Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Φόνος βουλευτή υπέρ της ΕΕ!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 18, 2016 9:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Φόνος βουλευτή υπέρ της ΕΕ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φόνος βουλευτή υπέρ της ΕΕ!
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*



Ωμά θα το θέσουμε το ζήτημα: οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είναι αυτές που οργάνωσαν τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, με στόχο να επηρεάσουν καταλυτικά την έκβαση του δημοψηφίσματος την Πέμπτη για την παραμονή ή όχι της Αγγλίας στην ΕΕ;

Αν όντως έχει συμβεί αυτό, είναι προφανές ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας MI5 έδιναν ως πιθανότατη τη νίκη της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η δολοφονία της Τζο Κοξ θα πετύχει να αλλάξει την έκβαση του δημοψηφίσματος υπέρ της παραμονής στην ΕΕ της Αγγλίας;


Αυτό θα το δούμε τη νύχτα της Πέμπτης 23 Ιουνίου, οπότε θα έχουμε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Αν πάντως η δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ μεθοδεύτηκε από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, το βρετανικό κατεστημένο πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.

Ως θύμα δολοφονίας, η Τζο Κοξ ήταν το ιδανικό θύμα. Μια πρωτοεκλεγμένη γυναίκα βουλευτής, γλυκιά σαραντάρα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, τριών και πέντε χρονών, που θα μεγαλώσουν ορφανά.

Η Τζο Κοξ ανήκε στην ακραία δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος.

Πρώτα απ' όλα ήταν υπέρ μιας συνολικής, γενικής επίθεσης εναντίον της Συρίας για να επιτευχθεί η ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Δεύτερον, όχι μόνο ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, αλλά τάχθηκε και κατά του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, θεωρώντας ότι δεν τάχθηκε με επαρκή για την ίδια αποφασιστικότητα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ! Μιλάμε για τον Κόρμπιν, ο οποίος έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι το “Ναι” στην παραμονή της Αγγλίας στην ΕΕ θα είναι αποτέλεσμα πρωτίστως των οπαδών του Εργατικού Κόμματος υπέρ της ΕΕ!

Τον περασμένο μήνα η Κοξ κατέστησε δημόσια γνωστή τη διαφωνία της με την εκλογή του Κόρμπιν ως αρχηγού των Εργατικών. Σε άρθρο της στον Γκάρντιαν τον κατηγόρησε ότι δεν έχει τη “στόφα” πρωθυπουργού και του προσήψε “αδύναμη ηγεσία, κακή ικανότητα κρίσης και εσφαλμένες προτεραιότητες”.

Η Κοξ είχε δουλέψει στο ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς, ενώ υπήρξε και σοβαρό στέλεχος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Όξφαμ. Διετέλεσε ακόμη σύμβουλος της Σάρας Μπράουν, της συζύγου του τελευταίου πρωθυπουργού των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν, άρα η Κοξ ήταν οργανικά δεμένη με τη δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος.

Όταν όμως κάποιος δολοφονείται, οι επιμέρους πολιτικές τους απόψεις υποχωρούν και αυτό που μένει είναι η αποτρόπαια δολοφονία μιας νεαρής μητέρας με δύο παιδάκια τριών και πέντε χρόνων.

Ο δράστης έχει συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές και πρόκειται για μια ακροδεξιά προσωπικότητα.
Φρόντισε άλλωστε να το κάνει γνωστό, φωνάζοντας τη στιγμή που διέπραττε το έγκλημα “Πρώτα η Βρετανία”. Θα μπορούσε να το θεωρήσει κανείς ένα σύνθημα, αν αυτό δεν ήταν ταυτόχρονα το όνομα μιας... βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης!

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το τραγικό γεγονός προκειμένου να καταστήσουν συμπαθέστερη στους Έλληνες την ΕΕ, παρά τον νεοαποικιακό ζυγό που η ΕΕ έχει επιβάλει στην Ελλάδα.

“Ματωμένο δημοψήφισμα” ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της Αυγής την Παρασκευή, την επόμενη μέρα μετά τη στυγνή δολοφονία. “Πάγωσαν Βρετανία και Ευρώπη από τη δολοφονία της Τζο Κοξ”, ήταν ο υπέρτιτλος της πρώτης σελίδας. “Φωνάζοντας το σύνθημα «Πρώτα η Βρετανία», ο πενηντάχρονος δράστης σκότωσε τη βουλευτή των Εργατικών. Ανεστάλησαν όλες οι συγκεντρώσεις, υπέρ και κατά του Brexit, μία βδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα” ανέφερε ο υπότιτλος της πρώτης σελίδας της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην προσπάθεια αξιοποίησης συμμετείχε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. “Κοινός εχθρός είναι όσοι θέλουν να διασπάσουν την ενότητα των λαών και των κοινωνικών δυνάμεων” δήλωσε χωρίς να καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος τι έλεγε.

“Να αποτίσουμε φόρο τιμής σε μια πολιτικό που χάθηκε άδικα και να ελπίσουμε ότι είναι το τελευταίο θύμα σε μια περίοδο όπου στην Ευρώπη το μίσος αναζωπυρώνεται και ενισχύεται έναντι της νηφαλιότητας και του πολιτικού λόγου”, πρόσθεσε, επιχειρώντας να στρεβλώσει το νόημα της σύγκρουσης που διεξάγεται στην Αγγλία γύρω από το αν η Γερμανία θα μπορέσει ή όχι να οικοδομήσει το τέταρτο Ράιχ της, αυτή τη φορά όμως όχι με τα τανκς, αλλά με το ευρώ.

Η ψυχολογική πίεση που ασκείται εναντίον του αγγλικού λαού είναι τρομερή. Ένας φόνος μιας νεαρής γυναίκας είναι εφιαλτικό βάρος. Θα αλλάξει την έκβαση του δημοψηφίσματος; Σε πέντε μέρες θα το μάθουμε και θα κρίνουμε αν οι Άγγλοι είναι λαός μιας μεγάλης χώρας ή αν πρόκειται για άτομα που απλώς κατοικούν σε μια μεγάλη χώρα.


*Δημοσιεύεται στο ΠΡΙΝ το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016


ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24611:delastik-jocox&catid=37:di-evropi&Itemid=172

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 18, 2016 9:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΗΓΓΙΚΕΝ:
http://hggiken.pblogs.gr/2016/06/neonazistes-oi-egklhmaties-ths-kox-opws-kai-ston-fyssa.html


Σε αγαστή συνεργασία οι νεο-ναζιστές με τους απόγονους των ναζιστών της Ε.Ε...



ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ! ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
...όπου μόλις ξέφυγε από τα ποσοστά που θέλανε οι κυρίαρχοι, η Χρυσή Αυγή, βάλανε τον Ρουπακιά να σκοτώσει εν ψυχρώ τον δύστυχο τον Φύσσα...
Και τώρα είναι έξω...

Και ποιος ξέρει πόσο κόστισε η δουλειά...
Σε αγαστή συνεργασία οι νεο-ναζιστές με τους απόγονους των ναζιστών της Ε.Ε....


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 18, 2016 7:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η δολοφονία της Τζο Κοξ είναι δικό τους έργο: Των μηχανισμών του 4ου Ράιχ…


Ιστορικές συμπτώσεις!!!
Διαβάστε εδώ:

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2016/06/blog-post_766.html


Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι η δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών, Τζο Κοξ, δεν είναι σκηνοθετημένη από τους μηχανισμούς της πλανητικής κακουργίας…

Η θέση αυτή (της ψυχρά σκηνοθετημένης δολοφονίας) δεν απορρέει από κάποια συνωμοσιολογική διαστροφή, αλλά από τα ίδια τα πολιτικά γεγονότα, καθώς και από το κατηγορητήριο της Ιστορίας.


Τελεσίδικο το ιστορικό κατηγορητήριο: Πάντα το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί του, ιδιαίτερα οι μηχανισμοί της διεθνούς ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας, είναι αδίστακτοι. Στήνουν αποτρόπαιες, ακόμα και μαζικές, δολοφονικές προβοκάτσιες όταν διακυβεύονται τα συμφέροντά τους ή όταν προωθούν τα μακάβρια σχέδιά τους εναντίον των εθνών, των κοινωνιών και των λαών…

Ειδική συνιστώσα του ιστορικού κατηγορητηρίου: Από τις επίλεκτες «ομάδες κρούσεις» (εκτελεστές δολοφονιών) είναι το παρακράτος της ακροδεξιάς και των φασιστικών υπολειμμάτων…

Οι ακροδεξιές και νέο-ναζιστικές συμμορίες
βρίσκονται σε στενή και αξεδιάλυτη σχέση με το καπιταλιστικό κράτος (παρακράτος), συντηρούνται και καθοδηγούνται από τις οικονομικές ελίτ εξουσίας, είναι τα μαντρόσκυλα αυτών των ελίτ εξουσίας (όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα).

Αναγκαία επισήμανση: Σήμερα τέτοιες εξαρτώμενες και καθοδηγούμενες πολιτικές συμμορίες υπάρχουν και σε «αριστερές» και «ακροαριστερές» κατασκευές…

Το παρακράτος και οι οικονομικές και πολιτικές εξουσίες τού νέου φασισμού (4ο Ράιχ) παίζουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους και την πολιτική συγκυρία, είτε με τα «ακροδεξιά» παραρτήματά τους ή με τα «ακροαριστερά» τους: Οι δίδυμοι αδελφοί της «ακροδεξιάς» και της «ακροαριστερής» τρομοκρατίας…

Με δεδομένο, λοιπόν, αυτό το «ιστορικό κατηγορητήριο», ας έλθουμε στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πολιτική συγκυρία: Στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πολιτικό πλαίσιο.

Και αυτό το συγκεκριμένο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ είναι ο ΠΑΝΙΚΟΣ των διεθνών ληστών και δημίων για το ρεύμα που δημιουργείται στην Αγγλία υπέρ Brexit!!!

Πανικός στα όρια της υστερίας…

Υστερία κατά Brexit από την παγκόσμια ελίτ του κεφαλαίου και ΟΛΟΥΣ τους μηχανισμούς τους: Οικονομικούς και πολιτικούς…

Όλα τα χρηματιστηριακά αρπακτικά του πλανήτη, όλες οι κυβερνήσεις της πλανητικής κακουργίας, όλοι οι μηχανισμοί (οικονομικοί και πολιτικοί), καθώς και οι μηχανισμοί προπαγάνδας (ΜΜΕ) του πλανήτη, τρομοκρατούν, εν χορώ, για την επικείμενη «καταστροφή» σε περίπτωση εξόδου της Αγγλίας, σε περίπτωση που το δημοψήφισμα …βγάλει Brexit…

Στο ίδιο μοτίβο και τα «αριστερά» κόμματα…

Το ΚΚΕ, με το τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» «συνωστίζεται» και αυτό ΥΠΕΡ της ΕΕ.
Διαβάστε σχετικά:
http://resaltomag.blogspot.gr/2016/06/blog-post_43.html


Οι «ακροαριστερές» οργανώσεις σιωπούν. Η ΣΙΩΠΗ, βεβαίως, είναι και αυτή υπέρ της πλανητικής προπαγάνδας…


Τέτοια ενορχηστρωμένη υστερία και δόλια «ουδετερότητα» ΥΠΕΡ του 4ου Ράιχ, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο…


Μια υστερία που αποκαλύπτει περίτρανα το μεγάλο «κακό» που θα φέρει η έξοδος της Αγγλίας από την ΕΕ, «κακό» με τεράστια δυναμική προς την κατεύθυνση της κατάρρευσης της ΕΕ…

Ένα τέτοιο «κακό» για τους ληστές και τους δημίους της Ευρώπης, είναι «καλό» για τους λαούς της Ευρώπης: Δημιουργεί ρωγμές στο οικοδόμημα του 4ου Ράιχ και προκαλεί σεισμικές δονήσεις εθνικών κινητοποιήσεων και απελευθερώσεων σε όλη την Ευρώπη.,.


Όταν, συνεπώς, το διακύβευμα είναι η συνέχεια και η σταθερότητα της ΕΕ, δηλαδή το «ακλόνητο» της εξουσίας του 4ο Ράιχ, τότε οι δολοφονικές προβοκάτσιες και τα αιματηρά, μαζικά «τρομοκρατικά» κτυπήματα (όλα των μυστικών υπηρεσιών) αποτελούν τη συνήθη ιστορική ΠΡΑΚΤΙΚΗ του κεφαλαίου και των μηχανισμών του.

Καμία, λοιπόν, συνωμοσιολογική λογική: Αυτό αποτελεί το προσφιλές «επιχείρημα» εναντίον της αλήθειας των γεγονότων, όλων εκείνων που συνωμοτούν κατά της ανθρωπότητας, των λαών και των εθνών…

Η πολιτική διαλεκτική και η Ιστορία είναι κατηγορηματικές: Η δολοφονία της Τζο Κοξ είναι δικό τους έργο: Των μηχανισμών του 4ου Ράιχ…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 19, 2016 7:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δολοφονείστε επειγόντως το BREXIΤ!
Παναγιώτης Μαυροειδής



Η 42χρονη βουλευτίνα των Εργατικών Jo Cox δολοφονήθηκε την Πέμπτη 16/6/2016, από το χέρι κάποιου που συνδέεται σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιά οργάνωση.

Συγκλονιστικό πραγματικά γεγονός για τη Μεγάλη Βρετανία, που δείχνει προς τα πού πηγαίνουν τα πράγματα.


Το τι και πώς συνέβη πίσω από τη στυγερή δολοφονία, θα αποκαλυφθεί σύντομα. Ωστόσο έχει σημασία να δούμε πως αντιμετωπίζουν το γεγονός τα συστημικά μέσα ενημέρωσης στη Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο.

Λένε πως «σύμφωνα με πληροφορίες» ο δράστης πριν υψώσει το δολοφονικό του χέρι, φώναξε «Πρώτα η Βρετανία».

Ο συνειρμός είναι κάτι παραπάνω από φανερός:
Οι οπαδοί του BREXIT αν δεν έχουν άμεση εμπλοκή, σίγουρα διαμορφώνουν το έδαφος για ανάπτυξη δολοφονική βίας.

Επίσης, τονίζεται με έμφαση πως η αδικοχαμένη βουλευτίνα, στην παρθενική της ομιλία μετά την εκλογή της στη Βουλή, είχε μιλήσει σθεναρά υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Εδώ ο συνειρμός είναι πιο έμμεσος: Οι οπαδοί του ΒΡΕΧΙΤ, στοχεύουν ακριβώς αυτούς που δίνουν μια ηρωική μάχη με κίνδυνο της ζωής τους, για τους ευγενέστερους σκοπούς. Φυσικά η Jo Cox δε μπορεί να μας πει αν δέχεται αυτή τη χυδαία ένταξη των προσπαθειών της στην πτέρυγα του REMAIN EU.

H εφημερίδα Guardian δεν κρατάει τα προσχήματα και βιάζεται να μπει στο ψητό: «Ραγδαία αλλαγή του κλίματος για το δημοψήφισμα», αναγγέλλει περίοπτα στην ηλεκτρονική της έκδοση μιλώντας για ανακοπή του ρεύματος του BREXIT.

Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, η αποχώρηση από την ΕΕ έχει προβάδισμα με ποσοστό 48% έναντι 43% που επιθυμούν την παραμονή. Σίγουρα ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δίνει άλλη εικόνα από αυτή της προηγούμενης βδομάδας όπου σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Ipsos το BREXIT είχε άνοδο κατά 10% με ισοδύναμη υποχώρηση του στρατοπέδου της παραμονής.

Μην ξεχνιόμαστε: όλα αυτά συζητούνται μία μόλις βδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της ερχόμενης Πέμπτης και ενώ τα πολυβόλα της κινδυνολογίας στην περίπτωση του BREXIT βρυχώνται ακατάπαυστα.

Το ΔΝΤ με έκθεσή του βεβαιώνει πως οι επιπτώσεις θα είναι βαρύτατες, με πρώτη συνέπεια την δραματική αύξηση των φόρων για τους Βρετανούς πολίτες.

Από κοντά και το London School of Economics που κάνει λόγο για τραγικές αναταράξεις στον τομέα της κατοικίας και της αγοράς real estate.

H Ευρωπαϊκή Ένωση κλονίζεται συθέμελα, από τις ίδιες τις δικές της αξεπέραστες αντιφάσεις. Λειτούργησε και λειτουργεί ως βασικό εργαστήρι και υπερ-όπλο του κεφαλαίου για την προώθηση τρομακτικών αντεργατικών, αντικοινωνικών, αντιδημοκρατικών τομών βάθους που οδηγούν σε μόνιμη μαζική ανεργία και καταβαράθρωση μισθών, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών πολιτικών.

Η ίδια η «επιτυχία» της στην καταβαράθρωση της θέσης της εργατικής τάξης στα σπλάγχνα της, δημιουργεί τους όρους της κοινωνικής αστάθειας και πολιτικής απο-νομιμοποίησής της.

Η προοδευτική σοσιαλιστική εναλλακτική
σε αυτή την κατάρρευση κάθε άλλο παρά είναι υπαρκτή, μεταξύ των άλλων διότι η πλειονότητα της αριστεράς θεώρησε τη μακροημέρευση της ΕΕ ως δεδομένη. Στα συντρίμμια της αποδόμησής τους (μια υπόθεση που επανέρχεται κατά κύματα με GREXIT, BREXIT, παλιότερα απορριπτικά δημοψηφίσματα για Ευρωσύνταγμα κ.α.), θα βρεθούν τα υλικά νέων αναζητήσεων και ποικίλων πολιτικών και κοινωνικών προσανατολισμών σε σφοδρή ταξική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από τραγικό από το να σπεύδουν στην υπεράσπιση αυτού του πτώματος δυνάμεις που μιλούν στο όνομα της αριστεράς όπως η νέα ‘’αριστερή» ηγεσία των Εργατικών υπό τον Corbyn ή πιο γελοίο από το να κρατιούνται ίσες αποστάσεις όπως κάνει το ΚΚΕ.

Το συμφέρον του εργατικού κινήματος είναι μια νίκη του ΒΡΕΧΙΤ και ένας δυνατός, αλυσιδωτός κλονισμός της αντιδραστικής μηχανής που λέγεται ΕΕ.


Και μετά;

Δυστυχώς είναι ανάγκη να πούμε τα αυτονόητα.


Η αποχώρηση χωρών από την ΕΕ είναι απολύτως ΑΝΑΓΚΑΙΑ συνθήκη για ήττα της νεοφιλελεύθερης αντεργατικής πολιτικής του φονικού καπιταλισμού της εποχής μας.
Δεν είναι όμως και ΙΚΑΝΗ, καθώς απαιτείται μια καθολική ρήξη σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο κατά των καπιταλιστικών δομών και της συνολικής εξουσίας του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του. Εδώ ακριβώς είναι που συναντάται η μάχη για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού βρόγχου της ΕΕ, με τον ταξικό αντικαπιταλιστικό αγώνα στο εσωτερικό κάθε χώρας.

Το ερώτημα δεν είναι
γιατί υπάρχουν τμήματα του κεφαλαίου τα οποία ως αποτέλεσμα της βαθιάς πολιτικής κρίσης του οικοδομήματός του, πλαισιώνουν και τις δύο πλευρές του διλήμματος «έξοδος ή παραμονή;». Απλούστατα αναζητούν εναλλακτικό Σχέδιο Β στο βασικό κλυδωνιζόμενο σχέδιο του αστικού κόσμου. Αντίθετα, είναι απορίας άξιο: ως πότε οι δυνάμεις της εργατικής πολιτικής θα επιμένουν να μην κατανοούν ότι πρωτίστως πρέπει να πάρουν θέση χωρίς μασημένα λόγια υπέρ του Σχεδίου Α του εργατικού κινήματος που είναι ο δρόμος ρήξης και αποδέσμευσης με σκοπό την διάλυση και καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Τα παραμύθια έχουν τελειώσει. Στην ΕΕ δεν κυριαρχεί (συγκυριακά) ο νέο-φιλελευθερισμός όπως παπαγαλίζει η «ευρωπαϊκή αριστερά» μιλώντας για «μετασχηματισμό» της, αλλά αντίθετα η ΕΕ είναι ο ίδιος ο νεοφιλελευθερισμός ή πιο σωστά η συμπυκνωμένη μορφή του κοινωνικού πολέμου του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.

Η Ελλάδα, η Γαλλία, οι εργατογειτονιές του Λονδίνου και αλλού, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ψηφίδες της κοινωνικές Guernica που σχηματίζεται μπρος στα μάτια μας, από την πιο μεγάλη κοινωνική αναμέτρηση όλων των εποχών. Αυτή που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει και δεν έχουμε διαμορφώσει σχέδιο επαναστατικής απάντησης…


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b3%cf%8c%ce%bd%cf%84%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%bf-brexit/

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 22, 2016 7:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Να απαντήσουμε στο BREMAIN ή BREXIT από την σκοπιά της ανατροπής της ΕΕ
Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ BREMAIN ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΕ
Του ΜΙΧ. ΑΡΤΙΝΟΥ




To να σηκώνουν ορισμένοι στην Αριστερά τα χέρια ψηλά και να κρατούν μια παθητικά ουδέτερη στάση απέναντι σε σκληρά διλήμματα που εκ των πραγμάτων τίθενται από την τροπή των εξελίξεων, δεν είναι η καλύτερη δυνατή στάση.

Μπορεί να αποδειχθεί και η χειρότερη.

Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η πρόσφατα αναδειχθείσα ''αριστερή'', υπό τον Κόρμπιν, ηγεσία του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Bremain, στολίζοντας τη σχετική θέση της με αρκετές φαντασιοπληξίες για την δημοκρατική αλλαγή στην ΕΕ και άλλα παρήγορα.


Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι και η πέραν του Εργατικού Κόμματος, μικρή είναι η αλήθεια σε μέγεθος, Αριστερά τάσσεται και αυτή, με ένα φανατισμό που εκπλήσσει, κατά του Brexit.

H δικαιολογία που προβάλλουν
οι πλέον νηφάλιοι, εκ των αντιτιθέμενων από ''αριστερά'' στο Brexit, είναι ότι το Brexit υποστηρίζουν συντηρητικές έως ακροδεξιές δυνάμεις με έντονη λαϊκίστικη φρασεολογία και ορισμένες με ξενοφοβικό προσανατολισμό!

Είναι αυτό, όμως, επαρκής λόγος για να μην αναδειχθεί και να προβληθεί ένα αριστερό Brexit, συνδεδεμένο με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προοδευτικών μετασχηματισμών στην οικονομία και την κοινωνία;

Εκτός και αν υπάρχει αυταπάτη ότι μπορεί, στο πλαίσιο της ΕΕ, η οποία αντιδραστικοποιείται συνεχώς και γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική, να γίνει δυνατή η κατανίκηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και η προώθηση ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου.

Δυστυχώς, η Βρετανική Αριστερά, πλην κάποιων ισχυρών φωνών με απήχηση στις γραμμές της, αφήνει ένα μεγάλο κενό να το εκμεταλλεύονται κάθε λογής λαϊκίστικα συντηρητικά ρεύματα.

Και αυτό το κενό αφορά την πλήρη απουσία κάθε ίχνους καταγγελίας του αντιδραστικότατου ρόλου της ΕΕ και της χρηματιστικής ολιγαρχίας.

Το κενό αυτό αφορά την απουσία μιας ανατρεπτικής στάσης απέναντι στην υπαρκτή ΕΕ.

Και μιλάμε για ανατρεπτική στάση απέναντι στην ΕΕ,
διότι η ΕΕ, όπως έχει εξελιχθεί, δεν βελτιώνεται ούτε μεταρρυθμίζεται θετικά αλλά μόνο η ανατροπή της μπορεί να αφήσει χώρο για αλλαγές στα κράτη μέλη της, εκτός και αν τα τελευταία σπεύσουν να αποχωρήσουν από τα δεσμά που τους επιφυλάσσει.

Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ του Brexit, διότι μπορεί να κλονίσει την ΕΕ της ευρωπαϊκής αντίδρασης και να επιτρέψει, κάτω από προϋποθέσεις, να υπάρξουν, με τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών και την παρέμβαση της Αριστεράς, θετικές εξελίξεις στην ευρωπαϊκό χώρο και σε επί μέρους χώρες.

Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αντίθετα, ενισχύεται, πράγμα το οποιο βιώνουμε όσο επικρατεί παντοδύναμη η αντίδραση και ο άγριος νεοφιλελευθερισμός των Βρυξελλών.

Αν επικρατήσει το Bremain και μάλιστα με διαφορά, που επιδιώκουν με φανατισμό και με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, όλοι οι κύκλοι της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, τότε η ''ιερά συμμαχία'' της ΕΕ, υπό την Γερμανική ομπρέλα, ενδυναμωμένη, θα πλακώνει ακόμα πιο αγέρωχη τους λαούς με τον καταθλιπτικό αντικοινωνικό χειμώνα της.


ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24638:bremain-brexit&catid=81:kivernisi&Itemid


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 22, 2016 12:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Brexit: Νέα αποκαλυπτήρια για την «αριστερά»…



Το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών είναι, σύμφωνα με τον Τρότσκι («Ηθική τους και ηθική μας»), «η αγαπημένη μέθοδος του ηθικολόγου φιλισταίου».

Σε τι συνίσταται αυτό το τέχνασμα; Στη μέθοδο που συγκρίνει κοινωνικές καταστάσεις και πολιτικά ρεύματα, στη βάση κάποιων κοινών χαρακτηριστικών, τυπικών ομοιοτήτων.

Γράφει ο Τρότσκι:


«Η α­γα­πη­μέ­νη μέ­θο­δος του η­θι­κο­λό­γου φι­λι­σταί­ου εί­ναι να κατα­χω­ρεί τη συ­μπε­ρι­φο­ρά της α­ντί­δρα­σης και τη συ­μπε­ρι­φο­ρά της ε­πα­νά­στα­σης κάτω από τον ίδιο τίτλο. Και πε­τυ­χαί­νει στο τέ­χνα­σμά του, κα­τα­φεύ­γο­ντας σε τυ­πι­κές α­να­λογίες. Γι’ αυ­τόν, ο τσα­ρι­σμός και ο μπολ­σε­βι­κι­σμός εί­ναι δί­δυ­μοι. Δί­δυ­μοι ε­πί­σης α­πο­κα­λύ­πτο­νται ο φα­σι­σμός και ο κομμουνισμός. Κά­νει μια α­πο­γρα­φή των κοι­νών χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών του κα­θο­λι­κι­σμού –ή ει­δι­κό­τε­ρα του ι­η­σου­ϊ­τι­σμού– και του μπολ­σεβικι­σμού. Από την πλευ­ρά τους, ο Χί­τλερ και ο Μου­σο­λί­νι, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας την ί­δια α­κρι­βώς μέ­θο­δο, α­πο­κα­λύ­πτουν ό­τι ο φι­λε­λευ­θε­ρι­σμός, η δη­μο­κρα­τί­α και ο μπολ­σε­βι­κι­σμός δεν εί­ναι πα­ρά δια­φο­ρε­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις ε­νός και του ί­διου κακού...».


Η τραγική ειρωνεία είναι ότι σήμερα, είναι οι ίδιοι οι τροτσκιστές, κατά κανόνα, που χρησιμοποιούν το τέχνασμα αυτών των τυπικών αναλογιών, αυτό το τέχνασμα της ΑΠΑΤΗΣ, κατά τον Τρότσκι.

Σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της παγκοσμιοποιημένης εποχής μας, εποχή πλανητικής ιμπεριαλιστικής ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ (κυριαρχία των ΥΠΕΡ-εθνικών μονοπωλίων), οι αριστεροί και ειδικότερα οι «αριστεριστές» (τροτσκιστικών καταβολών), με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών, στηρίζουν τον πλανητικό ιμπεριαλισμό, την υπέρ-εθνική ιμπεριαλιστική κακουργία, συνακόλουθα και τον «ΥΠΕΡ-εθνικό εθνικισμό» και ρατσισμό, με τα αντίστοιχα ιδεολογήματά του: «Αντί-εθνικισμός», «αντί-ρατσισμός», κ.λπ…

Σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, κάποιοι και άμεσα, τάσσονται εναντίον του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.

Το τυπικό επιχείρημα (τέχνασμα τυπικών αναλογιών): Με το Brexit είναι οι συντηρητικές και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις!!!

Το γεγονός ότι υπάρχει μια τεράστια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ δυναμική υπέρ του Brexit, ένα γιγάντιο λαϊκό ρεύμα, παρά την πλύση εγκεφάλου, αυτά δεν λένε τίποτα στους αποστεωμένους «αριστερούς», και στους επαγγελματίες της «ταξικής πάλης»…

Αυτοί οι «επαγγελματίες» της «ταξικής καθαρότητας» διακρίνουν μόνο τις τυπικές ομοιότητες με τους ακροδεξιούς…

Αλλά και εδώ η όρασή τους είναι επιλεκτική…

Δεν διακρίνουν, δεν θέλουν να δούνε, τη δική τους σύμπλευση με τις πιο επιθετικές και φασιστικές δυνάμεις της σημερινής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας: Την ιμπεριαλιστική κακουργία των ΥΠΕΡ-εθνικών, το νέο φασισμό της Νέας Τάξης (4ο Ράιχ).

Έτσι, με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών οι «αριστεροί» φιλισταίοι, κατακεραυνώνουν τους λαούς που αναπτύσσουν μια αγωνιστική δυναμική εναντίον της ΕΕ και ΥΠΕΡ του Brexit, στιγματίζοντάς τους σαν «ακροδεξιούς», «εθνικιστές» και «φασίστες» (συχνά), καταχωρώντας, εμμέσως και δολίως, την παγκοσμιοποίηση, δηλαδή την πλανητική επέλαση του σύγχρονου φασισμού των ΥΠΕΡ-εθνικών, στο χώρο της «προόδου», του «αντιεθνικισμού» και του «αντιφασισμού»!!!

Ο μεγάλος εχθρός, για όλους αυτούς της «επαναστατικής» ρητορείας, είναι οι λαοί που κινούνται εναντίον του πλανητικού ιμπεριαλισμού, εναντίον του σύγχρονου φασισμού των ΥΠΕΡ-εθνικών, ακριβώς διότι αυτή λαϊκή κίνηση, αυτή η κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται από την ίδια τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της νέας φασιστικής βαρβαρότητας των ΥΠΕΡ- εθνικών και του 4ου Ράιχ, έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την ακροδεξιά…

Βεβαίως ξεχνούν αυτοί οι «μαρξιστές» ότι και η πλέον «καθαρή» επαναστατική πολιτική δυναμική έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με «φασιστικές» πολιτικές…

Οι σύγχρονοι «αριστεροί» που κάνανε το μικροαστισμό τους «επαναστατικό επάγγελμα», έγιναν, διαλεκτικά, χωρίς να το αντιληφτούν οι περισσότεροι (χρήσιμοι ηλίθιοι), «επαγγελματίες» παπαγάλοι των Ιδεών και «αξιών» της παγκοσμιοποίησης…

Φυσικά όταν ανάγεις το μικροαστισμό σου σε «επαναστατικό επάγγελμα», σταδιακά μετατρέπεσαι και σε επιδοτούμενο παπαγάλο, σε επιδοτούμενο «επαναστάτη»: Από «χρήσιμος ηλίθιος» μεταλλάσσεσαι σε καθαρό επαγγελματία της Νέας Τάξης (αφθονεί πλέον το είδος)…

Στην αφετηρία αυτής της επαγγελματικής διάβρωσης πολλών αριστερών βρίσκεται η Τυπική Σκέψη: Η προσκόλληση στο τυπικό της Επαναστατικής Θεωρίας και στο τυπικό (εξωτερικό και σεχταριστικό) της Επαναστατικής Πράξης.

Η προσκόλληση αυτή δεν επέτρεψε στο σύνολο σχεδόν της αριστεράς, σε συνδυασμό φυσικά με την κατάρρευση του σταλινισμού και τις μεγάλες ήττες του Κινήματος, να διακρίνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Παγκοσμιοποίησης: Της ΥΠΕΡ-εθνικής ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης…

Η Αριστερά έμεινε κολλημένη σε παλιούς τύπους και δεν διέκρινε, ούτε ακόμα διακρίνει, ότι η κυριαρχία των ΥΠΕΡ-εθνικών οδηγεί σε νέες αποικιοκρατίες: Σε κατεδαφίσεις των εθνικών κρατών και σε ότ,ι αυτές συνεπάγονται, σε νέες εθνικές υποδουλώσεις…

Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Ενδεικτικά διαβάστε εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2016/06/blog-post_0.html


Τα κύρια χαρακτηριστικά του πλανητικού ιμπεριαλισμού ξεπερνούν και ισοπεδώνουν τα χαρακτηριστικά των εθνικών ιμπεριαλισμών και δημιουργούν νέες και οξύτερες αντιφάσεις: Αντιφάσεις οξύτατες και ανάμεσα στα εθνικά κράτη με το πλανητικό κράτος (την ηγεμονία των υπερεθνικών), συγκρούσεις και ανάμεσα στο πολυεθνικό κεφάλαιο με μερίδες «εθνικών» κεφαλαίων που ισοπεδώνονται, ΟΞΥΤΑΤΗ αναζωπύρωση των «εθνικών» ζητημάτων και «εθνικών» κινημάτων, και πολλά άλλα…

ΟΛΑ αυτά τα νέα ΥΠΕΡ-εθνικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου φασισμού, η Αριστερά δεν τα πέταξε μόνο στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά και τα αφόρισε ως «εθνικισμό» κ.λπ., αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην ακροδεξιά δημαγωγία…

Είναι, λοιπόν, η νέα κοινωνική δυναμική εναντίον της πλανητικής, ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, του νέου φασισμού, και η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ της Αριστεράς που αφήνουν χώρο για την αναζωπύρωση της ακροδεξιάς δημαγωγίας.

Είναι ο αφορισμός και ο στιγματισμός των «εθνικών» ζητημάτων, από τη μεταλλαγμένη και αποστεωμένη «αριστερά» που επιτρέπει την ανάπτυξη ακροδεξιών καταστάσεων…

Είναι η σύμπλευση αυτής της «αριστεράς» με τις δυνάμεις του 4ου Ράιχ, η ΥΠΟΤΑΓΗ της σ’ αυτές της δυνάμεις, που την καθιστούν νεκρό φορτίο της ιστορίας, συνακόλουθα και μισητή στα μάτια των λαών…

ΟΤΑΝ σήμερα όλες οι δυνάμεις της διεθνούς χρηματιστηριακής βαρβαρότητας και τα λαρύγγια της προπαγάνδα τους (ΜΜΕ) κινδυνολογούν τρομοκρατικά εναντίον του Brexit, και η «αριστερά» το παίζει Πόντιος Πιλάτος στην καλύτερη περίπτωση, διότι κάποιοι ταυτίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ με το διεθνές κεφάλαιο, ΤΟΤΕ η πορεία, γι αυτήν την «αριστερά» είναι τελεσίδικα προδιαγεγραμμένη: ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες