Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η «Σοβιετία» ως εφιάλτης του βαθέος καθεστώτος...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 23, 2017 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η «Σοβιετία» ως εφιάλτης του βαθέος καθεστώτος... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «Σοβιετία» ως εφιάλτης του βαθέος καθεστώτος…
Γράφει: Ο Δημήτρης Πατέλης*Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την αποικία χρέους: το φάντασμα της «Σοβιετίας»!

Στη βάση των κυρίαρχων ιδεολογημάτων, ο σοσιαλισμός απέτυχε οριστικά, πετάχτηκε στα απόβλητα της Ιστορίας.


Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: εφΆ όσον το όλο εγχείρημα της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού ήταν τόσο αποτυχημένο, φαύλο και η ήττα του αμετάκλητη, προς τι τόσο μένος και μίσος προς τη μνήμη του;


Βεβαίως, δεν συνιστούν έκπληξη οι ιαχές και οι άναρθρες κραυγές της γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης (τύπου: «Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε τελευταίο Σοβιέτ της Ευρώπης», Ν. Μιχαλολιάκος, 3.7.17)…

Το ποίμνιο πρέπει να πειστεί ότι το κακό έχει παρεισφρήσει βαθέως και στα καθΆ ημάς!
«Η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης είναι η Ελλάδα!» (Α. Χατζής, 6.7.17). «Δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία στην Ελλάδα, έχουμε σοβιετική οικονομία…», εξανίσταται ο Α. Γεωργιάδης (2.10.12), ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου βρίσκει ότι «…σήμερα έχουμε μια μορφή σοβιετικού τύπου παρέμβασης…» (1.6.16).

Βάσει αγορεύσεων στη Βουλής εξ αφορμής των προσφάτων νομοσχεδίων,
επιβάλλονται «σοβιετικού τύπου» εξισωτικοί θεσμοί!… Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έφερε π.χ. νόμο που (καθΆ ομολογίαν του κυρίου Πρωθυπουργού) επανέφερε επί το μνημονιακότερον θέσεις και καταστάσεις του αλήστου μνήμης Νόμου Γιαννάκου για τα ΑΕΙ…

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
(31.7.17), που κατάφερε να συμπυκνώσει την αγωνία ορισμένου τύπου εργολάβων-εργοδοτών-εμπόρων του «Πανεπιστημίου της Αγοράς» για τυχόν συρρίκνωση των παχυλών εσόδων τους και από δίδακτρα (υψηλής αγοραίας ζήτησης μεταπτυχιακών):
«…οι καθηγητές των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων εξακολουθούν να έχουν ανθρώπινες ανάγκες και… δεν μπορούν να παραιτηθούν από την ανάγκη της μετριοπαθούς αμοιβής τους, σε μια χώρα η οποία δεν έχει κολεκτίβες και κατασκευασμένα σταχανοφικά ιδεολογήματα-συνθήματα, που να καλούν σε εξοντωτική υπερεργασία τους είλωτες του συστήματος για να καρπώνεται και να απολαμβάνει την υπεραξία η νομενκλατούρα του»!

Στην προπαγάνδα η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μια «τριτοκοσμική χώρα»,
που (άγνωστο πώς, γιατί και με τίνος ευθύνες) περιήλθε σε κρίση και χρεοκοπία, δήθεν λόγω του ότι σε αυτήν κυριαρχεί η διαφθορά, η ανομία, η εγκληματικότητα, η «αναξιοκρατία», το «πελατειακό μεγάλο κράτος-τέρας που στηριζόταν στον υπερδανεισμό», ως η «Βενεζουέλα των Βαλκανίων», που άρχεται από μια «διεφθαρμένη ελίτ των μπολσεβίκων»!

Οι κοκορομαχίες των πολιτικών του καθεστώτος έχουν στόχο:

1) την εύνοια των φορέων διακρατικής επιβολής-επιτροπείας και


2) το δημαγωγικό περιτύλιγμα των προδιαγεγραμμένων μέτρων γενοκτονίας, των «μνημονιακών υποχρεώσεων», που θα εκτελούνται απαρέγκλιτα με κάθε μέσο: απάτη-καταδολίευση, εξαγορά-διαφθορά, «διαίρει και βασίλευε» και ωμή βία-καταστολή.

Οι μεν κυβερνώντες
θέλουν να πείσουν ότι ασκούν αυτή τη φονική πολιτική σαν να είναι φυσικό φαινόμενο, με «γνήσιο αριστερό-φιλολαϊκό πρόσημο», οι δε κυβερνήσαντες επί μακρόν και επίδοξοι διεκδικητές της κυβέρνησης αδημονούν να ασκήσουν την ίδια ακριβώς φονική πολιτική, με μεγαλύτερη (προς τους δανειστές) συνέπεια, ταχύτητα και αξιοπιστία, απαλλαγμένοι από τις δήθεν «αριστερές ιδεοληψίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., την οποία επιχειρούν να παρουσιάσουν ως «αυθεντική αριστερά σοβιετικού τύπου»! Για να εξευτελιστεί κάθε έννοια αριστεράς και εναλλακτικής προοπτικής.

Σε λίγο θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα το σημαντικότερο γεγονός του 20ού αι., ένα ορόσημο στην Ιστορία της ανθρωπότητας που προσφέρεται για ανεκτίμητα διδάγματα.

Ηταν η πρώτη πρώιμη νικηφόρος σοσιαλιστική επανάσταση, με την οποία δρομολογείται η ιστορική διαδικασία των εγχειρημάτων πρακτικού μετασχηματισμού της κοινωνίας στην κατεύθυνση της ενοποίησης της ανθρωπότητας (του κομμουνισμού), με θριαμβευτικές κατακτήσεις στην επιστήμη, στην (αεροδιαστημική, ενεργειακή) τεχνολογία, στην παιδεία, στην υγεία, στη διάσωση της ανθρωπότητας από τον φασισμό κ.ο.κ. αλλά και νομοτελείς αντιφάσεις, η μη επίλυση των οποίων οδήγησε τελικά στην αντεπανάσταση και στην κεφαλαιοκρατική παλινόρθωση.

Η ήττα των πρώιμων σοσιαλιστικών επαναστάσεων
δεν συνιστά απόδειξη περί της δήθεν απουσίας εναλλακτικής προοπτικής. Αλλωστε, όλες οι πρώιμες αστικές επαναστάσεις ηττήθηκαν από φεουδαρχικές αντεπαναστάσεις και παλινορθώσεις, μέχρι να επικρατήσουν τελικά οι ώριμες και ύστερες επαναστάσεις και να εγκαθιδρυθεί η κεφαλαιοκρατία σε διάστημα 5 αιώνων για τις πιο προοδευμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Με όλη τη σύγχυση, με όλο το πνεύμα απατών και αυταπατών που χαρακτηρίζει τα προπαγανδιστικά σχήματα, αυτά μαρτυρούν υποσυνείδητα ότι η «Σοβιετία» στοιχειώνει τον ύπνο των κυρίαρχων τάξεων.


Οχι η εικονική, αλλά η αυθεντική, αυτή που δεν έρχεται τόσο από το παρελθόν, αλλά κυρίως από το μέλλον. Ξυπνά τους εφιάλτες τους, μια και οι ερχόμενες επαναστάσεις δεν θα είναι απλή επανάληψη -ως φάρσα ή ως τραγωδία- των πρώιμων επαναστάσεων του 20ού αι., αλλά νέου τύπου και ιστορικού-πολιτισμικού επιπέδου μορφές μαζικής δημιουργίας και ανάπτυξης, στην αναγκαία για την επιβίωση πορεία για την πανανθρώπινη ενοποίηση.

*αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Πολυτεχνείου Κρήτης


Το διαβάσαμε εδώ:
http://www.iskra.gr/%ce%b7-%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b9%ce%b5%cf%84%ce%af%ce%b1-%cf%89%cf%82-%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%ac%ce%bb%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1/

Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 24, 2017 10:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φιάσκο το αντικομουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία -.συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Που εξομοίωναν τον ναζισμού με τον κομμουνισμό. Οι χώρες της δύσης κάτω από την κρίση που τις μαστίζει και τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζουν προτίμησαν για να μην ξευτιλιστούν και προκαλέσουν τους λαούς να να απουσιάσουν και να κάνουν την προπαγάνδα τους οι τσάτσοι τους.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των οχτώ χωρών. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.
http://www.politisonline.com/%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/456030/mono-8-apo-tis-27-chores-meli-tis-e-e-symmetichan-sto-synedrio-tis-esthonias/

Μετά την διάλυση του ανατολικού μπόκ από τις προνομιούχες κάστες αυτών των χωρών- που καμία σχέση δεν είχαν με τον κομμουνισμό-και αναφέρονταν στο όνομα του με επικεφαλής την γραφειοκρατική κάστα της Σ.Ε, για να νέμονταν της κατακτήσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης, από την εθνικοποιημένη κρατική οικονομία.

Όταν δε τα προνόμια τους απέκτησαν τεράστιες διαστάσεις που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν στους λαούς και προκαλούσαν την οργή τους οι προνομιούχες γραφειοκρατικές κάστες που ο λαός τις αποκαλούσε κόκκινα γουρούνια, για να νομιμοποιήσουν τα προνόμια τους το γύρισαν στον καπιταλισμό για να τα νομιμοποιήσουν.

Σε αντίθεση με τους λαούς που ζητούσαν την κατάργηση των προνομίωνμτων κυβερνόντων, και την καλυτέρευση των συστήματος αυτών των χωρών αλλά δεν ήταν οργανωμένοι για να μπορέσουν να το επιβάλουν.

Με την μετάβαση του ανατολικού μπλόκ στις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε όπως τους προπαγάνδισαν σε ανατολή και δύση αλλά χειροτέρευε χρόνο με τον χρόνο.

Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έγινε στις πρώην χώρες του ανατολικού μπλόκ οι δυσαρέσκεια με πρώτη την Ρωσία εκφράστηκε σε μεγάλα ποσοστά που έφταναν σε ποσοστά της τάξεως από το 60 έως το 85%.

Κάτω από αυτό το πρίσμα και του φόβου της αναζωπύρωσης του «φαντάσματος του κομμουνισμού» αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνέδριο του να ταυτίζει τον «κομμουνισμό με τον φασισμό» υπό την προεδρία της Εσθονίας που προεδρεύει της ΕΕ.
Φυσικά με την αισχρή προπαγάνδα να ταυτίζουν κομμουνισμό με τις προνομιούχες κάστες των πρώην ανατολικών χωρών, και αποσυνδέοντας τον φασισμό από το καπιταλισμό.

Η όλη τους προσπάθεια να πεισθούν οι λαοί του κόσμου πως παρά τα προβλήματα του καπιταλισμού είναι μονόδρομος. Το καλύτερο και αιώνιο σύστημα της ανθρωπότητας.

Βεβαίως-βεβαίως, κορυφαίος εκφραστής αυτής της αιωνιότητας η ΕΕ, παρότι πνέει τα λοίσθια. Είναι υπό διαλύσει, και για να πάρει μια παράταση χρόνου ζωής, εφαρμόζει τα θανατηφόρα μνημόνια ή σταθεροποιητικά μεταρρυθμιστικά προγράμματα ΅όπως τα ονομάζουν για να καταληστεύουν τους λαούς της ΕΕ, και όχι μόνο, σαν η πιο προχωρημένη μορφή ένωσης του 4ου ράιχ του νεοφασισμού.

Και οι ηλίθιοι νομίζουν πως οι λαοί θα αποδεχθούν τον καπιταλισμό που βουλιάζει μέρα με την μέρα, και δεν θα επαναστατήσουν σε ανατολή και δύση.

Κούνια που τους κούναγε!!
Επιστροφή στην κορυφή
ΠαλαίμαχοςΈνταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 25, 2017 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι αντικομουνιστικές παραχαράξεις της φαιάς προπαγάνδας…


Η ιστορική κακοήθεια
Του 4ου Ράιχ: Η ταύτιση του
Μαρξ με τον Χίτλερ…


Σήμερα, το πλανητικό ιμπεριαλιστικό σύστημα, μαζί με τον επιθανάτιο ρόγχο του, ξερνάει ΟΧΙ μόνο την αχαλίνωτη βαρβαρότητά του, αλλά και όλες τις αντικομουνιστικές ακαθαρσίες του: Όλα τα μπαγιάτικα κατασκευάσματα της φαιάς προπαγάνδας ανασύρονται από το βούρκο του…

Οι απολογητές, τα ιερατεία και τα πρακτορεία της Νέας Τάξης, αρχίζουν να ξαναζεσταίνουν τις παλιές σούπες και να πολλαπλασιάζουν τις πολιτικές και ηθικές αναθυμιάσεις τους εναντίον των Επαναστάσεων, των Ιδεών τους, της Ιστορίας τους, των Πρωταγωνιστών τους και των Συμβόλων τους.


Αυτό δεν είναι τυχαίο.
Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα αποσυντίθεται και καταρρέει και τα επιτελεία του διακρίνουν καθαρά τις νέες επαναστατικές θύελλες που έρχονται…

Μπροστά λοιπόν, στην επερχόμενη νέα επαναστατική πλημμυρίδα η κατασυκοφάντηση των ιστορικών κατακτήσεων των λαϊκών κινημάτων, γίνεται για τους μηχανισμούς προπαγάνδας, καθήκον πρώτης προτεραιότητας.

Καθήκον πρώτης προτεραιότητας, αποτελεί σήμερα για τον πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ (αυτόν που επελαύνει), η ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ της Ιστορίας, η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Ιδεολογιών, η ΑΜΑΥΡΩΣΗ των αγωνιστικών παραδόσεων και συμβόλων, καθώς και η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ του αντικομμουνισμού…

Να, γιατί βρικολακιάζουν οι παλιές κατασκευές της φαιάς αντικομουνιστικής προπαγάνδας η οποία εξισώνει τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ με το ΦΑΣΙΣΜΟ…

Αυτό το εξισωτικό τέχνασμα δεν είναι καινούργιο: Αποτελεί ένα στρατηγικό τέχνασμα ΑΠΑΤΗΣ της Δύσης εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, από πολύ παλιά. Ένα στρατηγικό προπαγανδιστικό τέχνασμα που άλλαζε «μορφές» και «τακτικές», ανάλογα με την εκάστοτε ιστορική συγκυρία.

Στην αρχή ταύτιζαν τα εγκλήματα του σταλινισμού με τον κομμουνισμό και κατΆ επέκταση το ΦΑΣΙΣΜΟ με τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ: Αυτό ήταν το ιστορικό δώρο που παρείχε ο σταλινισμός στην καπιταλιστική κακουργία…

Μετά ταύτιζαν τις ιστορικές ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ της σοσιαλδημοκρατίας με το Σοσιαλισμό και κατόπιν με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών ταύτιζαν το ΦΑΣΙΣΜΟ με το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ…

Στην Ελλάδα το ζήσαμε αυτό το τέχνασμα της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ με το ΠΑΣΟΚ…

Σήμερα το ζούμε με το ΣΥΡΙΖΑ: Ταυτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ με το σταλινισμό και δια της ατόπου απαγωγής, ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ του 4ου Ράιχ, με το 3ο Ράιχ (καθόσον Σταλινισμός= Φασισμός)!!!

Είναι αποκαλυπτικό το πρωτοσέλιδο των «Νέων» (21-8-17) Του Μαρινάκη: «Ο σταλινισμός στην εξουσία»!!!

Ο μαφιόζος του ποδοσφαίρου, με τις «παράγκες» και την δικτατορική αυθάδεια, μάς παραδίδει μαθήματα «δημοκρατίας» (αυτής της δικτατορικής αυθαιρεσίες των νονών του χρήματος), καθώς και μαθήματα Ιστορίας περί «σταλινισμού»!!!

Σήμερα η στρατηγική της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό έχει πάρει αποκρουστικές διαστάσεις…


Αυτό το τέχνασμα ΑΠΑΤΗΣ επεκτείνεται από την κατασυκοφάντηση του Κομμουνισμού, των ιδεών, των αγωνιστικών παραδόσεων και την επαναδιατύπωση της Ιστορίας, στο ΞΕΠΛΥΜΑ του φασισμού που ζούμε: Του 4ου Ράιχ.

Διπλός ο στόχος: Από τη μία να συκοφαντηθούν οι αγωνιστικές παραδόσεις των λαών, να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η ιστορία και να γραφτεί σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις απαιτήσει του 4ου Ράιχ, ΚΑΙ από την άλλη να «ξεπλυθεί» το 4ο ράιχ, ο σύγχρονος φασισμός, με τα κλούβια αυγά του παλιού φασισμού: του 3ου Ράιχ.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια:
Ταυτίζουμε τον Κομμουνισμό με το Φασισμό του 3ου Ράιχ (κατασυκοφάντηση και νεοταξική επαναδιατύπωση της Ιστορίας) ΚΑΙ ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε αυτήν την ΑΠΑΤΗ, σαν «σκιάχτρο», για την «αθώωση» του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ που ζούμε (4ο Ράιχ), και την τρομοκρατική προώθηση των εφιαλτικών σχεδιασμών της διεθνούς μαφίας του χρήματος…

Η ίδια στρατηγική της πλανητικής ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:


Κατασκευάζουμε «δαίμονες» και «σκιάχτρα», με τα οποία ξεπλένουμε τα δικά μας τρομοκρατικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και εδραιώνουμε τη νέα φασιστική ΦΡΙΚΗ: Του 4ου Ράιχ…

Αυτό το τέχνασμα της ΑΠΑΤΗΣ (της εξίσωσης του Σοσιαλισμού με το Φασισμό) θα πάρει διαστάσεις παράκρουσης σήμερα. Διαστάσεις ανάλογες της σήψης, της παρακμής και των ρυθμών ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ του πλανητικού φασισμού…

Ο δρόμος έχει στρωθεί και με την κατασυκοφάντηση των ηγετών και συμβόλων της Ρώσικης Επανάστασης.

Να θυμίσουμε
τις επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον των ηγετών του Κομμουνισμού, από τα βυθοκορήματα της καθεστωτικής σαπίλας και των μυστικών υπηρεσιών: Μια ελεεινή προπαγάνδα των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης που εμφανίζει τους ηγέτες της Οκτωβριανής Επανάστασης, ως επιδοτούμενους και καθοδηγούμενους από τους Εβραίους τραπεζίτες!!!

Διαβάστε σχετικά εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2012/03/blog-post_05.html


Επίσης διαβάστε και ένα αναλυτικό και πολύ αποκαλυπτικό κείμενο του Κώστα Λαλιώτη: «ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο»

ΕΔΩ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2017/08/blog-post_120.html
Ο Λαλιώτης δεν είναι Βενιζέλος, ο οποίος (Βενιζέλος) νομιμοποιεί όλα αυτά τα νέα ιδεολογήματα των διεθνών ληστών και δημίων και την ΕΞΙΣΩΣΗ του φασισμού με τον κομμουνισμό…

Ο Λαλιώτης, σαν κήρυκας ανασύστασης της «σοσιαλιστικής κεντροαριστεράς», είναι υποχρεωμένος να αντιδράσει σε τέτοιες καραμπινάτες αντικομουνιστικές κακοήθειες…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 26, 2017 9:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΚΚΕ και οι «δίκες της Μόσχας»
Παναγιώτης ΜαυροειδήςΣημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:

Στο χθεσινό μας κείμενο («Οι αντικομουνιστικές παραχαράξεις της φαιάς προπαγάνδας…»)επισημαίναμε:
«Στην αρχή ταύτιζαν τα εγκλήματα του σταλινισμού με τον κομμουνισμό και κατΆ επέκταση το ΦΑΣΙΣΜΟ με τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ: Αυτό ήταν το ιστορικό δώρο που παρείχε ο σταλινισμός στην καπιταλιστική κακουργία…».
Το παρακάτω κείμενο του Παναγιώτη Μαυροειδή συγκεκριμενοποιεί αυτό το «ιστορικό δώρο»:


Ο Ριζοσπάστης επιχείρησε να απαντήσει*, ως όφειλε, στην γελοία κατηγορία ταύτισης ναζισμού και κομμουνισμού.

Απέτυχε ωστόσο τελείως!


Η εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ
δεσμευμένη από την πάση θυσία υπεράσπιση του «υπαρκτού», εξακολουθεί να επιμείνει στην ίδια γραμμή ταύτισης της αριστερής κομμουνιστικής κριτικής στην οικοδόμηση του ιδιότυπου εκμεταλλευτικού και αυταρχικού καθεστώτος αναίρεσης της Οκτωβριανής Επανάστασης και των καταχτήσεων της, με τον …ναζισμό, ακολουθώντας ακριβώς τη μεθοδολογία του Στάλιν στη ματωμένη δεκαετία του 1930.

Γράφει ο Ριζοσπάστης:

«Επομένως, ανεξάρτητα από τις υπερβολές στις διώξεις της περιόδου 1936 – 1938, η σοβιετική εξουσία στην ουσία απαντούσε στις αντικαθεστωτικές πράξεις, μιας και οι σκοποί των αντιφρονούντων και του γερμανικού ιμπεριαλισμού συνέκλιναν και μια αντεπαναστατική δραστηριότητα την περίοδο που η Σοβιετική Ενωση θα δεχόταν επίθεση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική».

Ας έχουμε μια συναίσθηση για το τι μιλάμε και ποιες είναι οι «υπερβολές»:


• Από τους 1.966 σύνεδρους που συμμετείχαν το 1934 στο 17ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, οι 1.108 εκτελέστηκαν μέχρι το 1938,
• Από τα 139 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εξελέγησαν, εκτελέστηκαν στη συνέχεια τα 98.
• Οι Ζινόβιεφ, Κάμενεφ, Πιατάκοφ, Ράντεκ και άλλοι κομμουνιστές κατηγορήθηκαν ως πράκτορες της Γκεστάπο και τουφεκίστηκαν. Το ίδιο έγινε με τους Μπουχάριν, Ρίκοφ και άλλους. Ο Τόμσκι αυτοκτόνησε το 1936 και ο Ορτζονικίτζε αυτοκτόνησε το 1937.
• Από τα 26 τακτικά μέλη της Κ.Ε. του 10ου συνεδρίου (δηλαδή της τελευταίας Κ.Ε. όπου συμμετείχε ο Λένιν), τα 17 εκτελέστηκαν ή δολοφονήθηκαν.
• Από τα 10 τακτικά μέλη του Π.Γ. του 1922 (δηλαδή από την καθοδηγητική ομάδα που διεξήγε το νικηφόρο εμφύλιο), εκτελέστηκαν τα 6.
• Από τα 31 στελέχη που αναδείχτηκαν στο Π.Γ. μεταξύ 1919 και 1935, οι 20 εκτελέστηκαν.


Αν όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται ή έστω χαρακτηρίζονται απλά «υπερβολές», τότε δεν έχουμε καμία υπεράσπιση κανενός είδους κομμουνισμού, παρά μόνο συνηγορία υπέρ του αντικομουνισμού.

Δυστυχώς…


* http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9479179


ΠΗΓΗ:
http://pandiera.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%82/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες