Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΠΟΙΟΣ, ΕΙΠΑΜΕ, ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΆ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 30, 2020 10:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΠΟΙΟΣ, ΕΙΠΑΜΕ, ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΆ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΠΟΙΟΣ, ΕΙΠΑΜΕ, ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΆ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ;
Από αναγνώστη γιατρό




Προσοχή όσοι, με καλές προθέσεις, ζητάτε επιτάξεις και επιστρατεύσεις «ιδιωτών», γενικώς και αορίστως!

Είστε βέβαιοι ότι ξέρετε τι παίζεται;

Διότι νομίζω ότι είστε ευάλωτοι σε προπαγάνδα και παραπληροφόρηση. Και δεν το ΅χει σε τίποτε η στοργική αυτή κυβέρνηση και η ελεήμων αυτή αντιπολίτευση να σας προσφέρουν αυτό που (νομίζετε ότι) θέλετε.


Σας λέω ότι με τα «γενικά» και «αναγκαστικά» αυτά μέτρα, εκτός από τους ειδικευόμενους και τους άλλους χαμηλόβαθμους του ΕΣΥ (επιμελητές), θα την πληρώσουνε και οι συνοικιακοί γιατροί και οι δούλοι των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Αυτό είναι το ζητούμενο;

Πρέπει να σας κάνω σαφές, για να ξέρετε ποιανού ακριβώς την επίταξη να ζητάτε…

… ότι υπάρχουν ιδιώτες και «ιδιώτες». Ιδιώτες γιατροί αφεντικά και «ιδιώτες» γιατροί δούλοι.

… ότι αυτός ο ειδικευόμενος γιατρός,
το «παιδί για τα θελήματα», που διαλύεται καθημερινώς απλήρωτος, νηστικός και άυπνος, που προσπαθεί να «εκπαιδευτεί» και να φτιάξει και οικογένεια ταυτόχρονα, όταν επιτέλους τελειώσει την «εκπαίδευση», γίνεται «ιδιώτης» γιατρός (όταν, σπανιότατα, διαβεί τις πύλες του ΕΣΥ γίνεται επιμελητής ΒΆ, δηλαδή αξιωματούχος για τα θελήματα).

Ως ιδιώτης γιατρός έχει τρεις (3) βασικά επιλογές: α) φεύγει μετανάστης β) ανοίγει ιατρείο γ) γίνεται δούλος σε ιδιωτικό «ίδρυμα».

Στην πρώτη περίπτωση γλυτώνει (ίσως), αλλά στη δεύτερη και τρίτη περίπτωση δεν αλλάζουν πολλά. Παραμένει «ειδικευόμενος». Στην ανασφάλεια, στην αναξιοπρέπεια και στην αυθαιρεσία. Από ανειδίκευτος δούλος, γίνεται ειδικευμένος δούλος. Και τώρα έχει και οικογένεια και χρέη βουνό.

Στο ιδιωτικό ιατρείο προσπαθεί να επιβιώσει με γραφειοκρατία και στο ιδιωτικό νοσοκομείο με το «μάλιστα κύριε διευθυντά». Στο ιδιωτικό ιατρείο αναγκάζεται να κοιτάει τον κόσμο στα χέρια και στο ιδιωτικό νοσοκομείο να κάνει τζίρο.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι ατσαλάκωτοι του ΕΣΥ, οι μεγαλογιατροί των μεγαλοκλινικών και φυσικά (ΦΥΣΙΚΑ) οι πανεπιστημιακοί, μένουν στο απυρόβλητο. Κονόμα και γκλαμουριά, πρεστίζ και υφάκι. (Τι; Υπάρχουν και αξιοπρεπείς; Ασφαλώς υπάρχουν, ασφαλώς θα με συγχωρέσουν).

Στις «επιτάξεις», «επιστρατεύσεις» κτλ θα ισχύσει το ίδιο. Οι είλωτες θα βγάλουν τον κορωνοϊό από την τρύπα. Τα συνήθη υποζύγια.

Οι μουράτοι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι: Ο διευθυνταράς ο χειρουργός του ΕΣΥ θα ξύνει τα απΆ αυτά του («εις παθολόγους»), ο προφέσορας θα περιδιαβαίνει τα κανάλια και ο διευθυνταράς-μέτοχος της επιχείρησης ιδιωτικής υγείας θα παραγγέλνει πακέτα δαπανηρών εξετάσεων σε υγιείς για να αυξήσει τα ποσοστά του.

Να κάνω λοιπόν μια πρόταση.
Να αφήσουμε τις «επιτάξεις» και «επιστρατεύσεις» στην άκρη.

Όλο το «απαύγασμα» των υγειονομικών υπηρεσιών να μπει εθελοντικά στον «πόλεμο».

Να δω τους «ταρίφες» του ΕΣΥ
να αφήσουνε τα «τυχερά», τους καθηγητάδες να πιάσουνε ακουστικά (για πρώτη φορά, οι περισσότεροι, στη ζωή τους), τους αστέρες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να γίνουν δούλοι σαν κι αυτούς που διατάζουνε. Να τους δω όλους στη «μάχη».

Μασκούλα, γυαλάκια, φεσάκι, φορμούλα.
Θα τους πηγαίνουν τρέλα. Εκεί στα επείγοντα των δημόσιων νοσοκομείων. Στα κολαστήρια. Πάνω από τον συνάνθρωπο που υποφέρει, που πεθαίνει. Δίπλα στον συνάδελφο που καταρρέει. Έτσι για ποικιλία βρε αδερφέ, για αποτοξίνωση από τα πάρτι και τα συμπόσια με πολιτικούς, δικαστές και δημοσιογράφους.

Κι επειδή η πρώτη ερώτηση κάθε πρωτοκλασάτου δόκτορα (είναι εξαρτημένο αντανακλαστικό, έχει καταστεί δεύτερη φύση του) είναι για την αμοιβή του, να τους πω σαφώς:

«Μη νοιάζεστε ρε λεβέντες! Θα έχετε πολλές απολαβές. Θα καλέσουμε τις κάμερες να σας τραβάνε επί το έργον. Φαντάζεστε διαφήμιση; Η πανδημία θα τελειώσει κάποτε, θα ΅χετε να λαμβάνετε. Και όχι μόνο αυτό. Θα μαζευτούμε η πλέμπα των γιατρών και κάθε βράδυ θα σας βαράμε παλαμάκια…»

Υ.Γ 1 Το κείμενο αποτελεί φόρο τιμής στους συναδέλφους νοσοκομειακούς της πρώτης γραμμής. Νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό φυσικά λογαριάζονται ως αδελφοί υπό τα όπλα.

Υ.Γ 2 Το «εις παθολόγους» που γράφω παραπάνω, είναι το μόνο που αξιώθηκε να γράψει σε ένα κωλόχαρτο, ένας «διευθυντής ΕΣΥ» για να ξεφορτωθεί τον ασθενή με κρανιοεγκεφαλική κάκωση που του είχε παραπέμψει σε μέρα γενικής εφημερίας ένα νοσοκομείο της επαρχίας (δεν είχε, ο άρρωστος, «ενδιαφέρον» και τον έστειλε για παρκάρισμα στο παρκινγκ που λέγεται «παθολογική κλινική»).

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 31, 2020 3:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Δημόσια Υγεία θέλει χρηματοδότηση, δεν θέλει φιλανθρωπία
Παρατηρητήριο Γιατρών και Νοσηλευτών για τη Δημόσια Υγεία



Λένε πολλοί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ για να αντιμετωπίσει την πανδημία κάνει πράγματα που είναι σε αντίθεση με το χαρακτήρα της. Εν μέρει ισχύει. Εκτάκτως ενισχύει τα νοσοκομεία, αναγνωρίζει εμμέσως το ρόλο του συστήματος υγείας, αναγκάζεται ευθέως να χειροκροτήσει γιατρούς και νοσηλευτές, δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ακόμα και αν τελικά δεν το κάνει.

Εν μέρει όμως.


Γιατί από κάθε χαραμάδα
της κυβερνητικής φυσιογνωμίας ξεπροβάλει ο δυσώδης νεοφιλελευθερισμός για να κάνει φανερό ότι η υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στην Δημόσια Υγεία είναι μόνο πρόσκαιρη και υποκριτική.

Η πρόταση Μητσοτάκη για κατάθεση του μισού της βουλευτικής αποζημίωσης στο ταμείο για την πανδημία δείχνει πώς ακριβώς αντιμετωπίζει τις υγειονομικές ανάγκες της χώρας.

Σαν κάτι το έκτακτο,
που ισχύει μόνο για σήμερα, όχι για αύριο, και που μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, αλλά με τη μισή βουλευτική αποζημίωση για έναν – δύο μήνες.

Αλήθεια τώρα;

Στα σοβαρά αυτό έχει να πει ο κ. Μητσοτάκης για τις εγκληματικές ευθύνες που οδήγησαν στο ξεδόντιασμα της υγειονομικής άμυνας της χώρας;

Αυτό έχει να προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τη Δημόσια Υγεία; Να δώσουν το μισό μισθό τους βουλευτές και υπουργοί;

Να θυμίσουμε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ “Ελλάδα-Προφίλ Υγείας 2019”, διαπιστώνει ότι η Ελλάδα δαπανά ελάχιστους πόρους για προληπτική φροντίδα, είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη έλλειψη γενικών γιατρών στην Ε.Ε, βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε σε νοσοκομειακές κλίνες ανά 1000 κατοίκους και είναι η πρώτη χώρα της Ε.Ε με τον χαμηλότερο αριθμό νοσηλευτών ανά 1 000 κατοίκους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια έκθεση, υπογραμμίζει ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία είναι από τις χαμηλότερες της Ε.Ε, διαμορφούμενες σε κατά τι λιγότερο από το 5 % του ΑΕΠ.

Αυτή ήταν επί χρόνια η πολιτική του κράτους για τη Δημόσια Υγεία.

Μετά την πανδημία,
θα εξακολουθήσει η υγεία του λαού να αντιμετωπίζεται όπως πριν; Με τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, με απαξίωση και χαμηλούς μισθούς, με εκδίωξη των νέων συναδέλφων στο εξωτερικό, με κλείσιμο μονάδων υγείας, με ασφυξία της πρωτοβάθμιας φροντίδας;

Αυτές τις μέρες, πέρα από τη μάχη που δίνει ο υγειονομικός κόσμος της χώρας, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία απέναντι στην πανδημία, διεξάγεται και μια άλλη μάχη. Η μάχη ανάμεσα σε όσους έβλεπαν και βλέπουν την υγεία ως εμπόρευμα, ως αγαθό προς πώληση και συναλλαγή, και σε όσους αναγνωρίζουν την ανάγκη ενός ισχυρού, δημόσιου, καλά χρηματοδοτημένου δημόσιου συστήματος υγείας. Ενός συστήματος τόσο καλά στελεχωμένου που δεν θα ταλαιπωρεί τον λαό, δεν θα τον σπρώχνει στην ιδιωτική δαπάνη, δεν θα κάνει γιατρούς και νοσηλευτές σάκο του μποξ για τις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης.

Στη μάχη αυτή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις.

Θεωρώντας
δια του υφυπουργού Κοντοζαμάνη, ότι οι προσλήψεις μόνιμων και όχι συμβασιούχων ή επικουρικών, συνιστούν «ιδεοληψία».

Καθιστώντας δια του πρωθυπουργού υπεύθυνη για τη Δημόσια Υγεία την κοινωνία και την ατομική συμπεριφορά και όχι την πολιτεία και την κυβερνητική πολιτική.

Αναγορεύοντας σε ύψιστη προσφορά στη μάχη ενάντια στην πανδημία τις δωρεές επιχειρηματικών και εφοπλιστικών ομίλων ή κλινικαρχών.

Την ώρα της μεγαλύτερης υγειονομικής μάχης που γνώρισε ποτέ η γενιά μας, έχουμε μια κυβέρνηση που ενώ αναγκαστικά και τακτικά στηρίζεται στο δημόσιο σύστημα υγείας, στρατηγικά θέλει να το υπονομεύσει.

Εάν οι βουλευτές
και οι υπουργοί θέλουν ειλικρινά να στηρίξουν το σύστημα υγείας στη μάχη της πανδημίας, ας κρατήσουν τον πολλαπλάσιο ενός επιμελητή του ΕΣΥ μισθό τους. Ας νομοθετήσουν όμως σήμερα, άμεσες προσλήψεις στο ΕΣΥ (τα νούμερα που υπάρχουν μέχρι σήμερα σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, είναι τραγικά λίγα) και κατακόρυφη αύξηση της χρηματοδότησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία.

Εάν έχουν σκοπό,
όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, να πνίξουν και πάλι τη Δημόσια Υγεία στη λιτότητα και στη φτώχεια, τότε η «ελεημοσύνη» και η φιλανθρωπία στην οποία καλεί ο κ. Μητσοτάκης τους βουλευτές, στάζει χολή και υποκρισία. Χολή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υποκρισία για τις τεράστιες ελλείψεις και τα χαώδη κενά.

Το καθήκον της υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας, δεν υποκαθίσταται από επικοινωνιακές ντρίπλες. Η υγεία του λαού δεν είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής φιλανθρωπίας. Είναι ζήτημα συνταγματικής υποχρέωσης.


ΠΗΓΗ:
https://www.antapocrisis.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4/

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 31, 2020 10:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Υγειονομικά φιλοδωρήματα και «μπόνους» στην κρατική προπαγάνδα…



Είναι γνωστό, από την Ιστορία, ότι το Χρήμα και η Εξουσία πλειοδοτούν σε «φιλανθρωπία»: Δόλιο τέχνασμα που εμπορεύεται τη δυστυχία των θυμάτων τους…

Στις μεγάλες συμφορές που κτυπούν τις κοινωνίες και τους λαούς, το Χρήμα και η Εξουσία εμπορεύονται, πάντα, τη δυστυχία με ελεημοσύνες, πίσω από τις οποίες υπάρχει πάντα ο δόλος και η ΑΠΑΤΗ: Η κάλυψη και η απόκρυψη των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ τους…

Η «φιλανθρωπία», λοιπόν, των ληστών και δημίων μας είναι ένα συνηθέστατο «φαινόμενο» σε καταστάσεις καταστροφών και μεγάλων κοινωνικών συμφορών: Είναι τα ένοχα «φιλοδωρήματα» των ληστών και δημίων μας για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που έχουν διαπράξει. ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, που στο όνομα της κερδοσκοπικής λεηλασίας, κατέστρεψαν κάθε αμυντικό οχυρό της κοινωνίας, αφήνοντάς την εντελώς αθωράκιστη και ευάλωτη σε κάθε κίνδυνο: φυσικής ή κοινωνικής συμφοράς…

Τα όργανα της κατοχικής Βουλής, αφού σάρωσαν κάθε υγειονομικό ΟΧΗΡΟ της ελληνικής κοινωνίας, κάθε δομή και ικμάδα Κοινωνικού Κράτους, προωθώντας υστερικά τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και εκτελώντας πειθήνια τα Συμβόλαια Θανάτου της ΕΕ, ΤΩΡΑ πλειοδοτούν σε «φιλανθρωπικά» φιλοδωρήματα στο «Ταμείο Πανδημίας»: Φιλοδωρήματα από την παρακράτηση του μισού της βουλευτικής αποζημίωσης!!!

Τα όργανα των Μνημονίων του 4ου Ράιχ, αφού εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό, συρρίκνωσαν τους μισθούς στα όρια της νέας δουλείας, πέταξαν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ΤΩΡΑ υπόσχονται (η παραίτηση από τη μισή βουλευτική αποζημίωση είναι υπόσχεση) ψίχουλα στους είλωτες του ξεχαρβαλωμένου υγειονομικού συστήματος…

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, κοινοβουλευτικός τσαρλατανισμός και δημαγωγικός ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ…

Περιγράφονται παραστατικά από το «Παρατηρητήριο Γιατρών και Νοσηλευτών για τη Δημόσια Υγεία», εδώ:
http://resaltomag.blogspot.com/2020/03/blog-post_95.html


Μια άλλη μορφή ύπουλης κυβερνητικής «φιλανθρωπίας» είναι τα «μπόνους» προς τα όργανα της κρατικής προπαγάνδας: ΕΡΤ

Γι αυτό το σκάνδαλο διαβάστε εδώ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/03/3000.html#more

ΟΙ εξουσίες προσέχουν και ανταμείβουν τις προπαγανδιστικές πόρνες τους…

Εξάλλου δεν χρειάζονται και πολλά. Με «φιλανθρωπικές» πράξεις κάποιων φιλοδωρημάτων και τη «γοητεία» της δημοσιογραφικής εξουσίας, τις ελέγχουν πλήρως…

Απλώς, η πράξη αυτή της ανταμειβής
δείχνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακίσει τον προπαγανδιστικό της μηχανισμό, ακριβώς γιατί βρίσκεται και παραμένει, ΣΤΑΘΕΡΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ, απέναντι στον ελληνικό λαό, υπηρετώντας πιστά τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τις προσταγές των ληστών και δημίων μας…

Η κυβέρνηση γνωρίζει, όπως και όλος ο πολιτικός υπόκοσμος των νέων αποικιοκρατών, ότι αύριο έρχονται κοινωνικές θύελλες γιγάντιων ιστορικών διαστάσεων…


Βεβαίως, με τα φιλοδωρήματα δεν αναχαιτίζονται οι σεισμοί της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…

Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 01, 2020 10:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ:Αν έλειπε ο επαρμένος ναρκισσισμός το κείμενο θα ήταν Τέλειο...

Ρούχο καθαρό στα μανταλάκια σας…
Λιάνα Κανέλλη


Στο ικρίωμα του λαϊκισμού, της χυδαιότητας, της διαστρέβλωσης, της συναδελφικής κακοήθειας, της δημόσιας βιαιοπραγίας ακόμη, προς ηδονή των θηρευτών εντυπώσεων, έχω στηθεί αμέτρητες φορές από τότε που επέλεξα να ζω γράφοντας και μιλώντας. Το κεφάλι μου το κράτησα ψηλά και τη μέση μου ίσια κι όρθια.

Έτσι θα πράξω και τώρα. Στα γεράματα. Χωρίς τα… όπλα του τουήτερ και του ίνσταγκραμ. Δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε μακελάρηδες κι άλλα επίκαιρα κτήνη, φτηνιάρηδες ενδημικούς μαφιόζους και ιδεολογικούς δουλέμπορους της εντυπωσιοθηρίας. Στο τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, η απάντησή μου αφορά εμένα και τον παραλήπτη. Και δεν απαντάω μεμονωμένα σε καθάρματα που μΆ εκβιάζουν για να την πάρουν λάφυρο κι ύστερα να την βγάλουν σε πλειστηριασμό με εύλογο κέρδος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: η προτροπή για κατάθεση μισού βουλευτικού μισθού ήρθε από το προσωπικό φέησμπουκ του πρωθυπουργού, ίσως και σΆ ένα διάλειμμα της μάχης εναντίον της πανδημίας. Οπότε χρειαζόταν κι ένα πυροτέχνημα για να μη φανεί η γύμνια του συστήματος, σε έδαφος υποκείμενου νοσήματος της υπερδεκαετούς οξείας μνημονίτιδας, που πλήττει μόνο το λαό. Δεν ήταν ούτε πολιτική πρόταση, ούτε κοινοβουλευτική, μήτε καν επίσημα διατυπωμένη, προσκοπικού τύπου πρόσκληση, σε εθελοντισμό. Έσπευσαν να ανταποκριθούν, κρύβοντας πίσω από επικαιροποιημένη φιλανθρωποίηση, τις φάτσες τους με κατάλληλες λεζάντες, πλείστοι όσοι κάτοχοι στρατιών τρολ και αλγορίθμων, αγοραστές τη ευμένειας του πρωθυπουργικού πρίγκηπα και θιασώτες της ελεύθερης αγοράς. Αυτής που θέλει οι δήμιοι των δικαιωμάτων να το παίζουν το ρολάκι ότι δήθεν μοιάζουν με τα θύματά τους σε επίπεδο συνεπειών. Να θολώσει ο νους να μη βλέπει τον εχθρό της επόμενης μέρας. Τωρινοί και μελλοντικοί άνεργοι, να χειροκροτούν όσους τους έδεσαν χειροπόδαρα, καβάλα στην ανωτέρα βία για το καλό τους.

ΣΆ αυτήν την υποκρισία κρύβεται το… βουλώστε τα στόματα που νομοτελειακά θΆ ανοίξουν, όταν η πραγματική ζωή κι όχι η επιβίωση θα διεκδικούν τα πάντα. ΣΆ αυτό απάντησα εν γνώσει των συνεπειών του νόμου της επικοινωνιακής ζούγκλας, ότι δε βάζω πλάτη.

Δε χρηματοδοτώ με ψευδοφιλανθρωπία την πολιτική που σώζει τις μάζες, για να τις χειραγωγήσει μια και καλή και χωρίς αντίσταση. Δεν πλειοδοτώ στο μυαλομάζωμα, το μισθομάζωμα κι άλλα τέτοια τερτίπια, δίνοντας το καλό παράδειγμα της υποταγής στη συγκυρία. Μπορεί να προσφέρω μάσκες και αντισηπτικά. Ούτε το ξέρετε τιμητές της δεκάρας, ούτε θα το μάθετε ποτέ.

Αλλά να προσφέρω φίμωτρα και παραλυτικά των αγώνων, που θα εκραγούν άμα πεταχτεί το καπάκι της χύτρας ταχύτατου φόβου των ημερών, έχω το κουράγιο νΆ αρνηθώ. Κρεμάστε με στα μανταλάκια σας. Είμαι ρούχο καθαρό, ανεξαρτήτως μόδας.

ΠΗΓΗ:
http://www.katiousa.gr/apopseis/roucho-katharo-sta-mantalakia-sas/

[/size]
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 02, 2020 8:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η κυβέρνηση σκορπάει το χρήμα... και πιστεύετε ότι και πάλι ΕΜΕΙΣ θα πληρώσουμε τις χορηγίες σας! Αμ δε!
Ιωάννα Υψηλάντη



Η Βιβή, ο Περικλής, ο Δημήτρης, η Μαρία, η Βαρβάρα, ο κυρ-Νίκος, και όλοι, όσοι νοσηλεύονται, να βγουν νικητές, κ. Τσιόδρα μου και ν΄αναρρώσουν πλήρως!

Περίμενα, πάντως, ν΄ακούσω και τα ονόματα των ηρωικών γιατρών μας και του ηρωικού νοσηλευτικού προσωπικού, που διαγνώστηκαν με κορονοιό και τους επιβάλλετε καραντίνα ΜΟΝΟ 7 ημερών!


Γιατί άραγε;; Σταματάει η μεταδοτικότητα, μετά από 7 ημέρες;;

Είναι από μεταλλαγμένο οργανισμό οι γιατροί μας;;
Και βέβαια όχι!

Η κυβέρνηση σκορπάει το χρήμα,
για διαφημιστικά σποτάκια, στα κανάλια, (11 εκατομμύρια) και ακόμα 21 εκατομμύρια, στους καναλάρχες σας (γιατί άραγε;Wink και... επιπλέον 30 εκατομμύρια, για αμφιβόλου δυνατότητας τεστ, σε ιδιωτικές κλινικές.

Αυτά τα λεφτά,
πρωθυπουργέ μου, γιατί δεν τα επενδύετε, σε προσλήψεις γιατρών και προσωπικού και αναγκάζετε τους υπάρχοντες γιατρούς, την 7η μέρα να είναι στο καθήκον;;

Γιατί το νοσηλευτικό προσωπικό
δεν είναι ενταγμένο, ακόμη και σήμερα, στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα;;

Γιατί έχετε εντάξει,
ακόμα και τις δομές,(Κέντρα Υγείας) που προορίζονται, για άλλες ασθένειες στο σύστημα του κορονοϊού;; Πώς θα διαχειριστεί τα περιστατικά το ανεκπαίδευτο και ανέτοιμο προσωπικό;;

Έχετε βγει στη ζητιανιά
και ευχαριστείτε, δημοσίως, ιδιώτες και ιδιωτικά Ιδρύματα, που προσφέρουν υλικό, κάνετε εράνους, μεταξύ σας, για να μην διαθέσετε τα απαραίτητα κονδύλια, που κλέψατε απ΄τον Ελληνικό λαό, στην Δημόσια Υγεία!

Και πιστεύετε ότι και πάλι ΕΜΕΙΣ θα πληρώσουμε τις χορηγίες σας!!

Αμ δε!!!


ΠΗΓΗ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/04/blog-post_17.html#more

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 05, 2020 8:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από την ολομέλεια της Βουλής καταλάβαμε ότι «μόνο ο λαός θα σώσει το λαό»
Παρατηρητήριο Γιατρών και Νοσηλευτών για τη Δημόσια Υγεία




1.
Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι λόγω της διορατικότητας του και τα έγκαιρα περιοριστικά μέτρα έχει αποφευχθεί το χειρότερο. Η αλήθεια είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα τα πήραν οι περισσότερες χώρες την ίδια περίοδο (μέσα Μάρτη), βλέποντας τα αποτελέσματα της πανδημίας στην Ιταλία. Η δε κυβέρνηση κάτω από την κοινωνική κατακραυγή έκλεισε τις εκκλησίες μετά από μια χαμένη βδομάδα διαπραγμάτευσης με τους ιεράρχες.

Αντίστοιχες αποφάσεις είχαν παρθεί ήδη σε όλον τον κόσμο, ακόμα και σε θεοκρατικά καθεστώτα.

Να θυμίσουμε επίση
ς ότι αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα σε χώρους εργασίας πολύ αργά και αυτά που αποφασίστηκαν δεν επαρκούν. Οι επικίνδυνοι χώροι συνωστισμού παραμένουν οι χώροι εργασίας.

Να θυμίσουμε ότι για τα προσφυγικά camps δεν έχει κάνει τίποτα. Η αυτοπειθάρχηση και η συνειδητή συμπεριφορά του λαού και αρκετή τύχη έχει όντως αποτρέψει μια, προς το παρόν, ανεξέλεγκτη πορεία της εξάπλωσης του ιού. ΓιΆ αυτό το χυδαίο πολιτικό παιχνίδι που κάνει όμως η κυβέρνηση, θα πρέπει να δώσει λογαριασμό.

2.

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε ότι πήρε έγκαιρα μέτρα για τη στήριξη του ΕΣΥ. Μπορεί να μας υπενθυμίσει τις πραγματικές αποφάσεις θωράκισης της χώρας, από τις πρώτες δηλώσεις περί «προετοιμασίας και θωράκισης» των κ. Κικίλια και Αρκουμανέα στις 30 Ιανουαρίου, μέχρι τις 8 Μάρτη, τότε που οι 133 νεκροί μέσα σε μια μόνο μέρα της Ιταλίας, έκαναν πλέον τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι θα κάνουμε «ό,τι χρειαστεί».

Και πιο συγκεκριμένα: Πόσες προσλήψεις έγιναν αυτό το διάστημα; Πόσες κλίνες ΜΕΘ άνοιξαν; Πόσοι αναπνευστήρες εξασφαλίστηκαν; Ποιες ποσότητες προστατευτικών υλικών έφτασαν στα νοσοκομεία; Πόσα διαγνωστικά τεστ έγιναν διαθέσιμα;

Οι συνεχείς καταγγελίες των υγειονομικών και η πλήρης συνείδηση ότι το διαλυμένο από τα μνημόνια ΕΣΥ δεν πρόκειται να αντέξει αν η πανδημία χτυπήσει την Ελλάδα στην ίδια ένταση με τις άλλες χώρες, οδήγησαν στα σημερινά, λιγοστά αποτελέσματα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Τις προσλήψεις που εξακολουθούν να αργούν απελπιστικά, την αύξηση των κλινών ΜΕΘ που εξακολουθούν να μην επαρκούν, την αγορά υλικών – όχι πάντα κατάλληλων, τις χορηγίες (με τις αντίστοιχες σκοπιμότητες) εντυπωσιασμού από τους ιδιώτες όταν το αίτημα της επίταξης των ιδιωτικών νοσοκομείων το αγκάλιασε η λαϊκή πλειοψηφία, την αύξηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας όχι κατά 75 εκ αλλά κατά 200 εκ.

Σας πήρε ένα μήνα, υπό τη λαϊκή πίεση, για μερικά μπαλώματα και για να πείσετε τους φίλους σας βιομηχάνους, εφοπλιστές, κλινικάρχες να δώσουν κάτι για τα μάτια του κόσμου.

Όταν στην Κίνα
(σε συνείδηση της διαφοράς κλίμακας και μεγέθους) έχτιζαν μέσα σε λίγες μέρες νοσοκομεία, αλλά και όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες κρατικοποίησαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία… Σήμερα υπερηφανεύεστε ότι έχουμε γεμάτες μόνο 90 από τις λίγο κάτω από 250 ΜΕΘ για τον κορωνοϊό. Μακάρι να μην χρειαστεί ούτε μία παραπάνω. Αλλά ο ρυθμός αύξησης των διασωληνώσεων κάνει την αύξηση των κλινών όχι αυριανή αλλά χθεσινή ανάγκη.

3.

Σας ακούσαμε να λέτε και πάλι για τους ήρωες με τις άσπρες και πράσινες στολές. Και εσάς και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, μέσε σε ένα πνεύμα “ομοψυχίας”. Χαιρόμαστε που οι αργόμισθοι και κηφήνες γιατροί και νοσηλευτές, αυτοί που πλεόναζαν ή που έπλεκαν βελονάκι, αυτοί που έχουν φάει ξύλο και χημικά από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, έγιναν ήρωες. Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά είστε υποκριτές. Γιατί προχθές η ΟΕΝΓΕ, η πανελλήνια ομοσπονδία των γιατρών έδωσε συνέντευξη τύπου, υποδεικνύοντας ελλείψεις και προβλήματα, αλλά τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια τους φίμωσαν.

Οι γιατροί της πρώτης γραμμής της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι καλοί αν ευλογούν την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να αποκλειστούν και να σιωπήσουν αν μιλούν για κενά και ελλείψεις. Είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που τους κατηγορείτε ότι διασπείρουν πανικό και fake news επειδή ζητούν να πάνε στη μάχη, αλλά όχι άοπλοι. Ντροπή για την υποκρισία κ. Μητσοτάκη. Θα κάνουμε τη δουλειά μας όπως και όσο καλύτερα μπορούμε, και λίγο παραπάνω, αλλά δε θα σιωπήσουμε. Και όσο και να μη σας αρέσει το σύνθημα, #ΜεταΘαΛογαριαστουμε.

Σας ακούσαμε και εσάς και τα άλλα κόμματα
που υπηρέτησαν μνημόνια και περικοπές στην υγεία να μιλάτε για το αναντικατάστατο του ΕΣΥ και του δημόσιου συστήματος. Εξηγείστε μας γιατί όλοι μαζί τα προηγούμενα χρόνια μειώσατε τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία; Γιατί κλείσατε κλινικές; Γιατί μειώσατε το προσωπικό; Γιατί κόψατε τους μισθούς μας; Γιατί αυξήσατε τις εφημερίες σε βαθμό εξάντλησης του προσωπικού; Γιατί μειώσατε τις ΜΕΘ; Γιατί αυξήθηκε κι άλλο το μερίδιο της ιδιωτικής υγείας στην πίτα, εκτοξεύοντας τις ιδιωτικές δαπάνες, δηλαδή αυτές που πληρώνει ο λαός, στις υψηλότερες θέσεις της Ε.Ε; Γιατί μειώσατε την κρατική χρηματοδότηση, οδηγώντας τις κρατικές δαπάνες της χώρας στις χαμηλότερες θέσεις της Ε.Ε;

Δώστε μας μια πειστική απάντηση. Αν σας ανάγκασαν οι “εταίροι”, ποιος μας λέει ότι δεν θα κάνετε το ίδιο την επομένη μέρα, όταν και πάλι θα υπάρξει οικονομική κρίση, και όταν και πάλι θα καλέσετε τον λαό να την πληρώσει;

Τώρα λέτε ότι μετά την πανδημία θα εφαρμόσετε πολιτικές ανάταξης του ΕΣΥ. Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Ακόμα και αυτές τις ώρες, δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Με το νέο εφεύρημα ότι το δημόσιο σύστημα υγείας θα έχει υπό την εποπτεία του δύο συνιστώσες, το κρατικό σύστημα και το ιδιωτικό σύστημα, θα στηθεί το επόμενο πάρτι εις βάρος της υγείας του λαού, προς όφελος των ιδιωτών και των μεγάλων εταιρειών στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς το διακηρυγμένο σας σχέδιο, προεκλογικά και μετεκλογικά. Αυτό ήταν και λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι ΣΔΙΤ, η μετατροπή του ΕΣΥ σε ΝΠΙΔ, η χρεοκοπημένη και εμμονική ιδεοληψία ότι το δημόσιο δεν σημαίνει κατΆ ανάγκη κρατικό.


Ακούσαμε και τα τρία κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ να κάνετε “αντιπαράθεση” για το πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 6,8 δις προς τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις. Η αντιπολίτευση λέει ότι είναι λίγα, η κυβέρνηση λέει ότι είναι περισσότερα από το μέσο όρο στην Ε.Ε. και επικαλέστηκε και το ύψος του χρέους και των αυξημένων πλεονασμάτων που είχε συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2060. Και οι τρεις κάνατε ευχές για το ευρωομόλογο.

Δεν ακούσαμε όμως από κανέναν σας να λέει την αλήθεια.
Αλήθεια τι θα κάνετε όταν η Ε.Ε., δηλαδή η Γερμανία, ζητήσει το επόμενο μνημόνιο, για να πάρει αυτά τα λεφτά πολλαπλάσια; Θα το υπογράψετε και πάλι, όπως έχετε κάνει σε όλα όσα σας ζήτησαν μέχρι σήμερα; Για μας είναι σαφές ότι και σήμερα, και αύριο, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τη Δημόσια Υγεία και μόνο η Δημόσια Υγεία μπορεί να σώσει το λαό.

#ΜετάΘαΛογαριαστούμε


ΠΗΓΗ:
https://www.antapocrisis.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B1/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες