλημα δεν βρίσκεται με τους Τούρκους, οι οποίοι στρατηγικά ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και πολύ πιθανόν σύντομα να το επιχειρήσουν, αλλά σε μας, τους Έλληνες που σε μεγάλο βαθμό «κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου» σαν λαός νομίζοντας πως η Τουρκία δεν μιλάει σοβαρά αλλά μάλλον αστειεύεται.

Εάν πραγματικά πιστεύουμε όλα τα παραπάνω, τότε αληθινά χρειαζόμαστε επειγόντως «ψυχολογική υποστήριξη» μέσω της τόνωσης του πατριωτικού συναισθήματος αλλά και συνεχή ενημέρωση για το τι σημαίνει «Δόγμα Γαλάζιας Πατρίδας» και αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εφόσον δεν «αποστρατιωτικοποιηθούν» εκ μέρους της Ελλάδας. Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει πως οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν την ελληνική κυριαρχία στα νησιά εάν δεν αποσυρθεί ο ελληνικός στρατός, όπως πολύ εύστοχα τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε πως 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση δεν είναι τόσα πολλά, όσο νομίζουμε, μπορούν να βρεθούν υπό τουρκική κατοχή στη χειρότερη περίπτωση και στην καλύτερη να συμπεριληφθούν τμήματα της ελληνικής επικράτειας, ειδικότερα νησιά, σε ένα γενικότερο πρόγραμμα «Φινλανδοποίησης» της ελληνικής επικράτειας και το οποίο επιθυμεί η Τουρκία εάν δεν κινηθεί άμεσα στρατιωτικά. Η δε «Φινλανδοποίηση» σημαίνει δορυφοροποίηση μικρότερου κράτους σε ένα αρκετά ή πολύ μεγαλύτερο με τραγικές άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες. Και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει απλώς στρατιωτικός κίνδυνος αλλά και δημογραφικός αν ληφθεί υπόψη πως η Τουρκίας έως το 2040 – το maximum – θα αριθμεί κοντά στα 100 εκατομμύρια και η Ελλάδα θα κυμαίνεται πληθυσμιακά μεταξύ 7,5 και 8 εκατομμυρίων!

Εάν τέλος, δεν συνειδητοποιήσουμε πως δεν αρκεί η πολιτική συμμαχιών και εξοπλισμών αλλά σε μια πιθανή περίπτωση «θερμού επεισοδίου» ή/και κανονικής σύρραξης τον θεμελιακότερο ρόλο τον παίζει ο ηθικός και ψυχολογικός παράγοντας δηλαδή η πατριωτική συνείδηση του ελληνικού λαού και η αποφασιστικότητά του, στον υπέρτατο βαθμό, να υπερασπιστεί την χώρα του, τότε μάλλον δεν έχουμε κατανοήσει σε ποια περιοχή ζούμε, κοντά με ποιον γείτονα και πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε εξαιτίας του.

Εάν θέλουμε να κάνουμε μια αντικειμενική εξέταση των κινήσεων της Ελλάδας τα τελευταία δυο χρόνια πρέπει να υπογραμμίσουμε (α) την πολύ μεγάλη σημασία της πετυχημένης ελληνογαλλικής συμμαχίας για προμήθεια συγχρόνων αεροσκαφών και πλοίων, (β) την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για την ΑΟΖ και την ηλεκτρική σύνδεση με άμεσα οφέλη για την χώρα μας, (γ) την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και την ίδρυση βάσης εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα, (δ) τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και συνεργασία με την Αίγυπτο, (ε) τα ανάλογα γυμνάσια και συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, (στ) την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία πριν λίγες μέρες, (ζ) την υπογραφή συμφωνίας με την Ιταλία για ΑΟΖ και 12 μίλια, (η) την καθιέρωση για πρώτη φορά της ζώνης των 12 μιλίων στο Ιόνιο Πέλαγος και την προοπτική των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης, (θ) την βελτίωση των σχέσεων με την Λιβύη ώστε να υπονομευθεί διπλωματικά η Τουρκολιβυκή συμφωνία.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις δεν ήταν απλώς πετυχημένες, καίριες και στρατηγικού χαρακτήρα αλλά ζωτικές για την άμυνα της χώρας μας, σε μια περίοδο που ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα γύρω από την χώρα μας και καταγράφονται στο θετικό ενεργητικό της παρούσας κυβέρνησης που αντέταξε την δικιά της στρατιωτική και διπλωματική λαβίδα και μάλιστα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αν δε προσθέσουμε και το τείχος των 37 χιλιομέτρων που έχει ανεγερθεί στα σύνορα του Έβρου και τους εκατοντάδες διορισμούς των συνοριοφυλάκων και μονίμων στρατιωτικών στην ίδια περιοχή, τότε μπορούμε να πούμε πως σπάνια μπόρεσε και πέτυχε τόσες συμφωνίες – στρατηγικά πετυχημένες– η Ελλάδα σε τόσο σύντομο, ελάχιστο χρονικό διάστημα. Όταν και για να μην ξεχνιόμαστε, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε η παραμικρή αγορά οπλικών συστημάτων, δεν επεκτάθηκαν ποτέ– έστω και σε μια περιοχή όπως το Ιόνιο – τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, δεν υπογράφτηκαν ποτέ συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας σε τέτοια έκταση, ο Ερντογάν έκανε «διάλεξη» εναντίον της Συνθήκης της Λοζάνης όταν συνάντησε Τσίπρα και Παυλόπουλο (Δεκέμβρης 2017) χωρίς να του αντιμιλήσει κανένας, ο δε ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για θάλασσες που «δεν έχουν σύνορα» όμως άνοιξε τα σύνορα σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες τινάζοντας στον αέρα όλες τις πληθυσμιακές ισορροπίες, ειδικότερα στα ακριτικά νησιά αλλά και στην ενδοχώρα. Να μην ξεχάσουμε και τις «πατριωτικότατες» διαδηλώσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο εναντίον της χώρας μας όταν η πατρίδα μας και χιλιάδες Έλληνες συνοριοφύλακες και στρατιώτες προσπαθούσαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν τα σύνορα του Έβρου απόρθητα από τις χιλιάδες λαθρομεταναστών και πολλών ακόμη Τζιχαντιστών που έστελνε ο Ερντογάν εξεπίτηδες στα ελληνικά σύνορα. Να μην ξεχάσουμε και το τελευταίο «κερασάκι της τούρτας», την πρόταση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για μείωση της στρατιωτικής σε 3 μήνες! Μάλιστα! Πιθανόν, επόμενη πρότασή τους θα είναι η κατάργηση της θητείας, του στρατού και το πλήρες άνοιγμα των συνόρων! Ακριβώς γι’ αυτό πανηγύριζε αυτές τις μέρες ο Τουρκικός τύπος και «έπινε νερό» στο όνομα Τσίπρα με τις δηλώσεις του για την ελληνογαλλική συμφωνία, άραγε θα έβρισκε ποτέ καλύτερο σύμμαχο; Όμως « Όταν σε χειροκροτεί ο εχθρός σου, κοίταξε να δεις που έκανες λάθος» (Αύγουστος Μπέμπελ,1840-1913, ηγέτης του SPD ).

Ταυτόχρονα με την πετυχημένη διπλωματική/εξοπλιστική της Ελλάδας, χρειάζεται η ανάλογη τόνωση του δημοκρατικού, πατριωτικού αισθήματος επ’ ευκαιρία μάλιστα των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης. Να γίνονται συνεχώς ομιλίες διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις στα ελληνικά σχολεία, Λύκεια και Πανεπιστήμια με θέμα τον αγώνα ανεξαρτησίας και την ιστορία μιας από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις των τελευταίων αιώνων, της Ελληνικής Επανάστασης! Θεατρικοί όμιλοι, κινηματογραφικοί οργανισμοί, εκδοτικοί οίκοι, να προχωρήσουν σε παραγωγές με θέμα το 1821 προάγοντας την γνώση, το ήθος και τον πατριωτισμό που λείπει ή φθίνει από μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με την κάθε κυρία του Instagram και του Twitter που παριστάνει την «καταπιεσμένη», την «παρενοχλημένη» ή την «οργισμένη φεμινίστρια» επιδεικνύοντας τα γυμνά ή ημίγυμνα κάλλη της σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους όπως η σημερινή με την Τουρκία συνεχώς επιτιθέμενη ή του Αυγούστου με τις πυρκαγιές και οι οποίες κυρίες ουσιαστικά μας έλεγαν πως «Εγώ να περνάω καλά στη Μύκονο και να πλασάρω τα κάλλη μου στον πλησιέστερο υποψήφιο εκατομμυριούχο γαμπρό!». Και επειδή έχει ξεφύγει η κατάσταση και με την Τουρκία αλλά και με το αμερικανόπνευστο, προτεσταντικό και φασιστοειδούς έμπνευσης #Metoo, θα επαναλάβουμε μια πρόταση που καταθέσαμε σε παλαιότερο άρθρο μας. Εάν αγαπητές κυρίες θέλετε ισότητα, περάστε από τον ελληνικό στρατό να καταταχτείτε, να αγωνιστείτε για την δημοκρατική πατρίδα και να καταλάβετε τι σημαίνει ζωή με υποχρεώσεις και όχι μόνο με δικαιώματα. Όπως γίνεται ή γινόταν στο Ισραήλ, στο Κουρδιστάν, στο Σούλι ή στον ΕΛΑΣ την περίοδο της κατοχής. Γιατί δεν είναι δυνατόν να βρίζετε νυχθημερόν τους άνδρες σαν «Σεξιστικά γουρούνια», «υποψήφιους βιαστές» ή «κακοποιητές» όταν όμως η Τουρκία ανοίγει την Κερκόπορτα και κινδυνεύουμε να αλωθούν τα πάντα, τότε μόνο οι άνδρες να πληρώνουν τη νύφη ενώ εσείς να ασχολείσθε με τα νυχάκια σας όταν αυτοί θα πολεμούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου! Δεν έχετε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις γιατί αλλιώς κινδυνεύετε και εάν καταρρεύσει στρατιωτικά η χώρα, να γίνετε χανουμάκια στον πλησιέστερο τοπικό «σουλτάνο» ή τζιχαντιστή που σίγουρα θα σπεύσουν να βοηθήσουν τον Ερντογάν.

Ανάλογες παρατηρήσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε και για την ελληνική νεολαία που μάλλον –στο μεγαλύτερο βαθμό– έχει αφομοιωθεί από την τρυφηλότητα και παρακμή που διέπει την εποχή και ειδικότερα την χώρα μας. Μάθετε λοιπόν πως εάν είμαστε μια χώρα αμόρφωτων–πτυχιούχων, δηλαδή παράγουμε πτυχία χωρίς μόρφωση και παιδεία, δεν έχουν ευθύνη μόνο η οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα ή το «σύστημα» γενικότερα αλλά και εσείς οι ίδιοι που παραδοθήκατε αμαχητί σε ένα τσουνάμι κρετινισμού που παράγεται από την εικόνα παντός είδους και από τις απίστευτες ηλιθιότητες που παράγονται από τα τρολ του διαδικτύου! Τρολ που βρίζουν και χυδαιολογούν ανώνυμα και ασύστολα, χωρίς όνομα και γιατί «έτσι γουστάρουν», καλύπτοντας κουτοπόνηρα την δειλία τους κάτω από έναν οχετό υβρεολόγιων! Αυτή την πλημμυρίδα αποεγκεφαλοποίησης θα την αντιμετωπίσετε μόνο εάν διαβάσετε, μορφωθείτε αληθινά και μάθετε να ξεχωρίζετε τα παραμύθια από την αλήθεια! Απλά πράματα.

Τέλος, αγαπήστε την χώρα σας, σεβαστείτε την εκπληκτική ιστορία της, εκτιμήστε την ατελεύτητη γλώσσα της που δίδαξε όλο τον κόσμο, πιείτε από το ‘αθάνατο κρασί του ‘21’! Δεν θα χάσετε, αντίθετα θα κερδίσετε έναν κόσμο ολάκερο! Αξίζει να κάνετε μια αρχή!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες